Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ανάστατοι οι κάτοικοι Δακρυγόνα σε σχολείο στην Ιερισσό - Επεισόδια για τις προσαγωγές



Στιγμιότυπο από προηγούμενη κινητοποίηση στην Ιερισσό
Στιγμιότυπο από προηγούμενη κινητοποίηση στην Ιερισσό   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Επεισόδια μεταξύ κατοίκων και αστυνομίας σημειώνονται αυτήν την ώρα στην Ιερισσό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών μέσα σε σχολείο και πολλοί μαθητές αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Τουλάχιστον μία μαθήτρια χρειάστηκε οξυγόνο. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι κάτοικοι αντέδρασαν σε -τουλάχιστον- πέντε προσαγωγές ατόμων που θεωρήθηκαν ύποπτα για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Διέψευσε τη χρήση χημικών στο σχολείο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Χρ.Μανούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Αργότερα εκδόθηκε ανακοίνωση από την Ελληνική Αστυνομία, όπου επίσης διαψεύδεται κατηγορηματικά η χρήση χημικών σε σχολείο ή σπίτια της περιοχής.

Πληροφορίες από την αστυνομία κάνουν λόγο για εντοπισμό επτά υπόπτων από για την εμπρηστική επίθεση στο μεταλλείο χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Εξ αυτών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προσήχθησαν -τουλάχιστον- πέντε κάτοικοι της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγιάς.

Στην είδηση των προσαγωγών άμεση ήταν η κινητοποίηση των κατοίκων, που συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Την ίδια ώρα, δυνάμεις των ΜΑΤ έφθασαν στην περιοχή. Οι κάτοικοι είχαν ήδη στήσει οδοφράγματα στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τους αστυνομικούς να εισέλθουν στην πόλη. Σε απάντηση, η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.

Παρά τη διάψευση της αστυνομίας, οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικοί μπήκαν στο σχολείο, όπου οι μαθητές πραγματοποιούσαν κινητοποίηση, και έκαναν ρίψη δακρυγόνων, προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα σε πολλά παιδιά.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν προσπάθεια τρομοκράτησής τους. Μετά τις μαζικές προσαγωγές και τον εξαναγκασμό λήψης DNA, η αστυνομία κάλεσε την Τετάρτη δύο μαθήτριες, μια 15χρονη και μια 17χρονη, προκειμένου να τις εξετάσει σε σχέση με την επίθεση στις Σκουριές.

Γονείς και καθηγητές κατήγγειλαν το γεγονός, τονίζοντας ότι η αστυνομία ασκεί ψυχολογικό πόλεμο σε παιδιά.

Το Σάββατο έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τρομοκράτηση των κατοίκων της Ιερισσού και κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.

Παρακολουθείστε τις εξελίξεις στο Twitter στο #skouries .
Newsroom ΔΟ
Λ

Δεν υπάρχουν σχόλια: