Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης Τι προβλέπει η εγκύκλιος για τις 100 δόσεις


Τι προβλέπει η εγκύκλιος για τις 100 δόσεις

Αθήνα
Δημοσιεύθηκε σήμερα Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης  η εγκύκλιος της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση σε έως και 100 δόσεις. Στην ρύθμιση των 100 δόσεων εκτιμάται ότι μπορούν να υπαχθούν 4.000.000 φορολογούμενοι με οφειλές που συνολικά φθάνουν στα 14 δισ. ευρώ.

Η εγκύκλιος της κ. Σαββαΐδου αναφέρει πως υποχρεωτικά στη ρύθμιση υπάγεται το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλών, που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής.

Διευκρινίζει δε πως μετά από επιλογή του οφειλέτη υπάγονται στη ρύθμιση βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής τελούν σε διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου αναστολή, αλλά και βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών, των οποίων οι όροι τηρούνται.

Στην περίπτωση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση, επέρχεται απώλεια των ανωτέρω διευκολύνσεων ή ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής χρεών. Σε περίπτωση που στις ανωτέρω διευκολύνσεις ή ρυθμίσεις περιλαμβάνονται οφειλές που δεν μπορούν να υπαχθούν στην παρούσα ρύθμιση, αυτές πρέπει να τακτοποιηθούν από τον οφειλέτη κατά νόμιμο τρόπο.

Στην εγκύκλιο ξεκαθαρίζεται πως η υπαγόμενη στη ρύθμιση βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή δεν μπορεί να ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.

Κατά πληροφορίες η εφαρμογή στο Taxis για την υποβολή των αιτήσεων ρύθμισης οφειλών στην εφορία θα ανοίξει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα πρέπει να ενημερωθεί με τις τελευταίες αλλαγές και να τεσταριστεί.

Η εφαρμογή των 100 δόσεων έχει φτιαχτεί με έναν πολύ λειτουργικό και ευέλικτο τρόπο, ώστε ο οφειλέτης να μπορεί να δει σε πραγματικό χρόνο ποια ρύθμιση τον εξυπηρετεί, τι ποσό δόσης του αντιστοιχεί -ανάλογα με τις δόσεις που θα επιλέξει-, αλλά και ποιο είναι ανά περίπτωση το όφελος από τη διαγραφή προσαυξήσεων.

Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

H THΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ...


Στις τρεις τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η κρίσιμη προαναγγελθείσα τηλεδιάσκεψη με την Τρόικα, που ξεκίνησε...
λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Πέμπτης με καθυστέρηση αρκετών ωρών.
Από ελληνικής πλευράς στο υπουργείο Οικονομικών βρέθηκαν και πήραν μέρος σε αυτήν οι κ. Χαρδούβελης, Παπασταύρου, Σταϊκούρας, Μαυραγάνης και Λαζαρίδης.


Σύμφωνα με πληροφορίες η καθυστέρηση οφειλόταν στη διαφωνία του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους για το εάν και κατά πόσο οι εκπρόσωποι των δανειστών πρέπει να έρθουν στην Αθήνα αλλά και στη διαφορά της ώρας μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ.

Η έλευση της Τρόικας στην Αθήνα ήταν και το κύριο ζητούμενο της τηλεδιάσκεψης αφού επί της ουσίας αυτή είναι η προϋπόθεση για να ξεκινήσει η συζήτηση και για τα καίρια θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο,  αυτό που βγήκε από την πολύωρη τηλεδιάσκεψη είναι ότι «όλα παραμένουν ανοιχτά», καθώς οι δανειστές διατήρησαν τη σκληρή γραμμή και άσκησαν πιέσεις για το δημοσιονομικό κενό. Αγνωστο παραμένει, επίσης, το πότε θα επιστρέψουν οι δανειστές στην Αθήνα.

Τα «ναι» και τα «όχι» της κυβέρνησης για τη συμφωνία με την Τρόικα

Η κυβέρνηση «πάτησε φρένο» και δεν αποκάλυψε ως την Τετάρτη που έληγε το άτυπο «τελεσίγραφο» των δανειστών τις τελικές θέσεις της, ούτε έδωσε στην δημοσιότητα την εγκύκλιο για την τελική ρύθμιση με τις 100 δόσεις στην εφορία, αφήνοντας «ες αύριον τα σπουδαία» -ή και …μεθαύριον ενδεχομένως, αν τελικώς αφήσει τις τελικές ανακοινώσεις για την Παρασκευή ταυτόχρονα με την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή.

Επί της ουσίας, δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι ούτε στις θέσεις της κυβέρνησης, ούτε στη ρύθμιση χρεών, σε σχέση με όσα ήταν ήδη γνωστά   έως πριν μία εβδομάδα. Αντί όμως να δώσει ως την Πέμπτη μια σαφή απάντηση (με νέες υποχωρήσεις ή μη) που ενείχε τον κίνδυνο να απορριφθεί και να βρεθεί ξανά η συζήτηση στο μηδέν, η Αθήνα πάει «να κάνει  πάσα» στην Τρόικα την ευθύνη για να αποφασίσει αυτή μέσα το σαββατοκύριακο που πλησιάζει, εάν θα επιστρέψει τελικώς από Δευτέρα στην Αθήνα, ή αν θα ρισκάρει να καθυστερήσει και άλλο -βάζοντας όμως έτσι και σε πραγματικά μεγάλες περιπέτειες την τύχη των διαπραγματεύσεων που θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, ειδάλλως το σκηνικό των συζητήσεων θα ανατραπεί και οι εξελίξεις μπορεί να είναι απρόοπτες.

Οι δανειστές ως τώρα «παίζουν» με την χώρα μας όπως «η γάτα με το ποντίκι», καραδοκώντας πότε η κυβέρνηση θα κάνει την λάθος κίνηση από πίεση χρόνου. Η  ελληνική διαπραγματευτική ομάδα προσπαθεί όμως να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της. Επιχειρεί να εξαντλήσει τον χρόνο της δικής της «επίθεσης» και να κρατήσει και λίγο την «μπάλα» στην κατοχή της, για να «ροκανίσει» τον χρόνο που θα είχε η Τρόικα για να αντιδράσει στις ελληνικές θέσεις, πετώντας σε νεκρό χρόνο στους δανειστές «το μπαλάκι» των προτάσεων και αντιπροτάσεων, για να φανεί μέχρι πού θα τραβήξουν το σχοινί και αν επιθυμούν να φτάσουν το παιχνίδι «στην παράταση» (δηλαδή μετά και την 31η Δεκεμβρίου) ή θα βάλουν επιτέλους τέλος στην αναβλητική τακτική τους.θα ξεκαθαρίσει δηλαδή αν τελικά η Τρόικα δεν έρχεται γιατί δεν πείθεται ή γιατί δεν θέλει να δεσμευτεί για την ελληνική υπόθεση πριν ξεκαθαρίσει το θέμα των πρόωρων εκλογών και ποιος θα εφαρμόσει όσα τυχόν συμφωνηθούν.

Όπως έλεγε παράγοντας της κυβέρνησης που μετέχει ενεργά στο «παζάρι» που διεξάγεται εξ αποστάσεως με τις Βρυξέλες, «στη διαπραγμάτευση αφήνεις πάντα ένα περιθώριο και στον άλλον για να έρθει πιο κοντά στις θέσεις σου. Είναι η σειρά της Τρόικας να κάνει τις υποχωρήσεις της, για να ξεκινήσει ο τελικός γύρος των επαφών εκ του σύνεγγυς και να κριθεί τότε τι κρατά και τι αφήνει η κάθε πλευρά».

Αυτό σημαίνει ότι η Αθήνα δεν φαίνεται διατεθειμένη να υποκύψει πλέον σε εξ αποστάσεως πιέσεις, αλλά κρατά δυνάμεις (ή και υποχωρήσεις τακτικής) για την σκληρή τελική διαπραγμάτευση του Δεκεμβρίου, που θα παιχτεί «εντός έδρας». Αν όμως η Τρόικα δείξει το Σαββατοκύριακο ότι «χοντραίνει το παιχνίδι» και δεν επιστρέφει, τότε μοιραία θα μπει στο τραπέζι και το εναλλακτικό σχέδιο για μια παράταση των διαπραγματεύσεων και μέσα στο 2015 –ενδεχόμενο για το οποίο στην κυβέρνηση προετοιμάζονται ήδη παρότι δεν το ομολογούν δημοσίως.

Στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται ότι και «ναι σε όλα» να έλεγε μέχρι και την Τετάρτη η Αθήνα, οι δανειστές θα έπαιζαν πάλι «καθυστέρηση», για να πιέσουν ακόμα περισσότερο. Περισσότερη σημασία φαίνεται έτσι να έχει ο χρόνος που κυλά και χάνεται, όσο τα περιθώρια μέχρι τέλος του έτους στενεύουν, παρά αυτές καθ’αυτές οι διαφορές που χωρίζουν τις δύο πλευρές προκειμένου να επιστρέψουν οι επικεφαλής στην Αθήνα.

Ήδη τα χρονικά περιθώρια για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη συμφωνίας μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου έχουν σχεδόν εξαντληθεί, αλλά η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της ότι θα δώσει το «τυπωθείτω» για το νέο προϋπολογισμό «κενό» χωρίς να λογαριάσει τις ενστάσεις του ΔΝΤ για το δημοσιονομικό κενό. Οι δανειστές από πλευράς τους ανάγουν τα πάντα σε δημοσιονομικό κενό και προειδοποιούν ότι για κάθε μέτρο που δεν δεχθεί η κυβέρνηση, πρέπει να παρουσιάσει και κάποια ισοδύναμα για την κάλυψη του «κενού» το 2015.

Συγκεκριμένα:

- Παραμένει το χάσμα ως προς το δημοσιονομικό κενό του 2015. Οι δανειστές μπορεί να αναθεώρησαν την αρχική εκτίμησή τους για κενό άνω των 3 δισ. ευρώ, ωστόσο και η νέα πρόβλεψη για «τρύπα» 1,8-2 δισ. ευρώ απέχει από αυτήν της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία επιμένει ότι δεν υπάρχει κενό.

- Σύμφωνα με πληροφορίες, στα τελευταία ηλεκτρονικά μηνύματά της προς την τρόικα η κυβέρνηση αποδέχεται το ριζικό «ψαλίδισμα» του μη μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο, περικόπτοντας υπερωρίες, οδοιπορικά, εκτός έδρας  κ.λπ.

- Πιο δύσκολη είναι όμως η συζήτηση για το θέμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και τον περιορισμό της απεργίας. Μετά τις συναντήσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά αλλά και τις αλλεπάλληλες συσκέψεις του οικονομικού και του κυβερνητικού επιτελείου για τα στοιχεία που πρέπει να αποσταλούν στην τρόικα, υπήρξαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Αθήνα αποδέχεται το 50% + 1 για τη λήψη απόφασης απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Στη θέση αυτή όμως φαίνεται πως διαφωνεί τα ΠΑΣΟΚ.

- Στο θέμα των 100 δόσεων η Τρόικα δείχνει να κατανοεί ότι στην παρούσα φάση θα ήταν αδύνατο να αλλάξει η ρύθμιση των 100 δόσεων. Την αποδέχεται «μέχρι νεοτέρας» με την επιφύλαξη πως αν φανεί υστέρηση εσόδων τον επόμενο μήνα, τότε θα πρέπει να ληφθούν συμπληρωματικά μέτρα κάλυψης του κενού.

- Εργασιακά:  στην κυβέρνηση θεωρούν πως δεν πρέπει να έρθει στη Βουλή διάταξη για την επαναφορά του lock out (ανταπεργία). Ωστόσο  υπάρχει διάσταση απόψεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις προϋποθέσεις κήρυξης απεργίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η Χαριλάου Τρικούπη ούτε καν συζητά για τη λήψη αποφάσεων από την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζομένων.

Από την άλλη, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθάριζαν ότι δεν αποδέχονται επ’ ουδενί τέτοιου είδους παρέμβαση, τονίζοντας, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι «δεν πρόκειται να γίνουμε Βουλγαρία».

- Όσον αφορά το ασφαλιστικό αντί για αλλαγές που θα προκαλέσουν μείωση συντάξεων ή αύξηση ορίων ηλικίας η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνει πάγωμα των συντάξεων για δύο χρόνια. Στο τραπέζι, επίσης, η παράταση της διάταξης για τον ΟΑΕΕ που επιτρέπει στους ασφαλισμένους να υπάγονται σε χαμηλότερη ασφαλιστική κλάση, αλλά με αντίστοιχη μείωση και των παροχών.

Η παρατεταμένη αβεβαιότητα γύρω από τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας έκανε την απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου να παραμείνει την Τετάρτη πάνω από το 8,22%.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/11/h-th.html

Read more...

Ένταση και προσαγωγές έξω από το υπουργείο Παιδείας...


 ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ...
Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαθητών για το Νέο Λύκειο έξω από το υπουργείο Παιδείας, και συγκεκριμένα σε...
πάρκο που βρίσκεται δίπλα σε δρόμο που έχουν αποκλείσει τα ΜΑΤ. 
Διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα σε άνδρες των ΜΑΤ και μέσα στο πάρκο έκαναν την εμφάνισή τους δύο διμοιρίες, που προχώρησαν στη ρίψη κρότου λάμψης. 

Μάλιστα, η αστυνομία προχώρησε και σε μία προσαγωγή.
 
Σημειώνεται πως μαζί με τους μαθητές διαδηλώνουν στο σημείο φοιτητικοί σύλλογοι και μέλη του Μετώπου Σπουδαστών Αγώνα.
 


 Δείτε το βίντεο:
πηγη newsbeast.gr

Read more...

Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός για το 2015 στην βουλή...


Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός για το 2015 στην βουλή
-Ο Χαρδούβελης τον παρέδωσε στον Μεϊμαράκη, μέσω usb (BINTEO).
-Tι προβλέπει
-Aναλυτικά η ανακοίνωση Σταϊκούρα...

NEA ANAΡΤΗΣΗ

Στον πρόεδρο της βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, κατέθεσε το usb με τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2015 ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης. Όπως ανακοίνωσε το...
προεδρείο, η συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού θα ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου στη βουλή...


Tι προβλέπει το σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2015

Στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης 5,6 δισ. ευρώ ή 3% του ΑΕΠ θέτει το σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού 2015, το οποίο παρουσίασε το πρωί της Παρασκευής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.


Το σχετικό δημοσίευμα στο in.gr:

Συγκεκριμένα, ο νέος Προϋπολογισμος αναφέρει πως το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί από τα 3,3 δισ. ευρώ ή 1,8% του ΑΕΠ εφέτος, στα 5,6 δισ. ευρώ ή 3% του ΑΕΠ το 2015.
Το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης, σύμφωνα με τη μεθοδολογία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Λογαριασμών, εκτιμάται ότι θα περιορισθεί περαιτέρω από το 1,3% του ΑΕΠ το 2014, στο 0,2% του ΑΕΠ το 2015.
Τα καθαρά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 50,9 δισ. ευρώ.
Οι πρωτογενείς δαπάνες προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 41,9 δισ. ευρώ.
Το ύψος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων προβλέπεται να διαμορφωθεί στα 6,4 δισ. ευρώ.
Το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί στα 317 δισ. ευρώ ή στο 171% του ΑΕΠ, μειωμένο κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ έναντι του 2014. Οι δαπάνες για τόκους χρέους της Κεντρικής Διοίκησης προβλέπονται να διαμορφωθούν στα 5,7 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 200 εκατ. ευρώ σε σχέση με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων 2015 αναμένεται να εισφέρει έσοδα 2,5 δις. ευρώ .

Ανάπτυξη 2,9% - Ανεργία 22,6%

Για τους ρυθμούς της οικονομικής ανάπτυξης το σχέδιο του Προϋπολογισμού εκτιμά πως το 2015 θα ανέλθουν ΑΕΠ στο 2,9%, έναντι αύξησης του ΑΕΠ κατά  0,6% το 2014 σε ετήσια βάση. Η αύξηση προβλέπεται να προέλθει, κυρίως, από την ανάκαμψη της ιδιωτικής κατανάλωσης και την ενίσχυση των επενδύσεων και των εξαγωγών. Εκτιμάται ότι θετικές επιδράσεις θα έχουν η υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων από πόρους του ΕΣΠΑ, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του νεοσυσταθέντος Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, η συνέχιση της διαδικασίας αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, η περαιτέρω βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην Ελληνική οικονομία.
Θετικές επιδράσεις στην οικονομική δραστηριότητα, χωρίς να έχουν ακόμη ποσοτικά προσδιορισθεί, αναμένεται να έχουν η αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης λόγω της μείωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, η πλήρης απόδοση - σε ετήσια βάση - του μέτρου της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών που άρχισε να ισχύει από τα μέσα του 2014, η αύξηση της μεταφερόμενης επίδρασης του 2014 στο 2015 και η συνέχιση, βάσει των σημερινών ενδείξεων, της μεγάλης αύξησης του τουρισμού και το 2015.
Το ισοζύγιο της Γενικής Κυβέρνησης προβλέπεται ισοσκελισμένο το 2015. Συγκεκριμένα, εκτιμάται δημοσιονομικό έλλειμμα 0,2% το 2015, από 0,8% το 2014 και 1,9% το 2013.
Αναφορικά με το ποσοστό ανεργίας αυτό προβλέπεται να μειωθεί σε εθνικολογιστική βάση, στο 22,6% του εργατικού δυναμικού το 2015, από 24,8% το 2014.  Το 2015 η απασχόληση αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,6%.
Ο εναρμονισμένος  πληθωρισμός εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 0,3% από -1% το 2014.

Διαβάστε την ανακοίνωση Σταϊκούρα, ΕΔΩ

Read more...

Καρατζαφέρης: Το καμάρι της ΕΕ και των ΜΜΕ...


καρατζαφέρης λαος 
BINTEO...
Σε ανθρώπους με μνήμη χρυσόψαρου νομίζουν ότι απευθύνονται αρκετοί μεγαλοδημοσιογράφοι αυτής της χώρας, καθώς το οικονομικό κατεστημένο αποφάσισε να εξαφανίσει από το πολιτικό σκηνικό τον Καρατζαφέρη.

Οι ίδιοι άνθρωποι, που... 
εξυμνούσαν για χρόνια τον ακροδεξιό πολιτικό, ανοίγοντας εν γνώσει τους το δρόμο για την ενίσχυση του ναζισμού της Χ.Α στην Ελλάδα, τώρα ρίχνουν πρώτοι τη λίθο τους στο πρόσωπο του… «Καρατζαφύρερ».

Δείτε το απόσπασμα του ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε για τη στήριξη που παρείχαν Βρυξέλλες και Έλληνες ολιγάρχες στον Καρατζαφέρη


Νομίζουν δεν θυμάται κανείς ότι ο επικεφαλής του ΛΑΟΣ φιλοξενούσε στο κόμμα του τους θεωρητικούς του ελληνικού εθνικοσοσιαλισμού, όπως την οικογένεια Πλέυρη.

Θέλουν να ξεχάσουμε πως στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος ακούγονταν ύμνοι της χούντας ενώ τα στελέχη του ΛΑΟΣ, όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης, προωθούσαν ακραία αντισημιτικά βιβλία στις εκπομπές τους.

Έχουν την εντύπωση ότι το video στο οποίο ο Γεωργιάδης κραυγάζει συνθήματα εμπνευσμένα από τον Γκέμπελς με φόντο τη σημαία του κόμματος, θα διαγραφούν δια μαγείας από το youtube.

Κυρίως όμως θέλουν να ξεχαστούν τα άρθρα σε ναυαρχίδες του ελληνικού Τύπου, όπως η Καθημερινήκαι το Βήμα, που εξυμνούσαν την παρουσία του Καρατζαφέρη στην κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Άρη ΧατζηστεφάνουΕΔΩ...

Read more...

Το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ...


Το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙΝέο επιστημονικό πεδίο -το έκτο- δημιουργείται στο καινούργιο εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα...
εφαρμοστεί για πρώτη φορά το 2016 από τους μαθητές της φετινής Β΄ Λυκείου. Παράλληλα, ενώ οι υποψήφιοι θα μπορούν να δηλώνουν σχολές επιλέγοντας μόνο από ένα επιστημονικό πεδίο (όπως ήδη προβλέπεται), διάφορες σχολές θα ενταχθούν σε περισσότερα του ενός πεδία.

Το ίδιο θα συμβεί και με τις στρατιωτικές σχολές, το σύστημα εισαγωγής στις οποίες θα παραμείνει το ίδιο χωρίς να δημιουργηθεί νέο επιστημονικό πεδίο. Οι αλλαγές αυτές οδηγούν το νέο σύστημα ακόμη πιο κοντά σε εκείνο των δεσμών που εφαρμόστηκε πριν από 30 χρόνια, από το 1983 έως το 1998.

Χθες, στο υπουργείο Παιδείας έγινε σύσκεψη μεταξύ των ηγεσιών της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Διεξαγωγής των Εξετάσεων, στην οποία μελετήθηκε ο τρόπος ένταξης του μαθήματος της Πληροφορικής στα υπό εξέταση πανελλαδικά μαθήματα από το 2016.

Παράλληλα, εξετάστηκε σε ποιο επιστημονικό πεδίο θα ενταχθούν Σχολές και Τμήματα τα οποία δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν εύκολα μεταξύ των Ανθρωπιστικών και των Θετικών σπουδών, που είναι οι δύο ομάδες προσανατολισμού από τις οποίες πρέπει να επιλέξουν οι μαθητές της Β’ Λυκείου.

Για παράδειγμα, σε ποιο πεδίο εντάσσονται τα τμήματα Ψυχολογίας και Φυσικής Αγωγής; Το Τμήμα Βρεφονηπιοκόμων ανήκει στα Παιδαγωγικά τμήματα, στις Κοινωνικές Επιστήμες, τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες ή μήπως τις Επιστήμες Υγείας; Ενδεικτικά, ο μαθητής στη Β΄ Λυκείου πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο κατευθύνσεις: Ανθρωπιστικών και Θετικών σπουδών. Στη Γ΄ Λυκείου με βάση το αρχικό σύστημα θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ πέντε επιστημονικών πεδίων. Παρότι συνεχίζεται ο θεσμικός διάλογος για τις αλλαγές, για να κλείσουν οι εκκρεμότητες του συστήματος, προκρίνονται τα εξής:

• Η ένταξη της Πληροφορικής θα δημιουργήσει νέο πεδίο, που θα είναι προέκταση του 2ου. Οσοι υποψήφιοι επιθυμούν να εισαχθούν σε σχολές Χημείας θα επιλέγουν το 2ο πεδίο, όσοι σε σχολές Πληροφορικής το 3ο, ενώ οι υπόλοιπες σχολές (π.χ. Μαθηματικά) θα ενταχθούν και στα δύο πεδία.

• Ανάλογη διαχείριση θα γίνει και για τα Τμήματα που σήμερα είναι σε περισσότερα του ενός πεδία. Για παράδειγμα, τα ΤΕΦΑΑ θα ενταχθούν και στο 1ο και στο 6ο πεδίο, ενώ διπλή θέση θα έχουν και Τμήματα όπως Βρεφονηπιοκόμων και Ψυχολογίας. Από τη βασική κατηγοριοποίηση αντικειμένων προκύπτουν τρεις ομάδες: Ανθρωπιστικών σπουδών η πρώτη, Οικονομικών, Κοινωνικών και Πολιτικών σπουδών η δεύτερη, και Θετικών σπουδών η τρίτη.

• Οι στρατιωτικές σχολές θα είναι ενταγμένες στα διάφορα πεδία όπως τώρα (π.χ. η Ευελπίδων σε 2ο και 3ο, η Στρατιωτική Ιατρική στο 4ο). Δεν προκρίνεται η δημιουργία αυτόνομου πεδίου, διότι σε αυτή την περίπτωση το ενδιαφέρον θα είναι πολύ περιορισμένο. Π.χ., φέτος η βάση της Στρατιωτικής Ιατρικής έκανε υπερπτήση στα 19.330 μόρια. Εάν η Στρατιωτική Ιατρική ενταχθεί σε ξεχωριστό πεδίο, ο υποψήφιος με 19.329 μόρια δεν θα μπορεί να διεκδικήσει καμία άλλη Ιατρική, τη στιγμή που η Αθηνών είχε 19.233 μόρια...
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Read more...

Μελάς: Δεν είμαι ο μόνος από τους ΑΝΕΛ...




 ...που θελει να ψηφίσει για Πρόεδρο...
Υπάρχουν 4 με 5 βουλευτές των ΑΝΕΛ που συμφωνούν με την άποψη μου, για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ο Π. Μελάς στο...
ΣΚΑΪ.

 «"Εγώ λειτούργησα για το καλό του ελληνικού λαού. Θέλω να μελετήσω την όλη κατάσταση. Εάν το καλύτερο είναι να ψηφιστεί πρόεδρος και να μην πάμε σε εκλογές ή να μην ψηφιστεί και να πάμε σε εκλογές» και αναρωτήθηκε: «Εγώ το μνημόνιο το καταψήφισα. Ποιος μου εγγυάται σήμερα ότι η πορεία του ελληνικού λαού θα είναι καλύτερη με τη σημερινή κυβέρνηση από ό,τι με μια άλλη;», δήλωσε.

Ανέφερε ότι με την άποψη του ίδιου συμπαρατάσσονται και άλλοι τέσσερις με πέντε βουλευτές του κόμματός του, με τους οποίους έχει κάνει τη σχετική συζήτηση...

Read more...

Εληξε η κατάληψη στον Κορυδαλλο...


ΤΩΡΑ-Ολοκληρώθηκε η επέμβαση της ΕΚΑΜ 
Εληξε η κατάληψη στο νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού, καθώς...
ολοκληρώθηκε η επέμβαση των ΕΚΑΜ...

Read more...

Ομάδα των ΕΚΑΜ μπήκε στο νοσοκομείο...


 ΒΙΝΤΕΟ...
Μια ομάδα των ΕΚΑΜ, με πλήρη εξοπλισμό, μπήκε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. 

Αυτή την ώρα, τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που έχουν τραυματιστεί ελαφρά, εχουν εγκλωβιστεί σε δωμάτιο ασφαλείας (safe room) του νοσοκομείου των φυλακών και...
  γίνονται  διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους εξεγερμένους κρατούμενους και τον εισαγγελέα.
Δειτε το βίντεο: 


   

Δείτε ΕΔΩ το ΒΙΝΤΕΟ, με την είσοδο των ΕΚΑΜ στον Κορυδαλλο...

Read more...