Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ..."ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ"


Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Ξεκάθαρα... ο πρωθυπουργός δηλώνει σήμερα στην εφημερίδα το Έθνος της Κυριακής ...ότι πρέπει η ΕΕ να ...σταθεί συνεπείς στις υποχρεώσεις της όπως και εμείς στεκόμαστε συνεπείς στις δικές μας στέλνοντας ένα μήνυμα με... 
πολλαπλούς αποδέκτες αλλά κυρίως την τρόικα.
Ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει στο Έθνος :

Για τη κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων.
Η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της και αυτό αναμένει από τους εταίρους της.
Δεν εκβιαζόμαστε, ούτε εκβιάζουμε.
Δικαιούμαστε λύση σε ό,τι αφορά το χρέος, άμεσα, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο.


Στην εφημερίδα επισημαίνεται ότι: δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που η Κριστίν Λαγκάρντ έχει δηλώσει δημοσίως και επίσημα ότι... δεν πρόκειται να γίνουν άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων και πως... δεν θα επιβληθούν άλλα οριζόντια μέτρα, ο Πολ Τόμσεν να πιέζει την Ελλάδα προς το αντίθετο.Επισημαίνεται επίσης ότι αρχηγός της τρόικας είναι ο Ματίας Μορς, ο οποίος έχει και τον τελευταίο λόγο, αναφέροντας μάλιστα με νόημα ότι είναι κάτι που ξεχνούν οι Έλληνες...
Το ΔΝΤ μέσω στελεχών του εκφράζει πως υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την τύχη της κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ κάποιοι τονίζουν ότι και η Ουάσιγκτον έχει ανησυχία για την περίπτωση κατάρρευσης της κυβέρνησης.
 Από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τονίζουν ότι.... ενδεχόμενη πτώση της παρούσας κυβέρνησης θα σήμαινε αυτομάτως έναν μακρύ προεκλογικό αγώνα για την Ελλάδα, χωρίς να εφαρμόζεται το πρόγραμμα και την οικονομία να επιστρέφει στο.... σημείο μηδέν!
 Υπενθυμίζουν δε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με την Κριστίν Λαγκάρντ ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δεχθεί νέα μέτρα, ενώ το ίδιο επανέλαβε και στην τηλεφωνική του επικοινωνία με την διευθύντρια του Ταμείου μετά την έκθεση του ΔΝΤ που έκανε λόγο για λήψη μέτρων 6,5 δισ. ευρώ!
Μετα απο όλα αυτά...ταξίδι-αστραπή στη Μάλτα και στην Ιταλία  θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, την Δευτέρα, συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.για τον συντονισμό των προσπαθειών αντιμετόπισης της... παράνομης μετανάστευσης.Στις 11:00 το πρωί θα συναντηθεί στη Βαλέτα, με τον πρωθυπουργό της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ και στις 17:30 στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του, Ενρίκο Λέτα.Με τον κ. Λέτα, ο οποίος την  προηγούμενη Πέμπτη είχε συνάντηση στο Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, θα συζητήσουν και την συνεργασία των δύο χωρών ενόψει της Προεδρίας των δύο χωρών στην ΕΕ.

Τον κ. Σαμαρά θα συνοδεύει και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.
Οπως ανακοινώθηκε επίσης από το γραφείο του πρωθυπουργού, η προγραμματισμένη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega, την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, αναβάλλεται για τη επόμενη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου.
Πάντως όπως μαθαίνουμε σημαντική θα είναι και η... τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη Τρίτη με την τρόικα όπου ο κ.Γιάννης Στουρνάρας θα βάλει επι τάπητος το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών ενώ θα επιχειρήσει λύση συνολική...
Σας ευχαριστώ....

Read more...

Α. ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, ΣΤΕΙΛΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ... ΔΙΑΟΛΟ!



Γράφει  ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
«Η ιστορία της δημόσιας οικονομίας του νεότερου Ελληνικού κράτους είναι εν πολλοίς, η ιστορία του Ελληνικού χρέους». Ανδρέας Ανδρεάδης καθηγητής έγραφε πριν από...
83 χρόνια.

Αγαπητέ κ. πρόεδρε, αγαπητέ κ. πρωθυπουργέ Αγαπητέ Αντώνη Σαμαρά, μήπως ήρθε η ώρα να λύσουμε μια για πάντα το θέμα των δανειστών; Έστω και τώρα, ποτέ δεν είναι αργά. Ύψωσε δυνατά τη φωνή σου και στείλε τους ανθύπατους χαρτογιακάδες στο «διάολο». Αρκετά οι τροικανοί και οι συν αυτό μας έχουν πιάσει τον κ...ο. Αν είναι, να κατεβάσουμε και τα παντελόνια να τελειώνουμε, διότι τρώγοντας τους έρχεται η όρεξη(!). Αγαπητέ πρωθυπουργέ, το κουράγιο ενός ηγέτη να πραγματοποιήσει το οραμά του, πηγάζει από το πάθος του και όχι από το αξίωμά του.  Και αυτό το πάθος γνωρίζω πολύ καλά ότι το έχετε. Και μαζί έχετε τον Ελληνικό λαό. Φτάνει πια(!!!).


Ο Αλμπέρ Καμύ το 1957, όταν παρέλαβε το βραβείο Νόμπελ για τη λογοτεχνία είχε πει: «Κληρονόμος μιας διεστραμμένης ιστορίας, όπου ανακατεύονται προδομένες επαναστάσεις, τρελαμένες τεχνολογίες, πεθαμένοι θεοί και ξοφλημένες ιδεολογίες, όπου μέτριες ηγεσίες μπορούν να καταστρέψουν τα πάντα αλλά δεν μπορούν να πείσουν κανέναν, όπου η νοημοσύνη ταπεινώνεται, αυτή η γενιά οφείλει, ξεκινώντας από τις αρνήσεις της, να αποκαταστήσει έστω κάτι από την αξιοπρέπεια της ζωής και του θανάτου».

Αγαπητέ κ. πρωθυπουργέ, ό Έλληνας γι' αυτή την αξιοπρέπεια και τιμή ζει, την οποία οι δανειστές μας, εδώ και 4 χρόνια, την έχουν περιφρονήσει και ταπεινώσει. Έχετε το θάρρος και την τόλμη να αντισταθείτε; Διότι όπως είπε και ο Winston Churchill: «Το θάρρος σωστά θεωρείται το σημαντικότερο από τις ανθρώπινες ιδιότητες..γιατί είναι η ιδιότητα που εγγυάται για όλες τις άλλες». Έχουμε πτωχεύει 3 φορές και η Ελλάδα επέζησε μέσα από τις στάχτες , μπροστά στην ταπείνωση και περιφρόνηση, προτιμούμε τη χρεοκοπία!!! Αλλά ας δούμε μέσα από την ιστορία πόσο αίμα μας έχουν πιει οι δανειστές μας από τις 3 χρεοκοπίες που μας  οδήγησαν οι ίδιοι και συνεχίζουν μέχρι σήμερα, χωρίς εμείς να αντιδρούμε.  Αντιγράφω από το «Εμπρός»:

Η πρώτη «πτώχευση» του ελληνικού κράτους σημειώθηκε το 1827, όταν οι κυβερνώντες δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τα τοκοχρεολύσια των δύο δανείων. Η δεύτερη το 1843, όταν διακόπηκε η εξόφληση των δόσεων του δανείου των 60.000.000 γαλλικών φράγκων που είχε δοθεί στον Όθωνα, με την εγγύηση των «προστάτιδων δυνάμεων». Το δάνειο αυτό εξανεμίστηκε στην αποπληρωμή των δόσεων των δύο αγγλικών δανείων.
Προηγουμένως Άγγλοι και Γάλλοι βάλανε το χεράκι τους για να βγάλουν από τη μέση τον Καποδίστρια, που πραγματικά προσπάθησε να νοικοκυρέψει το χάος που βρήκε, όταν η 4η Εθνοσυνέλευση τον εξέλεξε Κυβερνήτη του νεογέννητου κράτους, γιατί τον θεωρούσαν όργανο των Ρώσων.

Οι ξένοι πιστωτές λύσσαξαν που θα χάνανε τα λεφτά τους και οι ευρωπαϊκές εφημερίδες μάς αποκαλούσαν «λαό κλεπτών και απατεώνων». Ο Τρικούπης έχασε τις εκλογές και τον διαδέχθηκε ο λαοπλάνος και φαυλοκράτης Δεληγιάννης. Οι ξένοι όμως (οι «αγορές» μες τη σημερινή ορολογία), θέλανε να πάρουν τα λεφτά τους και τον εξώθησαν σε πόλεμο με την Τουρκία, με αρχιστράτηγο τον, ολιγοφρενή, διάδοχο Κωνσταντίνο. Ο πόλεμος έγινε τελείως ερασιτεχνικά και απροετοίμαστα και τέλειωσε με ταπεινωτική ήττα μας, αλλά ενώ οι Τούρκοι είχαν φτάσει ως τη Λαμία, οι «Προστάτες» μας δεν τους παραχώρησαν σχεδόν τίποτα, εκτός από κάποια στρατηγικά υψώματα στα σύνορα. Αντίθετα μας επέβαλαν τον περιβόητο Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο (ΔΟΕ), που κράτησε ογδόντα ολόκληρα χρόνια, ως το 1978!

Με τον ΔΟΕ οι ξένοι εισπράττανε τους φόρους των ειδών μονοπωλίου (αλάτι, σπίρτα, πετρέλαιο, παιγνιόχαρτα, τσιγαρόχαρτο και σμύριδα) και ακόμη τον φόρο του καπνού, τα τέλη χαρτοσήμου και τους δασμούς του τελωνείου Πειραιώς! Χωρίς υπερβολή, με τον ΔΟΕ οι ξένοι κεφαλαιούχοι πήραν πίσω τα τριπλάσια εκείνων που μας έδωσαν.
Οι τρεις πρώτες στάσεις πληρωμών οφείλονταν κατά κύριο λόγο στους αβάστακτους όρους που είχαν επιβάλει οι ξένοι κεφαλαιούχοι. Ουσιαστικά τα νέα δάνεια εξυπηρετούσαν τα προηγούμενα. Σημειώθηκε όμως και τέταρτη «πτώχευση» το 1932, όταν κυβερνούσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά αυτή οφειλόταν κατά κύριο λόγο στη διεθνή οικονομική κρίση του 1929.

Η τρίτη πτώχευση κηρύχτηκε από τον Τρικούπη τον Δεκέμβριο του 1893. Οι εκλογές, τις οποίες έχασε, δεν έγιναν αμέσως μετά, αλλά 16 μήνες αργότερα, τον Απρίλη του 1895. Και δεν ήταν η πτώχευση αιτία της ήττας του Τρικούπη, όσο η απροκάλυπτη επέμβαση του Παλατιού υπέρ της αντιπολίτευσης που εξώθησε τον Τρικούπη σε παραίτηση -και ακολούθησαν οι εκλογές στις οποίες ούτε ο ίδιος δεν βγήκε βουλευτής ("ανθ' ημών ο κ. Γουλιμής").

Αγαπητέ κ. πρωθυπουργέ θα κλείσω με μια φράση του Βίκτωρος Ουγκώ: «Η ανθρώπινη ψυχή έχει μεγαλύτερη ανάγκη από το ιδανικό, παρά από το πραγματικό. Με το πραγματικό ζεις, με το ιδανικό υπάρχεις. Λοιπόν, θέλετε να λογαριάσουμε τη διαφορά; Τα ζώα ζουν, οι άνθρωποι υπάρχουν».
http://fimotro.blogspot.gr/2013/10/blog-post_1279.html

Read more...

Στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος εμπορίας παιδιών Επί ποδός οι αρχές για την υπόθεση της 4χρονης



Στο προσκήνιο και η υπόθεση του μικρού Μπεν Νίνταμ που "χάθηκε" το 1991 - Μάρτυρες ισχυρίζονται ότι τον είδαν στον ίδιο καταυλισμό με τη Μαρία - Τη Δευτέρα στον Εισαγγελέα οι δύο Ρομά - Ερωτήματα για το πώς εξέδωσε ο δήμος Αθηναίων ληξιαρχική πράξη γέννησης - Τί γίνεται με παιδιά που είχαν δηλωθεί νεκρά αλλά δεν βρέθηκαν τα σώματά τους - Διάταξη για τα πιστοποιητικά γέννησης φέρνει το υπ. Εσωτερικών

Προς κάθε κατεύθυνση συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση του 4χρονου κοριτσιού, ενώ συνεργασία υπάρχει και με την Interpol καθώς εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο ύπαρξης διεθνούς κυκλώματος αρπαγής ανηλίκων.

Οι έρευνες συνεχίζονται και σε σχέση με τα υπόλοιπα 14 παιδιά του ζευγαριού. Ο 40χρονος και η 39χρονη θα απολογηθούν τη Δευτέρα, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση, ενώ τη Δευτέρα θα δοθούν στη δημοσιότητα και οι φωτογραφίες τους.

Η υπόθεση της 4χρονης έχει ξυπνήσει μνήμες άλλων χαμένων παιδιών σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς το θέμα έχει πάρει διεθνή διάσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γονείς της Μαντλίν ΜακΚάν η οποία σε ηλικία τριών ετών τον Μάιο του 2007 εξαφανίστηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου Πράγια ντα Λουζ της Πορτογαλίας, δήλωσαν ότι οι ελπίδες τους αναπτερώνονται. Σε αυτρό βέβαια συνέβαλαν και νέες μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που είδαν κάποιον άνδρα να μεταφέρει το κορίτσι από το δωμάτιο της οικογένειας.



Στο προσκήνιο η απαγωγή του Μπεν Νίνταμ

Η υπόθεση όμως που παίρνει νέες διαστάσεις μετά την περιπέτεια της 4χρονης είναι αυτή του Μπεν Νίνταμ, που είχε απαχθεί από ξενοδοχείο της Κω το 1991.



Η οικογένεια του Μπεν νιώθει ότι έφτασε η ώρα να βρεθεί μετά από χρόνια αγώνων το παιδί της. «Οι αρχές στην Ελλάδα μας έλεγαν πάνταότι οι τσιγγάνοι δεν κλέβουν παιδιά. Τώρα ξέρουμε ότι κλέβουν», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα του Μπεν, Κέρι.

Οι γονείς του Μπεν, που πλέον θα είναι 24 ετών, θεωρούν ότι τώρα θα δοθεί μεγαλύτερη σημασία στην μαρτυρία του Αντώνη Μπέντζιου, ο οποίοςαπέδρασε από τη φυαλκή και βρέθηκε στον καταυλισμό των τσιγγάνων στη Λάρισα το 1991, ψάχνοντας τον δικό του γιο, Ράμπο, που τότε έμενε με την γνωστή οικογένεια τσιγγάνων, Κερίμι. Σϋμφωνα με τις αποκαλύψεις που είχε κάνει στους παππούδες του Μπεν το 1996 στον καταυλισμό είχε δει ένα αγόρι που έμοιαζε πολύ με τον Μπεν και όταν ρώτησε ποιος είναια υτός, το «κεφάλι» της οικογένειας του απάντησε:«Τον αρπάξαμε από την Κω».

Ο Μπέντζιος είχε δώσει και κατάθεση στην αστυνομία, αλλά οι αρχές δεν έδωσαν ποτέ την πρέπουσα σημασία.



Οι ΜακΚάν πάντα πίστευαν ότι οι τσιγγάνοι ήταν το κλειδί της υπόθεσης και μετά τη δημοσίευση της υπόθεσης της Μαρίας ικετεύουν: «Βοηθήστε μας να βρούμε το γιο μας. Κάποιος πρέπει να αρχίσει να μας δίνει σημασία. Ο Μπεν είναι τώρα 24 ετών. Έχουν περάσει 22 χρόνια και είναι πάρα πολλά».

Οι ελπίδες τους ότι ο γιος τους θα βρεθεί βασίζεται και σε μαρτυρία ενός οδηγού ταξί, ο οποίος είχε καταθέσει ότι είχε δει το αγόρι στον καταυλισμό μαζί με ένα μέλος της οικογένειας Κερίμι.



Προβληματισμός για τις ενέργειες του Δήμου

Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από το καθεστώς για την σύνταξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης. Ο δήμος Αθηναίων ισχυρίζεται πως «με την εφαρμογή του νόμου 344/76, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη σύνταξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης δεν απαιτείται πιστοποιητικό γέννησης από μαιευτήριο, αλλά αρκεί η δήλωση ενός γονέα και δύο επιπλέον μαρτύρων, που ήταν παρόντες κατά τη γέννηση του παιδιού. Ληξιαρχική πράξη γέννησης εκδίδεται από τον δήμο, στον οποίο ο γονέας δήλωσε ότι έλαβε χώρα το γεγονός. Αν και ο νόμος επιβάλλει τη δήλωση της γέννησης εντός 10 ημερών, εντούτοις προβλέπει ότι οι γονείς μπορούν να δηλώσουν τη γέννηση του παιδιού, ακόμη έως και την ενηλικίωσή του, με καταβολή χρηματικού προστίμου».

Αυτός όμως ο ισχυρισμός καταρρίπτεται πολύ εύκολα. Ο καθένας μπορεί να δει τα πιστοποιητικά που χρειάζονται για την έκδοση ληξιαρχικής πράξης γέννησης, μπαίνοντας στην Εθνική Πύλη Δημόσια Διοίκησης.



Από την πλευρά του πάντως το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε δια του αναπληρωτή υπουργού Λεωνίδα Γρηγοράκου ότι στο επόμενο νομοσχέδιο θα καταθέσει διάταξη «που θα διασφαλίζει το αδιάβλητο τόσο της μητρότητας όσο και της πατρότητας κάθε νεογέννητου παιδιού».

«Σε όσα γεννιούνται σε νοσοκομείο θα χρειάζεται , όπως προβλέπει ήδη ο νόμος, πιστοποίηση τόσο από τον γιατρό όσο και από το νοσοκομείο. Για όσα παιδιά γεννιούνται εκτός μαιευτηρίου θα απαιτείται η χρήση αδιαμφισβήτητων μέσων της τεχνολογίας, της ιατρικής και του Δικαίου» αναφέρει η ανακοίνωση του κ. Γρηγοράκου.

Συναγερμός σε οικογένειες με παιδιά δηλωμένα ως νεκρά

Η υπόθεση της 4χρονης έχει εγείρει πολλά ερωτήματα και για την πιθανή δράση κυκλωμάτων εμπορίας παιδιών στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολλά ζευγάρια των οποίων τα παιδιά έχουν δηλωθεί νεκρά, ωστόσο, οι υποθέσεις τους είναι ασαφείς και έχουν ήδη πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.



Χαρακτηριστική περίπτωση ενός ζευγαριού από τη Θεσσαλονίκη το οποίο, σύμφωνα με αποκάλυψη του ΣΚΑΪ, είχε χάσει το νεογέννητο παιδί του το 2009. Στη συνέχεια οι άνθρωποι από το νοσοκομείο αρνήθηκαν στους γονείς να δουν το νεκρό παιδί τους ισχυριζόμενοι ότι υπήρχε κίνδυνος μολύνσης. Ωστόσο, επειδή η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης οι γονείς ζήτησαν εκταφής της σωρού για να διαπιστώσουν έκπληκτοι ότι το φέρετρο του παιδιού τους ήταν άδειο.

Αυτή τη στιγμή οι άτυχοι γονείς είναι ακόμη ένα ζευγάρι που έχει ζητήσει εξετάσεις DNA για να διαπιστώσει μήπως η μικρή Μαρία είναι το χαμένο αγγελούδι τους καθώς ταιριάζουν τόσο η ηλικία όσο και τα χαρακτηριστικά.
protothema.gr

Read more...

''MONAΔΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ Ο Γ.ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ''...


Ως τον «αποκλειστικό υπεύθυνο της καθυστέρησης του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης επί μήνες» χαρακτηρίζει τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, η διοικούσα επιτροπή ...
νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας σε ανακοίνωσή της το Σάββατο.
Με αφορμή τοποθέτηση του κ. Μπουτάρη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης την Παρασκευή, η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης «επιμένει να καταδικάζει την πόλη στις συνέπειες νέας μεγάλης καθυστέρησης του έργου κατασκευής του μετρό» κι ότι «καταστρατηγεί τα συμφωνηθέντα μεταξύ δήμου και αρμοδίων υπουργείων, υπέρ της συνύπαρξης μετρό και αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου με προσωρινή απόσπαση, την οποία προβλέπουν και οι μελέτες, τις οποίες ο ίδιος είχε επικαλεστεί».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

ΔΥΟ ΠΛΕΙΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 28 ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ...


Την Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και την Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ ανακήρυξε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, ως πλειοδότριες του διαγωνισμού για την πώληση και μίσθωση 28 ακινήτων...
που έχουν κατανεμηθεί σε δυο χαρτοφυλάκια και στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, υπουργεία, εφορίες και υπηρεσίες δημόσιας τάξης.
Το έργο αφορά στην πώληση και λειτουργική μίσθωση των εν λόγω κτιρίων από το Ελληνικό Δημόσιο για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Οι επενδυτές αναλαμβάνουν την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων για την αναβάθμιση των κτιρίων, καθώς και την κύρια συντήρησή τους για την περίοδο αυτή.
Όπως αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ σε σημερινή ανακοίνωσή του, οι ανωτέρω επενδύσεις θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ επιτυγχάνεται αξιοσημείωτη εξοικονόμηση πόρων για το Δημόσιο, καθώς άνω του 15% των κτιρίων παρέμενε μέχρι σήμερα άδειο και αναξιοποίητο.
Το συνολικό οικονομικό αντάλλαγμα για το Ελληνικό Δημόσιο, ανέρχεται σε 261,31 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ,πΠρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συναλλαγές των τελευταίων ετών στην ελληνική αγορά ακινήτων, η οποία αναμένεται να τονώσει τη ζήτηση, δεδομένης της καίριας συμμετοχής ξένων κεφαλαίων.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, για το χαρτοφυλάκιο Α, πλειοδότης με τίμημα 115,5 εκατ. ευρώ αναδείχθηκε η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ.
Για το χαρτοφυλάκιο B, πλειοδότης με τίμημα 145,81 εκατ. ευρώ αναδείχθηκε η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, η οποία διαχειρίζεται ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά χαρτοφυλάκια στην Ελλάδα και την Ανατολική Ευρώπη, συνολικής αξίας άνω του μισού δισ. ευρώ.
Στη Β’ φάση ο διαγωνισμός για τον τουριστικό λιμένα της Πύλου
Επίσης, το δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε οκτώ επενδυτικά σχήματα που θα συνεχίσουν στη Β’ φάση των διαγωνισμών για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας και τμήματος του Λιμένα Πύλου.
Τα επενδυτικά σχήματα που προχωρούν στη Β’ Φάση για τη Μαρίνα και το τμήμα του Λιμένα Πύλου είναι τα εξής:
1. Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
2. MAJESTIC MARINE ENGINEERING LLC FZE
3. ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. Σύμπραξη των εταιρειών ARCHIRODONGROUP N.V., Α1 ΓΙΩΤ ΤΡΕΙΝΤ ΚΟΝΣΟΡΤΣΙΟΥΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και – ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
5. ΚΑΣΟΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
6. Σύμπραξη των εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΩΤΙΝΓΚ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
7. ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ
8. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Τα επενδυτικά σχήματα που θα επιλεγούν για τη Β’ Φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη Μαρίνα και το μέρος του Λιμένα της Χίου, θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.
Οι διαγωνισμοί αυτοί εντάσσονται στο ευρύτερο πρόγραμμα Νηρηίδες, που αφορά την αξιοποίηση 46 τουριστικών λιμένων της χώρας, μέσω παραχωρήσεων (μακροχρόνιες μισθώσεις). Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία των υποδομών εκείνων που θα επιτρέψουν την ουσιαστική αναβάθμιση του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα μας. Υπενθυμίζεται ότι η διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση των τουριστικών λιμένων του Αλίμου,της Ύδρας, του Πόρου και της Ν. Επιδαύρου βρίσκεται στην τελική φάση κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, ενώ εντός του 2013 αναμένεται να ξεκινήσουν και νέοι διαγωνισμοί.
Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για το Παλιούρι Χαλκιδικής

Τέλος, το δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ απεδέχθη ομόφωνα τη βελτιωμένη προσφορά της εταιρείας Dοnskoy Tabak, ύψους 14 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση συνολικής επιφάνειας περίπου 322 στρ. του ακινήτου στο Παλιούρι της Χαλκιδικής, σε σύνολο περίπου 2.000 στρεμμάτων, ολοκληρώνοντας έτσι τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία.
Η αξιοποίηση αναμένεται να οδηγήσει στην υλοποίηση επένδυσης ύψους τουλάχιστον 80 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη ξενοδοχειακών υποδομών,μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η ανακαίνιση και λειτουργία του Ξενία Παλιουρίου (παραχωρείται για 99 έτη).
Σημειώνεται ότι το Ξενία Παλιουρίου έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο σύγχρονης αρχιτεκτονικής, και παραμένει κενό εδώ και 20 χρόνια, ενώ έχει υποστεί εκτεταμένους βανδαλισμούς. Η ανάπτυξη του ακινήτου εκτιμάται ότι θα αποφέρει σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, δημιουργώντας σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας και αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής.
Πηγή : naftemporiki.gr

Read more...

Προσφυγή συνταξιούχων στο ΣτΕ για μειώσεις και εφάπαξ...



Με αιτήσεις συνταξιούχων που υποστηρίζουν ότι είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου οι περικοπές των συντάξεων τους (κυρίων και επικουρικών) και του εφάπαξ (που ...
έγιναν στο πλαίσιο της μνημονιακής νομοθεσίας) θα ασχοληθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Οι αιτήσεις των συνταξιούχων, αρχικά είχαν κατατεθεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, αλλά ο πρόεδρος του ΣτΕ Σωτήρης Ρίζος και η αρμόδια τριμελής επιτροπή, τις εισήγαγε στο ΣτΕ, προς συζήτηση με διαδικασίες εξπρές, λόγω σπουδαιότητας του θέματος που θίγουν, αλλά και καθώς ενδιαφέρουν μεγάλο αριθμό πολιτών, αφού εκατοντάδες συνταξιούχοι έχουν καταθέσει προσφυγές στα Διοικητικά Πρωτοδικεία της χώρας για το ζήτημα αυτό. Οι αποφάσεις που θα εκδοθούν από το ΣτΕ θα αποτελέσουν υποχρεωτικά «πιλότο» για τους δικαστές των Πρωτοδικείων και των Εφετείων που έχουν στα χέρια τους εκατοντάδες παρόμοιες εκκρεμείς υποθέσεις.

Σύμφωνα με τους συνταξιούχους που προσέφυγαν στα δικαστήρια, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ, στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων και στο Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, οι κύριες συντάξεις τους, ανάλογα με το ύψος τους, μειώθηκαν από 20% έως 40% και οι επικουρικές συντάξεις κατά 15%, ενώ το εφάπαξ μειώθηκε κατά 34,72% περίπου.

Ειδικότερα, οι συνταξιούχοι οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ, υποστηρίζουν ότι από 1.11.2011 οι συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.200 ευρώ, μειώθηκαν κατά 20% και για όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 55ό έτος της ηλικίας τους μειώθηκαν για ποσά άνω των 1.000 ευρώ, κατά 40%. Επίσης, αναφέρουν ότι για τη μείωση λαμβάνεται υπόψη το ακαθάριστο ποσό της κυρίας σύνταξης που εναπομένει μετά την παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων, ενώ οι επικουρικές συντάξεις του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ μειώθηκαν από το ίδιο χρονικό σημείο (1.1.2011) κατά 15%, όπως επικαλούνται οι συνταξιούχοι.

Παράλληλα, εκπαιδευτικός ασφαλισμένος στο Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων αναφέρει ότι μειώθηκε το εφάπαξ του σε ποσοστό 34,27%. Η μείωση αυτή οφείλεται στις διαδοχικές μειώσεις του χορηγούμενου εφάπαξ που έγιναν μετά την 1η Ιανουαρίου 2010, αλλά και στην καθυστέρηση, πλέον των δύο ετών, της καταβολής του, που είχε ως συνέπεια να μεσολαβήσουν μνημονιακοί νόμοι και να περικόψουν επιπρόσθετα το ανώτατο πλαφόν του εφάπαξ.

Στις αιτήσεις του οι συνταξιούχοι υπογραμμίζουν ότι με τις μειώσεις που έγιναν παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, καθώς οι μειώσεις που επιβλήθηκαν δεν είναι πρόσφορες και αναγκαίες για την επίτευξη του επιδιωκόμενου δημοσίου συμφέροντος, ενώ παράλληλα παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή του κράτους δικαίου, όπως και η αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης. Εξάλλου, οι μειώσεις αυτές είναι αντίθετες στα άρθρα 4 και 22 του Συντάγματος που ορίζουν ότι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και ότι το κράτος μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων, όπως επίσης προσκρούουν και στα άρθρα 5, 73 και 80 του Συντάγματος.

Ακόμα, οι επίμαχες μειώσεις προσκρούουν και στην ΕΣΔΑ η οποία προστατεύει την περιουσία, στην έννοια της οποίας περιλαμβάνονται οι αποδοχές των εργαζομένων και οι συντάξεις.

Τέλος, ένας από τους συνταξιούχους ζητεί να του επιδικαστεί το ποσό των 5.000 ευρώ για την ηθική βλάβη η οποία του προκλήθηκε από την παράνομη συμπεριφορά του Ταμείου στο οποίο είναι ασφαλισμένος, ενώ όλοι οι συνταξιούχοι ζητούν να τους καταβληθούν οι διαφορές στις συντάξεις και το εφάπαξ.

ΑΜΠΕ

Read more...

Θα παρακολουθούν τους μισθούς και τις συντάξεις, μ' ένα κλικ!...




Τη δημιουργία ηλεκτρονικού ασφαλιστικού προφίλ για το σύνολο των κατοίκων της χώρας, μέσω του οποίου θα ελέγχεται το σύνολο του ασφαλιστικού βίου των πολιτών προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

Κάθε πολίτης θα "παρακολουθείται" μέσω του...
ΑΜΚΑ για το σύνολο του ασφαλιστικού βίου του, ενώ μέσω του συστήματος "Άτλας" όλες οι σχετικές πληροφορίες θα καταχωρίζονται σε Ατομικό Ψηφιακό Λογαριασμό Ασφάλισης.

Ηλεκτρονική πρόσβαση στον λογαριασμό του θα έχει οποιαδήποτε στιγμή ο κάθε ασφαλισμένος, ενώ κάθε φορά που θα διεκδικεί οποιαδήποτε παροχή από το Ταμείο του θα αναζητείται η πιστοποίηση του δικαιώματος από τον ατομικό του λογαριασμό.

"Πρόκειται για ένα σπάνιο έργο που δικαιολογεί απολύτως τον τίτλο του", σημειώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι το σύστημα θα είναι σε πλήρη εφαρμογή εντός του 2015, όταν θα έχουν ενταχθεί στους λογαριασμούς όλες οι χειρόγραφες ασφαλιστικές καταστάσεις.

Ήδη το 15% του έργου έχει υλοποιηθεί, ενώ τα στοιχεία των ασφαλισμένων από το 2001 και εντεύθεν μπορούν εύκολα να ενταχθούν, καθώς είναι σε ψηφιακή μορφή.

Ωστόσο το επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να ψηφιοποιηθούν 110 εκατομμύρια καταστάσεις ασφάλισης και αποδεικτικά πληρωμής από 17 ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία αντιπροσωπεύουν συνολικά 18 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης!

Ουσιαστικά το ηλεκτρονικό προφίλ θα περιλαμβάνει άμεσα και έμμεσα στοιχεία ασφαλισμένων, ενεργών και ανενεργών, όπως και των συνταξιούχων. Και αφορά όλα τα ταμεία κύρια, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ βοηθήματος.


news247.gr

Read more...

Ρευστό πολιτικό τοπίο: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε απόσταση αναπνοής - Χρυσή Αυγή σε ελεύθερη πτώση



Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το "Εθνος της Κυριακής". Προβάδισμα μίας μονάδας της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτη η Χρυσή Αυγή και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΑΝ.ΕΛ.
Τη ρευστότητα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό καταγράφουν δημοσκοπήσεις που διεξάγονται στη χώρα και καταδεικνύουν τη "σκληρή μάχη" μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική πρωτιά.
Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό του "Έθνους της Κυριακής" η Νέα Δημοκρατία καταγράφει προβάδισμα της τάξης 1% έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τρίτο κόμμα, αλλά σε ελεύθερη πτώση, είναι η Χρυσή Αυγή και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Αναλυτικά τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου:
* ΝΔ 20,2%
* ΣΥΡΙΖΑ 19,2%
* Χρυσή Αυγή 5,1%
* ΠΑΣΟΚ 4,7%
* ΑΝ.ΕΛ. 4,2%
* ΚΚΕ 4%
* ΔΗΜΑΡ 2,4%
Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα :
ΝΔ 30,3%
ΣΥΡΙΖΑ 28,9%
Χρυσή Αυγή 7,6%
ΠΑΣΟΚ 7,1%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4%
ΚΚΕ 5,9%
ΔΗΜΑΡ 3,6%
Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες με 53% έναντι 33% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 35% έναντι 13% του Αλέξη Τσίπρα.

Read more...

Αφυδατώνεται οικονομικά η Χρυσή Αυγή ...



Μέσα στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής θα μπει τελικά η τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Η...
χρυσή τομή ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει βρεθεί και όπως όλα δείχνουν η διακοπή της ροής χρήματος θα είναι ομόθυμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ολομέλεια αναμένεται να κληθεί να ψηφίσει τροπολογία, η οποία θα αναφέρει μεταξύ άλλων πως σε περίπτωση που ασκηθεί δίωξη κατά της ηγεσίας ή του 1/5 των στελεχών ενός κόμματος για εγκληματική οργάνωση ή τρομοκρατική δράση θα αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία του Κοινοβουλίου. Παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις, τελικά συμφωνήθηκε να απαιτούνται μόλις 151 ψήφοι για να επικυρωθεί μία τέτοια απόφαση.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος έχει και το καθήκον να εισηγηθεί την τροπολογία, τόνισε πως "για την κυβέρνηση είναι αδιανόητο το κράτος και οι φορολογούμενοι πολίτες να χρηματοδοτούν εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις που επιχειρούν να καλυφθούν κάτω από το μανδύα πολιτικού κόμματος".

Σε κάθε περίπτωση, οι διατυπώσεις και η αιτιολόγηση της τροπολογίας δεν ικανοποίησαν ΚΚΕ και ΑΝΕΛ, οι οποίοι ξεκαθάρισαν πως θα ψηφίσουν παρών στη διαδικασία. Είναι ενδιαφέρον ωστόσο, πως για πρώτη φορά για ένα μείζον θέμα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν κοινή γραμμή.

parapolitika.gr

Read more...

Δίνουν 9 δισ. ευρώ για παραίτηση της Ελλάδας από τις πολεμικές αποζημιώσεις



Ποια τα σενάρια του Βερολίνου για τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο. Μας δίνουν 9 δισ. ευρώ για να τα ξεχάσουμε
Το πλήγμα που δέχεται η εικόνα της χώρας παρά το γεγονός ότι απορρίπτει οποιαδήποτε οφειλή της Γερμανίας προς την Ελλάδα από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου προβληματίζει το Βερολίνο.
Επεξεργάζονται μάλιστα ακόμα και σενάρια μερικής αποκατάστασης, ενδεχομένως με παραίτηση από τμήμα των κεφαλαίων που έχουν διαθέσει για τα ελληνικά πακέτα διάσωσης ή με δημιουργία ταμείου για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ενώ τα περισσότερα γερμανικά κόμματα αρνούνται ακόμα και να συζητήσουν την ουσία της ελληνικής διεκδίκησης, αρκετοί Γερμανοί πολιτικοί αναγνωρίζουν αν όχι την υποχρέωση της χώρας τους να καταβάλει αποζημιώσεις ή κατοχικά δάνεια, τουλάχιστον την ανάγκη με κάποιον τρόπο να τερματιστεί η συζήτηση που τείνει να προσλάβει επικίνδυνες διαστάσεις.
Σε άρθρο των New York Times επικαλούνταν αναλυτές οι οποίοι θεωρούν ότι οι ελληνικές διεκδικήσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί όταν την επόμενη φορά θα αναζητηθούν τρόποι ελάφρυνσης του χρέους.
Κυβερνητικός παράγοντας από την Ελλάδα εκφράζει παράλληλα την ελπίδα ότι οι Γερμανοί αντί να συμφωνήσουν σε κούρεμα θα προτιμήσουν να ξεπληρώσουν το κατοχικό δάνειο, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να περάσει ευκολότερα στον γερμανικό λαό.
Η πρόταση που έχουν επεξεργαστεί σε αρχικό στάδιο κυβερνητικοί παράγοντες του Βερολίνου εστιάζει ακριβώς στον κίνδυνο η Γερμανία να καταλήξει "ανεπιθύμητη" στους ίδιους τους εταίρους της παρά το γεγονός ότι συμμετέχει με αρκετά δισεκατομμύρια στη διάσωσή τους.
Δεδομένου ότι το Βερολίνο θέλει πάση θυσία να αποτρέψει ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, εξετάζεται το σενάριο της παραίτησης από τμήμα των χρημάτων που αποτελούν τη γερμανική συμμετοχή στα πακέτα διάσωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το ποσό δεν μπορεί να ανέρχεται σε περισσότερα από έναν υψηλό μονοψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων έως δηλαδή και 9 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ταμείο για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Το δεύτερο σενάριο αφορά τη δημιουργία επενδυτικού ταμείου το οποίο θα διαθέτει χρήματα για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και θα μπορούσε να ικανοποιήσει και τις απαιτήσεις των Σοσιαλδημοκρατών για χαλάρωση της λιτότητας και προώθηση της ανάπτυξης.
Και στις δύο περιπτώσεις δεν προβλέπεται επίσημη αναγνώριση του χρέους της Γερμανίας, αλλά θα απαιτηθεί η οριστική παραίτηση της Ελλάδας από οποιαδήποτε διεκδίκηση σε ένδειξη καλής θέλησης και αναγνώρισης της αλληλεγγύης της φίλιας χώρας.
Η Αθήνα θα βρισκόταν έτσι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς οι διεκδικήσεις της ανέρχονται σε πολύ μεγαλύτερα ποσά, ενώ θα είχε να αντιμετωπίσει και το εσωτερικό μέτωπο.
Για τη Γερμανία ταυτόχρονα θα άνοιγε μια συζήτηση πολύ ευρύτερη σχετικά με αντίστοιχες οφειλές προς άλλες χώρες που αντιμετώπισαν τη φρίκη των ναζί.
Πηγή: Real News

Read more...

Ο «μυστικός δείπνος» χουντικών και νεοναζί ...




Η Χρυσή Αυγή προεκλογικά επιδίωξε με μεσολαβητή έναν επιχειρηματία τη στήριξη και την ενεργό συμμετοχή γόνων των πρωταίτιων της χούντας.


Ειδικότερα σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» προεκλογικά έγιναν μυστικές συνομιλίες με...
μεσολαβητή επιχειρηματία, που δεν κατονομάζει, με τους Χρήστο Παπαδόπουλο, Γιάννη Μακαρέζο και Μάνο Χατζηδάκη, δηλαδή τους γιούς των πρωταγωνιστών της Χούντας και του συγγραφέα – βιογράφου του Γεωργίου Παπαδόπουλου, με στόχο και οι τρεις να είναι στα ψηφοδέλτια της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν πριν από περίπου ένα χρόνο στο εστιατόριο κεντρικού ξενοδοχείου όπου διέμενε εκείνες τις ημέρες ο επιχειρηματίας από την Αθήνα που δραστηριοποιείται στην επαρχία. Ο εν λόγω επιχειρηματίας όπως αναφέρει η Καθημερινή είναι γνωστός για τα «αισθήματα συμπάθειας» προς τη δικτατορία.

Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι είχε επικοινωνία με τον Τάκη Μιχαλόλια, αδελφό του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος του ζήτησε να πείσει τους «γόνους» να κατέβουν στις εκλογές με τη Χρυσή Αυγή. Προς αυτόν τον σκοπό υποστήριξε πως η συνεργασία με τη νεοναζιστική οργάνωση θα οδηγούσε στη «νομική και ηθική αποκατάσταση της Χούντας». Μάλιστα τους είπε πως ο «φύρερ» των νεοναζί θέλει να φτιάξει και ένα μουσείο για τον Γ. Παπαδόπουλο.

Και οι τρεις αρνήθηκαν ωστόσο ο ένας από τους προσκεκλημένους ήταν πιο διαλλακτικός. «Πως είναι δυνατόν να το σκέφτηκες;» τον ρώτησαν οι άλλου δύο ενώ αποχωρούσαν. «Είστε καλά;. Απλά καλό είναι να μην τους πάμε κόντρα, άφησέ τους να νομίζουν πως δεν είμαστε τελείως αρνητικοί», τους απάντησε.

Read more...

Δραματικές οι ανισότητες Τους 8.000 φτάνουν οι εκατομμυριούχοι στην Ελλάδα


Τους 8.000 φτάνουν οι εκατομμυριούχοι στην Ελλάδα
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σε 8.000 υπολογίζονται οι έλληνες που διαθέτουν κινητή και ακίνητη περιουσία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, καθώς μόνο 2.687 άτομα στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαθέτουν μετοχές αξίας 1 εκατ. ευρώ.

Από αυτούς, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Wealth-X και στοιχείων της UBS, οι 505 είναι πολυεκατομμυριούχοι, οι οποίοι διαθέτουν περιουσία 60 δισ. ευρώ, η οποία μάλιστα έχει αυξηθεί σε σχέση με το 2012.

Σύμφωνα με στοιχεία της Credit Suisse που επικαλείται Το Βήμα, ο μέσος πλούτος στη χώρα μας ανά ενήλικο αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο κατά 9,9% και βρίσκεται στα 76.191 ευρώ, καθώς η ενίσχυση του ευρώ και η άνοδος στο χρηματιστήριο αντιστάθμισαν την πτώση των τιμών των ακινήτων.

Οι περίφημες καταθέσεις των ελλήνων στο εξωτερικό υπολογίζονται από τραπεζικούς κύκλους στην περιοχή των 100 δισ. ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εξετάζονται μειώσεις Σε «κούρεμα» στα ρετιρέ του ενίαιου μισθολογίου προσανατολίζεται η κυβέρνηση


Σε «κούρεμα» στα ρετιρέ του ενίαιου μισθολογίου προσανατολίζεται η κυβέρνηση
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ενώπιον των αντιδράσεων για τις διαφορετικές «ταχύτητες» στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, η κυβέρνηση προσανατολίζεται, όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής, σε μειώσεις στα ανώτατα κλιμάκια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξετάζονται μειώσεις μεταξύ 5% και 20% σε απολαβές άνω των 2.800, ιδιαίτερα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με εξαίρεση τις διοικητικές θέσεις ευθύνης και τις θέσεις ειδικών καθηκόντων.

Από αυτό, εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν κεφάλαια μεταξύ 50 και 100 εκατ. ευρώ, τα οποία θα μπορούσαν, όπως αναφέρεται, να ανακουφίσουν τα χαμηλότερα μισθολογικά στρώματα που έχουν υποστεί περικοπές.

Η κίνηση θα αποσκοπεί λιγότερο στη μείωση μισθολογικού κόστους -η οποία, σημειώνεται, δεν θα είναι σε κάθε περίπτωση υψηλή- και περισσότερο στον κατευνασμό των αντιδράσεων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αφορμή η υπόθεση της ΧΑ Για «βαθιά προσπάθεια αυτοκάθαρσης» στην ΕΛ.ΑΣ. μίλησε ο Ν.Δένδιας


Για «βαθιά προσπάθεια αυτοκάθαρσης» στην ΕΛ.ΑΣ. μίλησε ο Ν.Δένδιας
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
«Κάνετε κάτι το οποίο δεν είναι σύνηθες στον ελληνικό δημόσιο τομέα. Έχετε ξεκινήσει μία βαθιά προσπάθεια αυτοκάθαρσης μέσα από τα δικά σας θεσμικά όργανα, ώστε να αποβληθούν του Σώματος οι ελάχιστοι παραβατικοί επίορκοι, οι οποίοι υπό την προκάλυψη του νεοναζιστικού φαινομένου σπιλώνουν την εικόνα και το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας», δήλωσε απευθυνόμενος σε αστυνομικούς ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας με αφορμή την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Δένδιας, αναφέρθηκε εμμέσως και στην υπόθεση του μικρού κοριτσιού που βρέθηκε στα Φάρσαλα, λέγοντας: «Διαλύσατε σε μεγάλο βαθμό τα γκέτο της ανομίας που ανθούσαν στη χώρα. Είτε αυτά ανθούσαν μέσα στις ποικιλώνυμες "βίλες" είτε αυτά επέτρεπαν σε μικρά παιδάκια να έχουν αρπαγεί και να βρίσκονται μακριά από τους φυσικούς τους γονείς.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις Μέτωπο βουλευτών και υπουργών που λένε «ως εδώ» για την τρόικα


Μέτωπο βουλευτών και υπουργών που λένε «ως εδώ» για την τρόικα
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Ισχυρό μέτωπο έχει συγκροτηθεί στους κόλπους των κυβερνητικών βουλευτών, οι οποίοι, στον απόηχο του κλίματος έντασης που προέκυψε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, διαμηνύουν ότι οι αντοχές έχουν εξαντληθεί και δεν είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν νέα μέτρα.

Σε αυτό το κλίμα έχει αυξηθεί η δραστηριότητα των «γαλάζιων» βουλευτών, οι οποίοι καταθέτουν με μεγάλη συχνότητα ερωτήσεις, κυρίως προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τις οποίες εκφράζουν την αντίθεσή τους σε διάφορα ζητήματα, όπως τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων ή το πετρέλαιο θέρμανσης.

«Είμαστε μία ομάδα 55-60 κατ' αρχήν συναδέλφων της ΝΔ που καταθέσαμε δύο αντιπροσωπευτικές ερωτήσεις ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής» δηλώνει στην κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης.

«Το μήνυμα που εκπέμπεται είναι σαφές και με πολλούς αποδέκτες στο εσωτερικό ή το εξωτερικό [...] Κατανοούμε την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Διαφωνούμε όμως με λογικές οριζόντιων μέτρων» προσθέτει ο κ. Στυλιανίδης.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν εκφράζει ανησυχία για τις αντιδράσεις στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. «Μεταφέρουν την αντίδραση της κοινωνίας και αυτό είναι υγεία» λένε χαρακτηριστικά συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Βήμα της Κυριακής.

«Για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων. Η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της και αυτό αναμένει από τους εταίρους της» δήλωσε εξάλλου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε στενούς του συνεργάτες, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.

«Δεν εκβιαζόμαστε ούτε εκβιάζουμε. Δικαιούμαστε λύση σε ό,τι αφορά το χρέος, άμεσα, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο» φέρεται να διαμήνυσε ο πρωθυπουργός κατά τις συναντήσεις του με τον Ζοζέ Μπαρόζο, την Κριστίν Λαγκάρντ και με τον επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ.

Μέτωπο εξάλλου φέρεται να έχει δημιουργηθεί και μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης, οι οποίοι ζητούν να σταματήσουν οι συναντήσεις πολιτικών παραγόντων με τους εκπροσώπους της τρόικας. «Οι υπάλληλοι με τους υπαλλήλους» είναι η γραμμή πολλών υπουργών. «Καιρός να τελειώνουμε με τους 'χαρτογιακάδες'» έλεγε στο Βήμα κεντρικός υπουργός.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μετά τις Ευρωεκλογές το θέμα του χρέους Π.Ρουμελιώτης: «Παταγωδώς έξω» οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα


Π.Ρουμελιώτης: «Παταγωδώς έξω» οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Το Διεθνές Νομισματικό ταμείο βρίσκεται σε δυσχερή θέση, καθώς οι προβλέψεις του για την Ελλάδα «πέσανε παταγωδώς έξω», με τεράστιο κοινωνικό κόστος, δήλωσε στο Mega o πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το «παιχνίδι» του καλού και του κακού στην τρόικα είναι προσυνεννοημένο, ενώ προέβλεψε ότι το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας δεν θα συζητηθεί πριν από τις Ευρωεκλογές του Μαΐου «διότι αυτή είναι η στάση της Γερμανίας».

«Το ΔΝΤ βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη θέση αυτή τη στιγμή, σε σχέση με την Ελλάδα, γιατί είχε κάνει προβλέψεις οι οποίες πέσανε παταγωδώς έξω. Βασικά αυτό που πειράζει τώρα το Ταμείο είναι ότι αρχίζει να γίνεται κατανοητό ότι αυτές οι λανθασμένες προβλέψεις είχαν ένα τεράστιο κοινωνικό κόστος» ανέφερε ο κ. Ρουμελιώτης.

Ο ίδιος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η πρόβλεψη του Ταμείου για την ανεργία ήταν ότι θα φτάσει στο 14% ενώ έχει εκτοξευτεί στο 28%. Οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ, όπως είπε ο κ. Ρουμελιώτης, βρίσκονται σε δύσκολη θέση γιατί «είναι υποχρεωμένοι στις προτάσεις που θα κάνουν να μην έχουν κοινωνικό κόστος».

Σε ό,τι αφορά στη στάση των υψηλόβαθμων εκπροσώπων της τρόικας, ιδιαίτερα εκείνη του Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) και του Ματίας Μορς (Κομισιόν), ο Π.Ρουμελιώτης υποστήριξε ότι «αυτά είναι συνεννοημένα μεταξύ τους».

«Κάθε φορά που έρχονται εδώ αναλαμβάνει ο ένας το ρόλο του καλού και ο άλλος το ρόλο του κακού. Αυτή τη φορά έχει αναλάβει το ρόλο του καλού το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το ρόλο του κακού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» είπε.

Ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ εκτίμησε εξάλλου ότι «δεν πρόκειται να συζητηθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους πριν από τις Ευρωεκλογές», λόγω της στάσης που τηρεί κυρίως η γερμανική πλευρά, και ακόμα και τότε δεν θα τεθεί «σε καμία περίπτωση» θέμα κουρέματος του χρέους.

«Τα μόνα που θα συζητηθούν είναι μία μείωση των επιτοκίων των δανείων του EFSF, επιμήκυνση, και ενδεχομένως μεταφορά ενός ποσού που δόθηκε στις τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους από το δημόσιο χρέος στο Ταμείο (σ.σ. στον ESM)» δήλωσε.

Ερωτηθείς γιατί η συζήτηση για το χρέος θα γίνει μετά τις Ευρωεκλογές, ο κ. Ρουμελιώτης απάντησε: «Διότι αυτή είναι η στάση της Γερμανίας. Το απέκλεισε δημοσίως. Ακόμα και οι Σοσιαλδημοκράτες, που θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ενώ αρχικά είχαν μία θετική στάση σε αυτό το θέμα της απομείωσης του χρέους, στη συνέχεια άλλαξαν τη στάση τους».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Π 19/10/13 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ


Στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου, το Σάββατο, στελέχη της Δημοκρατικής Παράταξης από όλη την Ελλάδα, συνυπέγραψαν με την παρουσία τους, τη συμμετοχή τους και τις προτάσεις τους την Πρωτοβουλία-“ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ”.
Με εισηγήσεις για την οικονομία, τη σύγχρονη Διοίκηση, το νέο παραγωγικό μοντέλο και το κοινωνικό κράτος, αλλά και κατάθεση ψυχής από δεκάδες στελέχη, ολοκληρώθηκε το πρώτο βήμα μιας μεγάλης πρωτοβουλίας, με σκοπό την ανατροπή της στασιμότητας που χαρακτηρίζει σήμερα το σοσιαλιστικό χώρο.
Το πραγματικό ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν είναι πια εδώ. Το κοινωνικό ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν βρίσκεται πολιτικά τοποθετημένο μαζί με το σημερινό πολιτικό μόρφωμα που μόνο κατ’ όνομα θυμίζει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. της προόδου.
Όλοι εμείς δηλώνουμε πως δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αμέτοχοι την δημιουργία ενός αυταρχικού κράτους και την εγκαθίδρυση μιας νέας σκληρής δεξιάς με δεκανίκι και κυβερνητικό εταίρο το, κατ’ όνομα, ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Η απαξίωση της Δημοκρατικής Παράταξης και η καταστροφική πορεία της χώρας πρέπει να σταματήσει.
Για το λόγο αυτό αποφασίζουμε να δράσουμε.
Στην πράξη, η καρδιά του μεγάλου χώρου, που κάποτε εξέφραζε το ΠΑ.ΣΟ.Κ., χτύπησε ξανά, με το πάθος του κόσμου, με τη δύναμη του λαϊκού Κινήματος.
Η Δημοκρατική Παράταξη ξαναγεννιέται από το Λαό.
Συμμετέχουμε – Συμφωνούμε – Αποφασίζουμε – Προχωράμε
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθεί στη δημοσιότητα αναλυτικό πλαίσιο πολιτικών θέσεων της Πρωτοβουλίας, 
που θα σηματοδοτεί με απόλυτη σαφήνεια 
τις κατευθύνσεις της πολιτικής μας δράσης.
socialismos.gr

Read more...

Τσαφ-τσουφ, το τρένο περνά κύριε Βενιζέλο...






Ναι, αλλά κι εσείς καταπιέζετε τους μαύρους, λέει το παλιό ανέκδοτο ότι απάντησε ο Ρώσος στον Αμερικάνο, όταν ο τελευταίος παρατήρησε ότι τα σοβιετικά τρένα καθυστερούσαν, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του καθεστώτος.
Και ...
ακριβώς το παράδοξο που γεννούν οι ενοχές φέρνουν στο μυαλό οι απαντήσεις του Βενιζέλου σε όσα του καταμαρτυρούν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι εργαζόμενοι και πολλοί άλλοι για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.



Διότι, αργούν και αργούν πολύ τα τρένα σας -ή μάλλον τα υποβρύχιά σας- κύριε Βενιζέλο μας, πώς να το κάνουμε. Αλλά εσείς, όταν σας λένε ότι τέσσερα υποβρύχια είναι σχεδόν έτοιμα, σχεδόν πληρωμένα, σχεδόν απαραίτητα στο πολεμικό ναυτικό και σχεδόν σαπίζουν υπό τη σκιά της σχεδόν σκανδαλώδους σύμβασής σας με κάποιον "επενδυτή" Σαφά-ντασμα και την Αμπού Ντάμπι (Χαζο) Μαρ απαντάτε με... Σκουριές.



Κι όταν σας εγκαλούν ότι με τον υποβρύχιο νόμο σας ζημιώσατε το Ελληνικό Δημόσιο και ωφελήσατε ποιος ξέρει ποιους και γιατί, εσείς απαντάτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τις παρακολουθήσεις που... δεν γίνονται, γιατί τον συνδέουν με το έγκλημα της Marfin. Ενώ όταν ο καθ' ύλην αρμόδιος για την άμυνα Αβραμόπουλος σας αφήνει ξεκρέμαστο μαζί με τη σύμβασή σας, τότε τον βγάζετε στη σέντρα ως συνομιλητή του Τσίπρα και υπουργό που θέλει να τα έχει καλά με την αντιπολίτευση.



Και το πιο ωραίο είναι ότι, αν και υπήρξατε φίλος του Άκη και των φίλων του. Αν και σκίζατε πριν λίγα χρόνια τα ρούχα σας στη Βουλή για την αθωότητά του και υπογράφατε πρώτος το σχετικό πόρισμα του ΠΑΣΟΚ. Αν και δηλώνατε υπό το κράτος της οργής ότι ο άνθρωπος "προσεβλήθη και διασύρθηκε" αδίκως. Αν και όλα αυτά, τώρα, που κατηγορείστε ότι δώσατε με τη σύμβασή σας συνέχεια και στα του Άκη τρόπαια, δεν έχετε κανένα πρόβλημα να δηλώσετε ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που πήρε υπό την προστασία του τους ανθρώπους και τις συμβάσεις του Τσοχατζόπουλου!



Τσαφ-τσουφ το τρένο περνά, όμως, κύριε Βενιζέλο. Καθυστερημένο, αλλά θα έρθει. Κι εκείνο που φαίνεται να σας ανησυχεί, εξ ου και κρύβεστε πίσω από Σκουριές και σενάρια συνομωσίας, είναι πού θα σας πάει. Διότι υπάρχει το δρομολόγιο που σας προσφέρει ο άσπονδος σύμμαχος Σαμαράς. Αλλά υπάρχει και το δρομολόγιο του εισαγγελέα...

Θανάσης Καρτερος

Read more...