Τρίτη 24 Μαΐου 2011

“Συναίνεση θα έπρεπε να υπάρξει πριν μπούμε στο Μνημόνιο”

Πολιτική παρέμβαση Δασκαλόπουλου


http://img.protothema.gr/1E590BFD0DE0AA9858A57CF9EDFE214B.jpg
Δίνοντας με σαφήνεια ένα καθαρά πολιτικό στίγμα, όπως προανήγγειλε την Κυριακή το “Πρώτο Θέμα”, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος προέβη πριν λίγο σε μία ηχηρότατη δήλωση, στο πλαίσιο της πρωινής συνεδρίας της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ.

“Χρειαζόμαστε μία συναίνεση όχι κομματικού συμβιβασμού αλλά εθνικής πνοής. Μια τέτοια συστράτευση ήταν εφικτή και θα έπρεπε να έχει επιτευχθεί πριν από έναν χρόνο, όταν η χώρα προσέφυγε στο Μνημόνιο για να σωθεί”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δασκαλόπουλος, σε μία διατύπωση με προφανείς αποδέκτες τόσο την κυβέρνηση, όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “σήμερα ακόμη, για να μην αποτελέσει η συναίνεση καμένο χαρτί, απαιτούνται δραστικότερες και γενναιότερες πρωτοβουλίες για να βγούμε από το αδιέξοδο”.

Προανήγγειλε, δε, ο πρόεδρος του ΣΕΒ ότι στην αποψινή ομιλία του στη διάρκεια της ανοικτής συνεδρίας θα διατυπώσει τις απόψεις και τις προτάσεις του σε αυτήν την κατεύθυνση.

Όπως έγραψε την Κυριακή το “Πρώτο Θέμα”, ο κ. Δασκαλόπουλος θα επιτεθεί με σφοδρότητα στα πολιτικά κόμματα – σε σημείο που να προκαλέσει δυσφορία ένθεν κι ένθεν, λένε πρόσωπα που γνωρίζουν το περιεχόμενο της ομιλίας του – ενώ θα τονίσει ότι η βουβή πλειοψηφία των πολιτών και της κοινωνίας έχει εξαντλήσει την ανοχή της μπροστά στον αποπροσανατολισμό που έχει επιχειρηθεί από τον πολιτικό κόσμο για την κατάσταση της χώρας.

Θα περιγράψει, δε, ο πρόεδρος του ΣΕΒ τους όρους υπό τους οποίους ένα “νέο κοινωνικό ρεύμα” θα μπορέσει να πάρει στα χέρια του την υπόθεση “σωτηρία και ανάπτυξη” της χώρας στα χέρια του,
Εκ των πραγμάτων, η αποψινή ομιλία του κ. Δασκαλόπουλου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον…

Δεν υπάρχουν σχόλια: