Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Γέμισε το κέντρο της Αθήνας αστυνομικούς - Επιχείρηση σκούπα



"Πρίν λίγο έπεστρεψα απο το κέντρο. Πρέπει να γίνεται κάποια επιχείρηση υπάρχουν άπειροι αστυνομικοί μέτρησα τουλάχιστον 15 κλούβες πάνω απο 30 δίκυκλα και ανέβαιναν την πειραιώς συνέχεια περιπολικά...

Έιδα μάλιστα αστυνομικούς που έμπαιναν και σε μαγαζιά για να κάνουν ελέγχους.
Έστω και αργά να γίνει κάτι σε αυτή την χώρα μπάς και μπορέσουμε να κυκλοφορούμε χωρίς να φοβόμαστε στην ίδια μας την χώρα."


http://troktiko.blogspot.com

Read more...

Οκτώ μέτρα για σύγχρονη μεταναστευτική πολιτική



Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση


O μετανάστης θα συμβάλει δημιουργικά στην ανάπτυξη, την ευημερία και τον πολιτισμό μας

Γιώργος Α. Παπανδρέου | 11.06.2009

Η ασφάλεια του πολίτη είναι πρώτιστο αγαθό για την δημοκρατική παράταξη. Ασφάλεια για μας σημαίνει προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη. Της ζωής του, της ελευθερίας του, της περιουσίας του, του δημόσιου και ιδιωτικού του χώρου, της υποστήριξής του από την πολιτεία όταν έχει ανάγκη.


Read more...

Γιώργος Α. Παπανδρέου "Δεν υπάρχουν πολίτες νικητές και πολίτες ηττημένοι. Υπάρχουν πολιτικές που ηττήθηκαν, πολιτικές που πρέπει, και θα ανατραπούν.



Δηλώσεις Γιώργου Α. Παπανδρέου για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές

Ημ. Δημοσίευσης : 07/06/2009 12:00

Read more...

Ελληνοφρενεια - Ο Καρατζαφερης και η Χουντα

http://parapolitiki.blogspot.com/


Read more...

Δ.Ρέππας: Κάναμε το πρώτο βήμα για την επάνοδο στην εξουσία






Ιδιαίτερα επιτυχές ήταν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της περασμένης Κυριακής, το οποίο έδωσε μια καθαρή νίκη στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατέστη «κυριαρχική πολιτική δύναμη στη χώρα», δηλώνει, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον δημοσιογράφο Βασίλη Μούρτη, ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας.
Η νίκη στις ευρωεκλογές, αναφέρει επίσης, είναι «ένα πρώτο βήμα» για την επάνοδο στην εξουσία και κάνει λόγο για φθορά της κυβέρνησης, πέραν της «συνήθους φθοράς ενός κυβερνώντος κόμματος», κάτι το οποίο θεωρεί ότι συνιστά «μεταστροφή των πολιτών», οι οποίοι «κατά κανόνα προσεγγίζουν το ΠΑΣΟΚ».
Ο κ. Ρέππας θεωρεί ότι η κατάσταση για την κυβέρνηση δεν είναι αναστρέψιμη, καθώς δεν υπάρχει καμία αναλογία μεταξύ των ευρωεκλογών 1999-εθνικών εκλογών 2000. Θεωρεί, πάντως, ότι είναι απαραίτητο το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει το ίδιο παρεμβατικό και να αναλαμβάνει συνεχείς πρωτοβουλίες.
Επίσης θεωρεί ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός, ακόμα και σε περίπτωση εξακομματικής Βουλής, που θα χρειαστεί ένα ποσοστό γύρω στο 41ή 42%, καθώς οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα, για να μπορέσει «η κυβέρνηση να δράσει γρήγορα και αποτελεσματικά για το καλό του τόπου».



Κύριε Ρέππα, το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής ήταν αυτό που περιμένατε, που επιθυμούσατε ή μήπως η αποχή και η απώλεια ψήφων σας στέρησε τη δυνατότητα να πανηγυρίσετε;

Πιστεύω πως όλοι αναγνωρίζουν ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αποτέλεσε μια καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ. Άλλαξε το πολιτικό τοπίο μετά από αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Οι πολίτες πλέον γνωρίζουν ότι, σε κάλπη εκλογών κι όχι ως αποτέλεσμα δημοσκοπικού ευρήματος, το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τη μεγάλη, κυριαρχική πολιτική δύναμη στην χώρα, την εναλλακτική λύση για έναν άλλο δρόμο που είναι αναγκαίος σήμερα, προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίσει και να υπερβεί την κρίση.
Νομίζω ότι το αποτέλεσμα αυτό, είναι απολύτως θετικό και μέσα στους στόχους που είχαμε θέσει. Με δεδομένες τις συνθήκες στις οποίες διεξήχθησαν οι εκλογές, δηλαδή εν μέσω τριήμερης αργίας, και του χαρακτήρα των ευρωεκλογών που παραδοσιακώς είναι χαλαρός όσον αφορά στη συμμετοχή των πολιτών ή και στην ψήφο τους που σε μεγάλο βαθμό είναι υπέρ των μικρών κομμάτων, νομίζω πως πράγματι το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα επιτυχές για το Κίνημά μας.

Συμμερίζεστε αυτό που υποστηρίζουν στη ΝΔ ότι δεν κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, αλλά έχασε η ΝΔ;

Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε η εξ αντανακλάσεως επιλογή των πολιτών, αλλά η θετική προτίμησή τους. Με βάση το πρόγραμμά μας επιθυμούμε να πετύχουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο ΠΑΣΟΚ και νομίζω ότι στις εθνικές εκλογές αυτό θα γίνει στο μέγιστο βαθμό. Τώρα κάναμε ένα πρώτο βήμα. Οι ευρωεκλογές είναι ευρωεκλογές. Μέσω των ευρωεκλογών δεν αλλάζει η Κυβέρνηση, αλλάζουν όμως το πολιτικό περιβάλλον, οι συνθήκες, οι προϋποθέσεις με τις οποίες όλα τα κόμματα θα εργαστούμε την επόμενη περίοδο. Λογικό είναι μία Κυβέρνηση να υφίσταται τη φθορά της διακυβέρνησης και να έχει απώλεια ψήφων. Όμως, μία Κυβέρνηση η οποία παρουσιάστηκε και μάλιστα δια στόματος κ. Καραμανλή ως υπέρμαχος της υπευθυνότητας σε αυτόν τον τόπο, κατακρίθηκε από την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Συγκέντρωσε ένα ιστορικά χαμηλό ποσοστό και νομίζω ότι αυτό ξεπερνά τα όρια μιας συνήθους φθοράς κυβερνητικού κόμματος. Μπορούμε να μιλάμε πια για μεταστροφή των πολιτών.
Οι δημοσκοπήσεις μετρούν τα διάφορα μεγέθη ανάγοντας τη στάση των πολιτών σ’ αυτό το οποίο ψήφισαν στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, προκειμένου έτσι να βγάλουν ένα συμπέρασμα για τις λεγόμενες συσπειρώσεις των οπαδών των κομμάτων. Εάν όμως θεωρούσαμε δεδομένο κι αμετάκλητο ότι αυτό που ψήφισε ένας πολίτης σε μια εκλογική αναμέτρηση αποτελεί την πάγια κομματική επιλογή του, τότε δεν θα χρειαζόταν να κάνουμε εκλογές. Έχουμε όμως μετακινήσεις των ψηφοφόρων. Έχουμε μεταστροφή των πολιτών.
Η ΝΔ κάνει τεράστιο λάθος αν θεωρεί δεδομένους ή δική της εκλογική περιουσία τους πολίτες που είτε απείχαν, είτε ψήφισαν σ’ αυτές τις εκλογές με έναν κριτικό τρόπο. Νομίζω ότι οι πολίτες αυτοί αποστασιοποιούνται πλέον από την Κυβέρνηση, από το κόμμα που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές και βρίσκονται σε μια πορεία προσέγγισης άλλου κόμματος. Κατά κανόνα προσεγγίζουν το ΠΑΣΟΚ, γιατί το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τη μόνη εγγυημένη εναλλακτική λύση για να αντιμετωπίσει η χώρα τα προβλήματα.

Με δεδομένο το προηγούμενο του 1999 και του 2000 θεωρείτε ότι το αποτέλεσμα των προχθεσινών εκλογών είναι παγιωμένο, μπορεί να δώσει δηλαδή και νίκη στις εθνικές εκλογές, αυτοδυναμία; Και πόσο εύκολη είναι η αυτοδυναμία σε περίπτωση εξακομματικής Βουλής;

Τίποτα δεν είναι εύκολο. Ούτε η εκλογική νίκη που πετύχαμε ήταν μια εύκολη νίκη, που προέκυψε αυτομάτως. Και η νίκη στις ερχόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, δεν θα προκύψει αυτομάτως. Θεωρώ όμως ότι έχουμε κάτι περισσότερο από ένα πλεονέκτημα. Κάναμε αυτό το πρώτο βήμα. Δημιουργείται μία δυναμική και βεβαίως δεν υπάρχει αναλογία με τις συνθήκες και το περιβάλλον στο οποίο διεξήχθησαν οι ευρωεκλογές το 1999. Τότε, η χώρα ζούσε την άνθιση του Χρηματιστηρίου, είχε αναλάβει την ευθύνη διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων και είχε αρχίσει ήδη η προετοιμασία, ήταν άλλοι οι ρυθμοί ανάπτυξης, άλλη η αίσθηση που είχε ο κόσμος γι’ αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, ενόψει και της ένταξης της χώρας στη ζώνη του ευρώ. Σήμερα, το περιβάλλον είναι τελείως διαφορετικό. Η Ελλάδα έχει οπισθοδρομήσει. Οι Έλληνες αισθάνονται ανασφαλείς και περισσότερο φτωχοί. Η κοινωνία μας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα λόγω της εγχώριας κρίσης ως συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής και της διεθνούς κρίσης που βρήκε μία Ελλάδα ευάλωτη, αθωράκιστη κι αδύναμη να την αντιμετωπίσει, να την υπερβεί. Όλα αυτά συνεκτιμήθηκαν από τους πολίτες.
Η προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε, κι αυτό συνιστά επίσης μία διαφορά σε σχέση με το 1999, είναι να παραμείνουμε το ίδιο παρεμβατικοί με συνεχείς πρωτοβουλίες, την υπόλοιπη περίοδο μέχρι τις εθνικές εκλογές. Κάτι που δεν έκανε η ΝΔ το 1999, προκειμένου έτσι να επιδιώξει και να κεφαλοποιήσει το προβάδισμα που επέτυχε σε εκείνες τις ευρωεκλογές. Εμείς ξεκινήσαμε ήδη, από την επόμενη κιόλας ημέρα. Από την 8η Ιουνίου κάναμε τις πρώτες συνεδριάσεις μας, οδηγηθήκαμε στις πρώτες αποφάσεις για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε και πιστεύω ότι το πολιτικό σχέδιο που έχουμε για τους επόμενους μήνες θα δικαιώσει αυτήν την προσπάθεια και θα μας οδηγήσει στο να πετύχουμε το στόχο για αυτοδυναμία σε εθνικές εκλογές. Ο στόχος είναι εφικτός, αν και βεβαίως θα κρινόμαστε πλέον πιο απαιτητικά από τους πολίτες, με αυστηρότερους όρους και προϋποθέσεις γιατί τώρα το ΠΑΣΟΚ δεν αντιμετωπίζεται ως δύναμη Αντιπολίτευσης , αλλά ως δυνάμει Κυβέρνηση. Άρα οι πολίτες γνωρίζουν, κατά το μάλλον, ότι τα επόμενα χρόνια θα ζήσουν με Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, άρα είναι πολύ πιο απαιτητικοί στην κρίση τους για το ΠΑΣΟΚ.
Πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες των πολιτών, θα πετύχουμε την αυτοδυναμία με ένα ποσοστό, το οποίο θα κυμανθεί στο 41 ή 42% με εξακομματική Βουλή. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται την αξία της πολιτικής σταθερότητας, που πρέπει να διασφαλιστεί στον τόπο, ως προϋπόθεση για ομαλό κοινοβουλευτικό βίο και για εξελίξεις, οι οποίες θα υποβοηθήσουν μια Κυβέρνηση να λάβει γρήγορα και αποτελεσματικά, αποφάσεις για το καλό του τόπου.

Παρατηρούμε στις μετεκλογικές δηλώσεις όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στις επίσημες δηλώσεις του εκπροσώπου του Κινήματος ότι απουσιάζει ο όρος δημοψήφισμα, δίπλα από το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό είναι τυχαίο ή σημαίνει κάποια αλλαγή τακτικής από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ;

Οι εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο ολοκληρώθηκαν, έκλεισε ένα κύκλος, άνοιξε ένας άλλος. Είμαστε πια σε μια άλλη πολιτική περίοδο. Ο χαρακτήρας των ευρωεκλογών είχε και στοιχεία δημοψηφίσματος. Η ΝΔ με τη δύναμη που συγκέντρωσε, φάνηκε ότι έχει την εμπιστοσύνη μόλις του ενός στους τρεις Έλληνες πολίτες. Είναι μία Κυβέρνηση μειοψηφίας στον ελληνικό λαό. Με αυτήν την έννοια δικαιώθηκε η επιλογή μας. Εμείς πετύχαμε μία υψηλή συσπείρωση, μεταξύ των άλλων, επειδή προσδώσαμε εγκαίρως αυτόν τον χαρακτήρα στις ευρωεκλογές.
Η επόμενη περίοδος, στην οποία ήδη έχουμε εισέλθει, έχει άλλα προτάγματα. Θα ανέφερα ως πιο σημαντικό, την ανάγκη να συσφίξουμε ακόμη περισσότερο τη σχέση μας με την κοινωνική βάση μας, να προχωρήσουμε σε μία καλύτερη ανάγνωση από την πλευρά των πολιτών του προγράμματός μας, προκειμένου να τους κάνουμε συμμέτοχους στην πολιτική προσπάθειά μας στον αγώνα για την επόμενη εκλογική νίκη, και πολλαπλασιαστές των θέσεων του ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω ότι αυτό θα το πετύχουμε. Άλλωστε, επειδή μίλησα για ένα συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο που θα εκτυλιχθεί την επόμενη περίοδο, σας διαβεβαιώ ότι θα είμαστε περί τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο απολύτως έτοιμοι να ανταποκριθούμε στη μεγάλη ιστορική πρόκληση για μια νέα Κυβέρνηση, της νέας Αλλαγής με Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου.

Αυτή η αναφορά σας σημαίνει ότι περιμένετε εκλογές το Φθινόπωρο;

Η Κυβέρνηση έχει πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει. Βρισκόμαστε στη μέση μιας μεγάλης κρίσης. Η Κυβέρνηση φάνηκε παντελώς ανέτοιμη και αδύναμη να την αντιμετωπίσει και να οδηγήσει την χώρα σε έξοδο από την κρίση. Αυτό σημαίνει, μεταξύ των άλλων, ότι λόγω και των εκλογικών αποτελεσμάτων η Κυβέρνηση θα επιδιώξει να επανασυσπειρώσει τους οπαδούς, θα επιδιώξει να κερδίσει δυνάμεις που απώλεσε προς τα δεξιά της, θα έχει ένα λόγο και ρόλο περισσότερο παραταξιακό, και λιγότερο εθνικό και κοινωνικό. Αυτό, θα επιβαρύνει την κατάσταση της χώρας και πιστεύω θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση της επιρροής της Κυβέρνησης στο εκλογικό σώμα. Η προσπάθεια που κάνει δεν θα αποδώσει. Θα αναγκαστεί να επιβάλλει νέα φορολογικά μέτρα. Νέα βάρη αναμένουν τους πολίτες την επόμενη περίοδο, τις επόμενες μέρες κιόλας. Αυτό είναι γνωστό και θα κάνει ακόμη δυσκολότερο το έργο της Κυβέρνησης, γιατί απλούστατα έχει επιβαρυνθεί στο πολιτικό κλίμα μέσα στο οποίο λειτουργεί. Στη μεγάλη πλειοψηφία τους, οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την Κυβέρνηση αυτή. Ό,τι και να κάνει ο κ. Καραμανλής και η Κυβέρνησή του δεν θα έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα για την χώρα. Είναι μια Κυβέρνηση που απέδειξε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις. Εναι μία Κυβέρνηση που σπαταλά, που δαπανά χωρίς αντίκρυσμα για τους πολίτες, που αδυνατεί να εισπράξει τα έσοδα που πρέπει να έχει το κράτος. Επέβαλε φόρους με προϋπολογισμούς οι οποίοι έχουν εκτροχιαστεί, αδυνατεί να εφαρμόσει πολιτικές που η ίδια έχει ανακοινώσει κι έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα και στα μάτια των δικών της οπαδών όσον αφορά στην ηθική πτυχή της πολιτικής της. Όλα αυτά πείθουν ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να μακροημερεύσει.
Εμείς λέμε ότι κάθε παραπάνω μέρα στη θητεία αυτής της Κυβέρνησης, είναι μία χαμένη μέρα που αφαιρείται από το μέλλον της χώρας. Πέραν όλων των άλλων, δεν γνωρίζω πως αυτή η Κυβέρνηση μπορεί να καταρτίσει ένα νέο προϋπολογισμό, προσχέδιο του οποίου πρέπει να παρουσιάσει τον Οκτώβριο. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν, να θελήσει να προσφύγει σε εκλογές πριν αναλάβει αυτήν την υποχρέωση κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού. Υπάρχει κι ένας παράγοντας ακόμη, που δεν αναφέρουν πολλοί, αλλά είναι σημαντικός. Οι βουλευτές της ΝΔ γνωρίζουν ότι μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές, σε μεγάλο ποσοστό, δεν θα είναι βουλευτές, γιατί αφ’ ενός θα έχει συρρικνωθεί ο αριθμός των βουλευτών της ΝΔ και αφ’ ετέρου θα έχουνε και στη ΝΔ ένα ποσοστό ανανέωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αυτό σημαίνει ότι από τον Οκτώβριο και μετά, θα προτιμήσουν να επιδοθούν στις Περιφέρειές τους σε έναν αγώνα προσωπικής επιβίωσης, ενόψει εθνικών εκλογών, αφού γνωρίζουν ότι το αργότερο με αφορμή την Προεδρική εκλογή θα γίνουν εθνικές εκλογές κι έτσι θα είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτούς να παραμείνουν στο Κοινοβούλιο και να ψηφίζουν τα νομοσχέδια που θα φέρνει η Κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο, που οι συνθήκες λειτουργίας της ισχνής και με τέτοια σύνθεση πλειοψηφίας της Κυβέρνησης στη Βουλή θα είναι αντίξοες. Όλα αυτά, πείθουν ότι μπορούμε πράγματι να πάμε σε εκλογές περί τα τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου, αν και υπάρχουν ισχυροί παράγοντες που πείθουν από την άλλη ότι ο κ. Καραμανλής και οι συν αυτώ, είναι αγκιστρωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας και έναντι οιονδήποτε τιμήματος για την χώρα θέλουν να παραμείνουν στην κυβερνητική εξουσία.

Σε αυτήν την περίπτωση εσείς τι θα πράξετε για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας τον ερχόμενο Μάρτιο;

Εμείς σεβόμαστε απολύτως τους θεσμούς. Και δηλώνουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποδειχθεί ένας καθόλα άξιος Πρόεδρος. Έχουμε επιπροσθέτως κάθε λόγο από τη δική μας πλευρά, αφού είναι και παράγων του δημόσιου βίου που προέρχεται από την παράταξή μας, να στηρίξουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για μια νέα θητεία, εφ’ όσον βέβαια το επιθυμεί και ο ίδιος, που πιστεύω ότι πρέπει να το επιθυμεί για να προσφέρει υπηρεσίες στην πατρίδα μας. Από κει και πέρα δεν προκύπτει θεσμική ρευστότητα από τη θέση που έχουμε διατυπώσει.
Διατυπώνουμε την κατηγορηματική θέση υπέρ της επανεκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας στη θέση που κατέχει σήμερα, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία στον οποιονδήποτε ότι θα δημιουργηθεί ένα θεσμικό κενό στη χώρα. Κατά τα άλλα, επειδή πιστεύουμε ότι αυτή η Κυβέρνηση όσο παρατείνει τη θητεία της, σωρεύει δεινά για τον τόπο και για τον ελληνικό λαό, πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλία για να δώσουμε τέλος σε αυτήν την κακή για τον τόπο διακυβέρνηση. Πρέπει να συνδυάσουμε λοιπόν, τα δημοκρατικά αγαθά της λαϊκής κυριαρχίας, η οποία πρέπει να εκφραστεί πολύ περισσότερο τώρα που η χώρα βρίσκεται σε μια ώρα κρίσης, και την προσήλωσή μας στους θεσμούς, πράγμα που εκφράζουμε με απόλυτο τρόπο όταν δηλώνουμε την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπο του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας.

Υπάρχουν αρκετοί που εκτιμούν ότι τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές δεν την έδωσε η Οικονομία, τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη τόσο, όσο τα σκάνδαλα. Τώρα φαίνεται ότι τα σκάνδαλα θα λείψουν. Υπάρχει πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ;

Οι πολιτικές εξελίξεις και τα ποσοστά των κομμάτων αυξομειώνονται για πολλούς λόγους. Ο πιο σημαντικός, κατά την άποψή μου, είναι η Οικονομία και εξηγούμαι: Αν η Οικονομία αναπτύσσεται, αν οι πολίτες ευημερούν, τότε άλλα προβλήματα στους θεσμούς, προβλήματα ανασφάλειας που προκύπτουν λόγω αυξημένης εγκληματικότητας, προβλήματα τα οποία αφορούν σκάνδαλα της εξουσίας τα αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη ανοχή. Δεν τα αποδέχονται ασφαλώς, τα κατακρίνουν, τα καταδικάζουν, αλλά οι πολίτες είναι πιο ανεκτικοί. Τώρα όμως δεν υπάρχει αυτό το περιβάλλον οικονομικής ευημερίας. Δεν υπάρχει ελπίδα και προσδοκία ότι οι πολίτες αύριο θα ζουν πολύ καλύτερα σε σχέση με το επίπεδο που έχουν κερδίσει σήμερα. Ίσα-ίσα, οι πολίτες ξέρουν ότι σε σχέση με το 2004 το επίπεδο της καθημερινής ζωής τους έχει υποχωρήσει. Αυτό λοιπόν, τους κάνει να είναι πιο σκληροί, πιο αυστηροί στην κριτική τους για όλα τα άλλα θέματα, πολύ περισσότερο που στον τομέα των σκανδάλων η σημερινή Κυβέρνηση και τα στελέχη της έχουν «επιδόσεις» χωρίς προηγούμενο. Παράγουν σκάνδαλα, που ούτε η ίδια η Δικαιοσύνη, την οποία επιχειρούν να χειραγωγήσουν, ακόμη κι αυτή η χειραγωγούμενη από την Κυβέρνηση Δικαιοσύνη, αδυνατεί να παρακολουθήσει και να διεκπεραιώσει.
Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος ότι μ’ αυτήν την Κυβέρνηση μπορεί η Οικονομία να έχει μία καλύτερη πορεία, αναπτυξιακή τροχιά. Είμαστε, θυμίζω, σε ύφεση για πρώτη φορά από το 1993, έχουμε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, έχουμε μεγάλη ακρίβεια παρά τα φαινόμενα στασιμοπληθωρισμού, είμαστε παραγωγός χώρα στα τρόφιμα κι όμως η Ελλάδα είναι η δεύτερη ακριβότερη στην Ευρώπη στα τρόφιμα, έχουμε τεράστια ελλείμματα, δανειζόμαστε με τεράστιο κόστος, το άνοιγμα στην ψαλίδα του επιτοκίου ξεπερνά τις 200 μονάδες και πάλι, πράγμα που δείχνει ότι η ελληνική Οικονομία, όπως την αξιολογούν οι ξένοι Οίκοι, δεν είναι μία Οικονομία η οποία γεννά εμπιστοσύνη κι ελπίδα. Όλα αυτά συνθέτουν μία εικόνα χώρας, η οποία βρίσκεται σε κατάρρευση. Και αυτόν τον κατήφορο πρέπει να σταματήσουμε εμείς.

Θεωρείτε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει απαντήσει στο ερώτημα που τίθεται με ένταση, πού θα βρει τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει αυτές τις πολιτικές που θα είναι, όπως λέτε, διαφορετικές από τις πολιτικές που εφαρμόζει η ΝΔ;

Τα ίδια ερωτήματα τέθηκαν και το 1981 και το 1993, όταν και τότε το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου σε ιδιαίτερα αντίξοοες από οικονομική -και όχι μόνον- άποψη, συνθήκες. Το ΠΑΣΟΚ, όπως έδειξε η εμπειρία, τα κατάφερε. Η συζήτηση αυτή, ασφαλώς έχει θέση στο δημόσιο διάλογο. Είναι μια συζήτηση όμως, που δεν πρέπει να επικαλύπτει αυτήν που αφορά στην Κυβέρνηση και τα πεπραγμένα της. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι Κυβέρνηση, είναι εν δυνάμει Κυβέρνηση. Επειδή επιδιώκουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών με θετικό τρόπο, στο πρόγραμμά μας έχουμε απαντήσει και σε αυτά τα θέματα. Δεν θα δεχθούμε όμως η συζήτηση να γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να τεθεί στο περιθώριο οτιδήποτε αφορά στην Κυβέρνηση και τα δικά της έργα. Αυτό επιχειρούν τεχνηέντως κάποιοι παράγοντες στα μέσα ενημέρωσης και η ΝΔ, που δεν θέλει να συζητούμε για τα δικά της αρνητικά έργα, αλλά να συζητούμε θεωρητικώς για το ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ δοκιμάστηκε στο παρελθόν κι έχει δώσει δείγμα γραφής. Για το παρόν και το μέλλον, είναι θέμα προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης. Εμείς έχουμε μιλήσει για ένα άλλο φορολογικό σύστημα, για μια άλλη Οικονομία, για την πράσινη ανάπτυξη, για ρυθμούς ανάπτυξης που παράγουν πλούτο για την χώρα, για την καλύτερη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ. Το πρόγραμμα αυτό, αφορά κονδύλια ύψους περίπου 20 δισεκατομμυρίων ευρώ κι έχουν περάσει δύο χρόνια κι η απορροφητικότητα έχει φθάσει στα 125 εκατομμύρια ευρώ, περίπου 0,38%, αυτή είναι η επίδοση της ΝΔ. Η ΝΔ έχει προχωρήσει, στην αρχή κιόλας της θητείας της μετά το 2004, σε νομοθετικές ρυθμίσεις χαριστικές για έχοντες και κατέχοντες, μεταξύ των οποίων αυτή που ελαφρύνθηκε κατά πολύ η φορολογία των λεγόμενων διανεμόμενων κερδών. Έτσι, τα στελέχη των μεγαλύτερων 200 επιχειρήσεων στην Ελλάδα, κέρδισαν κάθε χρόνο, αυτά τα πέντε χρόνια, ένα δισεκατομμύριο ευρώ, συνολικώς δηλαδή πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι πόροι στην Ελλάδα υπάρχουν, πολύ περισσότερο αν ακολουθήσεις ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, αν εξορθολογήσεις τις αμυντικές δαπάνες, αν περιορίσεις ή μηδενίσεις τη φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή κι αν βεβαίως χτυπήσεις τη διαφθορά. Διότι η διαφθορά, η οποία έχει γιγαντωθεί αυτήν την περίοδο που κυβερνά η ΝΔ, δεν είναι μόνο ένα ηθικό ή θεσμικό πρόβλημα, αλλά κατεξοχήν αναπτυξιακό μέγεθος. Αφορά στη λειτουργία του κράτους, των επιχειρήσεων, του κράτους σε σχέση με το διεθνές περιβάλλον. Όλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τα αντιμετωπίσει. Έχουμε διατυπώσει τις προτάσεις μας κι είμαστε αισιόδοξοι ότι όπως την δεκαετία του ’80 και του ’90 έτσι και τώρα, θα ανταποκριθούμε στη νέα ιστορική πρόκληση.

Σ’ αυτές τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ φάνηκε ότι έχει έναν αριθμό ψηφοφόρων, τον οποίο δεν έπεισε να έρθουν να ψηφίσουν και «έπιασε οροφή» στη συσπείρωσή του. Άρα, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει να προσδοκά πολλά πράγματα από τους δικούς της ψηφοφόρους, πρέπει να προσεγγίσει και να προσελκύσει ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, πώς θα το πετύχει;

Είχαμε μεταστροφή ψηφοφόρων, οι οποίοι αυτήν τη φορά ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ενώ στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει κάποιο άλλο κόμμα, κατά βάση ΝΔ. Αυτές οι μετακινήσεις υπήρξαν κι έχουν καταγραφεί. Παραδοσιακά στις ευρωεκλογές έχουμε μεγάλο ποσοστό αποχής. Σε αυτές τις ευρωεκλογές, το ποσοστό ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Αυτό αναμφίβολα εμπεριέχει ένα πολιτικό μήνυμα προς όλα τα πολιτικά κόμματα. Μιλάμε για κρίση του πολιτικού συστήματος. Την κρίση του πολιτικού συστήματος όμως, την πυροδοτεί και την οξύνει κατά πρώτο λόγο αυτός που κυβερνά, γιατί κρίνεται με βάση τα πεπραγμένα της κυβερνητικής πολιτικής. Ασφαλώς κάθε κόμμα κρίνεται αυτοτελώς. Η Κυβέρνηση πρέπει να κρίνεται ως Κυβέρνηση που παράγει έργο με τις όποιες συνέπειες έχει για τους πολίτες και την κρίση των πολιτών γι’ αυτές κι εμείς πρέπει να κριθούμε ως Αντιπολίτευση, όχι απλώς ως ένα κόμμα της Αντιπολίτευσης, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση που φιλοδοξεί να είναι η επόμενη Κυβέρνηση.
Πρέπει όλοι μας να αναφερθούμε στους πολίτες που δεν συμμετείχαν σ’ αυτήν την εκλογική διαδικασία -κι εμείς ήδη το κάνουμε- και να τους κερδίσουμε με ένα κεντρικό μήνυμα, ότι οι εκλογές δεν γίνονται για τα κόμματα. Γίνονται για τους πολίτες. Τα πολιτικά κόμματα είναι εργαλεία στα χέρια των πολιτών. Αν ένας πολίτης απέχει, αρνείται να χειριστεί κατά τον τρόπο που αυτός αντιλαμβάνεται το πολιτικό σύστημα και τα πολιτικά κόμματα, τότε στερεί από τον εαυτό του μία δυνατότητα και πολλαπλασιάζει τη δύναμη των άλλων, ίσως και κάποιων κέντρων τα οποία είναι ξένα ή αντιτίθενται στα δικά του συμφέροντα. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούν οι Έλληνες πολίτες. Η κρίση του πολιτικού συστήματος, είναι η μία πτυχή της γενικότερης κρίσης στην κοινωνία μας. Κρίση στην ενημέρωση δεν υπάρχει; Διαπιστώνω ότι και οι εφημερίδες διαφημίζουν την έκδοσή τους, όχι με το περιεχόμενό τους αλλά με τα δώρα τα οποία προσφέρουν. Αυτό είναι πρωτοφανές. Άρα κρίση υπάρχει. Ο ένας είναι καθρέφτης του άλλου και πρέπει όλοι μαζί, αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την κρίση, να πάρουμε αποφάσεις.
Εμείς, στο βαθμό που μας αναλογεί κι έχουμε το μεγαλύτερο μερίδιο ως κόμμα που ενσαρκώνει την ελπίδα και την προσδοκία των πολιτών για ένα καλύτερο ορατό αύριο, παίρνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και θα ανταποκριθούμε.

Read more...

Ανταλλάγματα στη Θράκη ζητά ο Ερντογάν για τη Χάλκη


Αναφερόμενος στο ζήτημα του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου ΕΕ - Τουρκίας, με βάση το οποίο η Τουρκία θα πρέπει να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της προς τα Κυπριακά πλοία και αεροδρόμια, ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε ότι «το θέμα των λιμανιών δεν είναι καινούργιο».
http://laikoyra.blogspot.com/


Read more...

Στο Άμυνας πηγαίνει ο Σαμαράς?...



Φαίνεται πως ο Καραμανλής του το' χε πει ήδη.
Φεύγει από το Πολιτισμού, και πάει σ' άλλο Υπουργείο. Το πιθανότερο είναι το Άμυνας.
Ο ίδιος ο Σαμαράς για την μετακίνηση αυτή "προδόθηκε" από μια κίνηση. Ξαφνικά ανακοίνωσε ότι...

την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι θα εγκαινιάσει το Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας.Η βιασύνη αυτή τον πρόδωσε.
Ο Σαμαράς θα το' φερε βαρέως στην ιδιαιτέρα πατρίδα του την στιγμή που είναι υπουργός Πολιτισμού να μην εγκαινιάσει αυτός το Αρχαιολογικό της Μουσείο.
Και σπεύδει πριν τον προλάβει ο ανασχηματισμός...


http://www.nonews-news.blogspot.com/

Read more...

Νέος εκβιασμός του Κουρή...



Δεν υπάρχει ένταλμα. Αγωγή καταθέτει ο Τρεπεκλής...
Ο Κουρής συνεχίζει τους εκβιασμούς προς πάσα κατεύθυνση, και εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος. Μετά το σημερινό πρωτοσέλιδο, ο Τρεπεκλής πήγε με τον δικηγόρο του στον...
Ανακριτή και τον ρώτησε αν υπάρχει ένταλμα σε βάρος του. ταυτόχρονα του δήλωσε ότι δεν προτίθεται να φύγει στο εξωτερικό, και είναι στην διάθεση της δικαιοσύνης. Ο Ανακριτής το διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ένταλμα σε βάρος του.
Αλλά εάν είναι έτσι δεν πρέπει να βγει ένταλμα σύλληψης για τον Κουρή με την κατηγορία του εκβιασμού?
Πάντως οΤρεπεκλής καταθέτει μήνυση και αγωγή σε βάρος του...

http://www.nonews-news.blogspot.com/


Read more...

ΓΥΑΛΙΖΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ...


O Σταυραετός σήμερα το μεσημέρι συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη. Ήταν όλοι εκεί. Από τους διευθυντές, τους αρχισυντάκτες μέχρι τους προϊστάμενους του διαφημιστικού. "Δεχόμαστε επίθεση" φώναζε ο Σταυραετός. "Έχει πέσει γραμμή να μην μας αγοράζουν. Τσακιστείτε, φέρτε θέματα και διαφήμιση. Θέλετε να το κλείσω το μαγαζί"; Γυάλιζε το μάτι του.

http://pressmme.blogspot.com

Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!





Read more...

Ηττήθηκε η παρέα του κ. Καραμανλή...



Π. Τατούλης: «Ο Καραμανλής ήταν εξ αρχής βαρίδι
και όχι το ισχυρό χαρτί»


Από το http://www.kentri.gr/
.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Αρκαδίας, μιλάει αποκλειστικά στο http://www.kentri.gr/, για το εκλογικό αποτέλεσμα, την αποχή και για το πώς βλέπει τις πολιτικές εξελίξεις, αποδομώντας εντελώς τον Κώστα Καραμανλή.
«Όσα σήμερα καταγράφονται τα είχα με σαφήνεια προβλέψει σε ανύποπτους χρόνους. Όταν κανένας δεν τολμούσε να αναλύσει νηφάλια τη μεγάλη ευθύνη τότε του πρωθυπουργού για την κάκιστη πορεία της χώρας, αλλά και στην καταγραφόμενη σημερινή κατρακύλα της κεντροδεξιάς παράταξη, εγώ είχα ενημερώσει και πάρει την πρωτοβουλία να καταθέσω τις απόψεις μου και τις προτάσεις μου, πρώτα στα συλλογικά κομματικά όργανα και βέβαια να δημοσιοποιήσω τις απόψεις μου. Για να απαντήσω στο ερώτημά σας. Έχω κατ΄επανάληψη τονίσει ότι η χώρα μας είναι σε βαθύτατη κρίση. Όχι μόνο το πολιτικό σύστημα. Αλλά επίσης το σύστημα των media, που υπηρετεί πιστά τα δικά του οικονομικά συμφέροντα. Η Δικαιοσύνη που έχει γίνει αγαπημένο πουλέν της κυβέρνησης. Η ίδια η κοινωνία που αγαπά και εκλέγει αυτούς που της μοιάζουν. Οι εκλογές θεωρώ ότι είχαν σαφώς νικητή το ΠΑΣΟΚ και ένα μεγάλο ηττημένο, την παρέα του κ. Καραμανλή.
Θα είμαι απολύτως σαφής. Ο κ. Καραμανλής είχε μπροστά του δύο δρόμους για να κυβερνήσει τη χώρα. Ένα κόμμα που είχε παρωχημένες δομές και...
καθόλου ξεκάθαρο όραμα και συγκεκριμένη ιδεολογία. Είτε θα έπρεπε να επανιδρύσει το κόμμα του, προκειμένου να καταφέρει στη συνέχεια να επανιδρύσει το κράτος. Και αυτή βέβαια θα ήταν η δύσκολη επιλογή της σύγκρουσης με τα κατεστημένα. Είτε, και αυτή ήταν η σίγουρη και δοκιμασμένη, οκνηρή όμως λύση, να ακολουθήσει την πεπατημένη. Να ηθικίζει συνέχεια. Να μεταθέτει αλλού τις ευθύνες και να κερδίζει ολοένα πολιτικό χρόνο. Το αποτέλεσμα ήταν δεδομένο και αυτό. Ο τόπος και η παράταξη θα όδευε στην καταστροφή. Τι εννοώ;
Σήμερα καταλαβαίνουμε ότι ο κ. Καραμανλής, αφού δεν κατάφερε να επανιδρύσει τη Νέα Δημοκρατία, επέλεξε να την καταστρέψει. Να την αποστραγγίσει από κάθε υπεροχή. Κυρίως βέβαια ηθική και να τη διασπάσει.
Ο κ. Καραμανλής πιστεύω ότι ήταν ευθύς εξ αρχής συμβιβασμένος και απόλυτα συναλλασσόμενος με ό,τι διεφθαρμένο έχει να επιδείξει αυτή η χώρα στο δυναμικό της. Γι΄αυτό και επέλεξε για παρέα του στη διακυβέρνηση της χώρας, ανθρώπους χωρίς κανένα προσωπικό όραμα, χωρίς καμία ηθική, χωρίς καμία κοινωνική συνείδηση, χωρίς παιδεία, χωρίς ουσία. Χωρίς καμία αγωνία να αφήσουν πίσω τους συγκεκριμένο έργο. Έκανε συνομιλητές του τους λεγόμενους νταβατζήδες και άνδρωσε τους εθνικούς προμηθευτές. Αποστέωσε τη Δικαιοσύνη και διέλυσε τους ήδη προβληματικούς θεσμούς του σαθρού και αναποτελεσματικού πολιτικού μας συστήματος. Ο κ. Καραμανλής ήταν εξ αρχής βαρίδι και όχι το ισχυρό χαρτί, όπως τον πλάσαραν οι επικοινωνιολόγοι του και τα διάφορα παπαγαλάκια του στα media».

Απόλυτα εγκλωβισμένος ο Καραμανλής
«Πιστεύω ότι ο κ. Καραμανλής δεν έχει τη δυνατότητα να αντιδράσει σε τίποτα. Γιατί είναι απόλυτα εγκλωβισμένος. Όμηρος στα συμφέροντα και στην παρέα του. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κυβερνήσουν λίγο ακόμη τον τόπο. Να εξαντλήσουν και τα τελευταία αποθέματα πλούτου, με ασφαλώς μεγάλη ιδιοτέλεια. Αλλά θα ήθελα να πω, ότι και εσείς οι δημοσιογράφοι έχετε μεγάλο πρόβλημα, όταν συνεχίζετε να αναμασάτε με ψυχραιμία, ότι ο Καραμανλής αλλάζει το επικοινωνιακό του επιτελείο για να ανακάμψει. Δηλαδή το πρόβλημα δεν είναι πολιτικό, αλλά είναι αυστηρά επικοινωνιακό. Δηλαδή! Τι μας λέτε με άλλα λόγια: Ότι ο κ. Καραμανλής αναζητά έναν καινούργιο Ρουσόπουλο. Ήμαρτον! δεν είναι το πρόβλημά μας η εικόνα του κ. Καραμανλή. Και δεν μπορεί μια ολόκληρη χώρα με την ανοχή των δημοσιογράφων να χορεύει σ΄αυτό το σκοπό. Το πρόβλημα στη χώρα μας είναι βαθύτατα πολιτικό και απαιτεί πολιτικές λύσεις».

Για την αποχή
«Θα έλεγα ότι με εντυπωσιάζουν οι δηλώσεις κάποιων συναδέλφων μου βουλευτών και άλλων στελεχών των κομματικών επιτελείων ένθεν και εκείθεν, ρίχνοντας την ευθύνη στους πολίτες. Μα αυτό είναι το μεγάλο λάθος. Ο πολίτης έχει δικαίωμα να επιλέξει πως αντιδρά στις προσδοκίες που του δίνει το πολιτικό σύστημα; Η συνειδητή αποχή των συμπολιτών μας που δεικνύει με το χειρότερο τρόπο ή πιο σωστά με τον καλύτερο τρόπο, το μεγάλο πολιτικό πρόβλημα υπάρχει σ΄αυτόν τον τόπο.
Και θα ήθελα ευθέως να σας πω, ότι είμαι από αυτούς τους πολιτικούς που έχουν από χρόνια αρθρογραφήσει για να σταματήσει να είναι υποχρέωση των πολιτών να ψηφίζουν. Να συμμετέχουν στις εκλογές. Θα πρέπει το δικαίωμα αυτό να είναι προαιρετικό. Θα έπρεπε οι πολίτες να πείθονται από τα πολιτικά κόμματα, ότι αξίζει τον κόπο να τα εμπιστεύονται. Θα πρέπει λοιπόν η προαιρετικότητα της ψήφου να αποτελεί το σημείο αναφοράς, για να μπορούν τα πολιτικά κόμματα, ως οφείλουν να γίνονται πειστικότερα και ελκυστικά στους ίδιους τους πολίτες».

Ούτε τώρα ούτε το Μάρτιο του 2010 βλέπει εκλογές
«Δεν βλέπω εκλογές ούτε τώρα ούτε τον Μάρτιο του 2010. Τώρα δε βλέπω γιατί δεν υπάρχει καμία δυνατότητα, ιδιαίτερα δε στην κυβέρνηση για να πάρει τέτοιες πολιτικές πρωτοβουλίες. Και από την άλλη μεριά θεωρώ ότι κανένα πολιτικό κόμμα θα πάρει το μεγάλο κόστος για να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις βάση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μέχρι τώρα για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, έχουμε μια κατάκτηση στον πολιτικό μας πολιτισμό. Την συμφωνία και τον ομοφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων. Θεωρώ ότι αυτό κανένας δεν μπορεί να το ανατρέψει. Οποιοδήποτε κόμμα επιχειρήσει να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις με αναφορά στο σημείο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά τη γνώμη μου, θα πάρει μεγάλο πολιτικό κόστος».

http://press-gr.blogspot.com


Read more...

Ο Καραβέλας διαπραγματεύεταιΤΩΡΑ την παράδοσή του...


Μόνο στο nonews-News...
Έχουν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα. Πυρετός στο Μέγαρο της Αστυνομίας.
Ο Καραβέλας μέσω των δικηγόρων του βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Ταυτόχρονα οι αστυνομικοί βρίσκονται σε συνεννόηση με το τμήμα της Ιντερπόλ της Γερμανίας για ...

τον τρόπο που θα γίνει η παράδοση. Ο Καραβέλας διαπραγματεύεται σκληρά την απελευθέρωση και άρση των κατηγοριών σε βάρος των μελών της οικογενείας του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ν-Ν αυτή την στιγμή είναι σχεδόν έτοιμη η συμφωνία.
Ο εκβιασμός φαίνεται πως έπιασε ...

http://www.nonews-news.blogspot.com/


Read more...

ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ...


Όπου τον βρει θα τον ισοπεδώσει. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Ο Σουφλιάς δεν αστειεύεται. Έχει εξοργιστεί με τον Ρουσόπουλο και τη διαρροή για το αυθαίρετό του το οποίο νομιμοποιήθηκε εν μια νυκτί και μετά τις αποκαλύψεις του συγκροτήματος Αλαφούζου. Τώρα βέβαια, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, σε αυτό δεν έχει άδικο ο Ρουσόπουλος. Μην ξεχνάμε το αυθαίρετο του Σαρακατσάνου. Τεράστιο θέμα, το οποίο έπαιξε σε ελάχιστα ΜΜΕ.
http://pressmme.blogspot.com

Read more...

…Ποιοτικός τουρισμός και τσιμεντοποίηση δε συμβαδίζουν!


Σπύρος Κουβέλης:


Επιστροφή σε μια αναχρονιστική αντίληψη περί ανάπτυξης, που μας ταξιδεύει στη δεκαετία του ’70 όπου το τσιμέντο ήταν το κυρίαρχο υλικό, θεωρεί το νέο χωροταξικό πλαίσιο, ο πολιτικός εκπρόσωπος περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ. Ενώ, τονίζει πως οι παρωχημένων αντιλήψεων προτάσεις της κυβέρνησης για τον ελληνικό τουρισμό θα έχουν καταστροφικές συνέπειες τόσο για το περιβάλλον όσο και μακροπρόθεσμα για το μέλλον του ίδιου του τουριστικού προϊόντος.

Συνέντευξη στην Παυλίνα Πρωταίου

…Είστε πολιτικός εκπρόσωπος περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα σας αντέδρασε ιδιαίτερα δυναμικά στη ψήφιση του νέου Χωροταξικού της κυβέρνησης, ωστόσο, σημαντική μερίδα πολιτών αλλά και θεσμικών παραγόντων φαίνεται να μην κατανοούν προς τι η συζήτηση.

…Δυστυχώς, το νέο χωροταξικό πλαίσιο αποτελεί κραυγαλέο παράδειγμα για το πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την τουριστική ανάπτυξη τον 21ο αιώνα. Την αντιλαμβάνεται λοιπόν, με όρους αναχρονιστικούς που μας πηγαίνουν πίσω στη δεκαετία του’70, όπου ανάπτυξη σήμαινε τσιμέντο και μόνο τσιμέντο! Είναι προφανές, ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει κατανοήσει τη σημασία που έχει για τη χώρα στη οποία και οι ίδιοι ζουν η αλλοίωση -ή μη- της παράκτιας ζώνης. Τέτοιου είδους χωροταξική ανάπτυξη, μέσω δηλαδή της τουριστικής κατοικίας, τουριστικών χωριών, έχει γίνει στην Κύπρο, βέβαια με ελεγχόμενο τρόπο.

Αρκετοί, όμως θα σας κατηγορήσουν ότι δεν επιθυμείτε την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού

…Θα σας αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, την Κύπρο και θα μου πείτε κατά πόσο μπορούμε να μιλάμε για ουσιαστική ανάπτυξη. Στην Κύπρο, όπου αναπτύχθηκε αυτή η αγορά, τις παραθεριστικές κατοικίες τις αγόρασαν Άγγλοι, θέλετε να μάθετε το αποτέλεσμα; Αρχικά, για περίπου πέντε με δέκα χρόνια παρατηρήθηκε έντονη κατασκευαστική δραστηριότητα και φυσικά άνοδος των τιμών και της αξίας της γης. Στη συνέχεια, ωστόσο, αντίθετα με το μύθο που επικρατεί, όταν πουλήθηκαν οι κατοικίες, οι περιοχές αυτές, μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου, θύμιζαν πόλεις-φαντάσματα. Άρα ερχόμαστε στην ουσία του θέματος. Και η ουσία είναι απλή. Τι τουρισμό θέλουμε; Οι συνταξιούχοι, οι οποίοι αποτελούν ως επί το πλείστον τους αγοραστές τουριστικής κατοικίας ζουν κυρίως εντός των τειχών!

Φυσικά, το πρόβλημα δεν περιορίζεται στο γεγονός, ότι η συμμετοχή των –εκάστοτε-συνταξιούχων, περιορίζεται στην άπαξ καταβολή του ποσού αγοράς και στις αγορές για τα απαραίτητα, αλλά υπάρχει και ένα δεύτερο πρόβλημα και επιτρέψτε μου να πω, ιδιαίτερα σημαντικό οι απαιτήσεις σε υδάτινους πόρους, για παράδειγμα στη Κύπρο στην οποία αναφερόμαστε , οι απαιτήσεις ήταν τέτοιες που χρειάσθηκε η μεταφορά νερού. Έξι τάνκερ νερό και θα τονίσω ότι η παραθεριστική κατοικία στην Κύπρο αναπτύχθηκε ελεγχόμενα.

Στο νέο χωροταξικό αντέδρασαν και επιμελητήρια, ξενοδόχοι, που οφείλεται αυτή η γενικευμένη και ίσως απρόσμενη αντίδραση των επαγγελματικών φορέων ;

Το νέο χωροταξικό θα σημάνει την αρχή του τέλους για τον ποιοτικό τουρισμό που θεωρητικά επιθυμούμε, μια και θα επιτρέψει σε μεγαλο-επενδυτές και κτηματομεσιτικές εταιρίες να κτίσουν ξενοδοχεία, εξοχικές κατοικίες και condos σε μαζική κλίμακα στα νησιά μας, ακόμα δε και σε προστατευόμενες περιοχές. Επιπλέον, οι κατασκευές αυτές θα μπορούν να φθάσουν μέχρι και 50 μέτρα από τη θάλασσα! Ταυτόχρονα, το σχέδιο της κυβέρνησης προωθεί τα οργανωμένα –all inclusive-θέρετρα, τη στιγμή που η ιδέα του all inclusive εγκαταλείπεται σταδιακά από όλες τις χώρες που επιθυμούν υψηλής ποιότητας τουρισμό. Ο υψηλής ποιότητας τουρισμός, είναι τουρισμός υψηλής αισθητικής. Υψηλή αισθητική και τσιμεντοποίηση δε συμβαδίζουν.

Μήπως υπάρχει και κάποια δόση ελληνικής υπερβολής σε αυτά τα λεγόμενα, μήπως δεν είναι τελικά τόσο καταστροφικό;

…Είναι τόσο καταστροφικό το νέο χωροταξικό. Όχι μόνο διότι θα αλλάξει η φυσιογνωμία περιοχών μοναδικού περιβαλλοντικού πλούτου, αλλά διότι μέσα από αυτού του τύπου την ανάπτυξη προωθούνται ενεργοβόρες μορφές τουρισμού, όπως για παράδειγμα, τα υδροβόρα γήπεδα γκολφ και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που γίνεται τόση συζήτηση παγκοσμίως για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Η αειφορία στον τουρισμό ξεκινά από τις ενεργειακά αποδοτικές υποδομές. Σκεφθείτε ότι υποδομές που σήμερα χρειάζονται 10 gigawatt αν προχωρήσει το χωροταξικό θα χρειασθούν μιάμιση φορά τόσο.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν είναι μια λύση, όπως για παράδειγμα η χρήση αιολικής ενέργειας. Γιατί παρατηρείται αυτή στασιμότητα στις χρήσεις ΑΕΠ, ενώ, υπάρχει τουλάχιστον σε ότι αφορά στην αιολική ενέργεια και η εναλλακτική του ποντισμού…

…Ο ποντισμός ανεμογεννητριών που αναφέρετε, μπορεί να γίνει μέχρι τα 50-70 μέτρα, υπάρχουν σχέδια για εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών γενικότερα, αλλά συχνά σκοντάφτουν στις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών. Στη Δάνια, μάλιστα, όπου υπήρχαν ανάλογες αντιδράσεις, η λύση ήταν η επιστροφή του 20% των οικονομικών αποτελεσμάτων στην τοπική κοινωνία, επιστροφή που μπορεί να έχει και τη μορφή ανταποδοτικότητας, δηλαδή δωρεάν ρεύμα.

…Εν κατακλείδι, μιλάμε για μαζική τσιμεντοποίηση, ενεργοβόρες υποδομές και όλα αυτά προς χάριν της αύξησης του τουριστικού ρεύματος, αλλά και της επιμήκυνση της σεζόν. Το ερώτημα όμως, είναι…πόσους τουρίστες μπορούμε να αντέξουμε; Υπάρχει οροφή;

Η απάντηση αφορά στην ποιότητα του τουρισμού και είναι τι τουρίστες θέλουμε; Πρέπει να σταματήσουμε να μετράμε αφίξεις, αντίθετα πρέπει να ρίξουμε το βάρος στις διανυκτερεύσεις και στο πόσα ξοδεύουν. Όσο για την περίφημη παράταση της τουριστικής περιόδου, για να επιτευχθεί πρέπει να στραφούμε σε άλλες μορφές τουρισμού, για παράδειγμα στον θεματικό τουρισμό, τον εναλλακτικό, σίγουρα όχι στον τουρισμό του τσιμέντου. Η προστασία και ανάδειξη της μοναδικότητας του ελληνικής φύσης, της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς είναι αυτές που θα διασφαλίσουν το μέλλον και την ευημερία του ελληνικού τουρισμού. Η αλόγιστη ανάπτυξη έχει το δικό της μονόδρομο, την απομάκρυνση του ανθρώπου από εκεί που ουσιαστικά ανήκει, τη φύση. Τις συνέπειες, ήδη τις βιώνουμε και αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς ο δρόμος θα είναι χωρίς επιστροφή.




Read more...

Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης με αφορμή τη σημερινή πυρκαγιά στην Πάρνηθα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



Χθες η Ριτσώνα, σήμερα η Πάρνηθα. Και φέτος το καλοκαίρι ξεκινά δυναμικά με τα δάση να απειλούνται ξανά από τη λαίλαπα των πυρκαγιών.

Η Κυβέρνηση, παρά τις πιέσεις και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, για εργασίες πρόληψης, μεθόδους έγκαιρου εντοπισμού και άμεσης αντίδρασης, αλλά και αποτελεσματική επέμβαση και αποκατάσταση, με σκοπό την μείωση και την αποφυγή των πυρκαγιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τον περιορισμό των επιπτώσεών τους, ουδέποτε απάντησε επί της ουσίας σε αυτά τα καυτά ζητήματα.

Δυο χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που άφησαν τη χώρα πολύ φτωχότερη και μεγάλο μέρος της Ελληνικής υπαίθρου κατεστραμμένο, η Κυβέρνηση και πάλι φέτος δεν έχει δώσει καμία σαφή εικόνα για συγκεκριμένα μέτρα. Βυθισμένη σε αδράνεια και διαχρονική αδιαφορία αρκείται σε επικοινωνιακές δηλώσεις.


Αρνείται να δώσει απαντήσεις σε δεδομένα όπως το ότι τα τελευταία χρόνια μειώνεται το ποσοστό των πυρκαγιών για τις οποίες διευκρινίζονται τα αίτια πρόκλησής τους. Αποφεύγει να αντιμετωπίσει την ανάγκη για ένα καλά οργανωμένο και εκπαιδευμένο πυροσβεστικό σώμα και σωστά εκπαιδευμένους και εξοπλισμένους δασοπυροσβέστες. Δεν προτείνει το παραμικρό για τη βελτίωση των δομών συντονισμού της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, που όπως αποδείχθηκε έχει σημαντικές ελλείψεις. Αντίθετα τα κονδύλια για την πυροπροστασία διαρκώς μειώνονται.

Η προστασία και η πυροπροστασία των δασών χρειάζεται σοβαρές πολΙτικές και σχεδιασμό. Η τροποποίηση των όρων προστασίας των ορεινών όγκων, όπως για παράδειγμα του Υμηττού, που χαλαρώνει και κατατεμαχίζει την περιοχή, δεν αποτελούν μέρος της ενδεδειγμένης πολιτικής…

Οι Έλληνες πολίτες αναμένουν από την κυβέρνηση να τηρήσει την υποχρέωση της να προστατέψει τις ζωές και τις περιουσίες τους. Στο παρελθόν απέτυχε. Σκοπεύει να κάνει κάτι για το άμεσο μέλλον;


Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!!!!!





Read more...

Το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα απασχολεί το περιοδικό Newsweek



Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα ανήκουν σε όλους, υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το αμερικανικό περιοδικό «Newsweek», αναλύοντας τις προεκτάσεις των επιχειρημάτων και των δυο πλευρών, όσον αφορά το αίτημα για επιστροφή τους στην Ελλάδα.
Με αφορμή την επικείμενη έναρξη λειτουργίας του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, το περιοδικό επιχειρεί να απαντήσει στο «αμφιλεγόμενο και καυτό», όπως το χαρακτηρίζει, ερώτημα: «Πρέπει το Βρετανικό Μουσείο να στείλει τα Μάρμαρα πίσω, στο αρχικό τους πλαίσιο;».
Μεταξύ άλλων, στο άρθρο αναφέρεται ότι «ακόμη και στις αρχές του 19ου αιώνα, οπότε ο Λόρδος Έλγιν απέσπασε τα αρχαία ελληνικά γλυπτά από τον Παρθενώνα, την εποχή εκείνη του ιμπεριαλισμού, πολλοί Βρετανοί έβλεπαν τις πράξεις του Έλγιν ως πολιτισμικό βανδαλισμό».
Στη συνέχεια, σημειώνεται ότι το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης θα ανοίξει στη σκιά του Παρθενώνα στην Αθήνα. «Το κτίριο του Μουσείου αποτελεί αρχιτεκτονική ως επιχείρημα, που αποσκοπεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων» αναφέρει το άρθρο...Read more
http://citypress-gr.blogspot.com/

Read more...

Αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία


Εντονες οι διεργασίες στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος μετά την ήττα στις Ευρωεκλογές . Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες μας οι πρώτες αλλαγές θα είναι:

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξαναγυρίζει στα γνωστά λημέρια της Ρηγίλλης και αναλαμβάνει και πάλι Γραμματέας του κόμματος, ήδη πήρε το χρίσμα από το βράδυ των αποτελεσμάτων. Ο Ζαγορίτης ο οποίος αντιδρά σε αυτή την αλλαγή έχει πάρει την υπόσχεση για αξιοποιησή του σε υπουργική θέση, αν και όταν γίνει ανασχηματισμός.

Δεύτερη αλλαγή ο Αρης, αναλαμβάνει την επικοινωνία της Νέας Δημοκρατιίας από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και ο Αντωνάρος μάλον θα είναι στο ψηφοδέλτιο επικρατείας σε εκλόγιμη θέση. Μετά την ανάλυψη της θέσης του κυβερνητικού εκπροσώπου από τον Αρη αναμένονται θερμά επεισόδια με Καρατζαφέρη με τα περί Σαλώμης και τα συναφή.
Οι αλλαγές θα γίνινταν αμέσως αλλα επειδή εκτιμηθήθηκε ότι θα καίγονταν εν μέσω καύσωνα και μπάνια του λαού θα γίνουν το Σεπτέμβρη

http://kafeneio-gr.blogspot.com

Read more...

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Τσουκάτος...


Από τον Στάθη Παλαιολόγο

.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα σταλούν οι κλήσεις για απολογία στους επόμενους κατηγορούμενους για την υπόθεση της Siemens. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Θεόδωρος Τσουκάτος ο οποίος αναμένεται να κληθεί την Δευτέρα. Ο άλλοτε "στρατηγός" του ΠΑΣΟΚ είναι το πρόσωπο που θα κυριαρχήσει ανάλογα με το τι θα πει για το 1.000.000 μάρκα που δέχτηκε ότι έλαβε από την Siemens ισχυριζόμενος ότι προορίζονταν για οικονομική ενίσχυση στο ΠΑΣΟΚ.

http://press-gr.blogspot.com/

Read more...

ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ


Τόσο καιρό δεν έκαναν τίποτα για την λαθρομετανάστευση. Μετά τα όσα έγιναν την Κυριακή στις ευρωκάλπες και την άνοδο του ΛΑΟΣ το Μέγαρο Μαξίμου θυμήθηκε τους λαθρομετανάστες. Η κυβέρνηση έπρεπε να περάσουν πέντε χρόνια για να παρουσιάσει δέσμη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η ατζέντα Καραζαφέρη επηρεάζει και το Μαξίμου.
http://pressmme.blogspot.com

Read more...

Τέλος Ιουνίου ο Ανασχηματισμός



Ανασχηματισμό, τον οποίο όμως δεν εκμυστηρεύεται σε κανέναν συνεργάτη του, σχεδιάζει ο πρωθυπουργός. Χρονικό όριο για τις αλλαγές στην κυβέρνηση και στο κόμμα ορίζεται το τέλος Ιουνίου ή η πρώτη εβδομάδα Ιουλίου. Γεύμα Μεϊμαράκη - Σπηλιωτόπουλου με μενού τις απαιτούμενες αλλαγές.
Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε τουλάχιστον δύο φορές τις τελευταίες ημέρες με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Β.Μεϊμαράκη, ο οποίος φαίνεται ότι θα αναλάβει νευραλγικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση και αυξημένες αρμοδιότητες στον τομέα της επικοινωνίας.
Αλλαγές επίσης φαίνεται ότι προγραμματίζονται γενικότερα στην επικοινωνιακή ομάδα της κυβέρνησης, με τον Αρ.Σπηλιωτόπουλο να δείχνει φαβορί στις προβλέψεις για τις θέσεις του υπουργού Επικρατείας και του κυβερνητικού εκπροσώπου.
http://citypress-gr.blogspot.com/

Read more...

Πείτε στον Κύρκο να μη μιλάει! ...



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βούλα Κεχαγιά
ΣΥΝ: πιέσεις στον ιστορικό ηγέτη της Αριστεράς να μην ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ...
Μήνυμα προς τον Λεωνίδα Κύρκο να... επιστρέψει στην περίοδο της σιωπής έστειλε χθες η πλειοψηφία της Κουμουνδούρου, ενοχλημένη από τη δήλωση του ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς προς «ΤΑ ΝΕΑ» πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι ταπεινωτικό.
Το θέμα Κύρκου τέθηκε εμμέσως και στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ από τον βουλευτή του κόμματος Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος μίλησε για στελέχη με ιστορία που δεν πρέπει να καπηλεύονται τον Συνασπισμό για να αναφέρονται με...

προσβλητικό τρόπο στον ΣΥΡΙΖΑ. Με τον κ. Δραγασάκη συμφώνησε και ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ο οποίος έδειξε ενοχλημένος από την αναφορά του Λ. Κύρκου σε κάποιους από τον ΣΥΡΙΖΑ που «αυθαδιάζουν» (Μega). Μάλιστα διατυπώθηκε και η πρόταση να εκδοθεί ανακοίνωση στην οποία ο ΣΥΝ να επισημαίνει την αμέριστη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ και να διευκρινίζει με εύσχημο τρόπο ότι δεν συμμερίζεται τις απόψεις κάποιων στελεχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του Αριστερού Ρεύματος συνέστησαν σε συντρόφους τους της Ανανεωτικής Πτέρυγας να μεταφέρουν στον κ. Κύρκο πως στην παρούσα φάση δεν είναι σκόπιμο να γίνονται τέτοιου είδους παρεμβάσεις αλλά και κριτική προς τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύοντας ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους συμμάχους μετά τους υπαινιγμούς του πως «λεηλάτησαν τον ΣΥΝ».

Κατά τ΄ άλλα, στη μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν έγινε ουσιαστική συζήτηση για τα αίτια της εκλογικής αποτυχίας με το αιτιολογικό πως όλα τα θέματα θα τεθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σαββατοκύριακο. Σε κλίμα αμηχανίας, ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του είπε ότι δεν τον προβληματίζει μόνο το ποσοστό (4,7%) αλλά και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 120.000

ψηφοφόρους του σε σχέση με το 2007. Απέδωσε μεγάλο μέρος των απωλειών στο γεγονός ότι ο ΣΥΝ δεν αντιμετώπισε επαρκώς την επίθεση που δέχτηκε τον χειμώνα για τα γεγονότα του Δεκεμβρίου και τη σχέση του με τους κουκουλοφόρους, τόνισε ότι δεν αναδείχθηκε το πρόγραμμα του ΣΥΝ και πως το πλεονέκτημα του κόμματος με το δημοψήφισμα για τις ευρωεκλογές μετατράπηκε σε μειονέκτημα γιατί κυριάρχησαν οι εσωτερικές κόντρες. «Δείχναμε ότι τσακωνόμασταν για τις καρέκλες» φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ όταν ο Βαγγέλης Αποστόλου ζήτησε διευκρινίσεις για το ποιος ακριβώς είναι ο πολιτικός ρόλος του κ. Αλαβάνου, ο πρόεδρος του ΣΥΝ τον παρέπεμψε στον ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνεδρίαση ήταν παρών και ο πρώην ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος προτίμησε να σιωπήσει.

Τα μέλη της Ανανεωτικής Πτέρυγας του οργάνου επαναδιατύπωσαν τις απόψεις τους για τα αίτια της ήττας και ζήτησαν (Θ. Μαργαρίτης) συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους, κάτι που ο κ. Τσίπρας δεν απέκλεισε. Νωρίτερα με γραπτή τους δήλωση οι Ανανεωτές τόνιζαν: «Μετά το τακτικό μας συνέδριο, σημαντικές πολιτικές επιλογές της ηγεσίας του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική αλαζονεία που επιδείξαμε την περίοδο της δημοσκοπικής έκρηξης, τα λάθη και οι παραλείψεις την περίοδο του Δεκεμβρίου και τα προβλήματα που προέκυψαν από τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου προκάλεσαν σοβαρά ρήγματα στη σχέση του κόμματος με πάρα πολλούς αριστερούς».

Αλαβάνος- Τσίπρας
Την πρώτη τους συνάντηση μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών είχαν χθες το απόγευμα Αλέκος Αλαβάνος και Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνήλθε για να αποτιμήσει με τη σειρά της το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο κ. Αλαβάνος δεν πήρε τον λόγο και αποχώρησε πριν από τη λήξη της συνεδρίασης διότι- όπως ανέφερε- σήμερα αρχίζει διήμερη περιοδεία στην Κρήτη.
NEA

http://www.nonews-news.blogspot.com/


Read more...

Μαφιόζικη δολοφονία σε καφετέρια στο Γαλάτσι...


Ο ένας τον γάζωσε με ένα Καλάσνικοφ, ενώ ο δεύτερος άδειασε πάνω του ένα πιστόλι 9 mm...
Ραντεβού με το θάνατο, στις 4.20 χθες το μεσημέρι, είχε ο γνωστός ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων Γιώργος Αναγνωστόπουλος.
Την ώρα που ο 36χρονος επιχειρηματίας θα συναντούσε στο κατάστημα «Flocafe», στην οδό Βεΐκου 109, στο Γαλάτσι, τον τραγουδιστή Αλέκο Ζαζόπουλο και τον μουσικοσυνθέτη Πάνο Καπίρη, τον πρόλαβαν δύο άγνωστοι εκτελεστές και τον έστειλαν στον άλλο κόσμο...
Το συμβόλαιο θανάτου είχε υπογραφεί εδώ και καιρό. Και εκτελέστηκε με ένα Καλάσνικοφ κι ένα πιστόλι μπροστά στα μάτια των δεκάδων ανυποψίαστων περαστικών και των θαμώνων της καφετέριας, σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής, στο πολύβουο Γαλάτσι.
Σύμφωνα με...
πληροφορίες, οι πληρωμένοι δολοφόνοι φαίνεται να παρακολουθούσαν το θύμα, το οποίο κατέβηκε από μαύρο αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργάτης του στην είσοδο της καφετέριας, στην οποία φέρεται να ήταν ο βασικός μέτοχος.
Μόλις ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος πάτησε το πόδι του στο πεζοδρόμιο, οι δύο δράστες τον πλησίασαν πεζοί και, χωρίς να πουν κουβέντα, τον κύκλωσαν και άρχισαν να τον πυροβολούν.

Οπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, οι δολοφόνοι σχημάτισαν γύρω του κλοιό θανάτου. Ο ένας τον γάζωσε με ένα Καλάσνικοφ, ενώ ο δεύτερος άδειασε πάνω του ένα πιστόλι 9 mm. Κάποιες πληροφορίες θέλουν το θύμα να αντέδρασε, να έβγαλε το όπλο που είχε πάνω του και να ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς. Στη συνέχεια οι δράστες έφυγαν τρέχοντας, κατευθυνόμενοι προς την οδό Ανδριτσαίνης, όπου επιβιβάστηκαν σε μια μαύρου χρώματος μηχανή, μεγάλου κυβισμού και εξαφανίστηκαν στα στενά του Γαλατσίου.

Φίλοι και συνεργάτες του 36χρονου που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στην καφετέρια «πάγωσαν» από την ομοβροντία των πυροβολισμών και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Το μόνο που είδαν ήταν το «αφεντικό» τους να κείτεται νεκρό στο πεζοδρόμιο μέσα σε μια λίμνη αίίματος.

Στον τόπο του εγκλήματος περισυνελέγησαν περισσότεροι από δώδεκα κάλυκες, ενώ πολλές σφαίρες εξοστρακίστηκαν σε κοντινά μέρη και από θαύμα δεν τραυματίστηκε κάποιος περαστικός. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Αναγνωστόπουλου εντάσσεται σε εκτεταμένη επιχείρηση μαφιόζικων προγραφών και αδυσώπητου ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στα κυκλώματα της νύχτας.

Ο Αναγνωστόπουλος ήταν ο επόμενος στόχος. Είχαν προηγηθεί οι δολοφονίες των: Γεράσιμου Μαυράκη στην οδό Πειραιώς, Αλέκου Κοσμόπουλου στην οδό Θηβών, Μπάμπη Λαζαρίδη στην παραλιακή έξω από γνωστό ξενοδοχείο, Γιώργου Αυτιά στον Πειραιά και τελευταία (τον Μάιο του 2009) της 29χρονης συζύγου του Μαρίας Καφιέρη μέσα σε ζαχαροπλαστείο στα Καμίνια. Ο 36χρονος ήταν ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου «Νότες Live» στην Ιερά οδό, μέτοχος σε γνωστό club στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και φίλος πολλών καλλιτεχνών. Μάλιστα, στα μαγαζιά του εργάστηκε πολλές φορές και η όμορφη Ελενα Γκρέκου, με την οποία ήταν πολύ καλά φιλαράκια.
madata.gr

http://nonews-news.blogspot.com


Read more...

ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ!


Άπαιχτο το πρωτοσέλιδο του Πόντικα που κυκλοφορεί αύριο. Με φόντο τον Τιτανικό και την ιστορία των ερωτευμένων νέων πάνω στο τραγικό πλοίο Καρατζαφέρης και Καραμανλής δεν μπορούν κρύψουν την υπαρξιακή του αναγκαιότητα για πολιτική συμβίωση! Το Ποντίκι κυκλοφορεί με ένθετο 8 σελίδων, φάκελος για τις Ευρωεκλογές με όλα τα αναλυτικά στοιχεία και τα εκλογικά αποτελέσματα στην Επικράτεια και τις περιφέρειες.

http://pressmme.blogspot.com

Read more...

ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ





Read more...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών,Πρωινών, Οικονομικών , Αθλητικών και Θεσσαλονίκης


11-6-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ


















ΠΡΩΙΝΕΣ






ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ













ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ
















ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
















http://kafeneio-gr.blogspot.com/


Read more...