Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

«Επέστρεψε» ο Δάγγειος πυρετός

Ύστερα από περίπου 85 χρόνια, ο Δάγγειος πυρετός, μια μορφή ιογενούς αιμορραγικού πυρετού, επανεμφανίσθηκε στη Ελλάδα, απ’ όπου είχε εκριζωθεί, με τελευταία γνωστή επιδημία το 1927-’8.Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ενημερώθηκε αργά σήμερα  το απόγευμα για ασθενή ηλικίας 84 ετών, κάτοικο περιοχής Αγρινίου, ο οποίος κατέληξε από σύνδρομο αιμορραγικού πυρετού και σηπτικού σοκ νοσηλευόμενος σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο των Πατρών. Στον ασθενή υπήρξαν εργαστηριακές ενδείξεις πρόσφατης λοίμωξης από τον ιό του Δάγγειου πυρετού.
Η νόσος εκδηλώνεται ως μία συνήθης ίωση με πυρετό, κεφαλαλγία, μυαλγίες, αρθραλγίες, ναυτία, εμετούς και εξάνθημα, ενώ σε σοβαρότερες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει θρομβοπενία και αιμορραγίες. Ο Δάγγειος πυρετός είναι στη συντριπτική πλειοψηφία αυτοπεριοριζόμενη νόσος, με θνητότητα συνήθως μικρότερη του 1%. Ομάδες υψηλού κινδύνου αποτελούν τα ηλικιωμένα άτομα, οι έγκυες γυναίκες και άτομα με συνοδά χρόνια νοσήματα.
Ο ιός μεταδίδεται με κουνούπια του είδους Aedes και ιδιαιτέρως το κουνούπι Aedes aegypti, το οποίο δεν έχει βρεθεί σε επανειλημμένες μελέτες που έχουν γίνει, την τελευταία δεκαετία στη χώρα μας. Τα τελευταία όμως χρόνια (μετά το 2003) έχει βρεθεί στη χώρα μας το κουνούπι Aedes albopictus (κουνούπι «τίγρης») που θεωρείται ως δυνητικός διαβιβαστής του ιού. Ο ιός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Η πιθανή είσοδος του ιού στη χώρα μας μπορεί να προέλθει είτε με ταξιδιώτες (και μετανάστες) που νοσούν και είναι σε φάση ιαιμίας, που είναι και το πιθανότερο, ή με είσοδο μολυσμένων κουνουπιών με μεταφορικά μέσα.


Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί λόγω χρεών του ΕΟΠΥΥ

Μετά την άκαρπη συνάντηση


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν αργά το βράδυ η γενική συνέλευση των φαρμακοποιών Αττικής, μετά την άκαρπη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά με εκπροσώπους των Φαρμακευτικών Συλλόγων για το θέμα των χρεών του ΕΟΠΥΥ.

Από την 1η Σεπτεμβρίου οι ασφαλισμένοι πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα, καθώς οι φαρμακοποιοί έχουν σταματήσει την πίστωση λόγω των ανεξόφλητων χρεών του ΕΟΠΥΥ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Η Τρόικα ζήτησε με mail την κατάργηση των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης καθώς την κατάργηση του πενθημέρου Υπ. Εργασίας προς Τρόικα: "Δεν θα ανοίξουμε νέα θέματα"

 

“Δε θα δεχθούμε  να ανοίξετε νέα θέματα στα εργασιακά"  διαμηνύει το υπουργείο εργασίας προς τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας , επισημαίνοντας ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η εφαρμογή των πρόσφατων αλλαγών και αποτιμηθούν τα αποτελέσματά τους στην αγορά εργασίας.

Κύκλοι του υπουργείου σχολιάζοντας το e-mail της Τρόικας  προς το υπουργείο οικονομικών που  περιλαμβάνει διάφορα θέματα και προτάσεις ρυθμίσεων για την αγορά εργασίας, τονίζουν ότι θα αξιολογήσουν τις προτάσεις με γνώμονα  πάντα το συμφέρον των εργαζομένων και την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας. Εμμέσως πλην σαφώς όμως διαμηνύουν ότι δεν είναι αναγκαίο να ανοίξουν νέα θέματα όπως μείωση αποζημιώσεων και κατώτατου μισθού προτού η αγορά « χωνέψει» τις τελευταίες αλλαγές .
 
Το κείμενο εργασίας περιλαμβάνει  ζητήματα (π.χ. μείωση εργοδοτικών εισφορών, ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών με το ΣΕΠΕ, μείωση διοικητικού κόστους που επιβαρύνει την επιχειρηματικότητα κ.λπ.) που έχουν ήδη συμφωνηθεί και βρίσκονται ήδη σε φάση υλοποίησης, για να βοηθήσουν στην αύξηση της απασχόλησης και στην καλύτερη λειτουργία της αγοράς εργασίας. 

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών δεν διέψευδαν πως την περασμένη Παρασκευή η Τρόικα απέστειλε email προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, στα οποία έθεταν ως προτεραιότητα προς συζήτηση ενόψει της ελεύσεως των ελεγκτών στα τέλη της εβδομάδος στη χώρα μας, τόσο το θέμα της μείωσης των κατώτατων μισθών και των αποζημιώσεων απολύσεως των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, αλλά επίσης και την απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας ώστε να διαμορφώνεται ελεύθερα πέραν του οκταώρου ή του πενθημέρου βάσει των αναγκών της επιχείρησης χωρίς να καταβάλλει υπερωρίες.

Ωστόσο τόνιζαν πως ανάλογες θέσεις είχαν εκφράσει και σε προηγούμενους ελέγχους  τους οι εκπρόσωποι της Τρόικα, προσθέτοντας πως γίνεται μια προκαταρκτική συζήτηση για το γενικό πλαίσιο των συναντήσεων που θα διεξαχθούν και ότι «πάντως δεν είναι της παρούσης» ένα τέτοιο θέμα.

Υπενθυμίζεται πως ανάλογες προτάσεις και αιτήματα έχει εκφράσει κατά το παρελθόν και μερίδα των ελλήνων εκπροσώπων των εργοδοτών. Η Τρόικα έχει εισακούσει τις εκκλήσεδις αυτές και ήδη από το 2010 -με το νόμο Λοβέρδου- έχει μειωθεί ο χρόνος προειδοποίησης που απαιτείται προ της απολύσεως προς τον εργαζόμενο, εντός του οποίου ο εργοδότης μπορεί να τον απολύσει δίνοντάς του μισή αποζημίωση.

Read more...

Όταν η Νίνα του ΣΥΡΙΖΑ υμνούσε τον ΓΑΠ!



Όταν η Νίνα του ΣΥΡΙΖΑ υμνούσε τον ΓΑΠ!
«Ο Γ. Παπανδρέου είναι ο ηγέτης που με την ιστορική μνήμη, την ιδεολογική δομή και αισθητική, την αποφασιστικότητα και ειλικρινή συλλογική θεώρηση μπορεί να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στον τόπο των κοινωνικών του συμμαχιών, των προοδευτικών του συνεργασιών και των γνήσιων σοσιαλιστικών του στόχων». Η διθυραμβική αυτή δήλωση για τον πρώην πρωθυπουργό δεν ανήκει σε κάποιο στέλεχος από το παπανδρεϊκό μπλοκ ή τον σκληρό πυρήνα του κόμματος. Αντιθέτως, έγινε το 2009 δια στόματος της Νίνας Κασιμάτη, μέλους τότε του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο όργανο. 

Και μπορεί η κυρία Κασιμάτη να μην ήταν ευρέως γνωστή μέχρι πρότινος, το όνομά της, ωστόσο, φιγουράρει τις τελευταίες ημέρες στα ΜΜΕ με αφορμή την αντι - εκδήλωση που οργανώνει το κίνημα «Νέος Αγωνιστής»- του οποίου είναι εκπρόσωπος, αφότου παραίτηθηκε από το ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ στη Νίκαια την ώρα που το ΠΑΣΟΚ θα «γιορτάζει» τα 38α γενέθλιά του στο Μουσείο Μπενάκη, γεγονός που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στην Ιπποκράτους. 

Εν πολλοίς, προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση οι τότε δηλώσεις της εκπροσώπου του Νέου Αγωνιστή, ο οποίος αποτελείται από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πλέον κινείται ιδεολογικά στο χώρο της Αριστεράς. 

Για την ιστορία, η κυρία Κασιμάτη είχε υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, στην ίδια ομιλία: «Η Αριστερά και η σοσιαλδημοκρατία μέσα στην καρδιά της κρίσης ηττώνται και μαζί μ' αυτούς και το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που οδήγησε στην κατάρρευση των οικονομιών, κατάρρευση, να πούμε, που την πληρώνουν οι πολίτες με ανεργία, εργασιακή ανασφάλεια, χαμηλότατη καταναλωτική δυνατότητα». 

Και είχε προσθέσει: «Μετά τις εκλογές του 2007 όπου λαμβάνουμε το μήνυμα, το ΠΑΣΟΚ έχει σαφώς αριστερότερο προσανατολισμό ο οποίος αρχίζει να ξεδιπλώνεται στην εσωκομματική σύγκρουση για εκλογή Προέδρου».

Και μπορεί οι καλές εποχές στο ΠΑΣΟΚ να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις να έχουν αλλάξει άρδην από το 2009 που έγινε η εν λόγω δήλωση, εντούτοις θα είχε ιδιαίτερο ενδιάφερον να παρακολουθήσουμε την αποψινή ομιλία της κυρίας Κασιμάτη καθώς και το εάν θα «πλέξει» το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα, αυτή τη φορά.


Γ.Κ 

Read more...

Συναντήσεις Κεφαλογιάννη με Μητσοτάκη και Καραμανλή...



Συναντήσεις με τους πρώην Πρωθυπουργούς, προερχόμενους από την Νέα Δημοκρατία, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή, θα έχει τις επόμενες ημέρες ο νέος γραμματέας του κόμμματος Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με... 
ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, «με τον πρώην Πρωθυπουργό και πρώην Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Καραμανλή, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης θα συναντηθεί, αύριο, Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012, στις 12 το μεσημέρι, στο πολιτικό γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού .

»Επίσης, με τον πρώην Πρωθυπουργό και Επίτιμο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, θα συναντηθεί μετά την επιστροφή του πρώην Πρωθυπουργού, από την Κρήτη, τις αμέσως προσεχείς μέρες»...


Read more...

Εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη Βενιζέλος: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με επτά ακτίνες»

 

Με το που ανέβηκε στο βήμα για να εκφωνήσει την ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε σχόλιο για τους... παρόντες. «Την ερμηνεύω (την παρουσία σας) με τρεις τρόπους» είπε και προσέθεσε: Ως τιμή στην ιστορική διαδρομή της παράταξης που την συνδιαμορφώσατε πολλοί από εσάς. Ως ενθάρρυνση των προσπαθειών μας κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για τον τόπο. Ως διάθεση συμμετοχής σε έναν ανοικτό διάλογο για την ανασύσταση και το μέλλον της ευρύτερης δημοκρατικής, προοδευτικής παράταξης». «Για εμένα είναι σημαντικό ότι σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ για να μιλήσουμε και πάλι με όρους ιστορικούς και αξιακούς, δηλαδή ουσιαστικά πολιτικούς. Αυτό είναι που δυστυχώς λείπει από τη δημόσια σφαίρα» είπε με νόημα, αναφερόμενος και στους απόντες. 

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε και μία σύντομη αναφορά στην προσφορά και στα σημεία καμπής που άλλαξαν το κόμμα στα χρόνια της Μεταπολίτευσης:

•    Η αίσθηση της ευθύγραμμης πορείας βελτίωσης και ανόδου του βιοτικού επιπέδου, τα σταδιακά αλλά αμετάκλητα κεκτημένα είχαν στην αρχή μια ριζοσπαστική αθωότητα, πίσω από την οποία, δυστυχώς, ήρθαν και κρύφτηκαν καθοδόν υπερβολές, λάθη, ατοπήματα, ενοχές, αντιφάσεις, νέα προνόμια.

•    Ήρθε αργότερα η σταδιακή συμφιλίωση με την ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, η ένταξη του ΠΑΣΟΚ στο κεντρικό ρεύμα των ευρωπαϊκών πολιτικών συσχετισμών και εξελίξεων.
 
•    Ήρθε ταυτόχρονα ο πραγματισμός της κυβερνητικής προοπτικής και της κυβερνητικής ευθύνης, για να ακολουθήσουν οι βαριές ασθένειες του κυβερνητισμού, η μείωση της ριζοσπαστικής έντασης και η κάμψη της ανατρεπτικής διάθεσης, η εξοικείωση με τις ιστορικές διαρθρωτικές αδυναμίες του κράτους, της οικονομίας, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας. Η διαχείριση της εξουσίας αποδείχθηκε μία υπόθεση εξαιρετικά απαιτητική ηθικά για το στελεχικό δυναμικό της παράταξης. Και φυσικά σε αυτές τις απαιτήσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν όλοι με τον ίδιο τρόπο γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

•    Δεν είμαστε ως παράταξη καθόλου  άμοιροι ευθυνών για τα γονίδια λαϊκισμού και δημαγωγίας που υπάρχουν μέσα στην ελληνική κοινωνία και το ελληνικό πολιτικό σύστημα.
 
«Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι βρίσκεται εδώ το ίδιο το ΠΑΣΟΚ,  μέσα σε ένα άλλο κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό που θέτει σε αμφισβήτηση τα πάντα. Αλλά το ΠΑΣΟΚ  είναι εδώ. Αντιμέτωπο με τα βάρη  του παρελθόντος, τις  μεγάλες ευθύνες για τη διαχείριση του παρόντος, αλλά και με την υποχρέωση να φανταστεί και να σχεδιάσει  το μέλλον» τόνισε. Στο πλαίσιο αυτό, ανέλυσε τι έγινε τα τελευταία τρία χρόνια και από το ΠΑΣΟΚ έμειναν μόνο τα... μνημόνια. 

Και πέρασε στο από εδώ και πέρα. Έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση. «Αντί να λειτουργούν  κάποιοι ως  όψιμοι κεκράκτες της Ευρωπαϊκής νομιμοφροσύνης, ας προσέχουν περισσότερο τις προτάσεις μας για την Εθνική στρατηγική και τους άξονες αυτής της φάσης της διαπραγμάτευσης». «Στόχος μου είναι να μπορέσω να διαβεβαιώσω  και εγώ τον ελληνικό Λαό ότι αυτό είναι πράγματι το τελευταίο σκληρό και επώδυνο πακέτο μέτρων που πρέπει να είναι εσωτερικά ισορροπημένο και δίκαιο» διεμήνυσε. «Στόχος μου είναι να μπορέσω να διαβεβαιώσω επιπλέον τον ελληνικό Λαό ότι αυτό το πακέτο δημοσιονομικών μέτρων συνοδεύεται από δυο αντίρροπα πακέτα αναπτυξιακών και κοινωνικών μέτρων που μπορούν να ανασχέσoυν την ύφεση και να οδηγήσουν την ελληνική οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης έστω από το 2014. Ένα πακέτο εσωτερικών πρωτοβουλιών που δεν πρέπει να καθυστερήσουν ούτε λεπτό, αλλά και ένα πακέτο άμεσων κινήσεων που πρέπει να κάνουν οι εταίροι μας -στο πλαίσιο  της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης, χωρίς την περιβόητη πρόσθετη χρηματοδότηση -προκειμένου να αλλάξουν τα επίπεδα ρευστότητας και κυρίως οι επικοινωνιακές εντυπώσεις που αδικούν και υπονομεύουν την ελληνική προσπάθεια».

 Αυτό είναι, πολύ συνοπτικά, αυτό που ζητάμε. Αυτό που προτείνουμε ως διαπραγματευτικό πλαίσιο. Και  απορώ ποιος στην Ελλάδα  και γιατί μπορεί να μη το καταλαβαίνει ή να διαφωνεί» προσέθεσε με νόημα. «Πριν όμως διασφαλιστούν αυτά τα ελάχιστα και θεμελιώδη ούτε  στην Βουλή μπορούμε να παρουσιάσουμε μια πλήρη γραμμή, ούτε τον ελληνικό Λαό να διαβεβαιώσουμε ότι αυτό είναι  πράγματι  το τελευταίο πακέτο επώδυνων μέτρων και  ότι η επάνοδος σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης έρχεται σε ορατό χρόνο» είπε, απευθυνόμενος ουσιαστικά στον πρωθυπουργό. 

Παρουσίασε τον νέο ήλιο με επτά αδρές και στέρεες ακτίνες «που θέλουμε να λειτουργήσουν ως βάσεις για την ανασύσταση της παράταξης». «Αν διάλεγα επτά λέξεις θα έλεγα: Πατρίδα, Δημοκρατία, Ελευθερίες, Δικαιοσύνη, Ανάπτυξη, Ευρώπη, Αειφορία» έδωσε τους 7 τίτλους. «Αν διάλεγα μία και μόνο λέξη θα έλεγα: Ευθύνη. Ευθύνη για το παρελθόν και το παρόν, αλλά πρωτίστως για το μέλλον» 
 
Ακτίνα 1: Εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα
Ακτίνα 2: Δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία
Ακτίνα 3: Κράτος δικαίου
Ακτίνα 4: Κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη
Ακτίνα 5: Η Ελλάδα της δημιουργίας, της εργασίας και της παραγωγής - Η Ελλάδα ανάπτυξης.
Ακτίνα 6: Ευρωπαϊκή φυσιογνωμία και πορεία της χώρας
Ακτίνα 7: Οικολογική ευαισθησία
 
Τέλος, ανέφερε τις κοινωνικές ομάδες στις οποίες απευθύνεται το ΠΑΣΟΚ. «Οι δικοί μας άνθρωποι, το μέτωπο που πρέπει να συγκροτηθεί κατά της δημαγωγίας, της συνομοσιολογίας, της ισοπέδωσης, του λαϊκισμού, της μιζέριας, της ηττοπάθειας, της ήσσονος προσπάθειας, της υπεκφυγής και της αδράνειας, αν θέλουμε η Ελλάδα να έχει το μέλλον που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας» είπε χαρακτηριστικά.  «Αυτή  είναι η αξιακή βάση της ανασύστασης της παράταξης και  του ανοικτού, ισότιμου και απροκατάληπτου διαλόγου με την ΔΗΜΑΡ, τις κινήσεις και τα πρόσωπα που νιώθουν ότι κινούνται στον ίδιο ευρύτερο πολιτικό και ιδεολογικό χώρο» κατέληξε.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε βίντεο στο οποίο φάνηκαν οι: Χ. Τρικούπης, Ελ. Βενιζέλος, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Ν. Πλαστήρας, Γεώργιος Παπανδρέου (ο Γέρος της Δημοκρατίας), Ανδρέας Παπανδρέου, Μελίνα Μερκούρη, Γ. Γεννηματάς, Αν. Πεπονής, Π. Μώραλης, Αντ. Τρίτσης, Γ. Αλευράς, Γιάννος Κρανιδίωτης, Κ. Σημίτης, Γ. Παπανδρέου, Β. Βενιζέλος.

Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου 


Έλα Γιώργο, δεν άκουσες τα συγχαρητήριά μου στην αρχή της εκδήλωσης" είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μόλις είδε τον Γιώργο Παπανδρέου να εισέρχεται στην αίθουσα. Οι συγκεντρωμένοι χειροκρότησαν θερμά και φώναξαν το σύνθημα "το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό".

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περίπου 800 άτομα. Το παρών έδωσαν εκτός από τον Γιώργο Παπανδρέου και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ενώ στην εκδήλωση δεν πήγε όπως άλλωστε ήταν γνωστό ο Ανδρέας Λοβέρδος.   protothema.gr

Read more...

Η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Επτά ακτίνες για το νέο ΠΑΣΟΚ και τον νέο ήλιο του στα 38α γενέθλια

 


Από το Μουσείο Μπενάκη
Από το Μουσείο Μπενάκη  Αθήνα
«Επτά αδρές και στέρεες ακτίνες που θέλουμε να λειτουργήσουν ως βάσεις για την ανασύσταση της παράταξης» παρουσιάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην επέτειο για τα 38 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, η οποία ωστόσο σημαδεύτηκε από ηχηρές απουσίες ιστορικών στελεχών, όπως του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Ανδρέα Λοβέρδου και της Άννας Διαμαντοπούλου.
Ο κ. Βενιζέλος παρουσιάζει και τον νέο ήλιο του ΠΑΣΟΚ, με επτά ακτίνες, όπως και το 1974, αντί των εννέα που έχει σήμερα.
Με τη φράση «Έλα Γιώργο, καλωσήρθες, σε  συνεχάρην στην αρχή της ομιλία μου για την επανεκλογή σου στην Σοσιαλιστική Διεθνή» υποδέχτηκε ο κ. Βενιζέλος τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος βρισκόταν στη Νότια Αφρική.
Ξεκινώντας με μια ιστορική αναδρομή της πορείας του Κινήματος από το 1974, με αναφορές στον ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και τα ιστορικά στελέχη Μελίνα Μερκούρη, Γιώργο Γεννηματά, Αναστάση Πεπονή και Αντώνη Τρίτση, ο κ. Βενιζέλος αναφέρεται στους επτά άξονες, τις επτά ακτίνες όπως τις ονομάζει, βάσει των οποίων θα πορευτεί το ΠΑΣΟΚ: 
Πριν από λίγο έφτασε στην εκδήλωση ο Γιώργος Παπανδρέου. Τον καλωσόρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα, Δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία, Κράτος δικαίου, Κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη, Η Ελλάδα της δημιουργίας, της εργασίας και της παραγωγής - Η Ελλάδα ανάπτυξης, Ευρωπαϊκή φυσιογνωμία και πορεία της χώρας, οικολογική ευαισθησία.  

Read more...

Μεγάλη φωτιά μαίνεται στο Μαρμάρι - Προληπτική εκκένωση οικισμού

Επί ποδός η Πυροσβεστική


  (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στο Μαρμάρι Καρύστου.  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει διασπαστεί σε δυο μέτωπα. Το ένα κινείται προς το βουνό και το δεύτερο πολύ κοντά σε τέσσερις οικισμούς που βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλο.

Για προληπτικούς λόγους με δικά τους μέσα απομακρύνθηκαν περίπου 10 άτομα από τον οικισμό Λυκόρεμα ενώ σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται κάτοικοι και στους άλλους οικισμούς έτσι ώστε αν οι φλόγες πλησιάσουν απειλητικά τα σπίτια τους να απομακρυνθούν.

Στη περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως τουλάχιστον 8 μποφόρ δυσχεραίνοντας σημαντικά τις προσπάθειες των πυροσβεστών και κυρίως των πληρωμάτων των δυο πυροσβεστικών αεροσκαφών και για αυτό στη περιοχή επιχειρούν πλέον και δυο ελικόπτερα.

Στη μάχη με τις φλόγες παίρνουν μέρος ακόμα 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Καταγγέλλει σπίλωση η Σκοπούλη

"Ουδεμία σχέση υπάρχει ανάμεσα στην επιστημονική έρευνα του συζύγου μου Καθηγητή Χαράλαμπου Μουτσόπουλου και της λήψης μέτρων για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού του δυτικού Νείλου", δηλώνει η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα
Ειδικότερα και σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», η κ. Σκοπούλη φαίνεται να χορηγεί με 300.000 ευρώ χωρίς διαγωνισμό την πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Roche, η οποία μάλιστα έχει χρηματοδοτήσει το σύζυγο της καθηγητή Χαράλαμπο Μουτσόπουλο με 365.000 ευρώ για το ερευνητικό του έργο.
"Όποιος προσπαθεί να συσχετίσει τα άσχετα είναι τουλάχιστον κακόπιστος και δόλιος", τονίζει η υφυπουργός Υγείας, διευκρινίζοντας ότι  "η συγκεκριμένη ανάθεση είχε κατεπείγοντα χαρακτήρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία εντός του απαιτούμενου για την αποτελεσματικότητά της χρόνου και με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος"¨.
"Καταγγέλλω κάθε προσπάθεια σπίλωσης του έργου μου που αποσπά την προσοχή μας από την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας", καταλήγει.

Read more...

Με απειλές έληξε η συνάντηση...

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αντιδρώντας στις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, προανήγγειλαν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών, μετά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Οικονομικών, με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα.
Η συνάντηση διήρκεσε μόλις 15 λεπτά και όπως ανέφεραν αμέσως μετά οι εκπρόσωποι των ένστολων, ο υπουργός τούς παρουσίασε ένα προαποφασισμένο σχέδιο, για περικοπές της τάξεως του 6,5%- 7% εφέτος και 12% το 2013.
Όμως, σύμφωνα με τους ίδιους, οι περικοπές υπερβαίνουν το 20%, εάν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι «παγώνουν» οι προαγωγές και κατ' επέκταση η μισθολογική εξέλιξη. Κάλεσαν δε, τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, να «βάλουν φρένο στα σχέδια για περικοπές».   

Read more...

Τεταμένο το κλίμα στη Βουλή Ποιοι βουλευτές δυσφορούν με τα νέα μέτρα

Αναίμακτα -πιθανότατα- θα ξεπεραστούν οι διαφωνίες που εκφράζονται μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση κατά την διαμόρφωση του τελικού πακέτου μέτρων ύψους 11,5 δις. ευρώ, όμως, δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και σε επίπεδο βουλευτών. 

Ειδικότερα, δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που ξεκαθαρίζουν δημόσια ότι θα καταψηφίσουν συγκεκριμένα μέτρα που θίγουν ακόμα περισσότερο τα χαμηλά εισοδήματα. Σε αυτούς προστίθενται περισσότεροι που για την ώρα εκφράζουν σε πηγαδάκια τις ισχυρές του ενστάσεις κυρίως σε ότι έχει να κάνει με περικοπές στις χαμηλές συντάξεις.

Συγκεκριμένα, από το στρατόπεδο της ΔΗΜΑΡ, οι κ.κ. Οδυσσέας Βουδούρης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να στηρίζουν οριζόντια μέτρα που πλήττουν χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ και η κυρία Μαρία Ρεπούση υποστήριξε ότι τα οριζόντια μέτρα των περικοπών δεν είναι μονόδρομος.

Η ψήφος των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για τα μέτρα δεν είναι δεδομένη, διεμήνυσε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο βουλευτής του κόμματος Δ. Αναγνωστάκης. «Ο Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε και είπε ότι δεν είμαστε δεδομένοι. Σαφώς, θα εξαρτηθεί η στάση της ΚΟ τόσο από το πακέτο των μέτρων, δηλαδή ποια θα είναι αυτά τα μέτρα και βέβαια θα πρέπει να υπάρχει και μια σύνδεση με ένα συγκεκριμένο αναπτυξιακό στρατηγικό σχέδιο για την Ελλάδα...», ανέφερε, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως τα μέτρα αυτά «δεν είναι προϊόν αυτής της κυβέρνησης, (αλλά) έρχονται από την προηγούμενη».

Και κατέληξε λέγοντας: «Η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, τα κομματικά όργανα της ΔΗΜΑΡ δεν έχουν καταλήξει ακόμα, πρέπει να συντρέξουν προϋποθέσεις. Δίνουμε μάχη για να πετύχουμε τη λιγότερη δυνατή αιμορραγία της κοινωνίας…».

Ιδιαιτέρως τεταμένο είναι το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ καθώς οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι η ψήφιση παρόμοιων μέτρων είχε ως αποτέλεσμα τον αποδεκατισμό του κόμματος.  

Για την ώρα, ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας στο «Βήμα» εξήγησε ότι «Να κόψουμε το δώρο από τα 360 του ΟΓΑ, να μειώσουμε τα 800 ευρώ του αστυνομικού στο δρόμο που δεν πληρώνεται υπερωρίες ή τα 600 ευρώ του συνταξιούχου που δεν αρκούν για την αγορά των φαρμάκων του; Αυτά είπα ότι δε θα ψηφίσω, όχι συνολικά τα μέτρα». 

Ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην εκλογική του περιφέρεια τόνισε ότι δεν προεξοφλεί από τώρα τι θα πράξει στη Βουλή σχετικά με τα επώδυνα μέτρα που θα φέρουν σε δύσκολη θέση χιλιάδες πολίτες και συμπλήρωσε πως  «Δε θα πω εύκολα το ναι ή το όχι». 

Επιπροσθέτως, δυσφορία εκφράζουν και οι κ.κ. Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Δριβελέγκας, Συμεών Κεδίκογλου, Χρήστος Αηδόνης και Γιώργος Ντόλιος.

Από την άλλη, έμπειροι κοινοβουλευτικοί παράγοντες χαρακτηρίζουν το τοπίο στη ΝΔ «θολό» και αυτό γιατί ορισμένα στελέχη που στο παρελθόν ανέβαιναν στα κάγκελα εναντίον οριζόντιων μέτρων, σήμερα «σιωπούν, μένουν στο περιθώριο και εμφανίζονται ιδιαιτέρως προβληματισμένοι». 

Επιπλέον, δυσφορία εκφράζεται και από ορισμένους της ομάδας των «21 διαγραφέντων» που ξαναγύρισαν στην ΝΔ, όπως οι κ.κ. Γιώργος Βλάχος και Κώστας Γκιουλέκας. Υπο αυτά τα δεδομένα μένει να φανεί αν ο νέος γραμματέας της ΚΟ Θανάσης Μπούρας θα κατορθώσει να εντοπίσει τους «ύποπτους» ή αν θα αποτύχει παταγωδώς όπως ο κ. Κώστας Τασούλας που δεν «μυρίστηκε» το φιάσκο στην ψηφοφορία του 2ου Μνημονίου.protothema.gr

Read more...

Μαζί με τα μέτρα οι τρεις αρχηγοί θα συζητήσουν την Τετάρτη ή την Πέμπτη και τις πολιτικές εξελίξεις... Ανασχηματισμός μετά την επιμήκυνση

 

Στην επόμενη συνάντηση των αρχηγών, Τετάρτη ή Πέμπτη, δε θα κριθεί μόνο το περιεχόμενο του πακέτου των μέτρων, αλλά και το μέλλον της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο ενός δομικού ανασχηματισμού, με στόχο η κυβέρνηση να αυξήσει τη συνοχή και την αποτελεσματικότητά της. Προϋπόθεση για να συμβεί αυτό, γεγονός που ισοδυναμεί με αύξηση της συμμετοχής τουλάχιστον του ΠΑΣΟΚ, είναι ο πρωθυπουργός να καταφέρει να κλείσει το ντηλ της επιμήκυνσης με την τρόικα.
 
Για το θέμα έγραψε αναλυτικά το "Πρώτο Θέμα" της Κυριακής, δίνοντας έμφαση στην προοπτική ο Ευάγγελος Βενιζέλος να αναλάβει θέση αντιπροέδρου στην κυβέρνηση. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον γραμματέα επικοινωνίας του κόμματος, Γιάννη Δατσέρη, ο οποίος μίλησε σήμερα στον realfm. Ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το Νοέμβριο, ακόμη και εκείνου της αλλαγής πρωθυπουργού. "Τα πάντα στο όριο του Συντάγματος" είναι η φράση που αποδίδει το πλαίσιο στο οποίο θα διεξαχθούν οι σχετικές συζητήσεις όταν έρθει η ώρα.
 
Κοινός στόχος Βενιζέλου- Σαμαρά- Κουβέλη είναι να μην αποτύχει το πείραμα της τρικομματικής και χρεοκοπήσεις η χώρα. Να μην γίνει, δηλαδή, το "χατίρι" του ΣΥΡΙΖΑ..protothema.gr

Read more...

Μεσοσταθμική μείωση 17,5% στις αποδοχές των πανεπιστημιακών

Η πρόταση Στουρνάρα στην ΠΟΣΔΕΠ


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Σε μεσοσταθμική μείωση 17,5% στις αποδοχές των πανεπιστημιακών οδηγεί η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών.

Οι πανεπιστημιακοί απειλούν με κινητοποιήσεις ακόμα και μέσα στην εξεταστική περίοδο. Η ΠΟΣΔΕΠ συνεδριάζει την Τρίτη.

Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε ο κ. Στουρνάρας στην ΠΟΣΔΕΠ οι αποδοχές των πανεπιστημιακών θα μειωθούν:

  • Κατά 5% για όσους έχουν αποδοχές άνω 1.000 ευρώ,
  • Κατά 10 % για όσους έχουν αποδοχές άνω 1.500 ευρώ,
  • Κατά 15% για όσους έχουν απολαβές άνω των 2.000 ευρώ
  • Κατά 20% για όσους έχουν απολαβές άνω των 2.500 ευρώ

Σημειώνεται πως πανεπιστημιακός καθηγητής με 25ετή προϋπηρεσία λαμβάνει 2.500 ευρώ καθαρές αποδοχές.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Επιπλέον 3.000 θέσεις σε παιδικούς σταθμούς με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Πρόγραμμα ενίσχυσης 10 εκατ. ευρώ


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Δωρεές ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση παιδιών που πλήττονται από την κρίση και των οικογενειών τους, ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Στις δωρεές συγκαταλέγεται οικονομική ενίσχυση βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών σε όλη τη χώρα, ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, που θα χορηγηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών.

Η δωρεά θα δώσει τη δυνατότητα εγγραφής σε σταθμούς επιπλέον 3.000 παιδιών, σε μία εποχή που η ζήτηση για υπηρεσίες φροντίδας του παιδιού είναι αισθητά αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Με αυτό τον τρόπο, το Ίδρυμα ευελπιστεί να βοηθήσει μητέρες, εργαζόμενες ή άνεργες, που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας.

Το Ίδρυμα θα πραγματοποιήσει δωρεά, ύψους 5,3 εκατ. ευρώ προς τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Πρόληψις», με σκοπό να διευρυνθεί το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας και διατροφικής εκπαίδευσης στα σχολεία κατά το ερχόμενο σχολικό έτος.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα άρχισε να εφαρμόζεται από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο του 2012 και σε αυτό συμμετείχαν 34 δημόσια δημοτικά και γυμνάσια σε κοινωνικά ευπαθείς περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Μέσω του προγράμματος, που χρηματοδοτήθηκε και το περασμένο έτος από το Ίδρυμα, οι 6.272 μαθητές των σχολείων λάμβαναν καθημερινά ένα δωρεάν μικρό γεύμα. Φέτος με την αυξημένη οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος στόχος είναι να καλυφθούν οι διατροφικές ανάγκες τουλάχιστον 18.000 μαθητών δημόσιων σχολείων.

Τέλος, θα διαθέσει προς τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Αποστολή Άνθρωπος» το ποσό των 200.000 ευρώ, για τον εμβολιασμό παιδιών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας ή δεν έχουν ασφάλιση για υγειονομική περίθαλψη.

Οι δωρεές αυτές, αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας του Ιδρύματος να διαθέσει 100 εκατ. ευρώ σε κοινωφελείς σκοπούς στην Ελλάδα που πλήττεται από την κρίση. Από την αρχή του έτους έχουν διατεθεί 41 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Η προκλητική κάλυψη του Χρήστου Σταϊκούρα στον κουμπάρο του προκαλεί ερωτηματικά!



Η προκλητική κάλυψη του Χρήστου Σταϊκούρα στον κουμπάρο του προκαλεί ερωτηματικά!
Δεν φαίνεται να… ίδρωσε το αυτί- μέχρι αυτή την ώρα- των πολιτικών παραγόντων από τις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με τον νομικό σύμβουλο της ΔΕΗ, Αργύρη Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου μίλησε για λαμόγια συνδικαλιστές και ψυχοπαθείς παράγοντες και ενώ θα περίμενε κανείς την ευαισθητοποίηση του πολιτικού συστήματος και την άμεση αντίδρασή του εισαγγελέα, κάποιοι αποφάσισαν να καλύψουν τον κ. Οικονόμου ή τα λαμόγια!  
 
Συγκεκριμένα, όπως τουλάχιστον παραδέχονται κορυφαίοι παράγοντες οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση, ο κ. Σταϊκούρας βρίσκεται πίσω από το πέπλο προστασίας που καλύπτει τον κ. Οικονόμου.

Γιατί όπως έγινε γνωστό ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ δεν είναι μόνο κουμπάρος της οικογένειας Σταϊκούρα και στενός φίλος είναι διορισμένος από τον πατέρα του σημερινού Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.   
 
Είναι απορίας άξιο γιατί ο κ. Σταϊκούρας ενώ γνωρίζει ότι το θέμα έχει ήδη φτάσει στο πρωθυπουργικό γραφείο επιμένει. Μάλιστα πληροφορίες που έγιναν γνωστές αναφέρουν ότι ο κ. Μάκης Παπαγεωργίου θέλει να τελειώσει το θέμα αλλά δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία  γιατί θεωρεί ότι πρέπει πρώτα να… ανάψει το πράσινο φως από τον Αναπληρωτή Υπουργό.
 
Στο μεταξύ δεν λείπουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι η κάλυψη προέρχεται και από τον Ζερβό ο οποίος ωστόσο θεωρεί ότι δεν είναι στο χέρι του να ξεκαθαρίσει το τοπίο αφού ο κ. Οικονόμου έχει διορισθεί από την Νέα Δημοκρατία το 2004.

Οι αποκαλύψεις θα έχουν συνέχεια γιατί ο κ. Οικονόμου έχει αναφερθεί εκτενώς και στον πρώην Υπουργό κ. Φώλια τον οποίο θεωρεί -όπως τουλάχιστον συμπεραίνεται από τα λεγόμενα του- και αυτόν πρόσωπο αμφιβόλου πολιτικής ηθικής!  

Τ.Χ

Read more...

Διορίστηκε στη Βουλή ο κολλητός του Βενιζέλου...



moneypro.gr
Η πρόκληση δεν έχει όρια από ένα κόμμα το οποίο υπό κανονικές προϋποθέσεις θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη στο λαό για τις αστοχίες της πολιτικής του. Αντί όμως να έλθει όπως έπρεπε η ώρα της αυτοκριτικής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επέλεξε έναν... 
διαφορετικό δρόμο. Αυτόν των διορισμών των ημετέρων. Πιο συγκεκριμένα πριν από λίγες ημέρες διορίστηκε στο γραφείο του Ε αντιπροέδρου της Βουλής και στενού πολιτικού φίλου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο στενότερος συνεργάτης του κ. Βενιζέλου, αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Γουβάλας.



Η είδηση όμως δεν κρύβεται πίσω από τον διορισμό.

Η είδηση έχει να κάνει με την μεγάλη οικονομική άνεση που επαγγελματικά ο κ. Γουβάλας έχει και η οποία πραγματικά προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Κι αυτό διότι ο συγκεκριμένος πολιτικός φίλος του κ. Βενιζέλου θεωρείται ως ένας εκ των πλουσιότερων ανθρώπων της Λαμίας – όπου διατηρεί την επαγγελματική του βάση – με ακίνητα και δουλειές μέχρι και στην κοσμοπολίτικη Μύκονο.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν δημιουργούν ερωτηματικά για την επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να τον «βολέψει» σε μια θέση για την οποία όλοι εμείς ως φορολογούμενοι πολίτες θα πρέπει και να τον πληρώνουμε από πάνω.

Ποιος όμως είναι ο άνθρωπος αυτός που παρά την οικονομική του άνεση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αισθάνθηκε την ανάγκη να τον διορίσει;

Φίλοι από την δεκαετία του ’70, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Κώστας Γουβάλας έχουν μια σχέση μεταξύ καθηγητή – μαθητή. Παρά το ότι οι δύο άνδρες είναι κοντά στην ηλικία, ο αρχιτέκτονας αποτέλεσε προγυμναστή στα πρακτικά μαθήματα για τον πολιτικό και ο στενότερος φίλος του από τα μαθητικά χρόνια. Η σχέση αυτή εξελίχθηκε και αργότερα καθώς όπου ο Βαγγέλης Βενιζέλος πήγαινε ως υπουργός, ακολουθούσε και ο αρχιτέκτονας. Μάλιστα ο τελευταίος από ένας προγυμναστής στη Θεσσαλονίκη, όπου για να ζήσει και να σπουδάσει έκανε ιδιαίτερα μαθήματα, σύντομα εξελίχθηκε σε έναν εύπορο αρχιτέκτονα, με συνδικαλιστική δραστηριότητα στο ΤΕΕ και μεγάλες business στη Μύκονο και σε άλλα μέρη. Βέβαια την σχέση του με τον τότε βαρόνο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο πάντοτε την «πουλούσε» προς τρίτους κι όλη η αγορά γνώριζε το πόσο οι δύο άνδρες συνδέονται.


Read more...

Μόνο... 1700 οι εργαζόμενοι στη Βουλή!...



Στον αριθμό ρεκόρ των 1.700 ατόμων ανέρχονται, σύμφωνα με την επίσημη απογραφή, οι εργαζόμενοι του ελληνικού κοινοβουλίου.
Πρόκειται, όπως αναφέρει η "Καθημερινή της Κυριακής, για 670 "τακτικούς" υπαλλήλους, 541 με σχέση ιδιωτικού δικαίου, κάτι λιγότερο από 100 μετακλητούς, και 360 αστυνομικούς.

Σε... 
σχέση με το προ κρίσης παρελθόν, το προσωπικό της Βουλής είναι αριθμητικά λιγότερο, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως το καλοκαίρι του 2009, πριν την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και τελευταία χρονιά που δίνονταν στοιχεία, οι εργαζόμενοι ανέρχονταν σε 989 τακτικούς, 164 μετακλητούς και 865 ιδιωτικού δικαίου.

Από τότε έως σήμερα, η Βουλή αποφεύγει να δώσει εγγράφως αναλυτικές καταστάσεις με το προσωπικό και τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος.

Το 2005 οι αμοιβές για τους τακτικούς υπαλλήλους, τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, τους υπαλλήλους "ειδικών κατηγοριών", μαζί με τις "πρόσθετες και παρεπόμενες παροχές πολιτικών υπαλλήλων, στρατιωτικών και οργάνων της ΕΛΑΣ στο Κοινοβούλιο, ανέρχονταν στο ποσό των 71.570.200 ευρώ.

Πέντε χρόνια αργότερα, και αφού είχαν γίνει και άλλες προσλήψεις, το αντίστοιχο ποσό παρουσιάζει αύξηση 43% και αγγίζει πλέον τα 102,4 εκατομμύρια ευρώ...


Read more...

Καρχιμάκης: Ο Προβόπουλος γνώριζε για τα βρώμικα 207 δις...



Ο Πεπόνης κάνει την πάπια...
Σφοδρή επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας αλλά και κατά του οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη εξαπέλυσε ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης με αφορμή την είδηση ότι μαύρο χρήμα ύψους 207 δισ. ευρώ έφυγε από την Ελλάδα μεταξύ 2003 και... 2011.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στην σελίδα του στο Facebook, ο κ. Καρχιμάκης γράφει ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας «εκ του ρόλου του» γνώριζε ποιοι έβγαλαν το παράνομο χρήμα έξω (206 δισ. από φοροδιαφυγή και παράνομες δραστηριότητες σύμφωνα με γερμανικό Ινστιτούτο) και ρωτά γιατί δεν έδωσε έγκαιρα τα ονόματα τους στη δημοσιότητα.

Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αφήνει αιχμές για συγκάλυψη κατά του κ. Προβόπουλου, ενώ επιτίθεται και κατά του οικονομικού Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη λέγοντας ότι αντί να υπηρετεί την δικαιοσύνη του ντόρου, «να μην κάνει την πάπια» και να κάνει έρευνα για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του κ. Καρχιμάχη:

Όταν μεταξύ 2003 και 2011 υπολογίζεται ότι 207δισ. ευρω βγήκαν από την Ελλάδα ο διοικητής της τράπεζας Ελλάδος κ.Προβοπουλος τι έκανε; Κύριε Προβόπουλε, όταν σύμφωνα με υπολογισμούς που δημοσιοποιούνται, μεταξύ 2003 και 2011, βγήκαν από την Ελλάδα 207 δισ. ευρω παράνομου χρήματος που προερχόταν απο εγκληματικές ενέργειες,διαφθορά και,φοροδιαφυγή, εσείς σαν κεντρικός τραπεζίτης, ενώ φέρεσθε εκ του ρόλου σας να γνωρίζατε ποιοι βγάζουν λεφτά έξω, γιατί δεν δώσατε τα ονόματα στην δημοσιότητα; Γιατί δεν συνεργαστήκατε με τις διωκτικές και τις δικαστικές αρχές της πολιτείας προκειμένου να εφαρμοστούν οι ισχύοντες νόμοι; Πόσα χρήματα θα είχε εισπράξει το κράτος; Πόσα μέτρα σε βάρος των αδύναμων θα είχαν αποφευχθεί; Σετι επίπεδο ανάπτυξης θα βρισκόμαστε; Ποιους τελικά συγκαλύπτετε;

Κύριε Οικονομικέ Εισαγγελέα,Πεπόνη, αντί να υπηρετείτε την δικαιοσυνη του ντόρου,όπως γράφει και ο Μανδραβέλης στην Καθημερινή, μην κάνεις ότι δεν βλέπεις και ότι δεν ακούς. Και βλέπεις και ακούς. Μην κάνεις την πάπια που λέει και ο λαός μας. Εξάντλησε την δικαιοδοσία σου όχι μόνο στον «ντόρο» αλλά και στην ουσία. Στρέψε αν το αντέχεις και δεν είσαι υποχείριο κανενός τον έλεγχο σου προς τον κεντρικό τραπεζίτη που κάνει ότι δεν ακούει για όλη αυτή την ληστεία που γίνεται σε βάρος των ανθρώπων και του τόπου.

iefimerida.gr 


Read more...

ΚΑΥΓΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ»


Κεφαλογιάννης σε Χατζηνικολάου: «Μην μιλάς εσύ, βγάζεις 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο»!


Κεφαλογιάννης σε Χατζηνικολάου: «Μην μιλάς εσύ, βγάζεις 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο»!
Σε «άγριο καυγά» εξελίχθηκε η συζήτηση του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου και του νέου Γραμματέα της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη στο ραδιόφωνο του Real FM. Τα «καρφιά» έπεσαν εκατέροθεν και μάλιστα η συνέντευξη που αφορούσε στα νέα δυσβάσταχτα μέτρα της κυβέρνησης μετατράπηκε σε κουβέντα για τα... περιουσιακά στοιχεία των δύο συνομιλητών.

Ο κ. Χατζηνικολάου κάλεσε τον κ. Κεφαλογιάννη για να συζητήσουν τα νέα μέτρα στα εργασιακά αλλά και τις περικοπές σε συντάξεις. Ενώ η συνέντευξη κυλούσε ομαλά η διαφωνία των δύο κυρίων γινόταν όλο και εντονότερη για το... ποιος από τους δύο μπορεί να καταλάβει τελικά την δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες, όταν συνεχώς λαμβάνονται νέα μέτρα, με περικοπές και μειώσεις μισθών. 

Ο κ. Χατζηνικολάου αναφερόμενος στον πολιτικό κόσμο αμφισβήτησε φανερά ότι μπορούν να αντιληφθούν την δύσκολη αυτή θέση του πολίτη. Ωστόσο, ο δημοσιογράφος έλαβε την «πληρωμένη» απάντηση του νέου Γραμματέα της ΝΔ.  «Δεν δικαιούστε να μιλάτε κ. Χατζηνικολάου, καθώς τα έσοδά σας φτάνουν το 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο!» απάντησε ο κ. Κεφαλλογιάννης. 

Επικράτησε πανδαιμόνιο στον «αέρα» καθώς ο δημοσιογράγος, όπως είναι φυσικό, ξέσπασε κατά του νέου Γραμματέα και μάλιστα έντονα.… φωνάζοντας ότι είναι ντροπή να γίνονται τέτοιες αναφορές, διευκρινίζοντας πως τέτοια ποσά δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα. «Ούτε το 1/5 απο αυτά που αναφέρατε δεν παίρνω» ανέφερε ο κ. Χατζηνικολάου.

ΑΝ.ΓΑΛ.

Read more...