Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια στα σχέδια για πώληση ΟΛΠ και ΟΛΘ

Απάντηση με κινητοποιήσεις


(Φωτογραφία: Eurokinissi )
Πειραιάς
Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε την πολιτική ούτε την κοινωνική νομιμοποίηση να πουλήσει ΟΛΠ και ΟΛΘ, σημειώνει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ), προαναγγέλοντας κινητοποιήσεις.

«Ποιος πραγματικά νοσηρός εγκέφαλος διανοήθηκε να παραδώσει σε ιδιωτική κατοχή τα Λιμάνια που διαδραματίζουν λειτουργίες δημοσίου ελέγχου και κοινωνικής προσφοράς σε ζωτικής σημασίας τομείς, όπως το εμπόριο, τις μεταφορές, τον τουρισμό καθώς και σε κρίσιμα ζητήματα εθνικής ασφάλειας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

* Το βράδυ της Τρίτης ομάδα 50 εργαζομένων στον ΟΛΠ πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία κατά της πώλησης του Οργανισμού, στον προαύλιο χώρο του ΟΛΠ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης, διευκρίνισε ότι θα πωληθούν μερίδια των ΟΛΠ και ΟΛΘ με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Ο υπουργός προανήγγειλε επίσης ότι θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την ενοποίηση των Λιμένων Ελευσίνας, Λαυρίου και Ραφήνας υπό τον ΟΛΠ, με στόχο να δημιουργηθεί μια ισχυρή χρηματιστηριακή εταιρεία.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

“Η προσπάθεια πιάνει τόπο, οι θυσίες δεν πάνε χαμένες!”

Υπερασπίζεται την πολιτική του ο Γ. Παπανδρέου


http://img.protothema.gr/FCA145E5A5EB0F438AB1F97AFDB2302D.jpg

Παρά τις έντονες αντιδράσεις που καταγράφονται από φορείς, μέσα ενημέρωσης και την κοινωνία για τα νέα οικονομικά μέτρα και παρά την άρνηση των πολιτικών κομμάτων να παράσχουν συναίνεση, ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε το βράδυ της Τρίτης της πολιτικής της κυβέρνησης υποστηρίζοντας μάλιστα ότι “η προσπάθεια πιάνει τόπο!”

Συγκεκριμένα, και στο πλαίσιο της ομιλίας του στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάποιοι λένε με μεγάλη ευκολία εντός και εκτός Ελλάδας ότι αποτύχαμε. Λάθος! Η προσπάθεια έπιασε και πιάνει τόπο. Οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών δεν πάνε χαμένες. Φανήκαμε μέχρι τώρα συνεπείς σχεδόν στο σύνολο των δεσμεύσεών μας».

Επίσης ζήτησε «να σταματήσει η αυτομαστίγωση και η ισοπέδωση των πάντων που απειλεί και την ίδια την προσπάθεια της πατρίδας μας να ανακτήσει την αξιοπιστία της, υπονομεύοντάς την και στα μάτια μας και στα μάτια των άλλων, διεθνώς».

Ο πρωθυπουργός παρέθεσε σημεία του έργου της κυβέρνησης αναλυτικά, από τη μείωση του ελλείμματος μέχρι τον Καλλικράτη, και κατέληξε: «Η μηδενιστική αντιμετώπιση και το αυτομαστίγωμα δεν βοηθούν σε μια κρίσιμη εθνική στιγμή».

Για άλλη μια φορά ο κ. Παπανδρέου ζήτησε συναίνεση. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ανάγκη επίτευξης του εθνικού στόχου της μείωσης των ελλειμμάτων και της αντιμετώπισης του χρέους», ενώ πρόσθεσε πως «αποτελεί απόδειξη υπευθυνότητας και σοβαρότητας της χώρας στη διεθνή κοινότητα».

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε πως είναι και παραμένει «ανοιχτός σε συζήτηση κάθε ρεαλιστικής πρότασης που κατατίθεται και συμβάλει στην υλοποίηση του εθνικού στόχου».

“Έχουν τους δικούς τους λόγους οι αγορές”
Ο κ. Παπανδρέου απάντησε και σε όσους λένε πως η κυβέρνηση ευθύνεται για την αποτυχία να βγει η Ελλάδα στις αγορές εντός του 2012. «Πολλοί κάνουν μια εύκολη κριτική, λέγοντας ότι “προβλέπατε ότι θα βγείτε το 2012 στις αγορές και τώρα μας λέτε ότι δεν μπορείτε”. Χωρίς να ισχυρίζομαι ότι όλα έγιναν στην εντέλεια, η αλήθεια είναι ότι οι αγορές δεν άνοιξαν για δικούς τους λόγους, και όχι γιατί το 2010 πετύχαμε μείωση του ελλείμματος κατά 5 αντί για 5,5 μονάδες», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στις αποφάσεις του τελευταίου Υπουργικού Συμβουλίου και προανήγγειλε στο επόμενο τρίμηνο ότι θα παρουσιάσει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο με στόχο την αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και τις διαδικασίες «που ταλαιπωρούν τον επιχειρηματία», όπως είπε.
Read more...

Ολι Ρεν:«ασύμφορη λύση» η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη...



Η εξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν μια «ασύμφορη λύση» τόσο για την ίδια τη χώρα όσο και για το σύνολο της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων Ολι Ρεν.

Μιλώντας στην ... αυστριακή εφημερίδα Die Presse , ο φινλανδός επίτροπος απέρριψε κατηγορηματικά την ύπαρξη αντίστοιχων σεναρίων στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης χαρακτηρίζοντας «μη σοβαρή» αυτήν την επιλογή.
«Η έξοδος θα στοίχιζε πολύ στην Ελλάδα αλλά εξίσου επιβαρυντική και για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής πλευράς» διευκρίνισε ο Ρεν.
BHMA



Read more...

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ


Οι βάσεις εισαγωγής στα Α.Ε.Ι και τα Τ.Ε.Ι. της χώρας αναμένεται να ακολουθήσουν καθοδική πορεία, καθώς η πρώτη εικόνα από τη βαθμολόγηση των γραπτών σε τέσσερα βαθμολογικά κέντρα είναι απογοητευτική. Η Λογοτεχνία Κατεύθυνσης και τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, δύο πολύ βασικά μαθήματα, θα κάνουν...

τη μεγαλύτερη ζημιά στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, μια και σε αυτά καταγράφονται οι χαμηλότερες βαθμολογίες.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας», τα γραπτά είναι φέτος μοιρασμένα σε δύο κατηγορίες. Σε γραπτά με βαθμολογία άριστα και σε γραπτά με βαθμολογία κάτω από τη βάση. Απουσιάζουν, δηλαδή, τα γραπτά της μεσαίας βαθμολογικής κλίμακας, όπου συνήθως συνωστίζονται οι περισσότεροι υποψήφιοι.
Αυτό δείχνει ότι τα θέματα δεν είχαν κλιμάκωση δυσκολίας και έτσι όσοι υποψήφιοι απάντησαν στα δύο θέματα που ήταν και ευκολότερα κατάφεραν να πιάσουν τη βάση, ενώ όσοι ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι έγραψαν πάνω από 18, καθώς απάντησαν και στα τέσσερα ζητήματα.
Read more...

Στο τραπέζι και οι εκλογές

Ανοιχτό το πολιτικό παιχνίδι μετά την άρνηση Σαμαρά

http://img.protothema.gr/278A2331ED1E734D3D0D36A4D323991A.jpg

Αν περίμενε κανείς ότι από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς θα ξεκαθαρίσει κάπως το πολιτικό σκηνικό, μάλλον διαψεύστηκε, καθώς τα πράγματα έγιναν πιο περίπλοκα.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν έτρεφε και πολλές ελπίδες για συναινετική στάση του Αντώνη Σαμαρά, έστω και σε επιμέρους σημεία, ωστόσο το «ξερό όχι» του προέδρου της ΝΔ μάλλον τέλειωσε και τις ελάχιστες προσδοκίες για κάποιες συγκλίσεις.

Ωστόσο, κανείς από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, από το υπουργικό συμβούλιο, δεν επιχειρεί να προβλέψει τις επόμενες κινήσεις του κ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει ένα μεγάλο ανηφορικό δρόμο μπροστά του.

Αν και πριν τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς ορισμένοι από το κυβερνών κόμμα μιλούσαν με κάποια ευκολία για το ενδεχόμενο των εκλογών σε περίπτωση «ναυαγίου» στις επαφές του πρωθυπουργού, στη συνέχεια και μετά τις συνομιλίες στο Μέγαρο Μαξίμου, απέφευγαν τις κρίσεις.

Υπό το πρίσμα αυτό, αποκτά μεγαλύτερη σημασία και μάλλον πιο δραματική πλαίσιο η αυριανή επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια (στις 10 το πρωί).

Παράλληλα, αρχίζει να γίνεται αντιληπτό ότι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αναπτύσσονται διαφωνίες για την επιχείρηση «αποκρατικοποιήσεις των πάντων».

Βουλευτές του Κινήματος εμφανίζονταν εξοργισμένοι με τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου για ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και ειδικά για την ΕΥΔΑΠ και τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και άφηναν να εννοηθεί ότι μπορεί να μην ψηφίσουν τις συγκεκριμένες αποφάσεις, εάν έχουν βέβαια τη δυνατότητα να επιλέξουν.
Read more...

Η τρόικα κοστολογεί το «Ζάππειο ΙΙ»...

newpost.gr
Η τρόικα κοστολογεί το «Ζάππειο ΙΙ»...
Τρόικα καλεί Σαμαρά! Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα (Τρίτη) οι εκπρόσωποι της τρόικας με τον πρόεδρο της ΝΔ, ζητώντας ραντεβού με τον ίδιο και το οικονομικό επιτελείο του.

Σύμφωνα με πληροφορία που μετέδωσε το MEGA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, οι δανειστές, οι οποίοι φθάνουν αύριο στην Αθήνα, θέλουν συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά ώστε να κοστολογήσουν το Ζάππειο ΙΙ και να συζητήσουν αναλυτικά το οικονομικό του πρόγραμμα.

Στη ΝΔ εκτιμούν πως «η κίνηση αυτή αποδεικνύει τη σοβαρότητα των προτάσεων του Αντώνη Σαμαρά οι οποίες αν υλοποιηθούν, όπως έχει τονίσει, στο σύνολό τους, θα μπορέσουν να βγάλουν τη χώρα μια ώρα πιο γρήγορα από την κρίση».
πηγή: Mega - ΑΠΕ
Read more...

“Δημοψήφισμα για την πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα”

Πολιτική παρέμβαση από τον πρόεδρο του ΣΕΒ


http://img.protothema.gr/DF9C83F17880C5FCB4BADACD663EE913.jpg

“Απομένει μόνο μία πολιτικά υγιής και εθνικά αξιοπρεπής λύση: να κληθεί ο λαός ν’ αποφανθεί άμεσα για την ακολουθητέα εθνική πορεία –μέσα από ένα δημοψήφισμα”.

Mε αυτόν τον χαρακτηριστικό τρόπο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος πήρε θέση για το πολιτικό – και όχι μόνο οικονομικό – πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, επιτιθέμενος παράλληλα με οξύτητα στις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτό το αδιέξοδο.

Μιλώντας στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι βαθύτερα εθνικό:

“Προχωρούμε στον δρόμο που επιβάλλει η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, με τους όρους και με τις θυσίες που απαιτεί η παραμονή μας στην ευρωζώνη; Είμαστε διατεθειμένοι να καταβάλουμε το κόστος των αλλαγών που απαιτούνται για να μην κατέβουμε από το τρένο της Ευρώπης;

Ή αποχωρούμε και πορευόμαστε πλέον μόνοι, χωρίς τους όρους, αλλά και χωρίς τα δισεκατομμύρια των εταίρων μας; Θέλει η κοινωνική πλειοψηφία να προκρίνει ένα δρόμο που μας οδηγεί στο περιθώριο και την εθνικά υπερήφανη εξαθλίωση;”

Το ερώτημα που θα τεθεί στον λαό θα πρέπει να εμπεριέχει με απόλυτη σαφήνεια το κρίσιμο αυτό σταυροδρόμι μπροστά στο οποίο βρισκόμαστε. Γιατί, αν αποτύχουμε, μοιραία θα τεθούμε εκτός ευρωπαϊκής τροχιάς, τόνισε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ επισήμανε ότι έπειτα από έναν χρόνο, στον οποίο η χώρα διένυσε επώδυνη πορεία, είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο ίδιο σημείο απ' όπου ξεκίνησε, ένα βήμα πριν απ' τον γκρεμό.

«Οι θυσίες δεν φαίνεται να έχουν πιάσει τόπο. Η κρίση παραμένει χωρίς ορατή διέξοδο. Εξακολουθούμε να βουλιάζουμε, ενώ υποτίθεται ότι πασχίζουμε ν' αλλάξουμε», ανέφερε ο κ. Δασκαλόπουλος και πρόσθεσε: «Η σιωπηλή πλειοψηφία βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση για το σήμερα, σε απόλυτη αβεβαιότητα για το αύριο, απρόθυμη ή ανήμπορη να συμβάλει σε οποιαδήποτε προσπάθεια».

Η παραγωγική οικονομία, συνέχισε, καταβάλλει αγόγγυστα το μερίδιο που της αναλογεί, «δεν είναι, όμως, διατεθειμένη να υποστεί αδιαμαρτύρητα κι άλλα έκτακτα χαράτσια κι άλλους φόρους κι άλλα βάρη, όταν βλέπει ότι αυτά πάνε για τη συντήρηση αυτού του κράτους των κομματικών πελατών, που καταχράται τους φόρους των πολιτών και αναδιανέμει στους εκλεκτούς του και στους επιτήδειους τον εθνικό πλούτο».

Ανέφερε ακόμη ότι οι περιστάσεις απαιτούν, και ο λαός έχει ανάγκη, μία ισχυρή διακυβέρνηση, αταλάντευτη στους στόχους της, ανυποχώρητη στις προθέσεις της. Και, μιλώντας για τη συναίνεση, εξέφρασε την ευχή «έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, να καταστεί δυνατή η συνεννόηση μεταξύ των πιο υπεύθυνων δυνάμεων της χώρας». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι σήμερα η ευχή αυτή δεν είναι ρεαλιστική γιατί «μία τέτοια πολιτική συναίνεση ήταν εφικτή και θα έπρεπε να είχε επιτευχθεί πριν από έναν χρόνο, όταν η χώρα προσέφυγε στο Μνημόνιο για να σωθεί. Σήμερα, φοβούμαι ότι η συναίνεση είναι καμένο χαρτί. Και χωρίς πολιτική συναίνεση δεν μπορεί να υπάρξει εθνική συστράτευση».

Τέλος, ο κ. Δασκαλόπουλος υπογράμμισε, ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως «οι κομματικοί, μιντιακοί, οικονομικοί και ιδεολογικοί πάτρωνες της μεταπολίτευσης θα δώσουν λυσσαλέα μάχη, για να καθηλώσουν τον τόπο στα μέτρα τους», εξέφρασε, ωστόσο, την ελπίδα ότι υπάρχουν δυνάμεις στην τάξη των εργαζομένων, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της νεολαίας, που μπορούν να κερδίσουν τη μάχη.
Read more...

Επιτέλους κάτι κινείται – Αύριο συγκεντρώσεις α λα ισπανικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

newpost.gr
Επιτέλους κάτι κινείται – Αύριο συγκεντρώσεις α λα ισπανικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα
Το παράδειγμα των Ισπανών φαίνεται ότι αποφάσισαν να ακολουθήσουν οι Έλληνες. Συγκεντρώσεις ενάντια στο πολιτικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη στις έξι το απόγευμα χωρίς κόμματα, ομάδες ή ιδεολογίες.


Οι «indignados της Ελλάδας» ειρηνικά και αυθόρμητα, χωρίς σχέδιο και πλάνο κατεβαίνουν στις πλατείες και τους δρόμους για μία ειρηνική διαμαρτυρία, όπως σημειώνουν και στην σελίδα ηλεκτρονικής δικτύωσης, Facebook.

«Η λέξη ''Αγανακτισμένοι'' δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ό,τι ισχύει» τονίζουν οι Αγανακτισμένοι Αθηναίοι στη σελίδα τους στο Facebook.

«Ας αρχίζουμε μία ειρηνική επανάσταση στην πόλη μας», γράφουν οι Αγανακτισμένοι της Πάτρας με τη Θεσσαλονίκη να ακολουθεί το παράδειγμά τους και να δίνει ραντεβού στο Λευκό Πύργο ώστε να διαδηλώσουν ειρηνικά την αγανάκτησή κατά της κρίσης. «Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο», όπως γράφουν χαρακτηριστικά.

Για τη συγκέντρωση στην Αθήνα μέχρι στιγμής έχουν πει το «ναι» 8.002 πολίτες, στη Θεσσαλονίκη θα παρευρεθούν 9.585 πολίτες και στην Πάτρα 2,792. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Facebbok έχει πλέον δημιουργηθεί νέα σελίδα για τους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα, αφού η προηγούμενη ως δια μαγείας διεγράφη...


Η διαμαρτυρία των πολιτών στις τρεις αυτές πόλεις θα ολοκληρωθεί στις έντεκα και μισή το βράδυ.


Τα link των πολιτών:
Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα
Αγανακτισμένοι στο Λευκό Πύργο
Patras Greek Revolution
Read more...

Ανοικτός σε ρεαλιστικές προτάσεις δηλώνει ο πρωθυπουργός, καλώντας σε συνευθύνη

«Μια κυβέρνηση δεν μπορεί μόνη»

Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της ομιλίας του στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ
Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της ομιλίας του στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Υπάρχει πραγματική διάθεση για συναίνεση και αυτή δεν γίνεται μόνο για εθνικούς λόγους, τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας το βράδυ στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

«Η Ελλάδα και θα σωθεί και θα αλλάξει. Όσο είμαι εγώ εδώ τίποτε άλλο δεν με απασχολεί» υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ιστορία των αλλαγών δεν τελείωσε, αλλά είναι σε εξέλιξη, και πρόσθεσε ότι αν η χώρα λυγίσει τώρα, όλες οι θυσίες θα πάνε χαμένες.

«Ή θα δώσουμε την μάχη μέχρι του τέλους ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση ή θα τους δώσουμε το δικαίωμα να μπει η Ελλάδα στο περιθώριο του σκληρού πυρήνα της ΕΕ» συνέχισε.

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε σε συναίνεση και συνευθύνη για τον «κάβο των επόμενων εβδομάδων», λέγοντας ότι δεν μπορεί μια κυβέρνηση μόνη της να παλεύει με τα «θηρία» και στο εσωτερικό να πλαγιοκοπείται συνεχώς, για μικροκομματικούς λόγους από κόμματα που θέλουν να λέγονται υπεύθυνα.

«Είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε ρεαλιστική πρόταση, αρκεί να ανεβάζει την αξιοπιστία μας και να επιτυγχάνει τους στόχους που έχουμε βάλει και έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας» είπε ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος και στις συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Η συναίνεση δεν είναι μόνο εθνική ανάγκη, αλλά είναι και εφικτή στην πράξη» είπε ο πρωθυπουργός, παραθέτοντας και μια σειρά ζητημάτων στα οποία υπάρχει σύγκλιση απόψεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ως παραδείγματα έφερε την εργασιακή εφεδρεία («παρά τις όποιες διαφορές», όπως είπε), τις αποκρατικοποιήσεις, τα αυθαίρετα, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και το περιουσιολόγιο.

«Να μην αδικούμε τις θυσίες των πολιτών, να σταματήσει η ισοπέδωση των πάντων» τόνισε χαρακτηριστικά, στέλνοντας μήνυμα και εντός των τειχών, αλλά και στην Ευρώπη.

Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στην ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών, λέγοντας ότι η δημοσιονομική κρίση είναι αποτέλεσμα μια βαθύτερης κρίσης που διέρχεται η χώρα.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αβατάγγελος: Δεν έχω καμιά σχέση με τον Τσοχατζόπουλο -Νόμιμα τα λεφτά που πήρα

newpost.gr
Αβατάγγελος: Δεν έχω καμιά σχέση με τον Τσοχατζόπουλο -Νόμιμα τα λεφτά που πήρα
Στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, προσήλθε και κατέθεσε επί περίπου τρεις ώρες, ο επιχειρηματίας Αλεξάνδρος Αβατάγγελος, διαψεύδοντας οποιαδήποτε εμπλοκή του με «μαύρα χρήματα» και «μίζες».

«Ό,τι λεφτά πήρα, τα πήρα νόμιμα, τα έχω δηλώσει κι έχω πληρώσει και φόρους», φέρεται να κατέθεσε ο κ. Αβατάγγελος στα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, που συνεδριάζουν κεκλεισμένων των θυρών.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θέλησε να απαντήσει ούτε σε ποια χώρα πήρε λεφτά, ούτε πού τα έχει, επιμένοντας ότι αυτά θα τα πει στον εισαγγελέα, στον οποίο έχει κληθεί να καταθέσει, με την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο επιχειρηματίας, το 2006, είχε καταθέσει αγωγή στη γερμανική δικαιοσύνη, εναντίον των εταιριών Ferrostaal και HDW, ζητώντας προμήθεια 60 εκατ. ευρώ και συμβιβάστηκε με 11 εκατ. ευρώ, ανοίγοντας έτσι, στη γερμανική δικαιοσύνη, την υπόθεση των υποβρυχίων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι ο κ. Αβατάγγελος φέρεται να ανέφερε ότι γνωρίζει πολύ καλά τους, Πίκλερ, Δεμερτζιάν, Μπέλτσιο και Φιλιππίδη, όσους, δηλαδή, ο Γερμανός εισαγγελέας κατονομάζει ως μέλη της «Ομάδας Α», που φέρονται να ελάμβαναν και να διαχειρίζονταν παράνομες πληρωμές, προσθέτοντας ότι όλοι μεταξύ τους είναι γνωστοί, φίλοι και συνεργάτες.

Αντίθετα, φέρεται να δήλωσε ότι δεν γνωρίζει, αλλά και ότι δεν έχει συναντήσει τον πρώην Υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, με τον οποίο, όπως είπε, είχε βρεθεί πολλές φορές ο πολιτικός μηχανικός Γιάννης Μπέλτσιος.

Επίσης, ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι η σχέση του με την «Ferrostaal» ήταν καθαρά επαγγελματική και ότι είχε συνεργαστεί με την γερμανική εταιρία και σε άλλες δουλειές.

Αύριο το πρωί, στην Επιτροπή έχει προγραμματιστεί να καταθέσει ο Νίκος Μαϊτός, από την περιφερειακή διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ, προκειμένου να την ενημερώσει σχετικά με τα αποτελέσματα του ελέγχου στο «πόθεν έσχες» του κ. Τσοχατζόπουλου.

Επίσης, αύριο τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής αναμένεται να έχουν στα χέρια τους, μεταφρασμένο, τμήμα της δικογραφίας με το κατηγορητήριο του εισαγγελέα του Μονάχου, ενώ, ήδη, έχουν την κατάθεση και την αγωγή του εφοπλιστή Μιχάλη Ματαντού.

Την ερχόμενη Τρίτη, η Προανακριτική έχει καλέσει για να καταθέσουν, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, επί υπουργίας κ. Τσοχατζόπουλου, Σωτήρη Εμμανουήλ και τον επιχειρηματία Μιχάλη Φιλιππίδη.

Read more...

ΓΣΕΕ: Αδικα, ανισομερή και αναποτελεσματικά τα μέτρα

ΓΣΕΕ: Αδικα, ανισομερή και αναποτελεσματικά τα μέτρα
Τη ριζική και έντονη διαφωνία της στο νέο πακέτο μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση εκφράζει η ΓΣΕΕ.

Η Συνομοσπονδία κάνει λόγο για «άδικα, ανισομερή και αναποτελεσματικά μέτρα, συνέχεια της συνταγής ενός αποτυχημένου μνημονίου, που το μόνο που πετυχαίνουν είναι την συνέχεια της άδικης επιβάρυνσης των Ελλήνων πολιτών, την αποδυνάμωση του κόσμου της εργασίας, την εφιαλτική αύξηση της ανεργίας, τη διεύρυνση της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων. Μέτρα που δυστυχώς κινούνται στον ίδιο φαύλο κύκλο διεύρυνσης του χρέους και του ελλείμματος βυθίζοντας τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση».

Όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή της, οι έχοντες, κατέχοντες, φοροφυγάδες και φοροκλέφτες εξακολουθούν να πίνουν στην «υγειά των κορόιδων».

Τονίζει ακόμη ότι «κυβέρνηση και τρόικα συνεχίζουν αδιαφορώντας πλήρως για τις κοινωνικές επιπτώσεις και τα αδιέξοδα στην οικονομία. Αντί για μέτρα αναδιανομής εισοδημάτων και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που θα βγάλουν τη χώρα από την ύφεση, εκποιούν τα πάντα υποθηκεύοντας κάθε παραγωγική προοπτική για την ανάπτυξη της χώρας».

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, «πρόκειται για καταστροφική νεοφιλελεύθερη συνταγή, όπως υπαγορεύεται από την Τρόικα, η οποία δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας. Εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών, των κερδοσκόπων, των τραπεζιτών και των κάθε λογής επιχειρηματιών που πλουτίζουν σε βάρος της χώρας και των εργαζομένων».

Η Συνομοσπονδία εκτιμά ότι «αυτή η πολιτική και κάθε πολιτική που απαλλάσσει τους επιχειρηματίες, τα κέρδη τους, το μαύρο χρήμα, τους αυθαιρετούντες απ' όπου και αν προέρχεται δεν δίνει λύσεις και δεν έχει μέλλον».

Η ΓΣΕΕ στα πλαίσια συντονισμού του απεργιακού της αγώνα συγκαλεί την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011 σύσκεψη με τις Ομοσπονδίες μέλη. Παράλληλα, από κοινού με την ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος και προετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις.

πηγή: Naftemporiki.gr

Read more...

«Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα»...




Στο δρόμο που χάραξαν οι Ισπανοί διαδηλωτές βαδίζει μία ελληνική ακτιβιστική ομάδα με την επωνυμία "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα" η οποία καλεί τον κόσμο για ειρηνική διαδήλωση μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης facebook.

«Η ... λέξη 'Αγανακτισμένοι' δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο, απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα, χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας» αναφέρει η ομάδα.

Στη διαδήλωση μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν δηλώσει ότι θα παραστούν 3.900 άτομα, 1570 άτομα μπορεί να παραστούν ενώ δεν έχουν απαντήσει ακόμα 90.000 άτομα. Η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη από τις 18.00 μέχρι 23.30.

Παρόμοιες διαδηλώσεις όμως έχουν προγραμματιστεί για τη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.
Για τη Συμπρωτεύουσα έχει δημιουργηθεί ομάδα με τίτλο «Αγανακτισμένοι στον Λευκό Πύργο» και μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι θα παρευρεθούν περίπου 8.500 άτομα, ενώ για την Πάτρα στην ομάδα «Patras Greek Revolution» έχουν δηλώσει ότι θα παρευρεθούν περίπου 2.500 διαδηλωτές.
skai.gr



Read more...

Προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων


ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑ ΟΙ...ΓΕΙΤΟΝΕΣ
"Σε ισχυρισμούς που διαστρεβλώνουν την ιστορία στηρίζονται οι εκδηλώσεις για τη δήθεν γενοκτονία των Ποντίων που οργανώθηκαν και φέτος στην Ελλάδα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι εκδηλώσεις "δεν εξυπηρετούν το σκοπό της ανάπτυξης των Τουρκοελληνικών σχέσεων" και αναφέρεται: "Καταδικάζουμε και αρνούμαστε τις πρωτοβουλίες αυτές που στερούνται επιστημονικής βάσης και ηθικώς είναι προβληματικές. Στην πραγματικότητα το συμβατικό πλαίσιο του πρόσφατου κοινού μας παρελθόντος συνιστά απάντηση στους ισχυρισμούς αυτούς.
Read more...

Διάγγελμα Παπανδρέου


Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός απόψε το βράδυ, κατά πάσα πιθανότητα, θα απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό για να του… εξηγήσει πως θα τον… αποτελειώσει με τα νέα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνησή του.
Στο Μαξίμου υπάρχει κατήφεια μετά το ηχηρό όχι Σαμαρά και Τσίπρα, ενώ δεν…
πετάνε και τη σκούφια τους που ο Καρατζαφέρης θέλει συνευθύνη- συγκυβέρνηση!!
kentrinews

Read more...

Τα μέτρα θα έπρεπε να είχαν ληφθεί νωρίτερα, τονίζει ο Γ.Στουρνάρας

Ζητά ανάταξη των δημοσίων επενδύσεων

Τα μέτρα έπρεπε να είχαν ληφθεί στην αρχή του έτους, υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας
Τα μέτρα έπρεπε να είχαν ληφθεί στην αρχή του έτους, υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Για καθυστέρηση στη λήψη των μέτρων που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) Γιάννης Στουρνάρας.

Παράλληλα άσκησε κριτική στις εξαγγελίες της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για φοροελαφρύνσεις τονίζοντας όμως και ότι «η Ελλάδα δεν σηκώνει άλλους φόρους».

Τασσόμενος εκ νέου υπέρ του Μνημονίου το οποίο θεωρεί μονόδρομο, αν και δέχεται ότι έχει ελλείψεις, ζήτησε την προώθηση αναπτυξιακών επιλογών, όπως την άμεση ανάταξη του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.


Ειδικότερα, μιλώντας στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι τα μέτρα έπρεπε να είχαν ληφθεί στην αρχή του έτους.

Η καθυστέρηση, σύμφωνα με τον ίδιο, διόγκωσε το έλλειμμα, σε σχέση με τον επιδιωκόμενο στόχο.

Παρατήρησε πως «τα spread ανέβηκαν, όταν το 2009 η κυβέρνηση πήγε στις Βρυξέλλες και ανακοίνωσε πως το έλλειμμα ανέρχεται στο 12% και στο ερώτημα τι θα κάνει για αυτό, απαντήσαμε πως θα υλοποιήσουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα».

«Πήγαμε γυρεύοντας. Από τότε αυξήθηκαν τα σπρεντ» υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας. «Μπροστά στην χρεοκοπία, η Ελλάδα διαπραγματεύτηκε το Μνημόνιο στην 'τούρλα του Σαββάτου', με αποτέλεσμα αυτό να έχει ελλείψεις»

Από την άλλη, «οι φοροελαφρύνσεις που προτείνει η ΝΔ, θα αυξήσουν το έλλειμμα. Θέλει πολύ μεγάλη μελέτη ένα πρόγραμμα κυβερνητικό».

Ούτε όμως και η αύξηση των φόρων ενδείκνυται: «Δεν σηκώνει άλλους φόρους η Ελλάδα. Και οι επιχειρήσεις έχουν πληρώσει φόρους και πάρα πολύ μεγάλους». Αυτό που χρειάζεται, είναι πάταξη της φοροδιαφυγής, με δοκιμασμένες, επιστημονικές μεθόδους και όχι με πολιτική διαχείριση του προβλήματος.

«Η Πορτογαλία δεν έχει φοροδιαφυγή, γιατί έχουν χρησιμοποιήσει όλους τους ορκωτούς ελεγκτές και τους έχουν ρίξει στη μάχη. Εδώ κάποιο λάθος έχουμε κάνει. Εδώ το 70% των ελεύθερων επαγγελματιών δεν πληρώνει φόρο, ούτε ένα ευρώ και γι' αυτό δεν μας φταίει το Μνημόνιο» σημείωσε.

Ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ υπεραμύνθηκε του Μνημονίου, λέγοντας πως δυνατότητες διατύπωσης εναλλακτικής οικονομικής πρότασης δεν υπάρχουν.

Με δεδομένο το μνημονιακό πλαίσιο, θα πρέπει κατ' αρχήν να αναταχθεί το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, «ο δραστικός περιορισμός του οποίου ευθύνεται για το 1/3 της ύφεσης»:

«Πρέπει να πάμε στον Μπαρόζο και να πούμε πως χρειαζόμαστε γρήγορα ανάπτυξη. Έχουμε πέσει έξω στα έσοδα και κόβουμε δημόσιες επενδύσεις. Για κάθε μονάδα από εκεί, περικόπτεις το ΑΕΠ. Είναι επείγον να ζητήσουμε εμπροσθοβαρή χρήση των κοινοτικών κονδυλίων, αλλά κι εμείς να παρουσιάσουμε ευπρεπή προγράμματα, γιατί το επιχείρημά τους είναι πως δεν έχουμε παρουσιάσει προγράμματα αξιοποίησης των κονδυλίων».

Ο επικεφαλής του ΙΟΒΕ αναφέρθηκε και στις αποκρατικοποιήσεις, με τις οποίες –όπως είπε- «μπορούμε να επαναγοράσουμε μέρος του χρέους πολύ φθηνά, κάτι που δείχνει ότι το νόμισμα των αποκρατικοποιήσεων έχει δύο όψεις και όχι μία».

«Δεν θεωρώ μικρή την κρατική περιουσία. Αν δεν αξιοποιηθεί τώρα, πότε θα αξιοποιηθεί; Δεν μπορεί, όμως, να γίνει καμία επένδυση, αν δεν καθορίσουμε χρήσεις γης. Πρέπει να έχουμε μία υπηρεσία που να βγάζει τα πάντα - όχι να τρέχει ο ενδιαφερόμενος, από την δασική υπηρεσία στην αρχαιολογική» σχολίασε.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Απόφαση "κόλαφος" για 206 συμβασιούχους της Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων ...



Όπως αποφάσισε, χθες, το Μονεμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, 206 συμβασιούχοι της Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων θα πρέπει, εντός 15 ημερών, να εγκαταλείψουν τα πόστα τους, καθώς η απόφαση της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων ήταν αρνητική.

Από τα 206 άτομα οι περισσότεροι είναι ... οδηγοί (σε ποσοστό περίπου 80%) και οι υπόλοιποι υπάλληλοι καθαριότητας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμάτων αλλά και έντονες αντιδράσεις στις τάξεις των εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων.

Οι συμβασιούχοι που χάνουν τη δουλειά τους πληρώνουν, ουσιαστικά, την αδιαλλαξία Ραγκούση να αλλάξει το σχετικό νόμο για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα και την παντελή απουσία άσκησης πίεσης από τη μεριά του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη προς τον υπουργό Εσωτερικών.

Την ίδια στιγμή, απορίες προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ η απόφαση έχει βγει, δεν κοινοποιείται από τη μεριά του Δήμου Αθηναίων, προφανώς γιατί αναζητείται τρόπος να μετριαστούν οι αντιδράσεις, που θα προκαλέσει η δημοσιοποίησή της.
parapolitika.gr



Read more...

ΣΤΑ 4.800.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ


Μετά από σχετική ερώτηση των βουλετών του ΛΑΟΣ Αθ. Πλεύρη και Αδ. Γεωργιάδη διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του φράχτη στον Έβρο, ύψους 4.800.000 ευρώ. Όπως προκύπτει από το έγγραφό που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, "κατόπιν πλήρους...
αξιολόγησης των τοπικών δεδομένων, καθορίστηκε ο πλέον κατάλληλος τύπος τεχνικού εμποδίου και εν συνεχεία ολοκληρώθηκε από το προσωπικό της αρμόδιας υπηρεσίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (Διεύθυνση Τεχνικών), η σύνταξη της τεχνικής περιγραφής και ενδεικτικός προϋπολογισμός ύψους 4.800.000 ευρώ του φράχτη που θα κατασκευαστεί".
Για το έργο που κρίθηκε απαραίτητο για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου κύματος μεταναστών, η ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζει, ότι προκειμένου να οριστικοποιηθεί η μελέτη κατασκευής του έργου, απαιτείται η τοπογραφική αποτύπωση ζώνης, η γεωτεχνική έρευνα και ο έλεγχος στατικής επάρκειας των στύλων, στοιχεία τα οποία ζητά να συγκεντρώσει το Γενικό Επιτελείο Στρατού.
Το έργο της κατασκευής του φράχτη στην περιοχή του Έβρου, προτείνεται να ενταχθεί στο Ετήσιο Πρόγραμμα 2011 του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων. Η πρόταση έχει υποβληθεί από τη Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και αναμένεται η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ήδη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προωθείται νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου ο αρχικός προϋπολογισμός δαπανών της Διεύθυνσης Τεχνικού του Αρχηγείου, να αυξηθεί από τα 2.500.000 ευρώ στα 5.500.000 ευρώ.

Read more...

Διαμαρτυρία Δημαρά με πανό έξω από τη Βουλή...



Αναρτώντας πανό στο περιστύλιο της Βουλής εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων οι ανεξάρτητοι βουλευτές και ιδρυτικά στελέχη του «Πανελληνίου Άρματος Πολιτών», Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου. Οι δύο βουλευτές διαμαρτύρονται επίσης για το... γεγονός ότι ο πρωθυπουργός απέκλεισε τον Γιάννη Δημαρά από τις σημερινές επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Σε γραπτή τους δήλωση κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι «συμπεριφερόμενος σαν Λουδοβίκος καλεί στο μέγαρο Μαξίμου, να ενημερώσει και να ακούσει απόψεις, πολιτικούς φορείς και αρχηγούς α-λα-καρτ" και «διακρίνει τα νόμιμα κόμματα σε 'πράσινους' και 'βένετους', σε αριστερούς και μη αρεστούς».

Σημειώνεται ότι ο Γ. Παπανδρέου θα δεχτεί και τους Ντόρα Σαμαρά και Φώτη Κουβέλη, παρά το γεγονός ότι είχαν εκλεγεί στο Κοινοβούλιο με τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα και όχι με τη Δημοκρατική Συμμαχία και τη Δημοκρατική Αριστερά. Αντιθέτως, δε θα δεχτεί εκπρόσωπο των Οικολόγων Πρασίνων, οι οποίοι δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή αλλά στο Ευρωκοινοβούλιο.

Οι αστυνομικοί της Βουλής, με επικεφαλής τον φρούραρχο, κατέβασαν το πανό από την είσοδο του Κοινοβουλίου, που βρίσκεται στην πλευρά του άγνωστου στρατιώτη.
enet.gr



Read more...

ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΤΟ ΕΒΕΑ


Μέτρα κατοχικής λιτότητας χαρακτήρισε σήμερα Τρίτη τις δημοσιονομικές παρεμβάσεις για το 2011 και τα μέτρατου Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος. Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που προέκρινε χθες το υπουργικό συμβούλιο στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής ο...
κ. Μίχαλος δήλωσε πως με τα νέα μέτρα «κατοχικής» λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια ανοχής της κοινωνίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας και «έσβησε» κάθε ίχνος ελπίδας για την έξοδο από την κρίση. «Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η πολιτική, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανέχεια τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μίχαλος.
Μάλιστα, προσέθεσε πως σε αυτήν την πολιτική, οι υγιείς επιχειρηματίες θα αντισταθούν και θα ορθώσουν φωνή διαμαρτυρίας έχοντας συμμάχους και τους εργαζόμενούς τους. «Οι θυσίες χωρίς αντίκρισμα των μικρομεσαίων και των πολιτών πρέπει να λάβουν τέλος. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν μπορεί πάντα να πληρώνουν το μάρμαρο οι αδύναμοι και αυτοί που δε συμμετέχουν στα παιχνίδια διαπλοκής», τόνισε.
Ο επικεφαλής του ΕΒΕΑ προσέθεσε πως οι μεγάλοι φοροφυγάδες και λαθρέμποροι «αλωνίζουν» σχεδόν ανενόχλητοι, λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, σημειώνοντας πως την ίδια στιγμή οι μικρομεσαίοι οδηγούνται στα δικαστήρια και στη φυλακή για ψύλλου πήδημα. «Η κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί και να ανοίξει τα μάτια και τα αυτιά της. Να παραδεχτεί τη λανθασμένη πορεία της και να τη διορθώσει», τόνισε.

Read more...

Ταξίδι αστραπή Γιώργου στον Σαρκοζί! ...



Οι εξελίξεις με τον Ντομινίκ Στρος Καν και βεβαίως τα όσα ανακοινώθηκαν χθες στο υπουργικό συμβούλιο με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, θα τεθούν στη συνάντηση που θα έχει αύριο στο Παρίσι με τον Νικολά Σαρκοζί ο Γιώργος Παπανδρέου!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο... πρωθυπουργός θα ζητήσει παρέμβαση από τον Γάλλο πρόεδρο υπέρ της Ελλάδας στη επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, καθώς το κλίμα που διαμορφώνεται σε βάρος της χώρας μας στο εξωτερικό το τελευταίο διάστημα, είναι κάτι παραπάνω από επιβαρημένο.

Και αυτό γιατί τόσο τα ισπανικά όσο και τα ιταλικά spreads έχουν μπει στο στόχαστρο των αγορών, γεγονός το οποίο προκαλεί έντονη ανησυχία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Επίσης θα συζητηθούν και οι τελευταίες εξελίξεις με όσα συνέβησαν με τον Στρος Καν και βεβαίως θα τεθούν τα νέα δεδομένα τα οποία πλέον θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την αλλαγή ηγεσίας στο ΔΝΤ.
metrogreece.gr



Read more...

ΕΥΣΗΜΑ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ


H Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλωσόρισε σήμερα τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για τη λήψη πρόσθετων μέτρων με στόχο την επίτευξη του στόχου για έλλειμμα 7,5% το 2011, αλλά και τις ανακοινώσεις για την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων. Ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις επιτρόπου...
Όλι Ρεν, εξέφρασε την ικανοποίηση της Επιτροπής υπογραμμίζοντας ότι με τις χθεσινές ανακοινώσεις «παρέχονται σημαντικά διευκρινιστικά στοιχεία» και επιβεβαιώνεται η αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών. Επέμεινε, ωστόσο, στην ανάγκη το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων να προωθηθεί άμεσα και τόνισε ότι η λεπτομερής αξιολόγηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν, θα αποτιμηθεί με την ολοκλήρωση της επίσκεψης του κλιμακίου της Τρόικα που μεταβαίνει εκ νέου στην Αθήνα αύριο.
Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν είπε ότι θα πρέπει να συζητηθεί με τις ελληνικές αρχές η πρόταση για τη δημιουργία κρατικού φορέα που θα επιβλέπει την πορεία των αποκρατικοποιήσεων
Ο Αμαντέου Αλταφάζ δεν έκρυψε την ενόχλησή του σε ερώτηση για το αν τα συνεχιζόμενα μέτρα που λαμβάνονται από την Αθήνα είναι ανεπαρκή και θέτουν τελικά εν αμφιβόλω την αξιοπιστία της Ελλάδας για εφαρμογή των δεσμεύσεων της, απαντώντας με ένα κατηγορηματικό «όχι».
Απαντώντας σε ερώτηση, με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ισπανία, για το κατά πόσο οι κυβερνήσεις που ακολουθούν τις «ντιρεκτίβες» των Βρυξελλών στη συνέχεια υφίστανται εκλογικές ήττες ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν είπε ότι δεν υπάρχουν «συνταγές των Βρυξελλών ή της Ουάσιγκτον» αλλά προγράμματα που είναι το αποτέλεσμα συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών.
Αναφερόμενος γενικότερα στα επώδυνα μέτρα που έχουν κληθεί να λάβουν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν ανέφερε ότι πρόκειται για «υπεύθυνες πολιτικές» που επιδεικνύουν αποφασιστικότητα για την ανόρθωση της οικονομίας και που δεν έχουν ως χρονικό ορίζοντα την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Read more...

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΤΣΑΡΟ"


TON ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Εγωισμό, αλαζονεία και προσπάθεια να σώσει το πολιτικό τομάρι του καταλογίζουν σήμερα σχεδόν όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Αφορμή στάθηκε η χθεσινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά. Διαρροές εναντίον... του "τσάρου" της Οικονομίας δίνουν σήμερα και αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου. Τον κατηγορούν ότι εκβιάζει κυβέρνηση και αντιπολίτευση με το επιχείρημα ως χρήματα για το δημόσιο υπάρχουν μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Τον κατηγορούν επίσης ότι η Κυριακάτικη Καθημερινή κυκλοφόρησε με αυτόν τον τίτλο, επειδή τη διαρροή έκανε ο Παπακωνσταντίνου στον ίδιο τον Αλέξη Παπαχελά με τον οποίο είχε ήδη συμφωνήσει για να παραχωρήσει συνέντευξη. Το κλίμα γενικώς εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ για τον "τσάρο" είναι εκρηκτικό.
Read more...

Πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε επιπτώσεις στην Ευρωζώνη, προειδοποιεί η Moody's

«Όχι» σε αναδιάρθρωση και επαναγορά χρέους

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Aθήνα
Την προειδοποίηση ότι πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε επιπτώσεις στην πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας και στο τραπεζικό της σύστημα, αλλά και σε άλλες χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης απηύθυνε σήμερα Τρίτη ο οίκος αξιολόγησης Moody's.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Moody's τονίζεται πως η χρεοκοπία μάλλον θα είχε αρνητικές συνέπειες για την αξιολόγηση της Ελλάδας, πιθανόν και για κάποια άλλα κράτη της Ευρωζώνης και για τις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τον οίκο μια ελληνική χρεοκοπία μπορεί να έχει πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένων και αλλαγών στους όρους και στις προϋποθέσεις, επιλεκτικό reprofiling και μεγάλης κλίμακας εθελοντική επαναγορά χρέους.

Αναφερόμενη στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης με «ελεγχόμενο αποτέλεσμα» η Moody's αναφέρει ότι όσο διατηρείται η σημερινή αβεβαιότητα που επηρεάζει την Ελλάδα, τόσο πιο μεγάλος είναι ο πειρασμός τόσο για τις ελληνικές Αρχές όσο και για τις αρχές της Ευρωζώνης να δοκιμάσουν να προχωρήσουν σε κάποιου είδους αναδιάρθρωση.

Η Moody’s εκτιμά ότι μια χρεοκοπία θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις για την αξιολόγηση της Ελλάδας, πιθανότατα κάποιων άλλων ευρωπαϊκών χωρών και για τις ελληνικές τράπεζες, ανεξαρτήτως από τις όποιες προσπάθειες θα γίνουν για να επιτευχθεί μια ελεγχόμενη έκβαση.

Όπως τονίζεται στη σχετική έκθεση η συνολική επίδραση μιας ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας στις κεφαλαιαγορές της Ευρώπης είναι δύσκολο τόσο να προβλεφθεί, όσο και να ελεγχθεί.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Σύντομα έρχεται η ώρα της πλατείας Συντάγματος, δήλωσε ο Αλέκος Αλαβάνος

Κόντρα στα νέα μέτρα

Ο Αλέκος Αλαβάνος
Ο Αλέκος Αλαβάνος (Φωτογραφία: Eurokinissi )

Αθήνα
«Κανείς πια δεν ενδιαφέρεται για τέτοιοι είδους θεατρινισμούς» υποστηρίζει σε δήλωσή του ο επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής Αλέκος Αλαβάνος, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο κ. Αλαβάνος αναφέρει ότι «τούτες τις μέρες συμβαίνουν πολύ πιο σημαντικά και ενδιαφέροντα πράγματα που τραβούν την προσοχή της νεολαίας και του λαού γενικότερα, καθώς μετά το παράδειγμα της πλατείας Ταχρίρ στο Κάιρο ακολουθεί η πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ στην Μαδρίτη, για να δείξει τον δρόμο της λαϊκής παρέμβασης και της απαίτησης για δουλειά και δημοκρατία».

«Σύντομα έρχεται η ώρα της πλατείας Συντάγματος» κατέληξε ο κ. Αλαβάνος.
Read more...

«Ντιμπέιτ» των NY Times για το ελληνικό πρόβλημα

Τι «βλέπουν» για την Ελλάδα κορυφαίοι καθηγητές και παράγοντες της αγοράς


http://img.protothema.gr/EB69116385C42B2E0554BFC84CB08118.jpg
Το θέμα της διευθέτησης του “ελληνικού προβλήματος”, ιδίως τώρα που φαίνεται πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι λύσεις που δοκιμάστηκαν δεν τελεσφόρησαν, αποτελεί πρωταρχικό θέμα συζήτησης όχι μόνο στις διεθνείς αγορές, αλλά ακόμα και στην ακαδημαϊκή κοινότητα διεθνώς.

Ενδεικτική είναι η... πρωτοβουλία της γνωστής εφημερίδας New York Times, που έχει ξεκινήσει ένα ιδιότυπο debate αναφορικά με την εικόνα και τις προοπτικές της Ελλάδας. Στις ηλεκτρονικές της σελίδες φιλοξενεί τις απόψεις κορυφαίων στελεχών της αμερικανικής αγοράς -και όχι μόνο.

Κοινός τόπος όλων όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εφημερίδας είναι το ότι η παρούσα κατάσταση με την ελληνική οικονομία δεν είναι βιώσιμη, τουλάχιστον όχι χωρίς την παρέμβαση των εταίρων-πιστωτών μας, ενώ οι περισσότεροι εκτιμούν πως η επίλυση της ελληνικής κρίσης, προτού μάλιστα αυτή οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες αρνητικές επιπτώσεις στην υπόλοιπη Ευρωζώνη και στις λοιπές ασθενείς οικονομίες της Περιφέρειας, προϋποθέτει πολιτικές παρεμβάσεις και αποφάσεις.

Ο καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο Μπερκλεϊ της Καλιφόρνια, Barry Eichengreen, γράφει πως το «Plan A» για την Ελλάδα, δηλαδή η μείωση μισθών, επιδομάτων, συντάξεων και η αγωνιώδης προσπάθεια να μην εξωθηθεί η χώρα σε αναδιάρθρωση (κούρεμα) του χρέους της, ξεκάθαρα δεν έχει λειτουργήσει.

Ομοίως, δεν θεωρεί ως λύση ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ και μια δραστική επιμήκυνση των ομολόγων που λήγουν στο επόμενο διάστημα θα επιδράσει αρνητικά στην “υγεία” του ελληνικού, αλλά και του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.

Για τον κύριο Eichengreen η μόνη λύση είναι να προωθήσει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, να δώσει εμπράγματες εγγυήσεις στους πιστωτές της και μέσω αυτής της διαδικασίας να εξασφαλίσει νέα δάνεια, μέσω των οποίων θα τροφοδοτήσει την ανάπτυξη της οικονομίας της.

Η κυρία Veronique de Rugy, επικεφαλής ερευνήτρια στο Mercatus Center στο Πανεπιστήμιο George Mason, θεωρεί πως το μόνο που απομένει για την Ελλάδα είναι να εμμείνει στις διαδικασίες σύγκλισής της και στα μέτρα περικοπής δαπανών. Επιμένει πάντως ότι μια ενδεχόμενη κήρυξη χρεοκοπίας ή αναδιάρθρωσης χρέους δεν συνιστά λύση.

Από την πλευρά του, ο κύριος Edward Harrison, οικονομικός αναλυτής στην Global Macro Advisors, επιμένει πως η κρίση χρέους στην Ελλάδα και συνολικότερα στην Ευρώπη είναι καθαρά θέμα πολιτικών επιλογών στο να αντιμετωπιστεί.

Η Ελλάδα, λέει, απλώς βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο της διαμάχης πολιτικών και αγορών. Και τονίζει πως η Ευρώπη πρέπει να βρει την πολιτική θέληση να καταρτίσει ένα αποτελεσματικό πλάνο και κυρίως να πάρει επώδυνες και σκληρές αποφάσεις τώρα, άμεσα.

Η Anat R. Admati, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Stanford, εκτιμά πως είναι αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους! Και τονίζει πως τελικά, τόσο η ΕΚΤ, όσο και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, θα υποχρεωθούν να “προσφέρουν” διάσωση στις τράπεζες και άλλων χωρών, αφού οι τράπεζες είναι αυτές που ουσιαστικά πυροδότησαν την κρίση.

Τέλος, η κυρία Vanessa Rossi, οικονομολόγος στη λονδρέζικη Chatham House, θεωρεί πως είτε με είτε χωρίς αναδιάρθρωση είτε εντός είτε εκτός Ευρωζώνης, η Ελλάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια μακροχρόνια περίοδο οικονομικής ύφεσης και δυσκολίες στο να ανακάμψει και να καταστεί εκ νέου ανταγωνιστική.

Σε κάθε περίπτωση, το “κλειδί” για την έξοδο από αυτή την επίπονη διαδικασία είναι η υιοθέτηση ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών, τόσο στην οικονομία όσο και στην ίδια τη δομή και λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας.
Read more...

Με συλλαλητήριο στις 4 Ιουνίου και νέα απεργία απαντούν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στα νέα μέτρα

«Απελπιστική και ανυπόφορη η κατάσταση»

Από παλαιότερο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ
Από παλαιότερο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Για νέα καταιγίδα αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων, συνέχεια της αποτυχημένης συνταγής του μνημονίου, που θα οδηγήσουν σε κοινωνική βαρβαρότητα και νέα αδιέξοδα μιλούν τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, μία ημέρα μετά τις κυβερνητικές αποφάσεις για μπαράζ αποκρατικοποιήσεων, νέες περικοπές μισθών-συντάξεων και επιβολή νέων φόρων.

«Μέτρα που δυστυχώς κινούνται στον ίδιο φαύλο κύκλο διεύρυνσης του χρέους και του ελλείμματος βυθίζοντας τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση», λέει χαρακτηριστικά η ΓΣΕΕ, με την ΑΔΕΔΥ να συμπληρώνει ότι με αυτά τα μέτρα το βιοτικό επίπεδο της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων θα μειωθεί περαιτέρω κατά τουλάχιστον 20%.

Τα συνδικάτα κατηγορούν κυβέρνηση και τρόικα ότι «εκποιούν τα πάντα υποθηκεύοντας κάθε παραγωγική προοπτική για την ανάπτυξη της χώρας» τη στιγμή που χρειάζονται «μέτρα αναδιανομής εισοδημάτων και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες».

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προειδοποιούν με νέα γενική απεργία και κινητοποιήσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, και πραγματοποιούν από κοινού συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το Σάββατο 4 Ιουνίου, στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι «η νέα καταιγίδα περικοπών, αύξησης φόρων, ιδιωτικοποιήσεων, απολύσεων και περιορισμού ασφαλιστικών δικαιωμάτων μειώνει το βιοτικό επίπεδο όλων κατά 20% και οδηγεί την οικονομία και τη χώρα σε νέα αδιέξοδα».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, για τους δημοσίους υπαλλήλους η νέα περικοπή μισθών, η περικοπή του εφάπαξ, το 40ωρο, οι προετοιμαζόμενες περικοπές επικουρικών συντάξεων, διαμορφώνουν μια κατάσταση απελπιστική και ανυπόφορη για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, που η μόνη σταθερή του οικογενειακού προϋπολογισμού είναι ο μισθός ή η σύνταξη από το Δημόσιο, με ένα ή δύο ή περισσότερα μέλη άνεργα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

“Συναίνεση θα έπρεπε να υπάρξει πριν μπούμε στο Μνημόνιο”

Πολιτική παρέμβαση Δασκαλόπουλου


http://img.protothema.gr/1E590BFD0DE0AA9858A57CF9EDFE214B.jpg
Δίνοντας με σαφήνεια ένα καθαρά πολιτικό στίγμα, όπως προανήγγειλε την Κυριακή το “Πρώτο Θέμα”, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος προέβη πριν λίγο σε μία ηχηρότατη δήλωση, στο πλαίσιο της πρωινής συνεδρίας της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ.

“Χρειαζόμαστε μία συναίνεση όχι κομματικού συμβιβασμού αλλά εθνικής πνοής. Μια τέτοια συστράτευση ήταν εφικτή και θα έπρεπε να έχει επιτευχθεί πριν από έναν χρόνο, όταν η χώρα προσέφυγε στο Μνημόνιο για να σωθεί”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δασκαλόπουλος, σε μία διατύπωση με προφανείς αποδέκτες τόσο την κυβέρνηση, όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “σήμερα ακόμη, για να μην αποτελέσει η συναίνεση καμένο χαρτί, απαιτούνται δραστικότερες και γενναιότερες πρωτοβουλίες για να βγούμε από το αδιέξοδο”.

Προανήγγειλε, δε, ο πρόεδρος του ΣΕΒ ότι στην αποψινή ομιλία του στη διάρκεια της ανοικτής συνεδρίας θα διατυπώσει τις απόψεις και τις προτάσεις του σε αυτήν την κατεύθυνση.

Όπως έγραψε την Κυριακή το “Πρώτο Θέμα”, ο κ. Δασκαλόπουλος θα επιτεθεί με σφοδρότητα στα πολιτικά κόμματα – σε σημείο που να προκαλέσει δυσφορία ένθεν κι ένθεν, λένε πρόσωπα που γνωρίζουν το περιεχόμενο της ομιλίας του – ενώ θα τονίσει ότι η βουβή πλειοψηφία των πολιτών και της κοινωνίας έχει εξαντλήσει την ανοχή της μπροστά στον αποπροσανατολισμό που έχει επιχειρηθεί από τον πολιτικό κόσμο για την κατάσταση της χώρας.

Θα περιγράψει, δε, ο πρόεδρος του ΣΕΒ τους όρους υπό τους οποίους ένα “νέο κοινωνικό ρεύμα” θα μπορέσει να πάρει στα χέρια του την υπόθεση “σωτηρία και ανάπτυξη” της χώρας στα χέρια του,
Εκ των πραγμάτων, η αποψινή ομιλία του κ. Δασκαλόπουλου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον…
Read more...

Σαμαράς στη συνέλευση ΣΕΒ: Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα για το Μνημόνιο

newpost.gr
Σαμαράς στη συνέλευση ΣΕΒ: Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα για το Μνημόνιο
Μετά την συναντήσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, με τον πρωθυπουργό και αφού ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παρέχει καμία συναίνεση στα νέα μέτρα που προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρευρέθηκε στη συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ). Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς άδραξε την ευκαιρία να αποσαφηνίσει τους λόγους για τους οποίους δεν συναινεί με το ΠΑΣΟΚ, καθώς και να ασκήσει κριτική στον κ. Παπανδρέου.


Συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πρώτον, για την πολυσυζητημένη «συναίνεση». Δεν περιμέναμε να μας τη ζητήσει κανείς. Την προσφέραμε από τις αρχές του 2010, όταν υπήρχαν περιθώρια ακόμα να αποφευχθούν τα χειρότερα. Η κυβέρνηση δεν έδωσε τότε καμία σημασία, δεν ανταποκρίθηκε, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας κατηγορώντας την ακόμα και για πράγματα που ήταν απολύτως ευθύνη του δικού τους κόμματος.

Διαφωνήσαμε πέρσι με το Μνημόνιο. Επισημάναμε ότι ήταν λάθος συνταγή, λάθος μείγμα πολιτικής. Σήμερα αρκεί να διαβάσετε το διεθνή τύπο για να διαπιστώσετε ότι την ίδια ακριβώς κριτική κάνουν, εκ των υστέρων, οι πάντες! Φιλελεύθεροι, ουδέτεροι και παρεμβατιστές…Στο μεταξύ προτείναμε εναλλακτική διέξοδο, ήδη από πέρσι. Σας θυμίζω ότι πρώτοι θέσαμε την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Μιλήσαμε για δυνατότητα να βρει το Ελληνικό Δημόσιο μέχρι και 50 δισεκατομμύρια σε πρώτη φάση, από αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας και αποκρατικοποιήσεις. Αυτά από πέρσι…η Κυβέρνηση τότε τα ειρωνεύθηκε! Τότε…

Τώρα τα προσυπέγραψε. Και ψάχνει να δει πως θα τα κάνει…Ακόμα, τους είπαμε, πάλι από πέρσι, ότι έπρεπε να οδηγηθούν σε ισοσκελισμένο Προϋπολογισμό. Το ειρωνεύθηκαν κι αυτό. Τότε…

Αν σήμερα συναινέσουμε στο λάθος, θα ανατρέψουμε όσα κάναμε ως τώρα. Θα γίνουμε συνυπεύθυνοι σε ένα σφάλμα που εγκαίρως απορρίψαμε. Και θα ωθήσουμε στην απελπισία την κοινωνία, που σε μας ελπίζει ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος.
Συμφωνούμε με τους στόχους: Να μειωθεί και να εκμηδενιστεί το έλλειμμα. Να ελεγχθεί και να αποκλιμακωθεί το χρέος.

Όμως, δεν συμφωνούμε με τη συνταγή που επέλεξαν να το κάνουν αυτό. Και αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο. Εκ των προτέρων είχαμε διαφωνήσει με τη συνταγή αυτή. Και τώρα που αποδείχθηκε, ότι ήταν λάθος, δεν πρόκειται, ασφαλώς να συμφωνήσουμε με το λάθος αυτό και μάλιστα εκ των υστέρων. Έχουμε προτείνει τρόπους να βγούμε από το αδιέξοδο.
Θα επαναδιαπραγματευθούμε τους όρους του Μνημονίου. Και θα είμαστε χρήσιμοι, όσο επιμένουμε στην επανόρθωση…
Όχι αν συναινέσουμε στο λάθος. Η επαναδιαπραγμάτευση θα οδηγήσει σε καλύτερο κλίμα στις διεθνείς αγορές όσο και στο εσωτερικό.

Και θα επιφέρει αποσυμπίεση στην Ελληνική Οικονομία. Και στην Κοινωνία. Τέλος, να ξέρετε ότι ως κόμμα ευθύνης οφείλουμε να διαφυλάξουμε την κοινωνία από τον κίνδυνο της έκρηξης. Ο κόσμος ελπίζει ότι υπάρχει διαφορετικός δρόμος. Ο κόσμος πρέπει να πιστέψει ότι υπάρχει διαφορετικός δρόμος. Είναι ανάγκη να μη ταυτιστούμε όλοι με το σημερινό αδιέξοδο. Η αυριανή συναίνεση θα δημιουργηθεί σε μιαν άλλη προοπτική. Αν σήμερα συναινούσα στο λάθος, αύριο δεν θα υπάρχει κανείς να δείξει το σωστό. Και να πείσει για το σωστό.

Για να οικοδομήσω τη συναίνεση του αύριο, που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, είμαι υποχρεωμένος να αρνηθώ σήμερα το λάθος που μας έφερε στο αδιέξοδο».
Read more...

Ευρωκαταδίκη της Ελλάδας για την υπόθεση του καθηγητή του Παντείου Δημήτρη Κώνστα

newpost.gr
Ευρωκαταδίκη της Ελλάδας για την υπόθεση του καθηγητή του Παντείου Δημήτρη Κώνστα
Για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας καταδικάστηκε την Τρίτη (24/5) η Ελλάδα, στην υπόθεση του καθηγητή του Παντείου Δημήτρη Κώνστα, στον οποίο είχαν επιβληθεί 14 χρόνια φυλάκισης για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος.


Η καταδίκη της Ελλάδας συνίσταται στο γεγονός ότι ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και οι υπουργοί του Σωτήρης Χατζηγάκης και Πέτρος Δούκας, Δικαιοσύνης και οι Οικονομικών αντίστοιχα, διακήρυτταν δημόσια την ενοχή του καθηγητή, χωρίς να σεβαστούν το τεκμήριο αθωότητας του Κώνστα.

Υποχρεώνοντας την Ελλάδα να καταβάλλει στον κ. Κώνστα αποζημίωση 12.000 ευρώ για ηθική βλάβη και να πληρώσει και 10.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα, το Δικαστήριο υπενθυμίζει ότι, κυρίως οι εκπρόσωποι του κράτους οφείλουν να σέβονται το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων και να μην προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις, που προεξοφλούν την ενοχή τους, προτού υπάρξουν τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων.

Ειδικά για τον υπουργό Δικαιοσύνης της τότε κυβέρνησης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, το Δικαστήριο σημειώνει ότι οι δηλώσεις του πολιτικού προϊστάμενου των ελληνικών δικαστηρίων, με τις οποίες ο τότε πρύτανης της Παντείου κρίθηκε ένοχος, πριν την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης του από τα δικαστήρια, φάνηκαν ότι προδικάζουν την επικείμενη απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Read more...

Δεν γλίτωσε το γιουχάισμα η «incognito» Φώφη στον Πύργο (vid)


newpost.gr
Δεν γλίτωσε το γιουχάισμα η «incognito» Φώφη στον Πύργο (vid)
Οι φορείς του ΠΑΣΟΚ στον Πύργο σημερα στις 7.30 το απόγευμα ειχαν προγραματίσει εκδήλωση στο χώρο του Δημαρχείου με καλεσμένη τη Φώφη Γεννηματά, υφυπουργό Παιδείας. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός οτι τα τοπικά ΜΜΕ δεν ανέφεραν σχεδον τίποτα για την εκδήλωση, ενώ σε άλλες εποχές θα ήταν πρωτοσέλιδο.

«Νόμιζαν οτι με αυτό το τρόπο, θα πέρναγε απαρατήρητη απο το κόσμο που ήθελε να διαμαρτυρηθεί και θα έκαναν μια καλή γιορτή-φιέστα. Γύρω στα είκοσι άτομα του κινήματος μας κάναμε δυναμική παρέμβαση.

Τοποθετήσαμε ηχεία στην είσοδο του Δημαρχείου και της δώσαμε την πρέπουσα υποδοχή, μοιράζοντας κείμενα και φωνάζοντας συνθήματα, όπως 'Δεν πληρώνω την Φώφη' । Όταν την ακολουθήσαμε και μέσα στο χώρο της εκδήλωσης οι γνωστοί τραμπούκοι του ΠΑΣΟΚ δεν μας επέτρεψαν την είσοδο, μάλιστα έγινε και επεισόδιο απωθώντας βίαια γυναίκα μέλος του κινήματος» δηλώνει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Ηλείας.


Read more...

Στην Ελβετία ο Πάγκαλος σε ρόλο... Κλουζό για τους φοροφυγάδες

newpost.gr
Στην Ελβετία ο Πάγκαλος σε ρόλο... Κλουζό για τους φοροφυγάδες
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, δεν έμεινε χθες σε όλη τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. Αναχώρησε μεσούσης της συνεδρίασης προκειμένου να ταξιδεύσει στην Ελβετία για να συνεισφέρει στο σαφάρι κατά των φοροφυγάδων.


Μάλιστα, όπως είπε στους δημοσιογράφους, η συμφωνία συνεργασίας που έγινε μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και της Προέδρου της Ελβετίας Μισελίν Ανν Μαρί Καλμί Ρέϊ έχει προχωρήσει. Το θέμα, είχε συζητηθεί και κατά τη διάρκεια του Νταβός μεταξύ του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και της Ελβετίδας ομολόγου του Έβελιν Βίντμερ Σλουμφ.

Τα λεφτά που έχουν βγει στο εξωτερικό χωρίς να δηλωθούν, αποτελούν στόχο των ελληνικών αρχών εδώ και πολύ καιρό. Η περίφημη λίστα Φαλσιανί, υποτίθεται ότι βρίσκεται στα χέρια των ελληνικών αρχών εδώ και μήνες. Και από αυτή- λένε, προκύπτει ότι για περίπου 200 περιπτώσεις δεν δικαιολογούνται τα ποσά που έχουν εξαχθεί- μιλάμε για πάνω από 2 εκατ. ευρώ ανά λογαριασμό. Οι έρευνες, έχουν αρχίσει από πέρυσι το φθινόπωρο, ενώ η λίστα Φαλσιανί που εμπεριέχει και Έλληνες φοροφυγάδες, ήρθε στη δημοσιότητα πέρυσι τον Απρίλιο- Πρωταπριλιά για την ακρίβεια από το “Ποντίκι”.

Το ερώτημα που τίθεται είναι τι ακριβώς πάει να κάνει ο Πάγκαλος στην Ελβετία, αφού τα στοιχεία υπάρχουν και τα ονόματα έχουν εντοπιστεί. Και φυσικά το ερώτημα δεν θα υπήρχε αν το υπουργείο Οικονομικών είχε επιδείξει περισσότερη σπουδή στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και δεν περιοριζόταν σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Μόλις πριν από λίγες μέρες, στις 15 Μαΐου, το ΒΗΜΑ δημοσίευσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο:

«Εκατόν οκτώ μεγαλοδικηγόρους της Αθήνας και 208 γνωστούς γιατρούς που εμφανίζουν καταθέσεις με επταψήφια νούμερα, ενώ δηλώνουν πενιχρά εισοδήματα, έχει θέσει στο στόχαστρό του το ΣΔΟΕ από την αρχή του έτους, επιδιώκοντας το πρώτο μεγάλο χτύπημα στην «επώνυμη» φοροδιαφυγή... Το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί αυτές τις ημέρες στις πρώτες κατασχέσεις καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων των πρώτων έξι μεγαλοφοροφυγάδων που συνέλαβε να αποκρύπτουν εισοδήματα εκατομμυρίων. Δύο πανεπιστημιακοί γιατροί από την Κρήτη και άλλος ένας από τη Θεσσαλία, δύο μεσίτες και ένας μάνατζερ μεγάλης ανώνυμης εταιρείας («Το Βήμα» κατέχει όλα τα στοιχεία τους, αλλά δεν τα δημοσιεύει) θα χάσουν τώρα όλες τις καταθέσεις που διαθέτουν στις τράπεζες και αγγίζουν το ποσό των 13 εκατ. ευρώ!»

Όπως αντιλαμβάνεστε, όταν η Κυβέρνηση (λέει ότι) έχει τη λίστα Φαλσιανί και στο καπάκι γνωρίζει πάνω από 300 μεγαλοφορυφυγάδες, προκύπτει αβίαστα το ερώτημα γιατί χρειάζεται να πάει ο Πάγκαλος στην Ελβετία, αν φυσικά αποκλείσουμε τους επικοινωνιακούς λόγους...
Read more...

Ένα «ναι», δύο «όχι» και η Ντόρα «ναι και όχι»

newpost.gr
Ένα «ναι», δύο «όχι» και η Ντόρα «ναι και όχι»
Πενιχρός είναι μάλλον ο απολογισμός του πρωθυπουργού έπειτα από τα αλλεπάληλα ραντεβού με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέραν της άρνησης του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ο Γιώργος Παπανδρέου εισέπραξε ένα «ναι» (Γ. Καρατζαφέρης), δύο «όχι» (Αλ. Τσίπρας) και (Φώτης Κουβέλης) κι ένα «ναι και όχι» (Ντόρα Μπακογιάννη).

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, εξερχόμενος του Μαξίμου τόνισε πως «δεν πρόκειται να συμφωνήσω σε αόριστη συναίνεση» αλλά χρειάζεται «συνευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων, ώστε να προχωρήσουμε όλοι μαζί». Μάλιστα γνωστοποίησε ότι ο πρωθυπουργός δεν απέρριψε την πρόταση του ΛΑΟΣ. Επίσης υπογράμμισε ότι «όλα τα κόμματα πρέπει να αχθοφορήσουν μαζί, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι».

Οι δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη, κυρίως η αποστροφή ότι όλοι είναι συνυπεύθυνοι και πρέπει να αχθοφορήσουν μαζί, ερμηνεύεται ως έμμεση αλλά σαφής καταγραφή πρόθεσης για συναίνεση- έστω και... συγκεκριμένης (όχι αόριστης). Κυρίως όμως ερμηνεύεται ως δημόσια παραδοχή ότι θα ήταν πρόθυμος να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, ειδικά αν μεταξύ των- κατά Καρατζαφέρη συνυπεύθυνων- υπάρξουν και προσωπικότητες εκτός πολιτικής.

Σκληρός και ειρωνικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης εξαπέλυσε επίθεση λέγοντας «δεν νομιμοποιούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε βάρος του ελληνικού λαού», ενώ απόκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας σε μία πολιτική που την χαρακτήρισε «εγκληματική σε βάρος του ελληνικού λαού, ο οποίος», όπως τόνισε, «πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας για μία ζωή με αξιοπρέπεια».

«Ο κ. Παπανδρέου δεν έχει τη γενναιότητα να παραδεχθεί το λάθος του» επεσήμανε ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν ήρθα σήμερα εδώ για να μιλήσω με τον Γιώργο Παπανδρέου για τη λεηλασία σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Δεν γίνεται να προχωρήσει το έγκλημα αυτό σε βάρος του ελληνικού λαού. Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να φύγει».

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους εάν προτείνει εκλογές, ο κ. Τσίπρας απάντησε «εάν είναι να πουληθεί η Ακρόπολη, την απόφαση πρέπει να την πάρει ο ελληνικός λαός και όχι ο Γιώργος Παπανδρέου».

Η Ντόρα Μπακογιάννη συμφώνησε στη μείωση του λειτουργικού κόστους του κράτους αλλά διαφώνησε με τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης. Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι το λειτουργικό κόστος του κράτους πρέπει να μειωθεί πάραυτα.

Ωστόσο σημείωσε ότι πρότεινε άλλα φορολογικά μέτρα, διαφωνώντας με τις χθεσινές αποφάσεις του υπουργικού Συμβουλίου.

Η κυρία Μπακογιάννη γνωστοποίησε επίσης ότι πρότεινε στο Γ. Παπανδρέου να υπάρξει κοινή διαπραγμάτευση των πολιτικών κομμάτων της χώρας με την Τρόικα για το φορολογικό στην κατεύθυνση των δικών της προτάσεων.
Τέλος είπε ότι πρότεινε νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση των βουλευτών σε 200 και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.

Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης με δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, τόνισε την πλήρη διαφωνία του με τις θέσεις της κυβέρνησης.

«Διαφωνήσαμε σε όλα με τον πρωθυπουργό. Του τόνισα πως η κυβερνητική πολιτική πρέπει να αλλάξει ριζικά και να στραφούμε σε διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Ο ίδιος πρότεινε ένα νέο πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα επιδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. «Όλα τα άλλα δεν αποτελούν λύση για την έξοδο από την κρίση», κατέληξε ο κ. Κουβέλης.

Τέλος, σε σχετική ερώτηση, απάντησε στους δημοσιογράφους πως πρόκειται να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο όταν το πρόγραμμα κατατεθεί στη Βουλή.

Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη, στις 10.00 το πρωί, ο Γιώργος Παπανδρέου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Read more...

«Νέες θυσίες χωρίς καμία προοπτική» Καμία συναίνεση στα νέα μέτρα είπε ο Αντ.Σαμαράς στον πρωθυπουργό

Αθήνα
Την άρνηση του να προσφέρει συναίνεση στην κυβέρνηση διατύπωσε απερίφραστα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Στην αποδεδειγμένα λάθος συνταγή του μνημονίου δεν πρόκειται να συμφωνήσω» δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση υποβάλλει τον λαό σε νέες θυσίες χωρίς καμία προοπτική αφού επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη.

Η κοινωνία απαιτεί συναίνεση για αλλαγή κατεύθυνσης και όχι συναίνεση κορυφής για να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στο ίδιο αδιέξοδο, υποστήριξε ο κ. Σαμαράς, διαμηνύοντας: «Τέτοια συναίνεση δεν δίνω».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αντώνης Σαμαράς: Τέτοια συναίνεση δεν δίνω

Τι δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ μετά τη συνάντηση με Παπανδρέου


http://img.protothema.gr/97E8E9307940348BFDFF4E5F948862B7.jpg

«Τέτοια συναίνεση δεν δίνω». Αυτή ήταν η αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντηση, διάρκειας περίπου 50 λεπτών που είχε το πρωί με τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της ΝΔ ξεκαθαρίζει μετά και από αυτή τη συνάντηση ότι δεν θα συμφωνήσει «στην αποδεδειγμένη λανθασμένα συνταγή του μνημονίου».

Το protothema.gr μετέδωσε από την πρώτη στιγμή ότι στη συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά διαφάνηκε ότι η συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι δύσκολη, παρά το καλό κλίμα που επικράτησε.

Σύμφωνα με όσα είπε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Παπανδρέου τόνισε στον κ. Σαμαρά ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη λογική της συνεννόησης για την επίτευξη του εθνικού στόχου, θεωρώντας αναγκαία τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. Όπως διευκρίνισε ο κ. Πεταλωτής δεν υπήρξε καμία δέσμευση για κανένα θέμα, προσθέτοντας πως, άλλωστε, δεν αναμενόταν κάτι σχετικό.

Στη συνάντηση συζητήθηκε ο τρόπος ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και αν αυτός θα γίνει κατ' άρθρο (ώστε να μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει μεμονωμένα άρθρα) ή στο σύνολό του. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο αυτό υπήρξε δυσκολία στη συνεννόηση. Μετά την συνάντηση, ο κ. Σαμαράς αναχώρησε για τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

Read more...

«Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες»


Με το σύνθημα «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες», οι Ισπανοί συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στη Μαδρίτη μας χλευάζουν για την απάθειά μας.


Ισπανοί «Αγανακτισμένοι», όπως έχει ονομαστεί το κίνημα της 15ης Μαΐου, παραμένουν εδώ και μέρες στην πλατεία Puerta del Sol της Μαδρίτης, αψηφώντας τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων.


Όπως λένε οι διοργανωτές, στις 28 του μήνα θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Έως τότε δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και από τα μεγάφωνα φωνάζουν «Δεν αποχωρούμε» και «Δεν θα μας μετακινήσουν από την πλατεία del Sol».
Read more...

Ο ψεύτης ...όταν μας παραμύθιαζε πως το νερό είναι "δημόσιο αγαθό" και δεν πωλείται η ΕΥΑΘ!



Read more...

Αρνούμαστε να ξεχάσουμε!



Read more...

Μακελάρηδες της ζωής μας δεν σας χωράει όλους το προεδρικό αεροπλάνο!


Από Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν, Στρατηγός Ζαγοριανάκος!
Παροιμιώδης φράση από την εποχή της χούντας των Συνταγματαρχών.
Σήμερα: αποφασίζομεν και ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ, πρωθυπουργός Γιωργάκης και οι συν αυτώ το σωτήριον έτος 2011.
Και τότε και τώρα για το καλό μας, για τη σωτηρία της πατρίδας φαινομενικά! Για τις τσέπες των ολίγων στην πραγματικότητα. Για την κονόμα των παγκόσμιων Τραπεζιτών και των εδώ ανταποκριτών τους.
Τα πάντα στο σφυρί, ακόμα και το νεράκι του Θεού χωρίς καμιά εγγύηση για ανάκαμψη, χωρίς καμιά προοπτική για φως στο ατελείωτο τούνελ που χώσανε τον Ελληνικό λαό, χωρίς ένα στοιχειώδες μέτρο ανάπτυξης και παραγωγής.
Ενα χρόνο πριν που οι...
αδιάβαστοι Ελληνες Βουλευτές και οι μαθητευόμενοι μάγοι-υπουργοί ψήφιζαν το Μνημόνιο όλοι βλέπαμε και γράφαμε πως δεν πρόκειται να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο αλλά αυτοί εκεί: υπέγραψαν το ξεπούλημα της πατρίδας και την καταδίκη ενός ολόκληρου λαού ελαφρά τη καρδία. Εκοψαν μισθούς και συντάξεις, άφησαν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο κόσμο στο δρόμο και χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες με λουκέτα και σε απόγνωση.
Κι ενώ η χώρα στενάζει από την ανέχεια και την καλπάζουσα εγκληματικότητα,αυτοί οχυρωμένοι πίσω από νόμους που οι ίδιοι θέσπισαν και την καλοπέραση που τους εξασφαλίζει ο παχυλός μισθός και τα έξτρα κέρδη από δουλειές των λευκών κολάρων (177 εκ. μοιράστηκαν οι κερδοσκόποι από τα CDS του ΤΤ) εξαπολύουν καινούργια φοροκαταιγίδα, ομοβροντία αποκρατικοποιήσεων και “ έξοδο” από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα χιλιάδων εργαζομένων! Ταυτόχρονα πλείστοι εξ’ αυτών ζουν σαν κροίσοι και φορτώνουν στο κράτος ακόμα και ταπροσωπικά τους έξοδα!
Με ποια λογική μωρέ αυξάνετε φόρους και τέλη σε καιρό πλήρους ύφεσης, ανεργίας, χαμηλότατων μισθών και ευελπιστείτε μάλιστα σε ανταπόδοση;
Κι από την άλλη δεν κάνετε καμία απολύτως πρακτική κίνηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την είσπραξη βεβαιωμένων φόρων, μόνο λόγια, διαπιστώσεις, σχέδια και μέτρα ανεφάρμοστα. Κανένας κλέφτης στη φυλακή, καμία θυσία εκ μέρους των πολιτικών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών. Ούτε ένα έργο ανάπτυξης.
Ποιος σας εξουσιοδότησε μακελάρηδες της ζωής και των ονείρων μας γι’ αυτό το ξεπούλημα;
Πως είναι δυνατόν μια χούντα εξωνημένων να παίρνει αποφάσεις για την υποθήκευση του μέλλοντος ενός περήφανου λαού;
Ποιος σας εγγυάται ότι και αυτά τα χρήματα δεν θα πάνε στις τσέπες των επιτήδειων; Οταν τελειώσουν τα προς πώληση φιλέτα τι θα γίνει; από που θα υπάρξουν νέοι πόροι;
Τόσοι άνθρωποι στο δρόμο πως θα ζήσουν; Ποια η μέριμνα για τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες; Ακόμα και τους ΑμεΑ πέταξαν στο δρόμο! Αναίσθητοι και ανάλγητοι έχουν κάνει κουρελόχαρτο ως και το Σύνταγμα. Εχουν καταλάβει που οδηγούν τον τόπο; ή νομίζουν πως θα προλάβουν να δραπετεύσουν όλοι τους με το προεδρικό αεροπλάνο; Δεν χωράτε θα χρειαστούν κι ελικόπτερα!
zeidoron

Read more...

Αρνείται την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης ο πρόεδρός του...


Από το "press-gr"

Ως «προσωπική κόκκινη γραμμή» χαρακτήρισε την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του, Στέλιος Αγγελούδης, ζητώντας να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού.
"Όταν γίνει αυτό, δεν θα υπηρετήσω μια τέτοια πολιτική», δήλωσε ο κ. Αγγελούδης, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει η...
εναλλακτική «που λέγεται αξιοποίηση και εκμετάλλευση κάποιου χώρου από ιδιώτη, όπου το δημόσιο θα είναι παρόν, θα έχει πλειοψηφία και θα διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα».
Προανήγγειλε ακόμη για την ερχόμενη εβδομάδα διαγωνισμό για την κατασκευή και παραχώρηση της μαρίνας στην α’ προβλήτα, που θα έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 250 γιότ.
Πηγή: http://www.enet.gr/

Read more...

Σε ποιόν ιδιώτη, κερδοσκόπο τραπεζίτη χρωστάει η κυβέρνηση;


Από ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!!!
ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!!!
Οι μάσκες έπεσαν. Σήμερα η κυβέρνηση αποκάλυψε το προσωπείο της.
Πουλάει τα ασημικά του Δημοσίου.
Η Τρόικα διατάζει. Η κυβέρνηση εκτελεί την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού Λαού.
Αυτοί που κυβέρνησαν τη χώρα ξεπουλάνε ό,τι με κόπο και θυσίες δημιούργησε ο Ελληνικός Λαός. Αυτοί που κερδοσκόπησαν τα προηγούμενα χρόνια σε βάρος των Ελληνικών νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση.
Το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, η ασπίδα του μικροαποταμιευτή, παραδίνεται στους ιδιώτες ντόπιους και...
ξένους τραπεζίτες.
Ο φτωχός Έλληνας Αποταμιευτής παραδίδεται στο αχόρταγο και αδηφάγο τραπεζικό κατεστημένο.
ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ.
Σε ποιόν ιδιώτη, κερδοσκόπο τραπεζίτη χρωστάει η κυβέρνηση;
Οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από σήμερα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με κατάληψη των γραφείων της διοίκησης. Με κάθε τρόπο και μέσο θα αποδώσουν τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες αυτού του σκανδάλου.
Τα 3 εκατομμύρια των πελατών που μας εμπιστεύονται για 110 χρόνια ως Δημόσιο Ταμιευτήριο αγωνιούν, είναι μαζί μας και αναρωτιούνται:
• ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙ ΦΘΗΝΑ ΔΑΝΕΙΑ;
• ΠΟΙΟΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΗ;
• ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ;
• ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ;

Read more...