Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΓΣΕΕ: Αδικα, ανισομερή και αναποτελεσματικά τα μέτρα

ΓΣΕΕ: Αδικα, ανισομερή και αναποτελεσματικά τα μέτρα

Τη ριζική και έντονη διαφωνία της στο νέο πακέτο μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση εκφράζει η ΓΣΕΕ.

Η Συνομοσπονδία κάνει λόγο για «άδικα, ανισομερή και αναποτελεσματικά μέτρα, συνέχεια της συνταγής ενός αποτυχημένου μνημονίου, που το μόνο που πετυχαίνουν είναι την συνέχεια της άδικης επιβάρυνσης των Ελλήνων πολιτών, την αποδυνάμωση του κόσμου της εργασίας, την εφιαλτική αύξηση της ανεργίας, τη διεύρυνση της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων. Μέτρα που δυστυχώς κινούνται στον ίδιο φαύλο κύκλο διεύρυνσης του χρέους και του ελλείμματος βυθίζοντας τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση».

Όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή της, οι έχοντες, κατέχοντες, φοροφυγάδες και φοροκλέφτες εξακολουθούν να πίνουν στην «υγειά των κορόιδων».

Τονίζει ακόμη ότι «κυβέρνηση και τρόικα συνεχίζουν αδιαφορώντας πλήρως για τις κοινωνικές επιπτώσεις και τα αδιέξοδα στην οικονομία. Αντί για μέτρα αναδιανομής εισοδημάτων και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που θα βγάλουν τη χώρα από την ύφεση, εκποιούν τα πάντα υποθηκεύοντας κάθε παραγωγική προοπτική για την ανάπτυξη της χώρας».

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, «πρόκειται για καταστροφική νεοφιλελεύθερη συνταγή, όπως υπαγορεύεται από την Τρόικα, η οποία δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας. Εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών, των κερδοσκόπων, των τραπεζιτών και των κάθε λογής επιχειρηματιών που πλουτίζουν σε βάρος της χώρας και των εργαζομένων».

Η Συνομοσπονδία εκτιμά ότι «αυτή η πολιτική και κάθε πολιτική που απαλλάσσει τους επιχειρηματίες, τα κέρδη τους, το μαύρο χρήμα, τους αυθαιρετούντες απ' όπου και αν προέρχεται δεν δίνει λύσεις και δεν έχει μέλλον».

Η ΓΣΕΕ στα πλαίσια συντονισμού του απεργιακού της αγώνα συγκαλεί την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011 σύσκεψη με τις Ομοσπονδίες μέλη. Παράλληλα, από κοινού με την ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος και προετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις.

πηγή: Naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: