Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Απροσπέλαστο το κέντρο της Θεσσαλονίκης...



Απροσπέλαστο είναι από τις 15.00 το μεσημέρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς τέθηκαν σε εφαρμογή τα ισχυρά αστυνομικά μέτρα και οι ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (δείτε βίντεο Νο.1, Νο.2) ενόψει των απογευματινών διαδηλώσεων και της ομιλίας του ... πρωθυπουργού στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Στήθηκε ο φράχτης

Τα μπλόκα των 7.500 αστυνομικών και οι κλούβες των ΜΑΤ άρχισαν να παρατάσσονται στις εισόδους του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ, ενώ έχει ήδη στηθεί και ο ειδικός μεταλλικός φράχτης γύρω από τις εγκαταστάσεις του Βελλιδείου.


Σε «θέση μάχης» βρίσκεται και ο «Αίαντας», η αντλία ρίψης νερού που αποκτήθηκε τα τελευταία χρόνια από την αστυνομία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις γενικευμένων επεισοδίων. Το θωρακισμένο όχημα που θα βρίσκεται σε επιφυλακή και ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί μόνο εάν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο, έχει χωρητικότητα περίπου έξι τόνων νερού και διαθέτει υποδοχείς για χρωστικές ουσίες και δακρυγόνα.
Κλειστοί οι δρόμοι

Σε ισχύ από τις 12.00 το μεσημέρι είναι ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που δεν επιτρέπουν την πρόσβαση με οχήματα στο κέντρο της πόλης και πιο συγκεκριμένα στις οδούς Λ. Στρατού (από Καυτατζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ), Γ' Σεπτεμβρίου (από Μ. Ανδρόνικου μέχρι Εγνατία), Β. Όλγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), Β. Γεωργίου (από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου), Λ. Νίκης (από 26ης Οκτωβρίου μέχρι πλατεία Λευκού Πύργου), Κ. Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι Γ' Σεπτεμβρίου), Εγνατία (από Λαγκαδά μέχρι Γ' Σεπτεμβρίου) και Εθνικής Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι πλατεία Λευκού Πύργου).

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από ανατολικά προς δυτικά μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Κασσάνδρου και από δυτικά προς ανατολικά μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Αγ. Δημητρίου και Περιφερειακής οδού καθώς και από τη Λ. Νίκης, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Ξεκινούν οι προσυγκεντρώσεις

Οι «Αγανακτισμένοι» έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται σε τρία σημεία (στο Λευκό Πύργο, στο κτίριο του Συστήματος Προσκόπων και στο παλιό 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο) και σχεδιάζουν να αποκλείσουν τις εισόδους της ΔΕΘ. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί μοτοπορεία των «Αγανακτισμένων» αυτοκινητιστών και μοτοσικλετιστών στις 17:00 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφετηρία το Α' ΚΤΕΟ στη Λαχαναγορά και προορισμό τον Λευκό Πύργο.

Παράλληλα, οι οδηγοί ταξί συγκεντρώνονται εδώ και λίγη ώρα στο Ιβανώφειο, για να πραγματοποιήσουν πεζή πορεία, διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Οι διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, αναμένεται να είναι μαζικότερες από κάθε άλλη φορά. Από τις 18.00 το απόγευμα οι διαδηλωτές θα αρχίσουν να μαζεύονται στα σημεία συγκέντρωσης με σκοπό να διαδηλώσουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι πορείες όλων των μπλοκ θα καταλήξουν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και του Βελλίδειου συνεδριακού κέντρου, όπου θα πραγματοποιηθεί στις 20.00 η ομιλία του πρωθυπουργού

Στις 18:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου θα συγκεντρωθούν τα μέλη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, μαζί με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και την Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων.

Ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ που καλεί τα μέλη του στην πλατεία Αριστοτέλους στις 18.30.

Στις 18:00 στην Καμάρα θα συγκεντρωθούν τα πρωτοβάθμια σωματεία, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστικών ομάδων.

Την ίδια ώρα, από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ θα ξεκινήσουν την πορεία τους οι φοιτητικοί σύλλογοι, που αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο για την παιδεία.

Μεγάλα πανό διαμαρτυρίας σε κεντρικά κτίρια

Στη θέση του θα παραμείνει το μεγάλο πανό που ανήρτησαν χθες μέλη του ΠΑΜΕ στο νέο δημαρχείο κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, σύμφωνα με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Όπως δήλωσε σήμερα το πρωί στο περιθώριο των εγκαινίων της 76ης ΔΕΘ, «το πανό θα φύγει όταν θα φύγει ο πρωθυπουργός. Δεν ενοχλεί κανέναν εκεί».

Υπενθυμίζεται ότι στο πανό αναγράφεται: «Κόβουν μισθούς συντάξεις, μας πετούν στην ανεργία, μας φορτώνουν χαράτσια, λαϊκή συμμαχία έναντι στη συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΕΕ, Όλοι με το ΠΑΜΕ Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 6:30 Πλατεία Αριστοτέλους ΠΑΜΕ».

Στο μεταξύ, πριν από λίγη ώρα, ένα γιγαντιαίο πανό κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ ανήρτησαν και οι εργαζόμενοι στο κτίριο της επιχείρησης στην οδό Εγνατία. Οι εργαζόμενοι, που αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών στις απογευματινές κινητοποιήσεις, γράφουν μεταξύ άλλων στο πανό: «Φθηνό νερό για το λαό δε γίνεται με μονοπώλιο ιδιωτικό. Το Μεσοπρόθεσμο υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας. Η ΕΥΑΘ δεν πωλείται».

Έκλεισαν τα εμπορικά καταστήματα

Έκλεισαν τα καταστήματά τους από τις 15.00 οι επιχειρηματίες του κέντρου, ύστερα από προτροπή του Εμπορικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης, για να προστατευτούν από τυχόν επεισόδια που θα ακολουθήσουν τις διαδηλώσεις, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να αποφύγουν ζημιές στα καταστήματά τους.

Κλειστά παραμένουν από το πρωί και τα περισσότερα καφέ και εστιατόρια, καθώς οι ιδιοκτήτες τους διαμαρτύρονται για την αύξηση του ΦΠΑ σε 23%.
real.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: