Τρίτη 24 Μαΐου 2011

“Η προσπάθεια πιάνει τόπο, οι θυσίες δεν πάνε χαμένες!”

Υπερασπίζεται την πολιτική του ο Γ. Παπανδρέου


http://img.protothema.gr/FCA145E5A5EB0F438AB1F97AFDB2302D.jpg

Παρά τις έντονες αντιδράσεις που καταγράφονται από φορείς, μέσα ενημέρωσης και την κοινωνία για τα νέα οικονομικά μέτρα και παρά την άρνηση των πολιτικών κομμάτων να παράσχουν συναίνεση, ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε το βράδυ της Τρίτης της πολιτικής της κυβέρνησης υποστηρίζοντας μάλιστα ότι “η προσπάθεια πιάνει τόπο!”

Συγκεκριμένα, και στο πλαίσιο της ομιλίας του στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάποιοι λένε με μεγάλη ευκολία εντός και εκτός Ελλάδας ότι αποτύχαμε. Λάθος! Η προσπάθεια έπιασε και πιάνει τόπο. Οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών δεν πάνε χαμένες. Φανήκαμε μέχρι τώρα συνεπείς σχεδόν στο σύνολο των δεσμεύσεών μας».

Επίσης ζήτησε «να σταματήσει η αυτομαστίγωση και η ισοπέδωση των πάντων που απειλεί και την ίδια την προσπάθεια της πατρίδας μας να ανακτήσει την αξιοπιστία της, υπονομεύοντάς την και στα μάτια μας και στα μάτια των άλλων, διεθνώς».

Ο πρωθυπουργός παρέθεσε σημεία του έργου της κυβέρνησης αναλυτικά, από τη μείωση του ελλείμματος μέχρι τον Καλλικράτη, και κατέληξε: «Η μηδενιστική αντιμετώπιση και το αυτομαστίγωμα δεν βοηθούν σε μια κρίσιμη εθνική στιγμή».

Για άλλη μια φορά ο κ. Παπανδρέου ζήτησε συναίνεση. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ανάγκη επίτευξης του εθνικού στόχου της μείωσης των ελλειμμάτων και της αντιμετώπισης του χρέους», ενώ πρόσθεσε πως «αποτελεί απόδειξη υπευθυνότητας και σοβαρότητας της χώρας στη διεθνή κοινότητα».

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε πως είναι και παραμένει «ανοιχτός σε συζήτηση κάθε ρεαλιστικής πρότασης που κατατίθεται και συμβάλει στην υλοποίηση του εθνικού στόχου».

“Έχουν τους δικούς τους λόγους οι αγορές”
Ο κ. Παπανδρέου απάντησε και σε όσους λένε πως η κυβέρνηση ευθύνεται για την αποτυχία να βγει η Ελλάδα στις αγορές εντός του 2012. «Πολλοί κάνουν μια εύκολη κριτική, λέγοντας ότι “προβλέπατε ότι θα βγείτε το 2012 στις αγορές και τώρα μας λέτε ότι δεν μπορείτε”. Χωρίς να ισχυρίζομαι ότι όλα έγιναν στην εντέλεια, η αλήθεια είναι ότι οι αγορές δεν άνοιξαν για δικούς τους λόγους, και όχι γιατί το 2010 πετύχαμε μείωση του ελλείμματος κατά 5 αντί για 5,5 μονάδες», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στις αποφάσεις του τελευταίου Υπουργικού Συμβουλίου και προανήγγειλε στο επόμενο τρίμηνο ότι θα παρουσιάσει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο με στόχο την αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και τις διαδικασίες «που ταλαιπωρούν τον επιχειρηματία», όπως είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: