Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΝΕΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ Οι «κόκκινες κάρτες» της τρόικας για Δημόσιο, δάνεια και ΦΠΑ



oi-kokkines-kartes-tis-troikas-gia-dimosio-daneia-kai-fpa 
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση στελεχών των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας με επίκεντρο τους όρους με τους οποίους θα γίνει η νέα ρύθμιση για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το θέμα τέθηκε χθες κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αλλά διαπιστώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκλίσεις απόψεων κυρίως σε ότι αφορά τον αριθμό των δόσεων που θα περιλαμβάνει η ρύθμιση.

Στελέχη του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν ότι η ρύθμιση αυτή αποτελεί «ύστατη ευκαιρία» για τους οφειλέτες.

Η τρόικα χθες ζήτησε να υπάρξει κοινή αντιμετώπιση για τους οφειλέτες φόρων και εισφορών, όσον αφορά στις προυποθέσεις, τις δόσεις, αλλά και την ελάχιστη μηνιαία καταβολή.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών παρέμειναν αμετακίνητοι στις θέσεις τους οι δόσεις για τους οφειλέτες να μην υπερβαίνουν τις 36, ενώ δεν έχει εγκριθεί η πρόβλεψη έκπτωσης για τις προσαυξήσεις.

Αντίθετα, στην πρότασή του το ΙΚΑ ζητά οι δόσεις να κυμαίνονται από 60 έως 72, με την προυπόθεση ότι καταβάλλονται κανονικά οι τρέχουσες εισφορές, ενώ η ελάχιστη μηνιαία καταβολή να μην είναι μικρότερη από 100 ευρώ.

Την ίδια ώρα, «συναγερμός» έχει σημάνει στην κυβέρνηση από το «μπλόκο» που έχει θέσει η τρόικα στο Δημόσιο, τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στα «κόκκινα» δάνεια και στον αριθμό των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Συγκεκριμένα, σχετικά με το ζήτημα της διαθεσιμότητας η τρόικα έχει ζητήσει συγκεκριμένα στοιχεία με αριθμούς και χρονοδιαγράμματα αλλά και τα κριτήρια για τις αποχωρήσεις, πάντως αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να παρασχεθούν αυτά, αν πρώτα δεν ολοκληρωθεί η συρρίκνωση των δομών των υπουργείων, ώστε να καταρτιστούν τα νέα οργανογράμματα και από εκεί να προκύψει το πλεονάζον προσωπικό και πόσοι υπάλληλοι θα πρέπει να μετακινηθούν μέσω του προγράμματος κινητικότητας ή να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Προβληματισμός υπάρχει όμως, για τη ρύθμιση που αφορά τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά καθώς η τρόικα την χαρακτηρίζει «γενναιόδωρη» αν και αφορά την μειοψηφία των δανειοληπτών όπως προκύπτει από τα κριτήρια που έχουν τεθεί και το θέμα αναμένεται να ξανασυζητηθεί στις επόμενες ημέρες. Επίσης, στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23%, η τρόικα φέρεται να έδωσε αρνητική απάντηση στον υπουργό Οικονομικών.

Τέλος, στο τραπέζι επανήλθε το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση με την τρόικα να είναι αρνητική με το σκεπτικό ότι επί του παρόντος δεν θα πρέπει να τεθούν «εν κινδύνω» οι δημοσιονομικοί στόχοι του προϋπολογισμού.
http://newpost.gr

Read more...

Επίθεση της Nεολαίας ΠΑΣΟΚ στον Βενιζέλο...



crimenet.gr
Επίθεση, μέσω ανοιχτής επιστολής προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, εξαπολύουν μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ αφήνοντας αιχμές για το Συνέδριο της Νεολαίας του Κινήματος και κάνοντας λόγο λόγο για...
διαδικασίες «fast track», «μηχανιστικές διαδικασίες, οργανωτικές μεθοδεύσεις και προσπάθεια απόλυτου ελέγχου με λογικές ιδιοκτησίας συγκεκριμένων στελεχών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Νεολαίας από την ίδρυση της».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Σύντροφε Πρόεδρε,

Σε μια περίοδο κρίσιμη για την επιβίωση και την ύπαρξη τόσο της χώρας όσο και του κινήματος μας προκηρύχτηκαν από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τα συνέδρια της νεολαίας και του κόμματος, συνέδρια που όφειλαν να αποτελέσουν την αφετηρία ανάταξης και νέας πορείας, οδηγώντας στην επανασύνδεση με τα κοινωνικά στρώματα και τη νεολαία που απομακρύνθηκαν από την παράταξη μας.

Δυστυχώς όμως το 8ο συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ που διεξήχθη με διαδικασίες "fast track" την 28η Φεβρουαρίου, στιγματίστηκε για μια ακόμη φορά από μηχανιστικές διαδικασίες, οργανωτικές μεθοδεύσεις και προσπάθεια απόλυτου ελέγχου με λογικές ιδιοκτησίας συγκεκριμένων στελεχών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Νεολαίας από την ίδρυση της.

Δυστυχώς η επιλογή της απερχόμενης ηγεσίας της Νεολαίας ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη ημέρα του συνεδρίου και δεν ήταν άλλη από τον αποκλεισμό άλλων ρευμάτων ή τάσεων που θα συνέβαλλαν στον απεγκλωβισμό της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ από τους τέσσερις τοίχους της Ιπποκράτους και στην επανασύνδεση της με τη κοινωνία και τη μαχόμενη νεολαία που δίνει καθημερινά μάχη επιβίωσης.
Απέναντι στους μηχανισμούς και στους "άσοφους γέροντες" της νεολαίας απαντάμε με δράση και προτάσεις. Προάγουμε το ρόλο και τη σπουδαιότητα της πολιτικής και προσπαθούμε να τη θέσουμε ξανά στο προσκήνιο. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ευθύνη και τον ιστορικό ρόλο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, παλεύοντας να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της νέας γενιάς που σίγουρα δεν εκφράζεται μέσα από πρακτικές απολίτικων συστημάτων εξουσίας.

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε βαθιά ιδεολογικοπολιτική κρίση και το συνέδριό θα μπορούσε να αποτελέσει άριστη ευκαιρία προκειμένου να προσδιορίσει ξανά το χαρακτήρα της, τις πραγματικές ανάγκες της νέας γενιάς, να καταθέσει προτάσεις και να προτείνει λύσεις ρεαλιστικές και προοδευτικές σε μια κοινωνία που μαστίζεται από την οικονομική κρίση και έχει προ πολλού χάσει την εμπιστοσύνη της στη πολιτική και τους πολιτικούς.
Ακόμη περισσότερο, η Νεολαία του Κινήματος καλείται να γίνει ξανά πρωτοπόρος, να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από το ΠΑΣΟΚ, συμμετέχοντας ενεργά στις βαθιές αλλαγές που συντελούνται στην κοινωνία μας. Οφείλει να είναι στη πρώτη γραμμή του αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία προτείνοντας μεταρρυθμίσεις για να κατοχυρωθούν θεσμικά οι κοινωνικές και πολιτικές κατακτήσεις του λαού απέναντι στη νεοφιλελεύθερη και τη νεοσυντηρητική αντίληψη, πρωταγωνιστώντας στην προσπάθεια ευρύτερης δημοκρατικής συμμαχίας των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.

Για όλους αυτούς τους λόγους αρνηθήκαμε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας την παρωδία που εκτυλίχθηκε στη Νεολαία δύο ημέρες πριν από την έναρξη του Συνεδρίου του Κινήματος, προτιμώντας να κρατήσουμε τη προσωπική και πολιτική μας αξιοπρέπεια, παραμένοντας αταλάντευτα σταθεροί στις αξίες μας.

Καλούμε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να μη δικαιώσει όλους αυτούς που θέλουν την Νεολαία ΠΑΣΟΚ ένα κλειστό club φεουδαρχών, τιμάριο κομματικής εξουσίας ακυρώνοντας αυτή τη φαρσοκωμωδία και να προκηρύξει νέα ημερομηνία διεξαγωγής συνεδρίου με ξεκάθαρους οργανωτικούς όρους και πολιτικά χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μια προοδευτική Νεολαία όπως την οραματιστήκαμε και για το Κίνημα που μας ενέπνευσε.
Μια προοδευτική Νεολαία πρωταγωνίστρια στον αγώνα των νέων ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο, για ελπίδα και αξιοπρεπή ζωή, ένα Κίνημα που εργάζεται για πολιτικές με επίκεντρο τον άνθρωπο, για την δημοκρατία και το σοσιαλισμό.

Συντροφικά,
Υπογράφοντες :

Άγγελος Σοφιανίδης , Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ημαθίας, μέλος απερχόμενης Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Γραμματεία ΚΟΕΣ
Γιάννης Πολυχρονάκος, Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Αττικής μέλος απερχόμενης Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, μέλος ΚΟΕΣ
Αντώνης Σαμιωτάκης, μέλος απερχόμενης Εκτελεστικής Γραμματείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, μέλος ΚΟΕΣ
Γιάννης Γρηγοριάδης, μέλος απερχόμενης Εθνικής Αντιπροσωπείας, μέλος ΚΟΕΣ
Άρης Μπρέγιαννης, Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Βόρειας Αθήνας, μέλος ΚΟΕΣ
Γιώργος Κρικρής , Γραμματεία ΚΟΕΣ Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
Γιούλη Τερζή, μέλος απερχόμενης Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ , μέλος ΚΟΕΣ
Ματθαίος Κούργιαλης, μέλος απερχόμενης Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ , μέλος ΚΟΕΣ
Μιχάλης Δραγουμάνος, μέλος απερχόμενης Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ , μέλος ΚΟΕΣ
Ορέστης Γεωργιόπουλος, μέλος απερχόμενης Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ , μέλος ΚΟΕΣ

την επιστολή συνυπογράφουν 140 και πλέον σύνεδροι του 8ου Συνεδρίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ»...


Read more...

Ασημίνα Σκόνδρα: Δεν είναι εποχή του κυνηγιού για να βγάλετε …λαγό...




Τι αποκαλύπτει η βουλευτίνα της Ν.Δ. για το γαλάζιο γεύμα με μενού λαγό στιφάδο και … ανασχηματισμό...
Πάνω από 15 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ανεξάρτητοι όπως ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος, ο κ. Σολδάτος, ο κ. Κυριαζίδης και πολλοί άλλοι, παραβρέθηκαν τελικά στο ...
γεύμα της κ. Σκόνδρα, βουλευτίνας Καρδίτσας, που έγινε την Τρίτη. Η κ. Σκόνδρα μιλώντας στο parapolitika.gr επιβεβαιώνει την συνάντηση και όχι μόνο…

«Όντως φάγαμε λαγό, αλλά το μενού δεν αφορούσε τον ανασχηματισμό… Άλλωστε, δεν είναι εποχή κυνηγιού και έτσι … δεν θα βγάλετε λαγό...». Όπως μάθαμε μάλιστα και η ίδια η βουλευτίνα είναι κυνηγός και μάλιστα έχει και άδεια κυνηγιού…!

Σύμφωνα με την κ. Σκόνδρα το γεύμα ήταν … ανταποδοτικό καθώς συχνά γίνονται τέτοιες συγκεντρώσεις βουλευτών και αυτή τη φορά ήταν η σειρά της. Όσο για τα σενάρια που την θέλουν να … αναλαμβάνει θέση στο νέο υπουργικό συμβούλιο η ίδια υπογραμμίζει «Σαφώς και μιλήσαμε για τα σενάρια που ακούγονται. Προσωπικά δεν επιδιώκω κάτι γιατί όταν είσαι νέος βουλευτής δεν έχεις τέτοιες προσδοκίες».

Η ίδια πάντως είναι γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στον αγροτικό κόσμο, καθώς εργάστηκε για πολλά χρόνια σε υπηρεσίες που αφορούν τον γεωργικό τομέα, όπως τον οργανισμό βάμβακος και το ΟΣΔΕ γι’ αυτό και τα σενάρια την τοποθετούσαν στο υφυπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η ίδια υπογραμμίζει με έμφαση ότι δεν η συγκέντρωση δεν είχε καμία σχέση με αυτά τα σενάρια κι ότι ήταν μια πολύ χαλαρή συγκέντρωση μεταξύ γαλάζιων συναδέλφων της.

Όσο για την παρουσία του κ. Μαρκόπουλου η κ. Σκόνδρα σημείωσε ότι δεν ήταν ένα γεύμα … επανένταξης αλλά «είναι καλό να υπάρχει συνοχή και μεταξύ των βουλευτών, όπως την ίδια ζητάμε και από την κοινωνία. Η συζήτηση ή η ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών μας βελτιώνουν και μας βοηθούν όλους μας».

Πάντως στη συζήτηση των γαλάζιων βουλευτών ακούστηκε πολλές φορές και το όνομα του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή.

Στέλλα Νοβάκη


Read more...

ΔΕΗ: Στο κόκκινο οι απλήρωτοι λογαριασμοί. Νέα αύξηση στα τιμολόγια τον Μάιο

Πάνω από 500.000 νοικοκυριά αδυνατούν να αποπληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ. Αύξηση κατά 75% των διακανονισμών
Στο 1,3 δισ. ευρώ έφτασαν οι οφειλές των καταναλωτών στη ΔΕΗ, με 500.000 νοικοκυριά να αδυνατούν να πληρώσουν.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η κατάσταση αυτή οδήγησε τη ΔΕΗ σε αύξηση κατά 75% των διακανονισμών για ληξιπρόθεσμες οφειλές το 2012 σε σχέση με το 2011, ενώ οι αποκοπές ηλεκτροδότησης αυξήθηκαν κατά 66% στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζονται νέες αυξήσεις στα τιμολόγιά της από την 1η του ερχόμενου Μαΐου, σύμφωνα με τη μνημονιακή δέσμευση, ενώ έπεται μία ακόμη αύξηση από την 1η Ιουλίου 2013.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 500.000 οι απλήρωτοι λογαριασμοί για τους οποίους έχει λήξει το 80ημερο, μετά τη παρέλευση του οποίου δίνονται εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης.
Μάλιστα, το 2012 η ΔΕΗ έκανε περισσότερους από 700.000 διακανονισμούς έναντι 400.000 το 2011, ενώ πραγματοποιεί κάθε μήνα 30.000 αποκοπές ρευματοδότησης.
http://news247.gr

Read more...

Ποιοι αποκτούν δικαίωμα για ''έξοδο'' με 25ετία στο Δημόσιο

 Ευνοικές ρυθμίσεις ανοίγουν το δρόμο για σύνταξη σε δύο έως και δεκαπέντε έτη νωρίτερα. Ποιοι και πότε ωφελούνται
Δικαίωμα για ''έξοδο'' στη σύνταξη με 25ετία και το κατά περίπτωση όριο ηλικίας έχουν 250.000 εργαζόμενοι στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ και τράπεζες).
Όπως δημοσιεύει το Έθνος μία σειρά ευνοϊκών διατάξεων που είναι σε ισχύ επιτρέπει να ανοίξει ο δρόμος για τη σύνταξη από δύο έως και δεκαεπτά χρόνια νωρίτερα σε σχέση με τα αυξημένα όρια ηλικίας που ισχύουν φέτος.
''Τυχεροί'' είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς με τη συμπλήρωση της 25ετίας θεμελιώνουν δικαίωμα και μπορούν να αποχωρήσουν όποτε πιάσουν το όριο ηλικίας.
Στα λεγόμενα ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ και τράπεζες) απαιτείται η συμπλήρωση τόσο της 25ετίας όσο και του ορίου συνταξιοδότησης για να θεμελιωθεί δικαίωμα (με εξαίρεση τις μητέρες ανηλίκων).
Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως ανάλογα με το πότε θεμελιώνεται δικαίωμα στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ''κλειδώνουν'' και οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Ετσι, όσοι πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012 αποφεύγουν την αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67 που τέθηκε φέτος σε ισχύ.
Οσον αφορά τα όρια συνταξιοδότησης για έξοδο με 25ετία, υπάρχουν σημαντικές διακυμάνσεις.
Παραδείγματα
*Οι μητέρες ανηλίκων που θεμελιώνουν δικαίωμα σε Δημόσιο και ειδικά ταμεία μέχρι το τέλος του 2010 έχουν το πιο ευνοϊκό καθεστώς συνταξιοδότησης. Τη διετία 2011-2012 προβλέπονται μεταβατικές ρυθμίσεις, ενώ όσες μητέρες θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2013 ακολουθούν πλέον τις γενικές διατάξεις.
*Οι άντρες με ανήλικα παιδιά στο Δημόσιο είναι κερδισμένοι, εφόσον κλείνουν την 25ετία τη διετία 2011-2012. Τοσυγκεκριμένο χρονικό διάστημα ισχύουν μειωμένα όρια ηλικίας για έξοδο στη σύνταξη (προσοχή καθώς δεν υπάρχει ανάλογη ρύθμιση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα).
*Οι γυναίκες στον δημόσιο τομέα που συμπληρώνουν 25ετία μέχρι το τέλος του 2010 έχουν χαμηλότερα όρια ηλικίας. Ενδεικτικά αναφέρεται πως μπορούν να πάρουν μειωμένη σύνταξη σε ηλικία 55 ετών.
*Οι άντρες δημόσιοι υπάλληλοι (που δεν υπάγονται στις διατάξεις για γονείς ανηλίκων) που συμπληρώνουν 25ετία στο Δημόσιο τη διετία 2011-2012 είναι επίσης τυχεροί. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προβλέπονται μειωμένα όρια συνταξιοδότησης, τα οποία ισχύουν αποκλειστικά και μόνο στον στενό δημόσιο τομέα.
http://news247.gr

Read more...

Σε ποιες τράπεζες έχουν λογαριασμούς οι συγγενείς Παπακωνσταντίνου...




Δείτε τα έγγραφα...
Δεκάδες λογαριασμούς συνολικά σε δώδεκα τραπεζικά καταστήματα που βρίσκονται στην Ελλάδα διαθέτουν οι στενοί συγγενείς του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το ΣΔΟΕ.

Οι.. διοικήσεις των τραπεζών απέστειλαν τις πρώτες πληροφορίες για τους: Μαρίνα και Ελένη Παπακωνσταντίνου, Ανδρέα Ρωσσώνη και Συμεών Σικιαρίδη. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ΣΔΟΕ τα στοιχεία δεν είναι πλήρη και θα ζητηθούν επιπλέον πληροφορίες. Πάντως, η υπηρεσία οικονομικού εγκλήματος ετοίμασε μια πρώτη έκθεση προκειμένου να την παραδώσει στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής.

Στα έγγραφα εμφανίζεται το όνομα της τράπεζας εάν σε αυτή διαθέτουν λογαριασμό οι συγγενείς του πρώην υπουργού καθώς και οι παρατηρήσεις του ΣΔΟΕ.

Επιπροσθέτως πρέπει να σημειωθεί ότι τα τέσσερα πρόσωπα ελέγχονται κατά προτεραιότητα από το ΣΔΟΕ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν δικαιολογούν ή όχι τις καταθέσεις τους, το σχετικό πόρισμα όμως εκτιμάται ότι θα αργήσει. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι 4 συγγενείς θα καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα στην επιτροπή της Βουλής


ptotothema.grΑναρτήθηκε από nonews-NEWS


Read more...

ΚΛΙΝΙΚΑ ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ...


Επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την πορεία της υγείας του φοιτητή του ΤΕΙ ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, εκδόθηκε το μεσημέρι...

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα ακόλουθα:
«Ο 23χρονος φοιτητής παραμένει κλινικά σε σταθερή κατάσταση και υπό καταστολή με συνεχή υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών. Σήμερα, από την ιατρική ομάδα της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου διενεργήθηκε διαδερμική τραχειοστομία ώστε να καταστεί δυνατή η σταδιακή μείωση των επιπέδων καταστολής και ο έλεγχος της αναπνευστικής λειτουργίας. Στόχος είναι η προοδευτική αποδέσμευση από τον μηχανικό αερισμό με συνθήκες μέγιστης δυνατής ασφάλειας για τον ασθενή».
Στο μεταξύ ευχάριστα είναι τα νέα για τους δύο φοιτητές που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Ο μεν ένας που έχει μεταφερθεί και νοσηλεύεται στην πνευμονολογική κλινική δεν αποκλείεται και αύριο να πάρει εξιτήριο.
Ο άλλος που παραμένει στην εντατική αποσωληνωμένος είναι σε σταθερή βελτίωση, είναι αιμοδυναμικά σταθερός και έχει καλή επικοινωνία με το περιβάλλον.
http://fimotro.blogspot.gr

Read more...

Στους δρόμους οι φοιτητές...



Κλειστή η Πανεπιστημίου...
Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το φοιτητικό συλλαλητήριο κατά του σχεδίου «Αθηνά», το οποίο παρουσιάστηκε χθες στην... επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σε ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο, τονίζοντας ότι το σχέδιο «Αθηνά» «αποτελεί ακόμα ένα κομμάτι του παζλ στα σχέδιά της κυβέρνησης για το νέο Πανεπιστήμιο: ένα Πανεπιστήμιο για λίγους, ένα Πανεπιστήμιο των επιχειρηματικών συμφερόντων αποκομμένο από τις ανάγκες της κοινωνίας, ένα Πανεπιστήμιο παραγωγό ευέλικτης και φθηνής εργασίας χωρίς δικαιώματα. Ένα Πανεπιστήμιο που δε χωράει, την ανάγκη και τα όνειρά μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια».

Εν τω μεταξύ, την αντίθεσή τους στο σχέδιο «Αθηνά» και συγκεκριμένα στο νέο Πανεπιστήμιο «Αδαμάντιος Κοραής» εξέφρασαν, με ανακοίνωσή τους, οι πρυτάνεις των πέντε Πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στο νέο «ομοσπονδιακό» Πανεπιστήμιο, και συγκεκριμένα Χαροκόπειο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.


Read more...

ΚΥΣΕΑ: Αλλαγή φρουράς σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία

Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. 
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, νέος αρχηγός ΓΕΣ τοποθετείται ο έως σήμερα διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, στη θέση του αρχηγού ΓΕΝ τοποθετείται ο έως σήμερα υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, και νέος αρχηγός ΓΕΑ τοποθετείται ο έως σήμερα αρχηγός ΑΤΑ, αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς. 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε...
τους αποχωρήσαντες αρχηγούς για την προσφορά τους στη πατρίδα.
Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ



Read more...

Έμφαση στα έργα υποδομής Δάνεια 1 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων


Η ΕΤΕπ θα στηρίξει με τεχνικά κλιμάκια την προετοιμασία των επιχειρηματικών σχεδίων που θα υποβληθούν προς χρηματοδότηση
Η ΕΤΕπ θα στηρίξει με τεχνικά κλιμάκια την προετοιμασία των επιχειρηματικών σχεδίων που θα υποβληθούν προς χρηματοδότηση   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την κατηγορηματική τους διαβεβαίωση ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα στηρίξει την ελληνική οικονομία με στόχο την έξοδο της από την κρίση, παρέχοντας χρηματοδότηση η οποία θα υπερβεί σημαντικά το ποσόν του 1 δισ. ευρώ, εξέφρασαν την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου, στην Αθήνα, τα επιτελικά στελέχη της ΕΤΕπ Ν. Σκαναπιέκο και Μ. Τανασέσκου.

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσαν ότι η ΕΤΕπ θα στηρίξει με τεχνικά κλιμάκια την προετοιμασία των επιχειρηματικών σχεδίων που θα υποβληθούν προς χρηματοδότηση.
«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία, διοχετεύοντας χρηματοδότηση που θα αυξηθεί σε σχέση με το 2012 και θα ξεπεράσει κατά πολύ το 1 δισ. ευρώ, με προοπτική να ανέβει ακόμη περισσότερο εάν υπάρξουν αξιόπιστα σχέδια προς χρηματοδότηση», τόνισαν χαρακτηριστικά.
Οι χρηματοδοτήσεις της ΕΤεπ θα κατευθυνθούν, μεταξύ άλλων, σε έργα υποδομής με έμφαση και στους αυτοκινητόδρομους, καθώς υπογράφεται δάνειο 650 εκατ. ευρώ με το Δημόσιο για την ΠΑΘΕ και απευθείας δανειοδότηση 200 εκατ. ευρώ για την Ολυμπία Οδό.
Επίσης, δίνεται έμφαση στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την υπογραφή συμφωνιών με εμπορικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά και μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας για τις ελληνικές ΜμΕ, στο πλαίσιο του οποίου υπογράφηκαν συμβάσεις συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2012.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο πρόγραμμα ενίσχυσης της χρηματοδότησης του εξωτερικού εμπορίου.
Πρόκειται για ένα νέο προϊόν, που στηρίζει το διεθνές εμπόριο και η πρώτη πιλοτική του εφαρμογή είναι ειδικά μελετημένη για την Ελλάδα.
Η ΕΤΕπ έχει ήδη εγκρίνει χρηματοδοτική διευκόλυνση ύψους 500 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος, για να στηρίξει εμπορικές συναλλαγές ύψους 1,5 δισ. ευρώ περίπου το χρόνο.
Το πρόγραμμα αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία πριν το τέλος Απριλίου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σε 24,4% το 2012 Στο 26,4% ανήλθε η ανεργία το Δεκέμβριο


Σε μέσα επίπεδα το 2012 η ανεργία διαμορφώθηκε στο 24,4%
Σε μέσα επίπεδα το 2012 η ανεργία διαμορφώθηκε στο 24,4%   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στο 26,4% ανήλθε η ανεργία το Δεκέμβριο του 2012, έναντι 26,6% το Νοέμβριο του 2012.
Το ποσοστό ανεργίας για τον προηγούμενο μήνα αναθεωρήθηκε από το 27% που είχε αρχικά ανακοινωθεί.
Σε μέσα επίπεδα το 2012 η ανεργία διαμορφώθηκε στο 24,4%.
Σύμφωνα με τα την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Δεκέμβριο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.679.074 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.321.236 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.341.863 άτομα.
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 208.953 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2011 (μείωση 5,4%) και αυξήθηκαν κατά 40.316 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2012 (αύξηση 1,1%). Σημειώνεται πως το Δεκέμβριο του 2011 η ανεργία ήταν στο 21,4%.
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 263.596 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2011 (αύξηση 24,9%) και κατά 4.584 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2012 (αύξηση 0,3%).
Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκε κατά 4.584 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2011 (μείωση 0,1%) και κατά 1.232 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2012 (μηδενική μεταβολή).
Το ποσοστό ανεργίας στους νέους ηλικίας 15-24 ετών βρέθηκε στο 57,5% από 61,7% το Νοέμβριο του 2012. Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκε η ανεργία και στα άτομα ηλικίας 25-34, με το αντίστοιχο ποσοστό να διαμορφώνετα9ι στο 34%, από 36,2% το Νοέμβριο.
Πάντως, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στις γυναίκες, όπου αυξήθηκε σε 29,3% (από 31,1% το Νοέμβριο), ενώ στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 24,3%.
Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στην Αττική (28,4%), στις περιφέρειες Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας (28,1%), στην περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης (26,9%) και στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας (25,9%).
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Ευρωπαϊκό θέμα η ΑΟΖ» «Red carpet» προσφέρει η Ελλάδα στους υποψήφιους επενδυτές, λέει ο Σαμαράς


Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ευρωπαϊκή πολιτική για ζητήματα της ΑΟΖ, με αποτέλεσμα το κάθε κράτος να τα χειρίζεται μόνο του
Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ευρωπαϊκή πολιτική για ζητήματα της ΑΟΖ, με αποτέλεσμα το κάθε κράτος να τα χειρίζεται μόνο του   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ευρωπαϊκή διάσταση επιδιώκει να δώσει ο Αντώνης Σαμαράς σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα, όπως είναι ο καθορισμός της ΑΟΖ. Στην παρέμβασή του, στη συνεδρίαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βουλιαγμένη, ο πρωθυπουργός, χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο παράδειγμα, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει μια κοινή εξωτερική πολιτική στην Ευρώπη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τα ζητήματα της ΑΟΖ, με αποτέλεσμα το κάθε κράτος να χειρίζεται τα θέματα αυτά μόνο του.

Aναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, o πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση πως «μέχρι τα τέλη του 2013, θα έρθει η ανάκαμψη», σημειώνοντας πως η χώρα το 2012 «είχε μια δύσκολη χρονιά, όμως η Ελλάδα πέτυχε να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα και να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες».

«Ο ελληνικός λαός υπέφερε πολύ και εξακολουθεί να υποφέρει» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι με τα πρώτα στοιχεία για φέτος φαίνεται πως «θα πιάσουμε τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα», ενώ ανέφερε ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού για το 2012 είναι περισσότερο από ικανοποιητική, παρά τη μεγαλύτερη ύφεση.

Σε κάθε περίπτωση, σαφής ήταν ο στόχος του πρωθυπουργού να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, τονίζοντας πως αν και αυτά τα επιτεύγματα είναι εύθραυστα, αυτή τη φορά υπάρχουν οι κατάλληλοι μηχανισμοί έγκαιρης προειδοποίησης για να διορθώνεται η πορεία, όταν υπάρχουν αποκλίσεις.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια μεσαία τάξη κατεστραμμένη και μια απελπισμένη νεολαία» σημείωσε ο κ. Σαμαράς, κάνοντας πολλές φορές αναφορά στην ανεργία των νέων. Χαρακτήρισε την ανεργία, κυρίως μεταξύ των νέων, τεράστιο πρόβλημα καθώς, όπως είπε, «οι τάσεις της ανεργίας είναι αφόρητες και ανησυχητικές και πρέπει οπωσδήποτε να τις αντιστρέψουμε αμέσως».

Παράλληλα, μίλησε για «λαϊκιστικές φωνές, που ακούγονται και από δεξιά και από αριστερά», οι οποίες- όπως είπε- «είναι ανίκανες να εκτροχιάσουν την προσπάθεια».

Για τον Αντώνη Σαμαρά, ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί και στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, με έμφαση στην απελευθέρωση των αγορών, το άνοιγμα των επαγγελμάτων και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Παράλληλα, έμφαση δίνεται και στην πορεία των αποκρατικοποιήσεων και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων. «Αυτό που προσφέρει η Ελλάδα σήμερα, σε όσους θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας, είναι 'red carpet' και όχι 'red tape', δηλαδή γραφειοκρατία» είπε ο κ. Σαμαράς, θέτοντας ως στόχο του την καταπολέμηση του φαινομένου.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο πρωθυπουργός τόνισε πως έως τα τέλη Μαρτίου θα έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές για ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ, ενώ άλλα τρία μεγάλα προγράμματα θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του έτους, εκφράζοντας την εκτίμηση πως ο στόχος σε αυτό τον τομέα θα ξεπεραστεί.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ανάστατοι οι κάτοικοι Δακρυγόνα σε σχολείο στην Ιερισσό - Επεισόδια για τις προσαγωγές



Στιγμιότυπο από προηγούμενη κινητοποίηση στην Ιερισσό
Στιγμιότυπο από προηγούμενη κινητοποίηση στην Ιερισσό   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Επεισόδια μεταξύ κατοίκων και αστυνομίας σημειώνονται αυτήν την ώρα στην Ιερισσό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών μέσα σε σχολείο και πολλοί μαθητές αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Τουλάχιστον μία μαθήτρια χρειάστηκε οξυγόνο. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι κάτοικοι αντέδρασαν σε -τουλάχιστον- πέντε προσαγωγές ατόμων που θεωρήθηκαν ύποπτα για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Διέψευσε τη χρήση χημικών στο σχολείο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Χρ.Μανούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Αργότερα εκδόθηκε ανακοίνωση από την Ελληνική Αστυνομία, όπου επίσης διαψεύδεται κατηγορηματικά η χρήση χημικών σε σχολείο ή σπίτια της περιοχής.

Πληροφορίες από την αστυνομία κάνουν λόγο για εντοπισμό επτά υπόπτων από για την εμπρηστική επίθεση στο μεταλλείο χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Εξ αυτών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προσήχθησαν -τουλάχιστον- πέντε κάτοικοι της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγιάς.

Στην είδηση των προσαγωγών άμεση ήταν η κινητοποίηση των κατοίκων, που συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Την ίδια ώρα, δυνάμεις των ΜΑΤ έφθασαν στην περιοχή. Οι κάτοικοι είχαν ήδη στήσει οδοφράγματα στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τους αστυνομικούς να εισέλθουν στην πόλη. Σε απάντηση, η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.

Παρά τη διάψευση της αστυνομίας, οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικοί μπήκαν στο σχολείο, όπου οι μαθητές πραγματοποιούσαν κινητοποίηση, και έκαναν ρίψη δακρυγόνων, προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα σε πολλά παιδιά.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν προσπάθεια τρομοκράτησής τους. Μετά τις μαζικές προσαγωγές και τον εξαναγκασμό λήψης DNA, η αστυνομία κάλεσε την Τετάρτη δύο μαθήτριες, μια 15χρονη και μια 17χρονη, προκειμένου να τις εξετάσει σε σχέση με την επίθεση στις Σκουριές.

Γονείς και καθηγητές κατήγγειλαν το γεγονός, τονίζοντας ότι η αστυνομία ασκεί ψυχολογικό πόλεμο σε παιδιά.

Το Σάββατο έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τρομοκράτηση των κατοίκων της Ιερισσού και κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.

Παρακολουθείστε τις εξελίξεις στο Twitter στο #skouries .
Newsroom ΔΟ
Λ

Read more...

Πόρτα εξόδου στο Δημόσιο Καθησυχάζει ο Μανιτάκης για την εμπλοκή με την τρόικα


Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Καθησυχαστικός ως προς την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα εμφανίζεται με ανακοίνωσή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, απαντώντας σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγια για εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις αναφορικά με το θέμα της απομάκρυνσης δημοσίων υπαλλήλων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «σε στενή και αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την επιτάχυνση και διεύρυνση των διαρθρωτικών αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση, που έχουν ήδη δρομολογηθεί.»

Η ανακοίνωση

«Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης δεν συνηθίζει να σχολιάζει δημοσιεύματα και πληροφορίες του έντυπου ή ηλεκτρονικού Τύπου, ιδίως σε περίοδο εντατικών συζητήσεων με την Τρόικα.
» Παρ' όλα αυτά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα ήθελε να τονίσει ότι σε στενή και αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την επιτάχυνση και διεύρυνση των διαρθρωτικών αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση, που έχουν ήδη δρομολογηθεί.
» Την περίοδο αυτή είναι φυσικό ο σχεδιασμός να επικεντρώνεται στο σχήμα της κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων.
» Αμετάθετος στόχος του Υπουργείου παραμένει η ταχύτερη δυνατή ορθολογική ανακατανομή και ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού, παράλληλα με την αναγκαία μείωση των οργανικών θέσεων και την κατάργηση αυτών που πλεονάζουν. Ο ποσοτικός στόχος της μείωσης του αριθμού των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα πρέπει να συνδυάζεται με την ποιοτική αναβάθμιση τη δημόσιας διοίκησης. Και αυτό φροντίζει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Το εξώφυλλο που τάραξε Μαξίμου και Συγγρού...





Παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ ζήτησε ο Μουρούτης...

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το UNFOLLOW 15 με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ (μεταξύ πολλών άλλων) για το χρυσό της Χαλκιδικής, τα βασανιστήρια, την κυβέρνηση τραπεζοεισπρακτόρων, τη...

διαπλοκή, τις απειλές και τη δημοσιογραφία.
Την ίδια ώρα ο τουϊτεράκιας διευθυντής του Σαμαρά, Γιώργος Μουρούτης, έγινε λέει έξαλλος από τη φωτογραφία στο εξώφυλλο και ζητάει την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ επειδή λέει το περιοδικό προάγει την βία! Δείτε τι έγραψε ο Μουρούτης:
«Είμαι βέβαιος ότι η ευαίσθητη ΕΣΗΕΑ θα παρέμβει για την αθλιότητα, του περιοδικού των “συντρόφων” που μεταξύ άλλων ποινικών αδικημάτων προάγει τη βία».
Το άρθρο υπό τον τίτλο «Σταματήστε τα βασανιστήρια κύριε Σαμαρά!», που προφανώς ενόχλησε τον Μουρούτη, το υπογράφει ο Αυγουστίνος Ζενάκος ο οποίος υπογραμμίζει: «Είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να βασανίζονται άνθρωποι. Καμιά «κρίση» κανένα «επείγον» δεν βαραίνει περισσότερο από τα βασανιστήρια. Χωρίς καμία συζήτηση ή περιστροφή, πρέπει τα βασανιστήρια να σταματήσουν αμέσως».


πηγή: zoornalistas.blogspot.gr


Read more...

ΗΟΤ DOC: Χουντικός και καταδικασμένος, διευθυντής της ΝΔ


Σοβαρό θέμα ηθικής τάξης και Δημοκρατίας προκύπτει από τις αποκαλύψεις του νέου τεύχους του HOT DOC που κυκλοφορεί την Πέμπτη στα περίπτερα. Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό, ο πρόσφατα διορισμένος διευθυντής της ΝΔ, (διευθυντής του Γραμματέα του κόμματος Μ Κεφαλογιάννη), είναι Χουντικός. Ο διευθυντής του κόμματος Ηλίας Φιλιππακόπουλος, ο οποίος διορίστηκε πρόσφατα από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά βαρύνεται με δράση ενάντια στους φοιτητές του Πολυτεχνείου την εποχή των Συνταγματαρχών. Υπήρξε πρόεδρος των διορισμένων από τη Χούντα φοιτητικών συλλόγων.
Το περιοδικό δημοσιεύει πληθώρα επιστολών του Ηλία Φιλιππακόπουλου προς τον Παπαδόπουλο μέσω των οποίων τον συγχαίρει για την «Εθνοσωτήριο Επανάσταση» και το έργο του. Ακόμη και όταν η Ελλάδα εκδιώκεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης λόγω του αντιδημοκρατικού της Πολιτεύματος, ο Φιλιππακόπουλος συγχαίρει τον Δικτάτορα για την σύγκρουσή του με τους Ευρωπαίους «βαρβάρους».
Ο άνθρωπος αυτός έχει οριστεί από τον Σαμαρά για την διαφύλαξη της Ευρωπαϊκής Προοπτικής της Ελλάδας την οποία επαγγέλλεται και βέβαια της Δημοκρατίας.
Όπως αποκαλύπτει επίσης το περιοδικό, ο Φιλιππακόπουλος έχει καταγγελθεί από τους ίδιους τους συνδικαλιστές της ΝΔ στο παρελθόν και καταδικάστηκε πρόσφατα (πρωτόδικα) σε ένα χρόνο φυλακή και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Παρά την προϊστορία του, ο Φιλιππακόπουλος παραμένει σημαντικό στέλεχος ενός κόμματος της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
Αν η επίθεση με πυροβολισμούς στην ταμπέλα της ΝΔ στη Συγγρού είναι χτύπημα στη Δημοκρατία (που είναι) τότε το να βρίσκεται πίσω από την ταμπέλα ένας Χουντικός και να διοικεί ένα δημοκρατικό κόμμα, τι είναι;
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, έχει αποκλειστικά την ευθύνη να αποκαταστήσει την παρεκτροπή από τις δημοκρατικές πεποιθήσεις μέσα από την άμεση εκδίωξη του χουντικού στελέχους από το κόμμα.
http://papaioannou-giannis.net

Read more...

Λαϊκό προσκύνημα Θρήνος πάνω από το νεκρό Τσάβες στους δρόμους του Καράκας

se-laiko-proskunima-i-soros-toy-ougko-tsavesΣυγκινητικές σκηνές εκτυλίχθηκαν σήμερα στη Βενεζουέλα, όταν το φέρετρο με τη σορό του ηγέτη της χώρας, Ούγκο Τσάβες, βγήκε για περιφορά στους δρόμους του Καράκας.

Δεκάδες χιλιάδες «τσαβίστας» (οπαδοί του καθεστώτος Τσάβες) πορεύτηκαν πίσω από τη σορό του επί 14 χρόνια πρόεδρου της Βενεζουέλας, η οποία ήταν καλυμμένη στα μπλε, κόκκινα και κίτρινα χρώματα της εθνικής σημαίας της χώρας.

Πολλοί εκ των οπαδών του Τσάβες δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, όσο το φέρετρο με τη σορό του 58χρονου ηγέτη μεταφερόταν από ειδικό απόσπασμα στρατιωτών με κόκκινους μπερέδες στους δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ τα μεγάφωνα έπαιζαν τραγούδια, τα οποία είχε ερμηνεύσει κατά καιρούς ο εκλιπών.

Το συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα θεωρείται από το πολιτικό στρατόπεδο του Τσάβες ως παράγοντας, ο οποίος μπορεί να γύρει την πλάστιγγα υπέρ του διαδόχου του στην ηγεσία του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας, στη μάχη για την προεδρία της χώρας.

Η σορός του Ούγκο Τσάβες θα εκτίθεται στο κτήριο της Στρατιωτικής Ακαδημίας από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή, όταν και αναμένεται να γίνει η κηδεία.




Read more...

Ταραχή στην Κουμουνδούρου από την ομιλία Τσίπρα...





Ισχυρές αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ...

Βουλευτές, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έκρυβαν απόψε την έντονη δυσαρέσκειά τους για το φωτοστέφανο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που φιλοτέχνησε στο Μέγαρο Μουσικής ο Αλέξης Τσίπρας, στην εκδήλωση για τα 15 χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή της Ν.Δ. .
Η δικαιολογία ότι...

η ομιλία αυτή έκανε διείσδυση στην Καραμανλική βάση της Ν.Δ. , μάλλον δεν πείθει, ενώ είναι πολύ πιθανό κάποιοι από τους διαφωνούντες να εκφράσουν τις επόμενες ώρες και δημοσίως τη θέση τους...


Read more...