Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Αρχισαν να αναζητούν τα "φιλέτα", για τις ανταλλαγές, αμέσως μετά το 2004...


Τι αποκαλύπτουν για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου 4 ντοκουμέντα του υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης που φέρνει στο φως το Press-gr. Όλα ήταν σχεδιασμένα από την αρχή...

Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτει το Press-gr (κάντε κλικ επάνω για να μεγαλώσουν) δείχνουν ότι η ιστορία των ανταλλαγών μεθοδευόταν αμέσως μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ το 2004 και πριν ακόμη οι μοναχοί του Βατοπεδίου ....εμφανιστούν!
Τα δύο πρώτα έγγραφα είναι οι εντολές του τότε υφυπουργού Αλ. Κοντού που ζητούσε από τις κατα τόπους νομαρχίες να τον ενημερώσουν για τις κοινόχρηστες διαθέσιμες εκτάσεις και...
ιδιαίτερα "εκείνες που έχουν οικοπεδική ή τουριστική αξία ή είναι παραθαλάσσιες". Δηλαδή τα φιλέτα...
Το τρίτο έγγραφο είναι η απάντηση, το 2005, σε βουλευτές της τότε αντιπολίτευσης και με την οποία το υπουργείο υποστηρίζει ότι "τα στοιχεία αυτά αποτελούν απλώς και μόνο στοιχεία καταγραφής..."
Απεδείχθη όμως ότι έλεγαν ψέμματα. Ηθελαν τα στοιχεία για να έχουν πλήρη εικόνα και να μπορούν να κάνουν τις "ανταλλαγές". Γι αυτό και στις 8.3.2006 το υπουργείο πανηγύριζε σε Δελτίο Τύπου ότι "ολοκληρώθηκε με επιτυχία" η διαδικασία ανταλλαγής "μετά από συντονισμένους κυβερνητικούς χειρισμούς...."

Δεν υπάρχουν σχόλια: