Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΤΟ ΕΒΕΑ


Μέτρα κατοχικής λιτότητας χαρακτήρισε σήμερα Τρίτη τις δημοσιονομικές παρεμβάσεις για το 2011 και τα μέτρατου Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος. Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που προέκρινε χθες το υπουργικό συμβούλιο στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής ο...
κ. Μίχαλος δήλωσε πως με τα νέα μέτρα «κατοχικής» λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια ανοχής της κοινωνίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας και «έσβησε» κάθε ίχνος ελπίδας για την έξοδο από την κρίση. «Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η πολιτική, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανέχεια τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μίχαλος.
Μάλιστα, προσέθεσε πως σε αυτήν την πολιτική, οι υγιείς επιχειρηματίες θα αντισταθούν και θα ορθώσουν φωνή διαμαρτυρίας έχοντας συμμάχους και τους εργαζόμενούς τους. «Οι θυσίες χωρίς αντίκρισμα των μικρομεσαίων και των πολιτών πρέπει να λάβουν τέλος. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν μπορεί πάντα να πληρώνουν το μάρμαρο οι αδύναμοι και αυτοί που δε συμμετέχουν στα παιχνίδια διαπλοκής», τόνισε.
Ο επικεφαλής του ΕΒΕΑ προσέθεσε πως οι μεγάλοι φοροφυγάδες και λαθρέμποροι «αλωνίζουν» σχεδόν ανενόχλητοι, λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, σημειώνοντας πως την ίδια στιγμή οι μικρομεσαίοι οδηγούνται στα δικαστήρια και στη φυλακή για ψύλλου πήδημα. «Η κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί και να ανοίξει τα μάτια και τα αυτιά της. Να παραδεχτεί τη λανθασμένη πορεία της και να τη διορθώσει», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: