Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

"Ναι" Παπανδρέου στη σύσταση Εξεταστικής για τα υποβρύχια


Σύσκεψη κοινοβουλευτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην οποία προήδρευσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, μετά τη σύσκεψη που προηγήθηκε με θέμα το ενδιάμεσο πρόγραμμα και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων- αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν θέματα σχετικά με τις Εξεταστικές Επιτροπές για υποθέσεις που εκκρεμούν, όπως η Siemens και τα ομόλογα, αλλά και η υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι θετικός στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση αυτή, εφόσον αποσταλεί ο σχετικός φάκελος στη Βουλή, προκειμένου να ερευνηθεί η εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Θυμίζουμε ότι ο Γ. Παπανδρέου φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην οριστική διαγραφή του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιοποιήσαμε χθες. Το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου, εμπλέκεται στην υπόθεση, όπως και τα ονόματα άλλων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος. Σοκ προκάλεσε η αναφορά του ονόματος του Γιάννη Μίχα.

Καλεί υπόπτους ο εισαγγελέας

Την αποστολή νέου πακέτου κλήσεων για καταθέσεις με την ιδιότητα του υπόπτου ετοιμάζει το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, που ερευνά την υπόθεση των τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214.

Η Εισαγγελική έρευνα έχει στη διάθεση της στοιχεία για να αποστείλει κλήσεις σε ανωμοτί καταθέσεις και σε άλλα πρόσωπα, πλην των 37 που ήδη έχουν κληθεί, για την πρώτη φάση της μεγάλης προμήθειας του Δημοσίου με τα τέσσερα υποβρύχια για το Πολεμικό Ναυτικό, που φέρεται να ζημίωσε το Δημόσιο κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Καίριας σημασίας για την διερεύνηση της υπόθεσης αποτελούν τα στοιχεία που αναμένονται από την γερμανική Δικαιοσύνη, μεταξύ των οποίων και αυτά που έχει ζητήσει η Εισαγγελία μέσω δικαστικής συνδρομής για την κίνηση λογαριασμών προσώπων που είναι κατηγορούμενοι στο γερμανικό μέρος της υπόθεσης.

Το αίτημα των ελληνικών αρχών προς την Γερμανία αφορά την διαβίβαση στοιχείων από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών κατηγορουμένων ενώπιον της Γερμανικής Δικαιοσύνης, από τα οποία εκτιμάται ότι θα προκύψουν δεδομένα για διαδρομές παράνομων πληρωμών.

Το διάστημα για το οποίο το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας ζητεί την συνδρομή των Γερμανών αφορά την περίοδο 2000 έως 2007 και όπως τονίζεται στα συνοδευτικά έγγραφα, η άρση του τραπεζικού απορρήτου των συγκεκριμένων προσώπων είναι απολύτως αναγκαία για την ανίχνευση και τον κολασμό κακουργημάτων που φέρονται να έχουν δράστες Έλληνες υπηκόους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πρώτων κληθέντων σε ανωμοτί κατάθεση έχει ήδη λάβει προθεσμία από την αρμόδια Εισαγγελική λειτουργό του Οικονομικού Τμήματος για τις 28 Απριλίου, ενώ κάποιοι θα μεταβούν στην Εισαγγελία μέσα στις επόμενες ημέρες για να λάβουν προθεσμίες।

newpost.gr

Read more...

Οπερέτα η επιτροπή Άμυνας της Βουλής


Καυγάς σε πολύ υψηλούς τόνους και με απίστευτες εκφράσεις διαδραματίστηκε στην επιτροπή Άμυνας της Βουλής μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Πάνου Καμμένου.

Αφορμή ήταν το ερώτημα του βουλευτή της ΝΔ εάν πύραυλος του Καντάφι στόχευσε την φρεγάτα “Λήμνος” χωρίς ωστόσο να την πετύχει.

Μάλιστα ο κ. Καμμένος είπε ότι την πληροφορία την έχει από συγγενικό του πρόσωπο που είναι στη φρεγάτα.

"Ούτε κινδύνεψε, ούτε εβλήθη η φρεγάτα" απάντησε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι λυπάται πολύ εάν υπάρχει στέλεχος του “Λήμνος” που βλέπει όνειρα και ενημερώνει τον ξάδερφό του Πάνο Καμμένο.

Η φράση αυτή του κ. Βενιζέλου έβαλε φωτιά στα τόπια και ακολούθησαν απίστευτοι διάλογοι.

“Το Α2 δεν σας ενημερώνει καλά. Δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Εδω δεν είναι κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για να πάτε στο Ζάππειο και να κάνετε δηλώσεις. Να το πάρετε πίσω, εγώ δεν είπα για ξάδερφο”, τόνισε εμφανώς ενοχλημένος ο κ. Καμμένος.

“Σας ειρωνευομαι κ. Καμμένε, είναι κατασκεύασμα της φαντασίας σας το στέλεχος του Λήμνος που λέτε. Δεν θα έρχεστε εδώ να μας λέτε τι είδατε σε τηλεταινία χθες το βράδυ” απάντησε ο υπουργός Άμυνας.

“Τις ειρωνείες στον κ. Πάγκαλο που απαξιώνει τις Ένοπλες Δυνάμεις και σε τέτοιους τύπους, όχι σε μένα” του ανταπάντησε ο βουλευτής της ΝΔ.

“Δεν είναι τυχαίο που το κόμμα σας δεν υιοθετεί αυτά που λέτε” δηλώσε ο κ. Βενιζέλος. .


Read more...

Παραχωρούνται με ευνοϊκούς όρους 17.000 στρέμματα σε αγρότες



Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης eurokinissi

Περισσότερα από δέκα εφτά χιλιάδες στρέμματα γης, που παρέμεναν στα αζήτητα εδώ και δεκαετίες, θα παραχωρηθούν σε αγροτοκτηνοτρόφους με ευνοϊκούς όρους, σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης.

Ο κ. Σκανδαλίδης, μιλώντας στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, εξήγησε ότι πρόκειται για “ξεχασμένες” δημόσιες εκτάσεις, οι οποίες εντοπίστηκαν από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ύστερα από έρευνα.

Όπως είπε, μετά από δύο εβδομάδες το υπουργείο θα προβεί σε διακήρυξη - πρόσκληση, με την οποία θα κληθούν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, που διαθέτουν εκμεταλλεύσεις, όμορες με τις εκτάσεις αυτές, να τις αγοράσουν, στην αντικειμενική τους αξία, ή να τις νοικιάσουν, με συμβολικό τίμημα. Πρόκειται για 5.345 αγροτεμάχια, συνολικής έκτασης 17.145 στρεμμάτων, και οι ενδιαφερόμενοι αγρότες θα πρέπει απαραίτητα να είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και καλλιεργητές τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με τον ΟΣΔΕ.

“Θα παραχωρηθούν με αποκλειστικό σκοπό να δημιουργηθούν γεωργικές καλλιέργειες, ή εκτροφές ζώων της επιλογής τους, στο πλαίσιο των πολιτικών που προωθούμε, με το «καλάθι προϊόντων της περιφέρειας”.

Ο κ. Σκανδαλίδης παρουσίασε τις προτάσεις του υπουργείου για το “καλάθι προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας”, στη διάρκεια συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο “Ν. Γερμανός” της ΔΕΘ. Όπως είπε ο υπουργός στην ομιλία του, στόχος του υπουργείου είναι η ανάδειξη της περιοχής σε κέντρο αγροτικής ανάπτυξης, ενώ μεταξύ των προϊόντων εξαγωγικού προσανατολισμού, που προτείνει το υπουργείο για το καλάθι, είναι: βαμβάκι, ροδάκινο, κεράσι, ακτινίδιο, μήλα, σπαράγγι, κρασί - επιτραπέζια σταφύλια, καπνός, αρωματικά -φαρμακευτικά φυτά και φέτα.

Με στόχο την επιτυχή λειτουργία του νέου θεσμού, το υπουργείο προτείνει, μεταξύ άλλων, τη συγκρότηση αγροτοδιατροφικών συμπράξεων, με πρωτοβουλία της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, τη δημιουργία δημοπρατηρίου και κέντρου διαμετακόμισης αγροτικών προϊόντων και εφοδίων. Επίσης, έκανε γνωστό ότι θα ιδρυθεί κέντρο αγροτικής ανάπτυξης για τη Βόρεια Ελλάδα, ότι θα αξιοποιηθούν τα ακίνητα, ιδιοκτησίας του υπουργείου, ενώ απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και στα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, τους ζήτησε να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, για την παραγωγή πιστοποιημένων - ποιοτικών προϊόντων.

Στο μεταξύ, ένταση προκλήθηκε στη διάρκεια συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, όταν μέλη του ΠΑΜΕ και της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, εισέβαλαν στην αίθουσα και με συνθήματα αποδοκίμασαν τον κ. Σκανδαλίδη και τους υπόλοιπους ομιλητές.

Οι διαδηλωτές κρατώντας σημαίες διέκοπταν τους ομιλητές, ενώ άνοιξαν μέσα στην αίθουσα και πανό, ένα από τα οποία έγραφε: «Βιώνουμε αντιαγροτική πολιτική - κρατάμε μικρό καλάθι - όχι στην ΚΑΠ που ξεκληρίζει τους αγρότες»। Με προτροπή του κ. Σκανδαλίδη ανέβηκαν στο βήμα και εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος των αγροτών της ΠΑΣΥ, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, Γιώργος Ρίσκος, καθώς επίσης και εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

newpost.gr/

Read more...

"Φαντασίωση Σαμαρά τα σενάρια περί συγκυβέρνησης"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε δριμεία κριτική προς τον αρχηγό της ΝΔ χαρακτηρίζοντας ως "νέα φαντασίωση" του Αντ. Σαμαρά ότι το ΠΑΣΟΚ κρύβεται πίσω από τα
σενάρια για συγκυβέρνηση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μάλιστα, απαντώντας σε δήλωση του κ Σαμαρά ότι δεν θα δεχτεί να συμμετέχει σε μια συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πεταλωτής απάντησε: "Και ποιος του το πρότεινε;".

Συνέχισε δε λέγοντας: "Είναι δυνατόν στη σημερινή εποχή που ο κ. Σαμαράς και το κόμμα του που ούτε ως κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να σταθεί με τη δέουσα σοβαρότητα, να προσδοκούμε μάλιστα να γίνει και συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ;".

Ο κ. Πεταλωτής είπε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τη λαϊκή εντολή να βγάλει τη χώρα από την κρίση και συμπλήρωσε ότι προκειμένου ο κ. Σαμαράς να ασχολείται και να απεργάζεται τέτοιου είδους σενάρια, θα ήταν πιο ωφέλιμο να κάνει τη στοιχειώδη δουλειά που έχει να κάνει, δηλαδή το κόμμα του να δείξει μια σοβαρότητα και να συμβάλει στο ξεπέρασμα της κρίσης που εν πολλοίς δημιούργησε η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ακόμη χαρακτήρισε αυτά τα "σενάρια" ως "ευσεβείς πόθους" του κ। Σαμαρά και τόνισε ότι "δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα", ότι "δεν έχουμε ανάγκη από συγκυβερνήσεις" και πως "από τη στιγμή που δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, είναι όχι απλώς εκ του περισσού, αλλά προκαλεί και γέλωτα να αρνείται μάλιστα ο κ. Σαμαράς να συμμετέχει και σε μια τέτοια συγκυβέρνηση".
nooz.gr
Read more...

Σαμαράς: "Όχι" σε συγκυβέρνηση και "εξωθεσμικές λύσεις"


nooz.gr
Μήνυμα αποφασιστικότητας και ετοιμότητας προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματός του.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι "είμαστε έτοιμοι για εκλογές οποτεδήποτε κι αν γίνουν" και ξεκαθάρισε: "Δεν θα δεχθώ συγκυβέρνηση με ένα ΠΑΣΟΚ που δεν μπορεί να τα βρει ούτε με τον εαυτό του, ούτε συμπράξεις με όσους στήριξαν το μνημόνιο, ούτε θα προσφέρω συναίνεση σε θεόσταλτες εξωθεσμικές λύσεις. Εκλέχτηκα για να τα αλλάξω όλα και για να δώσω ελπίδα στον ελληνικό λαό. Δεν παίζω μικροκομματικά παιχνίδια, δεν χρωστάω σε κανένα παρά μόνο να δώσω ελπίδα στον ελληνικό λαό. Αντιλαμβάνομαι και τις μνήμες και τους δισταγμούς".

Άφησε αιχμές προς την κατεύθυνση του ΛΑΟΣ
, λέγοντας ότι "δεν με απασχολούν οι επίδοξοι ενοικιαστές μίας ανύπαρκτης πολυκατοικίας".

Απέδωσε σε πόλεμο εναντίον του κόμματός του φήμες των τελευταίων ημερών "περί δήθεν εσωκομματικών προβλημάτων".

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ
: "Την ώρα που η πολιτική μας κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα, την ώρα που στην Ευρώπη έδινα αγώνα για την Ελλάδα, την ώρα που η κυβερνητική πολιτική κυλάει σε νέα αδιέξοδα και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε δύσκολη θέση, την ώρα που ετοιμάζουμε την πρότασή μας για την οικονομία που θα αποτελέσει εναλλακτική λύση, κάποιοι υστερόβουλα και άκομψα προσπαθούν να εμφανίσουν ότι υπάρχουν προβλήματα στο εσωτερικό της ΝΔ και να στερήσουν την χώρα από μία ισχυρή εναλλακτική λύση".
Read more...

Κλείνουν και τα Κεντρα Εκπαίδευση​ς



Κλείνουν και τα Κεντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Σταυρούπολης Ξάνθης και Παρανεστίου- Δράμας. Η διάλυση των δομών που συμβάλλουν στην τοπική οικονομία συνεχίζεται. Δυστυχώς ο κατάλογος των «καλλικρατικών» και λογιστικών λουκέτων της μνημονιακής πολιτικής στην Περιφέρειά μας, είναι μακρύς και βαρύς: ΔΟΥ, Σχολεία, Πυροσβεστικές υπηρεσίες, σιδηροδρομικοί σταθμοί, δρομολόγια τρένων, Στρατολογικά γραφεία, Στρατιωτικά νοσοκομεία, κολυμβητήρια. Πωλήσεις με απρόβλεπτες εξελίξεις, όπως Ελληνική βιομηχανία Ζάχαρης, , Ζαχαρουργεία, ΕΛΒΙΖ, ΣΕΚΑΠ, κλπ. Ακολουθούν λιμάνια, ακίνητα φιλέτα του Δημοσίου και όχι μόνον..
Τώρα μας προετοιμάζουν-σύμφωνα με δημοσιεύματα- για το κλείσιμο στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Παρανεστίου Δράμας και ..........
Σταυρούπολης Ξάνθης. Με κριτήρια μόνο επίπεδα, ρηχά λογιστικά, χωρίς τις αναπόσπαστες κοινωνικές και γεωγραφικές παραμέτρους.
Ο Γιώργος Παυλίδης, για τον συνδυασμό, δήλωσε: «Η Περιφέρειά μας οπισθοδρομεί αναπτυξιακά. Ισχυρίζονται ότι θα εξοικονομήσουν πόρους. Δεν είναι έτσι. Λάθος και σε βάρος μας λογαριασμούς κάνουν. Ούτως ή άλλως τους νεοσυλλέκτους θα τους εκπαιδεύουν. Απλώς επιλέγουν άλλες, προνομιούχες περιοχές. Καμιά σοβαρή προσέγγιση δεν περιορίζεται να υπολογίζει υπεραπλουστευμένα, χωρίς όλες τις κοινωνικές και προσθετικές τοπικά παραμέτρους. Δεν κατανοώ τι είδους αποφάσεις λαμβάνουν. Τα χιλιάδες παιδιά μας που εκπαιδεύονται εδώ, θα οδηγηθούν αλλού, με τεράστια ταλαιπωρία για τις οικογένειες τους και όχι μόνο. Παρατηρούμε όλα να επανέρχονται στην ευρύτερη περί την Αττική προνομιούχα περιοχή. Εκεί οικονομικά είναι επικερδής η εγκατάστασή τους;; Στο μεταξύ, αυτοί που έχουν την εντολή και διοικούν την Περιφέρεια μας, συνεχίζουν να σιωπούν ή να συσκέπτονται χωρίς αποτέλεσμα, ή να αντιδρούν μόνο για τις εντυπώσεις.»


Read more...

Μετά το Καστελόριζο οι Τούρκοι διεκδικούν και τη Σαμοθράκη



Τουρκικά αλιευτικά κατήγγειλαν παρενόχληση από το Λιμενικό.
Την αντίδραση του Λιμενικού προκάλεσε ο πλους τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών ανοιχτά της βραχονησίδας Ζουράφα, έξι μίλια βορειοδυτικά της Σαμοθράκης. Η βραχονησίδα έχει εξαιρετική σημασία καθώς καθορίζει τα όρια μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και κυρίως την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).Ν Όπως γράφει η εφημερίδα «Έθνος», η Άγκυρα κατήγγειλε παρενόχληση των τριών τουρκικών αλιευτικών από δύο σκάφη του Λιμενικού. Η καταγγελία προήλθε μάλιστα από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, με την επισήμανση ότι δόθηκαν οδηγίες στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να προχωρήσει σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Αθήνα.

Read more...

Στο επίκεντρο η ΔΕΗ «Άλλο το μάνατζμεντ και άλλο ο κρατικός έλεγχος των δικτύων» λένε από το ΥΠΕΚΑ

Το γενικό πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων θα έχει εγκριθεί μέχρι τα μέσα Απριλίου, με πρώτο μεσοπρόθεσμο στόχο την είσπραξη 15 δισ. ευρώ μέχρι το 2013

Το γενικό πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων θα έχει εγκριθεί μέχρι τα μέσα Απριλίου, με πρώτο μεσοπρόθεσμο στόχο την είσπραξη 15 δισ. ευρώ μέχρι το 2013 Αθήνα
«Άλλο πράγμα ο έλεγχος των δικτύων από το κράτος και άλλο η παραχώρηση του μάνατζμεντ», τονίζουν πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, αναφερόμενες στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων επιχειρήσεων του ενεργειακού τομέα, με επίκεντρο την ΔΕΗ, καθώς η κυβέρνηση δείχνει διατεθειμένη να συζητήσει το ενδεχόμενο πώλησης του μάνατζμεντ δημοσίων επιχειρήσεων, διατηρώντας ταυτόχρονα τον δημόσιο χαρακτήρα τους. Στο περιθώριο του συνεδρίου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που πραγματοποιείται στην Αθήνα., πηγές του ΥΠΕΚΑ ανέφεραν ότι είναι άλλο πράγμα ο έλεγχος των δικτύων από το κράτος και άλλο η παραχώρηση του μάνατζμεντ.

Η ίδια η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη φέρεται να είπε σε δημοσιογράφους ότι οι δηλώσεις της «παρανοήθηκαν», σημείωσε ότι ο «έλεγχος των δικτύων είναι θέση της κυβέρνησης» και προσέθεσε ότι μπορεί να διατεθεί μέχρι και το 49% των δικτύων σε ιδιώτες.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια θέση εξέφρασε την Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, έπειτα από τις αντιδράσεις που φέρεται να προκάλεσαν οι θέσεις της κ. Μπιρμπίλη (σε συνέντευξή της στα «Νέα») περί διατήρησης του ελέγχου του Δημοσίου σε επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ.

«Η κ. Μπιρμπίλη δεν διαφοροποιήθηκε σε τίποτε απ' αυτό που έχει ειπωθεί μέχρι σήμερα. Μίλησε για το δημόσιο έλεγχο σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις και φυσικά, όχι για τη διαχείριση», τόνισε ο κ. Πεταλωτής, δείχνοντας έτσι και σε ποια βάση συζητεί η κυβέρνηση.

Η υπουργός Περιβάλλοντος εξέφρασε τη θέση ότι τα δίκτυα της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και του φυσικού αερίου πρέπει να παραμείνουν στον έλεγχο του Δημοσίου, ενώ είπε ότι στην παρούσα φάση δεν ενδείκνυται η διάθεση πακέτου µετοχών της ΔΕΗ στο πλαίσιο των προγραµµατιζόµενων αποκρατικοποιήσεων.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, τόνισε ότι« δεν πρέπει να είμαστε δογματικοί», αλλά «σε βασικά δίκτυα όπως αυτά του ηλεκτρισµού, των υδάτων και του φυσικού αερίου, είναι καλό ο έλεγχος να ανήκει στο Δηµόσιο ώστε όταν βγούµε από την κρίση να έχουµε µια στρατηγική υποδοµή για να δηµιουργήσουµε την προοπτική της ανάπτυξής µας».

Ειδικά για τη ΔΕΗ, η υπουργός σημείωσε ότι η αξία της, όπως αποτιµάται χρηµατιστηριακά, είναι σαφώς υποτιµηµένη και γι' αυτό «δεν ενδείκνυται ως χρόνος προβληµατισµού για τη διάθεση πακέτου µετοχών της επιχείρησης».

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε στις 10 Μαρτίου από το Υπουργικό Συμβούλιο, προβλέπει τη δυνατότητα διάθεσης ποσοστού έως 49% των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ.

Απέναντι στις πιέσεις της τρόικας για την ΔΕΗ, η κυβέρνηση προτίμησε να υιοθετήσει το μοντέλο του ανεξάρτητου διαχειριστή μεταφοράς, όπου ο διαχειριστής είναι θυγατρική της ΔΕΗ, ωστόσο είναι υποχρεωτική η πώληση ποσοστού σε τρίτους.

Η εκχώρηση αυτή μπορεί να γίνει μέσω της απευθείας πώλησης ποσοστού ή μέσω του Χρηματιστηρίου.

Κατά την ομιλία της στο Συνέδριο την Τρίτη, η κ. Μπιρμπίλη παρουσίασε τις προτεραιότητες της περιβαλλοντικής και ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης που περιλαμβάνει, όπως είπε, τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού πακέτου πράσινων δημόσιων και ιδιωτικών
επενδύσεων μέχρι το 2015, ύψους 40 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές, εξοικονόμηση ενέργειας, διαχείριση απορριμμάτων, αναπλάσεις με ενεργειακά χαρακτηριστικά και ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων.

«Η ελληνική κυβέρνηση, τόνισε η υπουργός, «αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση ως μια ευκαιρία να αντιμετωπίσει και να εξαλείψει τα χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας, εκσυγχρονίζοντας την οικονομία και βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητά της. Όχι με επιφανειακά, διορθωτικά μέτρα αλλά με βαθιές τομές και παρεμβάσεις που θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και θα οδηγήσουν στην αναδιάρθρωση και εξυγίανση του κράτους και των αγορών».

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το γενικό πλαίσιο θα έχει εγκριθεί μέχρι τα μέσα Απριλίου, με πρώτο μεσοπρόθεσμο στόχο την είσπραξη 15 δισ. ευρώ μέχρι το 2013.

Κατά τα φαινόμενα, τα «δύσκολα» θέματα των αποκρατικοποιήσεων, δηλαδή η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, το ΤΤ και ο ΟΠΑΠ, αναβάλλονται για την επόμενη φάση, ίσως ακόμα και για το 2012.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Την Πέμπτη αναλαμβάνει το ΝΑΤΟ Οπισθοχώρηση αντικαθεστωτικών από τη Σύρτη - Φόβοι για σφαγή στη Μιζουράτα

Σφοδρές μάχες μεταξύ αντικαθεστωτικών και κανταφικών δυνάμεων
Σφοδρές μάχες μεταξύ αντικαθεστωτικών και κανταφικών δυνάμεων
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι οχυρώνει τη Σύρτη, γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι, και επιτίθεται στους εξεγερμένους με καταιγισμό πυρών αναγκάζοντάς τους να οπισθοχωρήσουν προς την πόλη Μπιν Τζαουάντ. Κυβερνητικές δυνάμεις προχωρούν ταυτόχρονα ανοίγοντας πυρ εντός της Μιζουράτα και εκφράζονται φόβοι για σφαγή. Η στρατιωτική επιχείρηση των συμμαχικών δυνάμεων περνά στη διοίκηση του ΝΑΤΟ την Πέμπτη, έπειτα από αναβολή 24 ωρών.
Διεθνή διάσκεψη για την κρίση στη Λιβύη βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λονδίνο. Σαράντα χώρες και διεθνείς οργανισμοί μετέχουν στη διάσκεψη, την πρώτη σύνοδο της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.

Ο Μουαμάρ Καντάφι φέρεται να έχει στείλει επιστολή προς τη διάσκεψη του Λονδίνου δηλώνοντας πρόθυμος να δεχθεί συμβιβαστική λύση που θα προκρίνει η Αφρικανική Ένωση.

* Ο Καντάφι λέει ότι θα δεχθεί λύση της Αφρικανικής Ένωσης

Το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει «ελεύθερες και δίκαιες εκλογές» εάν ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι εγκαταλείψει την εξουσία.

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κινήματος των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη διευκρίνισαν, επίσης, σε ανακοίνωσή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από τη σύνοδο της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη στο Λονδίνο ότι οι ίδιοι φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ένα «σύγχρονο, ελεύθερο και ενωμένο κράτος».

Οπισθοχωρούν οι εξεγερμένοι από τη Σύρτη - Κινδυνεύει η Μιζουράτα

Οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι επιτέθηκαν στους μαχητές των εξεγερμένων με καταιγισμό πυρών πολυβόλων και ρουκετών την Τρίτη, προκαλώντας την πανικόβλητη και χαοτική οπισθοχώρησή τους προς την πόλη Μπιν Τζαουάντ, δήλωσε κάτοικος στο πρακτορείο Reuters.

Όταν άρχισε η επίθεση, οι εξεγερμένοι καλύπτονταν πίσω από αμμόλοφους για να απαντήσουν στα πυρά, όμως παραιτήθηκαν έπειτα από λίγα λεπτά, ανέβηκαν στα ημιφορτηγά τους και απομακρύνθηκαν με ταχύτητα προς την πόλη Μπιν Τζαουάντ, περίπου 150 χλμ ανατολικά της Σύρτης, της γενέτειρας του Καντάφι. Οβίδες έπεσαν κοντά στο δρόμο καθώς υποχωρούσαν.

Μαχητές των εξεγερμένων δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι περιμένουν «τα πυρά των αεροπλάνων του Σαρκοζί» για να ανακτήσουν το στρατιωτικό πλεονέκτημα και να προχωρήσουν προς τη Σύρτη. Πάντως, εδώ και 24 ώρες ο συνασπισμός δεν έχει πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές στην ανατολική Λιβύη.

Οι αντικαθεστωτικοί έθεσαν τις τελευταίες ημέρες υπό τον έλεγχό τους τις πόλεις Ρας Λανούφ, Μπρέγκα, Ουκαΐλα και Μπιν Ζαουάντ, με τη βοήθεια των δυτικών βομβαρδισμών κατά θέσεων του καθεστώτος.

«Η Μιζουράτα κινδυνεύει»

Οι κανταφικές δυνάμεις προχωρούν, εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες εντός της πόλης Μιζουράτα, σε απόσταση 150 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης.

«Η Μιζουράτα κινδυνεύει, οι δυνάμεις του εγκληματία [Μουάμαρ Καντάφι] προχωρούν σήμερα στο εσωτερικό της πόλης και τα άρματα μάχης πυροβολούν αδιακρίτως» δήλωσε εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι, οι οποίες προχωρούν στο εσωτερικό της Μιζουράτα ρίχνοντας οβίδες από άρματα μάχης, ελέγχουν μόνο το βορειοδυτικό τμήμα της πόλης.

«Η σφαγή που αποφεύχθηκε στη Βεγγάζη χάρη στην επέμβαση των συμμαχικών δυνάμεων, θα διαπραχθεί στη Μιζουράτα» προειδοποίησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αντίθετα με αυτό που συνέβη στη Βεγγάζη, τα αεροσκάφη της συμμαχίας δεν έριξαν στα άρματα μάχης [των κυβερνητικών δυνάμεων] που βρίσκονται ήδη στο εσωτερικό της πόλης, λόγω του φόβου πρόκλησης θυμάτων μεταξύ των αμάχων».

Ο εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών έκανε επίσης λόγο για μια «καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση» στην πόλη, από το δυτικό τμήμα της οποίας οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν εκδιώξει περισσότερες από 5.000 οικογένειες.

Γιατρός του νοσοκομείου της πόλης δήλωσε ότι οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 142 ανθρώπους και τραυματίσει περισσότερους από 1.400 από τις 18 Μαρτίου.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ επιτέθηκαν σε τρία πλοία της Λιβύης, ένα εκ των οποίων ανήκε στο λιμενικό, για να σταματήσουν τα πυρά που εξαπέλυαν αδιακρίτως εναντίον εμπορικών πλοίων στο λιμάνι της πόλης Μιζουράτα.

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας κι είχε στόχο το σκάφος Vittoria της λιβυκής ακτοφυλακής και δύο μικρότερα πλεούμενα. Το Vittoria προσάραξε. Το ένα από τα δύο μικρότερα σκάφη καταστράφηκε και το άλλο εγκαταλείφθηκε, σύμφωνα με ανακοινωθέν του Έκτου Στόλου του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ.

Την Πέμπτη αναλαμβάνει τη διοίκηση το ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ θα πάρει τη σκυτάλη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα αναλάβει τη διοίκηση των επιχειρήσεων στη Λιβύη την Πέμπτη, στις 09:00 ώρα Ελλάδος, δηλαδή μία ημέρα αργότερα από αυτήν που προβλεπόταν αρχικά, ώστε να είναι απολύτως έτοιμο, όπως δήλωσε την Τρίτη διπλωμάτης της συμμαχίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

«Το ΝΑΤΟ θα αναλάβει την ουσιαστική διοίκηση των λιβυκών επιχειρήσεων την Πέμπτη στις 06:00 ώρα Γκρίνουιτς» δήλωσε ο διπλωμάτης. «Προς το παρόν η διεξαγωγή των επιχειρήσεων εξακολουθεί να συντονίζεται από τους Αμερικανούς» διευκρίνισε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε ανακοινώσει ότι το ΝΑΤΟ θα αναλάβει την Τετάρτη την ευθύνη των επιχειρήσεων στη Λιβύη, και ο ρόλος των Ηνωμένων Πολιτειών θα είναι στο εξής υποστηρικτικός.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ανακλήθηκε η άδεια προς το ιταλικό πλοίο Explora που πόντιζε καλώδια εντός της ΑΟΖ

Είχε ζητήσει άδεια και από την Τουρκία

Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Οι ελληνικές Αρχές ανακάλεσαν την άδεια που είχαν δώσει στο πλοίο Explora για την πόντιση καλωδίων εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, καθώς διαπιστώθηκε ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία ζήτησε ανάλογη άδεια και από την τουρκική πλευρά.

Ενημερώνοντας της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι το ιταλικό πλοίο, που είχε σκοπό να κάνει έρευνες για να ποντίσει υποβρύχια καλώδια μεταξύ Μπάρι και Τελ Αβίβ, ζήτησε τη σχετική άδεια από τις ελληνικές αρχές για περιοχές που εμπίπτουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Στις 12 Μαρτίου το ιταλικό πλοίο εμποδίστηκε από τουρκικό πολεμικό, που του ζήτησε να διακόψει τις έρευνες και κατόπιν αυτού έστειλε e- mail στην ελληνική πλευρά.

Το υπουργείο των Εξωτερικών, πέρα από τη φρεγάτα «Θεμιστοκλής», που έστειλε στην περιοχή, με διάβημά του προς το ιταλικό ΥΠΕΞ ζητούσε να μη απευθυνθεί στην τουρκική πλευρά για τη σχετική άδεια, γιατί ενέπιπτε στην ελληνική δικαιοδοσία και αρμοδιότητα.

Κατά τον πλου επιστροφής του ιταλικού πλοίου, η τουρκική πλευρά εξέδωσε και δικό της σήμα που παρέθετε διαφορετική διαδρομή από αυτήν του ελληνικού διαβήματος.

Απεδείχθη εκ των υστέρων, είπε ο κ. Βενιζέλος, ότι η ιταλική πλοιοκτήτρια εταιρεία είχε ζητήσει άδεια και από τις τουρκικές αρχές, κατά παράβαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και κατόπιν αυτού οι ελληνικές αρχές ανακάλεσαν τις άδειες που είχαν δοθεί στην εταιρεία και για άλλες ελληνικές περιοχές, όπως στην Πελοπόννησο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Σφοδρή επίθεση Παπανδρέου στους Οίκους αξιολόγησης μετά τη νέα υποβάθμιση

«Πέρασαν στον πανικό»

Ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής
Ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
«Από τη φούσκα της ευημερίας πέρασαν στον πανικό» δήλωσε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας τη νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από τον Οίκο αξιολόγησης Standard and Poor's.

«Αποδείξαμε ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο και αυτό αναγνωρίζεται από όλη την Ευρώπη» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι οι Οίκοι δεν λογοδοτούν πουθενά και ότι είναι λάθος να θεωρούν ανεπαρκείς τις αποφάσεις της ΕΕ.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

'ΘΑΜΜΕΝΑ΄ ΕΣΟΔΑ 4 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΝΑΖΗΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Ακίνητα και καταθέσεις, πεθαμένων, που δεν έχουν ζητηθεί από κληρονόμους εδώ και χρόνια και τα οποία θα μπορούσαν να φέρουν έσοδα 4 δισ. ευρώ συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα από τα οποία η κυβέρνηση ψάχνει να συγκεντρώσει τα 22 δισ. ευρώ στα επόμενα τρία χρόνια, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal...
“Η εύρεση χρημάτων από τις αζήτητες κληρονομιές και καταθέσεις ανθρώπων που έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια είναι μέσα στις λύσεις που εξετάζουμε” αναφέρει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι μπορεί να φέρουν έσοδα 4 δισ. στο κράτος.

Στα υπόλοιπα μέτρα που επεξεργάζεται το κυβερνητικό επιτελείο, σύμφωνα με άλλο στέλεχος της κυβέρνησης, περιλαμβάνεται και φόρος στα αναψυκτικά, “ψαλίδι” στις φοροαπαλλαγές για εισοδήματα άνω των 70.000 ευρώ ετησίως, κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά, περιορισμός του αφορολόγητου ορίου περιουσίας (ακόμα και για α' κατοικία) καθώς και ποινές για τα αυθαίρετα.

Read more...

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑ


Ρεπορτάζ : Γιώργος Αγγελόπουλος
(από ΤΑ ΝΕΑ)
SOS γιατην ετοιµότητατων ρουµανικών υπηρεσιών να αντιµετωπίσουν ενδεχόµενο πυρηνικό ατύχηµα εκπέµπει η αµερικανική πρεσβεία στοΒουκουρέστι. Οπωςαποκαλύπτει τηλεγράφηµα που διέρρευσε στον ιστότοπο Wikileaks,αµερικανοί αξιωµατούχοι...
εκτιµούν ότι η ρουµανική κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να αντιµετωπίσει επιτυχώς πιθανό ατύχηµα στονπυρηνικό σταθµό της Τσερνάβοντα.

Στο τηλεγράφηµα,µε ηµεροµηνία 28 Ιανουαρίου 2009 που δηµοσιεύτηκε χθες στην εφηµερίδα «Jurnalul National», αναφέρεται ότι η κυβέρνηση του Βουκουρεστίου δεν θα κατάφερνε να διαχειριστεί µια διαρροή ραδιενέργειας από τον σταθµό, παρά τις επίσηµες διαβεβαιώσεις ότι τα µέτρα ασφαλείας είναι αυτά που πρέπει. Αξιωµατούχοι της αµερικανικής πρεσβείας αναφέρουν στο τηλεγράφηµα πως για την αντιµετώπιση καταστάσεωνέκτακτης ανάγκης υπάρχει στον σταθµό µια οµάδα µόλις επτά προσώπων (υπερβολικά µικρός αριθµός για να αντεπεξέλθουν σε ενδεχόµενη διαρροή ραδιενέργειας), τα οποία εκπαιδεύονται για τονρόλο τους αυτό µόνο µία φορά τον µήνα...

Την περασµένη Τετάρτη, οι υπεύθυνοι του πυρηνικού σταθµού της Τσερναβόντα κάλεσαν δηµοσιογράφους για να συζητήσουν µαζί τους την ασφάλεια του σταθµού µετά τους φόβους που δηµιουργήθηκαν λόγω της πυρηνικής κρίσηςστην Ιαπωνία. Οδιευθυντής τουσταθµού ΙονέλΜπουτσούρ υπογράµµισε πωςοι δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες είναι ασφαλείςκαι θα µπορούσαν να αντέξουν ένα µεγάλο σεισµό.Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία NuclearelectricaNational Company που εκµεταλλεύεται τον σταθµό διευκρίνισε ότι έχει σχεδιαστεί για να αντέξει σεισµούς άνω των 8 ρίχτερ, τη στιγµή που, όπως τουλάχιστονυποστηρίζειη εταιρεία, «ο ισχυρότερος σεισµός που θα µπορούσε να πλήξει τη Ρουµανία είναι 7 -7,5 ρίχτερ». Σύµφωνα πάντα µε την Nuclearelectrica, ένας σεισµός του µέγιστου µεγέθους για το οποίο έχει σχεδιαστεί ο σταθµός «µπορεί νασηµειωθεί µια φορά στα χίλιαχρόνια», ενώ ητοποθεσία στην οποία κατασκευάστηκε επελέγηέπειτα απόπολύπλοκες σεισµικές µελέτες.

Ο διευθυντής παραγωγής του σταθµού Νταν Μπίγκου εξήγησεότι ο σταθµός έχει2.500 τόνουςνερού για να εξασφαλίσει ότι οι αντιδραστήρες θα παραµείνουν κρύοι επί 15 ώρες αν κοπεί το ηλεκτρικό, καθώς και δύο γεννήτριες ντίζελ.

ΑΠΟ ΤΟ 1997. Ο πυρηνικός σταθµός της Τσερναβόντα βρίσκεται σε απόσταση 150 χλµ. ανατολικά του Βουκουρεστίου και είναι ο µοναδικός στη Ρουµανία. Κατασκευάστηκε από Ιταλούς και Καναδούς στις όχθες του∆ούναβη ώστε να έχει άµεση πρόσβασησε νερό γιατην ψύξη των αντιδραστήρων και εξασφαλίζει περίπου το 20% των αναγκών της Ρουµανίας σε ηλεκτρισµό. Ο πρώτος αντιδραστήραςτέθηκε πρώτη φορά σε λειτουργία το 1997 και ο δεύτεροςτο 2007. Σύµφωνα µε τη Nuclearelectrica, σχεδιάζεται η επέκταση του σταθµού µε άλλους δύο αντιδραστήρες. Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως τέσσερις εταιρείες (δεν έγιναν γνωστές οι επωνυµίες τους) έχουν εκφράσειενδιαφέρον για να συµµετάσχουν στηνκατασκευή των αντιδραστήρων 3 και 4, το κόστος της οποίας αναµένεται ότι θα φτάσει τα4 δισεκατοµµύρια ευρώ.Οταν ολοκληρωθεί η κατασκευή τους, ο σταθµός θα καλύπτει το 40% των ενεργειακών αναγκών της Ρουµανίας.
Read more...

ΠΕΡΙΠΟΥ 400 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ!


Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της ΔΕΗ, η αξία των λογαριασμών που βρίσκονται σε καθυστέρηση -δεν έχουν πληρωθεί δηλαδή μέχρι και πέντε-έξι μήνες μετά την έκδοσή τους- έχει φτάσει στα 385 εκατ. ευρώ, όταν στο τέλος του 2009 η αξία τους...

υπολογιζόταν στα ...
284 εκατ. ευρώ.
Από τα στοιχεία της ΔΕΗ προκύπτει πως το 2,1% των λογαριασμών, δηλαδή περίπου 150.000 καταναλωτές, βρίσκονται στο «κόκκινο», καθώς έχουν να πληρώσουν πάνω από έξι μήνες, ενώ οι συνολικές οφειλές τους υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 23 εκατ. ευρώ (6% του συνόλου). Από τις εμπορικές επιχειρήσεις τα φέσια προς τη ΔΕΗ έχουν αυξηθεί κατά 60%.
Κρίση και λουκέτα σε καταστήματα, εκτίναξαν πέρυσι κατά 43% τις προβλέψεις της ΔΕΗ για επισφαλείς απαιτήσεις, και εκκρεμοδικίες σε σχέση με το 2009. Αυτό προκύπτει από τη χθεσινή της ανακοίνωση για τα αποτελέσματα του 2010, σύμφωνα με την οποία η επιχείρηση ενέγραψε στον ισολογισμό της 179,5 εκ. ευρώ για επισφαλείς απαιτήσεις, εκκρεμοδικίες και βραδέως κινούμενα υλικά, έναντι μόλις 54 εκατ. ευρώ το 2009.
Πρόκειται όπως λένε στελέχη της για οφειλές από καταστήματα ή μικρές επιχειρήσεις που επειδή ανέστειλαν τις εργασίες τους, είναι δύσκολα εισπράξιμες, και επομένως εγγράφονται στις επισφάλειες. Ειδικά, στους πελάτες μέσης και χαμηλής τάσης, οι προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 113,6 εκ. ευρώ, επειδή η ΔΕΗ, το τελευταίο τρίμηνο του έτους, αποφάσισε να υιοθετήσει μια πιο συντηρητική προσέγγιση, σχετικά με το θέμα των επισφαλειών. Με βάση την προηγούμενη προσέγγιση μέτρησης επισφαλειών, η αύξηση της πρόβλεψης θα ήταν μόλις 27 εκ. ευρώ.
Ποιοι «τρενάρουν» την εξόφληση…
Σύμφωνα πάντως με πηγές της ΔΕΗ, το μεγαλύτερο μέρος των καθυστερημένων οφειλών που πλέον δεν θεωρείται σίγουρο ότι θα εισπραχθεί, προέρχεται κυρίως από πολλές μικρές επιχειρήσεις οι οποίες είτε "τρενάρουν" την εξόφληση για να καλύψουν άλλες υποχρεώσεις, είτε πολύ χειρότερα έχουν βάλει λουκέτο και συνεπώς δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, αλλά και από οικιακούς καταναλωτές που καθυστερούν αρκετούς μήνες να εξοφλήσουν. Η ΔΕΗ άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζει τις επισφαλείς απαιτήσεις από τους πελάτες της. Πλέον υπολογίζει τους τρεις αντί τους έξι απλήρωτους διμηνιαίους λογαριασμούς στη χαμηλή τάση και τους τρεις μηνιαίους (αντί έξι) στη μέση τάση.
Απώλεια μεριδίων αγοράς
Πάντως, η κρίση και ο ανταγωνισμός από τους ιδιώτες, επηρέασαν τα οικονομικά μεγέθη της μεγαλύτερης ελληνικής επιχείρησης το 2010, με τα καθαρά κέρδη να υποχωρούν κατά 19,5% στα 557,9 εκατ. ευρώ και τα έσοδά της κατά 3,6% στα 5,811 δις. ευρώ. Μειωμένα ήταν τα έσοδα της από πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας στα 5,2 δις. ευρώ ενώ έχασε και σημαντικά μερίδια αγοράς ειδικά στην εμπορική χρήση όπου οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 10,7%. Συνολικά η επιχείρηση κάλυψε το 77,3% της ζήτησης έναντι 85,6% το 2009.
Το αντίστοιχο ποσοστό για το διασυνδεδεμένο σύστημα που είναι εκτεθειμένο στον ανταγωνισμό διαμορφώθηκε σε 76,1% έναντι 85,6%. Για τη χρήση του 2010 η επιχείρηση θα διανείμει μέρισμα 0,79 ευρώ ανά μετοχή ή συνολικό ποσό 183,28 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 94 εκατ. ευρώ θα μπουν στο δημόσιο κορβανά.
Read more...

Η COSCO ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ


Το νομικό επιτελείο του ομίλου Cosco εξετάζει διεξοδικά την προκήρυξη της ΓΑΙΑΟΣΕ για το διεθνή διαγωνισμό ανάπτυξης Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο.
Η Cosco, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ναυτεμπορικής», εξετάζει εκ νέου τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό, ύστερα από μία μεγάλη περίοδο που το ενδιαφέρον της είχε «παγώσει»..
, με βασική αιτία, όπως διαφαίνεται, την αρνητική στάση που είχε κρατήσει η ΓΑΙΑΟΣΕ απέναντι στις παρατηρήσεις που είχε καταθέσει τις προηγούμενες φορές.
Μετά τη νέα παράταση που δόθηκε στο διαγωνισμό την προηγούμενη Πέμπτη για τον Ιούνιο του 2011, την έκτη κατά σειρά, η Cosco σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει να αποστείλει εκ νέου τις παρατηρήσεις της προς τη ΓΑΙΑΟΣΕ ώστε, εφόσον υπάρξει συμφωνία απόψεων, να συμμετάσχει στο διαγωνισμό.
Το Δεκέμβριο του 2010 η ΓΑΙΑΟΣΕ είχε αποστείλει το τελευταίο απαντητικό υπόμνημα στις παρατηρήσεις της Cosco, αποδεχόμενη ορισμένες καίριας σημασίας για τον κινεζικό όμιλο θέσεις.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, το νομικό επιτελείο του κινεζικού ομίλου εκτιμά ότι παραμένουν ανοικτά τέσσερα βασικά για την Cosco θέματα, ενώ ταυτόχρονα ζητεί διευκρινήσεις αλλά και καλύτερη διατύπωση αρκετών όρων του διαγωνισμού.
Read more...

ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΜΕ... ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ!


Ρεπορτάζ : Γιώργος Μανουσακάκης
Από τις : Αποκαλύψεις
Είναι πολλά τα λεφτά Αρη» είναι η φράση που ειπώθηκε στην ταινία «Λόλα», αλλά ταιριάζει γάντι στους τελευταίους δύο δημάρχους Γλυφάδας, που, όπως αποκαλύπτεται, είχαν...
υπογράψει συμβόλαια συνδιαχείρισης με συνυποψηφίους τους προκειμένου να καταφέρουν να κερδίσουν όλοι μαζί το δήμο. Στην όλη υπόθεση φαίνεται πως εμπλέκονται και στελέχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο τέως γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης και ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Οι δύο αυτοί πολιτικοί, σύμφωνα με συμφωνητικό που ήρθε στη δημοσιότητα, ήταν οι εγγυητές της συμφωνίας σύμπραξης των συνδυασμών για το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2006 μεταξύ των υποψηφίων Γιάννη Θεοδωρόπουλου και Στέλιου Λανδράκη. Να σημειωθεί ότι το δήμο τελικά κέρδισε ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος, ο οποίος παρέδωσε το δημαρχιακό θώκο Γλυφάδας στις 31.12.2010 στον νυν δήμαρχο Κώστα Κόκορη.
Η ιστορία φαίνεται πως επαναλήφθηκε με το νυν δήμαρχο, καθώς αποκαλύφθηκε κείμενο συμφωνίας με τις υπογραφές του κ. Κόκορη, και με τους αποκλεισμένους από το δεύτερο εκλογικό γύρο αλλά επικεφαλής συνδυασμών κ. Στέλιου Λανδράκη και Κώστα Παπαδόπουλου. Το σημαντικό στην όλη υπόθεση δεν είναι η συμφωνία επί της αρχής που υπογράφουν οι τρεις τους.
Το συμφωνητικό που υπεγράφη από τους τρεις στην ουσία αποδεικνύει ότι αυτοί οι άνθρωποι μοίρασαν το Δήμο Γλυφάδας στα τρία, με βάση βέβαια τα εκλογικά ποσοστά που είχαν πετύχει στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών. Και εδώ πρέπει να τονιστεί ότι η Γλυφάδα είναι ο τέταρτος πιο πλούσιος δήμος της χώρας, που όταν η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων της χώρας είναι στο κόκκινο, αυτός έχει ταμειακό πλεόνασμα τουλάχιστον 12 εκατομμυρίων ευρώ και προϋπολογισμό που φτάνει τα 500.000.000 ευρώ. Και το σημαντικότερο, είναι ένας δήμος... μαζεμένος, χωρίς υποχρεώσεις και προσωπικό, που, αν κάποιος δήμαρχος αποφασίσει να αξιοποιήσει πραγματικά τις δυνατότητές του, τότε είναι σίγουρο ότι το ταμειακό πλεόνασμα θα ξεπεράσει και τα 30.000.000 ευρώ.

2.500 ο μισθός,
τι λέει ο Μ. Βαρβιτσιώτης
Η παρούσα δημοτική αρχή ακόμη δεν έχει διαψεύσει αλλά ούτε και έχει αποδεχθεί το μνημόνιο συνεργασίας με τους άλλους δύο επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Βέβαια, είναι άξιο λόγου να τονιστεί ότι όσα αναφέρονται στη μοιρασιά του δήμου, που περιγράφονται στο κείμενο συμφωνίας, έχουν τηρηθεί από την πλευρά του κ. Κόκορη. Ο κάθε ένας πήρε αυτό που ζήτησε και με μισθούς οι οποίοι φτάνουν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μέχρι και τα 2.500 ευρώ.
Σε αντίθεση, το συμφωνητικό που είχε υπογραφεί από τον τέως δήμαρχο κ. Θεοδωρόπουλο και τον κ. Λανδράκη στις δημοτικές εκλογές του 2006, με εγγυητές τους δύο παραπάνω πολιτικούς, δεν εφαρμόστηκε από την πλευρά του δημάρχου. Μάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης 4ετίας, ο κ. Λανδράκης άσκησε δριμύτατη αντιπολίτευση, σε αντίθεση με τώρα που λειτουργεί ως συμπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο.
Για «κατάπτυστο» κείμενο και εξαπάτηση των κατοίκων της Γλυφάδας κάνει λόγο στις «Α» ο αρχηγός της δημοτικής αντιπολίτευσης, βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος καλεί όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης που εμπλέκονται στην υπόθεση του συμφωνητικού να παραιτηθούν από τις θέσεις που τους έχει δώσει ο δήμαρχος. Σε δηλώσεις του ο κ. Βαρβιτσιώτης καυτηρίασε τη στάση της δημοτικής αρχής του Κώστα Κόκκορη αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Η στάση τους αποτελεί ακράδαντη επιβεβαίωση όλων των ισχυρισμών αυτών που θέλουν το προϊόν των εκλογών της 14ης Νοεμβρίου να είναι προϊόν εκλογικής υφαρπαγής ψήφων, που μόνο στόχο έχουν την εξυπηρέτηση οικογενειακών συμφερόντων». Στη συνέχεια ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε το κείμενο κατάπτυστο και επαίσχυντο που ευτελίζει τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες και προσβάλλει.
Μάλιστα, προχώρησε και στην αποκάλυψη ότι και ο ίδιος είχε δεχθεί αντίστοιχη πρόταση την οποία αρνήθηκε। Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν ξέρω αν το μνημόνιο που δημοσιεύθηκε είναι πλαστό ή όχι, ξέρω όμως ότι τέτοιου είδους συμφωνία μου προτάθηκε και την αρνήθηκα». Τέλος, ανέφερε ότι οι όροι και οι δεσμεύσεις του μνημονίου έχουν υλοποιηθεί, καθώς όπως σημείωσε: «Στα διοικητικά συμβούλια του Golf, του Νομικού Προσώπου, της ΔΕΑΠ κτλ. έχουν ενταχθεί στελέχη των παρατάξεων Λανδράκη και Παπαδόπουλου, όπως η Φ. Μαλάμη και οι Ν. Βάκκας και Ι. Γκέκας, αναπληρωτής πρόεδρος στο Golf είναι ο κ. Παπαδόπουλος, δ/νουσα σύμβουλος η κόρη του και ως ειδική συνεργάτης προσελήφθη η σύντροφος του κ. Λανδράκη, Π. Δάρα».
fimotro.blogspot
Read more...

Εφορία: Online διασταυρώσεις για ακίνητα και Ι.Χ. ...



Της Μαρίας Βουργάνα

On line ελέγχους και διασταύρωση των στοιχείων για τα ακίνητα και τα αυτοκίνητα που διαθέτουν 5,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι κατά την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρέχει από φέτος το νέο Taxisnet. Οι νέες εφαρμογές, που ανέπτυξε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, επιτρέπουν την ... άμεση διασταύρωση στοιχείων, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα εκτύπωσης κενών εντύπων Ε1, Ε2 και Ε3, προκειμένου να διευκολυνθεί η υποβολή των δηλώσεων.

Οι «πύλες» του Taxisnet για την ηλεκτρονική υποβολή των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ανοίγουν από την Παρασκευή 1η Απριλίου με τις προθεσμίες να «τρέχουν» από τις 11 του ίδιου μήνα για τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες, ενώ οι προθεσμίες για ελεύθερους επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες λήγουν από τις 18 Απριλίου. Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους το Μάιο.

Δυνατότητες
Κατά την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να:

Συμπληρώνουν το έντυπο Ε1 με τα στοιχεία οχημάτων που ήδη υπάρχουν στην κεντρική βάση οχημάτων της ΓΓΠΣ μαζί με την αντίστοιχη ετήσια αντικειμενική δαπάνη.
Συμπληρώνουν το έντυπο Ε1 με τα στοιχεία ακινήτων για την κύρια και τις δευτερεύουσες κατοικίες κατόπιν επιλογής τους από το σύνολο των ακινήτων του, βάσει των δηλώσεων Ε9.
Εκτυπώνουν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή ή επιστροφή φόρου εισοδήματος μέσω των συμβεβλημένων τραπεζών.
Εκτυπώνουν κενά έντυπα Ε1, Ε2 και Ε3 καθώς και των οδηγιών για τη συμπλήρωση της δήλωσης φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2011, προκειμένου να διευκολυνθεί η ηλεκτρονική υποβολή.
Παράλληλα, η ΓΓΠΣ προωθεί και 8 νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αφορούν:
Ηλεκτρονικές πληρωμές.
Μεταβολή στοιχείων μητρώου.
Υποστήριξη υποβολής εκπρόθεσμων και τροποποιητικών δηλώσεων για την πλειοψηφία των δηλώσεων.
Ενιαίο περιβάλλον σύνδεσης χρηστών και λειτουργίας των εφαρμογών. Πλέον με τη σύνδεση ο χρήστης έχει στη διάθεσή του όλες τις εφαρμογές που έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει.
Περιβάλλον εξουσιοδότησης λογιστών για διεκπεραίωση υποθέσεων.
Νέες δυνατότητες υποβολής δηλώσεων.
Εξατομικευμένο φορολογικό ημερολόγιο.

Ηλεκτρονικά
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από φέτος υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος από ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις, όσους τις υποβάλλουν μέσω λογιστών. Υποχρεωτικά ηλεκτρονικά υποβάλλονται: η δήλωση στοιχείων ακινήτων έντυπο Ε9 από τα νομικά πρόσωπα, οι συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών, η εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ, οι καταστάσεις από λογιστές-φοροτέχνες, η προσωρινή δήλωση φόρου μισθωτών υπηρεσιών (από 1/7/2011) και οι οριστικές δηλώσεις παρακρατούμενων φόρων εμπόρων, ελευθέρων επαγγελματιών και λοιπών.

Προαιρετική είναι διαδικτυακή υποβολή για δηλώσεις εισοδήματος από μισθωτούς, συνταξιούχους, Ο.Ε., Ε.Ε, νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (υποχρεωτικά από 2012), Α.Ε., ΕΠΕ και λοιπά νομικά πρόσωπα, καθώς και η Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων - Ε9 (σε έντυπη υποβολή κατά τις ίδιες προθεσμίες με το Ε1).
imerisia.gr


Read more...

Frontex και στην Κρήτη για το κύμα παράνομης μετανάστευσης από τη Λιβύη...



Επέκταση της επιχείρησης «Ποσειδών»...
Μετά το Αιγαίο, η ευρωπαϊκή δύναμη για τη φύλαξη των συνόρων, Frontex, επεκτείνει τη δράση της και στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης. Αυτό κρίθηκε αναγκαίο, λόγων των γεγονότων στη Λιβύη, που έχει δημιουργήσει μεγάλο κύμα μετανάστευσης.

Ενδεικτικό είναι ότι...
στο μικρό νησί της Ιταλίας Λαμπεντούζα μέσα σε ένα 24ωρο έφθασαν περίπου 2.000 παράνομοι μετανάστες από τη βόρεια Αφρική, ενώ συνολικά ο αριθμός έχει αγγίξει τις 5.000.
Επιπλέον, άλλοι 500 παράνομοι μετανάστες έφθασαν στη Μάλτα.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αξιωματούχοι της Frontex αποφάσισαν να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις «Ποσειδώνας» και «Ερμής», που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Ελλάδα και Ιταλία.

Η απόφαση υλοποιείται όσον αφορά στον «Ποσειδώνα» στην επέκταση της δράσης της Frontex από τα νησιά του Αιγαίου στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης....


Read more...

Συναγερμός για 15 δισ. ευρώ χωρίς πώληση «φιλέτων»...



Χωρίς αποφάσεις, αλλά με ένα πρώτο προσδιορισμό χρονοδιαγραμμάτων και παρουσίασης της ετοιμότητας κάθε υπουργείου, πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η πρώτη μετά τις αποφάσεις της Συνόδου της 25ης Μαρτίου κυβερνητική σύσκεψη.

Επρόκειτο... ουσιαστικά για την πρώτη συνεδρίαση της «Διυπουργικής Επιτροπής Ανάπτυξης», υπό τον Πρωθυπουργό η οποία συνεστήθη με το σχετικό ΦΕΚ (αρ. φύλλου 439) που δημοσιεύτηκε στις 18 Μαρτίου 2011. Η πρώτη της συνεδρίαση είχε γίνει υπό τον κ. Θ. Πάγκαλο την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Επιτροπή αποτελείται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης – ο οποίος απουσίασε από τη χθεσινή συνεδρίαση και τους υπουργούς: Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Οικονομίας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, Υποδομών κ. Δ. Ρέππα, Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνο και Επικρατείας, κ. Χ. Παμπούκη.

Στην ουσία, πρόκειται για ένα νέο όργανο, με αρμοδιότητες τον «καθορισμό προτεραιοτήτων και τον συντονισμό της εφαρμογής των πολιτικών Ανάπτυξης στο πλαίσιο των αποφάσεων του υπουργικού Συμβουλίου και του Πρωθυπουργού», καθώς και την «διατύπωση προτάσεων για την υιοθέτηση πολιτικών ανάπτυξης από το υπουργικό Συμβούλιο και τον Πρωθυπουργό».

Στο ίδιο ΦΕΚ ορίζεται ότι στην επιτροπή αυτή μετέχουν χωρίς δικαίωμα ψήφου ο προϊστάμενος της Μονάδας Πολιτικού και Επικοινωνιακού Σχεδιασμού, ο προϊστάμενος της Μονάδας Παραγωγής Πολιτικής και ο προϊστάμενος του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού «εφόσον υπάρχουν».


Πρώτος στόχος: 15 δισ. έως το 2013

Με βάση τις πληροφορίες από τη χθεσινή συζήτηση, το πρώτο σχέδιο (υπό μορφήν γενικού πλαισίου) θα είναι έτοιμο έως τις 15 Απριλίου, ενώ ο πρώτος μεσοπρόθεσμος στόχος είναι η είσπραξη 15 δισ. ευρώ έως το 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου επέστησε την προσοχή όλων των συναρμοδίων υπουργών στην ανάγκη να προταχθεί η ανάπτυξη και να αξιοποιηθούν όλα τα εργαλεία που βρίσκονται στη διάθεση της κυβέρνησης και των αρμοδίων.

Με βάση αυτά, έως τις 15 Απριλίου θα καταβληθεί προσπάθεια να καταρτιστεί ένα γενικό πλαίσιο με προτεραιότητες και στόχους, ενώ παράλληλα αφήνεται να εννοηθεί ότι τα «δύσκολα» θέματα των αποκρατικοποιήσεων για ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΤΤ, ΟΠΑΠ κλπ. αναβάλλονται για την επόμενη φάση αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην χθεσινή σύσκεψη, δεν τέθηκαν επί τάπητος συγκεκριμένα σχέδια αποκρατικοποιήσεων, όμως κατέστη σαφές ότι προς το παρόν δεν θα δοθεί προτεραιότητα στις αποκρατικοποιήσεις εταιρειών – φιλέτων ή στρατηγικού χαρακτήρα, όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, κλπ. ή ο ΟΠΑΠ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Πέραν αυτού, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι έως τις 15 Απριλίου θα έχει καταρτιστεί το γενικό πλαίσιο και σχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις και πιθανώς έως τότε να έχουν περιγραφεί οι μέθοδοι και τα εργαλεία για την προώθηση της διαδικασίας.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε ότι εντός της εβδομάδας θα αποστείλει έγγραφη πρόσκληση στις τράπεζες για την σύναψη των προγραμματικών συμφωνιών, εν όψει της χορήγησης των κρατικών εγγυήσεων, ύψους συνολικά 30 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει διαμηνύσει ότι σε αυτή τη φάση θα πρέπει να καταρτιστεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο που θα περιλαμβάνει τις δράσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης στα πεδία των αποκρατικοποιήσεων, των συνδυαζόμενων διαρθρωτικών αλλαγών και των παρεμβάσεων στον τραπεζικό τομέα, το οποίο θα πρέπει να έχει την συνολική κάλυψη της κυβέρνησης.

«Άλλο ο έλεγχος, άλλο το μάνατζμεντ»

Σε ό,τι αφορά την ετοιμότητα ανά υπουργείο για τα σχέδια των αποκρατικοποιήσεων έγινε χθες μία πρώτη συζήτηση, χωρίς όμως να υπάρξει τελική απόφαση για κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο.

- Υπουργείο Περιβάλλοντος:

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι διατεθειμένη να συζητήσει την πώληση του μάνατζμεντ δημοσίων επιχειρήσεων, όχι όμως να αφήσει τον έλεγχο εταιρειών όπως η ΔΕΗ ή η ΕΥΔΑΠ.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γ. Πεταλωτής «κάλυψε χθες την κυρία Μπιρμπίλη για τα όσα είπε στη συνέντευξή της στα Νέα, περί διατήρησης του ελέγχου του Δημοσίου σε κάποιες ΔΕΚΟ. «Η κ. Μπιρμπίλη δεν διαφοροποιήθηκε σε τίποτε απ` αυτό που έχει ειπωθεί μέχρι σήμερα. Μίλησε για το δημόσιο έλεγχο σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις και φυσικά, όχι για τη διαχείριση», τόνισε ο κ. Πεταλωτής, δείχνοντας έτσι και σε ποια βάση συζητεί η κυβέρνηση.

Παράλληλα, παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον (ακόμη και από γερμανικής πλευράς) για το μεγάλο έργο του φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη.

- Υπουργείο Υποδομών:

Στο επίκεντρο βρίσκεται η προσπάθεια πώληση του ΟΣΕ, όμως σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο. Πέραν αυτού, ανοιχτή είναι η συζήτηση για τα μεγάλα έργα αυτοκινητοδρόμων, αεροδρομίων κλπ.

- Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού:

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεταξύ άλλων η διαδικασία για την αξιοποίηση τουριστικών περιοχών στη Ρόδο, καθώς και για την μεταβίβαση του κλειστού Σταδίου Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο, για την μετατροπή του σε συνεδριακό κέντρο.
BHMA


Read more...

Λοβέρδος: “Θα παραιτηθώ εάν δεν δοθούν τα λεφτά μέχρι το Πάσχα”


Μιλώντας σήμερα το πρωί στην Κοινωνία ώρα MEGA ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι αν δεν δοθούν στους φαρμακοποιούς τα χρήματα που τους χρωστάει το Δημόσιο μέχρι το Πάσχα, θα παραιτηθεί!

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι δεν είναι δυνατόν να βγαίνει κανείς στα κανάλια και να λέει ψέματα μπροστά σε τόσο κόσμο, είπε ότι πιστεύει απόλυτα τον Υπουργό Οικονομικών που είπε ότι θα δοθούν τα χρήματα και ότι δε του μένει άλλος τρόπος παρά να παραιτηθεί αν αυτό δεν συμβεί μέχρι το Πάσχα.

Το Πάσχα φτάνει σε 20 ημέρες και αυτό που είπε ο Λοβέρδος είναι πολύ συγκεκριμένο και φαίνεται να το εννοεί!

Για να δούμε!

Zoomnews

papaioannou


Read more...

Αλέκος Παπαδόπουλος: Επέρχεται κατάρρευση!…


“Η κυβέρνηση δεν έχει εγκαταλείψει τον ανατολίτικο λαϊκισμό” …

Η συνέχεια (nonews-news.blogspot.com)

=====================

Για την ιστορία ο Αλέκος Παπαδόπουλος διετέλεσε Υπουργός Υγείας, Εσωτερικών, Οικονομικών (και δεν θυμάμαι τι άλλο) επί Σημίτη…

Και προφανώς επί Σημίτη δεν υπήρχε χρέος και ούτε πάρθηκαν νέα δάνεια. Επίσης δεν υπήρξαν εξοπλιστικά προγράμματα, δεν έγιναν ρουσφετολογικοί διορισμοί και δεν έγινε τίποτε με το χρηματιστήριο.

Α! Και ήταν τότε που μας μαράνανε οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Οι τόσοι…φτηνοί!

Ρε ‘σεις, κόψτε το δούλεμα!

papaioannou.
Read more...

Αποσύρουν το αστέρι της Βεργίνας από τα πτυχία!

Μετά το σάλο και τα δημοσιεύματα...


http://img.protothema.gr/FD6A3966A5A34FE5EB093D39109FA326.jpg

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από το ρεπορτάζ του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού των Σκοπίων, Α1, ο οποίος ανέδειξε το γεγονός ότι το αστέρι της Βεργίνας απεικονίζεται στα πτυχία του κρατικού πανεπιστημίου του Στιπ, μίας πόλης στο κεντρικό τμήμα της ΠΓΔΜ, το εν λόγω Ίδρυμα, κατόπιν υπόδειξης του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, αποσύρει τη χρήση του συμβόλου του αστεριού της Βεργίνας από τα πτυχία των αποφοίτων του.

"Το υπουργείο Εξωτερικών, ως αρμόδιο όργανο για την τήρηση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από την Ενδιάμεση Συμφωνία μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας, από την 13η Σεπτεμβρίου του 1995, υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με το άρθρο 7, παράγραφος 2 της Συμφωνίας, η Δημοκρατία της Μακεδονίας υποχρεούται να μην χρησιμοποιεί καθ' οιονδήποτε τρόπο το σύμβολο σε όλες του τις μορφές" αναφέρεται σε σχετική επιστολή του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ προς την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου του Στιπ.

"Στο πλαίσιο αυτό, το ΥΠΕΞ υποδεικνύει την ανάγκη να λάβει αμέσως το Πανεπιστήμιο τα απαραίτητα μέτρα για την απόσυρση του συμβόλου αυτού από τα πτυχία που απονέμει, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Δημοκρατία της Μακεδονίας από την Ενδιάμεση Συμφωνία" καταλήγει η επιστολή του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, την οποία μεταδίδει ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων, Α1.

Το πανεπιστήμιο του Στιπ έκανε αμέσως αποδεκτές τις υποδείξεις αυτές του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ. "Σχετικά με τις υποδείξεις σας, σας αναφέρουμε ότι το Πανεπιστήμιο έλαβε εκτάκτως μέτρα για την απόσυρση του συμβόλου αυτού από τα πτυχία που απονέμει" αναφέρεται σε απαντητική επιστολή του Πανεπιστημίου του Στιπ προς το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ.

Υπενθυμίζεται ότι το αστέρι της Βεργίνας απεικονίζεται στις τέσσερις γωνίες των πτυχίων των απόφοιτων του κρατικού πανεπιστημίου της πόλης του Στιπ (πόλη στο κεντρικό τμήμα της ΠΓΔΜ), το οποίο ιδρύθηκε το 2007. Το όλο θέμα ανέδειξε ο τηλεοπτικός σταθμός Α1, σχολιάζοντας ότι η ενέργεια αυτή προκαλεί έκπληξη και μπορεί να λειτουργήσει εις βάρος της χώρας, καθώς η προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης βρίσκεται στην τελική φάση της.

Τόσο ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, όσο και ο υπουργός Παιδείας, Νίκολα Τοντόροφ, μετά το σχετικό θόρυβο που δημιουργήθηκε, δήλωσαν άγνοια και πρόσθεσαν ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανάμειξη στην απεικόνιση του αστεριού της Βεργίνας στα πτυχία που απονέμει το εν λόγω πανεπιστήμιο.

Read more...

Χαρίζει 27 εκατ. σε ύποπτο παράνομου πλουτισμού!

Πρωτοφανείς διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο του “τσάρου”


http://img.protothema.gr/DE245DCB868950BBB6014A29D9C9C77D.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όσο το κουβάρι ξετυλίγεται γύρω από το σκάνδαλο του υπουργού Express Service, τόσο περισσότερο αυτό μοιάζει ικανό να “πνίξει” τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μοιάζει όλο και περισσότερο έκθετος από τις χαριστικές ρυθμίσεις στον εκλεκτό του επιχειρηματία – και δικαζόμενο αυτές τις μέρες για κακούργημα – Γιάννη Ραπτόπουλο.

Οι αποκαλύψεις που έρχονται στο προσκήνιο πραγματικά συγκλονίζουν την κοινή γνώμη! Σύμφωνα με ανάρτηση της ιστοσελίδας opinionpost, από πέρσι τον Σεπτέμβριο έχει ειδοποιήσει η Α’ ΔΟΥ Καλλιθέας το υπουργείο Οικονομικών ότι υπάρχει μείζον θέμα παράνομου πλουτισμού για τον επιχειρηματία Γιάννη Ραπτόπουλο της Express Service!



Συγκεκριμένα, η αρμόδια Α’ ΔΟΥ Καλλιθέας, στην οποία ανήκει η εταιρία του κ. Ραπτόπουλου, έστειλε έγγραφο στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο του υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο ζητά όχι μόνο να μην επιστραφεί ο ΦΠΑ που ζητά ο επιχειρηματίας, αλλά να κληθεί να καταβάλλει επιπλέον ποσά Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, που έχει κακώς εισπράξει από τους πελάτες του!!!

Η Α’ ΔΟΥ Καλλιθέας όχι μόνο τοποθετείται αρνητικά επί του αιτήματος του κ. Ραπτόπουλου, ο οποίος ζητά επιστροφή ΦΠΑ 27 εκατ. ευρώ, αλλά και θεωρεί ότι ο επιχειρηματίας οφείλει κι άλλα ποσά, τα οποία πρέπει φυσικά να καταβάλλει...

Κι όμως, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κώφευσε και τρεις μήνες μετά προχώρησε στην άρση των περιοριστικών μέτρων για το πάγωμα μέρους των περιουσιακών του στοιχείων και είναι τώρα έτοιμος να επιστρέψει τα 27 εκατ. ευρώ ΦΠΑ που ο κ. Ραπτόπουλος έχει εισπράξει από πελάτες της Express Service!!!

Ανήκουστο!

Την ίδια ώρα, ως ανήκουστη θεωρούν οι οικονομολόγοι-λογιστές την άποψη του υπουργού Οικονομικών πως πρέπει το Κράτος να επιστρέψει στη εταιρία του Ιωάννη Ραπτόπουλου τα 27 εκατ. ευρώ, ως δήθεν «αχρεωστήτως καταβληθέντα» ΦΠΑ.

Παρότι ο υπουργός Οικονομικών επικαλείται, στην προκλητική ανακοίνωση που εξέδωσε εναντίον μας, την ύπαρξη απόφασης του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία η υπηρεσία Οδικής Βοήθειας πρέπει να εξαιρείται από ΦΠΑ, επειδή εξομοιώνεται με παροχή ασφαλιστικής υπηρεσίας, οι οικονομολόγοι επισημαίνουν ότι, βάσει του νόμου για τον ΦΠΑ, από τη στιγμή που ο φόρος εισπράχθηκε από τους πελάτες, πρέπει υποχρεωτικά να αποδίδεται στο δημόσιο.

Χρωστάει κι άλλα!

Αυτό σημαίνει πως, εάν εξαρχής έπρεπε να έχει εξαιρεθεί από τον ΦΠΑ, τότε:

- Η εταιρία οδικής βοήθειας θα έπρεπε να κάνει αναμόρφωση όλων των λογιστικών καταστάσεων του παρελθόντος, χωρίς να απολαμβάνει και έκπτωσης ΦΠΑ για τις δαπάνες που κάνει. Με αυτήν την έννοια, αν εισέπραξε συνολικά π.χ. 40 εκατ. ευρώ και αφήρεσε τον ΦΠΑ των δαπανών της για να αποδώσει τελικά στο δημόσιο τα 27 εκατ. ευρώ (τα οποία και αναζητεί να της επιστραφούν), τότε χρωστάει και τα άλλα 13 εκατ. ευρώ τα οποία συμψήφισε και αφαίρεσε ως έξοδά της, για να μην τα αποδώσει με προηγούμενες δηλώσεις της στο Κράτος.

- Ο ΦΠΑ που εισπράχθηκε από πελάτες θα έπρεπε να αποδοθεί σε εκείνους που τον πλήρωσαν ως «αχρεωστήτως καταβληθείς», και όχι στην εταιρία, γιατί τα λεφτά αυτά δεν αποτελούν αμοιβή αλλά έμμεσο φόρο του κράτους.

- Ακόμα και στη φανταστική και εντελώς απίθανη περίπτωση, όπου τυχόν το Κράτος επέστρεφε τα 27 εκατ. ευρώ στην εταιρία του κυρίου Ραπτόπουλου, "βαπτίζοντάς" τα ως δικά της χρήματα, τότε αυτομάτως θα έπρεπε επιπλέον να θεωρηθούν και εισόδημά της. Τότε θα έπρεπε να πληρωθούν φόροι μέχρι και 40% του ποσού, πάνω από 10 εκατ. ευρώ.

Εν κατακλείδι, λένε, είτε από ΦΠΑ που γλίτωσε η επιχείρηση (επειδή συμψηφίστηκε και δεν αποδόθηκε αν και εισπράχθηκε από τους πελάτες της Express Service), είτε και ως φόρος εισοδήματος ακόμη που δεν καταβλήθηκε, το δημόσιο δεν οφείλει να επιστρέψει τα 27 εκατ. ευρώ τα οποία χαρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον κ. Ραπτόπουλο…

Read more...

Σε αναζήτηση κυκλωμάτων της νύχτας η ΕΛ.ΑΣ


Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί επιχείρηση - «σκούπα» της ΕΛ. ΑΣ για την εξάρθρωση κυκλωμάτων της νύχτας, εκβιαστών που πουλούν «προστασία» σε ιδιοκτήτες νυχτερινών καταστημάτων και ενέχονται και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες τη μεγαλύτερη επιχείρηση της αστυνομίας των τελευταίων χρόνων στα δίκτυα των εκβιαστών με στόχο να προκαλεί πλήγμα στη δράση των κυκλωμάτων.

Οι έρευνες του αρμόδιου Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής για την υπόθεση έχουν ξεκινήσει εδώ και δυο χρόνια. Ο αριθμός των ατόμων θα περιληφθούν στην δικογραφία για κυκλώματα αναμένεται να φθάσει τα 200 ενώ ήδη έχουν γίνει συλλήψεις με εντάλματα που έχουν εκδοθεί.

Γίνονται έρευνες στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία ώστε να αποκαλυφθεί το εύρος της δράσης των κυκλωμάτων। Στο πλαίσιο της υπόθεσης οι διωκτικές αρχές διερευνούν δολοφονίες, βομβιστικές επιθέσεις και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

tanea.gr

Read more...

Κυβέρνηση και «Ελ.Βενιζέλος» στο στόχαστρο της Olympic Air για τις χρεώσεις του αεροδρομίου

«Δυσβάστακτοι οι φόροι»

«Το βάρος το πληρώνουν όσες εταιρίες είχαν την ηλιθιότητα να έχουν την έδρα τους στην Αθήνα», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καρακαδάς
«Το βάρος το πληρώνουν όσες εταιρίες είχαν την ηλιθιότητα να έχουν την έδρα τους στην Αθήνα», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καρακαδάς (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Η κυβέρνηση και η διοίκηση του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» βρέθηκαν την Τρίτη στο στόχαστρο της Olympic Air, σχετικά με την πολιτική τους στο θέμα των χρεώσεων των αεροδρομιακών τελών.

Στην πρώτη του παρουσία, ο νέος πρόεδρος της Olympic Air Γιάννης Καρακαδάς, αναφερόμενος στην τιμολογιακή πολιτική που ακολουθείται από την Olympic Air, επισήμανε ότι δεν μπορεί να γίνει αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους, αφού οι φόροι των ελληνικών αεροδρομίων είναι δυσβάσταχτοι για τους ελληνικούς αερομεταφορείς.

Μάλιστα, επέρριψε ευθύνες στην πολιτική ηγεσία για τους χειρισμούς της στο μέτωπο των αερομεταφορών και ζήτησε ίση μεταχείριση με τους ξένους αερομεταφορείς και δη τις χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρίες.

«Έχουμε καταντήσει, τις περισσότερες φορές το κόστος των αεροπορικών τελών, να είναι πολύ χαμηλότερο από τα αεροδρομιακά τέλη. Είναι σκάνδαλο, η κυβέρνηση να ανακοινώνει προνόμια και επιδοτήσεις για αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους που πετάνε στα περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ το βάρος το πληρώνουν όσες εταιρίες είχαν την ηλιθιότητα να έχουν την έδρα τους στην Αθήνα. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να ρίχνει τα βάρη στους Έλληνες αερομεταφορείς, πριμοδοτώντας τους ξένους low cost carriers», τόνισε.

Η Olympic Air για να μπορέσει να προσφέρει χαμηλές τιμές εισιτηρίων σε ελληνικά νησιά θα ανακοινώσει το καλοκαιρινό της πρόγραμμα με αεροδρόμιο εκκίνησης αυτό της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καρακαδάς είπε ακόμα ότι η Olympic Air με την Aegean «τελείωσε» (σ.σ. το θέμα της συγχώνευσης) και η όποια εξέλιξη υπάρξει στην προσφυγή των εταιριών στην ΕΕ για την πρόσφατη απόφαση της, είναι για να ξεκαθαρίσει το τοπίο στον τρόπο που σκέφτεται για αντίστοιχες υποθέσεις, αλλά και η διεκδίκηση σημαντικού ποσού από ζημίες που έχουν προκύψει για τις δυο εταιρίες.

Συνεργασία με τις Κυπριακές Αερογραμμές

Η Olympic Air εισέρχεται σε νέα φάση στρατηγικής ανάπτυξης, έπειτα και από την ανακοίνωση της ευρύτατης συνεργασίας με την Cyprus Airways, που στόχο έχει την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού αλλά και την οικονομική κρίση που πλήττει και τον τομέα των αερομεταφορών.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η Olympic Air εξετάζει και συνεργασία και με άλλους Ευρωπαίους αερομεταφορείς, τη στιγμή που η εταιρία εγκατέλειψε τις αγορές της Βρετανίας και της Γαλλίας.

Στο σημείο αυτό υπεραμύνθηκε την απόφαση για την αλλαγή κατεύθυνσης από την αγορά της Βρετανίας, σημειώνοντας ότι οι ζημίες της Olympic Air πέρυσι από τη συγκεκριμένη αγορά έφταναν τα 15 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την συμφωνία με την Cyprus Airways αυτή προβλέπει την πραγματοποίηση απευθείας προγραμματισμένων πτήσεων κοινού κωδικού στο δίκτυο δρομολογίων τόσο της Olympic Air (εσωτερικού και εξωτερικού) όσο και των Κυπριακών Αερογραμμών.

Η συνεργασία ήδη ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου με πτήσεις κοινού κωδικού από και προς Αθήνα, Ρόδο, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη καθώς και Λάρνακα, Πάφο.

Από τις 15 Απριλίου θα επεκταθεί για να καλύψει και τους 38 προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού της Olympic Air καθώς και όλων των πτήσεων των Κυπριακών Αερογραμμών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Σε ηλικία 89 ετών, μετά από δίμηνη νοσηλεία Πέθανε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Ιάκωβος Καμπανέλλης (φωτό του 2005).

Πέθανε σήμερα το μεσημέρι ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, που νοσηλευόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο «Μητέρα» με νεφρική ανεπάρκεια. Ήταν 89 ετών.

Άφησε πίσω του ένα πλούσιο θεατρικό έργο που θεμελίωσε το σύγχρονο ελληνικό θέατρο, δικαιώνοντας τον τίτλο του «πατριάρχη του ελληνικού θεάτρου» που του είχαν απονείμει.

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης είχε γεννηθεί στη Νάξο το 1922.

Όπως αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν, «O Ιάκωβος Καμπανέλης απεβίωσε σήμερα Τρίτη 29 Μαρτίου 2011 και ώρα 13.50, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ του Ομίλου ΥΓΕΙΑ μετά από δίμηνη νοσηλεία».

Άρχισε να γράφει θεατρικά έργα επειδή δεν τον δέχθηκαν στις εισαγωγικές εξετάσεις της δραματικής σχολής του «Θεάτρου Τέχνης»

Το 1950 ανέβηκε το πρώτο του έργο: «Ο χορός πάνω στα στάχυα».

Ακολούθησαν τα θεατρικά: «Η ηλικία της νύχτας», «Ο γορίλας και η Ορτανσία», «Παραμύθι χωρίς όνομα», «Βίβα Ασπασία», «Οδυσσέα γύρισε σπίτι», «Η αποικία των τιμωρημένων», «Ασπασία».

Το αντιδικτατορικό έργο, «Το μεγάλο μας τσίρκο», έγινε μεγάλη επιτυχία το 1973, στη διάρκεια της χούντας, με την Τζένη Καρέζη και τον Κώστα Καζάκο.

Στη συνέχεια, ο Καμπανέλλης έγραψε, μεταξύ άλλων, «Το κουκί και το ρεβίθι», «Ο εχθρός λαός», «Πρόσωπα για βιολί και ορχήστρα», «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού», «Ο μπαμπάς ο πόλεμος», «Ο επικήδειος, «Ο αόρατος θίασος», «Ο δρόμος περνά από μέσα», «Γράμμα στον Ορέστη», «Ο δείπνος», «Πάροδος Θηβών», «Στη χώρα Ίψεν», «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια», «Η τελευταία πράξη», «Μια συνάντηση κάπου αλλού», «Μια κωμωδία», «Οι δύσκολες νύχτες του κυρίου Θωμά», «Η αυλή των θαυμάτων».

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, όμως έγραψε και πολλά σενάρια για τον κινηματογράφο, με διασημότερο όλων, τη «Στέλλα», έργο που έγραψε για τη Μελίνα Μερκούρη. Δικά του είναι ακόμα, «Το ποτάμι» του Νίκου Κούνδουρου, «Η αρπαγή της Περσεφόνης» του Γρηγόρη Γρηγορίου και «Κορίτσια στον ήλιο» του Βασίλη Γεωργιάδη.

Επίσης, έγραψε και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Γιάννη Σπανού και του Νίκου Μαμαγκάκη.

Τέλος, έγραψε και το «Μαουτχάουζεν», τις αναμνήσεις του από τον εγκλεισμό του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί, όπου έμεινε δυόμισι χρόνια.
Read more...

Αβεβαιότητα για το έλλειμμα του 2010, λόγω «μαύρης» τρύπας των ταμείων

Ανακοινώνεται την Πέμπτη

Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου
Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Απρόσµενο αγκάθι στην προετοιµασία των πρόσθετων µέτρων του 2011 και του µεσοπρόθεσµου προγράµµατος 2012-15 αντιµετωπίζει, σύµφωνα µε πληροφορίες, ηκυβέρνηση λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί για το οριστικό µέγεθος του ελλείµµατος του 2010.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, το πρόβληµα ανέκυψε εξαιτίας διαφορών στους υπολογισµούς µεταξύ του υπουργείου Οικονοµικών και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Σύµφωνα µε πληροφορίες, οι υπολογισµοί της τελευταίας, κυρίως για τα αποτελέσµατα των Οργανισµών Κοινωνικής Ασφαλισης, ανεβάζουν το έλλειµµα υψηλότερα και υπάρχει φόβος να διαµορφωθεί ίσως και πάνω από 10% του ΑΕΠ έναντι 9,6% που ανέφεραν οι τελευταίοι υπολογισµοί όχι µόνο της κυβέρνησης, αλλά και της τρόικας.

Το υπουργείο Οικονοµικών επιµένει στην ακρίβεια των δικών του υπολογισµών επικαλούµενο και τα στοιχείατης Τραπέζης της Ελλάδος.

Ωστόσο, η ΕΛΣΤΑΤ, φέρεται να αιφνιδίασε τους πάντες και κυρίως την κυβέρνηση, εµφανίζοντας διαφορετικές εκτιµήσεις για έναν χώρο, όπως τα ασφαλιστικά ταµεία, όπου ούτως ή άλλως επικρατεί αβεβαιότητα λόγω έλλειψης ακριβών στοιχείων. Τα µεγέθη δεν είναιακόµη οριστικά.

Τα µηνύµατα έχουν ήδη φτάσει στις Βρυξέλλες και συγκεκριµένα στην Eurostat, στην οποία αναφέρεται πλέονη ΕΛΣΤΑΤ ως ανεξάρτητη αρχή. Τα οριστικά στοιχεία θα σταλούνστην Eurostat ώς την Πέµπτη 31 Μαρτίου και η τελευταία θα τα κοινοποιήσει τον Απρίλιο µαζί µε των άλλων χωρών.

Η οριστική διαµόρφωση του ελλείµµατος του 2010 έχει σηµασία όχι µόνο για τις εντυπώσεις που θα δηµιουργήσει, αλλά και για τη διαµόρφωση του απαιτούµενων πρόσθετων µέτρων του 2011 και του µεσοπρόθεσµου προγράµµατος. Αυτή τη στιγµή η κυβέρνηση εργάζεται πάνω στο σενάριο των πρόσθετων µέτρων 1,7 δισ. ευρώ για το 2011 και 22 δισ. για την επόµενη 4ετία. Αν όµως αλλάξει η βάση υπολογισµού, θα χρειαστεί να αλλάξουν και τα µεγέθη των απαιτούµενων µέτρων.

Η άσκηση του µεσοπρόθεσµου προγράµµατος αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη, όπως αναφέρουν αρµόδιες πηγές, καθώς υπάρχει έλλειψη αξιόπιστων στοιχείων, ιδίως για τη λεγόµενη γενική κυβέρνηση, τουςοργανισµούςτοπικής αυτοδιοίκησηςκαι τα ασφαλιστικά ταµεία, ώστε να γίνει ένας αντίστοιχος αξιόπιστος σχεδιασµός.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

«Αρνητικές» οι προοπτικές για τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Νέα υποβάθμιση για την Ελλάδα από την Standard & Poor's

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε εκ νέου την Ελλάδα κατά δύο βαθμίδες από ΒΒ+ σε ΒΒ-, διατηρώντας μάλιστα «αρνητικές» τις προοπτικές.

Η συγκεκριμένη επισήμανση σημαίνει ότι ο οίκος δεν αποκλείει και νέα υποβάθμιση της χώρας।
.tanea.gr
Read more...

Να πουν την αλήθεια στο λαό κάλεσε τους συναδέλφους του ο υπουργός Υγείας

«Αλλιώς δεν θα ξεπεράσουμε την κρίση»

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας  Λοβέρδος
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
«Να πούμε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό, γιατί η αλήθεια δεν λέγεται με δόσεις» κάλεσε τους συναδέλφους του υπουργούς ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις που έδωσε την Τρίτη.

Ο κ. Λοβέρδος παράλληλα προειδοποίησε ότι η κρίση «δεν πρόκειται να ξεπεραστεί εάν η κυβέρνηση πορεύεται με ενοχικό πολιτικό λόγο».

Δεν είναι η πρώτη φορά ωστόσο που ο υπουργός Υγείας επιμένει ότι πρέπει να αφανισθεί από την κυβέρνηση το ζήτημα του «ενοχικού πολιτικού λόγου».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «στην Ελλάδα πάσχουμε από έλλειψη πεποίθησης για αυτά που κάνουμε», επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να κάνει «τονωτικές ενέσεις» στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και κυρίως στους υπουργούς που παίρνουν σημαντικές αποφάσεις.

Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε από τους συναδέλφους του υπουργούς να στηρίζουν όλοι μαζί τις προσπάθειες που γίνονται για έξοδο από την κρίση και κυρίως, όπως τόνισε (στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio 9) «να είμαστε όλοι μπροστά, χωρίς κανένας να ντρέπεται να κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια».

Έκανε μάλιστα και ένα είδος αυτοκριτικής στο μέτρο της απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, παραδεχόμενος ότι δεν έχει λειτουργήσει και επιρρίπτοντας κυρίως ευθύνες στους μηχανισμούς ελέγχου ορισμένων δήμων της χώρας.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ποιοι κλέβουν τον ελληνικό χρυσό και το ουράνιο


του Κώστα Χαρδαβέλλα

Συναγερμός χτύπησε στο κέντρο πυρηνικών ερευνών «Δημόκριτος» και στα υπουργεία Βιομηχανίας και Ενέργειας, όταν έφτασε πριν 12 χρόνια απόρρητη έρευνα που αφορούσε την τεράστια συγκέντρωση ραδονίου στον ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στη Νεράιδα Θεσπρωτίας.

Η μέτρηση ήταν 9.500 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο με όριο επιφυλακής τα 150. Παρόμοια υψηλά κοιτάσματα ραδονίου διαπιστώθηκαν στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδας, Νιγρίτας και Σουρωτής.

Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο που αποτελεί την πιο σημαντική ένδειξη για ύπαρξη ουρανίου στις περιοχές που βρίσκεται.

Παράλληλα, στο όρος Παγγαίο, στην Καβάλα, δίνεται μάχη μεταξύ μεγάλων Funds επενδυτών της Αμερικής για την εξόρυξη τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού που υπάρχουν εκεί, ενώ στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής έχει ήδη ξεκινήσει η εκμετάλλευση του υπεδάφους που έχει χρυσό και ουράνιο από την TVX Gold του Τζορτζ Σόρος.

Απόρρητη έκθεση του Ινστιτούτο Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) εμφανίζει κοιτάσματα Ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πύραυλους που υπάρχουν στο ελληνικό υπέδαφος αξίας σε δραχμές (η έκθεση είναι του 1996) 100 τρισ. δρχ.

Το κείμενο της έκθεσης υπογράφεται από 7 διακεκριμένους επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατ. τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.

Να σημειωθεί ότι η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στη διεθνή αγορά είναι 25.000 δολάρια το γραμμάριο.

Υπολογίζεται ότι το ελληνικό ουράνιο και ο ελληνικός χρυσός έχουν συνολική αξία 80 δισ. ευρώ.

Το ερώτημα είναι πόσο θα ξεπουλήσουμε και αυτόν τον ορυκτό πλούτο στους ξένους εν ονόματι της δέσμευσης των 50 δισ। ευρώ που πρέπει να βρούμε τα επόμενα δύο χρόνια.

newsbomb.gr
Read more...

Έσπασε αγωγός στον Μόρνο

Πανικός προκλήθηκε το μεσημέρι στο χωριό Σαράντη, όταν έσπασε αγωγός στον Μόρνο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χωράφια και σπίτια, ενώ προκλήθηκαν και κατολισθήσεις.

Στο σημείο έφθασαν πριν από λίγη ώρα πυροσβεστικές δυνάμεις και όπως έγινε γνωστό μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί κατοίκων.

Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση της ΕΥΔΑΠ, η οποία διέκοψε την παροχή νερού από τον Μόρνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας σημειώθηκε υποχώρηση σε τμήμα του τοιχίου του καναλιού μεταφοράς νερού από τον ταμιευτήρα του Μόρνου και διαρροή νερού, χωρίς ωστόσο να προκαλούνται προβλήματα στην ασφάλεια του πληθυσμού της περιοχής. Οι τεχνικές υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την κατά το δυνατόν ταχεία αποκατάσταση της ζημιάς.

Λόγω εργασιών αποκατάστασης της ζημιάς του αγωγού θα παρατηρηθούν προβλήματα στην υδροδότηση περιοχών της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ θα σημειωθεί πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής νερού από τις 7 το πρωί της Τετάρττης έως τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, 31 Μαρτίου, στο δίκτυο ύδρευσης των περιοχών Χέρωμα, Κόρμπη, Μηλαδέζα του δήμου Βάρης, καθώς και των περιοχών Σκάρπιζα, Κίτσι και Βουρβάτσι του δήμου Κορωπίου।

newsbomb.gr
Read more...

Στα 6,5 εκατ. ευρώ μηνιαίως η ελληνική συμμετοχή στις επιχειρήσεις στη Λιβύη

Η εκτίμηση του κόστους

Από τη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής
Από τη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα

Στα 6,5 εκατ. ευρώ μηνιαίως υπολογίζεται το κόστος της συμμετοχής της Ελλάδας στις συμμαχικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, σύμφωνα με όσα ανέφερε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ενημέρωση των βουλευτών της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Στη μαραθώνια συνεδρίαση -διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες- ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε της απόφασης να εμπλακεί η Ελλάδας στις επιχειρήσεις, κάνοντας αναφορά στις διαχρονικά καλές σχέσεις της χώρας με τον αραβικό κόσμο, αλλά και επειδή με τη συμμετοχή μας δίνουμε το «παρών» στη νέα εποχή.

Επίσης, είπε ότι οι Έλληνες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν, καθώς όλες οι νηοψίες είναι συναινετικές, με την άδεια των λιβυκών αρχών.

Στήριξη από ΝΔ

Απόλυτη στήριξη στην κυβερνητική απόφαση συμμετοχής στις επιχειρήσεις εξέφρασε η πλευρά της ΝΔ, αν και σημειώθηκε από τους ομιλητές της -Δ. Αβραμόπουλος, Ευρ. Στυλιανίδης, Μ.Τζίμας, Π. Παναγιωτόπουλος, Μ. Βαρβιτσιώτης- ότι «παρά τις εκλεκτικές σχέσεις και του κυβερνώντος κόμματος με το καθεστώς Καντάφι, η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε και καθυστέρησε να πάρει πρωτοβουλίες».

Το ερώτημα που ετέθη από όλους τους ομιλητές της ΝΔ ήταν αν έχουν σταθμιστεί τα οφέλη από τη συμμετοχή αυτή, όπως η εξασφάλιση κάποιων δεσμεύσεων για τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με τη Λιβύη, καθώς και τα συμφέροντα ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εκεί και προς τις οποίες υπάρχει αξίωση και αποζημιώσεων από το παρελθόν.

Επιφυλακτικοί παρουσιάστηκαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πήραν το λόγο -Οδ. Βουδούρης, Γ. Χαραλαμπόπουλος, Π. Οικονόμου- τονίζοντας ότι η ελληνική συμμετοχή υπαγορεύεται αποκλειστικά από τις συμβατικές μας υποχρεώσεις προς τι συμμαχίες μας, ενώ διερωτήθηκαν -ο κ. Οικονόμου- αν υπάρχει κάποιο ενεργητικό σχέδιο για επίκληση της συμμετοχής για την αντίστοιχη περίπτωση του Κυπριακού.

Στο σημείο αυτό ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν αποκομίζει η Τουρκία σημαντικότερα οφέλη και «πόντους» από την Ελλάδα και πως εύλογο είναι όλοι να προσδοκούν στην επόμενη ημέρα.

Αντίθετοι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Πλήρη αντίθεση με τις επιχειρήσεις εξέφρασαν οι αγορητές του ΚΚΕ (Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλη) και του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Δρίτσας.

Ο κ. Παφίλης χαρακτήρισε κυνική την ομιλία του υπουργού, αλλά και την συμφωνία του κ. Αβραμόπουλου, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν θα πιστέψει ότι οι επιχειρήσεις αποσκοπούν σε ανθρωπιστικούς λόγους, ή την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, αλλά βεβαίως αποκλειστικά και μόνο για τον έλεγχο του πετρελαίου στο «σχέδιο της νέας Μέσης Ανατολής».

Ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι συνιστά μόνιμη πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, που «βαφτίζεται πολιτική εθνικού συμφέροντος, η νοοτροπία να τα έχουμε καλά με τους ισχυρούς», ενώ διερωτήθηκε γιατί δεν αποφασίστηκε παρόμοια επέμβαση στη Γάζα, μόλις χθες που βομβαρδίστηκε.
Ο κ. Κώστας Αϊβαλιώτης (ΣΥΡΙΖΑ) διερωτήθηκε αν υπάρχει κάποιο μετρήσιμο και χειροπιαστό οικονομικό όφελος από τη συμμετοχή μας, όταν η Τουρκία αρχικά παρουσιάστηκε απρόθυμη για να εμφανιστεί στη συνέχεια πρόθυμη.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ανάκαμψη της οικονομίας από το 2012 «βλέπει» η κυβέρνηση

«Πέρασε το βαθύτερο σημείο της ύφεσης»

Ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα

Την εκτίμηση ότι το 2012 θα είναι η χρονιά που θα αρχίσει η ανάκαμψη της οικονομίας και η ανάπτυξη εξέφρασε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Πρόσθεσε ότι η χώρα αναμένεται να μπει σε θετικούς ρυθμούς προς το τέλος του 2011.

«Ήδη τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως το βαθύτερο σημείο της υφεσιακής πορείας της οικονομίας ανήκει στο παρελθόν» είπε ο κ. Πεταλωτής παραπέμποντας σε «ενθαρρυντικά» στοιχεία επ' αυτού και ειδικότερα στην αύξηση των εξαγωγών κατά 40% το τελευταίο τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό. Συνέπεια αυτού, είπε, είναι η σημαντική μείωση του εξωτερικού ελλείμματος της χώρας.

«Αποδεικνύουμε πως όταν θέλουμε μπορούμε» σχολίασε και συμπλήρωσε ότι «έτσι σκοπεύουμε να συνεχίσουμε στον κρίσιμο τομέα της ανάπτυξης με συγκεκριμένη στόχευση, ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και της ποιότητας των προϊόντων μας, με μια ανάπτυξη βιώσιμη και στοχευμένη σε διαφορετικό μοντέλο από εδώ και πέρα».

Ερωτηθείς, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι παραμένει ο στόχος να μπορέσει η χώρα να βγει στις αγορές έως το τέλος του 2011, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «δεν είναι θέμα δέσμευσης, είναι θέμα προοπτικής γιατί το χρονικό σημείο που θα βγούμε στις αγορές δεν εξαρτάται μόνο από εμάς».

Κληθείς να σχολιάσει αναφορά που φέρεται να έχει κάνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του, ότι η κυβέρνηση δεν λέει όλη την αλήθεια για την οικονομία, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι δεν θα πρέπει να απομονώνουμε ένα σημείο που πιθανόν να είπε κάποιος υπουργός, και επισήμανε ότι οι υπουργοί, οι βουλευτές και τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν μια αγωνία τους, την οποία δεν μπορούμε να ποινικοποιούμε, και αντανακλούν πολλές φορές και την κοινή γνώμη.

Επιπλέον, είπε ότι το υπουργείο Υγείας πραγματικά προσφέρει πολύ μεγάλο έργο για τους πολίτες.

Για το έλλειμμα

Αναφορικά με δημοσιεύματα περί αναθεώρησης του ελλείμματος προς τα πάνω, ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι υπάρχει πλέον ανεξάρτητη Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, για να διατυπώνει το έλλειμμα κάθε φορά. Συμπλήρωσε ότι δεν θα μπορούσε να γίνει κάποιο σχόλιο, καθότι δεν υπάρχει ακόμα η έκθεσή της.

Σημείωσε πάντως ότι οι όποιες παρεκκλίσεις υπάρχουν σε οικονομικά μεγέθη, αντιμετωπίζονται.

Επίσης, ο κ. Πεταλωτής δεν θέλησε να σχολιάσει αναφορά του πρώην υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου ότι το πραγματικό έλλειμμα είναι στο 13%, προσθέτοντας ότι ο κ. Παπαδόπουλος «έχει απόψεις πολύ σεβαστές κατά τα άλλα».

Για Κερατέα

«Υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία που διασφαλίζει με όλους τους τρόπους την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των πολιτών της μέσα σε αυτή» δήλωσε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Κερατέας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...