Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Την Παρασκευή η απολογία του Διον. Δενδρινού για το C4I


Σύνδρομο... Καράβελα καταλογίζει στη Δικαιοσύνη, ο συνήγορός του...
Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε από τον ανακριτή ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάδος, Διονύσης Δενδρινός, ο οποίος συνελήφθη χθες βράδυ, καθώς εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα για απάτη κατά συναυτουργία.
Ταυτόχρονα κατέθεσε αίτηση ανάκλησης του εντάλματος προσωρινής κράτησης υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ήταν απολύτως νόμιμες οι μεταβιβάσεις που έκανε σε μέρος της ακίνητης περιουσίας του στους δύο γιούς του και δεν σκόπευε να διαφύγει στο εξωτερικό, όπου...

εξάλλου,δεν διαθέτει τραπεζικούς λογαριασμούς και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Ο συνήγορος του κ. Δενδρινού, έκανε λόγο "για σύνδρομο Καραβέλα υπό το κράτος του οποίου δημιουργείται ο κίνδυνος οι δικαστές από εγγυητές να γίνουν απειλή για την προσωπική ελευθερία των πολιτών".

Στο κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος του κ. Δενδρινού αναφέρεται από το 2002 έως το 2003, ενεργώντας από κοινού με άλλα στελέχη της Siemens και της SAIC -τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν μέχρι στιγμής εξακριβωθεί- παρέστησε ψευδώς στα αρμόδια όργανα του ελληνικού δημοσίου ότι τα συστήματα ασφαλείας C4I θα παραδοθούν με... το κλειδί στο χέρι, κατι που δεν υλοποιήθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα το ελληνικό δημόσιο να υποστεί ζημία 255 εκατ. ευρώ.
enet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: