Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Αντώνης Σαμαράς: Τέτοια συναίνεση δεν δίνω

Τι δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ μετά τη συνάντηση με Παπανδρέου


http://img.protothema.gr/97E8E9307940348BFDFF4E5F948862B7.jpg

«Τέτοια συναίνεση δεν δίνω». Αυτή ήταν η αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντηση, διάρκειας περίπου 50 λεπτών που είχε το πρωί με τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της ΝΔ ξεκαθαρίζει μετά και από αυτή τη συνάντηση ότι δεν θα συμφωνήσει «στην αποδεδειγμένη λανθασμένα συνταγή του μνημονίου».

Το protothema.gr μετέδωσε από την πρώτη στιγμή ότι στη συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά διαφάνηκε ότι η συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι δύσκολη, παρά το καλό κλίμα που επικράτησε.

Σύμφωνα με όσα είπε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Παπανδρέου τόνισε στον κ. Σαμαρά ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη λογική της συνεννόησης για την επίτευξη του εθνικού στόχου, θεωρώντας αναγκαία τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. Όπως διευκρίνισε ο κ. Πεταλωτής δεν υπήρξε καμία δέσμευση για κανένα θέμα, προσθέτοντας πως, άλλωστε, δεν αναμενόταν κάτι σχετικό.

Στη συνάντηση συζητήθηκε ο τρόπος ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και αν αυτός θα γίνει κατ' άρθρο (ώστε να μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει μεμονωμένα άρθρα) ή στο σύνολό του. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο αυτό υπήρξε δυσκολία στη συνεννόηση. Μετά την συνάντηση, ο κ. Σαμαράς αναχώρησε για τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: