Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Προετοιμασία για τις δράσεις Σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών για τα μέτρα που συμφωνήθηκαν την τρόικα


Σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών για τα μέτρα που συμφωνήθηκαν την τρόικα
O υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί στο υπουργείο Εσωτερικών, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Γ.Μιχελάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Λ.Γρηγοράκος και οι γενικοί γραμματείς Γ.Ιωαννίδης και Α.Συρίγος για να συζητηθούν και να προετοιμαστούν οι δράσεις του υπουργείου μετά τις αποφάσεις που λήφθηκαν κατά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Τη Δευτέρα, μετά το μεσημέρι, ο κ. Μιχελάκης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την ΚΕΔΕ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την ΠΟΠ-ΟΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η τρόικα συμφώνησε να δοθεί παράταση ώς τον Σεπτέμβριο για την εφαρμογή της κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.

Ώς το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να είναι έτοιμη η λίστα με τα πρώτα 5.000 ονόματα. Η λίστα θα περιλαμβάνει 2.500 σχολικούς φύλακες (ανήκουν στο υπουργείο Εσωτερικών), 2.000 εκπαιδευτικούς και 500 υπαλλήλους υπουργείων.

Ανάλογες λίστες θα πρέπει να ετοιμάζονται κάθε μήνα, ώς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Από τα υπόλοιπα 7.000 άτομα, οι 3.500 θα είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι 1.500 θα είναι εκπαιδευτικοί που δεν ασκούν τα καθήκοντα τους και 2.000 υπάλληλοι από τα υπουργεία και τους δήμους.

Ο χρόνος της διαθεσιμότητας μειώνεται σε 8 από 12 μήνες. Κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας, οι υπάλληλοι θα παίρνουν το 75% του μισθού τους, θα αξιολογηθούν και ορισμένοι θα απολυθούν.

Εκφράζονται φόβοι ότι αυτοί που θα απολυθούν θα είναι περίπου το 20% έως 25% των υπαλλήλων που θα βρεθούν στο καθεστώς της κινητικότητας.

Σε 24ωρη απεργία προχωρά τη Δευτέρα η Δημοτική Αστυνομία στο Δήμο Αθηναίων, ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος της βάρδιας.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων Βασίλης Πολυμερόπουλος, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες σε διαθεσιμότητα θα βγουν οι περίπου 3.700 Δημοτικοί Αστυνομικοί και οι 3.000 περίπου σχολικοί φύλακες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Εκλογή νέου γραμματέα «Αφήνουμε τους ακραίους στη μιζέρια τους» είπε ο Αντ.Σαμαράς στην ΚΕ της ΝΔ


«Αφήνουμε τους ακραίους στη μιζέρια τους» είπε ο Αντ.Σαμαράς στην ΚΕ της ΝΔ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ μιλά την Κυριακή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας για τη διαδικασία εκλογής νέου γραμματέα, έκανε λόγο για βήμα ανανέωσης της παράταξης και του κόμματος.

«Όλη αυτή την περίοδο περάσαμε δοκιμασίες χωρίς απώλειες, τώρα δίνουμε τη μάχη των ιδεών έναντι αντιπάλων που ψαρεύουν σε θάλασσες λαϊκισμού. Η μεγάλη μας παράταξη άντεξε σε μία περίοδο που κατέρρεαν τα πάντα και συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις» είπε ο κ. Σαμαράς.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον απερχόμενο γραμματέα κ. Μανώλη Κεγαλογιάννη για τον οποίο προανήγγειλε ότι θα πάει στην Ευρωβουλή μετά τις επόμενες ευρωεκλογές.

Πρόσθεσε δε, ότι αναδεικνύεται μία νέα γενιά στελεχών ενώ έπλεξε το εγκώμιο του κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου ο οποίος είναι και ο μόνος υποψήφιος για τη θέση του νέου γραμματέα του κόμματος.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα -με τα μεγάλα προβλήματα- αποτελεί νησίδα σταθερότητας σε μια περιοχή που ταλανίζεται. «Φανταστείτε πού θα ήμασταν αν είχαμε ακούσει αυτούς που ήθελαν περιπέτειες» είπε χαρακτηριστικά.

Εμείς προχωράμε και αφήνουμε τους ακραίους στη μιζέρια τους, είπε ο πρωθυπουργός.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δεν ήξερε. Δεν ρώταγε;...





Μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να ακούει ΣΥΡΙΖΑ και να βγάζει …φλύκταινες, δεν είναι όμως όλοι έτσι στο ΠΑΣΟΚ.
Ο λόγος για τον Γιώργο Ντόλιο, που...
λίγες μέρες πριν είχε δεχθεί την πρόταση του προέδρου του κόμματος να αναλάβει χρέη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος. Μάλλον δεν θα ήξερε ο κ.Βενιζέλος τις απόψεις του βουλευτή Έβρου, που φέρεται «ανοιχτός» σε μία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για του λόγου το αληθές, ο βουλευτής χαρακτηρίζει θετικό το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με πιο αριστερό τόνο. Εκτιμά πάντως ότι οι διεργασίες αυτές θέλουν χρόνο. «Βρίσκονται στην περίοδο της κύησης. Αν θα είναι πετυχημένος ο τοκετός, δεν το ξέρουμε», είπε, προσθέτοντας πως «ο τοκετός είναι επώδυνος» και πως θέλουν χρόνο να αποσαφηνίσουν θέσεις ή τη σύγχυση που υπάρχει. «Κατά καιρούς ακούμε ρουκέτες από τον κ. Τσίπρα και από άλλα στελέχη ακούμε τα αντίθετα», είπε, δηλώνοντας πως δεν νιώθει ψυχικά καλά με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε όμως με την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ…


matrix24.gr

Read more...

Καψής: Η νέα ΕΡΤ θα ανοίξει στα πρότυπα του BBC τα επόμενα 24ωρα




Τι δήλωσε για την νέα ΕΡΤ ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής
Μέσα στα επόμενα 24ωρα φεύγει το "μαύρο" και η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα ανοίξει και πάλι δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής.
Ο κ. Καψής, μιλώντας το πρωί στο MEGA σημείωσε πως θα είναι στα πρότυπα του BBC, ενώ δεν αποκλείεται οι πρώτες εκπομπές να γίνουν εκτός του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής μιας και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει επέμβαση των ΜΑΤ.
Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι το μεσημέρι έχει μια ακόμα συνάντηση με τους εργαζόμενους δημοσιογράφους με μοναδικό «αγκάθι» οι τρίμηνες συμβάσεις που προτείνει η κυβέρνηση.
Τέλος, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, αναφερόμενος στο προσωπικό που πρόκειται να αποχωρήσει, σημείωσε ότι θα δοθούν ανάλογα κίνητρα με αυτά που ισχύουν για την κινητικότητα των υπαλλήλων στο δημόσιο.

Read more...

«Η νέα Ελλάδα είναι η Ελλάδα του κομμουνισμού»...


«Η νέα Ελλάδα είναι η Ελλάδα του κομμουνισμού»

Να ενισχύσουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, ισχυροποιώντας όπως είπε, τη λαϊκή συμμαχία για να απαλλαγεί ο τόπος και οι εργαζόμενοι από την καπιταλιστική ιδιοκτησία, από τα παράσιτα και τους...εκμεταλλευτές, κάλεσε τους νέους και τις νέες σε ομιλία του στα Χανιά το βράδυ του Σαββάτου, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,

Ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του υποστήριξε μεταξύ των άλλων ότι, «το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός».

Παράλληλα απευθυνόμενος στη νεολαία τόνισε. «Ο λαός και η νεολαία έχουν μόνο να κερδίσουν από την προοπτική του σοσιαλισμού. Αυτή είναι η πραγματική πρόοδος σήμερα..Και όχι η πρόοδος της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που και αυτοί με την σειρά τους υπερασπίζονται τις ιερές αγελάδες του συστήματος την επιχειρηματικότητα, την υγιή όπως λένε Ευρωπαϊκή Ένωση, καλλιεργώντας τον ρεαλισμό της υποταγής, λέγοντας ότι ο σοσιαλισμός είναι κάτι πολύ μακρινό, άρα ο λαός δεν έχει κανένα λόγο να παλεύει σήμερα για αυτό, παρά μόνο να επιλέγει το δήθεν μικρότερο κακό, τον καλύτερο διαχειριστή της βαρβαρότητας της ΕΕ».

Από τα Χανιά ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ εξαπέλυσε βολές κατά του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η νέα Ελλάδα δεν είναι ούτε η Ελλάδα του κ. Σαμαρά ούτε η Ελλάδα του κ. Τσίπρα που φτιάχνεται με τα παλιά φθαρμένα υλικά. Η νέα Ελλάδα είναι η Ελλάδα του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού που αξίζει κανείς να παλέψει σήμερα»

Στην ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ακόμα ότι η Ελλάδα και η νεολαία δεν έχει σήμερα ανάγκη πολιτικούς υπηρέτες όπως και να λέγονται αυτοί, αριστεροί, κεντρώοι, δεξιοί, υποστήριξε ότι ο καπιταλισμός είναι αθεράπευτα άρρωστος και σε αυτή την περίπτωση, όπως είπε, μοναδικός δρόμος είναι η ανατροπή του συστήματος.

«Το σύστημα αυτό το καπιταλιστικό, το αστικό κράτος του, η κοινωνία τους, συνολικά οι θεσμοί με τους οποίους είναι συγκροτημένοι, δεν παίρνουν πλέον άλλη γιατρειά ούτε με τα πιο ισχυρά αναλγητικά πόσο μάλλον με ασπιρίνες που προτείνουν ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιποι».

Στην ομιλία του ο Γραμματέας της ΚΚΕ του ΚΚΕ επεσήμανε ακόμα ότι σήμερα λειτουργούν στη χώρα συστήματα πολιτικής χειραγώγησης που διαχωρίζουν τους εργαζόμενους, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι επιστρατεύουν τη θεωρία των ακρών, αξιοποιώντας αυτό το μαντρόσκυλο του συστήματος, τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που την εμφανίζουν ως δήθεν αντισυστημική, ενώ είναι ο πιο πιστός υπηρέτης του συστήματος της πλουτοκρατίας, ο πιο ορκισμένος εχθρός των εργαζομένων και των αγώνων τους.

«Είναι η Χρυσή Αυγή χέρι του συστήματος δολοφονικό» τόνισε. Από τα Χανιά ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε για μια ακόμα φορά να κλείσουν οι ξένες βάσεις της Σούδας, ενώ υποστήριξε ότι η κρίση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου είναι αποτέλεσμα της διαμάχης των ιμπεριαλιστικών κέντρων για έλεγχο της περιοχής.

Read more...

Θέλουν απολύσεις και στη βουλή...




Πόδι και στη Βουλή είναι έτοιμη να βάλει η τρόικα.
Το σχέδιο που ήδη επεξεργάζεται είναι η μείωση σε ποσοστό...
10% στο συνολικό προσωπικό που απασχολεί η Βουλή, δηλαδή περίπου 130-150 άτομα.

Οι σχετικές πληροφορίες πήραν μορφή χιονοστιβάδας τις τελευταίες ώρες και μάλιστα ενισχύθηκαν λόγω... σημειολογίας, αφού το βράδυ της Πέμπτης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος επέλεγε να υποδεχθεί τους εκπροσώπους των δανειστών όχι στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών, αλλά στο γραφείο που διατηρεί στη Βουλή ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Read more...

Η εφορία... γκρεμίζει το σπίτι του Παύλου Μελά...




Υπό καθεστώς τριπλής πολιορκίας βρίσκεται πλέον ένα ιστορικό μνημείο, το σπίτι των στιγμών της οικογενειακής ευτυχίας που πρόλαβε να ζήσει ο μακεδονομάχος Παύλος Μελάς στην...
Κηφισιά. Στη φθορά και την εγκατάλειψη, ήρθαν να προστεθούν αφενός ακραίοι πολιτικοί κύκλοι που διεκδικούν να το οικειοποιηθούν ως πολιτικό σύμβολο και αφετέρου η εφορία που βάλθηκε να οδηγήσει σε απόγνωση την κληρονόμο και θεματοφύλακα της ιστορίας του.

Όπως δηλώνει στον «Τύπο της Κυριακής» η εγγονή του Παύλου Μελά, Ναταλία Ιωαννίδη, συνταξιούχος του ΙΚΑ, που ζει σήμερα δίπλα στο ερειπωμένο σπίτι, κλήθηκε να πληρώσει για το έτος 2010, 5.700 ευρώ στην εφορία.

Όσο για το πώς τα κατάφερε με την πενιχρή της σύνταξη αρνείται να το αποκαλύψει. Αρκείται στο ότι πλήρωσε το ποσόν στο ακέραιο γιατί έχει μάθει να μη χρωστά.

Στην ερώτηση τι θα κάνει όταν έρθει ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για τα επόμενα έτη, απαντά: «Εννοείται ότι σε μια εποχή όπως αυτή που ζούμε δεν θα μπορούσα να έχω την αξίωση από το κράτος να δίνει χρήματα για τη συντήρηση και την ανάδειξη ενός μνημείου που έχει κηρυχθεί επίσημα ως ιστορικό. Θα ήταν απόλυτα δικαιολογημένος όποιος αντιδρούσε λέγοντας ότι έτσι κόβονται χρήματα από τη δημόσια υγεία».

Η κ. Ιωαννίδη περιγράφει και πώς θα ήθελε να είναι το μνημείο δεκαετίες αργότερα. «Σε τέτοια κατάσταση ώστε να έρχονται άνθρωποι και να καταλαβαίνουν τι σημαίνει να εγκαταλείπεις έναν παράδεισο για να θυσιάζεσαι προς όφελος των πιστεύω σου», δηλώνει και απορρίπτει την ιδέα της πώλησης του ακινήτου σεβόμενη την ιστορικότητα του χώρου. Όσο για τις αξιώσεις της εφορίας λέει ότι θα κάνει τα πάντα για να ανταποκριθεί.

Read more...

«Δρομολογούνται αποφάσεις από ξένους ερήμην της κυβέρνησης»...





«Ύποπτη» υποβάθμιση, υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΟΠΥΥ το τελευταίο χρονικό διάστημα, στην οποία συνέβαλαν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, καταγγέλλει ο πρώην πρόεδρος του οργανισμού, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, με αφορμή το...
απόρρητο σχέδιο της ομάδας Ράιχενμπαχ που τινάζει στον αέρα τον ΕΟΠΥΥ και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, ο οργανισμός θα μετατραπεί σε αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών υγείας και θα λειτουργεί στα πρότυπα ασφαλιστικών εταιρειών, ενώ τη διαχείρισή του θα αναλάβουν Ευρωπαίοι μάνατζερ.

Ο κύριος Παπαγεωργόπουλος αναφέρει στη συνέντευξή του στην «Real News» ότι «ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ ήταν εικονικός και κατά πολύ χαμηλότερος από τις πραγματικές ανάγκες του εν γνώσεις της τρόικας, που ωστόσο στη συνέχεια ανακάλυψε “μαύρη τρύπα”».

Μάλιστα όπως συμπληρώνει ο πρώην πρόεδρος του οργανισμού «οι λογιστές της τρόικας κάνουν προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας και μάλιστα ερήμην της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου».

Read more...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ACTION 24


ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ;
Μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία για το Action 24 και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δημοσιεύει σήμερα το Παρόν της Κυριακής στην στήλη "Τυπολογίες". Τι μπορεί να σημαίνει για τα ΜΜΕ και το ΠΑΣΟΚ το νέο κανάλι που...
βρίσκεται πίσω, σύμφωνα με το "Παρόν", ο Ε. Βενιζέλος, θα το δούμε στην πορεία. Μένει κατ'αρχήν να επιβεβαιωθεί η πληροφορία...
http://fimotro.blogspot.gr/2013/07/action-24.html

Read more...

Κυβερνητική... “κατ’ εξαίρεση” η ΝΕΡΙΤ!...






“Ανεξάρτητη” ΝΕΡΙΤ με διορισμούς από το υπουργικό συμβούλιο!
Το σχέδιο νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα για το νέο φορέα δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, ξεκινάει με μια...
“εξαίρεση” με την οποία η συγκρότηση του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ γίνεται από το υπουργικό συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση όχι μόνο του αρμόδιου υφυπουργού, Π. Καψή, αλλά και από τον υπουργό Επικρατείας, Δ. Σταμάτη!
Το διορισμένο από Την κυβέρνηση Συμβούλιο είναι εκείνο που θα επιλέξει τον πρόεδρο- διευθύνοντα σύμβουλο και τα μέλη του ΔΣ, με αναφερόμενη θητεία τον ένα χρόνο…. Η διάταξη αυτή έρχεται σε σύγκρουση με το σχέδιο νόμου της Επιτροπής Νίκου Αλιβιζάτου, το οποίο προέβλεπε τη διενέργεια διαγωνισμού για την επιλογή των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου και είχε ανακοινώσει πριν από ένα χρόνο ως υπουργός ο Π. Καψής.

media-industry.blogspot

Read more...

Νέα κλίμακα με 33 συντελεστές Μόνιμος φόρος σε όλα τα ακίνητα από το 2014


Μόνιμος φόρος σε όλα τα ακίνητα από το 2014
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Φόρο για την ακίνητη περιουσία τους από το 2014 και μετά θα πληρώνουν περίπου 5,6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες κατοικιών, γραφείων και καταστημάτων, με βάση τη νέα διευρυμένη κλίμακα με 33 συντελεστές που θα διαμορφώνονται ανάλογα με την τιμή ζώνης κάθε περιοχής, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

Φόρος θα μπει και στα αγροτεμάχια, από 1 έως 3 ευρώ για τους κατ' επάγγελμα αγρότες, επιβάρυνση η οποία θα είναι διπλάσια για τους υπολοίπους ιδιοκτήτες.

Τα ακίνητα των επιχειρήσεων θα φορολογούνται με 0,2% τα ιδιοχρησιμοποιούμενα και 0,4% αυτά που αποφέρουν εισόδημα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κατ' αρχήν συμφωνία σε όλα τα θέματα Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα


Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα
Ο Γιάννης Στουρνάρας φτάνει στο υπουργείο Οικονομικών   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις του Γ.Στουρνάρα με την τρόικα, ενώ υπάρχει κατ' αρχήν σε συμφωνία σε όλα τα θέματα, έπειτα και από τη συμφωνία στην οποία φαίνεται ότι κατέληξαν οι δύο πλευρές σχετικά με το «αγκάθι» της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο, εκκρεμούν «τεχνικής φύσεως» θέματα, προκειμένου να γραφεί το κείμενο της τελικής συμφωνίας για τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ, που, όπως όλα δείχνουν, θα δίνεται τμηματικά προς τη χώρα ανάλογα με την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων δράσεων.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε λύση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η τρόικα συμφώνησε να δοθεί παράταση ώς τον Σεπτέμβριο για την εφαρμογή της διαθεσιμότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.

Ώς το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να είναι έτοιμη η λίστα με τα πρώτα 5.000 ονόματα. Η λίστα θα περιλαμβάνει 2.500 σχολικούς φύλακες (ανήκουν στο υπουργείο Εσωτερικών), 2.000 εκπαιδευτικούς και 500 υπαλλήλους υπουργείων.

Ανάλογες λίστες θα πρέπει να ετοιμάζονται κάθε μήνα, ώς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Από τα υπόλοιπα 7.000 άτομα, οι 3.500 θα είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι 1.500 θα είναι εκπαιδευτικοί που δεν ασκούν τα καθήκοντα τους και 2.000 υπάλληλοι από τα υπουργεία και τους δήμους.

Ο χρόνος της διαθεσιμότητας μειώνεται σε 8 από 12 μήνες. Κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας, οι υπάλληλοι θα παίρνουν το 75% του μισθού τους, θα αξιολογηθούν και ορισμένοι θα απολυθούν.

Συνολικά, 25.000 υπάλληλοι θα βρεθούν σε αυτό το καθεστώς ώς το τέλος του 2014. Απ' αυτούς, 4.000 υπάλληλοι θα απολυθούν εφέτος και 11.000 το 2014. Εάν εν τω μεταξύ απολυθούν επίορκοι υπάλληλοι, τότε ο αριθμός αυτών θα αφαιρεθεί από τις 15.000 απολύσεις.

Eurogroup: Τμηματική καταβολή των 8,1 δισ. ευρώ 

Η απόφαση του Eurogroup τη Δευτέρα αναμένεται ότι θα προβλέπει την τμηματική καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 8,1 δισ. ευρώ. Η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες θα ξεκινήσει στις 16:00 (ώρα Ελλάδος).

Η «πολιτική απόφαση» θα αφορά στο σύνολο του ποσού, αλλά τα χρήματα θα καταβάλλονται ανάλογα με την τήρηση των δεσμεύσεων και των προαπαιτούμενων δράσεων.

Η εκλογική αναμέτρηση της 22ας Σεπτεμβρίου στη Γερμανία είναι καθοριστικός παράγοντας για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη και για έναν ακόμη λόγο που σχετίζεται με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των γερμανικών ΜΜΕ.

Όπως λέγεται, μετά τις εκλογές θα τεθεί επιτακτικά το ζήτημα της «ανακούφισης» από το βάρος των υποχρεώσεων της εξυπηρέτησης του χρέους και ήδη κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για τον τρόπο απομείωσης, με επικρατέστερο αυτό της ένταξης του χρέους στον ESM, αλλά και αυτό της μείωσης των επιτοκίων και της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του.

 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης Με τον κ. Σαμαρά διατηρούμε σχέση συναντίληψης, εξηγεί ο Ευ.Βενιζέλος


Με τον κ. Σαμαρά διατηρούμε σχέση συναντίληψης, εξηγεί ο Ευ.Βενιζέλος
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την άφιξή του στο Μέγαρο Μαξίμου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ως σχέση συναντίληψης και προσωπικής εμπιστοσύνης περιγράφει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τη συνεργασία με τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι αυτό συμβαίνει λόγω του τεράστιου βάρους που φέρνουν οι δύο πολιτικοί.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο κ. Βενιζέλος διευκρινίζει πάντως ότι η συνεργασία σε επίπεδο αρχηγών δεν επαρκεί.

«Οι ενδιάμεσοι κρίκοι παίζουν καθοριστικό ρόλο, διότι μπορεί να διευκολύνουν, αλλά μπορεί και να δυσκολέψουν την προώθηση των αποφάσεών μας. Για αυτό πρέπει να υπάρχει συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και στο επίπεδο του κεντρικού κυβερνητικού επιτελείου και στο επίπεδο κάθε υπουργείου και στο επίπεδο των ΚΟ, αλλά και θεματικά γύρω από κάθε νομοσχέδιο και κάθε μεγάλη πολιτική απόφαση.» 

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει την άποψη του ότι η κοινωνία δεν αντέχει νέα μέτρα, ενώ απευθύνει κάλεσμα προς τους Σημίτη και Παπανδρέου.

«Κάθε φορά που έχω τη δυνατότητα, απευθύνω ειλικρινή πολιτική αλλά και προσωπική πρόσκληση σε όλα τα στελέχη της παράταξης που θεωρούν ότι ανήκουν ακόμα σε αυτήν, που εκφράζονται μέσα από τον αξιακό οπλισμό της παράταξης να ενταχθούν σε αυτή τη συλλογική μας προσπάθεια.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Κλείδωσε» η συμφωνία με την τρόικα Σε τρεις φάσεις η διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων ώς τον Σεπτέμβριο


Σε τρεις φάσεις η διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων ώς τον Σεπτέμβριο
Η τρόικα συμφώνησε να δοθεί παράταση ώς τον Σεπτέμβριο για την εφαρμογή της κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σε συμφωνία για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων με την τρόικα κατέληξε η κυβέρνηση, σημείο το οποίο αποτελεί το βασικό «αγκάθι» στην τελική συμφωνία για τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ.

Η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου διήρκησε μισή ώρα περίπου. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντηση.

Στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι «συμφωνήσαμε, δεν θα συναντηθούμε ξανά, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών».

«Κάποιες λεπτομέρειες θα τις δει το Eurogroup», προσέθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η τρόικα συμφώνησε να δοθεί παράταση ώς τον Σεπτέμβριο για την εφαρμογή της κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.

Ώς το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να είναι έτοιμη η λίστα με τα πρώτα 5.000 ονόματα. Η λίστα θα περιλαμβάνει 2.500 σχολικούς φύλακες (ανήκουν στο υπουργείο Εσωτερικών), 2.000 εκπαιδευτικούς και 500 υπαλλήλους υπουργείων.

Ανάλογες λίστες θα πρέπει να ετοιμάζονται κάθε μήνα, ώς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Από τα υπόλοιπα 7.000 άτομα, οι 3.500 θα είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι 1.500 θα είναι εκπαιδευτικοί που δεν ασκούν τα καθήκοντα τους και 2.000 υπάλληλοι από τα υπουργεία και τους δήμους.

Ο χρόνος της διαθεσιμότητας μειώνεται σε 8 από 12 μήνες. Κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας, οι υπάλληλοι θα παίρνουν το 75% του μισθού τους, θα αξιολογηθούν και ορισμένοι θα απολυθούν.

Εκφράζονται φόβοι ότι αυτοί που θα απολυθούν θα είναι περίπου το 20% έως 25% των υπαλλήλων που θα βρεθούν στο καθεστώς της κινητικότητας.

Εν τω μεταξύ, η συνάντηση του κλιμακίου της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ξεκίνησε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και τελικά, όπως έγινε γνωστό, η διαπραγμάτευση θα συνεχισθεί την Κυριακή.

Σκληρά μέτρα βλέπει η αντιπολίτευση

Ως «πράξη της θεατρικής παράστασης» που τελειώνει περιγράφει τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα το γραφείο Τύπου τουΣΥΡΙΖΑ.

«Οι δήθεν μεγάλες διαφωνίες και διαπραγματεύσεις καταλήγουν για άλλη μια φορά σε νέες συμφωνίες και μέτρα για απολύσεις, κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, σε νέους φόρους και μειώσεις μισθών. Όσο θα παίζεται αυτό το έργο», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο λαός μας θα ισοπεδώνεται. Πρέπει να τελειώνει μαζί με τους πρωταγωνιστές του».

«Η τρόικα επιμένει δογματικά στην εφαρμογή των λανθασμένων στοιχείων του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Οι απολύσεις -με ή χωρίς διαθεσιμότητα- χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων θα οδηγήσουν στη διάλυση ή υποβάθμιση υπηρεσιών και δομών σε υγεία, πρόνοια, παιδεία, δήμους, κ.ά. που συνδέονται με την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών» ,τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Μετά το ξαφνικό μαύρο στη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία, την περιφρόνηση των δικαστικών αποφάσεων του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, ακολουθεί τώρα ο ξαφνικός θάνατος για χιλιάδες υπαλλήλους, αυτή τη φορά από ότι φαίνεται δημοτικούς», δήλωσε η τομεάρχης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δεκάδες οι τραυματίες Δύο νεκροί από τη συντριβή Boeing 777 στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο


Δύο νεκροί από τη συντριβή Boeing 777 στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο
Η ουρά, ο μηχανισμός προσγείωσης και μία από τις μηχανές του αποκόπηκαν από το αεροσκάφος   (Φωτογραφία:  Reuters )

Σαν Φρανσίσκο
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 180 τραυματίστηκαν από τη συντριβή του αεροσκάφους της Asiana Airlines στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο.

Οι δύο νεκροί είναι κινέζοι πολίτες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Νοτίου Κορέας Yonhap, επικαλούμενο το υπουργείο Μεταφορών της Νοτίου Κορέας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για δύο γυναίκες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα San Francisco Chronicle, ένας εκπρόσωπος τοπικού νοσοκομείου ανέφερε ότι πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Μεταξύ των σοβαρά τραυματιών είναι δύο παιδιά, έξι γυναίκες και τέσσερις άνδρες όλοι τους κορεατικής καταγωγής.

Ο δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο, Εντ Λι, δήλωσε ότι έγινε η καταμέτρηση όλων των ατόμων που επέβαιναν στο αεροσκάφος -307 συνολικά. Ο Εντ Λι πρόσθεσε ότι από τους 307 επιβαίνοντες, οι δύο σκοτώθηκαν στο δυστύχημα.

«Η ουρά του αεροσκάφους άγγιξε τον διάδρομο προσγείωσης και το αεροπλάνο βγήκε από τον διάδρομο» εξήγησε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Μεταφορών, που έστειλε τετραμελή ομάδα ειδικών να εξετάσει την άτρακτο.

Κινέζος που επέβαινε στο αεροσκάφος είπε ότι αυτό «πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος» πριν προσγειωθεί.

«Οι μάσκες οξυγόνου έπεσαν και μια έντονη δυσοσμία άρχισε να εξαπλώνεται στην καμπίνα. Είδα επίσης σπίθες από το μπροστινό μέρος του αεροσκάφους» πρόσθεσε.
Μετά την προσγείωση, στην καμπίνα επικρατούσε «μεγάλη αναστάτωση», στο πίσω μέρος του αεροσκάφους είχε δημιουργηθεί μια μεγάλη τρύπα και η κουζίνα είχε εξαφανιστεί, είπε ο άνδρας.
Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική.

Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος. Καπνός υψωνόταν πάνω από την άτρακτο του Boeing 777.

Η ουρά του αεροσκάφους, ο μηχανισμός προσγείωσης και μία από τις μηχανές του αποκόπηκαν από το αεροσκάφος.

Η Asiana Airlines ανακοίνωσε ότι 141 Κινέζοι, μεταξύ τους οι δύο που έχασαν τη ζωή τους, σε σύνολο 291 επιβατών βρίσκονταν στο αεροσκάφος, μεταξύ αυτών 60 μαθητές και οι καθηγητές τους.

Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση 214 από την Σεούλ στο Σαν Φρανσίσκο και συνετρίβη κατά την προσγείωση.

Εν τω μεταξύ, ο Ντέιβιντ Τζόνσον, πράκτορας του FBI ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι η συντριβή του αεροσκάφους ήταν τρομοκρατική ενέργεια.

Οι νοτιοκορεατικές αερογραμμές Asiana Airlines ανακοίνωσαν ότι η συντριβή του αεροσκάφους δεν οφείλεται σε μηχανική βλάβη. Ωστόσο, αρνήθηκαν να πουν αν οφείλεται σε λάθος του πιλότου.
«Επί του παρόντος βεβαιώνουμε ότι δεν υπήρξαν προβλήματα στη μηχανή ή στους κινητήρες του αεροσκάφους 777-200» είπε ο Γουν Γουνγκ-ντου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας σε συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, προσθέτοντας ότι οι πιλότοι του αεροσκάφος έχουν μακρά εμπειρία με σχεδόν 10.000 πτήσης ο καθένας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...