Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Μάχες ΜΑΤ - αναρχικών μεταξύ ΔΕΘ και Αριστοτέλειου

Πετροπόλεμος, μολότωφ, χημικά...


http://img.protothema.gr/889240D7A507161FF1A256D3F66EB150.jpg

Στο γνωστό πλέον σκηνικό κατέληξε η σύγκρουση ανάμεσα σε αναρχικούς και άντρες των ΜΑΤ που αναπτύχθηκαν μεταξύ ΔΕΘ και Αριστοτέλειου πανεπιστημίου μέχρι αργά το βράδυ.

Η Θεσσαλονίκη βρέθηκε σε κατάσταση πολιορκίας στη ΔΕΘ, όπου οι αστυνομικοί άρχισαν να απαντούν με χημικά, έπειτα από επεισόδια που σημειώθηκαν από τις έξι και μισή μέχρια αργά το βράδυ με τους οδηγούς ταξί στην πύλη της ΧΑΝΘ.

Πάνω από 8.000 (!) ταξιτζήδες έριξαν τα κιγκλιδώματα που είχε στήσει η αστυνομία στη ΔΕΘ, άρχισαν να πετούν πλαστικά μπουκάλια, αβγά, ντομάτες και να συγκρούονται με τα ΜΑΤ. Εκτός, όμως από τα χημικά που έπεσαν βροχή, ΜΑΤ και ταξιτζήδες ξεκίνησαν έναν απίστευτο πετροπόλεμο, ξηλώνοντας τα πάντα γύρω από τη ΔΕΘ ακόμη και δέντρα. Στην ομάδα των ταξιτζίδων αργότερα παρεισφρύσαν και αναρχικοί που άρχισαν να πετούν ό,τι βρουν μπροστά τους στα ΜΑΤ και να καίνε κάδους σκουπιδιών.

Είναι χαρακτηριστικό πως η έκταση της συγκέντρωσης των οδηγών ταξί και των 2.000 οπαδών του Ηρακλή ήταν τέτοια που προκάλεσε ασφυχτικό μποτιλιάρισμα σε όλους τους δρόμους της συμπρωτεύουσας που οδηγούσαν στη ΔΕΘ με αποτέλεσμα οι άλλες συγκεντρώσεις των ΠΑΜΕ, ΣΥΡΙΖΑ, φοιτητών, των εργατικών συνομοσπονδιών και των Αγανακτισμένων δεν κατάφεραν να φτάσουν στο Βελλίδειο, όπου πραγματοποίησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης, ότι οι αστυνομικοί μέχρι αργά το βράδυ σταματούσαν νεαρούς για έλεγχο ταυτοτήτων και προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές και δύο συλλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: