Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Οι μισοί Έλληνες θα έφευγαν από την Ελλάδα αν μπορούσαν!...





Με απαισιοδοξία και τάσεις φυγής υποδέχονται το 2014 οι έλληνες πολίτες. Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της "Κάπα research" για το «Βήμα της Κυριακής» επτά στους 10 Έλληνες ( 69%) πιστεύουν ότι...
τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας και μόλις ένας στους τέσσερις (25%) θεωρεί ότι τα μεγάλα προβλήματα πέρασαν. Το ίδιο αποτέλεσαμ προκύπτει και στην ερώτηση για το ποια λέξη περιγράφει καλύτερα τη μελλοντική εξέλιξη της χώρας. Επτά στους 10 (71%) θεωρούν ότι οι λέξεις «καταστροφή» (27,5%), «στασιμότητα» (25%) και «κρίση» (18,5%) εκφράζουν την άποψή τους για το αύριο της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο απαισιοδοξίας είναι εντυπωσιακό ότι ο ένας στους δύο πολίτες ( ποσοστό 56% των ερωτηθέντων) δηλώνει ότι θα έφευγε από τη χώρα αν του δινόταν η ευκαιρία.

Η δημοσκόπηση δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ προβάδισμα 0,8% έναντι της Νέας Δημοκρατίας, στην πρόθεση ψήφου, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκεντρώνει ποσοστό 22,5% έναντι 21,7% της Νέας Δημοκρατίας.

Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 7,5%, ΚΚΕ με 5,8%, ΠΑΣΟΚ με 5,6%, και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%.

Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Αριστερά που συγκεντρώνει 2,8%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 42,8% με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 34,5% και ο «κανένας» 21,2%.

Προβάδισμα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην παράσταση νίκης όπου λαμβάνει 44,6% έναντι 38,5% της Νέας Δημοκρατίας.

Στο ερώτημα για το ποιο κόμμα είναι πιθανό να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,7%, ακολουθεί η ΝΔ με 18,6%, και έπονται Χρυσή Αυγή με 7,1%, ΠΑΣΟΚ με 5%, ΚΚΕ με 4,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και ΔΗΜΑΡ με 2,5%.

Όσον αφορά στο ερώτημα για το ποια κυβέρνηση συνασπισμού είναι καταλληλότερη να αντιμετωπίσει τα τρέχοντα προβλήματα της χώρας, το 40,4% υποστηρίζει η συγκυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και το 36,7% απαντά η συγκυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.
















Read more...

Πώς θα φορολογηθούν εισοδήματα και ακίνητα το 2014



Ποιοι είναι οι ευνοημένοι και ποιοι οι χαμένοι από τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος. Αναλυτικά όλες οι αλλαγές που έρχονται
Σημαντικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος αλλά και στο συνταξιοδοτικό σύστημα φέρνει το 2014, καθώς τίθενται σε εφαρμογή διατάξεις που ψηφίστηκαν φέτος και τα προηγούμενα χρόνια.
Στις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβάλουν οι φορολογούμενοι την άνοιξη, θα εμφανιστούν για πρώτη φορά οι επιπτώσεις από τις αλλαγές στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος, από την κατάργηση πολλών φοροαπαλλαγών, όπως το αφορολόγητο για τα παιδιά, και των εκπτώσεων δαπανών.
Επιβαρύνσεις θα έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες με εισοδήματα έως 55.000 ευρώ, λόγω της φορολόγησης με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ, ενώ οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα έχουν ελάφρυνση.
Μεγάλες αλλαγές επέρχονται στη φορολογία των ακινήτων, καθώς από το 2014 εφαρμόζεται ο νέος ενιαίος φόρος που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Επίσης, τα εισοδήματα από ακίνητα θα φορολογούνται πλέον ξεχωριστά με ειδική κλίμακα. Επιπλέον, επανέρχεται το «πόθεν έσχες» για την αγορά ή την ανέγερση κατοικίας.
Όσον αφορά τις αποδείξεις, το ποσό που πρέπει να προσκομισθεί δεν μπορεί να υπερβεί τις 10.500 ευρώ. Η κατάργηση των πρόσθετων αφορολογήτων ποσών για τα παιδιά, η κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών και η διατήρηση των «σκληρών» τεκμηρίων διαβίωσης θα φέρουν επιπλέον φόρους το 2014 για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους.
Το ετήσιο εισόδημα των μισθωτών - συνταξιούχων φορολογείται με κλίμακα τριών συντελεστών φόρου:
22% για τα πρώτα 25.000 ευρώ,
32% για τα επόμενα 17.000 ευρώ, από τις 25.001 έως τις 42.000 ευρώ, και
42% για το επιπλέον ποσό, πέραν των 42.000 ευρώ.
Ωστόσο, ο φόρος που προκύπτει με βάση την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων μειώνεται:
α) Για εισόδημα μέχρι και 21.000 ευρώ κατά 2.100 ευρώ.
β) Για εισόδημα πάνω από 21.000 ευρώ το ποσό μείωσης των 2.100 ευρώ περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος και μέχρι εξαντλήσεως του ποσού των 2.100 ευρώ.
Για παράδειγμα σε φορολογούμενο με εισόδημα 15.000 ευρώ αναλογεί φόρος ύψους 3.300 ευρώ. Μετά την αφαίρεση της έκπτωσης των 2.100 ευρώ ο τελικός φόρος θα ανέλθει στα 1.200 ευρώ.
Σε άλλο φορολογούμενο με εισόδημα 29.000 ευρώ αναλογεί φόρος ύψους 6.780 ευρώ. Η έκπτωση στο ανωτέρω εισόδημα ανέρχεται στα 1.300 ευρώ. Οπότε ο τελικός φόρος διαμορφώνεται στα 5.480 ευρώ.
Σημειώνεται ότι με την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων θα φορολογηθούν και τα «μπλοκάκια» εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) Έχουν έγγραφη σύμβαση με τα φυσικά ή/και νομικά πρόσωπα τα οποία λαμβάνουν τις υπηρεσίες τους, και
β) Τα φυσικά ή/και νομικά πρόσωπα τα οποία λαμβάνουν τις υπηρεσίες δεν υπερβαίνουν τα τρία.
Επισημαίνεται ότι, εφόσον υπερβαίνουν τον αριθμό αυτό, ποσοστό 75% των ακαθαρίστων εσόδων του εισοδήματος από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα προέρχεται από ένα από τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που λαμβάνουν τις υπηρεσίες αυτές. Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω φορολογούμενοι δεν δικαιούνται την έκπτωση των λοιπών επιχειρηματικών δαπανών που καταχωρούν στα βιβλία τους.
Ο φόρος στις αμοιβές που αποκτούν οι αξιωματικοί και το κατώτερο πλήρωμα του εμπορικού ναυτικού από την παροχή υπηρεσιών σε εμπορικά πλοία, υπολογίζεται με αναλογικό συντελεστή 15% για τους αξιωματικούς και 10% για το κατώτερο πλήρωμα στις αμοιβές που αποκτώνται από το ημερολογιακό έτος 2013 και επόμενα.
Για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) για το δηλωθέν εισόδημα από ατομική γεωργική επιχείρηση εφαρμόζεται αυτοτελώς η κλίμακα μισθωτών - συνταξιούχων.
Ποιες δαπάνες αναγνωρίζει η εφορία
Το ποσό του φόρου που προκύπτει, για τους μισθωτούς και συνταξιούχους, μειώνεται κατά ποσοστό 10% για κάθε καταβαλλόμενη από τις ακόλουθες δαπάνες:
α) Των εξόδων ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης του φορολογουμένου και των λοιπών προσώπων που τον βαρύνουν κατά το μέρος που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά Ταμεία ή/και ασφαλιστικές εταιρείες και υπερβαίνουν το 5% του φορολογούμενου εισοδήματος. Το ποσό της μείωσης δεν μπορεί να υπερβεί τις 3.000 ευρώ.
β) Το ποσό της διατροφής που επιδικάστηκε και καταβάλλεται από τον έναν σύζυγο στον άλλο, του οποίου αποτελεί φορολογητέο εισόδημα. Το ποσό της μείωσης του φόρου δεν μπορεί να υπερβεί τα 1.500 ευρώ.
γ) Των χρηματικών ποσών που καταβάλλονται από τον φορολογούμενο λόγω δωρεάς.
Το συνολικό ποσό των δωρεών και χορηγιών επί του οποίου υπολογίζεται η μείωση δεν μπορεί να υπερβαίνει ποσοστό 5% του συνολικού εισοδήματος που φορολογείται σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις. Η μείωση διενεργείται εφόσον τα ποσά των δωρεών και χορηγιών υπερβαίνουν συνολικά τα 100 ευρώ.


Read more...

Διασταυρώσεις για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων...




Διασταυρώσεις για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών στον απόηχο της υπόθεσης Λιάπη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα οχήματα χωρίς ασφάλιση φθάνουν το...
23% των οχημάτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, θα γίνει ηλεκτρονική ζεύξη των αρχείων των κυκλοφορούντων οχημάτων και ασφαλισμένων οχημάτων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Συγκεκριμένα, θα διασταυρωθούν το αρχείο του υπουργείου Μεταφορών που καταγράφει οχήματα που κυκλοφορούν, το αρχείο που τηρείται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και το αρχείο του Κέντρου Πληροφοριών της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών (περιλαμβάνει 5,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα).

Αφού διαπιστωθεί ότι κάποιο όχημα είναι ανασφάλιστο και ο ιδιοκτήτης του δεν έχει καταθέσει τις πινακίδες του τότε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα απευθύνεται γραπτά στον παρανομούντα ιδιοκτήτη καλώντας τον να προβεί στην ασφάλιση του αυτοκινήτου του εντός συγκεκριμένου και σύντομου χρονικού διαστήματος.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, το υπουργείο Οικονομικών θα μεριμνά για την αποστολή των στοιχείων των ιδιοκτητών των ανασφάλιστων οχημάτων στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή για την επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο αυστηρότερων κυρώσεων. Τα στοιχεία που θα λαμβάνει η αστυνομία θα είναι τα εξής: Αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, ημερομηνία αναζήτησης της ασφάλισης (σημερινή ή προγενέστερη), χρήση οχήματος, ασφαλιστική επιχείρηση, ημερομηνία έναρξης και λήξης του ασφαλιστηρίου συμβολαίου καθώς και το ΑΦΜ του ασφαλισμένου.

Read more...

Δέκα αλλαγές στις συντάξεις το νέο έτος...




Δέκα αλλαγές που επηρεάζουν χιλιάδες ασφαλισμένους, επέρχονται στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας το 2014.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή»:
1. Αυξάνονται κάποια όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για...
τις γυναίκες ασφαλισμένες του ΙΚΑ και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και των Σωμάτων Ασφάλειας.
2. Αυξάνονται τα έτη που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος σε 7 το 2014, από 6 που ήταν το 2013.
3. Σταματάει η χορήγηση του ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω των 65 ετών.
4. Μειώνεται το ποσοστό αναπλήρωσης στο 2% για το συντάξιμο χρόνο του 2013 και του 2014.
5. Επίσης, μειώνεται στο 73% το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης των δημοσίων υπαλλήλων για το διάστημα από 1.1.2008 και μετά.
6. Τίθεται σε εφαρμογή ο νέος μαθηματικός τύπος για τον υπολογισμό του εφάπαξ, γεγονός που θα οδηγήσει σε μειώσεις έως και 30%.
7. Μειώνονται οι επικουρικές συντάξεις συγκεκριμένων Ταμείων, προκειμένου να μην απειλείται η βιωσιμότητά τους.
8. Μειώνονται στα επίπεδα του ΙΚΑ οι ασφαλιστικές εισφορές σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, σύμφωνα με το νόμο του 2008.
9. Μεταφέρονται στον ΟΑΕΕ όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες δραστηριοποιούνται σε κοινότητες με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων και ασφαλίζονταν στον ΟΓΑ.
10. Οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ σχεδιάζεται να εισπράττονται ανά μήνα, αντί για κάθε δίμηνο που ισχύει έως τώρα.

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Read more...

Στο «μικροσκόπιο» 15 υποθέσεις φορολογουμένων μεγάλου πλούτου...




Ελέγχους σε 15 υποθέσεις φορολογουμένων θα διενεργήσει το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου αξιοποιώντας τις νέες έμμεσες τεχνικές ελέγχου.

Αν και δεν έχει διευκρινισθεί για το εάν ...
πρόκειται για φορολογουμένους της Λίστας Λαγκάρντ ωστόσο πρόκειται για υποθέσεις που τα δηλωθέντα έσοδα αποκλίνουν αισθητά με το σύνολο της περιουσίας των φορολογουμένων. Οι έλεγχοι αναμένεται να ολοκληρωθούν σε βάθος τριμήνου και θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις.

Οι ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στο πλαίσιο των ελέγχων θα αξιοποιούν κάθε στοιχείο ή πληροφορία που διαθέτει η φορολογική υπηρεσία ή μπορεί να συλλεχθεί για τα έσοδα ή τις δαπάνες του φορολογουμένου, προκειμένου να προσδιορισθεί με αντικειμενικό τρόπο το πραγματικό εισόδημά του .Με την κοινοποίηση της εντολής ελέγχου οι ελεγκτικές υπηρεσίες θα ζητούν από τους φορολογούμενους να παράσχουν στοιχεία για την περιουσιακή τους κατάσταση και τις συνθήκες διαβίωσής τους (έντυπο διαθέσιμων περιουσιακών στοιχείων- ερωτηματολόγιο για τον τρόπο διαβίωσης).

Με την σειρά τους οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου όλα τα σχετικά δικαιολογητικά που αποδεικνύουν την ακρίβεια των αναγραφέντων στοιχείων, όπως τίτλους ή συμβόλαια αγοράς ακίνητης περιουσίας, βιβλιάρια καταθέσεων ενημερωμένα, τιμολόγια αγοράς των λοιπών επενδυτικών στοιχείων (έργα τέχνης, συλλογές, τιμαλφή και λοιπά στοιχεία αξίας εκάστου 5.000 ευρώ και άνω), καθώς και έγγραφα που υποστηρίζουν τις τυχόν υπάρχουσες απαιτήσεις έναντι τρίτων (ονόματα, ποσά κ.λπ.).

newsbeast.gr

Read more...

Ισχυρή έκρηξη μια «ανάσα» από την έδρα των ΜΑΤ...


 Aναστάτωση προκάλεσε ένας ισχυρός κρότος που ακούστηκε κοντά στο κτίριο που στεγάζονται τα ΜΑΤ στην οδό Παπαναστασίου, στη Θεσσαλονίκη.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα σήμανε συναγερμός και...
στο σημείο έσπευσαν ακόμη και άνδρες του ΤΕΕΜ οι οποίοι ερεύνησαν ένα γειτονικό κτήριο και τον ευρύτερο χώρο χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να εντοπίσουν την πηγή της έκρηξης.
 Οι περισσότερες μαρτυρίες των περιοίκων προσδιορίζουν το σημείο της έκρηξης στην πρασιά του κτιρίου που στεγάζονται τα ΜΑΤ.

Seleo.gr

Read more...

Ηχηρά ονόματα στη Δικαιοσύνη για "χρυσές" μίζες...


 
 
 
ΦΩΤΟ...
Καταιγιστικές εξελίξεις σηματοδοτεί ο ποταμός των αποκαλύψεων που έκανε στη μαραθώνια απολογία του στους ανακριτές Γαβριήλ Μαλλή και Δημήτρη Σταυρόπουλο, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας.

Σύμφωνα με... το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», ο Κάντας έδωσε ηχηρά ονόματα και συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το σύστημα, το οποίο διαχειριζόταν, μοιράζοντας και εισπράττοντας τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις σε εμπόρους, μεσάζοντες, διαχειριστές offshore και άλλους επιχειρηματίες. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη ανακριτών και εισαγγελέων το απόγευμα της Παρασκευής. Ορισμένοι, τουλάχιστον, δε θα αποφύγουν την προφυλάκιση.

Το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΕΘΑ, στην τετραήμερη απολογία του, μίλησε για σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα και κατανόμασε τους μεσάζοντες των εταιρειών οπλικών συστημάτων που τον δωροδόκησαν. Περιέγραψε, επίσης, τη διαδρομή του «μαύρου χρήματος» που εισέπραξε μέσω ενός πλέγματος τραπεζικών λογαριασμών σε ελβετικές τράπεζες, καθώς και μίζες που πήρε σε μετρητά, με βαλίτσες και σακβουαγιάζ στα γραφεία των εμπλεκομένων, ακόμη και σε περιβόλους εκκλησιών, όπως στην Άγια Σκέπη.




Read more...

«Ούτε και στην Πρέβεζα, ούτε πουθενά...» ...



Μαζική ήταν η συμμετοχή των Πρεβεζάνων πολιτών στην αντιφασιστική πορεία, που οργανώθηκε χθες το απόγευμα στην πόλη της Πρέβεζας, ενάντια στο άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Περίπου 800 άτομα ένωσαν...
τις φωνές τους ενάντια στο φασισμό, πραγματοποιώντας πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πρέβεζας.
Η πορεία στάθηκε για αρκετή ώρα μπροστά στα παλαιά ΚΤΕΛ, σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου έκανε την εκδήλωσή της η Χ.Α.. Οι διαδηλωτές παρέμειναν εκεί για αρκετή ώρα, με τα αντιφασιστικά συνθήματά τους να δονούν την ατμόσφαιρα, ενώ η Αστυνομία είχε δημιουργήσει φραγμό, παρατάσσοντας άνδρες της με κράνη και ασπίδες, καθώς και δύο κλούβες.

Έπειτα από περίπου μισή ώρα η πορεία κατευθύνθηκε στον πεζόδρομο της παραλίας και κατέληξε στην πρώην λαϊκή αγορά.
Μεγάλο ήταν το μπλοκ του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Χρήστο Δημόπουλο, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ, με δύο Ηπειρώτες βουλευτές του (Κώστας Μπάρκας και Όλγα Γεροβασίλη). Μαζικά και με παλμό τα μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ Μ-Λ), ενώ μεγάλη συμμετοχή είχαν τα αναρχικά και αντεξουσιαστικά μπλοκ.


Το «παρών» έδωσε και αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, όπως και της ΔΗΜΑΡ, ενώ ελπιδοφόρα ήταν η μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας της Πρέβεζας σε αυτό το συλλαλητήριο.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Πρέβεζα έμοιαζε με αστυνομοκρατούμενη πόλη, καθώς είχαν κλείσει δρόμοι γύρω από την Πλατεία Νέσσερη, τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, ενώ έφτασαν στην Πρέβεζα δυνάμεις από άλλες πόλεις της Ηπείρου.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:

http://www.atpreveza.gr/index.php/news/koinonia/item/7670-oute-stin-preveza-oute-pouthena.html
Financial Crimes

Read more...

«Δεν αισθάνομαι σάκος του μποξ» Δεν θα υπάρξει τρίτο μνημόνιο, διαβεβαιώνει ο Γιάννης Στουρνάρας


Δεν θα υπάρξει τρίτο μνημόνιο, διαβεβαιώνει ο Γιάννης Στουρνάρας
«Σάκος του μποξ δεν αισθάνομαι» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει τρίτο μνημόνιο» σχολιάζει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η χώρα ετοιμάζεται να βγει στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

«Αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα φαίνεται πως βγαίνει με τα υπόλοιπα που υπάρχουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Επομένως δεν μιλάμε για νέο δανεισμό αυτή τη στιγμή», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

Για το θέμα της μείωσης του χρέους, εκτιμά πως η συζήτηση θα ξεκινήσει προ των ευρωεκλογών, αλλά θα ολοκληρωθεί αργότερα, με την Ελλάδα να επιδιώκει «μια σημαντική μείωση επιτοκίων και μια σημαντική μετατόπιση προς το μέλλον των χρεολυσίων».

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας αποκλείει «κούρεμα» καταθέσεων, δηλώνει ότι δεν θα απελευθερωθούν οι ομαδικές απολύσεις και ότι θα καταθέσει άμεσα νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των τραπεζών.

«Οι καταθέσεις δεν θα κουρευτούν. Αυτό αποκλείεται κατηγορηματικά. Άλλωστε στην Ευρώπη έχουμε σήμερα, έστω και σε πρωτόλειο -ας το πως έτσι- βαθμό, μία τραπεζική ένωση, όπου η εγγύηση καταθέσεων είναι μέρος της πολιτικής αυτής» αναφέρει.

Αναφερόμενος, στις τράπεζες ο κ. Στουρνάρας εξηγεί πως ο νόμος θα θέτει το πλαίσιο ιδιωτικοποίησης και η διαδικασία θα είναι ανοικτή σε Έλληνες και ξένους, ενώ δεν αποκλείει εντός του 2014 να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχεται ότι για τις μονομερείς ενέργειες της Ελλάδας (ΦΠΑ εστίασης, πλειστηριασμοί) οι δανειστές «δεν ήταν ευτυχείς» συμπληρώνοντας ότι θα υπάρξουν ισοδύναμα.

Προσθέτει επίσης ότι δεν θα χρειαστεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός, πέρα από το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2014-2017 που έχουμε ως χώρα υποχρέωση να καταθέσουμε .

Ο υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι το δημοσιονομικό κενό είναι «κάτω από το 1 δισ. ευρώ σήμερα», επιμένει ότι τυχόν μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης θα οδηγούσε σε έξαρση λαθρεμπορίου και σε άλλο ένα δημοσιονομικό κενό που θα έπρεπε να καλύψουμε.

Τέλος, ο Γιάννης Στουρνάρας δηλώνει ότι έχει άριστες σχέσεις με πολλούς βουλευτές, «ακόμα και με όσους κάθε τόσο μπορεί να διαφωνούν». «Κάνω μια πολύ δύσκολη δουλειά, που την επιβάλουν η πατρίδα μου και η συνείδησή μου. Πάντως σάκος του μποξ δεν αισθάνομαι» καταλήγει.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Επίθεση από γυναίκα καμικάζι Φονική έκρηξη βόμβας σε σιδηροδρομικό σταθμό στα νότια της Ρωσίας


Φονική έκρηξη βόμβας σε σιδηροδρομικό σταθμό στα νότια της Ρωσίας
Φωτογραφία αρχείου   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Μόσχα, Ρωσία
Φονική έκρηξη βόμβας σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής σε σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Βόλγκογκραντ στα νότια της Ρωσίας.

Νεότερες πληροφορίες από τα πρακτορεία ειδήσεων Ria και Ifax, που επικαλούνται πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 νεκρούς και τραυματίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής της Ρωσίας, πίσω από την αιματηρή επίθεση κρύβεται μία γυναίκα καμικάζι.

«Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για δέκα νεκρούς και τρεις τραυματίες. Ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί ακόμη να αλλάξει» δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Τον περασμένο Οκτώβριο είχε σημειωθεί επίθεση αυτοκτονίας από γυναίκα καμικάζι σε λεωφορείο στην ίδια πόλη, σκοτώνοντας επτά άτομα.

Έντονοι είναι οι φόβοι της Ρωσίας για νέες επιθέσεις, καθώς πρόκειται να φιλοξενήσει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Reuters

Read more...

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


ΓΕΜΙΣΕ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ Η ΕΡΜΟΥ
Χιλιάδες Αθηναίοι συμμετείχαν στη «Λευκή Νύχτα» των εμπορικών καταστημάτων που έμειναν ανοιχτά έως τις 11 το βράδυ αλλά και των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων για να στηρίξει την προσπάθεια. Η Ερμού αλλά...
και άλλοι εμπορικοί δρόμοι πλημμύρισαν από κόσμο που εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία για αγορές και επισκέψεις σε καταστήματα σε μια ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα ώρα. Αρκετοί ήταν και αυτοί που προχώρησαν τελικά σε κάποια αγορά κυρίως από καταστήματα που είχαν προσφορές.http://fimotro.blogspot.gr/2013/12/blog-post_5018.html

Read more...

Νέα επιχείρηση προγραμματίστηκε για το βράδυ της Κυριακής Θρίλερ στους πάγους της Ανταρκτικής




Ούτε το θηριώδες κινεζικό παγοθραυστικό Snow Dragon κατάφερε να προσεγγίσει το ρωσικό ερευνητικό πλοίο που εγκλωβίστηκε σε παγετώνα από την περασμένη Τρίτη 

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του ρωσικού πλοίου που έχει εγκλωβιστεί στους πάγους της Ανταρκτικής από το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.

Ένα κινεζικό παγοθραυστικό που αναμενόταν με μεγάλη αγωνία από τους παγιδευμένους ναυτικούς αποκλείστηκε κι αυτό από το πυκνό χιόνι και τους πάγους κατά τη διάρκεια σφοδρής χιονοθύελλας και τελικώς και αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω, στην ανοικτή θάλασσα.

Όπως επιβεβαίωσε η αυστραλιανή ακτοφυλακή, αποστολή του κινεζικού παγοθραυστικού Snow Dragon ήταν να ανοίξει δρόμο μέσω του πάγου για να βοηθήσει το ρωσικό πλοίο να φθάσει στην ανοικτή θάλασσα. Το Snow Dragon θα προσέγγιζε το βράδυ της Παρασκευής το MV Akademik Shokalskiy που έχει αποκλειστεί από την Τρίτη εκατό ναυτικά μίλια ανατολικά της γαλλικής βάσης Ντιμόν ντ' Ουρβίλ.

Στο ρωσικό πλοίο που χρησιμοποιείται από την αυστραλιανή-ασιατική αποστολή στην Ανταρκτική, επιβαίνουν 74 άτομα, επιστήμονες και τουρίστες που ακολουθούν τη διαδρομή του Αυστραλού εξερευνητή Σερ Ντάγκλας Μάουσον πριν από έναν αιώνα (1911-1914).

Τελικώς το Snow Dragon προσέγγισε στα 6,5 ναυτικά μίλια το ρωσικό πλοίο αλλά δεν συνέχισε την πορεία του, καθώς συνάντησε μεγάλο παγετώνα που δεν μπόρεσε να σπάσει και επέστρεψε στην ανοικτή θάλασσα, ανακοίνωσε η Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας (AMSA) που συντονίζει τις επιχειρήσεις διάσωσης. "Δυστυχώς η επιχείρηση διάσωσης απέτυχε", δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας, προσθέτοντας ότι εξετάζονται και άλλες επιλογές για να παρασχεθεί βοήθεια στο ρωσικό πλοίο.

Είναι ενδεικτικό ότι από την ημέρα που αποκλείστηκε το ρωσικό πλοίο, συνολικά δύο παγοθραυστικά, το κινεζικό Snow Dragon και το γαλλικό L' Astrolabe κατευθύνθηκαν στην περιοχή για να του προσφέρουν βοήθεια αλλά κανένα δεν μπόρεσε να τα καταφέρει.

Τώρα οι ελπίδες όλων εναποτίθενται στο αυστραλιανό παγοθραυστικό Aurora Australis, που είναι ισχυρότερα εξοπλισμένο για το σπάσιμο των πάγων σε σχέση με τα άλλα δύο παγοθραυστικά και αναμένεται στην περιοχή το νωρίτερο το βράδυ της Κυριακής για να επιχειρήσει με τη σειρά του να προσεγγίσει το ρωσικό πλοίο.













protothema.gr

Read more...

Και ο Ψυχάρης βγάζει πρώτο τον Τσίπρα...

Εκτός βουλής η ΔΗΜΑΡ...
Την δημοσκόπηση που δημοσιεύει το αυριανό ΒΗΜΑ παρουσίασε στα βασικά της σημεία, απόψε το MEGA. Σύμφωνα με την "Κάπα Research", ο...
ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με 22,5 και ακολουθεί η ΝΔ με 21,7.
Τρίτο κόμμα πάντα  η Χρυση Αυγή με 7,5. Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζεται ελαφρώς ενισχυμένο στην 4η θέση με 5,6 , έχοντας πισω του το ΚΚΕ με 5,3 και τους ΑΝΕΛ (4).
Η δημοσκόπηση αυτή βγάζει εκτός βουλής τον κύριο Φώτη Κουβελη και την ΔΗΜΑΡ του (2,8)...

Read more...

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Τομπούλογλου...




Tι είπε στους δημοσιογράφους.
Εκνευρισμένος, κατά την αποχώρηση του απ' τα δικαστήρια. 
BINTEO...

NEA ANAΡΤΗΣΗ

Έπειτα από περίπου έξι ώρες ανάκρισης, ο Χάρης Τομπούλογλου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
 Στον...
άλλοτε πρόεδρο του Αγλαΐα Κυριακού, ο οποίος κλήθηκε να καταβάλει και 150.000 ευρώ ως εγγύηση, επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Παράλληλα, ειναι υποχρεωμένος να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα.
Κατά την έξοδό του από την Ευελπίδων, δεν ξέχασε να εκφράσει την πίστη του στον Θεό, ενώ επιβεβαιώθηκε, οπως είπε, η εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη.
Τέλος, δεν έλειψαν και κάποιες στιγμές,  εκνευρισμού και έντασης. 
Δειτε το ΒΙΝΤΕΟ:
 

Read more...