Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ


Τρόικα: «Θα γυρίσουμε όταν θα είσαστε έτοιμοι»


http://newpost.gr/post/155805/troika-tha-gyrisoyme-otan-tha-eisaste-etoimoi/ 
Σε μία εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι επικεφαλής της τρόικας, εάν και εφόσον υπάρξουν σαφείς απαντήσεις από την ελληνική πλευρά.

Αυτό διεμήνυσαν φεύγοντας οι εκπρόσωποι των δανειστών, τονίζοντας ότι τα πάντα εξαρτώνται πια από την ελληνική πλευρά. «Ξέρετε τι θέλουμε, θα γυρίσουμε όταν είσαστε έτοιμοι» ήταν η χαρακτηριστική φράση των ελεγκτών ρίχνοντας το «μπαλάκι» στην ελληνική κυβέρνηση.

Ωστόσο, τα πράγματα στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο εύκολα για το οικονομικό επιτελείο αφού, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους τροϊκανούς να έχουν ζητήσει ένα ακόμη μέτρα το οποίο ωστόσο δεν προσδιορίζεται.

Στο πλαίσιο αυτό, το πακέτο παραμένει ανοικτό με τις διαπραγματεύσεις να καθίστανται ολοένα και δυσκολότερες, καθώς το κλίμα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να αμφισβητούν πλέον, σχεδόν ευθέως, τους διαπραγματευτικούς χειρισμούς.

Εξάλλου, όπως γράψαμε χθες και στο newpost.gr ο Ευάγγελος Βενιζέλος αρχίζει μόνος του διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους προκειμένου να παρουσιάσει το ελληνικό αίτημα για επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και άμεση εκταμίευση της επόμενης δόσης σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο.http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: