Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Επιστολή Γερουλάνου προς τον Ειδικό Γραμματέα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης




ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΣΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΤΖΑΚΡΗ

Επιστολή προς τον Ειδικό Γραμματέα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Αριστείδη Μπουρδάρα, έστειλε ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, όπου του γνωστοποιεί τα αποτελέσματα του ελέγχου του υπουργείου του, σχετικά με τους νομότυπους, όπως έχουν χαρακτηριστεί διορισμούς του σογιού της Τζάκρη...



...στο μουσείο Πέλλας. Ο Γερουλάνος αναφέρει στην επιστολή του ότι γνωστοποιεί στον Ειδικό Γραμματέα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης τα στοιχεία και το αφήνει στην κρίση του για περαιτέρω έλεγχο.

Το κατάλαβαν στην κυβέρνηση ότι θα τους πάρουν με τα γιαούρτια με τα τερτίπια του ελέγχου μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, από δημοσίους υπαλλήλους του υπουργείου πολιτισμού και αποφάσισαν να στείλουν την υπόθεση στον καθ ύλην αρμόδιο, Ειδικό Γραμματέα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.


Read more...

Aπίστευτα προκλητικός ο Μαντέλης στην εξεταστική της Siemens



"ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ"

Πουλάει τρέλα ο Μαντέλης στην εξεταστική επιτροπή της Siemens, δεν εξηγείται αλλιώς.

Αλλά μπορεί και τα λέει τόσο άθλια γιατί τα αδικήματά του έχουν παραγραφεί και θα πάει στο σπιτάκι του!

Οποιοσδήποτε άλλος να είχε κάτι τέτοιο θα τον είχαν βάλει μέσα κατευθείαν... την ασυλία σας μέσα!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΕ




Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Ο Γιώργος Παπανδρέου στην Κομοτηνή το βράδυ της Πέμπτης

Στην Κομοτηνή θα βρίσκεται αύριο το βράδυ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Το βεβαρημένο πρόγραμμα του, λόγω της ψήφισης του νομοσχεδίου του «Καλλικράτη», είναι μέχρι στιγμής ο ανασταλτικός παράγοντας για να παραβρεθεί και να εγκαινιάσει το απόγευμα της Πέμπτης την 19η Εμπορική Έκθεση «ΘΡΑΚΗ 2010». Αν δεν τα καταφέρει θα έρθει, σύμφωνα με τον τελευταίο σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου, το βράδυ της ίδιας μέρας και θα διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο εκτός της πόλης της Κομοτηνής.
Ο Γιώργος Παπανδρέου στις Σάπες Ροδόπης 24.06.2007
piazzadelpopolo
Την Παρασκευή το πρωί, ο Γιώργος Παπανδρέου (αν δεν την εγκαινιάσει) θα επισκεφθεί την έκθεση και το μεσημέρι θα προεδρεύσει σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με θεσμικούς φορείς. Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει και θα ξεναγηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Μέγαρο Κομοτηνής, όπου και θα πραγματοποιήσει ομιλία και το βράδυ θα αναχωρήσει για την Αθήνα.
Αυτό είναι μέχρι στιγμής, με εξακριβωμένες πληροφορίες, το πρόγραμμα της επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου, το οποίο θα ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότατα στις επόμενες ώρες.

Read more...

OTE : ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ Η ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ!...


Πολύ περίεργα πράγματα με το τηλέφωνο του Γιώργου Παπανδρέου. Η βλάβη της τηλεφωνικής σύνδεσης σύνδεσης στην οικία του Πρωθυπουργού οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ. Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε σήμερα με επιστολή από τον Πρόεδρο του ΟΤΕ. Στην ανακοίνωσή του...
ο ΟΤΕ αναφέρει ακόμη τα εξής:
«Πρακτικά, αντί να διακοπεί η κίνηση στην τηλεφωνική σύνδεση 210 ΧΧ ΧΧ 5ΧΧ λόγω οφειλής, από λάθος διεκόπη η κίνηση στην τηλεφωνική σύνδεση 210 ΧΧ ΧΧ 1ΧΧ, που λειτουργεί στην οικία του Πρωθυπουργού.
Η διαδικασία της φραγής γίνεται χειροκίνητα γιατί αφορά σε γραμμή που ανήκει σε πελάτη με συνοπτική σύνδεση (ένας αριθμός με πολλές γραμμές). Η λανθασμένη διακοπή πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου 2010. Το λάθος δεν έγινε άμεσα αντιληπτό, καθώς στον χώρο λειτουργούν και άλλες τηλεφωνικές συνδέσεις. Μόλις ο ΟΤΕ ενημερώθηκε (στις 21 Μαΐου, 15:00), συνεργείο μετέβη άμεσα στην οικία του Πρωθυπουργού και αποκατέστησε τη συνδεση (18:45). Παράλληλα ενημερώθηκε ο υπεύθυνος του γραφείου του Πρωθυπουργού».fimotro
Read more...

Δωρεάν ίντερνετ στην Αλεξανδρούπολη





Alexpoli4.jpg (26522 bytes)



Read more...

Οι προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής

nooz.gr
"Το θέμα της ανταγωνιστικότητας, που είναι κεντρικό για εμάς, η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να το αντιμετωπίσει, θεωρώντας ότι το κεντρικό πρόβλημα είναι το κοινωνικό κράτος και επομένως η λύση είναι η φθηνή εργασία και η μείωση των συντάξεων, ώστε να αντιμετωπίσουμε πιο ανταγωνιστικές οικονομίες", τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στο άτυπο υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο είχε ως θέμα τον ανταγωνισμό, τις τιμές, τις αποκρατικοποιήσεις και τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής.

"Αυτό μπορεί να είναι ένα αναγκαίο, έκτακτο, μέτρο εξισορρόπησης σε περίοδο κρίσης και ιδιαίτερα όταν υπάρχει ένα πρόβλημα, όπως αυτό που αντιμετωπίζει η Ελλάδα", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η ανταγωνιστικότητα θα αντιμετωπιστεί μέσα από την ουσιαστική ποιότητα των προϊόντων, την ποιότητα στο ανθρώπινο δυναμικό και τη μετάβαση σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο. Επίσης, ανέφερε ότι και η Ευρώπη θα έπρεπε να στραφεί προς την ανάπτυξη, τονίζοντας ότι υπάρχουν κεφάλαια διεθνώς που μπορούν να επενδυθούν, με τη διαφορά ότι αυτά θα έπρεπε να ελέγχονται ώστε να αποφεύγονται και φαινόμενα κερδοσκοπίας.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα
, ο πρωθυπουργός είπε ότι τα δύσκολα μέτρα που ελήφθησαν πρέπει να εξισορροπηθούν με την ανάπτυξη, τόνισε ότι πρέπει να εδραιωθεί στη χώρα η ευνομία, χωρίς, όμως, φαινόμενα ανθρωποφαγίας, ενώ πρέπει να αντιμετωπιστούν και μια σειρά κοινωνικών ζητημάτων.

Ο κ. Παπανδρέου έδωσε έμφαση στο θέμα των τιμών
, λέγοντας ότι πρέπει να ενισχυθεί η εγχώρια παραγωγή και η κατανάλωση εγχώριων προϊόντων, όπως επίσης να καταπολεμηθούν οι πρακτικές υποτιμολόγησης και υπερτιμολόγησης προϊόντων, αλλά και να ληφθούν κοινωνικά μέτρα στήριξης ανθρώπων, που είναι στο όριο της φτώχειας.

Στη συνεδρίαση του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έθεσε κατ΄αρχήν τέσσερις πυλώνες σε ό,τι αφορά το θέμα των τιμών. Με πρώτον εκείνον της παρακολούθησης της αγοράς, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Ακολουθούν η επισήμανση και η άρση των στρεβλώσεων που εντοπίζονται, η αναβάθμιση των θεσμών εποπτείας της αγοράς και προστασίας του καταναλωτή και η αναβάθμιση της λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Όπως ανέφεραν οικονομικά στελέχη της κυβέρνησης, έγινε μια γενική συζήτηση για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, από όπου εξάγεται το στίγμα ότι θα υπάρξει ισχυρό πακέτο αποκρατικοποιήσεων, το οποίο θα έλθει την ερχόμενη εβδομάδα σε Υπουργικό Συμβούλιο από τους συναρμόδιους υπουργούς. Οι αποκρατικοποιήσεις θα αφορούν στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας και του τουρισμού.

Ενώ όπως ανέφεραν δεν θα ακολουθηθεί η ίδια πρακτική παντού, καθώς, ανά τομέα και επιχείρηση, το δημόσιο θα κρατήσει πάνω ή κάτω από το 51%, αλλού θα αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής και αλλού θα προχωρήσουν σε πωλήσεις.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των εφοριακών
που ανέκυψε, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι πάμε σε ένα σύστημα κεντρικού ελέγχου, θα εξεταστούν όλες αυτές οι περιπτώσεις, χωρίς να δοθούν ονόματα, καθώς ενδέχεται να είναι και νόμιμες οι ακίνητες περιουσίες, που εντοπίστηκαν. Χαρακτηριστικά ειπώθηκε ότι το χθεσινό σημαίνει πως θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα στο χώρο των Εφοριών ενώ κάποιες ΔΟΥ θα κλείσουν ή θα συγχωνευτούν.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το θέμα δεν ήταν καν υποχρέωσή μας γι΄αυτό το διάστημα, εμείς το φέρνουμε μπροστά για να τελειώνουμε, ενώ για το θέμα που έχει ανακύψει με τις επιστολές της τρόικας προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανέφεραν ότι ισχύει το μνημόνιο.

Τέλος σε ο,τι αφορά την εξίσωση των ορίων
ανδρών- γυναικών οι ίδιες πηγές είπαν ότι είναι σαφές ότι η έναρξη είναι από το 2011 και σταδιακά ως το 2013, τα όρια θα έχουν εξισωθεί πλήρως.

* Οι καθαρές τιμές στο ράφι, η τιμολόγηση όλων των προϊόντων από την παραγωγή τους ως το ράφι και ο έλεγχος των προωθητικών ενεργειών, δηλαδή των προσφορών, αποτελούν τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η κυβέρνηση για τον έλεγχο των τιμών στο προσεχές διάστημα, είτε με νομοσχέδιο είτε με αγορανομικές διατάξεις, έλεγαν πηγές από το οικονομικό επιτελείο, μετά το πέρας του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου.Επίσης, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξέτασε νομοτεχνικές πλευρές που αφορούν στο καμποτάζ, την ίδρυση επιχειρήσεων, την τιμολόγηση φαρμάκων και των αναπτυξιακών νόμων.
Read more...

Τέσσερις πυλώνες δράσεων στη μάχη κατά της ακρίβειας

.nooz.gr
Η αύξηση του πληθωρισμού κατά 4,8% οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (αλκοόλ και τσιγάρα, καύσιμα) και του Φ.Π.Α. αλλά οι στρεβλώσεις της αγοράς ενισχύουν τις πληθωριστικές τάσεις στην αγορά, όπως αναφέρθηκε από την υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, και σε ότι αφορά στο μέρος της συνεδρίασης για τη διαμόρφωση των τιμών στην αγορά.

Η υπουργός σημείωσε ότι οι αυξήσεις σε μεγάλο βαθμό είναι αποτέλεσμα των αυξήσεων των ειδικών φόρων κατανάλωσης κυρίως από την κατηγορία των πετρελαιοειδών οι τιμές των οποίων αυξήθηκαν κατά 43% και έμμεσα από τις μεταφορές με αύξηση (αύξηση 18,5%) καθώς και από τα αλκοολούχα και τα καπνικά (αύξηση 10%) με αποτέλεσμα εν τέλει, ενώ με βάση την μέση λιανική τιμή η Ελλάδα στις 4 Ιανουαρίου 2010 ήταν στην 20η θέση από τις 27 χώρες της Ε.Ε., στις 3 Μαΐου 2010 πήγε στην 5η θέση.

Αντίστοιχα αν υπολογιστούν μόνο οι φόροι από την 22η θέση στις 4 Ιανουαρίου 2010 έφτασε στις 29 Μαρτίου 2010 να είναι η τρίτη χώρα στην Ε.Ε. των 27 ως προς την φορολογική επιβάρυνση.

Ωστόσο, η υπουργός σημείωσε ότι αρκετές κατηγορίες παρουσιάζουν μείωση, όπως η διατροφή και τα μη αλκοολούχα ποτά κατά 0,9% τα νωπά και αγροτικά, η τιμή των οποίων μειώθηκε κατά 9,1%.

Πάντως, επειδή οι τιμές διατηρούνται ψηλά η υπουργός σημείωσε ότι η εξήγηση βρίσκεται στο ότι στην αγορά μας εμφανίζονται σημαντικές στρεβλώσεις για αυτό και έχουν τεθεί οι άξονες δράσεις από το υπουργείο Οικονομίας με ορίζοντα μέχρι το τέλος του 2010 σε πρώτη φάση για να αλλάξει η εικόνα της αγοράς.

Σχετικά με τις στρεβλώσεις, όπως ανέφερε η υπουργός αυτές σχετίζονται με:

Την κατάχρηση ισχύος αγοραστών

Τον ατελή ανταγωνισμό και τα εμπόδια εισόδου

Το υψηλό κόστος μεταφοράς

Τη μείωση επενδύσεων και τα ρυθμιστικά εμπόδια

Τη κατάχρηση ισχύος προμηθευτών.

Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει σε αυτές έχουν οδηγήσει αθέμιτες πρακτικές συμβάσεων, σε αθέμιτες ενδοομιλικές συναλλαγές, σε συγκαλυμμένες προωθητικές ενέργειες και εν τέλει σε αδιαφάνεια τιμών, αθέμιτες προμήθειες και καθυστερημένες πληρωμές.

Το υπουργείο έχει ξεκινήσει την υλοποίηση σειράς μέτρων που στηρίζεται σε τέσσερις κεντρικούς πυλώνες.

Πυλώνας 1: Παρακολούθηση αγοράς με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα

Ολοκλήρωση Παρατηρητηρίου Τιμών (Δεκ. 2009)

Ολοκλήρωση Παρατηρητηρίου Τιμών Φαρμάκων- Νέο Σύστημα Τιμολόγησης (Σεπτ 2010)

Λειτουργία και Μεταφορά αρμοδιοτήτων Παρατηρητηρίου Καυσίμων από ΥΠΕΚΑ σε ΥΠΟΙΑΝ ( Μάιος 2010)

Έλεγχος αγοράς καυσίμων / αυστηροποίηση νομικού πλαισίου (Ιουν.2010)

Πυλώνας 2: Επισήμανση και άρση στρεβλώσεων στην Ελληνική αγορά

Ανατιμολόγηση Φαρμακευτικών Προϊόντων (Αρ14, Ν.3840/2010) και Αγορανομική Διάταξη ( 3/4/2010)

Τροποποίηση όρων και αποτελεσμάτων καταγγελίας εμπορικών μισθώσεων (Μάιος 2010)

Αντικειμενικοποίηση των όρων-παροχών για την πρόσβαση στο ράφι (Ιουλ. 2010)

Αγορανομική Διάταξη για Διαφάνεια στις συναλλαγές προμηθευτών λιανεμπόρων (Ιουν. 2010))

Απελευθέρωση Υπηρεσιών - «Κλειστά» Επαγγέλματα (Δεκ. 2010)

Πυλώνας 3: Αναβάθμιση θεσμών εποπτείας αγοράς και προστασία καταναλωτών

Επιβολή πλαφόν στις τιμές υγρών καυσίμων ( Μαρ- Απρ 2010)

Εντατικοποίηση Ελέγχων - επιβολή προστίμων ( Ιαν- σήμερα)

Έλεγχος ενδο-ομιλικών συναλλαγών (Μάιος 2010)

Πάγωμα Διδάκτρων Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (Ιουν. 2010)

Ενίσχυση προστασίας καταναλωτών - διασφάλιση ενημέρωσης και ισχυροποίηση διαπραγματευτική ικανότητας (τροπ. Ν. 2251/94, Μάιος 2010)

Αξίωση αποζημιώσεων από παραβιάσεις αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας (τροπ. 2251/94, Μάιος-Ιουν. 2010)

Εκσυγχρονισμός Λειτουργίας Κεντρικών Αγορών

Απλοποίηση Αδειοδοτήσεων

Πυλώνας 4: Αναβάθμιση λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Αναθεώρηση θεσμικού πλαισίου λειτουργίας Επιτροπής Ανταγωνισμού (Ν. 703/77)

Σύσταση Αντιμονοπωλιακής Υπηρεσίας στη ΓΓΕ

Read more...

«Χρέος μας να λάβουμε μέτρα υπέρ του πολίτη»

Γιώργος στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο:

protothema.gr
Στην παραδοχή ότι πρέπει να υπάρξει αντιστάθμισμα στα δύσκολα μέτρα, που πονάνε τους Έλληνες, με την άσκηση πολιτικών, που βοηθήσουν το μέσο πολίτη, που δεν έχει ευθύνες για την κρίση, προχώρησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αντιλαμβανόμενος το εκρηκτικό κοινωνικό κλίμα, που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα.

Στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Παπανδρέου συμπεριέλαβε τις αναπτυξιακές πολιτικές, την ευνομία και τον παραδειγματισμό, χωρίς όμως «ανθρωποφαγίες», όπως είπε, καθώς και κοινωνικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την αναβάθμιση της υγείας και της παιδείας, καθώς και τη δημιουργία γενικότερα ενός διχτιού προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργικό συζητήθηκε η δρομολόγηση των αποκρατικοποιήσεων σε τομείας όπως η ενέργειας, ο τουρισμός και οι υποδομές.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι στην παρούσα φάση η Ελλάδα είναι προστατευμένη από τις αγορές με το μηχανισμό στήριξης, ενώ αναφέρθηκε στις ιδεολογικές μάχες, που διεξάγονται διεθνώς, τόσο για το κοινωνικό κράτος, όσο για τις πολιτικές, που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των οικονομιών.

Ο κ. Παπανδρέου διευκρίνισε ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι κάποιο υπεραναπτυγμένο ασφαλιστικό σύστημα, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι αμερικανοί αναλυτές. Σημείωσε μάλιστα ότι «έχουμε ένα άδικο, μη ολοκληρωμένο σύστημα κοινωνικής προστασίας και με μεγάλο ιδιωτικό κόστος για τις οικογένειες, για την ασφάλιση, για την παιδεία, για την υγεία, όπου βεβαίως, υπάρχει επίσης μεγάλη διαφθορά και σπαταλώνται χρήματα».

Πρόσθεσε δε με νόημα ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στη Σκανδιναβία το σημαντικό κοινωνικό σύστημα βοηθά και στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Θα ήταν λάθος, επισήμανε, η Ευρώπη να θεωρήσει ότι το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας λύνεται με τη μείωση των κοινωνικών δαπανών και τη φτηνή εργασία.

«Αυτό, μπορεί να είναι ένα αναγκαίο έκτακτο μέτρο εξισορρόπησης σε περίοδο κρίσης και ιδιαίτερα, όταν υπάρχει ένα πρόβλημα όπως αυτό που αντιμετωπίζει και η Ελλάδα. Όμως η ανταγωνιστικότητα θα αντιμετωπιστεί μέσα από την ουσιαστική ποιότητα των προϊόντων μας, την ποιότητα στο ανθρώπινο δυναμικό, τη μετάβασή μας σε ένα άλλο αναπτυξιακό πρότυπο, μέσα από μια άλλη τεχνολογία, με επενδύσεις στις Πράσινες Τεχνολογίες κλπ.» τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι, υπάρχει μια ιδεολογική μάχη σε αυτό το ζήτημα, την οποία πρέπει και εμείς να δώσουμε, μόλις βρεθούμε σε μια φάση πιο σταθερή με τις μεταρρυθμίσεις και τις αναγκαίες αλλαγές που κάνουμε. Θα πρέπει κι εμείς, που το έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, να το κάνουμε ακόμη πιο δυνατά, και να δώσουμε τις εναλλακτικές λύσεις».

Και διαμήνυσε: «Εμείς, η Ελλάδα, ήμασταν εκείνοι που δεν θέσαμε το ζήτημα μόνο ως ελληνικό, αλλά σαν ένα γενικότερο ζήτημα, ευρωπαϊκό, ζήτημα της Ευρωζώνης, όχι ζήτημα φιλανθρωπίας, ούτε μόνον αλληλεγγύης, αλλά σαν θεσμικό ζήτημα λειτουργίας των αγορών. Βγήκαμε σωστοί, κινήσαμε τις διαδικασίες, διαμορφώσαμε νέους θεσμούς και συνεχώς, πιστεύω, θα είμαστε αντιμέτωποι με την πρόκληση να διαμορφώσουμε εκείνους τους μηχανισμούς, σε ευρωπαϊκό και σε διεθνές επίπεδο, ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις παγκόσμιες εξελίξεις».
Read more...

Τα διαχρονικά “ψεύτικα” λόγια των πολιτικών – Άρθρο του Τ.Μαντέλη το 2003



Διαβάστε τί έγραφε ο Τάσος Μαντέλης το 2003 και δημοσιευόταν στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”. Τα μεγάλα, τα “ψεύτικα” λόγια πόσο κενά αποδεικνύονται σήμερα: “Δεν θεωρώ προσβλητική την υποβολή δήλωσης για τις χρηματιστηριακές ή οικονομικές δραστηριότητες. Αντίθετα πιστεύω πως όποιος έτυχε της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού είναι υποχρεωμένος ανά πάσα στιγμή να λογοδοτεί προς αυτόν. Απλά δεν θεωρώ αρκετή την υποβολή αυτής της δήλωσης. Χρειάζεται να υπάρχει και δημοσιοποίηση της. Για να γνωρίζει ο πολίτης ότι στη μεγάλη...

του πλειοψηφία ο πολιτικός κόσμος της χώρας είναι ακέραιος.

Δεν μου αρκεί το ότι μία αρμόδια κατά τα άλλα επιτροπή θα εξετάσει την δήλωση μου. Θέλω την εξέταση αυτή να μπορεί να την κάνει οποιοσδήποτε πολίτης το επιθυμεί. . Η σχέση εμπιστοσύνης εντολέα-πολίτη προς εντολοδόχο-πολιτικό, που αποτελεί το υπόβαθρο της δημοκρατικής λειτουργίας δεν θεμελιώνεται μέσω επιτροπών. Ο πολίτης πρέπει ο ίδιος να γνωρίζει, ο ίδιος να κρίνει, ο ίδιος να επιλέγει.

Όλοι μιλάμε για διαφάνεια. Ζητάμε τη διαφάνεια. Ορκιζόμαστε στο όνομα της διαφάνειας. Όμως η διαφάνεια μόνο με ένα μέτρο εξασφαλίζεται. Τη δημοσιότητα. Παντού, σε όλο τον κόσμο, ο αγώνας ενάντια στη διαφθορά είναι ταυτισμένος με τον αγώνα για δημοσιότητα. Πόσες παρανομίες, ανηθικότητες και αναξιοπρέπειες θα είχαν αποφευχθεί αν ο δράστης τους γνώριζε ότι θα αποκαλυφθούν στα μάτια της οικογένειας του, των γειτόνων του, των συνανθρώπων του.

Η δήλωση που θα υποβάλλω είναι απόρρητη. Όπως απόρρητη είναι και η δήλωση του «πόθεν έσχες». Όπως απόρρητη είναι κάθε τραπεζική ή χρηματιστηριακή συναλλαγή. Όμως διαφάνεια και οικονομικά απόρρητα είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Και το κυριότερο, είναι δύο αντίθετα πράγματα. Η διαφάνεια προϋποθέτει δημοσιότητα, τα οικονομικά απόρρητα προϋποθέτουν μυστικότητα.

Τα κάθε λογής οικονομικά απόρρητα, χρηματιστηριακό, φορολογικό, τραπεζικό, είναι μία επινόηση της σύγχρονης οικονομικής πραγματικότητας.. Για τα απόρρητα αυτά δεν έγινε κανένας κοινωνικός αγώνας. Σε καμία χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν περιελήφθησαν ποτέ. Κανένα συνδικάτο δεν απέργησε γι’ αυτά και κανένα πολιτικό κόμμα δεν τα προέβαλε στην ιδεολογική του προμετωπίδα. Ενώ τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, τα οικονομικά απόρρητα φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού.

Ακόμη και ο αρχικός λόγος της καθιέρωσης τους, από το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, ανάγεται στην ηθελημένη έλλειψη διαφάνειας. Για παράδειγμα, το τραπεζικό απόρρητο προήλθε από τη τακτική των ελβετικών τραπεζών που συνέλεγαν καταθέσεις από όλο τον κόσμο και από οποιαδήποτε αιτία. Το χρηματιστηριακό απόρρητο καθιερώθηκε για να πολλαπλασιασθούν οι χρηματιστηριακές συναλλαγές με την είσοδο κεφαλαίων που δεν μπορούσαν να διατεθούν αλλού.

Για κάποιους μπορεί αυτά να έχουν τη δικαιολογία τους και συνειδητά να θεσπίζονται. Ως μία αναγκαιότητα της οικονομικής ζωής μπορεί να μην ανατρέπονται ή να μη πρέπει να ανατραπούν. Όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά για όσους εκλέγονται για να υπηρετούν το γενικό συμφέρον όλων των πολιτών. Ο πολιτικός, ανεξάρτητα αν είναι υπουργός, βουλευτής, νομάρχης ή δήμαρχος, αν ανήκει στο ένα ή στο άλλο κόμμα, αν πιστεύει στη μία ή στην άλλη ιδεολογία, πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί χωρίς κόστος να κρατά για τον εαυτό του και τη διαφάνεια και τα οικονομικά απόρρητα. Πρέπει να επιλέξει ένα από τα δύο.

Προσωπικά πιστεύω ότι το δημόσιο συμφέρον της διαφάνειας των οικονομικών δραστηριοτήτων ενός πολιτικού είναι υπέρτερο του δικαιώματος των οικονομικών απορρήτων του. Αυτό πρέπει να επιλέξει.

Είναι ευκαιρία για μία τομή, που ανυψώνει τη σχέση με τον πολίτη. Κατάργηση των οικονομικών απορρήτων για όλους τους εκλεγόμενους σε όλα τα επίπεδα με τη ψήφο του ελληνικού λαού. Οι φορολογικές τους δηλώσεις και η περιουσιακή τους κατάσταση να είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου, συνοδευόμενες από τις ρητές υπεύθυνες διαβεβαιώσεις τους. Ότι δεν έχουν άλλα εισοδήματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία εκτός από αυτά που δηλώνουν. Ότι δεν έχουν άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς, εκτός από αυτούς που δηλώνουν. Και ότι δεν έχουν καμία off-shore εταιρεία.

Έτσι, απλά και κατανοητά. Για να μπορούν να υλοποιηθούν, να ελεγχθούν και να έχουν τις πολιτικές τους συνέπειες. Το κυριότερο δε για να μπορεί ο πολίτης να κρίνει τους εντολοδόχους του.

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2003
Τάσος Μαντέλης"(http://www.newsblog.gr)

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Ιδού τo πόθεν έσχες του Μαντέλη






Μα καλά πόσα σπίτια έχει ο Μαντέλης σε Κεφαλονιά και Αθήνα;

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ










Read more...

Φεύγει κατευθείαν στο Αζερμπαιτζάν ο Τ.Μαντέλης



ΕΚΕΙ ΖΕΙ ΜΟΝΙΜΑ - ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΔΩ

Με το που τελειώνει την κατάθεση του ο Τάσος Μαντέλης στην εξεταστική επιτροπή θα φύγει να πάει στο Αζερμπαιτζάν όπου ζει μόνιμα και κάνει τις δουλειές του! Έφυγε από την Ελλάδα με το που παραγράφηκαν τα αδικήματα και επέστρεψε να καταθέσει και να ξαναφύγει. Θα τον αφήσουν να φύγει αντί να του πετάξουν...γιαούρτια μέσα στην επιτροπή. Ομολόγησε πριν λίγο ότι πήρε χρήματα από την siemens αλλά μόνο κάτι 200.000 + 250.000 μάρκα (έτσι είπε) και μάλιστα προκάλεσε λέγοντας ότι οι μίζες ήταν 10 εκ. ευρώ και ψάξτε να βρείτε που πήγαν!Όπως προκύπτει, από τα 200.000 μάρκα έχουν μεταβιβαστεί δύο εμβάσματα σε τραπεζικό λογαριασμό ενός Χ.Μ., ο οποίος φέρεται να είναι ο γιος του Τάσου Μαντέλη, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Τα δύο εμβάσματα είναι της τάξεως των 11.000 δολαρίων τη φορά.
Έχουμε...


αγανακτήσει να ακούμε ότι ο άλλος ομολογεί και δεν έχει καμία συνέπεια. Κανένας πολιτικός δεν θα έχει όχι μόνο ανοχή αλλά ούτε την παραμικρή συμπάθεια από τον κόσμο. Είστε όλοι συνεργοί στο έγκλημα. Το ξέρατε και δεν κάνατε τίποτα.


ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS

Διαβάστε τι έλεγε πριν 2 χρόνια ο Μαντέλης όταν είχε αρχίσει να αποκαλύπτεται η εμπλοκή του στη Siemens. Τότε έλεγε :

«Προσωπικά ουδεμία σχέση ή ανάμιξη είχα με τις δραστηριότητες της Ζίμενς και ιδιαίτερα τις παράνομες, που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ, Τάσος Μαντέλης προσθέτοντας ότι...

είναι στη διάθεση του εισαγγελέα που διενεργεί τη σχετική εξέταση για οποιαδήποτε εξήγηση.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση που είχε συνάψει ο ΟΤΕ με τη Ζίμενς με βάση το φάκελο και στοιχεία που τέθηκαν υπόψιν του, από τα οποία, όπως υποστηρίζει, προέκυπτε ότι είχαν διασφαλιστεί τα συμφέροντα του ΟΤΕ.


Read more...

Ιδού ο αρχιερέας της διαπλοκής - Ομολόγησαν δύο στελέχη του ότι τα έπαιρναν από την siemens





Ιδού ο αρχιερέας της διαπλοκής. Τον "ξέπλυνε" ο Καραμανλής λίγο πριν φύγει από την κυβέρνηση και πήγαν να τον προτείνουν και για πρόεδρο της δημοκρατίας.
Ο Κώστας Σημίτης έχει ήδη δύο στελέχη του από τους λεγόμενους εκσυγχρονιστές να ομολογούν ότι τα ...

άρπαξαν από την siemens. Ο Τσουκάτος και ο Μαντέλης που ήταν στην κυβέρνηση του. Δεν μπορεί να τον αφήσουν να φύγει από την εξεταστική τον Μαντέλη χωρίς να τον κυνηγήσουν να του βάλουν χειροπέδες. Δεν γίνεται ρε παιδιά. Έλεος δηλαδή. Ομολόγησε ότι τα έπαιρνε και το είπε επειδή παραγράφηκαν.
Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Βάλτε τους απατεώνες στην φυλακή - Ούτε η ομολογία φθάνει;



Η Ομολογία του πρώην υπουργού Μεταφορών Τάσου Μαντέλη στην Εξεταστική ότι κατατέθηκαν στο τραπεζικό λογαριασμό του από τη Ζίμενς 200 χιλιάδες μάρκα ρίχνει νέα βόμβα στο πολιτικό σκηνικό. Βάλτε μέσα τους απατεώνες και τους κλέφτες. Πως είναι δυνατόν ο Μαντέλης να ομολογεί τώρα μετά από τόσα χρόνια; Μήπως ξέρει ότι δεν θα έχει καμία επίπτωση λόγω παραγραφής.
Ο κ.Μαντέλης παραδέχτηκε μιλώντας στην...

επιτροπή ότι πήρε χρήματα από τη Siemens ώς χορηγία και αποκάλυψε ότι οι μίζες στην Ελλάδα από τα μαύρα ταμεία της εταιρείας ανήλθαν σε 10 εκατομμύρια ευρώ.
Νωρίτερα ο κουμπάρος του, επιχειρηματίας, Γιώργος Τσουγκράνης είχε καταθέσει πως ο κ.Μαντέλης χρησιμοποίησε τον τραπεζικό του λογαριασμό στην Ελβετία ώστε να κατατεθούν χρήματα από πολιτικούς του φίλους στο εξωτερικό.
Πρόσθεσε επίσης πως το πρώτο έμβασμα 200ων χιλιάδων μάρκων ήταν χορηγία της Siemens ενώ για το το δεύτερο έμβασμα 250 χιλιάδων μάρκων - αν και δε γνωρίζει την προέλευσή του υποψιάζεται ότι ήταν της ίδιας φύσης.

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Ομολόγησε τελικά ο Μαντέλης οτι πήρε μίζες από τη Siemens



Να και κάτι καλό μέσα στην όλη μιζέρια... Ο Μαντέλης ομολόγησε στην επιτροπή οτι πήρε χρήματα(μίζες) απο την Siemens.

Ίσως είναι η πρώτη φορά που παραδέχετε κάποιος πως πήρε μίζα απο Siemens, είναι μια αρχή επίσης...

ομολόγησε πως δόθηκαν μίζες 10 εκατ. ευρώ όπου άμα θέλουμε το πιστεύουμε οτι ήταν μόνο τόσα.

Επι Χριστοφοράκου καταλάβαμε πως τα 10 εκατομμύρια ευρώ ήταν ψίχουλα για τα λεφτά που έπαιζαν.


Read more...

Κόντρα Πετσάλνικου-Ραγκούση για τον Καλλικράτη



Άστραψε και βρόντηξε ο Γιάννης Ραγκούσης...


.i-reportergr
Read more...

Κυβέρνηση με κηδεμόνες


H κυβέρνηση παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με το Ασφαλιστικό.Ο κ. Λοβέρδος ξοδεύει το απόθεμα της λαϊκής συμπάθειας που διαθέτει.Η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού συστήματος δεν προσφέρεται για πολιτικά και επικοινωνιακά παιχνίδια.Η συντήρηση της σύγχισης και της αβεβαιότητας δοκιμάζει τις αντοχές των εργαζομένων και την κοινωνική συνοχή.
Οι επιστολές της "τρόϊκας" θίγουν την εθνική μας αξιοπρέπεια.Βεβαίως να τιμήσουμε την υπογραφή μας και σαφέστατα πρέπει να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας.Ούτε συζήτηση.
Αλλά είναι δυνατόν να δεχθούν οι Έλληνες πολίτες ότι η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός δεν γνωρίζουν τι έχουν διαπραγματευθεί και τι ακριβώς έχουν υπογράψει?
Είναι δυνατόν άλλα να διατυπώνει ο υπουργός Απασχόλησης και άλλα να υπαινίσσεται το Μαξίμου?
Είναι δυνατόν να μας κυβερνούν οι ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ δια επιστολών και να μας επιτιμούν μέσω Γραφείων Τύπου?
Και το Πασοκ τι λέει και τι συγκεκριμένα υποστηρίζει?Υπάρχει Γραμματέας,υπάρχει Πολιτικό Συμβούλιο,υπάρχει κάποιο υπεύθυνο όργανο του κόμματος να ενημερώσει, να διαφωτίσει και να υπερασπισθεί τα στοιχειώδη και τα ελάχιστα?
Ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου δεν αντιλαμβάνεται ότι η κρισιμότητα του θέματος επιβάλλει την παρουσία του και απαιτεί την πολιτική του παρέμβαση? Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός.

Read more...

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής του ΟΓΑ



Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Εργασίας, ο διοικητής του ΟΓΑ Λευτέρης Ν. Παπαγεωργόπουλος.Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του κ. Παπαγεωργόπουλου:...



«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Παρακαλώ να δεχθείτε την Παραίτησή μου από το αξίωμα του Διοικητού του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.).

Για την Εμπιστοσύνη σας και την Πολύ Καλή Συνεργασία Ευχαριστώ Θερμά.

Με Ιδιαίτερη Εκτίμηση

Λευτέρης Ν. Παπαγεωργόπουλος

Διοικητής ΟΓΑ»
Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

ΝΔ: Η κυβέρνηση βιάστηκε θα θεωρήσει λήξαν το θέμα με τη Θ. Τζάκρη


Τον έλεγχο των καταγγελιών κατά της υφυπουργού Εσωτερικών Θεοδώρας Τζάκρη αναφορικά με τη νομιμότητα διαγωνισμου για προσωπικό στο Μουσείο της Πέλλας ζητά από το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης η ΝΔ...


Σε δήλωσή του, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Χρήστος Ζώης, αναφερόμενος στο «απαλλακτικό» πόρισμα των ελεγκτών του υπουργείου Πολιτισμού, σημειώνει πως λόγοι αρχής επιβάλλουν ο ελεγχόμενος να μην είναι και ελεγκτής.

Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βιάστηκε να θεωρήσει το θέμα λήξαν μετά την εσπευσμένη, όπως ανέφερε, αποστολή των επιθεωρητών του υπουργείου Πολιτισμού και τη δημοσιοποίηση του πορίσματος που έδωσαν.

Επισήμανε πάντως πως η ΝΔ δεν αμφισβητεί το πόρισμα που έχουν βγάλει οι ελεγκτές, προσθέτοντας ωστόσο πως συντρέχουν λόγοι αρχής και τάξης για την παρέμβαση του κ. Ρακιντζή.


Read more...

Ο κουμπάρος εξέθεσε τον Μαντέλη

Εξελίξεις στην εξεταστική για Siemens

protothema.gr
Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Siemens από την ομολογία του κουμπάρου του πρώην υπουργού Μεταφορών Τάσου Μαντέλη, Γιώργου Τσουγκράνη, ότι ο κ. Μαντέλης χρησιμοποιούσε τον τραπεζικό του λογαριασμό στην Ελβετία για δικές του υποθέσεις.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους λίγο πριν παρουσιαστεί στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens, ο μάρτυρας Γιώργος Τσουγκράνης κάτοχος του λογαριασμού με τον κωδικό ROCCOS, υποστήριξε ότι μέσω αυτού ο κ. Μαντέλης λάμβανε καταθέσεις χρημάτων από πολιτικούς του φίλους στο εξωτερικό, προσθέτοντας ότι και ο ίδιος έβαλε χρήματα εκεί για τις σπουδές του παιδιού του πρώην υπουργού σε αμερικανικό πανεπιστήμιο. Ο μάρτυρας καταλόγισε στον κ. Μαντέλη «αστοχία» τονίζοντας ότι τον ενέπλεξε σε «δικιά του ιστορία». Μετά από αυτή τη δήλωση με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται και η κατάθεση του Τάσου Μαντέλη, ο οποίος θα εξεταστεί σήμερα από την επιτροπή.


Read more...

Ο Ρόκο και οι κουμπάροι του...


Τον "δίνει" το Μαντέλη ο "Ρόκο"...
nonews-news

Ο επιχειρηματίας Τσουγκράνης καταθέτει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής επιβαρυντικά στοιχεία για τον κουμπάρο του το Μαντέλη. Στο λογαρισμό με το κωδικό όνομα "Ρόκος" εισέπραττε διάφορα ποσά από...

...πολιτικούς φίλους του πρώην υπουργού, όπως είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε πως ανάμεσα στα εμβάσματα ήταν και χρήματα από τη Siemens, την προέλευση των οποίων γνώριζε ο Μαντέλης.

Τον έκαψε...


Read more...

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ!


Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει αύριο, Πέμπτη η Αθήνα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, λόγω στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε στάσεις εργασίας, καθώς ζητούν να μη μειωθεί η επιχορήγηση στις αστικές συγκοινωνίες, να καταβληθούν άμεσα τα ημερομίσθια που δεν έχουν καταβληθεί στο προσωπικό και να προχωρήσει η εταιρεία στην άμεση πρόσληψη οδηγών.
Read more...

Βρήκαν στα...σκουπίδια τα ονόματα των μεγαλοφοροφυγάδων - καθώς και τους λογαριασμούς Βουλγαράκη και Καραμανλή

Φαίνεται οτι τα...σκουπίδια παράγουν πολύ χρήσιμα έγγραφα και ΠΑΝΤΑ όλως τυχαίως τα ανακαλύπτει ο πρόεδρος κίνησης πολιτών κ. Δ. Γεωργακόπουλος. Μετά την... σακούλα σκουπιδιών που περιείχε στοιχεία με την κίνηση λογαριασμών του πρώην υπουργού κ. Γ. Βουλγαράκη που ενέτεινε την κατάσταση αμηχανίας που επικρατεί μεταξύ των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του σκανδάλου της Μονής Βατοπαιδίου, άλλη μια σακούλα....με τα ονόματα των φοροφυγάδων που...ζεματάνε τα ονόματα τους φαίνεται σύμφωνα με τις πληροφορίες του i-R να έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα και φυσικά τα ονοματάκια "θα βγούνε", αφού κρατήθηκαν...φωτοτυπίες! Και για να μπλέξουμε λίγο το...κουβάρι, η προανακριτική επιτροπή που θα συσταθεί για το Βατοπέδι θα ερευνήσει και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην Πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή αφού οι ελεγκτές κκ. Κ. Γεωργάρας και Αντ. Βλυσίδης κατέθεταν δηλώνοντας αδυναμία να διερευνήσουν τις πάμπολλες δοσοληψίες που έγιναν σε μετρητά με αποτέλεσμα σε μια ακατανόητη απόφαση του προεδρείου της Επιτροπής αποφασίστηκε η αναστολή της δημοσιοποίησης των πρακτικών, για λόγους «προστασίας προσωπικών δεδομένων», λίγο αφότου έγινε αναφορά στο όνομα «Καραμανλής».

Οπως διευκρίνισε ο κ. Βλυσίδης, κατά τον έλεγχο που διενήργησαν παρατηρήθηκε από ελεγκτή ότι λίγο πριν από το 2000 σε λογαριασμό τού τότε νομικού συμβούλου της Μονής κ. Π. Κατσαδούρη υπήρξαν δύο τρεις καταθέσεις ύψους 12.571 ευρώ, στις οποίες ως καταθέτης αναφερόταν όνομα «Κάμας» και σε παρένθεση «Καραμανλής». Νωρίτερα ωστόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Εμμ. Μπεντενιώτης είχε ανακοινώσει την παραλαβή φακέλου με αντίγραφα των κινήσεων λογαριασμών που απέστειλε ο πρόεδρος κίνησης πολιτών κ. Δ. Γεωργακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι βρήκε τα σχετικά στοιχεία σε... σακούλα σκουπιδιών έξω από υποκατάστημα της Αlpha Βank, στην οδό Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την- ενδιάμεση καθώς εκκρεμεί ακόμη η τελική- έκθεση που παρέδωσαν οι ελεγκτές προκύπτει ότι οι συνολικές εισροές στους κοινούς λογαριασμούς του ζεύγους Βουλγαράκη ανέρχονται περίπου στο ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ, με το σημαντικότερο μέρος να προέρχεται από συμβολαιογραφικές πράξεις της συζύγου του πρώην υπουργού. Αντιστοίχως οι εκροές, κυρίως σε πληρωμές δικαιωμάτων υπέρ του Συλλόγου των Συμβολαιογράφων, ανέρχονται στο ποσό των 3 εκατ. ευρώ.

Οσον αφορά τα ονόματα των φοροφυγάδων, εκτιμάται οτι θα πέσει...πολύ κλάμα απο απόψε το βράδυ.

.i-reportergr

Read more...

Γιώργος: Θεμέλιος λίθος ο Καλλικράτης

»ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Προϋπόθεση για έξοδο της χώρας από την κρίση», «επανάσταση δημοκρατίας», «θεμέλιο λίθο της νέας Ελλάδας που χτίζουμε», «κορυφαία πολιτική επιλογή, συνδεόμενη με την Ελλάδα της ανάπτυξης, της ευνομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης» - υπήρξαν μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο κ. Γ. Παπανδρέου για το σχέδιο "Καλλικράτης", παρουσιάζοντάς το στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του επιτιθέμενος κατά της Νέας Δημοκρατίας, για την επιλογή της να αντιταχθεί στο σχέδιο, κατηγορώντας την πως αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες της για τον εκσυγχρονισμό της χώρας, όπως τις απέφυγε και ως κυβέρνηση:

«Η αξιωματική αντιπολίτευση, έρχεται να πει το «όχι», που ακολουθεί τα πολλά «όχι» για τον Καποδίστρια, το ΑΣΕΠ, τον φορολογικό νόμο, ακόμα και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την κύρωση του μνημονίου προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης. Αυτό το «όχι» είναι μια ακατανόητη μάχη κατά της κοινής λογικής» ανέφερε ο Πρωθυπουργός. «Κάνετε σαν να μην βλέπετε τις χιλιάδες καταργήσεις θέσεων και μελών αιρετών συμβουλίων, τον δραστικό περιορισμό των μη παραγωγικών δαπανών, τον εξαντλητικό έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης. Το Λογιστήριο του Κράτους, υπολογίζει την εξοικονόμηση πόρων σε 1 δισ. 185 εκ. ευρώ. Δεν έγινε μάθημα η απραξία 6 χρόνων; Θέλετε να συνεχίσει έτσι η Ελλάδα;» παρατήρησε απευθυνόμενος προς την Νέα Δημοκρατία.

Πέραν ωστόσο του «νοικοκυρέματος» που αναμένεται να αποτελέσει για τα δημόσια οικονομικά, ο Καλλικράτης στέκει και ως μια ριζοσπαστική θεσμική τομή αναμόρφωσης του κράτους - «του πλέον γραφειοκρατικού κράτους στην Ευρώπη»:

«Ο πυρήνας του ελληνικού προβλήματος, η κύρια αιτία και της δημοσιονομικής κατάρρευσης, είναι το πελατειακό κράτος, της αναξιοκρατίας, της αδιαφάνειας και της διαφθοράς. Πάμε σε ένα επιτελικό κράτος με σύγχρονες δομές, που θα περιορίζεται στις επιτελικές του ευθύνες, με υπηρεσίες που θα είναι δίπλα στον πολίτη, εκεί που τις έχει ανάγκη. Που δίνει αρμοδιότητες με διαφάνεια και λογοδοσία, ανάλογα με το ποιες είναι ο προτεραιότητες κάθε τόπου. Που παύει να αναγκάζει τον πολίτη να τρέχει σε δεκάδες κεντρικές υπηρεσίες, χάνοντας χρόνο και χρήμα για να κάνει μιαν απλή δουλειά».

Με το νέο πλαίσιο, θεμελιώνονται «ικανοί δήμοι» και περιφέρειες, που θα αποφασίζουν οι ίδιοι πώς θα αναπτυχθούν, μέσα πάντα από έναν δημοκρατικό έλεγχο και διαφάνεια. Η αιρετή περιφέρεια καθίσταται το θεσμικό όχημα αναπτυξιακού σχεδιασμού και στις κρατικές περιφέρειες παραμένουν μόνον όσες αρμοδιότητες υπαγορεύονται σχετικά συνταγματικά.

Και αυτό είναι απλώς η αρχή: «Με την επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος θα πάμε σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα απαντά στις ανάγκες της κάθε περιοχής, με πολλές αποφάσεις σε επίπεδο δήμου ή Περιφέρειας.

Είναι απαράδεκτο, η τριτοβάθμια εκπαίδευση να μην συνδέεται με την ανάπτυξη της κάθε περιφέρειας και την ταυτότητα της κάθε περιοχής - και τα Ιδρύματα να λειτουργούν μόνον για την καφετέρια, τα νοίκια, ή κάποιον καλό γαμπρό ή νύφη στον τοπικό πληθυσμό» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Αυτή η ώρα είναι η ώρα των ριζικών ανατροπών, το τέλος των αναβολών, των δικαιολογιών. Όπως με κάθε μεγάλη αλλαγή που έχουμε ψηφίσει, έτσι και με τον Καλλικράτη, η Πολιτεία μας αποδεικνύει πως μπορεί να είναι αξιόπιστη και συνεπής, απέναντι στους πολίτες μας αλλά και διεθνώς. Ήρθε η ώρα να εμπιστευτούμε και τις δυνάμεις της κοινωνίας. Έτσι θα πετύχουμε την αναπτυξιακή εκκίνηση της χώρας - με κοιτάσματα παραγωγικότητας που μένουν ανεκμετάλλευτα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Παπανδρέου.


Υπέρ του νομοθετήματος τάσσεται η κυβερνητική πλειοψηφία ενώ επί της αρχής όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ) καταψηφίζουν.Προβολή αντιρρήσεων συνταγματικότητας εκ μέρους της ΝΔ (μέρος των οποίων ενστερνίστηκαν ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ), η οποία απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία (με την διαδικασία της έγερσης των συμφωνούντων βουλευτών)

* Συγκέντρωση και διαμαρτυρία προς τη Βουλή, εναντίον του νομοσχεδίου "Καλλικράτης", διοργανώνει σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

i-reportergr
Read more...

Τα ασημικά, τα φρουτάκια, οι κλειστές δουλειές και το συμμάζεμα…

Άτυπο υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό

protothema.gr/
Την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί και με την «Τρόικα» στο πλαίσιο του σχεδίου στήριξης της ελληνικής οικονομίας από Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό ταμείο θα ζητήσει σήμερα, στο πλαίσιο του άτυπου υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός κ. Γιθώργος Παπανδρέου από τα μέλη της κυβέρνησης.

Στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου θα βρεθεί η εκτέλεση του προϋπολογισμού, η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, η συγχώνευση δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων και η απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων.

Αν και η περαιτέρω μετοχοποίηση ή η αποκρατικοποίηση μεγάλων επιχειρήσεων του Δημοσίου, όπως του ΟΣΕ, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, του ΟΠΑΠ, της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ, της ΔΕΠΑ, του ΟΛΠ, του ΟΛΘ, της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, δεν φαίνεται επί του παρόντος να προχωρεί, δεδομένη θεωρείται η επίσπευση της αποκρατικοποίησης της ΛΑΡΚΟ.

Προς εξέταση είναι η πώληση των Καζίνο της Κέρκυρας και της Πάρνηθας και το ενδεχόμενο χορήγησης νέων αδειών Καζίνο σε περιοχές με τουριστική ανάπτυξη, ενώ άμεσα θα προωθηθεί νομοσχέδιο για τα «φρουτάκια» και το βιντεολόττο.

Προβληματισμός υφίσταται στην κυβέρνηση σε σχέση με τον ΟΤΕ, στην επικείμενη γενική συνέλευση του οποίου προβλέπεται η δυνατότητα δανειοδότησής του από την Deutsche Telekom με όρους καλύτερους της αγοράς.

Οι γερμανοί επιθυμούν την αγορά ενός ακόμη ποσοστού στον Οργανισμό, αλλά η κυβέρνηση δεν θέλει να απολέσει το Δημόσιο σημαντικά δικαιώματα. Να σημειωθεί ότι το Δημόσιο κατέχει σήμερα στον ΟΤΕ το 20%. Βάσει της συμφωνίας με τη Deutsche Telekom η κυβέρνηση μπορεί να διαθέσει στους Γερμανούς και νέο ποσοστό έως 10%, μέχρι τα τέλη του 2011.

Σε δεύτερη φάση, και ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, αναμένεται να συσταθεί εταιρεία επενδύσεων, στην οποία θα περάσουν τα ακίνητα-φιλέτα του Δημοσίου.

Ως προς τις συγχωνεύσεις οργανισμών, για τις οποίες θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά από τον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, έχουν μεταξύ άλλων δρομολογηθεί η συγχώνευση, σε τρεις από πέντε, των εταιρειών του Ομίλου ΟΣΕ, καθώς επίσης και η συνένωση των αστικών συγκοινωνιακών φορέων σε δύο, έναν για τα μέσα σταθερής τροχιάς και έναν για τα μη σταθερής τροχιάς (λεωφορεία και τρόλεϊ).

Τέλος, στο Υπουργικό Συμβούλιο θα εξετασθεί η σύσταση Διυπουργικής Επιτροπή, η οποία θα ξεκινήσει διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, προκειμένου το φθινόπωρο να είναι έτοιμο ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο.

Το δείγμα, πάντως, σε ό, τι αφορά τον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών ήταν μάλλον απογοητευτικό, κρίνοντας από τις εκτιμήσεις ανθρώπων της αγοράς που μιλούν για ρυθμίσεις – μη απελευθέρωσης,…

Read more...

Φραγή κλήσεων στο Καστρί!

«Υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα»

protothema.gr
Πλήθος ερωτημάτων προκύπτει από την αποκάλυψη ότι υπήρχε φραγή εισερχομένων κλήσεων επί μία ολόκληρη εβδομάδα, στο σταθερό τηλέφωνο στο σπίτι του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο Καστρί, η οποία ξυπνάει... κακές μνήμες περιόδου υποκλοπών!

Το περιστατικό, επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης, όταν ρωτήθηκε σχετικά, από βουλευτές στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens.

Ο πρόεδρος του ΟΤΕ, αν και αρχικά, στην Εξεταστική Επιτροπή, όπου και ρωτήθηκε, είχε χαρακτηρίσει ως ανεύθυνες αυτές τις πληροφορίες, έπειτα και αφού ενημερώθηκε από τον γενικό διευθυντή περιφερειών του ΟΤΕ, δήλωσε ότι η τηλεφωνική γραμμή στο σπίτι του πρωθυπουργού, όντως είχε φραγή εισερχομένων κλήσεων λόγω τεχνικού προβλήματος και λανθασμένης πληκτρολόγησης, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να υπήρξε κάποιος δόλος στο όλο περιστατικό.

Αρκετοί βουλευτές, πάντως που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens, δεν πείστηκαν από τα λεγόμενα του Παναγή Βουρλούμη και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο, το πρόβλημα να δημιουργήθηκε από κάποιους που ήθελαν να μπλοκάρουν το τηλέφωνο του πρωθυπουργού.

«Υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα και πρέπει να διερευνηθεί καθώς δεν πειστήκαμε για τη δήθεν λάθος πληκτρολόγηση, ενός υπαλλήλου του ΟΤΕ, από το δίκτυο τηλεπικοινωνιών», ανέφερε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Βασιλική Τσόνογλου.

Read more...

Ακόμα να συλλάβουν τον Βουρλούμη; Παρακολουθούσαν τον πρωθυπουργό και είπαν ότι...μπλόκαρε το τηλέφωνο




ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ
Πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ έπρεπε να ήταν η παρακολούθηση του τηλεφώνου του σπιτιού στο Καστρί του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΟΤΕ Παναγιώτης Βουρλούμης το είπε στην εξεταστική της siemens μετά από επίμονες ερωτήσεις των μελών αλλά και υπαλλήλου του ΟΤΕ.
Και τον έχουν ακόμα...


στην θέση του περιμένοντας να γίνει η Γ.Σ. ενώ έπρεπε να πάει στον εισαγγελέα για το μπλοκάρισμα του τηλεφώνου του πρωθυπουργού. Είναι πρωτοφανές το περιστατικό που συνέβη και δεν ασχολήθηκε κανένας!

Ζούμε εποχές που ο κόσμος θα μαθαίνει μόνο τα απαραίτητα και όλα τα άλλα θα του τα αποκρύπτουν. Να παρακολουθούν τον πρωθυπουργό και να το λένε απλό...μπλοκάρισμα του τηλεφώνου; Και τον ΟΤΕ να τον έχουν σε μεγάλο ποσοστό οι Γερμανοί; Πλάκα μας κάνουν;


Read more...

Χρησιμοποιήσαν το Άγιον Όρος για τα πολιτικά τους παιχνίδια




Η κυβέρνηση έδωσε την εντολή να πάει πολύ ψηλά το Βατοπαίδι έτσι ώστε να κουκουλωθούν όσο γίνεται τα άλλα σκάνδαλα όπως της siemens που έχει άμεση εμπλοκή το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα όχι μόνο οι παλιοί εκσυγχρονιστές.

Ο Χάρης Καστανίδης πέρασε νόμο για να καταθέσει η Σταματίνα Μαντέλη ότι ήθελε χωρίς να έχει επιπτώσεις και κυρώσεις αλλά προνόμια για να απαλλαγεί από τα αδικήματα που διέπραξε. Και ο νόμος αυτός...


πέρασε νύχτα χωρίς να πάρει κανένας χαμπάρι. Με αυτό τον τρόπο πήγε η υπάλληλος που ήταν μιλημένη και ήξερε τι ήθελαν να ακούσουν από την κυβέρνηση και είπε κάποια που ήταν αληθινά γεγονότα και κάποια που ήταν ψευδή. Η Μαντέλη δεν είναι κανένα...παλικάρι που βγήκε να μιλήσει χωρίς να φοβάται. Στην προηγούμενη κατάθεση της δεν είπε τίποτα γιατί λέει φοβόταν το Μαξίμου. Γιατί λοιπόν τώρα να μην φοβάται το Μαξίμου και να είπε όσο θα ήθελαν να ακούσουν τα στελέχη της κυβέρνησης; Απλά πράγματα είναι αυτά.

Κρίμα όμως γιατί χρησιμοποίησαν το Άγιον Όρος για να παίξουν τα παιχνίδια τους και το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. Και αυτό δεν θα βγει σε καλό. Το μόνο σίγουρο. Με τέτοια πράγματα δεν παίζεις.


Read more...

Ατυπο υπουργικό συμβούλιο για θέματα οικονομίας

Θέματα ανταγωνισμού, συγκράτησης των τιμών, αποκρατικοποιήσεων και γενικώτερα προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής θα συζητηθούν στην σημερινή άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.
Read more...

Επί τάπητος η ασφαλιστική μεταρρύθμιση


Πόλεμος δηλώσεων Αθήνας - Βρυξελλών για το ασφαλιστικό, με την ευρωπαική ένωση να επισημαίνει ότι αυτό που ζητεί είναι η εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί με το μνημόνιο. Σημεία τριβής η εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης να αρχίσει το 2015 και η πλήρης σύνταξη να χορηγείται μετά από 40 χρόνια εργασίας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος τονίζει ότι με την αναλογιστική μελέτη που θα έχει μεθαύριο στα χέρια του θα επιχειρήσει να πείσει τους ευρωπαίους ότι δεν χρειάζονται τέτοια μέτρα.

Ο υπουργός, μιλώντας στον Flash 96, δήλωσε ότι ενθαρρύνουμε την υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης και τόνισε ότι οι εταίροι, αν θέλουν, μπορούν να συζητήσουν και μόνοι τους, χωρίς την παρουσία του υπουργείου.Το μνημόνιο είπε είναι βάση επίλυσης κάθε διαφωνίας. Θα επιχειρήσουμε να πείσουμε την τρόικα με τα στοιχεία της αναλογιστικής μελέτης τόνισε ο υπουργός εργασίας. Παραδέχεται ότι είναι δύσκολη η διαπραγμάτευση στην απαίτηση των Βρυξελλών για επίσπευση του ασφαλιστικού το 2015. Υπογράμμισε όμως, ότι υπάρχουν περιθώρια ώστε να μην επιβάλλεται ποινή σε όποιον βγαίνει στη σύνταξη πριν τα 40 χρόνια εργασίας.


Προωθείται άμεσα στη βουλή το νομοσχέδιο για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο δημόσιο.

Αύριο συνεδριάζουν τα προεδρεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τον καθορισμό της απεργιακής ατζέντας. Κοινό πανεργατικό συλλαλητήριο στις 5 Ιουνίου.

Τα όσα αναφέρονται στην επιστολή της τρόικας αναφορικά με το Ασφαλιστικό είναι κατά βάση τα όσα έχουν συμφωνηθεί στο μνημόνιο το οποίο έχει υπογράψει η Ελλάδα διαμηνύει η Κομισιόν, την ώρα που η κυβέρνηση επιμένει ότι όσα αναφέρονται στην επιστολή δεν συμπεριλαμβάνονται στο μνημόνιο.

Ο εκπρόσωπος του αρμόδιου επιτρόπου, Όλι Ρεν, ερωτηθείς σχετικά- και αφού επιβεβαίωσε την ύπαρξη της επιστολής- είπε ότι "όσα αναφέρονται στην επιστολή, δεν περιέχουν κανένα νέο στοιχείο". Επισήμανε ότι "ανάλογες επιστολές εντάσσονται στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχουν οι κοινοτικές υπηρεσίες με τις ελληνικές αρχές, με στόχο την απόλυτη τήρηση του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί".

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σημείωσε ότι "η επιστολή της ΕΕ και του ΔΝΤ προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, για την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού συστήματος από το 2015, αντί του 2018, είναι εκτός των συμφωνηθέντων".

"Το παλεύουμε" είπε σε τηλεπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του στο Mega o υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, επισημαίνοντας ότι το βάρος θα δοθεί στην ανατροπή της απαίτησης της τρόϊκα για πλήρη σύνταξη μόνο έπειτα απο 40 χρόνια εργασίας.
Δήλωσε, επίσης, ότι έως την Παρασκευή θα παραδοθεί η αναλογιστική μελέτη, βάσει της οποίας θα ασκηθούν πιέσεις προς τους ελεγκτές, για "εκπτώσεις" στα ζητούμενα τους. Όπως είπε, "η μελέτη αυτή θα έχει το επιπρόσθετο στοιχείο, το πιο πειστικό απ' όλα των αριθμών, ότι, δηλαδή, αυτές τις επιπλέον πολιτικές που μας προτείνουν δεν τις χρειαζόμαστε, γιατί έτσι όπως δομούμε το σύστημα, θα έχει οικονομική επάρκεια και δεν θα χρειάζεται άλλα μέτρα". "Η κυβέρνηση έχει να αντιτάξει επιχειρήματα απέναντι σε αυτά που ζητούνται και αναφέρονται στην επιστολή και αυτό θα φανεί με την αναλογιστική μελέτη η οποία έχει όλα τα εχέγγυα και τις προϋποθέσεις της ασφάλειας και της πραγματικής αξιοπιστίας", είπε ο κ. Πεταλωτής.

Σημειώνεται ότι εκπρόσωποι της τρόικας αναμένονται στην Αθήνα την Τετάρτη προκειμένου να προχωρήσουν στο δεύτερο γύρο αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Τι ζητεί η τρόικα στην επιστολή της:

- Να εφαρμοσθεί η ασφαλιστική μεταρρύθμιση σε όλη της την έκταση από το 2015 και όχι το 2018.

- Να δίνεται πλήρης σύνταξη ύστερα από 40 χρόνια εργασίας και να επιβάλλεται ποινή 6% ετησίως για τους εργαζομένους που συνταξιοδοτούνται πρόωρα (πριν από τα 65).

- Να μειωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία σε τρία (μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες), χωρίς εξαιρέσεις για οποιονδήποτε κλάδο.

- Να μειωθούν οι συντάξεις για διαζευγμένες και άγαμες κόρες δημοσίων υπαλλήλων.

- Να μειωθούν οι συντάξεις χηρείας, οι οποίες να μην δίνονται πριν τα 50 έτη, και βάσει εισοδηματικών κριτηρίων για κάτω των 65 ετών.

- Να εφαρμοστεί η ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Κατατίθεται το νομοσχέδιο

Άμεσα κατατίθεται στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών το νομοσχέδιο για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο, ενώ, όπως επίσης έγινε γνωστό από το υπουργείο, είναι πιθανόν στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο να υπάρχουν και άλλες γενικότερες διατάξεις σχετικές με το Ασφαλιστικό.nooz.gr

Read more...

ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ...


Ρεπορτάζ : Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος - Μαρία Νταλιάνη
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για περαιτέρω διερεύνηση των ευθυνών πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια μυστικής σύσκεψης που έγινε χθες το πρωί στη Βουλή. Στη σύσκεψη...
εκτιμήθηκε ότι υπάρχουν στοιχεία που αφορούν πολιτικά πρόσωπα- κυρίως υπουργούς της Νέας Δημοκρατίαςπου χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, και μάλιστα ότι υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν και σε παραπομπές, παρακάμπτοντας την παραγραφή των αδικημάτων στην οποία προχώρησε αιφνιδιαστικά πέρσι τον Μάιο η κυβέρνηση Καραμανλή. Σύμφωνα με στοιχεία που εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που συγκροτήθηκε υπό τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη και με τη συμμετοχή στελεχών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και πανεπιστημιακών καθηγητών, η μη περατωθείσα έρευνα της Τραπέζης της Ελλάδος για τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών την επίμαχη περίοδο των αποφάσεων για τις ανταλλαγές της λίμνης Βιστωνίδας με φιλέτα της κρατικής περιουσίας, μπορεί να στοιχειοθετήσει αδικήματα που δεν υπόκεινται σε παραγραφή.
Αλλωστε η συνεχιζόμενη ειδική έρευνα στην Τράπεζα της Ελλάδος ήταν ένας από τους λόγους που υπαγόρευσαν την παράταση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής. Στη σύσκεψη ειπώθηκε με έμφαση ότι η λίστα των προς τουριστική αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου την οποία συνέταξε κατ΄ εντολήν της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η τέως γενική διευθύντρια του υπουργείου Στ. Μαντέλη, συνιστά σημαντική απόδειξη ότι το σκάνδαλο εξελίχθηκε κάτω από κεντρική καθοδήγηση. Αναφορικά με το θέμα της κλήτευσης ή μη του τέως πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, η πλειοψηφία των μετεχόντων στη σύσκεψη έκρινε ότι στην παρούσα φάση δεν θα πρόσφερε τίποτε περισσότερο από επικοινωνιακού χαρακτήρα επιχειρήματα στη Νέα Δημοκρατία, να ισχυριστεί ότι το ΠΑΣΟΚ προβαίνει στη δίωξη των πολιτικών του αντιπάλων. «Αν προκύψουν στοιχεία τα οποία καθιστούν επιβεβλημένες τις διευκρινίσεις του, η Προκαταρκτική (όπως λέγεται πλέον η Προανακριτική Επιτροπή) είναι ίσως ο πιο ενδεδειγμένος χώρος», δήλωσε σχετικά ένας από τους μετέχοντες στη σύσκεψη. Αυτό ουσιαστικά προοιωνίζεται μετάθεση της κλήσης Καραμανλή από το τώρα, που απαιτούσε το ΛΑΟΣ, για αργότερα, στην Προκαταρκτική Επιτροπή, την οποία το ΠΑΣΟΚ θα εισηγηθεί να συγκροτηθεί.
Πάντως η κυβέρνηση επιχείρησε να τηρήσει αποστάσεις από τις αποφάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής. Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, «οι Εξεταστικές Επιτροπές είναι θέμα της Βουλής και όχι της κυβέρνησης. Λειτουργούμε με βάση την αρχή της διαφάνειας, το εννοούμε όταν λέμε «φως σε όλα» και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω και να υποκύψουμε σε κανέναν συμψηφισμό (...). Η θέση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη, δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε συγκαλύψεις και συμψηφισμούς».
Read more...

ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ...


Ρεπορτάζ : Ηλίας Π. Γεωργάκης
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Με τη σφραγίδα των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που σήμερα εγκαθίστανται στην Αθήνα, το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζεται να προσθέσει στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο σκληρές αλλαγές, όπως τα...
40 έτη εργασίας για πλήρη σύνταξη και την εφαρμογή των μέτρων από το 2015. Μάλιστα, δεν αποκλείονται πλέον και άλλες δυσμενείς παρεμβάσεις, κυρίως όσον αφορά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Ιουνίου και αφού δώσει την έγκρισή της η «τρόικα» (Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ) η οποία έχει και τον τελευταίο λόγο.
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος σε χθεσινές δηλώσεις του τόνισε ότι όλα τα σημεία της συμφωνίας με την «τρόικα» αποτελούν νόμο του κράτους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για πλήρη εφαρμογή του νέου Ασφαλιστικού από το 2015. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε, όσα δημοσιεύονται και δεν περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, αλλά σε επιστολή που απέστειλε μεταγενέστερα της αρχικής συμφωνίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν θα εφαρμοστούν. Αυτό σημαίνει ότι «γλιτώνουν» το μαχαίρι οι συντάξεις χηρείας και οι συντάξεις για διαζευγμένες και άγαμες κόρες δημοσίων υπαλλήλων.
Ετσι στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο εξετάζεται να ενταχθούν (και) οι παρακάτω τρεις ρυθμίσεις:
Θα εφαρμοστεί σε όλη της την έκταση η ασφαλιστική μεταρρύθμιση από το 2015 και όχι το 2018.
Θα δίνεται πλήρης σύνταξη ύστερα από 40 χρόνια εργασίας και θα επιβάλλεται ποινή 6% ετησίως για τους εργαζομένους που συνταξιοδοτούνται πρόωρα.
Θα μειωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία σε τρία (μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες), χωρίς εξαιρέσεις για οποιονδήποτε κλάδο.
Δύο σημεία- φωτιά
Διευκρινίζεται ότι τα δύο σημεία- φωτιά που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο και δεν έχουν ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό είναι τα εξής:
1 Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 συνταξιοδότηση στην ηλικία των 65 ετών για όλους, συμπεριλαμβανομένων όσων έχουν ασφαλιστεί πριν από 1/1/1993, καθώς και αύξηση της ελάχιστης ηλικίας πρόωρης συνταξιοδότησης στα 60 έτη από την 1η Ιανουαρίου 2011.
2 Σταδιακή αύξηση της ελάχιστης ανταποδοτικής περιόδου για συνταξιοδότηση με πλήρη σύνταξη από τα 37 στα 40 έτη, έως το 2015.
Ο υπουργός Εργασίας στις δηλώσεις του έθεσε ως πειστικό αντεπιχείρημα της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, την αναλογιστική μελέτη η οποία ολοκληρώνεται την Παρασκευή. Οπως εκτίμησε, η μελέτη αυτή θα έχει το επιπρόσθετο στοιχείο- «το πιο πειστικό απ΄ όλα»των αριθμών, «ότι δηλαδή, αυτές τις επιπλέον πολιτικές που μας προτείνουν δεν τις χρειαζόμαστε, γιατί έτσι όπως δομούμε το σύστημα, θα έχει οικονομική επάρκεια και δεν θα χρειάζεται άλλα μέτρα», για να σημειώσει ότι σε αυτό συμφωνούν και οι εκπρόσωποι της «τρόικας».
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης σε χθεσινές του δηλώσεις τόνισε ότι τα 40 χρόνια ασφάλισης σε άλλες χώρες είναι χρόνια στα οποία περιλαμβάνονται τα χρόνια των σπουδών, τα χρόνια ανατροφής των παιδιών και η στρατιωτική θητεία.
Με αντικείμενο τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις που σχεδιάζουν τα συνδικάτα αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα που προωθούνται στο Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις θα συνεδριάσει την Πέμπτη 27 Μαΐου η διοίκηση της ΓΣΕΕ. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Ιουνίου πανεργατικό συλλαλητήριο ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, με συγκέντρωση στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Read more...