Π. Τατούλης: «Ο Καραμανλής ήταν εξ αρχής βαρίδι
και όχι το ισχυρό χαρτί»
Από το http://www.kentri.gr/
.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Αρκαδίας, μιλάει αποκλειστικά στο http://www.kentri.gr/, για το εκλογικό αποτέλεσμα, την αποχή και για το πώς βλέπει τις πολιτικές εξελίξεις, αποδομώντας εντελώς τον Κώστα Καραμανλή.
«Όσα σήμερα καταγράφονται τα είχα με σαφήνεια προβλέψει σε ανύποπτους χρόνους. Όταν κανένας δεν τολμούσε να αναλύσει νηφάλια τη μεγάλη ευθύνη τότε του πρωθυπουργού για την κάκιστη πορεία της χώρας, αλλά και στην καταγραφόμενη σημερινή κατρακύλα της κεντροδεξιάς παράταξη, εγώ είχα ενημερώσει και πάρει την πρωτοβουλία να καταθέσω τις απόψεις μου και τις προτάσεις μου, πρώτα στα συλλογικά κομματικά όργανα και βέβαια να δημοσιοποιήσω τις απόψεις μου. Για να απαντήσω στο ερώτημά σας. Έχω κατ΄επανάληψη τονίσει ότι η χώρα μας είναι σε βαθύτατη κρίση. Όχι μόνο το πολιτικό σύστημα. Αλλά επίσης το σύστημα των media, που υπηρετεί πιστά τα δικά του οικονομικά συμφέροντα. Η Δικαιοσύνη που έχει γίνει αγαπημένο πουλέν της κυβέρνησης. Η ίδια η κοινωνία που αγαπά και εκλέγει αυτούς που της μοιάζουν. Οι εκλογές θεωρώ ότι είχαν σαφώς νικητή το ΠΑΣΟΚ και ένα μεγάλο ηττημένο, την παρέα του κ. Καραμανλή.
Θα είμαι απολύτως σαφής. Ο κ. Καραμανλής είχε μπροστά του δύο δρόμους για να κυβερνήσει τη χώρα. Ένα κόμμα που είχε παρωχημένες δομές και...
καθόλου ξεκάθαρο όραμα και συγκεκριμένη ιδεολογία. Είτε θα έπρεπε να επανιδρύσει το κόμμα του, προκειμένου να καταφέρει στη συνέχεια να επανιδρύσει το κράτος. Και αυτή βέβαια θα ήταν η δύσκολη επιλογή της σύγκρουσης με τα κατεστημένα. Είτε, και αυτή ήταν η σίγουρη και δοκιμασμένη, οκνηρή όμως λύση, να ακολουθήσει την πεπατημένη. Να ηθικίζει συνέχεια. Να μεταθέτει αλλού τις ευθύνες και να κερδίζει ολοένα πολιτικό χρόνο. Το αποτέλεσμα ήταν δεδομένο και αυτό. Ο τόπος και η παράταξη θα όδευε στην καταστροφή. Τι εννοώ;
Σήμερα καταλαβαίνουμε ότι ο κ. Καραμανλής, αφού δεν κατάφερε να επανιδρύσει τη Νέα Δημοκρατία, επέλεξε να την καταστρέψει. Να την αποστραγγίσει από κάθε υπεροχή. Κυρίως βέβαια ηθική και να τη διασπάσει.
Ο κ. Καραμανλής πιστεύω ότι ήταν ευθύς εξ αρχής συμβιβασμένος και απόλυτα συναλλασσόμενος με ό,τι διεφθαρμένο έχει να επιδείξει αυτή η χώρα στο δυναμικό της. Γι΄αυτό και επέλεξε για παρέα του στη διακυβέρνηση της χώρας, ανθρώπους χωρίς κανένα προσωπικό όραμα, χωρίς καμία ηθική, χωρίς καμία κοινωνική συνείδηση, χωρίς παιδεία, χωρίς ουσία. Χωρίς καμία αγωνία να αφήσουν πίσω τους συγκεκριμένο έργο. Έκανε συνομιλητές του τους λεγόμενους νταβατζήδες και άνδρωσε τους εθνικούς προμηθευτές. Αποστέωσε τη Δικαιοσύνη και διέλυσε τους ήδη προβληματικούς θεσμούς του σαθρού και αναποτελεσματικού πολιτικού μας συστήματος. Ο κ. Καραμανλής ήταν εξ αρχής βαρίδι και όχι το ισχυρό χαρτί, όπως τον πλάσαραν οι επικοινωνιολόγοι του και τα διάφορα παπαγαλάκια του στα media».
Απόλυτα εγκλωβισμένος ο Καραμανλής
«Πιστεύω ότι ο κ. Καραμανλής δεν έχει τη δυνατότητα να αντιδράσει σε τίποτα. Γιατί είναι απόλυτα εγκλωβισμένος. Όμηρος στα συμφέροντα και στην παρέα του. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κυβερνήσουν λίγο ακόμη τον τόπο. Να εξαντλήσουν και τα τελευταία αποθέματα πλούτου, με ασφαλώς μεγάλη ιδιοτέλεια. Αλλά θα ήθελα να πω, ότι και εσείς οι δημοσιογράφοι έχετε μεγάλο πρόβλημα, όταν συνεχίζετε να αναμασάτε με ψυχραιμία, ότι ο Καραμανλής αλλάζει το επικοινωνιακό του επιτελείο για να ανακάμψει. Δηλαδή το πρόβλημα δεν είναι πολιτικό, αλλά είναι αυστηρά επικοινωνιακό. Δηλαδή! Τι μας λέτε με άλλα λόγια: Ότι ο κ. Καραμανλής αναζητά έναν καινούργιο Ρουσόπουλο. Ήμαρτον! δεν είναι το πρόβλημά μας η εικόνα του κ. Καραμανλή. Και δεν μπορεί μια ολόκληρη χώρα με την ανοχή των δημοσιογράφων να χορεύει σ΄αυτό το σκοπό. Το πρόβλημα στη χώρα μας είναι βαθύτατα πολιτικό και απαιτεί πολιτικές λύσεις».
Για την αποχή
«Θα έλεγα ότι με εντυπωσιάζουν οι δηλώσεις κάποιων συναδέλφων μου βουλευτών και άλλων στελεχών των κομματικών επιτελείων ένθεν και εκείθεν, ρίχνοντας την ευθύνη στους πολίτες. Μα αυτό είναι το μεγάλο λάθος. Ο πολίτης έχει δικαίωμα να επιλέξει πως αντιδρά στις προσδοκίες που του δίνει το πολιτικό σύστημα; Η συνειδητή αποχή των συμπολιτών μας που δεικνύει με το χειρότερο τρόπο ή πιο σωστά με τον καλύτερο τρόπο, το μεγάλο πολιτικό πρόβλημα υπάρχει σ΄αυτόν τον τόπο.
Και θα ήθελα ευθέως να σας πω, ότι είμαι από αυτούς τους πολιτικούς που έχουν από χρόνια αρθρογραφήσει για να σταματήσει να είναι υποχρέωση των πολιτών να ψηφίζουν. Να συμμετέχουν στις εκλογές. Θα πρέπει το δικαίωμα αυτό να είναι προαιρετικό. Θα έπρεπε οι πολίτες να πείθονται από τα πολιτικά κόμματα, ότι αξίζει τον κόπο να τα εμπιστεύονται. Θα πρέπει λοιπόν η προαιρετικότητα της ψήφου να αποτελεί το σημείο αναφοράς, για να μπορούν τα πολιτικά κόμματα, ως οφείλουν να γίνονται πειστικότερα και ελκυστικά στους ίδιους τους πολίτες».
Ούτε τώρα ούτε το Μάρτιο του 2010 βλέπει εκλογές
«Δεν βλέπω εκλογές ούτε τώρα ούτε τον Μάρτιο του 2010. Τώρα δε βλέπω γιατί δεν υπάρχει καμία δυνατότητα, ιδιαίτερα δε στην κυβέρνηση για να πάρει τέτοιες πολιτικές πρωτοβουλίες. Και από την άλλη μεριά θεωρώ ότι κανένα πολιτικό κόμμα θα πάρει το μεγάλο κόστος για να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις βάση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μέχρι τώρα για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, έχουμε μια κατάκτηση στον πολιτικό μας πολιτισμό. Την συμφωνία και τον ομοφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων. Θεωρώ ότι αυτό κανένας δεν μπορεί να το ανατρέψει. Οποιοδήποτε κόμμα επιχειρήσει να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις με αναφορά στο σημείο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά τη γνώμη μου, θα πάρει μεγάλο πολιτικό κόστος».
Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009
Ηττήθηκε η παρέα του κ. Καραμανλή...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου