Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Βοήθεια ύψους 80 δισ. δολαρίων υπόσχεται η G8 στις αραβικές χώρες

Στηρίζουν την «αραβική άνοιξη»


Η διμερής βοήθεια των χωρών της G8 προς Αίγυπτο, Τυνησία, Μαρόκο και  Ιορδανία αναμένεται να αυξηθεί και να φθάσει από τα 20 δισ. σε περίπου 40 δισ. δολάρια
Η διμερής βοήθεια των χωρών της G8 προς Αίγυπτο, Τυνησία, Μαρόκο και Ιορδανία αναμένεται να αυξηθεί και να φθάσει από τα 20 δισ. σε περίπου 40 δισ. δολάρια (Φωτογραφία: Reuters )


Μασσαλία, Γαλλία
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των Οκτώ (Καναδάς, Ιαπωνία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βρετανία και Ρωσία) υποσχέθηκαν να διπλασιάσουν τη βοήθειά τους προς τις αραβικές χώρες, η οποία μπορεί να φθάσει περίπου τα 80 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν.

Οι υπουργοί αποφάσισαν να επεκτείνουν το πρόγραμμα στήριξης της Αιγύπτου και της Τυνησίας που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Ντοβίλ, τον περασμένο Μάιο, ώστε αυτό να συμπεριλάβει το Μαρόκο και την Ιορδανία.

Το πρόγραμμα που θα χρηματοδοτήσει τις προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις θα προστεθεί στην οικονομική βοήθεια που θα χορηγήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Γάλλος υπουργός σε συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί δεσμεύτηκαν να διπλασιάσουν τη βοήθειά τους στα 38 δισεκατομμύρια δολάρια και ότι και η διμερής βοήθεια των χωρών της G8 αναμένεται να αυξηθεί και να φθάσει από τα 20 δισ. σε περίπου 40 δισ. δολάρια.


ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: