Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Μία φωτογραφία που σοκάρει

Η συγκεκριμένη φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Πάνω σε ένα κάδο απορριμμάτων, βρίσκεται κολλημένο ένα χαρτί που δείχνει την απόλυτη εξαθλίωση και απελπισία ορισμένων συνανθρώπων μας.
''Παρακαλούμε φαγώσιμα και ψωμάκι, κρεμάστε τα στον κάδο'', γράφει το χαρτί, σ' έναν κάδο στην Καλλιθέα.


Πηγή φωτογραφίας: Χρήστης Twitter @Oreo_teddy
enikos.gr

Read more...

Και η Γερμανοί μιλούν για παράταση στην ελληνική αξιολόγηση...





Η απόφαση για τη νέα δανειακή δόση στην Ελλάδα θα καθυστερήσει ξανά, επειδή η οριστική εκδοχή της έκθεσης της Τρόικας θα κατατεθεί το Νοέμβριο.

Αυτό υποστηρίζει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, όπως μεταδίδει η ... Deutsche Welle, επικαλούμενη κύκλους της Τρόικας και της ΕΕ, μολονότι και οι δύο, απαντώντας σε σχετικό ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, διέψευσαν ότι υπάρχει τέτοια πρόθεση.

Αιτίες για την καθυστέρηση είναι, κατά τη γερμανική εφημερίδα, οι εκλογές στις ΗΠΑ και το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα ουσιαστικά μόλις τώρα ξεκίνησαν, καθώς και το γεγονός ότι ούτε οι εκπρόσωποι της Τρόικας, αλλά ούτε και οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης «χαρίζουν» ο ένας κάτι στον άλλον.

Υπενθυμίζεται ότι «βάση» για το γερμανικό δημοσίευμα αποτέλεσε η είδηδη που μετέδωσε το Reuters την περασμένη Παρασκευή, υποστηρίζοντας ότι η έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενδέχεται να δοθεί στη δημοσιότητα μετά τις αμερικανικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Το Reuters επικαλέστηκε αξιωματούχους και διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι, μιλώντας ανωνύμως στο πρακτορείο, υποστήριξαν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να αποφύγουν πιθανό «σοκ» στην παγκόσμια οικονομία πριν τις αμερικανικές εκλογές.

«Η κυβέρνηση Ομπάμα δεν θέλει τίποτα σε μακροοικονομική κλίμακα, που θα μπορούσε να ταράξει την παγκόσμια οικονομία πριν τις 6 Νοεμβρίου» ανέφερε αξιωματούχος της ΕΕ στο πρακτορείο.

Αρκετές πηγές από τη Γερμανία αναφέρουν ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον ξεκαθάρισαν σε συζητήσεις με τους ομολόγους τους στη Γερμανία και την Ευρώπη ότι θα προτιμούσαν να μην προκύψουν εκπλήξεις μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Είναι πιθανό η έκθεση της Τρόικας να αναβληθεί για μετά την ημερομηνία των εκλογών» ανέφερ Γερμανός αξιωματούχος. Ερωτηθείς εάν αυτό είναι αίτημα της Ουάσινγκτον, απάντησε: «Δεν θέλουν εκπλήξεις».

Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, πάντως, πηγές ανέφεραν ότι η Τρόικα διέψευσε την είδηση που μετέδωσε το Reuters. .


Read more...

Ζητάνε πίσω τους αστυνομικούς, 200 βουλευτές ...



Σε μεγάλη κοροϊδία εξελίσσεται η υπόθεση με την αποδέσμευση των αστυνομικών από τη φρούρηση πολιτικών προσώπων.

Όλοι οι βουλευτές συμφωνούσαν ότι... δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να σπαταλιέται ανθρώπινο δυναμικό και μέσα από την ΕΛ.ΑΣ, για τη φύλαξή τους την ώρα που η εγκληματικότητα καλπάζει.

Όταν όμως το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη απέσυρε τους φρουρούς για να τους ρίξει στο πεζοδρόμιο, οι 200 από τους 300 της Βουλής έσπευσαν να καταθέσουν αίτηση εξαίρεσης από το μέτρο.

Δηλώνουν τώρα ότι φοβούνται τους πολίτες λόγω … μνημονίου

Πηγή "Πρώτο Θέμα"


Read more...

"Ξεσκονίζουν" τους συνταξιούχους

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες διαβίβασε στους διευθύνοντες τις κατά τόπους Εισαγγελίες Εφετών της χώρας την υπόθεση με την ύποπτη λίστα των 1.040 συνταξιούχων του ΟΓΑ, οι οποίοι δεν είχαν απογραφεί στις Τράπεζες από τις οποίες ελάμβαναν τις συντάξεις τους.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στο έγγραφό του προς τους συναδέλφους του αναφέρει ότι τους διαβιβάζει την κατάσταση (λίστα) του ΟΓΑ στην οποία αναφέρονται οι «ύποπτες» συνταξιοδοτήσεις, επειδή οι δικαιούχοι δεν προσήλθαν να απογραφούν.
Ο Τέντες ζητά να ερευνηθούν τα στοιχεία που αναφέρονται στη λίστα και εφόσον διαπιστωθεί ότι οι δικαιούχοι συντάξεως είναι ανύπαρκτα πρόσωπα, να αναζητηθούν τόσο εκείνοι που χορήγησαν τη σύνταξη όσο και αυτοί που τις εισέπρατταν.
Επισημαίνει, ακόμη, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ότι σε περίπτωση που οι δικαιούχοι του Οργανισμού έχουν αποβιώσει, πρέπει να αναζητηθούν εκείνοι που υπέκρυπταν το θάνατο και συνέχισαν να εισπράττουν τις συντάξεις. Επίσης, ο Τέντες ζητάει οι σχετικές δικογραφίες να περαιωθούν το ταχύτερο δυνατό.
Υπενθυμίζεται, ότι πριν από ένα χρόνο περίπου η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει τα συμπληρωματικά αυτά στοιχεία (όπως είναι τόπος διαμονής, επεξηγήσεις, κ.τ.λ.), τα οποία όμως  διαβιβάστηκαν με καθυστέρηση.

Read more...

Επεισόδια στην περιοχή της Ομόνοιας στη διάρκεια συγκέντρωσης μουσουλμάνων

Διαμαρτυρία για την ταινία


Ένταση περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας
Ένταση περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας περίπου 1.000 μουσουλμάνων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίμαχη ταινία με τον προφήτη Μωάμεθ που θεωρούν βλάσφημη για τον προφήτη Μωάμεθ. Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να κινηθούν προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, ωστόσο απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και σημειώθηκαν επεισόδια με τους συγκεντρωθέντες να πετούν πέτρες και αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χημικών.

Μετά τα επεισόδια, τα πνεύματα ηρέμησαν και γύρω στις 18:00 οι μουσουλμάνοι έκαναν προσευχή στην πλατεία Ομόνοιας. Στη συνέχεια, κινήθηκαν στους γύρω δρόμους και κάποιοι επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην οδό Σταδίου. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση γκλομπ και χημικών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί.

Οι διαδηλωτές έφυγαν με κατεύθυνση προς το Μεταξουργείο και την Πέτρου Ράλλη, ενώ κάποιοι από αυτούς μπήκαν στο σταθμό του μετρό της Ομόνοιας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν σημειωθεί ζημιές σε περίπτερα και προθήκες καταστημάτων.

Αυτήν την ώρα, η πλατεία Ομόνοιας είναι άδεια, ωστόσο οι δρόμοι στην περιοχή παραμένουν κλειστοί. Κλειστός παραμένει ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής».

Η συγκέντρωση των μουσουλμάνων που κατοικούν στη Αθήνα άρχισε το μεσημέρι της Κυριακής με περίπου 1.000 διαδηλωτές να κρατούν πλακάτ, και να φωνάζουν ο «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και συνθήματα κατά της επίμαχης ταινίας.

Οι συγκεντρωμένοι είχαν προγραμματίσει για τη συνέχεια πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Εντούτοις, στους δρόμους περιμετρικά της Ομόνοιας, πλην της Αγίου Κωνσταντίνου και της Πειραιώς, είχαν τοποθετηθεί κάθετα οχήματα της αστυνομίας.

Μάλιστα στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου, καθώς και Πανεπιστημίου και Πατησίων, είχαν τοποθετηθεί και κορδέλες, με στόχο προφανώς τον περιορισμό των διαδηλωτών στην περιοχή της Ομόνοιας.

Μετά τη συγκέντρωση οι διαδηλωτές επιχείρησαν να ανέβουν την οδό Σταδίου, αλλά απωθήθηκαν από την αστυνομία, η οποία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές υποχώρησαν προς άλλους δρόμους γύρω από την Ομόνοια, όπου επίσης βρήκαν αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση.

Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών στην οδό Σταδίου, ενώ επιχείρησαν να σπάσουν και το μπλόκο στην Γ' Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και εκεί επεισόδια και περιορισμένη χρήση χημικών.

Έπειτα από συνεννόηση μεταξύ των διαδηλωτών, ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων επέστρεψε στην πλατεία Ομονοίας, ωστόσο στη συνέχεια επιχείρησαν ξανά να σπάσουν το αστυνομικό μπλόκο για να κινηθούν προς την αμερικανική πρεσβεία και ακολούθησαν νέα επεισόδια.

Στην οδό Αθήνας οι διαδηλωτές εκσφενδόνισαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, και στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ.

Για παν ενδεχόμενο, με εντολή της αστυνομίας έχει κλείσει προληπτικά ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ταινία με τον Μωάμεθ Επεισόδια με μουσουλμάνους και ΜΑΤ στην Ομόνοια

 Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας μουσουλμάνουν που ζουν στην Ελλάδα, κατά της βλάσφημης για τον προφήτη Μωάμεθ ταινίας, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και προκάλεσε κύμα βίας στον ισλαμικό κόσμο.

Οι περίπου 600 συγκεντρωμένοι θα επιχειρήσουν να μεταβούν στην αμερικανική πρεσβεία, ωστόσο οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο, έχουν κλείσει, τοποθετώντας κλούβα στη συμβολή της Σταδίου με την Αιόλου, την πρόσβαση των διαδηλωτών πέραν της πλατείας Ομονοίας.

Πριν από λίγο σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών, ενώ έγινε και χρήση χημικών από την αστυνομία, η οποία, με κλούβες που τοποθέτησε επίσης τόσο στην Πανεπιστημίου, όσο και στην 3ης Σεπτεμβρίου, έχει ουσιαστικά υποχρεώσει τους διαδηλωτές να κινούνται μόνο στην πλατεία Ομονοίας, μην μπορώντας να κάνουν πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

 

Read more...

Μιλάει για "τρίτο παγκόσμιο πόλεμο"

Διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου σώματος του ιρανικού καθεστώτος, δήλωσε σήμερα ότι μια επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν θα προκαλέσει "τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο", προειδοποιώντας για μια πιθανή προληπτική επίθεση της Τεχεράνης, αν υπάρχουν ενδείξεις για μια ισραηλινή επίθεση.
Αν το Ισραήλ και το Ιράν έρθουν σε στρατιωτική αντιπαράθεση, "αυτό θα εξελιχθεί σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο", τόνισε ο πτέραρχος Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας, σε συνέντευξή του στο αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Alam.
Αν υπάρξουν ενδείξεις για ενδεχόμενη ισραηλινή επίθεση, "είναι πιθανόν να εξαπολύσουμε προληπτική επίθεση", τόνισε και πρόσθεσε πως "προς το παρόν δεν εξετάζουμε κάτι τέτοιο".
Σε περίπτωση ισραηλινή επίθεσης, ασχέτως αν οι ΗΠΑ έχουν δώσει το πράσινο φως, οι Ιρανοί "θα επιτεθούν στις αμερικανικές βάσεις στο Μπαχρέιν, το Κατάρ και το Αφγανιστάν", πρόσθεσε ο Χατζιζαντέχ.
Το Ισραήλ "δεν μπορεί να φανταστεί την ιρανική απάντηση και θα υποστεί βαριές ζημιές", συμπλήρωσε κάνοντας αναφορά σε ένα "προοίμιο της εξαφάνισής του".  


Read more...

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ


Τρόικα: «Θα γυρίσουμε όταν θα είσαστε έτοιμοι»


http://newpost.gr/post/155805/troika-tha-gyrisoyme-otan-tha-eisaste-etoimoi/ 
Σε μία εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι επικεφαλής της τρόικας, εάν και εφόσον υπάρξουν σαφείς απαντήσεις από την ελληνική πλευρά.

Αυτό διεμήνυσαν φεύγοντας οι εκπρόσωποι των δανειστών, τονίζοντας ότι τα πάντα εξαρτώνται πια από την ελληνική πλευρά. «Ξέρετε τι θέλουμε, θα γυρίσουμε όταν είσαστε έτοιμοι» ήταν η χαρακτηριστική φράση των ελεγκτών ρίχνοντας το «μπαλάκι» στην ελληνική κυβέρνηση.

Ωστόσο, τα πράγματα στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο εύκολα για το οικονομικό επιτελείο αφού, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους τροϊκανούς να έχουν ζητήσει ένα ακόμη μέτρα το οποίο ωστόσο δεν προσδιορίζεται.

Στο πλαίσιο αυτό, το πακέτο παραμένει ανοικτό με τις διαπραγματεύσεις να καθίστανται ολοένα και δυσκολότερες, καθώς το κλίμα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να αμφισβητούν πλέον, σχεδόν ευθέως, τους διαπραγματευτικούς χειρισμούς.

Εξάλλου, όπως γράψαμε χθες και στο newpost.gr ο Ευάγγελος Βενιζέλος αρχίζει μόνος του διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους προκειμένου να παρουσιάσει το ελληνικό αίτημα για επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και άμεση εκταμίευση της επόμενης δόσης σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο.http://newpost.gr

Read more...

Bίντεο–Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στην περιοχή της Ομόνοιας, επί της οδού Σταδίου, καθώς ομάδα μουσουλμάνων που είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν κατά ταινίας που προβάλλεται στις ΗΠΑ και έχει ως θέμα τον προφήτη Μωάμεθ, προσπάθησε να πραγματοποιήσει πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία και ανακόπηκε από διμοιρία των ΜΑΤ.
Υπήρξε περιορισμένη ρίψη δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ με ρίψεις αντικειμένων απάντησαν και οι μουσουλμάνοι.
Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στους γύρω δρόμους είναι ισχυρή και το κέντρο της Αθήνας παραμένει κλειστό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

 .enikos.gr

Read more...

Πού το πας εσύ, θέλεις να ρίξεις την κυβέρνηση; ...



Το δραματικό παρασκήνιο και όλοι οι «εκρηκτικοί» διάλογοι μεταξύ του Γ. Στουρνάρα και του Πολ Τόμσεν την περασμένη Πέμπτη.
Ο άγριος καβγάς Στουρνάρα-Τόμσεν σημάδεψε τις επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα. Ο... υπουργός Οικονομικών εξοργίστηκε από τη συμπεριφορά του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έφθασε στο σημείο να θέσει θέμα παραίτησής του και να ζητήσει από τους επικεφαλής της τρόικας να φύγουν από το γραφείο του.

«Τελειώσαμε. Να πάτε να βρείτε καλύτερο υπουργό να υπογράψει πρόσθετες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις» είπε όταν κορυφώθηκε η ένταση μεταξύ των δύο ανδρών.

Χωρίς την παρέμβαση του Μ. Μορς της Κομισιόν η διαπραγμάτευση θα είχε λάβει πρόωρο τέλος.

H Τετάρτη ήταν μία έντονα φορτισμένη ημέρα για τον κ. Στουρνάρα. Από το πρωί το υπουργείο Οικονομικών ήταν για ακόμη μία φορά «περικυκλωμένο» από διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τις επικείμενες περικοπές, ενώ λίγες μόλις ώρες πριν από την έντονη λογομαχία με τον Π. Τόμσεν είχε δεχθεί επίθεση από το ΠΑΣΟΚ για τους διαπραγματευτικούς χειρισμούς του
Αισθάνθηκε ότι βρίσκεται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών και πως καλείται χωρίς στήριξη να φέρει σε πέρας μία εξαιρετικά επικίνδυνη αποστολή.

Είχε διαπιστώσει τις τελευταίες ημέρες την αρνητική στάση του Δανού αξιωματούχου όπως και την «απόσταση» που χώριζε το ΔΝΤ από ΕΕ και ΕΚΤ, αλλά δεν περίμενε πως στην τελική ευθεία για να κλείσει το πακέτο, ο Τόμσεν θα έθετε «βέτο» ζητώντας μεγαλύτερο «κούρεμα» αποδοχών για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους.
Πού το πας εσύ, θέλεις να ρίξεις την κυβέρνηση;

Η σύσκεψη στη μεγάλη αίθουσα του τρίτου ορόφου όπου δίνονται οι συνεντεύξεις Τύπου με τα τεχνικά κλιμάκια για την οριστικοποίηση των μακροοικονομικών σεναρίων είχε τελειώσει λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα.

Ο κ. Στουρνάρας συνοδευόμενος από τους Π. Τόμσεν, Κ. Μαζούχ και Μ. Μορς ανέβηκαν στον έκτο και πέρασαν στο γραφείο του υπουργού. Είχαν να κλείσουν μια διαφορά 2 με 2,5 δισ. ευρώ.

Γι' αυτό και προτίμησαν μία «κλειστή» σύσκεψη, με τους συνεργάτες τους να εξετάζουν λεπτομέρειες του προγράμματος στην αίθουσα Παπαληγούρα.
Ματίας Μορς
Ματίας Μορς

Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την...έκρηξη που θα ακολουθούσε.

Είχαν συμπληρώσει μία ώρα συζήτησης σε υψηλούς τόνους όταν η εμμονή του κ. Τόμσεν έφερε στα όριά του τον υπουργό Οικονομικών.

Ο Γ. Στουρνάρας σηκώθηκε από το τραπέζι και απευθύνθηκε στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ σε έντονο ύφος.

«Τέλος, ως εδώ. Σας έχω παρουσιάσει παρεμβάσεις 7,5 δισ. ευρώ από περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Καταργούμε δώρα, μειώνουμε προνοιακά επιδόματα. Δεν πάω παραπάνω», είπε και ξεκαθάρισε: «Αρνούμαι να εισηγηθώ στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς έστω και ευρώ παραπάνω από μειώσεις σε μισθολόγιο και συνταξιοδοτική δαπάνη».
Κλάους Μαζούχ
Κλάους Μαζούχ

«Ούτε ένα ευρώ» επανέλαβε ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του. Ο Π. Τόμσεν έδειξε να ξεπερνά το αρχικό σοκ θεωρώντας ότι ο συνομιλητής του «μπλοφάρει» στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Παρέμεινε ψύχραιμος και πιστός στην αρχική του θέση λέγοντας. «Εδώ έχουμε αδιευκρίνιστα μέτρα 4 με 5 δισ. ευρώ. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι και να κλείσει με αυτά το πακέτο».

Ηταν φανερό πως ήθελε να οδηγήσει τη συζήτηση σε αδιέξοδο. Ο υπουργός Οικονομικός το αντελήφθη και... αντεπιτέθηκε

«Τελειώσαμε. Είμαι έτοιμος να υποβάλω την παραίτησή μου. Να πάτε να βρείτε καλύτερο υπουργό Οικονομικών, να βρείτε καλύτερη κυβέρνηση», είπε αφήνοντας εμβρόντητη την ηγετική ομάδα της τρόικας.

Στο σημείο αυτό ο Π. Τόμσεν έδειξε να αντιλαμβάνεται ότι δεν ετίθετο θέμα «μπλόφας».

«Δηλαδή μας λες να φύγουμε;» ρώτησε.

Ο υπουργός ήταν εκτός εαυτού και πλέον οι φωνές του παρά τη «διπλή» ηχομόνωση της βαριάς πόρτας ακούγονταν στον χώρο υποδοχής.

«Ναι, να σηκωθείτε και να φύγετε», αντέτεινε. Η κατάσταση έδειχνε να ξεφεύγει. Ο Γ. Στουρνάρας, ένας τεχνοκράτης εξαιρετικά ήπιων τόνων, ζητούσε από την τρόικα να φύγει από το γραφείο του.

Ο Ματίας Μορς, εκπρόσωπος της Κομισιόν, που μέχρι εκείνο το σημείο είχε παραμείνει αμίλητος, παρενέβη, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, μία οριστική ρήξη που θα τα τίναζε όλα στον αέρα.

Με ένα νεύμα του ζήτησε να ηρεμήσουν όλοι και απευθυνόμενος στο Γ. Στουρνάρα επιχείρησε να τον κατευνάσει. «Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να βρούμε μία λύση. Θα δουλέψουμε μέρα και νύχτα και θα τα καταφέρουμε» ανέφερε και πρότεινε να ολοκληρωθεί σε εκείνο το σημείο η σύσκεψη και να επαναληφθεί το απόγευμα της Πέμπτης. Ολοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως αυτή είναι η καλύτερη επιλογή.

Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι δεν ήταν τυχαία η στάση του κ. Μορς, ο οποίος μαζί με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κ. Μαζούχ δείχνουν πιο διαλλακτικοί και πιο συζητήσιμοι.

Αλλωστε από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 4.30 το πρωί της Πέμπτης Στουρνάρας και Μορς ήταν σε ανοιχτή γραμμή προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στη διαπραγμάτευση.

Μίλησαν κατ' επανάληψη στο τηλέφωνο και αντάλλαξαν e-mails.

Το τελευταίο μήνυμα προς τον υπουργό Οικονομικών ήταν καταλυτικό.

«Μην τα παρατάς Γιάννη. Δεν πρέπει να παραιτηθείς. Θα το παλέψουμε και θα βρούμε λύση».

Ο αξιωματούχος της Κομισιόν δεν είχε άδικο.

Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε εκ νέου αργά το απόγευμα της Πέμπτης και λίγο μετά τα μεσάνυχτα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μιλούσε για πρόοδο που φέρνει τις δύο πλευρές πιο κοντά σε λύση.

Επαναλήφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, με υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου να λέει ότι δεν υπάρχουν πλέον «θέματα σύγκρουσης».

Το ραγισμένο από τη σφαίρα τζάμι
Το βλέπεις; Εκεί θες να πάμε;

Ο Π. Τόμσεν κοιτούσε απορημένος τον υπουργό Οικονομικών που μόλις του είχε ζητήσει να αποχωρήσει. Ο Γιάννης Στουρνάρας κοίταξε έξω από το παράθυρο, το οποίο «κοσμεί» εδώ και καιρό, από τις ημέρες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, μια τρύπα από σφαίρα. Την έδειξε στον Τόμσεν και τον ρώτησε:

«Οσο για εσένα, δεν καταλαβαίνω τις θες από την Ελλάδα. Τη βλέπεις αυτή, έγινε από σφαίρα. Εκεί θέλεις να πάμε; Ετσι θέλεις να γίνει η Ελλάδα; Θέλεις να ρίξεις την κυβέρνηση».

Και πριν προλάβει να πάρει απάντηση συνέχισε:

«Σας επαναλαμβάνω, τελειώσαμε. Εχω μείνει μόνος μου. Δεν έχω στήριξη από κανένα κόμμα ούτε και από εσάς. Σηκώνομαι και φεύγω». Η τελευταία του ατάκα δεν σήκωνε παρερμηνείες.

Εμμονή στις λεπτομέρειες
Η μαύρη λίστα και το λάθος

Αυτό που έβγαλε από τα ρούχα του τον Γιάννη Στουρνάρα δεν ήταν τόσο η επιμονή του... σκληρού Π. Τόμσεν να αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα διαρθρωτικών παρεμβάσεων, αλλά το γεγονός πως έδειχνε να μην αντιλαμβάνεται ότι το πακέτο περιέχει ήδη πολύ δύσκολα μέτρα, η εφαρμογή των οποίων αναμένεται να δοκιμάσει τις κοινωνικές αντοχές.

Οπως λένε συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, πριν αρχίσει η τα­ραχώδης σύσκεψη, οι δύο πλευρές είχαν έλθει σε συμφωνία για πε­ρικοπές δαπανών ύψους 7,5 δισ. ευρώ. Ολες επικεντρωμένες σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο πακέτο περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων κατάργηση των δώρων για όλους τους συνταξιούχους και τους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους, κλιμακωτές μειώσεις σε συντάξεις και εφάπαξ, ψαλίδισμα οικογενειακών και αναπηρικών επιδομάτων, περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και στις αποδοχές των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά δύο έτη και κατάργηση εποχικών επιδομάτων.

«Οταν έχεις φθάσεις στα 7,5 δισ. ευρώ με αιματηρές περικοπές, δεν είναι δυνατόν να δέχεσαι αφόρητες πιέσεις να κόψεις κι άλλα από τις ίδιες πηγές», προσθέτουν χαρακτηριστικά...

Επίσης, το οικονομικό επιτελείο αιφνιδιάστηκε από την εμμονή σε λεπτομέρειες. Αναφέρουν για παράδειγμα την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε στέγες σχολείων, από την οποία το υπουργείο υπολόγιζε 50 εκατ. ευρώ.

Η κουβέντα μόνο γι' αυτό το μέτρο κράτησε δύο ώρες, γιατί τα τεχνικά κλιμάκια στη θέση των 50 εκατ. ευρώ είχαν βάλει ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό.

Η έκρηξη
Τελειώσαμε. Είμαι έτοιμος να υποβάλω την παραίτησή μου. Να πάτε να βρείτε καλύτερο υπουργό Οικονομικών. Να πάτε να βρείτε καλύτερη κυβέρνηση
Το τελεσίγραφο
Τέλος, ως εδώ. Δεν πάω παραπάνω. Αρνούμαι να εισηγηθώ στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς έστω και ένα ευρώ παραπάνω από μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις
Ματίας Μορς
«Μην τα παρατάς, Γιάννη», έγραψε στο SMS που έστειλε τα ξημερώματα στον υπ. Οικονομικών ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα
Κλάους Μαζούχ
Πιο διαλλακτικός και πιο συζητήσιμος από τον Δανό του ΔΝΤ εμφανίζεται και ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στην ομάδα των δανειστών

ethnos.gr 


Read more...

Ελεγκτές παντού στα μέσα μεταφοράς για την πάταξη της λαθρεπιβίβασης

Σαφάρι ελέγχων από τη Δευτέρα


Εντατικοί έλεγχοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς Αθήνας και Θεσσαλονίκης για τον άμεσο περιορισμό της εισιτηριοδιαφυγής
Εντατικοί έλεγχοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς Αθήνας και Θεσσαλονίκης για τον άμεσο περιορισμό της εισιτηριοδιαφυγής   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σε εφαρμογή τίθενται από τη Δευτέρα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στα μέσα μαζικής μεταφοράς Αθήνας και Θεσσαλονίκης για τον άμεσο περιορισμό της εισιτηριοδιαφυγής. Η εντατικοποίηση των ελέγχων σε πρώτη φάση, αλλά και άλλα μέτρα που ακολουθούν το Οκτώβριο, έχουν ως στόχο να περιοριστεί η λαθρεπιβίβαση κατά 50% μέχρι το τέλος του 2012.
Στα μέσα σταθερής τροχιάς προβλέπεται από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου οι έλεγχοι σε επιλεγμένους κεντρικούς σταθμούς και σταθμούς μετεπιβίβασης θα διπλασιαστούν σε διάρκεια, προσωπικό και ένταση.

Το πρόγραμμα αναδιάταξης των ελέγχων έχει ως εξής:

Σημεία Ελέγχου Επιβατών

  • Ομόνοια (Γραμμές 1,2 )
  • Σύνταγμα (Γραμμές 2,3)
  • Μοναστηράκι (Γραμμές 1,3)
  • Αττική (Γραμμές 1 και 2)
  • Πειραιάς (Τερματικός Γραμμής 1)
  • Νομισματοκοπείο (Γραμμή 3)
  • Αμπελόκηποι (Γραμμή 3)
  • Συγγρού Φιξ (Γραμμή 2 και Τραμ)
  • Νέος Κόσμος (Γραμμή 2. και Τραμ)
  • Δουκίσσης Πλακεντίας (Τερματικός Γραμμής 3)
  • Άγιος Δημήτριος (Γραμμή 2)
  • Εθνική Άμυνα (Γραμμή 3)
  • Νέα Ιωνία (Γραμμή 1)
  • Καλλιθέα (Γραμμή 1)
  • Κάτω Πατήσια (Γραμμή 1)
  • Νερατζιώτισσα (Γραμμή 1 και Προαστιακός)
Στα παραπάνω σημεία οι έλεγχοι θα είναι καθημερινοί από ομάδες ελεγκτών που θα εργάζονται σε δύο βάρδιες ημερησίως (8 ώρες). Εκτός από τις ώρες αιχμής, θα ενισχυθεί η παρουσία τους κατά τις νυχτερινές ώρες.

Σύστημα οδικών μεταφορών
Οι έλεγχοι θα ενισχυθούν με την ενεργοποίηση των εθελοντών ελεγκτών σε συμφωνία με τις διοικήσεις και την εθελοντική συμμέτοχη των σωματείων. Ειδικότερα θα εφαρμοστούν τα παρακάτω:

  • προοδευτική γενίκευση της επιβίβασης επιβατών από την εμπρόσθια θύρα των οχημάτων (αρχικά σε γραμμές με χαμηλή επιβατική κίνηση) με επίδειξη εισιτηρίου/ κάρτας στον οδηγό.
  • προοδευτική εισαγωγή εισιτήριου στο λεωφορείο που θα πωλείται από τον οδηγό. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν από την διοίκηση της ΟΣΥ οι γραμμές και οι αφετηρίες από τις οποίες θα αρχίσει η σχετική διαδικασία.
  • συστηματικός έλεγχος των γραμμών όπου το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης έχει πάρει διαστάσεις
Το σύστημα επιβίβασης από την μπροστινή πόρτα με επίδειξη εισιτηρίου ή κάρτας στον οδηγό θα ισχύσει στις εξής 25 λεωφορειακές γραμμές:

  • 116 Γλυφάδα – Βάρη –Κίτσι
  • 124 Γλυφάδα – Αγ. Τριάδα – Αγ. Τρύφωνας
  • 128 Γλυφάδα – Τερψιθέα
  • 149 Γλυφάδα – Βάρη – Βάρκιζα
  • 162 Βούλα – Πανόραμα
  • 163 Βούλα – Πηγαδάκια
  • 170 Γλυφάδα – Βάρκιζα – Βάρη
  • 205 Γλυφάδα – Σούρμενα – Τερψιθέα
  • 207 Γλυφάδα – Τερψιθέα
  • 501 Πεύκη – Μαρούσι Α
  • 522 Στ. Κηφισιάς – Αδάμες Α
  • 523 Στ. Κηφισιάς – Αδάμες Β
  • 524 Στ. Κηφισιάς - Πολιτεία
  • 526 Στ. Κηφισιάς – Κεφαλάρι
  • 527 Πεύκη – Μαρούσι Β
  • 530 Στ. Κηφισιάς – Μελίσσια – Πεντέλη
  • 541 Μεταμόρφωση – Στ. Αμαρουσίου
  • 543 Στ. Κηφισιάς – Νοσ. Αγ. Ανάργυροι
  • 640 Τοπ. Ηρακλείου
  • 641 Αυγή – Αγ. Νεκτάριος
  • 642 Ν. Ιωνία – Ηράκλειο – Πεύκη
  • 709 Τοπ. Δροσούπολης
  • 749 Άνω Λιόσια – Οικ. Γεννηματά
  • 818 Πέραμα – Άνω Πέραμα
  • 819 Πέραμα – Νεκροταφείο Σχιστού
Βραχυπρόθεσμα μέτρα (τέλος Οκτώβριου)
  • Δωρεάν παροχή στον επιβάτη ενός εισιτηρίου για κάθε δέκα ίδιας αξίας ακυρωμένα εισιτήρια που επιστρέφει μόνο στα εκδοτήρια του Ομίλου, για να αποφεύγεται το φαινόμενο της μεταβίβασης εισιτηρίων μεταξύ των χρηστών.
  • Δυνατότητα έκπτωσης του επιβληθέντος προστίμου όταν πραγματοποιείται άμεση καταβολή επί τόπου ή εντός 10 ημερών.
  • Έκδοση πολλαπλού εισιτηρίου (δεσμίδα των 10 εισιτηρίων) με έκπτωση επί της αξίας του κομίστρου.
  • Ενημερωτική καμπάνια για την αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης καθώς και για χαρακτηριστικά ασφαλείας των γνήσιων εισιτηρίων ώστε να αποφεύγεται η πλαστογράφηση εισιτηρίων.
  • Πιστοποίηση των καταστημάτων πώλησης εισιτηρίων με ειδικό σήμα που θα επικολλάται στην προθήκη του καταστήματος και ενημερωτική καμπάνια για τα πιστοποιημένα σημεία διάθεσης.
  • Δημιουργία ειδικής ομάδας ελεγκτών η οποία θα διενεργεί ελέγχους πλαστότητας των εισιτηρίων σε επιβάτες και σημεία πώλησης (περίπτερα, καταστήματα ψιλικών)
Εφαρμογή των μέτρων
1. Οι έλεγχοι στα σημεία σταθερής τροχιάς θα είναι μεικτοί και προγραμματισμένοι σε μηνιαία βάση ταυτόχρονα από την ΣΤΑΣΥ και την ΟΣΥ, με επίβλεψη του ΟΑΣΑ και του υπουργείου, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη χρησιμοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού αλλά και των εθελοντών που συμμετέχουν στα πρόγραμμα έλεγχου.
2. Οι διοικήσεις έχουν ήδη αρχίσει τις απαραίτητες αναδιατάξεις προσωπικού, καθώς και την συνεργασία με εργαζόμενους και εκπροσώπους τους, έτσι ώστε να αυξηθεί άμεσα (διπλασιαστεί) το εμπλεκόμενο προσωπικό (μόνιμο και εθελοντικό) στις διαδικασίες έλεγχου και εμπορικής λειτουργίας.
3. Στην διαδικασία λειτουργικής συγχώνευσης των εταιρειών που συνενωθήκαν (ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ) ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί - σε συνεργασία με τους εργαζομένους – στην περαιτέρω ενίσχυση τόσο του έλεγχου όσο και της εμπορικής λειτουργίας, με την περαιτέρω επάνδρωση εκδοτηρίων και μηχανισμών έλεγχου. Στόχος είναι, στο τέλος του 2012, ο συνολικός αριθμός εμπλεκόμενων σε εκδοτήρια και έλεγχους να έχει διπλασιαστεί σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση (αρχές Σεπτεμβρίου). Οι διοικήσεις των εταιρειών απογραφούν ήδη το εμπλεκόμενο προσωπικό.
Το υπουργείο σημειώνει ότι ήδη προγραμματίζεται το κλείσιμο των σταθμών μέσων σταθερής τροχιάς με μπάρες. Οι εργασίες αυτές περιλαμβάνονται στο φυσικό αντικείμενο του διαγωνισμού για το ηλεκτρονικό εισιτήριο μέσω ΣΔΙΤ, ο οποίος θα κατακυρωθεί στα μέσα του 2013 και αφορά το σύνολο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Ο σχετικός διαγωνισμός βρίσκεται στη Β' Φάση, καθώς έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Οι δράσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρεπιβίβασης, σε συνδυασμό με τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους έχουν ως στόχο την αποφυγή της αύξησης του κομίστρου στα ΜΜΜ, με μέτρα που θα λειτουργήσουν ως ισοδύναμα, πριν από την προβλεπόμενη αναπροσαρμογή του κομίστρου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Spiegel: «Τρύπα» στον προϋπολογισμό 20 δισ.

Νέος εφιάλτης από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Η Ελλάδα έχει «μαύρη τρύπα» στον προϋπολογισμό περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ! Το έλλειμμα αυτό δυσχεραίνει την προσπάθεια της χώρας μας να ανταποκριθεί στους όρους για την έκτακτη βοήθεια καθώς είναι διπλάσιο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.
Το περιοδικό, που επικαλείται προκαταρκτικά στοιχεία που έχει συλλέξει η τρόικα σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones Newswires, αναφέρει ότι η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση μόνο όταν κλείσει το έλλειμμα.
Όπως παραδέχονται αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, το σχέδιο δάσωσης της Ελλάδας ύψους 173 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι ήδη εκτός στόχου.
Επιπλέον το έντυπο σημειώνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει ρωτήσει επανειλημμένως αν οι πιστωτές θα ήταν πρόθυμοι να διαγράψουν μέρος των χρεών της χώρας.

Read more...

«Έβγαζε λεφτά με τσάντες στο εξωτερικό»...



Ένα βήμα πριν από τον ανακριτή η πρώην σύζυγος του Άκη...
Στο στόχαστρο του ανακριτή φαίνεται να μπαίνει μετά τη Βίκυ Σταμάτη και η πρώτη σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ανάμεσα στα... πέντε νέα πρόσωπα που ο Γαβριήλ Μαλλής θα καλέσει για να απολογηθούν θα είναι όπως όλα δείχνουν και η Γκούντρουν Μολντενχάουερ, την οποία «καίει» στη συμπληρωματική απολογία του ο Νίκος Ζήγρας.

Όπως αναφέρει η Real News, ο ξάδελφος του πρώην υπουργού είχε υποστηρίξει ότι η τότε σύζυγος του, για να του δώσει διαζύγιο, είχε εισπράξει 500.000 ευρώ.

«Θα πρέπει να ελέγξετε πόσες χιλιάδες δολάρια πήρε στο εξωτερικό σε τσάντες η πρώην σύζυγος Γκούντρουν, για να συναινέσει στο διαζύγιο. Γνωρίζω ότι πήρε 500.000 δολάρια που δεν δηλώνονταν πουθενά και από τότε που παντρεύτηκε τον Τσοχατζόπουλο δεν είχε ποτέ δουλέψει και απ’όσο γνωρίζω δεν είχε καν περιουσία στην Ελλάδα».

Κατά τον Ν. Ζήγρα τα χρήματα αυτά προέρχονταν από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων και αυτό το γνώριζε η Γκούντρουν καθώς, όπως είπε, τόσο η νυν όσο και η πρώην σύζυγος Τσοχατζόπουλου γνωρίζουν τα πάντα.

newsbeast.gr 




Read more...

Αυτοκτόνησε μέσα στο μαγαζί του

Σοκ προκάλεσε στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης η είδηση πως γνωστός επιχειρηματίας βρέθηκε κρεμασμένος τις πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες ο 50χρονος οδηγήθηκε στο απονενοημένο διάβημα λόγω τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό.
Ο αυτόχειρας, γνωστός έμπορος ηλεκτρικών ειδών της Αλεξανδρούπολης, βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο κατάστημα, του το οποίο εδώ και λίγο καιρό είχε πάψει να λειτουργεί.

Πηγή:ethraki.com

Read more...

''Να παραιτηθούν από την προστασία''

''Η αποκάλυψη της Real News δείχνει ότι κάτι μυρίζει άσχημα, γι’ αυτό ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να δώσει την περίφημη εντολή προς το υπουργείο Οικονομικών και το ΣΔΟΕ να σταλεί ο φάκελος των 32 στη δικαιοσύνη'', δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας την εμπλοκή σε μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής και παράνομου πλουτισμού του προέδρου της βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και των πρώην υπουργών Γιώργου Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Real FM, στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και την Μαίρης Πολλάλη, τόνισε ότι ''ζούμε στην χώρα όπου οι πολιτικοί έχουν την μεγαλύτερη προστασία''.
Όσον αφορά στις δηλώσεις των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη μετά τις αποκαλύψεις, ο Δημήτρης Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι ''το καταλαβαίνω από την πλευρά τους, αλλά θα έχει αξία, αν την ίδια ώρα δηλώσουν ότι παραιτούνται και από την προστασία που τους δίνει η νομοθεσία, έναντι των άλλων πολιτών''.

Ακούστε το ηχητικό

 enikos.gr

Read more...

Tα πρώτα 24 από τα 32 ονόματα πολιτικών που "φιγουράρουν" στη λίστα του ΣΔΟΕ...



Το φως της δημοσιότητας είδαν τα 24 από τα 32 ονόματα των πολιτικών που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό.

Συγκεκριμένα, η ... εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» δημοσίευσε τα ονόματα, κάτι το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε με κυβερνητική εντολή.

Όσον αφορά τους χώρους στους οποίους ανήκουν οι πολιτικοί, οι 16 είναι από τη ΝΔ, 5 από το ΠΑΣΟΚ, 1 από ΛΑΟΣ, 1 από ΑΝΕΛ και ένας από ΚΚΕ.

Τα ονόματα είναι:

1. Ντόρα Μπακογιάννη (ΝΔ – Επικρατείας)

2. Κώστας Δρούτσας (ΚΚΕ – Ευρωβουλευτής)

3. Κυριάκος Βελόπουλος (ΛΑΟΣ – Α' Θεσσαλονίκης)

4. Σπήλιος Λιβανός (ΝΔ – Αιτωλοακαρνανίας)

5. Γιάννης Ιωαννίδης (ΝΔ – Α' Θεσσαλονίκης)

6. Γιώργος Αλογοσκούφης (ΝΔ – Α' Αθηνών)

7. Θοδωρής Ρουσόπουλος (ΝΔ – Επικρατείας)

8. Παναγιώτης Μελάς (ΝΔ – Α' Πειραιά)

9. Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ – Λακωνίας)

10. Σήφης Βαλυράκης (ΠΑΣΟΚ – Χανίων)

11. Γιώργος Ορφανός (ΝΔ – Α' Θεσσαλονίκης)

12. Γιώργος Τρυφωνίδης (ΝΔ – Πρέβεζας)

13. Μανώλης Μαυρομάτης (ΝΔ – Α' Αθηνών)

14. Βίβιαν Μπούζαλη (ΝΔ – Καστοριάς)

15. Νίκος Σηφουνάκης (ΠΑΣΟΚ – Λέσβου)

16. Συλβάνα Ράπτη (ΠΑΣΟΚ – Ευρωβουλευτής)

17. Άκης Γεροντόπουλος (ΝΔ – Έβρου)

18. Ελίζα Βόζενμπεργκ (ΝΔ – Α' Αθηνών)

19. Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη (ΝΔ – Α' Αθηνών)

20. Απόστολος Κράτσας (ΝΔ – Β' Αθηνών)

21. Ελένη Κουντουρά (Ανεξάρτητοι Έλληνες – Α' Αθηνών)

22. Δημήτρης Πιπεργιάς (ΠΑΣΟΚ – Εύβοιας)

23. Στέλιος Ματζαπετάκης (ΠΑΣΟΚ - Ηρακλείου)

24. Νίκος Κόρτσαρης (ΝΔ – Φλώρινας)


voria.gr 




Read more...

Δεσμεύονται τα ακίνητα του Ομίλου Καρούζου με επείγον έγγραφο του ΣΔΟΕ ...



Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του ΣΔΟΕ μετά την κατάθεση φωτιά σε βάρος του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και των πρώην Υπουργών Μιχάλη Λιάπη και Γιώργου Βουλγαράκη οι οποίοι, ως γνωστόν, αρνούνται κάθε εμπλοκή στη υπόθεση.

Στο ... γράφει σήμερα η Real News, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν στείλει έγγραφο με την ένδειξη "εξαιρετικά επείγον" και τίτλο "Διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου" προς τα κατά τόπους Υποθηκοφυλάκεια, με το οποίο έχουν δεσμευτεί τα ακίνητα 24 εταιρειών του Ομίλου Καρούζου. Με το έγγραφο το ΣΔΟΕ ζητά από τα Υποθηκοφυλάκεια να μην μεταβιβαστεί κανένα ακίνητο "επειδή η Υπηρεσία μας ερευνά υπόθεση φοροδιαφυγής μεγάλης έκτασης", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

thebest.gr 




Read more...

Όπου κι αν πάει, αφήνει πίσω του καμμένη γη...



Ο Πολ Ματίας Τόμσεν εκτελεί με ψυχρό τρόπο τις χώρες που αναλαμβάνει να «βοηθήσει» και τις φέρνει στο χείλος της αβύσσου. Ενίοτε, ανάλογα με τις εντολές που λαμβάνει, φροντίζει να τους δίνει και μια σπρωξιά στην πλάτη, όπως έκανε με ... τη Γιουγκοσλαβία, η οποία μετά το πέρασμα του Τόμσεν από το Βελιγράδι, απλά… εξαφανίστηκε κι έδωσε τη θέση της σε μια σειρά από αδύναμα κράτη.

Γεννημένος σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη στη χερσόνησο της Γιουτλάνδης το 1955 αλλά μεγαλωμένος στην Κοπεγχάγη, ο 


προέρχεται από δεξιά οικογένεια.

Σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο της δανικής πρωτεύουσας, όπου και έπιασε δουλειά αφού τελείωσε το μεταπτυχιακό του. Ήταν 1979 και ο Τόμσεν μόλις 24 ετών.

Το 1982, το νεοφιλελεύθερο ζιζάνιο από τη Δανία μεταφυτεύθηκε στο ιδανικό έδαφος για να ανθήσει, το ΔΝΤ.

Όπως αναφέρει το Έθνος, πέρασαν περίπου πέντε χρόνια μαθητείας για να ανατεθεί στον Τόμσεν συγκεκριμένο πεδίο εργασίας. Ήταν η Γιουγκοσλαβία, η οποία μέχρι το τέλος της ενασχόλησής του με αυτήν είχε μεταμορφωθεί σε πεδίο μαχών, σφαγών και βομβαρδισμών.

Ήταν 1987, η ίδια χρονιά που ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς αναδείχθηκε στην προεδρία του σερβικού Κ.Κ.
Μεταξύ 1990 και 1991 μέχρι το ξέσπασμα του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου ο Τόμσεν διετέλεσε επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας του Ταμείου στο Βελιγράδι, όπου και ανέλαβε να ολοκληρώσει ένα προμελετημένο έγκλημα, την αποσταθεροποίηση της Γιουγκοσλαβίας.

Το 1981 το εξωτερικό χρέος της Γιουγκοσλαβίας είχε αγγίξει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Από το 1982 το ΔΝΤ ανέλαβε τη στενή επιτήρηση της οικονομίας της χώρας, μέχρι που αυτή οδηγήθηκε στη διάσπαση.

Κάνοντας μια ανασκόπηση στην καριέρα του Τόμσεν και τους σταθμούς του σε άλλες χώρες της παλιάς γιουσκοσλαβικής επικράτειας, τη Ρουμανία, τη Ρωσία αλλά και την Ισλανδία, μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι πρόκειται για ένα είδος σύγχρονου Ιμπραήμ που αφήνει πίσω του καμένη γη.

Από τα παραπάνω κράτη, μόνο η Ρωσία και η Ισλανδία αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία το μέλλον καθώς μπόρεσαν να απαλλαγούν γρήγορα από τον Τόμσεν.

Για τον Πολ Τόμσεν υπήρξαν κατά καιρούς πολλές φήμες. Ότι ο ελληνικός τρόπος ζωής τον «άγγιξε», ότι του άρεσε το πολυτελές lifestyle κι ότι σε μια-δυο βραδινές εξόδους του ξέφυγε από το πρωτόκολλο.

Η πιο επίμονη φήμη ωστόσο λέει ότι έχει αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση, εδώ και δύο χρόνια με γνωστή τηλεοπτική δημοσιογράφο, κάτι που δεν έχει ωστόσο επιβεβαιωθεί.


Read more...

Σε δύο δόσεις η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη...



Αλυσιδωτές αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης όλων των ενδιάμεσων περιπτώσεων θα φέρει η πολύ πιθανή αύξηση του γενικού ορίου κατά 2 έτη στα 67.

Όπως επισημαίνει «Το... Βήμα της Κυριακής», η ρύθμιση -εφόσον τελικώς εφαρμοσθεί- προβλέπει την αναπροσαρμογή του ορίου σε δύο φάσεις και στην περίπτωση αυτή θα αφορά τόσο τους νέους όσο και τους παλαιούς ασφαλισμένους, ενώ δεν θα θίγονται όσοι έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Το όριο θα αυξηθεί στα 66 έτη από την Ιανουαρίου 2013 και στα 67 από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Το μέτρο αυτό προτείνεται ως αντίβαρο για να αποφευχθούν οι απολύσεις στο Δημόσιο και οι περαιτέρω ανατροπές στα εργασιακά.

Η αύξηση του γενικού ορίου επηρεάζει το σύνολο των ασφαλισμένων που εισήλθαν στην αγορά εργασίας από τις αρχές του 1993, αλλά και όσους μπήκαν πριν το 1993 και δεν έχουν προλάβει να θεμελιώσουν δικαίωμα.

Εκτιμάται ότι περί τις 70.000 υπάλληλοι θα αναγκαστούν να μείνουν δύο χρόνια παραπάνω στην εργασία τους προκειμένου να πάρουν σύνταξη.

Το δημοσιονομικό όφελος υπολογίζεται σε 1,1 δισ. ευρώ, αν και το πρώτο χρόνο εφαρμογής αυτού του μέτρου θα υπάρχουν απώλειες, καθώς πολλοί εργαζόμενοι θα σπεύσουν να αποχωρήσουν ώστε να αποφύγουν τον «εγκλωβισμό».




Read more...

Στην τελική ευθεία η συμφωνία για το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ

«Ρήτρα απόκλισης» επέβαλε η τρόικα


Ασφυκτικές πιέσεις για επώδυνες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ασκεί η τρόικα
Ασφυκτικές πιέσεις για επώδυνες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ασκεί η τρόικα   (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

Αθήνα
Στην τελική ευθεία εισέρχονται αυτή την εβδομάδα οι διαβουλεύσεις της κυβένησης με την τρόικα για το πακέτο των επώδυνων περικοπών ύψους 11,9 δισ. ευρώ.

Στο τραπέζι των συζητήσεων είναι και η λεγόμενη «ρήτρα απόκλισης», σύμφωνα με την οποία όταν υπάρχει απόκλιση από τους στόχους θα λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

Έτσι, εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος το 2013, από το επόμενο έτος, το 2014, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα περαιτέρω μειώσεων των μισθών και των συντάξεων.

Οι επικεφαλής της τρόικας διατηρούν ακόμη ισχυρές επιφυλάξεις για ορισμένα από τα διαρθρωτικά μέτρα (Υγεία, Παιδεία, Άμυνα, ΟΤΑ), καθώς δεν συμμερίζονται τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου για την απόδοσή τους.

Με τη ρήτρα αυτή φαίνεται, πάντως, πως οι εκπρόσωποι των δανειστών θα αποσύρουν τις ενστάσεις που έχουν για τα προτεινόμενα από την ελληνική κυβέρνηση μέτρα και θα κλείσει το πακέτο.

Το πρώτο κρίσιμο τεστ για τα επώδυνα μέτρα θα είναι στο Euroworking Group (προπαρασκευαστικό συμβούλιο του Eurogroup, στο οποίο συμμετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης) στις 28 Σεπτεμβρίου και ακολουθεί το Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το «καλό σενάριο», θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα και στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 18-19 Οκτωβρίου θα εγκριθεί το αίτημα για επιμήκυνση του Μνημονίου κατά 2 έτη (ώς το 2016), πιθανώς σε συνδυασμό με άλλα ευνοϊκά μέτρα για την ΕΛλάδα.

Από την άλλη πλευρά, το «κακό σενάριο» προβλέπει ασυμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα και αναβολή των αποφάσεων για μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Αστάθμητος παράγοντας είναι το ενδεχόμενο να υποβληθεί στο μεσοδιάστημα αίτημα από την Ισπανία για πλήρη διάσωση, καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις επιπτώσεις στις αγορές από την αναταραχή που θα προκληθεί και κατά πόσον οι Ευρωπαίοι θα αποφασίσουν να τηρήσουν μία πιο σκληρή  στάση -σε σύγκριση με αυτή που έχουν τις τελευταίες εβδομάδες- απέναντι στην Ελλάδα, αφήνοντας να αιωρούνται φήμες για χρεοκοπία.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, έχει ξεσπάσει διαμάχη μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Κομισιόν για το πότε θα αποφασίσουν εάν θα δοθεί περισσότερη βοήθεια προς την Ελλάδα.

Η Κομισιόν θέλει η απόφαση για το θέμα να ληφθεί στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ το Βερολίνο υποστηρίζει ότι  το νωρίτερο, το Νοέμβριο, θα έχουν στη διάθεσή τους αξιόπιστα στοιχεία.

ΣΥΡΙΖΑ: Κοινό σχέδιο κυβέρνησης - τρόικας


Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης, περί δήθεν αντιπαράθεσης με την τρόικα, δεν πείθουν κανέναν» καθώς, «η κυβέρνηση, που δεσμεύτηκε από την πρώτη στιγμή για απόλυτη και απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου, δεν μπορεί να κρυφτεί.»
«Η ισοπέδωση των μισθών και των συντάξεων, η διάλυση του κοινωνικού κράτους, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και η φορολογική λεηλασία των ασθενέστερων, αποτελεί το κοινό στρατηγικό σχέδιο τρόικας και κυβέρνησης» σημειώνει και προσθέτει:
«Το μνημονιακό σχέδιο κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής θα βρει απέναντί του τους ενωτικούς αγώνες των εργαζομένων και το εναλλακτικό σχέδιο της Αριστεράς για παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη, αναδιανομή του πλούτου και κοινωνική δικαιοσύνη, έξω από τα μνημόνια της χρεοκοπίας που αποδομούν την Ευρώπη στο σύνολό της».
Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρεται ότι «ρήτρα λήψης συνεχών αντιλαϊκών μέτρων υπάρχει ήδη με τη συνθήκη του Μάαστριχτ, την οποία ψήφισαν όλα τα κόμματα εκτός ΚΚΕ. Αυτή τη ρήτρα υλοποιούν τα βάρβαρα μέτρα και τα μνημόνια, γι’ αυτό και το λαϊκό όχι στα νέα εξοντωτικά μέτρα για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να συνοδεύεται και με όχι στον ευρωμονόδρομο και στις θυσίες για την καπιταλιστική κερδοφορία».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συγκέντρωση μουσουλμάνων στην Ομόνοια με αφορμή την ταινία για τον Μωάμεθ

Κλειστοί δρόμοι


Από την διαμαρτυρία στην Ομόνοια
Από την διαμαρτυρία στην Ομόνοια  

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ομονοίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα εκατοντάδες μουσουλμάνοι που κατοικούν στην Αθήνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αμερικάνικη ταινία που προσβάλει τον Μωάμεθ.

Η δρόμοι γύρω από την πλατεία έχουν κλείσει λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, στην οποία μέχρι στιγμής επικρατεί ήρεμο κλίμα.

Οι περίπου 600 διαδηλωτές κρατούν πλακάτ, φωνάζουν «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και συνθήματα κατά της επίμαχης ταινίας.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν προγραμματίσει για τη συνέχεια πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Εντούτοις, στους δρόμους περιμετρικά της Ομόνοιας, πλην της Αγίου Κωνσταντίνου και της Πειραιώς, έχουν τοποθετηθεί κάθετα οχήματα της αστυνομίας.

Μάλιστα στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου, καθώς και Πανεπιστημίου και Πατησίων, έχουν τοποθετηθεί και κορδέλες, με στόχο προφανώς τον περιορισμό των διαδηλωτών στην περιοχή.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται επίσης αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά της Ομόνοιας.

Σε κάθε περίπτωση, με εντολή της αστυνομίας έχει κλείσει προληπτικά ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...