Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Εμμονή του πρωθυπουργού σε λάθος συνταγή διέκρινε η ΝΔ

Αντίδραση στην ομιλία Παπανδρέου


Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
«Αντί να απολογηθεί για τα αδιέξοδα, που έφερε η πολιτική του, προτίμησε την πολυπαιγμένη κασέτα, ότι για όλα φταίνε οι άλλοι» δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Ο πρωθυπουργός, με την εμμονή του, σε μια λάθος συνταγή και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησής του, προκαλεί ένταση των διεθνών πιέσεων και αβεβαιότητα και ανησυχία στους πολίτες» τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

«Ο πρωθυπουργός πήγε στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, αλλά εγκαίνια δεν έκανε. Μίλησε στους εκπροσώπους των παραγωγικών ομάδων, αλλά για την παραγωγή δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο και ουσιαστικό» υποστήριξε ο κ. Μιχελάκης, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν υιοθέτησε τις προτάσεις της ΝΔ.

«Τον καλέσαμε να υιοθετήσει, ορισμένες -έστω- από τις προτάσεις μας για μείωση της φορολογίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων, μείωση του ΦΠΑ, στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας, επανασύσταση των υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας. Δεν το έκανε» επισήμανε, προσθέτοντας:

«Μίλησε για την ιστορία μιας διαπραγμάτευσης που ποτέ δεν τόλμησε. Αντί να απολογηθεί για τα αδιέξοδα, που έφερε η πολιτική του, προτίμησε την πολυπαιγμένη κασέτα, ότι για όλα φταίνε οι άλλοι. Προσπάθησε, με σενάρια καταστροφής, να κάνει το άσπρο - μαύρο ξεχνώντας, ότι όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας τα spreads ήταν 130 μονάδες βάσης και σήμερα έχουν εκτοξευθεί στις 1.900 μονάδες.

» Ο κόσμος είδε, έμαθε, έπαθε και ξέρει. Ο πρωθυπουργός, με την εμμονή του, σε μια λάθος συνταγή και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησής του, προκαλεί ένταση των διεθνών πιέσεων, αβεβαιότητα και ανησυχία στους πολίτες, φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, ακόμη βαθύτερη ύφεση, στέγνωμα της αγοράς, κατάθλιψη και οργή στην κοινωνία. Αν αυτά είχε να πει ο κ. Παπανδρέου, καταλαβαίνουμε γιατί προσπαθούσε επί μέρες να αποφύγει τη Θεσσαλονίκη».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Νίκος Παπανδρέου: Και ντόπια συμφέροντα θέλουν τη χρεοκοπία


newpost.gr
Νίκος Παπανδρέου: Και ντόπια συμφέροντα θέλουν τη χρεοκοπία
«Υπάρχουν και ντόπια συμφέροντα που θέλουν την χρεοκοπία και για αυτό δεν θέλουν να κερδίσει τη μάχη ο πρωθυπουργός» δηλώνει στην Real News ο Νίκος Παπανδρέου.

Ο αδελφός του πρωθυπουργού υποστηρίζει ότι «κανείς δε θέλει εκλογές γιατί μόνον ο Γιώργος και το ΠΑΣΟΚ έχουν τα κότσια να πάρουν και αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να σωθεί η χώρα». Αναφέρει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης λένε μόνο «όχι» και σημειώνει: «δεν πιστεύω ότι Έλληνας πολιτικός έχει δουλέψει τόσο σκληρά στο παρελθόν για τη χώρα του. Και όλοι, πρώτοι και εύκολοι στην κριτική, του λένε ότι δεν τα κάνει καλά. Χωρίς ποτέ να του πουν και ένα μπράβο».

Απαντώντας στους επικριτές του τονίζει: «Δεν εμπλέκομαι στις αποφάσεις του. Θα ήμουν άτολμος και ανεύθυνος να μην κάνω ότι μπορώ, να μην λέω τη γνώμη μου, να μην λύνω προβλήματα επίσης εκεί που μπορώ».

Read more...

Οι αντιδράσεις των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης στην ομιλία Παπανδρέου

Απάντηση στον πρωθυπουργό

Για ανάγκη διαγραφής του χρέους έκανε λόγο το κόμμα της Αλέκας Παπαρήγα
Για ανάγκη διαγραφής του χρέους έκανε λόγο το κόμμα της Αλέκας Παπαρήγα (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Απαντώντας στον Γιώργο Παπανδρέου μετά την ομιλία του το Σάββατο στη ΔΕΘ, το ΚΚΕ κάνει λόγο για «ανατριχιαστικές» υποσχέσεις, ο ΛΑΟΣ υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός «ζει στον κόσμο του», ο ΣΥΝ κάνει λόγο για πολιτική που διαλύει την οικονομία, η Δημοκρατική Αριστερά βλέπει «φυγή προς τα μπρος με υποσχέσεις», ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία δεν διακρίνει «τίποτα καινούργιο».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Είναι ανατριχιαστικό αλλά αποκαλυπτικό για το πού οδηγούν το λαό, το ότι ο πρωθυπουργός υπόσχεται έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια. Όλα τα άλλα που είπε δεν μπορούν να κρύψουν τα καπιταλιστικά αδιέξοδα, τη βαθιά κρίση και τις αντιθέσεις τους στην ΕΕ, τις βαριές αλυσίδες που επιχειρούν να φορέσουν στο λαό για να τον καταδικάσουν μόνιμα στη φτώχεια και στη δυστυχία» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

»Ο λαός έχει τη δύναμη να σωθεί από την πτώχευση, την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ για μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία των ριζικών αλλαγών, για αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους, με λαϊκή εξουσία» καταλήγει.

Η αντίδραση του ΛΑΟΣ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε τη δήλωση: «Ο κ. Παπανδρέου έκανε μια προεκλογική ομιλία που θα μπορούσε να είχε κάνει το 2009. Ο άνθρωπος ζει στον κόσμο του».

»Θα λάβει την απάντησή του την Τετάρτη το βράδυ στον ίδιο ακριβώς χώρο».

Η ανακοίνωση του ΣΥΝ

«Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ για άλλη μια φορά διατύπωσε την απόλυτη προσήλωσή του στην εφαρμογή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου. Πρόκειται για την πολιτική που διαλύει την οικονομία, χρεοκοπεί την κοινωνία και οδηγεί ολοταχώς τη χώρα στην περιθωριοποίηση» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΝ.

«Για τον πρωθυπουργό κάθε κοινωνική και επαγγελματική ομάδα αποτελεί αδιακρίτως συντεχνία ενώ στη νεοφιλελεύθερη δογματική του αντίληψη ο δημόσιος τομέας, τα δημόσια αγαθά, το δικαίωμα στην εργασία είναι πλέον έννοιες εξοβελισμένες».

«Αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και η πολιτική της πρέπει να ανατραπεί. [...] Η διαμόρφωση ενός αντιφιλελεύθερου αντιμνημονιακού μετώπου που θα θέσει το θέμα ενός νέου συνασπισμού εξουσίας αποτελεί μια βαθιά πραγματική ανάγκη » καταλήγει.

Το σχόλιο της Δημοκρατικής Αριστεράς

«Δοκιμασμένη μέθοδος η φυγή προς τα μπρος με υποσχέσεις, αλλά όταν επαναλαμβάνεται σε κάθε κρίσιμη στιγμή, όταν δεν έχει καμιά επαφή με το παρόν που βοά, τότε καμιά ζωντανή δύναμη της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορεί να κινητοποιήσει» σχολίασε η Δημοκρατική Αριστερά.

Η αντίδραση της Δημοκρατικής Συμμαχίας

«Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ δεν πρόσθεσε τίποτα νεότερο από όσα συνηθίζει μόνο να εξαγγέλλει» εκτίμησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δημήτρης Ζαφειριάδης.

»Τα ελλείμματα όμως δεν περιορίζονται με συμβιβασμούς με τα συμφέροντα και τις συντεχνίες του δημόσιου τομέα. Πρωτογενή πλεονάσματα δεν επιτυγχάνονται με αναβολές και καθυστερήσεις στον περιορισμό του μεγέθους του κράτους. Η κυβέρνηση, υποχρεούται πλέον να ξεπεράσει την αδυναμία της στην εφαρμογή των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων και να περάσει από τη φάση των εξαγγελιών στην περίοδο της υλοποίησης των αναγκαίων υπερβάσεων» κατέληξε.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Προβάδισμα 4 μονάδων της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση


newpost.gr
Προβάδισμα 4 μονάδων της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση
Προβάδισμα της ΝΔ κατά 4 μονάδες στην εκλογική επιρροή, δίνει η εταιρεία δημοσκοπήσεων Public Issue, σε έρευνά της που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 28%, η ΝΔ 32%, το ΚΚΕ 10,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9%, ο ΛΑΟΣ 8%, Οι Οικολόγοι-Πράσινοι 4%, η ΔΗΜΑΡ 3%, η ΔΗΣΥ 1,5% και τα άλλα κόμματα 4 %. Η αποχή είναι στο 34,5%.

Αν και 6 στους 10 ερωτηθέντες εκτιμούν ότι δεν υπάρχει ανάγκη για πρόωρες εκλογές, 57% δηλώνουν ότι αυτές θα γίνουν.

Read more...

Πρόταση σοκ στη Μέρκελ για έξοδο από την Ευρωζώνη

Έγγραφο βόμβα από το αδελφό κόμμα του Χορστ Ζεεχόφερ


http://img.protothema.gr/572331023F6A4A0AD5095F90F85CA0A5.jpg
Η Χριστιανοκοινωνική Ένωση της Γερμανίας (CSU), το βαυαρικό αδελφό κόμμα των συντηρητικών της καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ, θέλει να απειληθούν οι υπερχρεωμένες χώρες με αποπομπή από την ευρωζώνη, σύμφωνα με έγγραφο για την πολιτική του κόμματος που έχει στη διάθεσή του το Reuters.

Το έγγραφο αυτό, το οποίο δεν έχει εγκριθεί ακόμα από τα μέλη του κόμματος, ενισχύει τη ρητορική κατά της Αθήνας, αλλά κύριος στόχος του είναι πιθανότατα η κλιμάκωση των πιέσεων προς τη Μέρκελ να υιοθετήσει αυστηρή στάση απέναντι σε χώρες όπως η Ελλάδα.

"Οι χώρες της ευρωζώνης που δεν τηρούν τους κοινούς κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας και συνεπώς φέρουν σε δυσχερή θέση τη νομισματική ένωση, πρέπει να περιμένουν ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν από τη νομισματική ένωση", αναφέρει το έγγραφο του CSU.

Το CSU τείνει να υιοθετήσει μια πιο ευρωσκεπτικιστική γραμμή από τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος απέκλεισε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στο επικίνδυνο φαινόμενο του ντόμινο.

Ωστόσο, η δυσαρέσκεια όσον αφορά την κρίση χρέους στην ευρωζώνη αυξάνεται στη Γερμανία.

Ένδειξη των αυξανόμενων διαφωνιών στους κόλπους της κεντροδεξιάς κυβέρνησης συνασπισμού είναι η δήλωση του ηγέτη του CSU Χορστ Ζεεχόφερ αυτήν την εβδομάδα ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Τι προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση όσων μπουν σε εργασιακή εφεδρεία

Η μοριοδότηση και οι προθεσμίες

Τα κριτήρια επιλογής και η μοριοδότηση διαφοροποιούνται ανάλογα με την κατηγορία του προσωπικού
Τα κριτήρια επιλογής και η μοριοδότηση διαφοροποιούνται ανάλογα με την κατηγορία του προσωπικού (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Πριμοδότηση των ειδικών γνώσεων για το προσωπικό πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης το οποίο θα περάσει σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα Το Βήμα της Κυριακής.

Οι ειδκές γνώσεις θα είναι το διδακτορικό δίπλωμα, ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, η γνώη ξένων γλωσσών, και ο χειρισμός ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Στην κατηγορία υποχρεωτικής εκπαίδευσης έμφαση δίνεται κυρίως σε κοινωνικά κριτήρια, όπως η οικογενειακή κατάσταση και ο χρόνος συνταξιοδότησης.

Στο Προεδρικό Διάταγμα περιγράφονται ο τρόπος κατάρτισης του Ενοποιημένου Πίνακα του ΑΣΕΠ με το πλεονάζον προσωπικό, η μοριοδότηση όσων ενταχθούν σε αυτόν, οι προθεσμίες που καλούνται να τηρήσουν οι υπάλληλοι που θα μπουν σε εφεδρεία και ο τρόπος με τον οποίο θα αξιοποιηθούν στη συνέχεια, καλύπτοντας τα κένα στον δημόσιο τομέα.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Μικροεπεισόδια και συλλήψεις στην πλατεία Συντάγματος

Συμπλοκή αστυνομίας-Αγανακτισμένων

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων προχώρησε η αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου, μετά τα μικροεπεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και «Αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος. Τα επεισόδια δεν πήραν διαστάσεις.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Μάχες ΜΑΤ - αναρχικών μεταξύ ΔΕΘ και Αριστοτέλειου

Πετροπόλεμος, μολότωφ, χημικά...


http://img.protothema.gr/889240D7A507161FF1A256D3F66EB150.jpg

Στο γνωστό πλέον σκηνικό κατέληξε η σύγκρουση ανάμεσα σε αναρχικούς και άντρες των ΜΑΤ που αναπτύχθηκαν μεταξύ ΔΕΘ και Αριστοτέλειου πανεπιστημίου μέχρι αργά το βράδυ.

Η Θεσσαλονίκη βρέθηκε σε κατάσταση πολιορκίας στη ΔΕΘ, όπου οι αστυνομικοί άρχισαν να απαντούν με χημικά, έπειτα από επεισόδια που σημειώθηκαν από τις έξι και μισή μέχρια αργά το βράδυ με τους οδηγούς ταξί στην πύλη της ΧΑΝΘ.

Πάνω από 8.000 (!) ταξιτζήδες έριξαν τα κιγκλιδώματα που είχε στήσει η αστυνομία στη ΔΕΘ, άρχισαν να πετούν πλαστικά μπουκάλια, αβγά, ντομάτες και να συγκρούονται με τα ΜΑΤ. Εκτός, όμως από τα χημικά που έπεσαν βροχή, ΜΑΤ και ταξιτζήδες ξεκίνησαν έναν απίστευτο πετροπόλεμο, ξηλώνοντας τα πάντα γύρω από τη ΔΕΘ ακόμη και δέντρα. Στην ομάδα των ταξιτζίδων αργότερα παρεισφρύσαν και αναρχικοί που άρχισαν να πετούν ό,τι βρουν μπροστά τους στα ΜΑΤ και να καίνε κάδους σκουπιδιών.

Είναι χαρακτηριστικό πως η έκταση της συγκέντρωσης των οδηγών ταξί και των 2.000 οπαδών του Ηρακλή ήταν τέτοια που προκάλεσε ασφυχτικό μποτιλιάρισμα σε όλους τους δρόμους της συμπρωτεύουσας που οδηγούσαν στη ΔΕΘ με αποτέλεσμα οι άλλες συγκεντρώσεις των ΠΑΜΕ, ΣΥΡΙΖΑ, φοιτητών, των εργατικών συνομοσπονδιών και των Αγανακτισμένων δεν κατάφεραν να φτάσουν στο Βελλίδειο, όπου πραγματοποίησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης, ότι οι αστυνομικοί μέχρι αργά το βράδυ σταματούσαν νεαρούς για έλεγχο ταυτοτήτων και προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές και δύο συλλήψεις.
Read more...

«Ο αγώνας δεν τελείωσε» Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να παραμείνει στο ευρώ, διεμήνυσε ο Γ. Παπανδρέου

«Να δουλέψουμε μαζί ώστε η κρίση να γίνει ευκαιρία για αλλαγές προς το καλύτερο» ζήτησε ο πρωθυπουργός
«Να δουλέψουμε μαζί ώστε η κρίση να γίνει ευκαιρία για αλλαγές προς το καλύτερο» ζήτησε ο πρωθυπουργός
Θεσσαλονίκη
«Πήραμε την απόφαση να δώσουμε μάχη για να αποφύγουμε μία καταστροφή για τη χώρα και τον πολίτη, τη χρεοκοπίας και να μείνουμε στο ευρώ» τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το βράδυ του Σαββάτου.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει όλες εκείνες τις μεγάλες τομές που θα επιτρέψουν στη χώρα μας να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητές της και σημείωσε ότι στόχος είναι να ξεφύγουμε όλοι από τους περιοριστικούς ορίζοντες του μικρόκοσμού μας και να κοιτάξουμε το κοινό συμφέρον μας.
«Πρώτη προτεραιότητα μας: Μία σίγουρη πορεία. Να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία» είπε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη διόγκωση των ελλειμμάτων και του χρέους μετά το 2004, που, όπως είπε, οφείλεται στην κακοδιαχείριση, τη σπατάλη, την πελατειακή πολιτική, την καταπάτηση κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης.

Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση «να δώσουμε μάχη για να αποφύγουμε μία καταστροφή για τη χώρα και τον πολίτη, τη χρεοκοπία, να μείνουμε στο ευρώ» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «αυτό σήμαινε και σημαίνει δύσκολες αποφάσεις, σήμαινε και σημαίνει αναγκαίες θυσίεςμ με διακιοσύνη ναι, αλλά πάντως θυσίες».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέθηκε στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, λέγοντας ότι «αυτή την προσπάθεια δεν έχουμε το δικαίωμα να την αφήσουμε στη μέση, γιατί αν μείνει στη μέση, θα έχουν πάει χαμένες οι θυσίες».

«Πρώτη μας προτεραιότητα λοιπόν, η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι θα λάβουμε και όποιες άλλες αποφάσεις πρέπει, θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να σταθεί όρθια η χώρα».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους της και θα πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, κάνοντας όλα όσα πρέπει προς το σκοπό αυτό.

Η συζήτηση για την ανάπτυξη, ανέφερε, δεν μπορεί να είναι αφηρημένη και προσέθεσε ότι πρώτη προϋπόθεση είναι η δημοσιονομική εξυγίανση και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει μία χώρα ταυτισμένη με την ποιότητα και ανταγωνιστική και ότι μπορούμε να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις του τότπου από τα εμπόδια και να πετύχουμε ένα φιλικό επενδυτικό κλίμα.

Στη συνέχεια, είπε ότι η ελληνική οικονομία ήταν αιχμάλωτη ενός κρατικοδίαιτου και πελατειακού συστήματος» και αναφέρθηκε στα συντεχνικά μικροσυμφέροντα και στα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, «ενάντια στα οποία», όπως είπε, «παλεύουμε».

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε και για τις αποκρατικοποιήσεις, που «δεν αποτελούν απλώς ένα τρόπο να μειώσουμε το χρέος μας», αλλά «αποτελούν ένα βασικό αναπτυξιακό εργαλείο».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή και την ενέργεια, κλάδους από τους οποίους η ελληνική οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί, «αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματά μας».

Όπως ανακοίνωσε, στον τομέα της ενέργειας, πως η Ελλάδα ξεινά έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης «και η απόφαση για τη σχετική προκήρυξη υπογράφεται άμεσα».

Επίσης, μίλησε για τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, την Παιδεία, την Υγεία, το Ασφαλιστικό και τα προγράμματα κατά της ανεργίας, όπου όπως είπε θα διατεθούν πάνω από 3,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι έχει μεγάλη σημασία «να χτίσουμε ένα κράτος ευνομίας και δικαιοσύνης», καθώς «η ανάπτυξη της χώρας εξαρτάται άμεσα και από τη δυνατότητά μας να εφαρμόζουμε τους νόμους».

Αμέσως μετά μίλησε για τη «γάγγραινα» της φοροδιαφυγής, τονίζοντας ότι η δημοσιοποίηση του καταλαόγου των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου «αποδεικνύει τη βούληση μας» ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει τη μάχη αυτή μέχρι το τέλος.

Όπως ανέφερε, θα ακολουθήσει σύντομα η δημοσιοποίηση ονομάτων μεγαλοοφειλετών φυσικών προσώπων.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σύστημα, ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε νόμο για τις εκλογικές δαπάνες, θα ανοίξει το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος, θα προωθήσει νέο πλαίσιο για τα δημοψηφίσματα και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα φέρει στη Βουλή νέο εκλογικό νόμο.

Αναφερόμενος στις τράπεζες, ζήτησε να σεβασθούν τη στήριξη που έχει δώσει το κράτος στο πιστωτικό σύστημα με τη μορφή των εγγυήσεων και υπογράμμισε ότι «απόφαση μου είναι, όποια τράπεζα χρειασθεί κεφαλαιακή ενίσχυση από το κράτος, να τη λάβει μέσα από κοινές μετοχές, ώστε το κέρδος της διάσωσής της να πάει σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα και στον Έλληνα φορολογούμενο».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει «να δουλέψουμε μαζί ώστε η κρίση να γίνει ευκαιρία για αλλαγές προς το καλύτερο», καθώς «η καταστροφή δεν είναι, ούτε θα μπορούσε να είναι ευκαιρία για κανέναν».

» Θα παλέψω για την Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας και καλώ όλους να παλέψουμε μαζί», σημείωσε και κατέληξε λέγοντας ότι «εγώ δεν είμαι εδώ για τη θέση ή την εκλογή του. Είμαι εδώ για να πετύχουμε μαζί. Και σας υπόσχομαι ότι μαζί θα πετύχουμε».

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Βοήθεια ύψους 80 δισ. δολαρίων υπόσχεται η G8 στις αραβικές χώρες

Στηρίζουν την «αραβική άνοιξη»


Η διμερής βοήθεια των χωρών της G8 προς Αίγυπτο, Τυνησία, Μαρόκο και  Ιορδανία αναμένεται να αυξηθεί και να φθάσει από τα 20 δισ. σε περίπου 40 δισ. δολάρια
Η διμερής βοήθεια των χωρών της G8 προς Αίγυπτο, Τυνησία, Μαρόκο και Ιορδανία αναμένεται να αυξηθεί και να φθάσει από τα 20 δισ. σε περίπου 40 δισ. δολάρια (Φωτογραφία: Reuters )


Μασσαλία, Γαλλία
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των Οκτώ (Καναδάς, Ιαπωνία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βρετανία και Ρωσία) υποσχέθηκαν να διπλασιάσουν τη βοήθειά τους προς τις αραβικές χώρες, η οποία μπορεί να φθάσει περίπου τα 80 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν.

Οι υπουργοί αποφάσισαν να επεκτείνουν το πρόγραμμα στήριξης της Αιγύπτου και της Τυνησίας που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Ντοβίλ, τον περασμένο Μάιο, ώστε αυτό να συμπεριλάβει το Μαρόκο και την Ιορδανία.

Το πρόγραμμα που θα χρηματοδοτήσει τις προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις θα προστεθεί στην οικονομική βοήθεια που θα χορηγήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Γάλλος υπουργός σε συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί δεσμεύτηκαν να διπλασιάσουν τη βοήθειά τους στα 38 δισεκατομμύρια δολάρια και ότι και η διμερής βοήθεια των χωρών της G8 αναμένεται να αυξηθεί και να φθάσει από τα 20 δισ. σε περίπου 40 δισ. δολάρια.


ΑΠΕ/Γαλλικό


Read more...

Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας



Με τους Αγανακτισμένους να δίνουν το «παρών» στα τρία σημεία προσυγκέντρωσης που έχουν καθορίσει (Λευκός Πύργος, Βασ. Γεωργίου και έξω από το κτίριο του πρώην 424 στρατιωτικού νοσοκομείου) συνεχίζονται το Σάββατο οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή την 76η Διεθνή Έκθεση.

Καθώς πλησιάζει η ώρα ... για την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στους παραγωγικούς φορείς της πόλης (στις 8 το βράδυ, στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης) εντείνονται και τα αστυνομικά μέτρα στο κέντρο και ιδιαίτερα στην περιοχή γύρω από το χώρο της ομιλίας του πρωθυπουργού.

Πρωτοφανή μέτρα

Τα μέτρα που έχει λάβει φέτος η Ελληνική Αστυνομία είναι πρωτοφανή -πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση στη ΔΕΘ- με σχεδόν 6.000 αστυνομικούς να φρουρούν κάθε γωνιά του κέντρου.

Ήδη, έχει στηθεί στην οδό Μ. Ανδρόνικου -από το ύψος της πλατείας της ΧΑΝΘ- και στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου (στη διασταύρωση με τη Μ. Αλεξάνδρου) ο μεταλλικός φράχτης που ήρθε από την Αθήνα για να ενισχύσει στο μέγιστο τα μέτρα ασφαλείας.

Εκτός από τον φράχτη, που το καλοκαίρι είχε χρησιμοποιηθεί στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται και ο «Αίας», η αντλία ρίψης νερού που αποκτήθηκε τα τελευταία χρόνια από την Αστυνομία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις γενικευμένων επεισοδίων.

Επίσης, κλούβες και κιγκλιδώματα έχουν στηθεί περιμετρικά του συνεδριακού κέντρου «Ι.Βελλίδης», το οποίο έκαναν «φύλλο και φτερό» νωρίτερα οι αστυνομικοί, όπως και τους γύρω χώρους. Όποιος θέλει να προσεγγίσει το Βελλίδειο θα πρέπει, εκτός της πρόσκλησης, να φέρει μαζί του και την αστυνομική του ταυτότητα.

Οι κινητοποιήσεις

«Ραντεβού» στη Θεσσαλονίκη έχουν δώσει και οι ιδιοκτήτες ταξί από διάφορες πόλεις, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν περί τις 6 το απόγευμα πορεία, πεζή, μέχρι το συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελίδης».

Την ίδια ώρα (6 μ.μ) ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ και ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ έξω από το Κατσάνειο θα συγκεντρωθούν οπαδοί του Ηρακλή και στην Καμάρα μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές.

Στις 6:30 μ.μ. του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν και μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω».

Με μαύρες κορδέλες, ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των μισθών τους, ενώ εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ έχουν αναρτήσει πανό στην πρόσοψη του κτιρίου της επιχείρησης, κατά της ιδιωτικοποίησής της.

Κλειστοί οι δρόμοι

Εξαιτίας των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων, κλειστοί είναι κεντρικοί δρόμοι της πόλης, με την κυκλοφορία όλων των οχημάτων να απαγορεύεται στις οδούς:

Λ. Στρατού (από Καυταντζόγλου μέχρι πλατεία ΧΑΝΘ), Γ' Σεπτεμβρίου (από Μ. Ανδρόνικου μέχρι Εγνατία), Β. Όλγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), Β. Γεωργίου (από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου), Λ. Νίκης (από 26ης Οκτωβρίου μέχρι πλ. Λευκού Πύργου), Κ. Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι Γ' Σεπτεμβρίου), Εγνατία (από Λαγκαδά μέχρι Γ' Σεπτεμβρίου) και Εθνικής Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι πλ. Λευκού Πύργου).

Μέχρι και το πέρας των διαδηλώσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από ανατολικά προς δυτικά μέσω των οδών Κατσιμίδη- Περιφερειακής οδού - Αγ. Δημητρίου - Κασσάνδρου και από δυτικά προς ανατολικά μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου - Αγ. Δημητρίου και Περιφερειακής οδού, καθώς και από Λ. Νίκης.

Επιπλέον, έως και το μεσημέρι της Κυριακής δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στις οδούς: Λ. Στρατού (από Καυταντζόγλου μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ) Ν. Γερμανού (από Πλ. Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ) Γ΄ Σεπτεμβρίου (από Μ. Ανδρόνικου μέχρι Αγ. Δημητρίου) Αγ. Δημητρίου (από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ' Σεπτεμβρίου) Εθνικής Αμύνης (από Αγ. Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου) Τσιμισκή (από Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. μέχρι Εθνικής Αμύνης) Εγνατία (από Πλατεία Συντριβανίου μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου) Γ. Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου) Αρμενοπούλου (από Μελενίκου μέχρι Εθνικής Αμύνης) Ν. Ζέρβα (από Β. Γεωργίου μέχρι Λ.Στρατού) Γκύζη (από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι Β.Γεωργίου) Μ.Αλεξάνδρου (από Πλ. Ηλεκτρικής μέχρι Αγ. Τριάδος) Μ. Ανδρόνικου (από Πλ. Ηλεκτρικής μέχρι Πλ. ΧΑΝΘ) Αγίας Τριάδος (από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι Βασ.Γεωργίου) και στους υπόλοιπους δρόμους περιμετρικά του ξενοδοχείου "Μακεδονία Παλλάς".

Εξάλλου, μέχρι και τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής απαγορεύεται η στάση και στάθμευση στις οδούς Αγγελάκη (σε όλο το μήκος της) και στην Ανώνυμη Οδό έναντι του Γ΄Σ.Σ. (από Λ. Στρατού μέχρι Βασ. Γεωργίου).
NEA



Read more...

Έγιναν τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης...



Ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια της φετινής διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. «Η Ελλάδα μπορεί να τα... καταφέρει», δήλωσε ο υπουργός.

«Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας, να μειώσουμε το σπάταλο κράτος, να βελτιώσουμε ριζικά το επιχειρηματικό περιβάλλον, να συγκρουστούμε με όλα τα δεσμά που κρατούν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και την παραγωγικότητα της χώρας καθηλωμένες, να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή», όπως είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

«Και η Ευρώπη πρέπει επίσης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κινηθεί γρήγορα στην υλοποίηση της απόφασης της 21ης Ιουλίου, για να πάψει το μαρτύριο του Σίσυφου για τον ελληνικό λαό.

Η αδράνεια είναι καταστροφική για όλους μας. Και πρώτοι εμείς ανοίγουμε το βήμα και πάμε μπροστά για να χτίσουμε τη Νέα Ελλάδα που αξίζουμε. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει», κατέληξε.

Νωρίτερα ο κ. Χρυσοχοΐδης παρέστη στον αγιασμό, που τελέστηκε από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο.

Στα εγκαίνια παρέστησαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης και ο υφυπουργός Αναπτυξης, Θάνος Μωραίτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιος Σώκος, ο γενικός γραμματέας Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, ο πρόεδρος της Διεθνούς Εκθέσεως Θεόδωρος Σούμπασης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HELEXPO Πάρης Μαυρίδης.

Κατά τη διάρκεια του αγιασμού ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος ανέγνωσε μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και στη συνέχεια μνημόνευσε «για πρώτη φορά και συνειδητά» την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη μεταξύ άλλων για «ενότητα, συναντίληψη, αγάπη, τιμή, σεβασμό και πνεύμα θυσίας για την πατρίδα, εμμονή και συνέπεια στην πνευματική παράδοση της χώρας, την ορθοδοξία».
TANEA



Read more...

Πόλη-φάντασμα η Θεσσαλονίκη! Λούφαξαν τα αδέσποτα...



Μόνο εξαθλιωμένοι μπάτσοι και καλοταισμένοι πολιτικοί συντάκτες κυκλοφορούν...
kourdistoportocali
Από τον (πολεμικό ανταποκριτή) Πέτρο Κατσάκο

Άλλες χρονιές αυτή τη μέρα η Θεσσαλονίκη έσφυζε από ζωή, από νωρίς το πρωί. Οι δρόμοι πήχτρα στην κίνηση, το μποτιλιάρισμα ήταν μεγαλύτερο από το σύνηθες,οι καταστηματάρχες είχαν μια χρυσή ευκαιρία να... πουλήσουν στους πάσης φύσεως επισκέπτες...

Σήμερα, η Θεσσαλονίκη που βλέπω είναι μια άδεια πόλη! Ελάχιστος κόσμος στους δρόμους, ακόμη λιγότερα αυτοκίνητα, καθώς οι απαγορευτικές κορδέλες υπάρχουν παντού, κλειστές καφετέριες και εστιατόρια, που διαμαρτύρονται για τον ΦΠΑ που πήγε από το 13% στο 23%.

"Άλλες χρονιές ήταν μια μέρα γιορτής, σήμερα μοιάζει με μέρα πένθους" λέει στην κάμερα του protothema.gr ο Παναγιώτης Τσόγκας, πρόεδρος Συνδέσμου Καταστημάτων Εστίασης Θεσσαλονίκης για το καυτό αυτό θέμα...


Σάμπως, όμως, είναι κλειστά μόνο τα μαγαζιά που δραστηριοποιούνται στην εστίαση; Πέρα από τις βιτρίνες που έχουν εδώ και μήνες, λόγω της κρίσης, λουκέτο, πολλοί καταστηματάρχες δεν άνοιξαν σήμερα. Κάπου ο φόβος για επεισόδια, κάπου και η διάθεσή τους να εκφράσουν με κάποιο τρόπο τη διαμαρτυρία τους για τα μέτρα του Μνημονίου και το Μεσοπρόθεσμο, κάπου και η καλοκαιρία που έχει οδηγήσει πολύ κόσμο από χτες στην Χαλκιδική για μια βουτιά.

Ησυχία, ερημιά, ελάχιστος κόσμος, η ίδια εικόνα παντού, Μητροπόλεως, Τσιμισκή, Νίκης, Εγνατία. Ακόμη και στην Πλατεία Αριστοτέλους! Εκεί όπου άλλες χρονιές γινόταν το έλα να δεις από τους πολιτικούς και τις συνοδείες τους με την παρέλαση για χειραψίες από το ένα στέκι στο άλλο. Τώρα τίποτε...

Η΄, μάλλον, κλούβες παντού! Αστυνομία παντού, μηχανές της ΔΙ.ΑΣ. παντού - ήδη από χτες το βράδυ με τους αναμμένους φάρους τους διέσχιζαν με θόρυβο την συμπρωτεύουσα, δείχνοντας οι "κυρίαρχοι του παιχνιδιού".

Σε λίγες ώρες βέβαια, το σκηνικό θα αλλάξει. Ήδη από τις 15.00 ξεκινούν οι πρώτες συγκεντρώσεις και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Βελλίδειο. Όπως μας λέει το spnews.gr, από Αθήνα και από Λάρισα, φτάνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι και φοιτητές για να διαδηλώσουν με τρένα και λεωφορεία. Και οι σταθμοί έχουν άλλο χρώμα, καθώς οι φοιτητές κυρίως, με τις κιθάρες τους, αλλά και τα συνθήματά τους δίνουν το στίγμα για τα αιτήματά τους.
Η ενημέρωση πριν ακριβώς από μία εβδομάδα από τα ΕΛΠΕ προς τους τρεις Κλάδους, ότι διακόπτουν τη παροχή καυσίμων αν δεν εξοφληθούν άμεσα, έχει θορυβήσει Στρατό και Αεροπορία.

www.protothema.gr/greece/article/?aid=144708



Read more...

«Ψαλίδι» στις συντάξεις του Δημοσίου ετοιμάζει η κυβέρνηση με νέα νομοθετική ρύθμιση

Μειώνεται το ποσοστό αναπλήρωσης


(Φωτογραφία: ICON )


Αθήνα
Νέα «βόμβα» ετοιμάζεται να ρίξει η κυβέρνηση στις συντάξεις του Δημοσίου, προωθώντας νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης τόσο για τους παλιούς όσο και για τους νέους ασφαλισμένους.

Η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο αυτό, καθώς η ενίσχυση του βασικού μισθού με το νέο μισθολόγιο θα άνοιγε το δρόμο για την αύξηση των συντάξεων. Έτσι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έβλεπαν μεν το συνολικό τους εισόδημα να μειώνεται με το νέο μισθολόγιο-καθώς καταργούνται τα επιδόματα-αλλά θα προσδοκούσαν σε μία μεγαλύτερη σύνταξη.

Ωστόσο, επειδή μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε πρόσθετη επιβάρυνση στις κρατικές δαπάνες, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί τη μείωση του ποσοστού της αναπλήρωσης για να περιορίσει κατ'επέκταση και το ύψος των συντάξεων.

Το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων, σύμφωνα με «Το Έθνος», αναμένεται να υποχωρήσει στο 60% από το 80% που ισχύει σήμερα για τους παλιούς ασφαλισμένους, ενώ το ίδιο ποσοστό θα ισχύσει και για όσους ξεκίνησαν να εργάζονται μετά το 1993.

Με τις νέες ρυθμίσεις η μείωση των συντάξεων μπορεί να ξεκινά από τα 142 ευρώ και να φτάνει έως και τα 393 ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ο Σόιμπλε διαψεύδει τα σενάρια που τον θέλουν να διαδέχεται τον Γιούνκερ στο Eurogroup

Σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Βερολίνο, Γερμανία
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διέψευσε το Σάββατο από τη Μασαλία, όπου συμμετέχει στη σύνοδο της G8, ότι είναι φαβορί για τη διαδοχή του Ζαν-Κλοντ Γιούκερ στην προεδρία του Eurogroup.

«Eίναι παράλογο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Μάρτιν Κράινμπάουμ, αναφερόμενος στο σχετικό δημοσίευμα του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού Focus.

«Όταν γίνεται αναφορά σε ονόματα, τις περισσότερες φορές επανέρχεται το όνομα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Εάν το θέλει, θα είναι» εκτιμούν ωστόσο διπλωμάτες, τους οποίους επικαλείται το Focus, το οποίο θα κυκλοφορήσει την Κυριακή.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Σόιμπλε θεωρείται φαβορί για τη διαδοχή, τον Ιανουάριο του 2012, του Λουξεμβούργιου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στη θέση του επικεφαλής της ομάδας των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Το περιοδικό τονίζει ότι ο διορισμός ενός Γερμανού στη θέση αυτή θεωρείται πιθανός και από διπλωμάτες που δεν είναι Γερμανοί.

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι σίγουρα κάποιος που είναι απολύτως κατάλληλος. Η Γερμανία πρέπει να ηγηθεί σε πολιτικό επίπεδο, αν η κουλτούρα της σταθερότητας πρέπει να επιβληθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος των ευρωβουλευτών της συντηρητικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας, Μάρκους Φέρμπερ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό


Read more...

Απροσπέλαστο το κέντρο της Θεσσαλονίκης...



Απροσπέλαστο είναι από τις 15.00 το μεσημέρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς τέθηκαν σε εφαρμογή τα ισχυρά αστυνομικά μέτρα και οι ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (δείτε βίντεο Νο.1, Νο.2) ενόψει των απογευματινών διαδηλώσεων και της ομιλίας του ... πρωθυπουργού στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Στήθηκε ο φράχτης

Τα μπλόκα των 7.500 αστυνομικών και οι κλούβες των ΜΑΤ άρχισαν να παρατάσσονται στις εισόδους του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ, ενώ έχει ήδη στηθεί και ο ειδικός μεταλλικός φράχτης γύρω από τις εγκαταστάσεις του Βελλιδείου.


Σε «θέση μάχης» βρίσκεται και ο «Αίαντας», η αντλία ρίψης νερού που αποκτήθηκε τα τελευταία χρόνια από την αστυνομία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις γενικευμένων επεισοδίων. Το θωρακισμένο όχημα που θα βρίσκεται σε επιφυλακή και ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί μόνο εάν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο, έχει χωρητικότητα περίπου έξι τόνων νερού και διαθέτει υποδοχείς για χρωστικές ουσίες και δακρυγόνα.
Κλειστοί οι δρόμοι

Σε ισχύ από τις 12.00 το μεσημέρι είναι ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που δεν επιτρέπουν την πρόσβαση με οχήματα στο κέντρο της πόλης και πιο συγκεκριμένα στις οδούς Λ. Στρατού (από Καυτατζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ), Γ' Σεπτεμβρίου (από Μ. Ανδρόνικου μέχρι Εγνατία), Β. Όλγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), Β. Γεωργίου (από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου), Λ. Νίκης (από 26ης Οκτωβρίου μέχρι πλατεία Λευκού Πύργου), Κ. Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι Γ' Σεπτεμβρίου), Εγνατία (από Λαγκαδά μέχρι Γ' Σεπτεμβρίου) και Εθνικής Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι πλατεία Λευκού Πύργου).

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από ανατολικά προς δυτικά μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Κασσάνδρου και από δυτικά προς ανατολικά μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Αγ. Δημητρίου και Περιφερειακής οδού καθώς και από τη Λ. Νίκης, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Ξεκινούν οι προσυγκεντρώσεις

Οι «Αγανακτισμένοι» έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται σε τρία σημεία (στο Λευκό Πύργο, στο κτίριο του Συστήματος Προσκόπων και στο παλιό 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο) και σχεδιάζουν να αποκλείσουν τις εισόδους της ΔΕΘ. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί μοτοπορεία των «Αγανακτισμένων» αυτοκινητιστών και μοτοσικλετιστών στις 17:00 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφετηρία το Α' ΚΤΕΟ στη Λαχαναγορά και προορισμό τον Λευκό Πύργο.

Παράλληλα, οι οδηγοί ταξί συγκεντρώνονται εδώ και λίγη ώρα στο Ιβανώφειο, για να πραγματοποιήσουν πεζή πορεία, διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Οι διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, αναμένεται να είναι μαζικότερες από κάθε άλλη φορά. Από τις 18.00 το απόγευμα οι διαδηλωτές θα αρχίσουν να μαζεύονται στα σημεία συγκέντρωσης με σκοπό να διαδηλώσουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι πορείες όλων των μπλοκ θα καταλήξουν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και του Βελλίδειου συνεδριακού κέντρου, όπου θα πραγματοποιηθεί στις 20.00 η ομιλία του πρωθυπουργού

Στις 18:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου θα συγκεντρωθούν τα μέλη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, μαζί με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και την Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων.

Ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ που καλεί τα μέλη του στην πλατεία Αριστοτέλους στις 18.30.

Στις 18:00 στην Καμάρα θα συγκεντρωθούν τα πρωτοβάθμια σωματεία, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστικών ομάδων.

Την ίδια ώρα, από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ θα ξεκινήσουν την πορεία τους οι φοιτητικοί σύλλογοι, που αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο για την παιδεία.

Μεγάλα πανό διαμαρτυρίας σε κεντρικά κτίρια

Στη θέση του θα παραμείνει το μεγάλο πανό που ανήρτησαν χθες μέλη του ΠΑΜΕ στο νέο δημαρχείο κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, σύμφωνα με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Όπως δήλωσε σήμερα το πρωί στο περιθώριο των εγκαινίων της 76ης ΔΕΘ, «το πανό θα φύγει όταν θα φύγει ο πρωθυπουργός. Δεν ενοχλεί κανέναν εκεί».

Υπενθυμίζεται ότι στο πανό αναγράφεται: «Κόβουν μισθούς συντάξεις, μας πετούν στην ανεργία, μας φορτώνουν χαράτσια, λαϊκή συμμαχία έναντι στη συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΕΕ, Όλοι με το ΠΑΜΕ Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 6:30 Πλατεία Αριστοτέλους ΠΑΜΕ».

Στο μεταξύ, πριν από λίγη ώρα, ένα γιγαντιαίο πανό κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ ανήρτησαν και οι εργαζόμενοι στο κτίριο της επιχείρησης στην οδό Εγνατία. Οι εργαζόμενοι, που αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών στις απογευματινές κινητοποιήσεις, γράφουν μεταξύ άλλων στο πανό: «Φθηνό νερό για το λαό δε γίνεται με μονοπώλιο ιδιωτικό. Το Μεσοπρόθεσμο υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας. Η ΕΥΑΘ δεν πωλείται».

Έκλεισαν τα εμπορικά καταστήματα

Έκλεισαν τα καταστήματά τους από τις 15.00 οι επιχειρηματίες του κέντρου, ύστερα από προτροπή του Εμπορικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης, για να προστατευτούν από τυχόν επεισόδια που θα ακολουθήσουν τις διαδηλώσεις, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να αποφύγουν ζημιές στα καταστήματά τους.

Κλειστά παραμένουν από το πρωί και τα περισσότερα καφέ και εστιατόρια, καθώς οι ιδιοκτήτες τους διαμαρτύρονται για την αύξηση του ΦΠΑ σε 23%.
real.gr



Read more...

Συνάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου με τον μητροπολίτη Άνθιμο στη Θεσσαλονίκη

Συζήτηση για μεταμοσχεύσεις και ναρκωτικά

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Θεσσαλονίκη
Συνάντηση με τον μητροπολίτη Άνθιμο για θέματα που αφορούν την προώθηση των μεταμοσχεύσεων και τη συνεργασία στην προσπάθεια που καταβάλει η πολιτεία για στήριξη και επανένταξη των τοξικομανών, είχε το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στη Θεσσαλονίκη.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να είναι «ουραγός» στις μεταμοσχεύσεις, σημείωσε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να πειστεί η κοινή γνώμη για την αναγκαιότητά τους και τόνισε ότι η εκκλησία έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στην κατεύθυνση αυτή.

«Στην περίπτωση των μεταμοσχεύσεων δεν επιτρέπεται η Ελλάδα να έχει καταστεί ουραγός και στα Βαλκάνια, όχι μόνο στην Ευρώπη, με τέσσερις μεταμοσχεύσεις, ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Πρέπει να φτάσουμε στα επίπεδα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, ή εν πάση περιπτώσει πολύ γρήγορα να αποκτήσουμε διψήφιο αριθμό» τόνισε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των κέντρων μονάδων υποκατάστασης μεθαδόνης στα νοσοκομεία, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης «το ένα μετά το άλλο» εντάσσονται στον σχεδιασμό (Άγιος Δημήτριος, 424 στρατιωτικό νοσοκομείο), ενώ έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου θα ενταχθούν και περιφερειακά νοσοκομεία (Δράμας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης).

«Τα νοσοκομεία θα υπερκαλύψουν τη λίστα και έως το τέλος Οκτωβρίου δε θα υπάρχει και αναμονή», πρόσθεσε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Άνθιμος επιβεβαίωσε την καλή συνεργασία που υπάρχει με την πολιτεία και τη διάθεση να επιλυθούν και να προωθηθούν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

G7: στηρίζουν τις τράπεζες, ζητούν ανακεφαλαιοποίηση

Κοινό ανακοινωθέν από Μασσαλία


http://img.protothema.gr/1CA1A8F99C2F6AFAFB69B17A9D47DA26.jpg
Την αποφασιστικότητα τους να «στηρίξουν τον τραπεζικό κλάδο ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της – προς το παρόν – αδύναμης παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης» διατράνωσαν για μία ακόμη φορά οι υπουργοί Οικονομικών και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών των μεγαλύτερων οικονομικά κρατών του κόσμου (G7), που επί διήμερο συζήτησαν τα της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης στον πλανήτη, επιβεβαίωσαν τις μεταξύ τους διαφορές αλλά και συγκλίσεις και τέλος χρησιμοποίησαν την ίδια πάνω – κάτω ρητορική που χρησιμοποιούν από το ξεκίνημα της κρίσης, για να «πείσουν» τις αγορές πως … έχουν γνώση οι Φύλακες!

Στο κοινό τους ανακοινωθέν, από τη Μασσαλία όπου συνεδριάζουν για δεύτερη ημέρα σήμερα, οι οικονομικοί ταγοί των Επτά τόνισαν την αποφασιστικότητα τους να « λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν την ανθεκτικότητα του τραπεζικού συστήματος και των χρηματοοικονομικών αγορών». Κάτι που θα επιτευχθεί με την παροχή «ανάλογα με τις ανάγκες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, ρευστότητας προς τις τράπεζες!!!

Μίλησαν και πάλι για την ανάγκη διαφύλαξης της σταθερότητας των τιμών και επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για «συναλλαγματικές ισοτιμίες που θα καθορίζονται από τις αγορές».

Επί της ουσίας δηλαδή δεν μας είπαν κάτι νέο, κάτι απτό για το πώς θα αντιμετωπίσουν την κρίση που εδώ και περισσότερους από 24 μήνες – κι ενώ oι G7, οι G20, η ΕΕ, το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ κι όποιος άλλος έχουν συνεδριάσει επί τούτου πάνω από 10 φορές – εξακολουθεί να ταλανίζει τη διεθνή οικονομία και να συνιστά την υπ’ αριθμόν ένα απειλή για τη σταθερότητα του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Επί της ουσίας αυτό στο οποίο κατέληξαν αυτή τη φορά οι G7 είναι στην ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών, αφού αυτές έχουν το μείζον πρόβλημα με την κρίση χρέους, τη στιγμή που οι αμερικανικές προετοιμάζονται για την περιβόητη «ποσοτική χαλάρωση 3» του κυρίου Μπερνάνκε και η αμερικανική οικονομία για το νέο «πακέτο Ομπάμα» που ήδη χαιρετίζουν οι περισσότεροι αναλυτές …

Στη συνέχεια της ημέρας οι Επτά θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και με τη Ρωσία για να συζητήσουν τις γεωπολιτικές ανατροπές στην ευρύτερη περιοχή της «αραβικής Μεσογείου» και τα νέα «καυτά μέτωπα» που ανοίγουν. Ήδη δηλώνουν όλοι σύμφωνοι να παράσχουν «στήριξη στη νέα πολιτική εποχή στην οποία έχουν μπει αρκετά κράτη της περιοχής». ..

Read more...

«Χωρίς καμία ωραιοποίηση» της κατάστασης, η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Ή μέτρα ή βυθιζόμαστε

O πρωθυπουργός θα απευθύνει μήνυμα «εθνικής συστράτευσης» προς τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας
O πρωθυπουργός θα απευθύνει μήνυμα «εθνικής συστράτευσης» προς τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας (Φωτογραφία: Motionteam )


Αθήνα
Με απόλυτη ειλικρίνεια και χωρίς καμία ωραιοποίηση για την οικονομική κατάσταση της χώρας αναμένεται να μιλήσει ο πρωθυπουργός στην 76η ΔΕΘ, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στενοί συνεργάτες του. Τονίζουν ότι ο κ. Παπανδρέου θα αναφερθεί στις προκλήσεις και στους κινδύνους, αλλά και στις προοπτικές και στις ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν από την κρίση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως αναφέρουν συνεργάτες του στα Νέα Σαββατοκύριακο, θα αφιερώσει ένα τμήμα της ομιλίας του στο «πώς φτάσαμε ώς εδώ» και θα επισημάνει στοιχεία που «δεν θα αφήσουν ανέγγιχτη καμία περίοδο της μεταπολίτευσης». Θα πρόκειται, συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, για μια «γενναία προσέγγιση της αλήθειας χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς μικροκομματικές αντιλήψεις».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει μήνυμα «εθνικής συστράτευσης» προς τη δημιουργική Ελλάδα σε μια ακόμη προσπάθεια να υπάρξει επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Αναφέρεται ακόμη ότι θα προσπαθήσει να δώσει μια προοπτική για τη συνέχεια και θα παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη για την έξοδο από την κρίση. Ο οδικός χάρτης, σημειώνουν οι συνεργάτες του, «θα παράσχει ασφάλεια και ελπίδα στην ελληνική οικογένεια η οποία πλήττεται ιδιαίτερα από τα μέτρα που ελήφθηαν το τελευταίο διάστημα».

Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η συμφωνία που επιτέυχθηκε με την ΕΕ την 21η Ιουλίου, και γι' αυτό το λόγο θα ήταν παράλογο από μέρους μας να αντιμετωπίσουμε εχθρικά σε αυτή τη φάση Ευρωπαίους εταίρους μας.

Απροσπέλαστο το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Απροσπέλαστο είναι από το μεσημέρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης, τέθηκαν σε ισχύ μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω των προγραμματισμένων διαδηλώσεων που κορυφώνονται σήμερα.

Επί ποδός βρίσκονται περίπου 6.000 αστυνομικοί για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ ήδη στήθηκε ο φράχτης στην οδό Μανώλη Ανδρόνικου, σε μικρή απόσταση από το Βελλίδειο.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Θα υλοποιήσουμε με κάθε κόστος τις δεσμεύσεις μας, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

«Χρειαζόμαστε ένα ντου προς τα μπρος»

Όποιος πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει καταστραφεί και δεν υπάρχει ελπίδα, δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα είπε ο υπουργός Οικονομικών
Όποιος πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει καταστραφεί και δεν υπάρχει ελπίδα, δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα είπε ο υπουργός Οικονομικών (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της με κάθε κόστος έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ). Τόνισε ότι είναι πολύ κρίσιμο για τη χώρα το επόμενο δίμηνο και πρόσθεσε ότι χρειάζεται να γίνει «ένα ντου προς τα μπρος». Χαρακτήρισε κακούγουστα αστεία τις φήμες περί πτώχευσης της Ελλάδας μέσα στο Σαββατοκύριακο και τόνισε ότι στοχεύουν «στο ευρώ και στην καρδιά της ευρωζώνης» και όχι στην Ελλάδα καθεαυτήν.

Ο υπουργός είπε ότι αν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου εκπληρωθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις, σε σχέση με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου για την ελληνική οικονομία, «θα αλλάξει η ατμόσφαιρα και θα αποσυμφορηθεί η χώρα».

Πρόσθεσε ότι «αν δεν κάνουμε "ντου", φυγή προς τα μπρος, δεν θα μπορέσουμε να καθησυχάσουμε τους εαυτούς μας, τις αγορές και τους εταίρους μας». Κατά τον ίδιο, για την ανάσχεση της ύφεσης απαιτείται να εφαρμοστούν πλήρως οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και να αντληθούν το ταχύτερο οι απαιτούμενοι πόροι από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα διεθνώς.

«Κάθε ώρα αυτών των δύο μηνών μετράει ως χρόνος από άποψη προσπάθειας. Στο διάστημα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, προωθώντας τις διαρθρωτικές αλλαγές, εκτελώντας τον προϋπολογισμό και σχεδιάζοντας έναν αξιόπιστο προϋπολογισμό για το 2012 και να προχωρήσουμε στις ιδιωτικοποιήσεις. Επίσης, […] πρέπει να έχει λυθεί το θέμα των εγγυήσεων και να έχει συντελεστεί ο PSI μέχρι τέλους Οκτωβρίου» εξήγησε και συμπλήρωσε ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο και δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για αδράνεια, ούτε για οπισθοχώρηση.

Αναφερόμενος στη λίστα των 6.000 νομικών προσώπων-οφειλετών του Δημοσίου, με τις συσσωρευμένες οφειλές των 32 δισ. ευρώ, ο κ.Βενιζέλος σημείωσε: «Αν παίρναμε το 10% από αυτά τα 32 δισ. θα είχαμε λύσει το πρόβλημα της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2011 και ενδεχομένως του 2012».

Πρόσθεσε ότι το πιο καθαρό μήνυμα, που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στην τρέχουσα συγκυρία, είναι: «Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το συγκυριακό πολιτικό κόστος, να ανταποκριθούμε πλήρως έναντι των εταίρων μας».

Σημείωσε ότι θα ήταν «τραγικό ιστορικό λάθος να θεωρήσουμε ότι οι διαρθρωτικές ανάγκες, που έχει η χώρα, επιβάλλονται έξωθεν». Πρόσθεσε ακόμη ότι θα βγούμε από την κρίση και θα υπάρχουν περιθώρια για να παίξουμε το συμβατικό πολιτικό παιχνίδι, αλλά «όχι τώρα, όχι στα επόμενα δύο χρόνια».

Για τις φήμες περί πτώχευσης

«Όποιοι νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι ο εύκολος στόχος, ο αποδιοπομπαίος τράγος, το αρνητικό πρότυπο του Νότου, τελικά στρέφονται κατά του εαυτού τους, κατά του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης», είπε ο κ.Βενιζέλος και συμπλήρωσε ότι «έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να απαντάμε στη σπέκουλα και την οργανωμένη φημολογία κατά του ευρώ».

Προειδοποίησε δε, ότι «αν εμείς εδώ μόνοι μας δεν σταματήσουμε να ανακυκλώνουμε φήμες και να καταβυθιζόμαστε σε εθνική μεμψιμοιρία, δεν θα σταματήσουν και οι απέξω να διακινούν φήμες και να παίζουν κακόγουστα παιχνίδια ες βάρος της χώρας».

Ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι η ελληνική οικονομία αντιπροσωπεύει μόλις το 2% του κοινοτικού ΑΕΠ και κάτι λιγότερο από το 3% του συνολικού δημόσιου χρέους της ευρωζώνης. Υπάρχουν, είπε, χώρες που από μόνες τους ισοδυναμούν με το 25% του χρέους της ευρωζώνης, ενώ το συνολικό -διογκωμένο- χρέος της Ελλάδας ισούται με τις ετήσιες δανειακές ανάγκες μιας μεγάλης χώρας της Νότιας Ευρώπης, που μετέχει στη ζώνη του ευρώ.

«Τα μεγέθη της Ελλάδας» πρόσθεσε «δεν τη μετατρέπουν σε καταλύτη για το μέλλον και την επιβίωση του ευρώ. Αν όμως η ευρωζώνη δεν μπορεί να λύσει το ελληνικό πρόβλημα, δεν μπορεί να λύσει και το δικό της δομικό πρόβλημα». Κατά τον κ. Βενιζέλο, η Ελλάδα δεν διαχειρίζεται μόνη της το χρηματοικονομικό σύστημα ούτε τη σφαίρα της πραγματικής οικονομίας.

Συμπλήρωσε, πάντως, ότι η Ελλάδα δημιουργεί προβλήματα στον εαυτό της και συνιστά πρόβλημα και για τους εταίρους της, οι οποίοι την έχουν στηρίξει και τη στηρίζουν συστηματικά με συνολικούς εγκεκριμένους πόρους 219 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα είχε επισημάνει ότι όποιος πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει καταστραφεί και δεν υπάρχει ελπίδα, δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Με τη βοήθεια του Εθνικού Τυπογραφείου η εκτύπωση των σχολικών βιβλίων για το Γυμνάσιο

Το Σάββατο ξεκινά η αναπαραγωγή


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα

Με το Εθνικό Τυπογραφείο συνεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να υποβοηθηθεί η αναπαραγωγή και διανομή των σχολικών βιβλίων σε μαθητές του Γυμνασίου, όπως δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας σε εκδήλωση των ΣΕΠΕ και ΣΕΠΒΕ στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέππα, το Εθνικό Τυπογραφείο ξεκινάει από το Σάββατο την αναπαραγωγή 50.000 τευχών, δύο ανά κάθε μαθητή της Γ’ Γυμνασίου με τις πρώτες 40 σελίδες πέντε μαθημάτων έκαστο.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης χαρακτήρισε θετική πρωτοβουλία την προθυμία των υπαλλήλων του Εθνικού Τυπογραφείου να εργαστούν το Σαββατοκύριακο για το σκοπό αυτό.

Όπως είπε, θα ακολουθήσει συνεχόμενη αντίστοιχη προσπάθεια για 6-7 ημέρες την εβδομάδα για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αναδρομικά από 1 Ιανουαρίου η ειδική εισφορά 1% για τους δημοσίους υπαλλήλους

Θα παρακρατείται από τη μισθοδοσία


(Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Οδηγίες για την εφαρμογή της παρακράτησης του 1% των αποδοχών των εργαζομένων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα υπέρ του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ως ειδική εισφορά, δίνει με εγκύκλιό του (16287/1375 - 07/09/2011), ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η ειδική εισφορά ισχύει αναδρομικά από την πρώτη του χρόνου και οι εισφορές που αναλογούν στο χρονικό διάστημα από 1.1.2011 έως 31.7.2011 θα πρέπει να κατανεμηθούν ισόποσα ανά μήνα και να εισπραχθούν μαζί με τις εισφορές των επόμενων μηνών, μέχρι το τέλος του έτους.

Η ειδική εισφορά (1%) επιβάλλεται επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και των πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων (π.χ. βασικοί μισθοί, πάσης φύσεως επιδόματα, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος αλλοδαπής, αμοιβές και αποζημιώσεις, τρίμηνες αποδοχές, υπερωρίες, αποζημιώσεις λόγω συμμετοχής σε συλλογικά όργανα, έξοδα κίνησης παγίως καταβαλλόμενα κ.λ.π.) για όλους τους μισθοδοτούμενους υπαλλήλους του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, καθώς και τους υπαλλήλους όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και των Ν.Π.Ι.Δ. οι οποίοι δεν είναι ασφαλισμένοι στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ).

Σύμφωνα με τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις οι οποίες έχουν περιληφθεί στο νόμο "Για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας", (Ν.3996/2011) από την 1/7/2011 υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του Τομέα Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ανεξάρτητα από το χρόνο πρόσληψης, οι οποίοι υπάλληλοι του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ των οποίων το μόνιμο προσωπικό υπάγεται στην ασφάλιση του Τομέα Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Η ειδική εισφορά η οποία αναλογεί στους υπαλλήλους αυτής της κατηγορίας θα υπολογισθεί αναδρομικά από 1-1-2011 έως και 30-6-2011.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ποινικές διώξεις 23 προσώπων για τα υποβρύχια ζητά η εισαγγελέας


newpost.gr
Ποινικές διώξεις 23 προσώπων για τα υποβρύχια ζητά η εισαγγελέας
Την άσκηση ποινικών διώξεων για τρία αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος 23 προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων, ζητά από τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών κ. Γρηγόρη Πεπόνη, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου με το πέρας της πολύμηνης έρευνας που διενήργησε.

Η εισαγγελέας, με πορισματική αναφορά της προς το Εφετείο, ζητά να απαγγελθούν για την υπόθεση οι κατηγορίες της απιστίας, δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σε βάρος 23 προσώπων ενώ για άλλα 15 πρόσωπα κρίνει ότι δεν προέκυψαν στοιχεία και ζητά -για αυτά τα πρόσωπα- να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση φέρονται να έχουν πρώην στελέχη του υπουργείου Άμυνας και των ελληνικών ναυπηγείων αλλά και επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες υπεράκτιων εταιρειών που φέρονται να προσφέρθηκαν να μεταφέρουν τα «δώρα» της γερμανικής HDW- Ferrostaal για την επιλογή της στην κατασκευή των υποβρυχίων. Όλα τα πρόσωπα των οποίων ζητείται η ποινική δίωξη, στο προηγούμενο διάστημα κλήθηκαν σε εξηγήσεις από την εισαγγελική λειτουργό και παρέδωσαν πολυσέλιδα υπομνήματα.

Τον τελικό λόγο για την άσκηση της δίωξης έχει πλέον ο κ. Πεπόνης ο οποίος ήδη μελετά τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας και σύντομα θα αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης και τον ποινικό καταλογισμό των εμπλεκομένων.

Read more...

“Κακόγουστο παιχνίδι και οργανωμένη σπέκουλα κατά της Ευρωζώνης”

Ο Βενιζέλος για τη φημολογία περί χρεοκοπίας


http://img.protothema.gr/B5D822B68EDADE9037F8929FDEA039BD.jpg
Το παράκαναν την Παρασκευή το απόγευμα οι Γερμανοί, καθώς χρηματιστηριακά blogs της χώρας διακίνησαν τη φήμη περί κήρυξης χρεοκοπίας και στάσης πληρωμών στην Ελλάδα στη διάρκεια του σαββατοκυριακου.
Μάλιστα, το όλο σκηνικό δραματοποίηθηκε από το γεγονός ότι το πρακτορείο Bloomberg ανάρτησε ως πρώτο θέμα ρεπορτάζ που επικαλείται ανώνυμες κυβερνητικές πηγές από το Βερολίνο, κατά τις οποίες η κυβέρνηση Μέρκελ έχει ετοιμάσει σχέδιο προκειμένου να περιοριστούν οι ζημιές των γερμανικών τραπεζών από μια ελληνική χρεοκοπία.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για διάφορα σχόλια και φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο περί δήθεν χρεωκοπία της Ελλάδας μέσα στο σαββατοκύριακο, δήλωσε τα εξής:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται αυτό το οργανωμένο κύμα “φημών” για δήθεν χρεωκοπία της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα κακόγουστο παιχνίδι, για μια οργανωμένη σπέκουλα, που στρέφεται κατά του ευρώ και της Ευρωζώνης συνολικά.

Βασική επιλογή και προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21 Ιουλίου και βεβαίως η πλήρης εφαρμογή των υποχρεώσεων της που απορρέουν από τις συμφωνίες της με τους θεσμικούς της εταίρους.
Αυτή είναι η σαφής θέση της ελληνικής Κυβέρνησης που δεν λαμβάνει υπόψη της κανένα στοιχείο πολιτικού κόστους».
Read more...

Διαψεύδει η Γερμανία τα περί ύπαρξης «σχεδίου Β» αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει

Μετά και την ελληνική αντίδραση

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Σε διάψευση των σεναρίων για την ύπαρξη «σχεδίου β» αναφορικά με τη στήριξη του γερμανικού τραπεζικού συστήματος σε ενδεχόμενη στάση πληρωμών από την Ελλάδα, προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Γιοχάνες Μπλανκενχάιμ.

Το σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg που μιλούσε για ύπαρξη «σχεδίου Β» από την πλευρά της Γερμανίας, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης που μίλησε «για οργανωμένη σπέκουλα, που στρέφεται κατά του ευρώ και της Ευρωζώνης συνολικά».

Συγκεκριμένα ο κ. Μπλανκενχάιμ υποστήριξε ότι «η Γερμανία δεν εξετάζει την δημιουργία προγράμματος ενίσχυσης των εγχώριων τραπεζών σε περίπτωση που η Ελλάδα αποτύχει στην επίτευξη των στόχων που προβλέπονται από το πακέτο διάσωσης».

«Το θέμα ύπαρξης σχεδίου Β δεν είναι κάτι που εξετάζουμε τώρα» πρόσθεσε.

Επιπλέον σημείωσε ότι «επεξεργαζόμαστε τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και είμαστε βέβαιοι πως θα τις περάσουμε από το κοινοβούλιο».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Βόμβα: "Παραιτείται ο Γιούνκερ από το Eurogroup!"

Δημοσιεύματα - σοκ στους γερμανικούς F.T. και στο Λουξεμβούργο


http://img.protothema.gr/18888EAD8C0EB194911B3EBD5003904B.jpg
Την παραίτησή του από την προεδρία του eurogroup σκάφτεται να ανακοινώσει επισήμως ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με πηγές από το Μεγάλο Δουκάτο ο κ. Γιούνκερ θα επικαλεσθεί επισήμως την επιθυμία του να ασχοληθεί με τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα, ενώ πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως ο κ. Γιούνκερ αποφάσισε να αποσυρθεί, ώστε να αναλάβει τα καθήκοντά του ένας Ευρωπαίος υπουργός Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι η εξέλιξη έρχεται λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Γιούνκερ Σταρκ από το διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ και εν μέσω κορύφωσης της κρίσης στην ευρωζώνη, καθώς σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την εφημερίδα “La Voix” του Λουξεμβούργου καθώς και από την γερμανική έκδοση των «Financial Times» ο κ. Γιούνκερ «δεν θέλει να συνδέσει το όνομά του με την κρίση της ευρωζώνης»

Read more...

Έμμεση, αλλά σαφής στήριξη στην Ελλάδα από τον Τ.Γκάιτνερ

Πολύ μεγάλο το κόστος της μη διάσωσης


Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ με τον Γερμανό ομόλογό του Β.Σόιμπλε
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ με τον Γερμανό ομόλογό του Β.Σόιμπλε (Φωτογραφία: Reuters )


Ουάσινγκτον
«Η Ευρώπη πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δείξει ότι έχει την πολιτική βούληση να στηρίξει τα ασθενέστερα κράτη της ευρωζώνης την ώρα που αυτά προσπαθούν να εφαρμόσουν οικονομικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε την Παρασκευή ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης και κυρίως τη Γερμανία.

Μιλώντας στο Bloomberg πριν από τη σύνοδο του G7 o κ. Γκάιτνερ είπε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους έχουν ανάγκη «ανεπιφύλακτη» οικονομική στήριξη από τα ισχυρότερα κράτη.

«Είναι απολύτως μέσα στις δυνατότητες των ισχυρότερων κρατών-μελών της ζώνης του ευρώ να απορροφήσουν τις δαπάνες αυτές. Το κόστος θα ήταν πολύ, πολύ μεγαλύτερο για αυτούς και τις οικονομίες τους, αν καθίσουν και δεν κάνουν τίποτε» δήλωσε ο Γκάιτνερ.

«Επομένως, είναι και για εκείνους ένας ορθός και λογικός οικονομικός υπολογισμός» πρόσθεσε.


Newsroom ΔΟΛ


Read more...

«Θερμή» υποδοχή στον πρωθυπουργό Σε κλοιό αστυνομικών και διαδηλωτών η Θεσσαλονίκη εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ

Τα μέτρα ασφαλείας θυμίζουν εκείνα της Συνόδου Κορυφής, το 2003
Τα μέτρα ασφαλείας θυμίζουν εκείνα της Συνόδου Κορυφής, το 2003
Θεσσαλονίκη
Στους ρυθμούς των εγκαινίων της ΔΕΘ κινείται η Θεσσαλονίκη, καθώς το Σάββατο ανοίγει η αυλαία της 76ης διοργάνωσης. Πάντως, για πρώτη χρονιά φέτος στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού δεν περιλαμβάνεται το κόψιμο της κορδέλας, το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΔΕΘ, τα εγκαίνια θα τελεστούν παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Επίσης, ο πρωθυπουργός δεν θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, την Κυριακή, στο Βελλίδειο, αλλά σε χώρο του λιμανιού.
Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος την Παρασκευή χαρακτήρισε τη ΔΕΘ «κατ' όνομα διεθνή», καθώς, όπως είπε, «η πλειοψηφία των περιπτέρων είναι κρατικά ή των ΟΤΑ», ενώ αναρωτήθηκε αν η ΔΕΘ, όπως γίνεται, συμβάλλει στην ανάπτυξη της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει άλλες μορφές παρεμβάσεων που θα συντελούν πραγματικά στην ανάπτυξη της βόρειας Ελλάδας, προσθέτοντας ότι «δεν νομίζω ότι αυτές οι παρουσίες, και του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, βοηθούν στην ανάπτυξη της βόρειας Ελλάδας».

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση φοβάται τις κινητοποιήσεις, είπε «όχι βέβαια, είναι δικαίωμα των πολιτών να κάνουν κινητοποιήσεις» και πρόσθεσε πως «σημασία έχει οι κινητοποιήσεις να είναι ειρηνικές».

«Θερμή» υποδοχή

«Θερμή» αναμένεται να είναι η υποδοχή που θα επιφυλάξουν στον πρωθυπουργό και το κυβερνητικό κλιμάκιο χιλιάδες διαδηλωτές, ενώ σε συναγερμό έχει ήδη τεθεί μεγάλη αστυνομική δύναμη. Κάτοικοι αναφέρουν πως τέτοια μέτρα ασφαλείας έχουν να δουν από τη Σύνοδο Κορυφής του 2003.

Περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί από κάθε υπηρεσία βρίσκονται επί ποδός, ανάμεσα τους και αρκετοί μοτοσικλετιστές των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και «Δέλτα», οι οποίοι καθημερινά περιπολούν στους δρόμους της πόλης.

Κάγκελα και φράχτες

Το πρωί του Σαββάτου θα στηθούν κάγκελα περιμετρικά του Συνεδριακού Κέντρου, ενώ στο ύψος όπου υπολογίζουν οι αρχές ασφαλείας ότι θα σταματήσουν τους διαδηλωτές, θα τοποθετηθούν οι φράχτες που είχαν χρησιμοποιηθεί στις διαδηλώσεις του Ιουνίου στο Σύνταγμα.

Σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και το όχημα της ΕΛ.ΑΣ. με τον εκτοξευτήρα νερού. Παράλληλα, άντρες των ΜΑΤ θα αναπτυχθούν περιμετρικά των εγκαταστάσεων.

Τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός πως υπάρχουν πάνω από έξι διαφορετικές αφετηρίες διαδηλώσεων σχεδόν ταυτόχρονα, ενώ «πονοκέφαλο» προκαλεί και το «ανοικτό» Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, περιμετρικά του οποίου θα αναπτυχθούν, πάντως, σχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς γειτνιάζει με τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Ένα ακόμα πρόβλημα για την αστυνομία είναι τα πολλά ανοιχτά εργοτάξια στο κέντρο της πόλης, λόγω των έργων στην παραλία και των εκσκαφών του μετρό, καθώς τα μπάζα μπορεί εύκολα να μετατραπούν σε πολεμοφόδια στα χέρια κουκουλοφόρων.

Όπως υποστηρίζουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. οι εντολές που έχουν δοθεί στις δυνάμεις που θα πάρουν μέρος στα μέτρα ασφαλείας είναι να δείξουν επαγγελματισμό, ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση και να προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες ανάλογα με την αναγκαιότητα της στιγμής. Και αυτή τη φορά, ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι θα εφαρμοστεί το δόγμα των προληπτικών προσαγωγών.

Στα μέτρα ασφαλείας περιλαμβάνεται και η απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων από όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη του να κλείσουν τα καταστήματα τους το Σάββατο στις 15.00, να μην βγάλουν απορρίμματα ή άλλα εύφλεκτα υλικά μπροστά στα καταστήματα τους, να απομακρύνουν τα ΙΧ αυτοκίνητα τους από το ιστορικό κέντρο, να κλείσουν τις τέντες και να ενεργοποιήσουν τα στόρια ή οτιδήποτε άλλο προστατευτικό μέσο διαθέτει η επιχείρηση.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων

Στις 3 το απόγευμα του Σαββάτου, την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις θα σχηματίζουν κλοιό γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», οι «Αγανακτισμένοι» θα θέσουν σε εφαρμογή το «σχέδιο αποκλεισμού της ΔΕΘ», όπως το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι.

Θα πραγματοποιηθούν τρεις προσυγκεντρώσεις (στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, έξω από το κτίριο του πρώην 424 στρατιωτικού νοσοκομείου και στο Λευκό Πύργο) και στη συνέχεια οι διαδηλωτές θα κινηθούν προς το Βελλίδειο.

Μισή ώρα αργότερα (15:30) ιδιοκτήτες ταξί από διάφορες πόλεις της Ελλάδας θα συγκεντρωθούν στο Ιβανόφειο, στην οδό Αγίου Δημητρίου και γύρω στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν πορεία, χωρίς τα αυτοκίνητά τους, μέχρι το συνεδριακό κέντρο.

Επίσης, στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, των φοιτητών, στην πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ, των φιλάθλων της ομάδας του Ηρακλή, στο «Κατσάνειο» αθλητικό κέντρο, καθώς επίσης και των αντιεξουσιαστών, στην Καμάρα.

Για τις 6.30 το απόγευμα, εξάλλου, προγραμματίστηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία
Αριστοτέλους.

Μετά τις 7 το βράδυ αναμένεται να ξεκινήσουν και αυτές οι πορείες, από τα παραπάνω διαφορετικά σημεία συγκέντρωσης, με κατάληξη το Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης».

Newsroom ΔΟΛ

Read more...