Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ..."ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ"


Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Ξεκάθαρα... ο πρωθυπουργός δηλώνει σήμερα στην εφημερίδα το Έθνος της Κυριακής ...ότι πρέπει η ΕΕ να ...σταθεί συνεπείς στις υποχρεώσεις της όπως και εμείς στεκόμαστε συνεπείς στις δικές μας στέλνοντας ένα μήνυμα με... 
πολλαπλούς αποδέκτες αλλά κυρίως την τρόικα.
Ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει στο Έθνος :

Για τη κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων.
Η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της και αυτό αναμένει από τους εταίρους της.
Δεν εκβιαζόμαστε, ούτε εκβιάζουμε.
Δικαιούμαστε λύση σε ό,τι αφορά το χρέος, άμεσα, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο.


Στην εφημερίδα επισημαίνεται ότι: δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που η Κριστίν Λαγκάρντ έχει δηλώσει δημοσίως και επίσημα ότι... δεν πρόκειται να γίνουν άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων και πως... δεν θα επιβληθούν άλλα οριζόντια μέτρα, ο Πολ Τόμσεν να πιέζει την Ελλάδα προς το αντίθετο.Επισημαίνεται επίσης ότι αρχηγός της τρόικας είναι ο Ματίας Μορς, ο οποίος έχει και τον τελευταίο λόγο, αναφέροντας μάλιστα με νόημα ότι είναι κάτι που ξεχνούν οι Έλληνες...
Το ΔΝΤ μέσω στελεχών του εκφράζει πως υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την τύχη της κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ κάποιοι τονίζουν ότι και η Ουάσιγκτον έχει ανησυχία για την περίπτωση κατάρρευσης της κυβέρνησης.
 Από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τονίζουν ότι.... ενδεχόμενη πτώση της παρούσας κυβέρνησης θα σήμαινε αυτομάτως έναν μακρύ προεκλογικό αγώνα για την Ελλάδα, χωρίς να εφαρμόζεται το πρόγραμμα και την οικονομία να επιστρέφει στο.... σημείο μηδέν!
 Υπενθυμίζουν δε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με την Κριστίν Λαγκάρντ ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δεχθεί νέα μέτρα, ενώ το ίδιο επανέλαβε και στην τηλεφωνική του επικοινωνία με την διευθύντρια του Ταμείου μετά την έκθεση του ΔΝΤ που έκανε λόγο για λήψη μέτρων 6,5 δισ. ευρώ!
Μετα απο όλα αυτά...ταξίδι-αστραπή στη Μάλτα και στην Ιταλία  θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, την Δευτέρα, συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.για τον συντονισμό των προσπαθειών αντιμετόπισης της... παράνομης μετανάστευσης.Στις 11:00 το πρωί θα συναντηθεί στη Βαλέτα, με τον πρωθυπουργό της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ και στις 17:30 στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του, Ενρίκο Λέτα.Με τον κ. Λέτα, ο οποίος την  προηγούμενη Πέμπτη είχε συνάντηση στο Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, θα συζητήσουν και την συνεργασία των δύο χωρών ενόψει της Προεδρίας των δύο χωρών στην ΕΕ.

Τον κ. Σαμαρά θα συνοδεύει και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.
Οπως ανακοινώθηκε επίσης από το γραφείο του πρωθυπουργού, η προγραμματισμένη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega, την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, αναβάλλεται για τη επόμενη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου.
Πάντως όπως μαθαίνουμε σημαντική θα είναι και η... τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη Τρίτη με την τρόικα όπου ο κ.Γιάννης Στουρνάρας θα βάλει επι τάπητος το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών ενώ θα επιχειρήσει λύση συνολική...
Σας ευχαριστώ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: