Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΑΛΕΙΦΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ Νο 2 !...



Ιδού πως ορίζει την κωλοτούμπα το on - line λεξικό Τριανταφυλλίδη : κωλοτούμπα ακροβατική άσκηση κατά την οποία, αφού στηριχτεί κάποιος με τα χέρια στο έδαφος, φέρνει το κεφάλι κάτω και τα πόδια ψηλά και στη συνέχεια με κατάλληλη στροφή του σώματος γυρίζει στην όρθια στάση.

Νομίζω γίνεται στον καθένα μας αντιληπτός ο βαθμός δυσκολίας, μιας τέτοιας άσκησης, καθώς και η επικινδυνότητα που συνεπάγεται, για κάποιον αγύμναστο και, συνάμα, μιας κάποιας ηλικίας, άνθρωπο.

Ο κύριος λόγος της δημιουργίας της ΔΗΜΑΡ, ήταν η ερωτοτροπία και, τελικά, η συμμετοχή στις ευθύνες (και τα αγαθά), της κυβερνητικής εξουσίας. Στόχος, εύλογος, κατανοητός και απόλυτα θεμιτός...

Η νομοτέλεια των πραγμάτων και των εξελίξεων, οδηγεί προς την εξάλειψη του φαινομένου των αυτοδύναμων κυβερνητικών σχημάτων και η δημιουργία συμμαχικών κυβερνήσεων είναι, πια, στην ατζέντα της πολιτικής ζωής του τόπου, (μια ακόμα παρακαταθήκη του Γ. Παπανδρέου...).

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η διακυβέρνηση της επιτηρούμενης από τους δανειστές Ελλάδας, μόνο από κυβερνήσεις συνεργασίας, μπορεί να διεκπεραιωθεί, κι αν αυτό δεν βγει με την πρώτη, θα ΄ρθει, αναγκαστικά, στη συνέχεια.

Με βάση τις υπάρχουσες παραστάσεις, η ΔΗΜΑΡ, επιτυγχάνοντας, μέσα σε 1 χρόνο, αυτό που τα διάφορα σχήματα της ανανεωτικής αριστεράς, δεν πέτυχαν στα 38 χρόνια της μεταπολίτευσης, δηλαδή να λειτουργήσει ως, κύριος, υποδοχέας των δυσαρεστημένων του ΠΑΣΟΚ, φαντάζει, ως το αδιαφιλονίκητο μπαλαντέρ στις μετεκλογικές διεργασίες για τη συγκρότηση κυβέρνησης, όποιο σενάριο κι αν μπει στη διαδικασία της εξομοίωσης.

Ο Κουβέλης και η παρέα του, μπροστά στο, εξαιρετικά, δύσκολο και λεπτό δίλημμα, σκληρή και άτεγκτη στάση, για την προσέλκυση ψήφων ή χαλαρά απέναντι στα μνημόνια και τα παρεπόμενά τους, προκειμένου να μείνει ανοικτός ο δρόμος της κυβερνητικής συμμετοχής, φαίνεται να επιλέγουν το πρώτο, συνεπαρμένοι από τις δημοσκοπικές επιδόσεις και τα μεγάλα νούμερα, που καταγράφουν.

Μια τέτοια, όμως, τακτική, ανεξάρτητα του πως λειτουργεί προεκλογικά, δημιουργεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, για να επέλθει μετεκλογικά ένα πιο κάθετο δίλημμα, το οποίο, με τη σειρά του, οδηγεί στην αναγκαστική, δύσκολη και επικίνδυνη άσκηση της κωλοτούμπας !

Κι όπως αναφέρθηκε, ήδη, μια τέτοια άσκηση για έναν αγύμναστο και ταυτόχρονα ηλικιωμένο οργανισμό, (σωματικά και πολιτικά), μπορεί ν΄ αποβεί μοιραία, επιφέροντας γκρεμοτσάκισμα !...

Read more...

Επιτέλους, πρόεδρος!...





logoplokies.blogspot.com



Read more...

Ρέππας: Απ'την αρχή εργάστηκα για τη μετάβαση του ΠΑΣΟΚ στον Βενιζέλο

Με αφορμή δημοσιεύματα και σχόλια, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοινώνει:

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι, όπως είναι γνωστό: Με δεδομένη την οριστικοποίηση της θέσης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας εργάστηκε...


...ευθύς εξ αρχής για την ομαλή μετάβαση στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, του Ευάγγελου Βενιζέλου. Όπως πάντα στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις, έτσι και τώρα τοποθετήθηκε επί του θέματος από την πρώτη στιγμή και σε ανύποπτο χρόνο. Και εργάζεται με τον κ. Βενιζέλο για την πετυχημένη προοπτική του ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας του.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Είναι τόσο περήφανος που στήριξε την υποψηφιότητα Βενιζέλου ο Δημήτρης Ρέππας, που έβγαλε ανακοίνωση την επόμενη μέρα, για να τονίσει πόσο πιστός θα είναι σε ακόμα μια ηγεσία του ΠΑΣΟΚ...

Υ.Γ Ευτυχώς που είχε διαψεύσει κάποτε ο κ.Ρέππας αυτήν εδώ την ανάρτηση μας।

parapolitiki


Read more...

Πρώην εργαζόμενοι ΟΔΔΥ: Έγιναν τελωνειακοί κι...αυξήθηκαν οι αποδοχές τους!

Από τα ΝΕΑ:

Την απόφαση για την κατάργηση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΟΔΔΥ) και την μεταφορά των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντ. Ρόβλιας.

Βάσει της απόφασης, οι εργαζόμενοι εντάσσονται στη Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών. Η αλλαγή του καθεστώτος για την πλειονότητα του προσωπικού ισοδυναμεί με αύξηση...


... 25% στο μισθό τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού ΑΕ που συστάθηκε με το Π.Δ.413/1998 καταργήθηκε και οι σκοποί και οι αρμοδιότητες του θα επιδιώκονται και θα ασκούνται εφεξής από το υπουργείο Οικονομικών και ειδικότερα από την Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων.

Ομοίως, όλα τα στοιχεία του ενεργητικού του ΟΔΔΥ περιλαμβανομένων των πάσης φύσεως δικαιωμάτων και αξιώσεων μεταβιβάζονται αυτοδικαίως στο Δημόσιο.

Το μόνιμο και το με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό του ΟΔΔΥ ΑΕ μεταφέρθηκε και εντάσσεται με την ίδια σχέση εργασίας στη Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών, ωστόσο πρόσθετες αποδοχές ή απολαβές και ειδικά επιδόματα οποιασδήποτε ονομασίας δεν διατηρούνται ως προσωπική διαφορά.

Ομοίως, το μόνιμο και το με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό του ΟΔΔΥ ΑΕ που υπηρετεί στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΔΔΥ μεταφέρθηκε και εντάχθηκε με την ίδια σχέση εργασίας στις κατά τόπους πλησιέστερες Τελωνειακές Αρχές.
Ωστόσο, ελάχιστοι από το προσωπικό του ΟΔΔΥ λάμβαναν αποδοχές ή απολαβές και ειδικά επιδόματα μεγαλύτερα από αυτά των τελωνειακών υπαλλήλων. Έτσι, με την αλλαγή του καθεστώτος η πλειονότητα του προσωπικού θα λάβει αυξήσεις μισθού έως και 25%.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Στον ιδιωτικό τομέα, όταν κλείνει μια επιχείρηση, οι εργαζόμενοι της απολύονται। Στο δημόσιο τομέα, παίρνουν αύξηση.
parapolitiki
Read more...

Γύρισαν την πλάτη στον Βενιζέλο οι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ...



Μαζικά αρνήθηκαν να υπογράψουν την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι... αποτελούν μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος.

Από τους 8 Ευρωβουλευτές, υπέγραψαν μόνο οι δυο και συγκεκριμένα ο Γιώργος Σταυρακάκης και η...



...γνωστή-άγνωστη Συλβάνα Ράπτη, η οποία ενδεχομένως να μη θυμάται καν ότι είναι μέλος του Ευρωκοινοβουλίου.

Οι υπόλοιποι, δηλαδή η Χρυσούλα Παλιαδέλη, η Μαριλένα Κοππά, η Άννυ Ποδηματά (φώτο), ο Κρίτων Αρσένης, ο Σπύρος Δανέλλης και ο Δημήτρης Δρούτσας αρνήθηκαν να υπογράψουν. Εξάλλου, μέχρι τη λήξη της θητείας τους το 2014, ο Βενιζέλος μπορεί να μην είναι πια αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ή και να μην υπάρχει ΠΑΣΟΚ.

parapolitiki.com



Read more...

Στα 28 δισ. ευρώ φαίνεται ότι «κλειδώνει» η συμβολή του ΔΝΤ στο δεύτερο πακέτο

Ακυρώνονται τα υπολειπόμενα του πρώτου


Το Ταμείο αναμένεται να αποφασίσει εντός της εβδομάδας για τη συμμετοχή του στο δεύτερο πακέτο
Το Ταμείο αναμένεται να αποφασίσει εντός της εβδομάδας για τη συμμετοχή του στο δεύτερο πακέτο (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Ουάσινγκτον
Συμβολή του ΔΝΤ 28 δισ. ευρώ στο δεύτερο πακέτο προς την Ελλάδα, με ακύρωση του πρώτου δανείου, έχει εισηγηθεί η Κριστίν Λαγκάρντ στο Συμβούλιο του Ταμείου.

Το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου αυτήν την εβδομάδα.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, «το συνολικό ποσό χρηματοδότησης στο πλαίσιο του μηχανισμού Extended Fund Facility (EFF) που έχει προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο η επικεφαλής Κριστίν Λαγκάρντ είναι 28 δισ. ευρώ».

«Μετά την έγκριση του νέου διακανονισμού υπό το EFF, η προηγούμενη τριετής συμφωνία (SBA) για την Ελλάδα, που είχε κυρωθεί το Μάιο του 2010, θα ακυρωθεί» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας επίσης: «τα μη εκταμιευθέντα κεφάλαια της SBA θα ακυρωθούν επίσης και δεν θα γίνουν αυτόματα μέρος της νέας συμφωνίας».

Σημειώνεται ότι η ισχύουσα συμφωνία SBA είναι τριετής, ενώ το EFF αναμένεται να είναι τετραετούς διάρκειας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Mega: Θέλω, θέλω, θέλω, Βαγγέλη Βενιζέλο...



Παραιτείται την Δευτέρα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πια...

Ούτε γραφείο τύπου του Μπενίτο να ήταν το Mega. Έχουν πέσει όλοι με τα μούτρα να το βοηθήσουν προτρέποντας εμμέσως πλην σαφώς τον... κόσμο του ΠΑΣΟΚ (σιγά που θα τους ακούσει) να πάνε την Κυριακή να ψηφίσουν.

Γιατί είναι που είναι μόνος και μοναδικός υποψήφιος, αν δεν πάει και ο κόσμος να ψηφίσει θα είναι η απόλυτη ξεφτίλα.

Κατά τα άλλα όπως μας είπε ο Ντερμπεντέρης με σοβαρό ύφος την Δευτέρα -ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πια- θα παραιτηθεί και τον θώκο θα αναλάβει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος...



Read more...

Συνολικά 15 οι «μνηστήρες» για τη Δωδώνη

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Μη δεσμευτικό ενδιαφέρον για την πώληση πακέτου μετοχών της «Δωδώνη ΑΕ» εκδήλωσαν συνολικά 15 υποψήφιοι, εκ των οποίων οκτώ διεθνείς εταιρείες και επτά ελληνικές.

Η διαδικασία συνεχίζεται όπως προβλέπεται, όπως ανακοίνωσε σχετικά η Αγροτική Τράπεζα.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

«Ρεύμα Ανανέωσης» ιδρύει στο ΠαΣοΚ ο Ι. Ραγκούσης...



«Υπάρχει ρήξη εμπιστοσύνης στη σχέση του πολίτη με το κόμμα»...
Τη συγκρότηση πολιτικού ρεύματος, υπό τον τίτλο «Ρεύμα Ανανέωσης» εντός του ΠαΣοΚ και με συγκεκριμένη πολιτική πλατφόρμα, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο κ. Ι. Ραγκούσης.
Την ίδια στιγμή, η πλειονότητα των στελεχών, με τον... έναν ή τον άλλο τρόπο συντάσσονται με τον κ. Βενιζέλο, ενώ τα όργανα του κόμματος προετοιμάζονται για την εκλογική διαδικασία που θα αναδείξει τον κ. Βενιζέλο νέο πρόεδρο του ΠαΣοΚ την επόμενη Κυριακή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, τήρησε αποστάσεις από τις διαδικασίες του Σαββατοκύριακου, και αν και παραβρέθηκε στους χώρους της Εθνικής Συνδιάσκεψης απέφυγε να τοποθετηθεί ή να εκφράσει προτίμηση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου.

Αμέσως μετά την επικύρωση της υποψηφιότητας του κ. Βενιζέλου, επέλεξε την δημοσιοποίηση μίας πολυσέλιδης «διακήρυξης» για την δημιουργία ενός ρεύματος, του οποίου σκοπεύει να ηγηθεί και το οποίο, όπως λέει, προβλέπεται από το καταστατικό του ΠαΣοΚ.

Βασικοί άξονες της πρότασής του είναι οι μεταρρυθμίσεις, όπως τις είχε περιγράψει και σε προηγούμενη αρθρογραφία του, ενώ υπογραμμίζει προτάσεις όπως η μείωση των βουλευτών σε 200, η αλλαγή του εκλογικού νόμου, η υπό όρους κατάργηση της μονίμοτητας στο δημόσιο και οι αλλαγές στη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Για το ΠαΣοΚ σημειώνει ότι «υπάρχει ρήξη στη σχέση εμπιστοσύνης του πολίτη με το ΠαΣοΚ, γιατί έχουμε κατάρρευση της αξιοπιστίας του» και «γιατί το ΠαΣοΚ την ώρα που θα έπρεπε να πορεύεται με ενιαία στρατηγική, με καθαρό μήνυμα, επέλεξε την αμφισημία και τη διγλωσσία».

Όπως προσθέτει ο κ. Ραγκούσης, «ένα ΠαΣοΚ που δεν ξεκαθαρίζει το δρόμο που θέλει να πάρει, δεν αποσαφηνίζει τη στρατηγική του -η λογική δηλαδή του ότι "είμαστε πολυσυλλεκτικοί ίσον πατάμε σε δυο βάρκες"- αντί να μας βγάλει από την κρίση θα μας βυθίσει βαθύτερα σε αυτήν, διατηρώντας την αναξιοπιστία, συντηρώντας και αναπαράγοντας την κρίση εμπιστοσύνης»...

BHMA.



Read more...

«Ψαλίδι» στη χρηματοδότηση των κομμάτων κατά 25% προτείνει το ΥΠΕΣ

Εστάλη σχέδιο στην Επιτροπή Θεσμών


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Με βασικά στοιχεία τη μείωση της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης των κόμματων κατά 25%, τη δυνατότητα χρηματοδότησης και από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και από ιδιώτες και με παροχές, αλλά και περισσότερη διαφάνεια, ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης απέστειλε σχέδιο προτεινόμενων διατάξεων, σχετικών με τη χρηματοδότηση των κομμάτων, στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Θανάση Τσούρα.

Στην επιστολή του, ο κ.Γιαννίτσης επαναλαμβάνει αυτό που είχε δηλώσει και στην εν λόγω Επιτροπή, στις 14 Φεβρουαρίου, δηλαδή ότι «λόγω της φύσης της περιόδου, που διανύουμε, το υπουργείο Εσωτερικών δεν θεωρεί σκόπιμη ή και εφικτή την κίνηση οποιασδήποτε περαιτέρω πρωτοβουλίας, εκτός εάν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θελήσει να επισπεύσει σχετικές διαδικασίες».

Επίσης, διευκρινίζει ότι «οι διατάξεις που προτείνονται, ενσωματώνουν θέσεις και προτάσεις που έχουν διατυπωθεί από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών, κατά τις εργασίες της Επιτροπής και στις οποίες, κατά τη συζήτηση, διαφάνηκε δυνατότητα ευρύτερης αποδοχής μεταξύ των πολιτικών κομμάτων ή περιθώρια συζήτησης, προς διερεύνηση οριστικών θέσεων».

Σύμφωνα με τις διατάξεις που προτείνει το υπουργείο Εσωτερικών, ρυθμίζονται τα εξής:

  • Η μείωση του ποσοστού της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων κατά 25% και η θέσπιση ανώτατου ορίου, ώστε η βελτίωση των κρατικών εσόδων να μην οδηγεί σε περαιτέρω αύξηση της χρηματοδότησης αυτής.
  • Ο υπολογισμός της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης σε απολογιστική αντί προϋπολογιστική βάση επί των πραγματοποιηθέντων τακτικών εσόδων της τελευταίας δημοσιευθείσας χρήσης.
  • Η καταβολή της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης σε τέσσερις τριμηνιαίες δόσεις, όπως είναι η πρακτική του 2011 και του 2012.
  • Ο καθορισμός της εκλογικής χρηματοδότησης των κομμάτων άπαξ κάθε τέσσερα έτη για το σύνολο των γενικών βουλευτικών εκλογών που διενεργούνται κατά τη διάρκεια της τετραετίας.
  • Ο καθορισμός του ύψους της εκλογικής χρηματοδότησης ως ποσοστό 25% της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης των κομμάτων και η θέσπιση ανώτατου ορίου.
  • Η διαδικασία επιμερισμού της άπαξ ανά τετραετία καθοριζόμενης συνολικής εκλογικής χρηματοδότησης σε κάθε επιμέρους εκλογική διαδικασία από τη διακομματική επιτροπή.
  • Η αυτοτελής εκλογική χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων για τις γενικές εκλογές ανάδειξης των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με ποσό που συνιστά ποσοστό 30% επί της συνολικής ανά τετραετία εκλογικής χρηματοδότησης για τις γενικές βουλευτικές εκλογές.
  • Η σύνδεση της οικονομικής ενίσχυσης των πολιτικών κομμάτων για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς με το ύψος της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης των κομμάτων και η μείωσή της κατά 30% με ταυτόχρονη θέσπιση ανώτατου ορίου.
  • Η δυνατότητα χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με όρους διαφάνειας.
  • Η δυνατότητα ενίσχυσης των πολιτικών κομμάτων από ιδιώτες και με παροχές σε είδος.
  • Η δυνατότητα αξιοποίησης τηλεπικοινωνιακών και διαδικτυακών υπηρεσιών από τα πολιτικά κόμματα για τη συγκέντρωση οικονομικών ενισχύσεων από ιδιώτες
  • Η συμμετοχή στην Επιτροπή Ελέγχου ως μελών μη κοινοβουλευτικών οικονομικών επιστημόνων με κύρος και εμπειρία σε ζητήματα οικονομικών ελέγχων.
  • Η δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο των αποτελεσμάτων και των ελέγχων της Επιτροπής για τα οικονομικά των κομμάτων.
  • Η απαγόρευση της εκχώρησης ως εγγύησης στις τράπεζες της κρατικής χρηματοδότησης πέραν του τρέχοντος ημερολογιακού έτους.
  • Η απαγόρευση της σύναψης νέων δανείων με εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση από κόμματα που έχουν οφειλές προς τράπεζες μέχρι την εξόφληση των υφιστάμενων δανείων τους.
Η έναρξη ισχύος των προτεινόμενων ρυθμίσεων είναι από 1η Ιανουαρίου του 2013.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

«Θέλω την Ελλάδα μου πίσω»...



Μπορεί τα ξένα συμφέροντα να αμφισβητούν για τους δικούς τους σκοπούς σε κάθε ευκαιρία τους Έλληνες, αλλά η πραγματικότητα είναι μία: Στην γωνία περιμένουν για να... αποκτήσουν ό,τι μπορούν από την μικρή σε έκταση χώρα που λέγεται Ελλάδα.

Μια Ελλάδα που δεν είναι όπως ήταν! Τόσο πολύ έχει αλλάξει που σχεδόν είναι άλλη χώρα!

Σε αυτό το κλίμα είναι και μια φωτογραφία που κάνει πάταγο τις τις τελευταίες ώρες στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι χρήστες του Facebook και του Twitter κοινοποιούν μια εικόνα με φόντο την ελληνική σημαία που αναφέρει: «Θέλω την Ελλάδα μου πίσω»...
mediagate.gr



Read more...

Η Άννα μοίραζε κονδύλια ΕΣΠΑ ως υπουργός Παιδείας ...




Διαβάστε το κείμενο..
Πριν εγκαταλείψει το Υπουργείο Παιδείας η Διαμαντοπούλου διένειμε κονδύλια του ΕΣΠΑ σε κομματικούς φίλους της και μετά πήγε στο Υπουργείο Ανάπτυξης για να συνεχίσει το έργο της !!!
Θα ακυρώσει ο Μπαμπινιώτης τον διαγωνισμό-μαϊμού;

Τα ήξερε αυτά ο ... Πρωθυπουργός όταν την επέλεξε για Υπουργό Ανάπτυξης;

Διαβάστε το ρεπορτάζ στην ερώτηση του Ντινόπουλου και « απολαύστε» αυτήν την κωμικό-τραγική ιστορία και … εικονογραφημένη ( για να γελάσει και ο κάθε πικραμένος καθηγητής, δάσκαλος , μαθητής αλλά και… μικρομεσαίος που τώρα θα τον…. σώσει η Διαμαντοπούλου)....



Read more...

Ο Μπεγλίτης, ο Όθωνας, ο Παναγιωτακόπουλος και άλλες ενδιαφέρουσες… ακροβασίες

Ο Μπεγλίτης, ο Όθωνας, ο Παναγιωτακόπουλος και άλλες ενδιαφέρουσες…  ακροβασίες
Οι εκλογικές μάχες - λογικό είναι, αφήνουν πίσω τους πίκρες. Ιδιαιτέρως όταν είναι εσωκομματικές και βρίσκεσαι απέναντι με ανθρώπους με τους οποίους έχεις αγωνιστεί κατά το παρελθόν για κοινούς στόχους και σκοπούς. Οι συνεργάτες του Χρήστου Παπουτσή, οι οποίοι αισθάνονται ότι αποκλείστηκαν από τη δυνατότητα να κριθούν από τη βάση, έχουν και αυτοί τις πικρίες τους.

Όχι τόσο από τους υποστηρικτές του Ευ. Βενιζέλου - αυτούς γνώριζαν ότι θα τους έχουν απέναντι. Κυρίως είναι πικραμένοι από όσους περίμεναν ότι θα βρεθούν από την ίδια πλευρά του ποταμού και όσους υποσχέθηκαν και δεν τήρησαν το λόγο τους. Δεν έχει νόημα να παραθέσουμε όλες τις ιστορίες που μάθαμε. Οι χαρακτηριστικότερες όμως από αυτές, έχουν την αξία τους να αναφερθούν. Και για πολιτικούς λόγους.

Οι συνεργάτες του Χρ. Παπουτσή θεωρούν ότι προδόθηκαν από την Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, θυμίζοντας ότι επί μακρόν κάποιοι διακινούσαν την «πληροφορία» ότι πίσω από την συγκεκριμένη πάση βρισκόταν ο Χρ. Παπουτσής.

Από τα μέλη της Πρωτοβουλίας, μόνον δύο δήλωσαν ότι τα στηρίξουν τον Παπουτσή με τις υπογραφές τους. Όλοι οι άλλοι, παρέμειναν πιστοί στην γραμμή της «ουδετερότητας» που λειτούργησε υπέρ του Βενιζέλου. Ακόμη και κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας της Κυριακής, περίμεναν εναγωνίως ένα νεύμα και όταν έγινε, καταψήφισαν. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια αυτής της ψηφοφορίας ένα μεγάλο κομμάτι της Αριστερής Πρωτοβουλίας καθόταν μαζί με τον Στέλιο Σπαθή, εκ των οργανωτικών επιτελών του Βενιζέλου.

Σε κάποιους δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι τους… επόπτευε. Μπορεί να είναι και λάθος που οφείλεται στην ένταση της στιγμής. Ο Παναγιωτακόπουλος συναντήθηκε, με δική του πρωτοβουλία, με τον Παπουτσή επί 45 λεπτά. Δεν άλλαξε ωστόσο τη στάση του. Οι συνεργάτες του Παπουτσή είναι βέβαιοι ότι οι Βενιζελικοί επιχείρησαν τον «αποκλεισμό» έχοντας δεδομένη- με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, τη στάση της Αριστερής Πρωτοβουλίας, την οποία θεωρούν αποφασιστικής σημασίας.

Τη στάση τους, άλλαξαν όμως αρκετοί βουλευτές που είχαν δώσει… όρκους στήριξης.
Οι συνεργάτες του Χρ. Παπουτσή, ξεχωρίζουν δύο περιπτώσεις πολιτικής «κυβίστησης».
Του Πάνου Μπεγλίτη και του Μανώλη Όθωνα.
Ο πρώτος, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε συνάντηση και όντως υπήρξε δείπνος στο σπίτι του Χρ. Παπουτσή στον Χολαργό. Λέγεται ότι ο κ. Μπεγλίτης πίεσε τον κ. Παπουτσή να είναι υποψήφιος, υποσχόμενος ότι θα τον στηρίξει. Τελικά, όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι του Γ. Παπανδρέου, στήριξε Βενιζέλο με δημόσια δήλωση.

Ο Μαν. Όθωνας, λέγεται ότι «έπινε νερό» στο όνομα του Παπουτσή για τη στήριξη που είχε το χρονικό διάστημα που ήταν υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. Τελικά, βρέθηκε στην ομάδα των «7 υφυπουργών» οι οποίοι στήριξαν πολιτικά τον Βενιζέλο δια… διαρροών. Δεν έκαναν δημόσια δήλωση και δεν υπέγραψαν την υποψηφιότητά του.

Υπάρχουν πολλές τέτοιες ιστορίες που αφηγούνται στη Λυκαβηττού, στο γραφείο του Παπουτσή। Προσώρας όμως, δεν έχει νόημα να αναφερθούν, αν και αποτελούν περασμένα αλλά όχι ξεχασμένα…
http://newpost.gr
Read more...

Πώς διαμορφώνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα την εποχή του Μνημονίου ΙΙ

Οι βίαιες ανατροπές σε αριθμούς




Αθήνα
Τα κατώτατα νόμιμα όρια μισθών και ημερομισθίων, όπως αυτά ισχύουν αναδρομικά από τις 14 Φεβρουαρίου -και υποχωρούν στα 586,08 ευρώ και 26,18 ευρώ αντίστοιχα-, την τσεκουρεμένη αμοιβή των νέων ηλικίας κάτω των 25 ετών (ήτοι 510,95 ευρώ) και τον τρόπο εφαρμογής των αρνητικών για τους εργαζόμενους αλλαγών στις συλλογικές συμβάσεις που επιφέρουν μειώσεις στους κλαδικούς μισθούς ορίζει, μεταξύ άλλων, ερμηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, που εξειδικεύει τις ανατροπές που επιβάλει στην αγορά εργασίας το μνημόνιο ΙΙ.

Όσοι δε υπόκεινται σε κλαδική σύμβαση που έχει λήξει πρέπει να γνωρίζουν ότι από τις 14 Μαΐου ο εργοδότης δύναται μονομερώς να μειώσει τις αποδοχές τους, στα όρια της κλαδικής σύμβασης, εφόσον έως τότε δεν έχει υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση.

Ειδικότερα, στις κλαδικές συμβάσεις εργασίας που έχουν λήξει, δίδεται τρίμηνη προθεσμία, προκειμένου να επαναδιαπραγματευθούν οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων. Κατά τη διάρκεια του τριμήνου παραμένουν σε ισχύ οι υπάρχοντας μισθοί έτσι όπως έχουν ενσωματωθεί στις ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Μετά τη λήξη του τριμήνου – στις 14 Μαΐου – και εφόσον δεν έχει συναφθεί νέα σύμβαση, παύουν να ισχύουν οι υφιστάμενες αμοιβές και προσαρμόζονται μονομερώς στο κλιμάκιο της κλαδικής σύμβασης συν τα εξής επιδόματα, εφόσον υπάρχουν: ωρίμανσης, σπουδών, τέκνων και επικινδύνου εργασίας.

Εάν υπάρξουν νέες κλαδικές συμβάσεις μπορούν να διαπραγματευθούν υψηλότερες αμοιβές, ενώ οι ατομικές συμβάσεις έχουν ως αφετηρία των κατώτατα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Τα κατώτατα όρια μειώνονται κατά 22% από τις 14 Φεβρουαρίου και διαμορφώνονται στα 586,08 ευρώ ο κατώτατος μισθός και στα 26,18 ευρώ το κατώτατο ημερομίσθιο.

Για τους νέους κάτω των 25 ετών η μείωση φθάνει το 32% και ο μισθός διαμορφώνεται στα 510,95 ευρώ, ενώ το ημερομίσθιο στα 22,83 ευρώ.

Ειδική ερμηνεία υπήρξε -ευτυχώς- για τους νεοπροσλαμβανόμενους ως μαθητευόμενοι, για τους οποίους τελικά θα ισχύει ότι και για τους εργαζόμενους έως 25 ετών, δηλαδή θα πάρουν μισθό κατά 32% μειωμένο από τον κατώτατο της ΕΓΣΣΕ.

Ψαλίδισμα των κατώτατων μισθών

Καταρχάς διευκρινίζεται ότι τα κατώτατα νόμιμα όρια μισθών και ημερομισθίων καθορίζονται σε σχέση με τα κατώτατα όρια των μισθών και ημερομισθίων της από 15−7−2010 ισχύουσας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως αυτά προβλέπονταν και ίσχυαν την 1−1−2012, μειωμένα κατά 22%.

Η μείωση αφορά το χρονικό διάστημα, από 14-2-2012 και μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στα πλαίσια του μηχανισμού στήριξης των ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ.

Για την νόμιμη εφαρμογή των νέων κατώτατων νόμιμων μισθών και ημερομισθίων δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων.

Τα μέρη μπορούν να συμφωνήσουν μικρότερα ποσοστά μείωσης, ή καθόλου μείωση, αλλά σε καμία περίπτωση μεγαλύτερη μείωση από το 22%, πέραν του οποίου η όποια συμφωνία είναι άκυρη.

Συγκεκριμένα τα κατώτατα νόμιμα όρια μισθών και ημερομισθίων διαμορφώνονται ως εξής (η μείωση κατά 22% αφορά το βασικό μισθό ή ημερομίσθιο που προβλέπει η ισχύουσα ΕΓΣΣΕ και ισχύει από 14/2):

• Βασικό ημερομίσθιο 26,18 ευρώ, για τον ανειδίκευτο άγαμο εργατοτεχνίτη.

• Βασικός μηνιαίος μισθός 586,08 ευρώ, για τον ανειδίκευτο άγαμο υπάλληλο.

Μισθός -χαρτζιλίκι για τους κάτω των 25

Για τους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών η μείωση φθάνει το 32% και ο μισθός διαμορφώνεται στα 510,95 ευρώ, ενώ το ημερομίσθιο στα 22,83 ευρώ.

Ειδικότερα, όπως ορίζει η εγκύκλιος τα κατώτατα νόμιμα όρια μισθών και ημερομισθίων για τους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών, ανεξαρτήτως κλάδου και ειδικότητας, και για τους ήδη εργαζόμενους, διαμορφώνονται σε σχέση με τα κατώτατα όρια των μισθών και ημερομισθίων της από 15−7−2010 ισχύουσας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως αυτά προβλέπονταν και ίσχυαν κατά την 1−1−2012, μειωμένα κατά 32%.

Και για αυτούς η μείωση αφορά το χρονικό διάστημα, από 14-2-2012 και μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ωστόσο, ειδική μέριμνα υπήρξε -ευτυχώς- για τους νεοπροσλαμβανόμενους ως μαθητευόμενοι, για τους οποίους τελικά θα ισχύει ότι και για τους εργαζόμενους έως 25 ετών, δηλαδή θα πάρουν μισθό κατά 32% μειωμένο από τον κατώτατο της ΕΓΣΣΕ. Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορία αυτή έπαιρνε μισθό κατά 20% μειωμένο από τον κατώτατο της ΕΓΣΣΕ. Οπότε τώρα κινδύνευαν να δουν το μισθό τους να μειώνεται επιπλέον κατά 32%.

Όμως σύμφωνα με τα όσα ορίζει η εγκύκλιος για «την αμοιβή των μαθητευομένων [...] ανέρχεται πλέον στο 68%, στα κατώτατα όρια των μισθών και ημερομισθίων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως αυτά προβλέπονταν και ίσχυαν την 1−1−2012».

Και για τους νέους κάτω των 25 ετών για την εφαρμογή των νέων κατώτατων μισθών και ημερομισθίων δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων.

Αυτό σημαίνει ότι τα μέρη μπορούν να συμφωνήσουν μικρότερα ποσοστά μείωσης, ή καθόλου μείωση, αλλά σε καμία περίπτωση μεγαλύτερη από το 32%, πέραν του οποίου η όποια συμφωνία είναι άκυρη.

Συγκεκριμένα, τα κατώτατα νόμιμα όρια μισθών και ημερομισθίων διαμορφώνονται ως εξής:

• Βασικό ημερομίσθιο 22,83 ευρώ, για τον ανειδίκευτο άγαμο εργατοτεχνίτη.

• Βασικός μηνιαίος μισθός 510,95 ευρώ, για τον ανειδίκευτο άγαμο υπάλληλο .

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Βουδούρης κατα Βενιζέλου: Η μοναδική υποψηφιότητα σφραγίζει το τέλμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ !..



Ανακοίνωση του Βουλευτή Μεσσηνίας:
Η ηγεσία του Πασοκ οδήγησε με το δεύτερο μνημόνιο αυτό το μεγάλο δημοκρατικό, προοδευτικό κίνημα σε μια πρωτοφανή δεξιά στροφή και σε μια ταπεινωτική υποταγή στους δανειστές της χώρας μας.
Σήμερα διαπιστώνουμε με λύπη πως ακυρώνει και το δημοκρατικό χαρακτήρα αυτής της...
ιστορικής παράταξης. Η αδυναμία της ηγεσίας του Πασοκ να δρομολογήσει μια ουσιαστική διαδικασία διαδοχής, που να αντανακλά τις διαφορετικές απόψεις, θυμίζει άλλες εποχές και σηματοδοτεί το τέλμα στο οποίο έχει οδηγηθεί αυτό το κόμμα.
Το γεγονός ότι μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του Πασοκ είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κορυφαίο κομματικό και κυβερνητικό στέλεχος τις δυο τελευταίες δεκαετίες σημαίνει δυστυχώς ότι καμία ελπίδα ανανέωσης και ανατροπής του πολιτικού συστήματος που ευθύνεται για την κρίση, δεν μπορεί να προέλθει σήμερα από το Πασοκ.
Ως γνωστό όμως δεν υπάρχει «τέλος της ιστορίας».
Ο προοδευτικός και δημοκρατικός κόσμος, οι εργαζόμενοι, η μεσαία τάξη, όλοι αυτοί που πίστεψαν σε μια ριζική αλλαγή, μια ανατροπή του σαθρού πολιτικού συστήματος το 2009, θα βρουν το δρόμο να εκφραστούν και να βάλουν την Ελλάδα στην τροχιά της ελπίδας...

newsmessinia.blogspot.com



Read more...

Κανονικά οι παρελάσεις

Ολοκληρώθηκε η διυπουργική επιτροπή που συγκλήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο με θέμα τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν επτά υπουργοί και ένας υφυπουργός, αποφασίστηκε να γίνουν κανονικά οι παρελάσεις και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν ετέθη από κανέναν θέμα αναβολής τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αποφασίστηκε επίσης, να είναι όλη η κυβέρνηση παρούσα στις εκδηλώσεις, ενώ υπογραμμίστηκε ο ενωτικός χαρακτήρας της 25ης Μαρτίου και τονίστηκε η ανάγκη να καταδικαστούν τα αυξανόμενα κρούσματα βίας।

enikos.gr


Read more...

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΑΣΟΥ ΓΕΡΑΛΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του ΠΑΣΟΚ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Χαλκίδα 10-03-2012
Προς
Τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καχριμάκη
Κοινοποίηση:
Μέλη Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας.
Γραμματείς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας.
Μέλη ΝΕ ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας.
Μέλη ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας.
Σύντροφε Γραμματέα,
Μετά από μια μακρόχρονη διαδρομή μου στο κόμμα, ήρθε η στιγμή να κλείσει για μένα ένας κύκλος κομματικής δράσης μέσα από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε ο καθένας από εμάς χρειάζεται να κάνει ένα απολογισμό για την προσωπική πορεία του και την υπηρέτηση των αρχών του κινήματος.
Προσωπικά, την ώρα αυτή αισθάνομαι την ανάγκη να καταθέσω ένα μικρό απολογισμό και αυτός δεν είναι άλλος από τις μνήμες, των ωραίων και νικηφόρων εικόνων που περνούν από τα μάτια μου, των ιδεολογιών της ομορφιάς και της δημιουργίας που συνδέθηκα με τις νίκες του λαού μας που τόλμησε να ονειρευτεί και να παλέψει μέσα από τις ιδέες, τους αγώνες και τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ. Και είναι βέβαιο ότι κάποια μέτρα «γης» κατακτήσαμε μαζί.
Σήμερα στις δύσκολες στιγμές που περνάμε ως χώρα, ο καθένας από εμάς κατακλύζεται από ποικίλα συναισθήματα που άλλοτε εναρμονίζονται με τον ψυχικό μας κόσμο άλλοτε έρχονται σε σύγκρουση.

Σύντροφοι,
Η χώρα μας βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και η διαπίστωση αυτή δεν είναι μοιρολατρική αποδοχή. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια παραδέχτηκε και συγκατατέθηκε και εσωτερικά και ιδεολογικά αυτή την αναγκαιότητα, και ταξικά επέλεξε τον δρόμο της μοιρολατρικής αποδοχής.
Σήμερα το επιτελείο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θυμίζει τους άρχοντες του Καβάφη, που ομολόγησαν πριν από το τέλος της μάχης ότι οι λύση για αυτούς είναι οι βάρβαροι, γι ΄ αυτό απογοητεύτηκαν όταν νίκησε ο στρατός τους, λέγοντας «Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους, είναι και αυτοί μια λύση».
Οδηγήσαμε, ως κίνημα την χώρα στο κατεστημένο και στο ανελεύθερο. Και αυτό γιατί στερήσαμε και αποποιηθήκαμε ιδεολογία και πολιτικό διάλογο. Χωρίς αυτά δεν μπορούμε να σμίξουμε με τις πλατειές φωνές του κόσμου. Νιώθουμε ως ξεκομμένα νησιά σε ωκεανούς χωρίς ακτές και έτοιμοι για την υποταγή.
Στην δύσκολη διετία που διέρχεται η χώρα, αντί το ΠΑΣΟΚ να γίνει ο στρατός που τουφεκάει, επειδή υπάρχει εχθρός, υπάρχει οργάνωση μάχης, υπάρχει σκοπός και στόχος πολέμου, αισθάνομαι ότι αφοπλίσθηκε ιδεολογικά και πολιτικά, για να μην πυροβολεί ούτε για την «τιμή των όπλων». Δυστυχώς κάποιοι ξεχώρισαν τις θέσεις από τους αγώνες του χθες, και έτσι το στερήσαμε από πολιτικές, όπως «τα ποτάμια από τις πηγές».
Σύντροφοι,
Εφαρμόσαμε κριτήρια για την αναδιανομή του πλούτου της χώρας μας, όπως της «ανταγωνιστικότητας» και των «ανταγωνισμών» και έτσι οδηγηθήκαμε σε ευδαίμονες, αλλά όχι στην ευημερία του λαού, που αυτό είναι μια από τις βασικότερες ιδεολογικές αρχές μας. Επιβάλλαμε νόμους για να λύσουμε οικονομικά προβλήματα, ξεχνώντας ότι μεταξύ νόμου και κοινωνικού προβλήματος υπάρχει «η σχέση ζωής και θανάτου».
Θέσαμε στο λαό διλλήματα «δεν παίρνει άλλο, υπάρχει άλλη λύση», αδιαφορώντας ότι δεν μπορεί να επιβιώσει, πολύ δε περισσότερο να προοδεύσει η κοινωνία-που είναι το ζητούμενο- για ένα προοδευτικό κίνημα. Δεν είδαμε ότι τα προοδευτικά σύνορα είναι πιο μπροστά!! Ανάμεσα στην δυνατότητα και την ανάγκη.
Γκρεμίσαμε τα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς. Μεγάλο μέρος των πολιτών μετατρέπονται σε πένητες. Η ανεργία καταγράφει μεταπολεμικό ρεκόρ, ενώ χιλιάδες νέοι αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό.
Περπατώντας στην πόλη ζούμε την αδιαφορία για τον πόνο και την ερημιά του λαού μας.
Επιβάλαμε μια πολιτική που μόνο στόχο έχει να ισοπεδώσει την κοινωνία, να καταστρέφει τον παραγωγικό ιστό της χώρας και προτάξαμε ότι έχει αξία να πουληθεί στους «άπληστους» πιστωτές μας.
Θεοποιήσαμε την δύναμη και την αλαζονεία. Υποκαταστήσαμε την δικαιοσύνη με την θέληση των ισχυρών.
Αλωθήκαμε στο κόμμα από μια πολιτική και πολιτιστική «κρούστα» «στελεχών της εποχής», που διακηρύσσει όσο καμιά άλλη το σεβασμό στον άνθρωπο και την ίδια ώρα στήνουν Χιροσίμες στον Ελληνικό Λαό.
Ζούμε το θεσμό του ελεήμονα, αντί για την πολιτειακή υποχρέωση, ξεχνάμε ότι υπηρετούμε τον λαό όχι «κατά χάριν» αλλά κατά την κοινωνική απαίτηση. Στην θέση της παραχώρησης έχουμε το κατοχυρωμένο δικαίωμα της προστασίας των αδυνάτων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.
Ζούμε την ποιο φασιστική επίθεση που μπορούσε να γίνει σε επαγγελματικές ομάδες, και μαζικούς φορείς. Στο όνομα της αστικής αφέλειας, πως μας «κάνει νωθρούς η σιγουριά», υιοθετήσαμε την επίθεση στους εργαζόμενους, αγνοώντας ότι η ανασφάλεια, μας κάνει νωθρούς. Οδηγήσαμε την ελληνική κοινωνία στην ανέχεια σε ιδεολογήματα του παρελθόντος ότι το « αγώι ξυπνά τον αγωγιάτη».
Επιλέξαμε να παρέχουμε μια νέα παιδεία που θα γεννά κοιμισμένα παιδιά, που θα τα οδηγεί στην αμάθεια και στην αγωνία για επιβίωση, μακριά από την δημιουργικότητα, συντροφευμένα από τον φόβο της ανατροπής και της ανασφάλειας, αγκιστρωμένα σε δημιουργίες που δεν υπηρετούν τον άνθρωπο, αλλά εξασφαλίζουν την επιβολή.
Επικοινωνούμε μια πρωτοφανή γλωσσική απρέπεια, όπου η κυβέρνηση ονομάζει μεταρρύθμιση τη νεοφιλελεύθερη επίθεση στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.
Επιτρέψαμε ως ΠΑΣΟΚ, να φυτρώσει η δημαγωγία και το χειρότερο πορευτήκαμε μαζί της. Εγκαταλείψαμε τον Λαό και τον οδηγήσαμε σε επικίνδυνη πορεία αγανακτισμένο και με πεσμένο το ηθικό του. Έτσι με την πολιτική μας καταντήσαμε τον λαό ανίκανο να παρέμβει δημιουργικά στην έξοδο από την κρίση. Τον οδηγήσαμε στο ακρότερο όριο, φτωχύναμε τα πιο δημιουργικά τμήματά του. Σε αυτή την δύσκολη και ακαθοδήγητη μα και ανυποχώρητη ώρα του, αφήσαμε την δημαγωγία να γίνει ο φάρος που φωτίζει τις κουρασμένες ελπίδες του!! Για πού; Για οπουδήποτε που να μοιάζει με ικανοποίηση, με δικαίωση με διέξοδο. Άλλωστε εμείς γίναμε συνοδοιπόροι της, και την επικαλούμαστε ακόμη και σήμερα ως λύση για το αύριο!!
Δεν μπορεί αυτή η πολιτική να αποτελέσει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης. Αυτή η πολιτική μόνον ανατρέπεται. Και θα ανατραπεί από τον ελληνικό λαό, απ’ όλους εκείνους που είδαν τα όνειρά τους να γκρεμίζονται, την αξιοπρέπειά τους να ποδοπατείται, την απελπισία να τους γίνεται μόνιμη σύντροφος, τη ζωή να τους γυρνάει την πλάτη.
Σήμερα, και αφού έγκαιρα και δημόσια τον Νοέμβριο, μαζί με δύο άλλους συντρόφους, είχαμε εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή μας σ΄ αυτή την πολιτική, καταθέτω την παραίτησή μου από τη θέση του γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας.
Ταυτόχρονα δηλώνω και την αποχώρησή μου από το ΠΑΣΟΚ αφού αυτό με την πολιτική «έκοψε τις πηγές από το ποτάμι» που το αναγεννούσε με ιδέες, αρχές και αξίες και σταμάτησε να υπηρετεί την ζωή των Ελλήνων.
Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τα μέλη της Π.Ε. τα απλά μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας για τη συνεργασία και τους κοινούς συλλογικούς αγώνες που δώσαμε μαζί με το λαό της, ώστε να ξημερώσει μια διαφορετική μέρα για όλους.
Ευχαριστώ τα μέλη της Π.Ε. και τους Γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών των Νομών της Στερεάς Ελλάδας που με εμπιστεύθηκαν και με ανέδειξαν στη θέση του γραμματέα της Π.Ε.
Η παραίτησή μου ενδεχομένως κάποιους να δυσαρεστήσει. Σε θέματα, όμως, αρχών, αξιών, αξιοπρέπειας και συνείδησης δεν χωρούν συμβιβασμοί. Πίστευα όταν εκλέχτηκα Γραμματέας, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα αφήσει τους βουλευτές να εκφραστούν ελεύθερα, γιατί αυτό είχε ανάγκη η χώρα. Αντί αυτού επιλέχτηκε ο δρόμος της αστικής διαπαιδαγώγησης, της κομματικής πειθαρχίας και των διαγραφών.
Είναι προφανές ότι δεν θα «κάτσω σπίτι». Θα συνεχίσω. Επιλέγω να μάχομαι χωρίς να παραδίδομαι.
Σύντροφοι,
Αν επιλέξουμε στην δύσκολη αυτή στιγμή να ελπίζουμε ότι κάτι θα αλλάξει, είναι βέβαιο ότι θα στερήσουμε από τους εαυτούς μας την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε μπροστά για την υλοποίηση των στόχων μας για Εθνική Ανεξαρτησία- Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας να στερηθούμε την δύναμη;
Για πολιτικούς λόγους αποχωρώ άμεσα. Διατηρώ όμως την Βεβαιότητα ότι με πολλούς από τους συντρόφους θα ανταμώσουμε σύντομα!
Τάσος Γέραλης
http://vathiprasino

Read more...

Ένας ιστορικός κύκλος κλείνει με τον πιο οδυνηρό τρόπο για την Πατρίδα και την Κοινωνία.


ΠΑΣΚ Καθηγητών Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Αποτελεί πολιτική πράξη αυτοσεβασμού η απόλυτη διαφοροποίηση από τη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ.
Η επικείμενη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν αφορά τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους, ψηφοφόρους, μέλη και στελέχη του. Αφορά μια κάστα επαγγελματιών πολιτικών και κομματικών αξιωματούχων. Γι΄αυτό εκφυλίζεται σε μια πολιτική φάρσα.
Το σημερινό «ΠΑΣΟΚ» δεν μπορεί να εκφράσει τις κοινωνικές δυνάμεις που το στήριξαν από την ίδρυσή του. Έχει απωλέσει το πολιτικό και ηθικό πλεονέκτημα της Δημοκρατικής Παράταξης.
Ένας ιστορικός κύκλος κλείνει με τον πιο οδυνηρό τρόπο για την Πατρίδα και την Κοινωνία. Οι κοινωνικές δυνάμεις που συγκροτούν, ιστορικά, την Δημοκρατική Παράταξη θα εκφραστούν με νέες συλλογικότητες, νέες συνθέσεις, ...
νέες πολιτικές εκφράσεις.
Δαμιανίδης Χρήστος, · Αντιπρόεδρος Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) N. Βοιωτίας
Βαζούρας Σπύρος, * Αιρετός Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) N। Βοιωτίας *με το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚ Καθηγητών Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
http://vathiprasino

Read more...

Παραιτούνται Καρχιμάκης και Σπυρόπουλος


Μετά την ανάδειξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους δυο κορυφαία στελέχη της Ιπποκράτους, της απολύτου εμπιστοσύνης του απερχόμενου Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα τις παραιτήσεις τους αναμένεται να υποβάλλουν ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Γενικός Διευθυντής Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Ο Ρ. Σπυρόπουλος, μάλιστα, συνομιλώντας με το Real.gr επιβεβαίωσε τη σχετική πληροφορία.

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

http://papaioannou


Read more...

Με σήμα το τριαντάφυλλο...



Kόκκινο τριαντάφυλλο θα εχει για σήμα το νέο κόμμα Κατσελη - Καστανιδη, που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τετάρτη.
Προεδρος του κομματος λέγεται ότι θα είναι η Λούκα Κατσέλη, ενώ επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Χάρης Καστανίδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την... ημέρα εκείνη τα δύο πρώην κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσουν και την προσχώρηση 14 περίπου διαγραφέντων βουλευτών του Κινήματος, μεταξύ των οποίων ο Λάμπρος Μίχος, η Μαρία Κυριακοπούλου, ο Χρήστος Κασσάρας, ο Ανδρέας Τριανταφυλόπουλος και η Βούλα Τεκτονίδου...



Read more...

Μπαράζ επαφών Ράιχενμπαχ στην Αθήνα εν όψει της δεύτερης έκθεσης της Task Force

Στο επίκεντρο οι μεταρρυθμίσεις


Την Πέμπτη ο κ. Ράιχενμπαχ θα παρουσιάσει τη δεύτερη τριμηνιαία έκθεση της Ομάδας Δράσης
Την Πέμπτη ο κ. Ράιχενμπαχ θα παρουσιάσει τη δεύτερη τριμηνιαία έκθεση της Ομάδας Δράσης (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Αλλεπάλληλες επαφές με υπουργούς θα έχει αυτή την εβδομάδα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος την ερχόμενη Πέμπτη θα παρουσιάσει τη δεύτερη τριμηνιαία έκθεση της Task Force.

Η έκθεση θα εγκριθεί την Τρίτη από την Κομισιόν.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει στην Αθήνα, θα είναι η πορεία και ο συντονισμός της τεχνικής βοήθειας που έχει ζητήσει η Ελλάδα προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης θα είναι στην Αθήνα από την Τρίτη έως την ερχόμενη Πέμπτη.

Στο πλαίσιο των επαφών του, θα συναντηθεί με την υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, τον υπουργό Υγείας Ανδ. Λοβέρδο, τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Π. Καψή και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Δεν υπέγραψαν για τον Βενιζέλο Ραγκούσης και Μόσιαλος

Πολλοί ήταν οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές που αντιστάθηκαν στις πιέσεις της Τόνιας Αντωνίου και λοιπών πνευματικών ταγών του Βενιζελισμού.

Μιας και κάποιοι διακινούν διάφορα χαζά σενάρια, τόσο ο Γιάννης Ραγκούσης όσο και ο Ηλίας Μόσιαλος αρνήθηκαν να...


...υπογράψουν υπέρ της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Εξάλλου, η εμμονή στην τήρηση του καταστατικού δεν είχε σκοπό να αποτρέψει τον Χρήστο Παπουτσή αλλά μια 3η υποψηφιότητα μεταρρυθμιστικού προσανατολισμού η οποία θα δυσκόλευε σημαντικά τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε μια κανονική εκλογή από τη βάση.

Κι επειδή πολλοί αναρωτιούνται γιατί δεν κατατέθηκε μια 3η υποψηφιότητα, η απάντηση είναι πια προφανής, καθώς δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει ούτε καν 2η υποψηφιότητα। Οι κομματικοί γραφειοκράτες είχαν παραδοθεί από καιρό στο Βαγγέλη...
parapolitiki
Read more...

Γερουλάνος-Παπακωνσταντίνου: Δεν υπέγραψαν για τον Μπένι

Δεν φέρει τις υπογραφές του Υπ.Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου και του Υπ.Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου η υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Δεν είμαι βέβαιος ότι ζητήθηκε η υπογραφή τους αλλά μιας και το ΠΑΣΟΚ δεν...


...ανακοινώνει τη λίστα των υπογραφών, έχει μια αξία η δημοσίευση της στάσης κάποιων προσώπων.

Αυτό που σίγουρα γνωρίζω είναι ότι και οι δυο δέχθηκαν σφοδρές πιέσεις από γνωστούς δημοσιογράφους για κάποια δημόσια δήλωση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου (αλλά κυρίως του ενός), χωρίς όμως να ενδώσουν στις πιέσεις.

Ακόμα πάντως κι αν στο τέλος στηρίξουν άτυπα τον Βενιζέλο, είχαν τουλάχιστον την αξιοπρέπεια να μην παραδώσουν πιστοποιητικό βενιζελικών φρονημάτων στην Τόνια και στο Σαλαγιάννη, σε αντίθεση με πλήθος δεινοσαύρων του παλαιοπαπανδρεϊσμού।
parapolitiki
Read more...

Π.Νικολούδης: Όταν μίλησα για 300 δεν εννοούσα βουλευτές



Τα γυρίζει τώρα στη Βουλή ο Πρόεδρος της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου λέγοντας πως όταν μίλησε για ... έναν ή μία στους τριακόσιους δεν μίλησε για βουλευτές αλλά για το δείγμα που ήλεγξε.
Ότι δηλαδή στους 300 ελέγχους γενικά, βρήκε έναν που να προέρχεται από τον πολιτικό κόσμο όχι απαραίτητα μάλιστα βουλευτή.
Οι βουλευτές και οι δημοσιογράφοι που παρακολουθούν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών έχουν μείνει άφωνοι ακούγοντας τον κ. Νικολούδη να λέει ότι το "300" που είπε δεν μπορεί καθ' οιονδήποτε τρόπο να συνδεθεί με τους 300 της Βουλής. Επιμένει πάντως ότι ακόμα κι έτσι το εκατομμύριο έφυγε νόμιμα στο εξωτερικό. Προσθέτει δε ότι έμεινε έκπληκτος μάλιστα με τα δημοσιεύματα.

parapolitika.gr



Read more...

Σκανδαλίδης: Εδώ και 15(!) χρόνια αναζητώ το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη χθεσινή ομιλία του Κώστα του Σκανδαλίδη στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, με την οποία έθεσε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη της μεταπολιτευτικής γελοιότητας:

Είναι 15 χρόνια τώρα, που ζητώ και που δεν μπορώ να βρω μια πολιτική που οδηγεί από τη διαδοχή των προσώπων σε θέσεις, σε καρέκλες, σε αξιώματα, σε ένα πραγματικά διάδοχο ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής. Όχι μόνο δεν βρίσκω αυτό το ΠΑΣΟΚ αλλά...


...διαλύσαμε ουσιαστικά και το υπάρχον. Γιατί, πολλές φορές, νιώθουμε απέναντι σε αυτά που περνάει σήμερα η πολιτική ότι είμαστε αδύναμοι να αντιδράσουμε ακόμα και σαν μηχανισμός.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Μέσα σε αυτά τα 15 χρόνια, o Σκανδαλίδης...έτυχε να διατέλεσε γραμματέας του κόμματος, υπουργός Εσωτερικών, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, υποψήφιος δήμαρχος των Αθηνών αλλά και υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Όλα αυτά δεν τα έκανε φυσικά για την...καρέκλα αλλά για να βρει το νέο ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται ότι το βρήκε στο πρόσωπο του Βενιζέλου. Άβυσσος η ψυχή του δεινοσαυρου...
parapolitiki
Read more...

Σε τροχιά διάσπασης από χθες το βράδυ το ΠΑΣΟΚ

Σε τροχιά διάσπασης από χθες το βράδυ το ΠΑΣΟΚ
Την πόρτα του γραφείου του Χρήστου Παπουτσή στη Λυκαβηττού, χθες το βράδυ, την πέρασαν βουλευτές, γραμματείς οργανώσεων επαρχίας, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ, προκειμένου να αποτιμήσουν το αποτέλεσμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης και του Εθνικού Συμβουλίου.

Στη συζήτηση που επακολούθησε, μόνο ένας ή δύο διατύπωσαν την άποψη ότι πρέπει να παραμείνουν στο ΠΑΣΟΚ. Η συντριπτική πλειοψηφία, εισηγήθηκε στον Χρήστο Παπουτσή να αποχωρήσουν τονίζοντας ότι η πολιτική πλατφόρμα που διατύπωσε με την εισήγησή του το Σάββατο και με την οποία συμφωνούν, δεν αφήνει περιθώρια παραμονής σε αυτό το κόμμα. Υποστήριζαν ότι «το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου» θα επιδιώξει συνεργασία με τη ΝΔ, κινούμενο σε καθαρά κεντροδεξιά κατεύθυνση. Και ότι αυτό είναι σε ευθεία αντιπαράθεση με την αριστερή τοποθέτηση του Χρ. Παπουτσή.

Ταυτοχρόνως τόνιζαν ότι η συμπεριφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου και των συνεργατών του, εμμέσως πλην σαφώς τους έδειξε την πόρτα της εξόδου.

Οι συνεργάτες του Χρήστου Παπουτσή, πιστεύουν ότι οι Βενιζελικοί πάλεψαν «με όλα τα μέσα» και πέτυχαν «αποκλεισμό» από το Εθνικό Συμβούλιο, διότι μετά τις ομιλίες του Σαββάτου αντελήφθησαν ότι θα συγκέντρωναν ποσοστό μεγαλύτερο του 35% στις εκλογές της 18ης Μαρτίου, κάτι που θα τους καταστούσε αυτομάτως συνομιλητές, «κάτι που οι βενιζελικοί δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση».

Ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος άκουγε με προσοχή όλες τις τοποθετήσεις χωρίς να μιλάει, μετά 38 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά κλήθηκε να πάρει μια σημαντικότατη απόφαση σε ελάχιστες μέρες. Να εγκαταλείψει το κόμμα στο οποίο ανδρώθηκε πολιτικά. Αν θα το κάνει ή όχι, θα φανεί σύντομα.

Εκείνο που διαφάνηκε πεντακάθαρα χθες, είναι ότι το γυαλί έχει ραγίσει. Και όχι μόνον με τον Βενιζέλο…

Τρείς μύθοι για τον Παπουτσή


Οι συνεργάτες του Παπουτσή, τόνισαν ότι στις διαδικασίες του Σαββατοκύριακου, κατέπεσαν και κάποιοι «μύθοι» που επί μακρόν καλλιεργήθηκαν. Και συγκεκριμένα:

1. Η άποψη ότι ο Παπουτσής είναι ο άνθρωπος που προτιμούσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Από τους άμεσους συνεργάτες του αναχωρούντα Προέδρου, μόνον δύο δήλωσαν ότι θα στηρίξουν με την υπογραφή τους τον Παπουτσή. Δεν χρειάστηκε…

2. Η άποψη ότι ο Παπουτσής κτίζει ομάδες. Με εξαίρεση τον Σωκράτη Ξυνίδη- έλεγαν, οι υπόλοιποι 6 της ομάδας των υφυπουργών, έχουν βοηθηθεί πολιτικά από τον Παπουτσή, αλλά τάχθηκαν υπέρ του Βενιζέλου.

3. Η άποψη ότι ο Παπουτσής βρισκόταν πίσω από την Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου. Από τα 15 μέλη της στο Εθνικό Συμβούλιο, μόνον 2 δήλωσαν ότι θα στηρίξουν τον Παπουτσή- ανάμεσά τους δεν ήταν ο Παναγιωτακόπουλος.


Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Read more...

Υπέγραψε και ο Μιχάλης Νεονάκης για τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Δεν έχετε αναρωτηθεί γιατί ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έκανε επίδειξη δύναμης δημοσιεύοντας τα δεκάδες ονόματα που υπέγραψαν για την υποψηφιότητα του;

Η απάντηση είναι απλή. Ο Υπ.Οικονομικών θα ήθελε να μην γίνει γνωστό ότι υπέρ του συσπειρώθηκε ένα "περίεργο" κομμάτι του ΠΑΣΟΚ με αποκορύφωμα τον περιβόητο Μιχάλη Νεονάκη...


...του οποίου την υπογραφή με χαρά "μάζεψε" πρόθυμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Θυμίζω ότι ο κ.Νεονάκης βρέθηκε με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ καθώς το όνομα του είχε εμπλακεί σε πλήθος σκανδάλων της εποχής Σημίτη. Παραθέτω ένα μόνο απόσπασμα από σχετικό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας (εδώ):

(...)η ενασχόλησή του όμως με τις μετοχές την τετραετία 1998-2001 τον αποζημίωσε. Ο κ. Νεονάκης αποδείχθηκε δεινός επενδυτής, μιας και ξεκίνησε με αρχικό κεφάλαιο της τάξης των 150,4 εκατ. δρχ. για να δει στη συνέχεια την αξία του χαρτοφυλακίου του να πολλαπλασιάζεται και να φτάνει να αποτιμάται σε επίπεδα άνω του 1 δισ. δραχμών. Η τελική «σούμα» από την ανακύκλωση των χρημάτων, συνυπολογιζόμενης και της αξίας του χαρτοφυλακίου του στο τέλος του 2001 (91,3 εκατ. δρχ.), βγάζει τον κ. Νεονάκη κερδισμένο με περισσότερα από 200 εκατ. δραχμές μέχρι το 2001.

Να τον χαίρεσαι Βαγγέλη! Φέρε πίσω και τον Άκη, τον μέντορα της Τόνιας...
http://www.parapolitiki.
Read more...

Μειωμένο κατά 22% το επίδομα ανεργίας και άλλα επιδόματα του ΟΑΕΔ

Υπολογίζεται βάσει του νέου κατώτατου μισθού


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Μειωμένα κατά 22% είναι από σήμερα, τα 14 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος ανεργίας, σύμφωνα με την Kοινή Yπουργική Aπόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας που τίθεται σε εφαρμογή.

Σε ό,τι αφορά το επίδομα ανεργίας θα υπολογίζεται με βάση το μειωμένο ημερομίσθιο, που προβλέπει το νέο μνημόνιο και θα ανέρχεται στα 359 ευρώ.

Πρακτικά, οι μειώσεις θα φανούν από την Παρασκευή, ημέρα πληρωμών.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης ανέφερε, πάντως, την περασμένη Παρασκευή, ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να προσδώσει στο επίδομα ανεργίας στοιχεία ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Όπως εξήγησε ο ίδιος: «Ορισμένες περιπτώσεις που συνδέονται με εργαζόμενους που έχουν χάσει τη δουλειά τους και ενώ έχουν δώσει υψηλές εισφορές, καταλήγουν να παίρνουν το ίδιο επίδομα ανεργίας με άλλους. Θα πρέπει να το εξετάσουμε, γιατί το επίδομα δεν είναι προνοιακή παροχή, αλλά ασφαλιστική. Δεν σημαίνει πως η σχέση πρέπει να είναι καθαρά ανταποδοτική, έχει και προνοιακά στοιχεία, αλλά πρέπει να γίνει δικαιότερο

Τα νέα επιδόματα ανεργίας

  • Για τελευταίο μηνιαίο μισθό πάνω από 314,17 ευρώ, το βασικό επίδομα θα είναι στα 360 ευρώ, στα 396 ευρώ με ένα προστατευόμενο μέλος και στα 432 ευρώ με δύο προστατευόμενα μέλη.
  • Για τελευταίο μηναίο μισθό από 157,09 - 314,16 ευρώ, το επίδομα ανεργίας θα είναι 270 ευρώ, με ένα προστατευόμενο μέλος στα 297 ευρώ ευρώ και στα 324 ευρώ για δύο προστατευόμενα μέλη.
  • Για τελευταίο μηνιαίο μισθό έως 157,08 ευρώ, το επίδομα ανεργίας θα είναι πλέον στα 180 ευρώ, με ένα προστατευόμενο μέλος στα 198 ευρώ και με δύο προστατευόμενο μέλη στα 216 ευρώ.
Τη μείωση του 22% θα ακολουθήσουν επιδόματα όπως: τα εποχικά που δίνει ο ΟΑΕΔ, το ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, το επίδομα για τους αποφυλακιζόμενους, το επίδομα επίσχεσης - διακοπής εργασιών, το επίδομα μητρότητας.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

O Στέφανος Τζουμάκας αποδόμησε τη νεοφιλελεύθερη κλίκα που έκανε κατάληψη στο ΠΑΣΟΚ…


ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΖΟΥΜΑΚA ΓΙΑ ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
11 Μαρτίου 2012
H διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με αποκλεισμούς τόσο στο δημόσιο λόγο όσο και από τον πυρήνα μιας συγκυριακής συμμαχίας, είναι δημοκρατικά διάτρητη και αμφισβητήσιμη. Ήδη χιλιάδες μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν θα παρακολουθήσουν αυτές τις μεθοδεύσεις.
Στο ΠΑΣΟΚ, θα συνεχίζεται η κρίση ηγεσίας. Γιατί θέλουν να επιβάλλουν μια ηγεσία. Αυτή η συμμαχία δεν έχει μέλλον, δεν δίνει λύση στο πρόβλημα της χώρας. Δεν είναι μόνο πολιτικά κοντόφθαλμη αλλά και...
τυφλή.
Τα μέλη μιας συμμαχίας στο Εθνικό Συμβούλιο, κυρίως τα συνδέει το ότι ψήφισαν, στήριξαν και εφάρμοσαν τις πολιτικές επιλογές τόσο του πρώτου Μνημονίου που απέτυχε όσο και η αβεβαιότητα για τη πορεία του δεύτερου μνημονίου με τα γνωστά επακόλουθα του φαύλου κύκλου της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας που οδηγεί σε αδιέξοδο τον τόπο και σε διαιώνιση της κρίσης. Η κρίση διαπερνά και το ΠΑΣΟΚ. Τόσο ως προς την ανάλυση όσο και ως προς τις ορθές επιλογές για τη έξοδο από τη κρίση.
Από το συγκεκριμένο «μπλοκ», η υποψηφιότητα μου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, δεν έγινε αποδεκτή, προκειμένου να τεθεί υπό την κρίση του εκλογικού σώματος. Πρόκειται για έναν καθαρά πολιτικό αποκλεισμό μιας υποψηφιότητας με σαφείς ιδεολογικές, πολιτικές και οικονομικές αρχές, στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής.
Σε μια μείζονα πολιτική κρίση, όπως η σημερινή, δεν είναι μόνο αναξιόπιστο αλλά και καθαρή μεθόδευση και υποκριτική στάση σαν αυτή που μεθόδευσε η «συγκυριακή συμμαχία» του Εθνικού Συμβουλίου, προκειμένου να αποσιωπηθούν οι δυο διαφορετικές στρατηγικές στο ΠΑΣΟΚ. Όσο κι αν προσπαθούν να επιβάλλουν ότι «ΠΑΣΟΚ ίσον Μνημόνιο», αυτό θα είναι ένα ΠΑΣΟΚ συρρικνωμένο και συντηρητικό, ως νέο ΚΟ.ΔΗΣ.Ο. Τις αποτυχημένες κυβερνητικές πολιτικές, ουδέποτε αποδέχθηκαν οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, ως σοσιαλιστικού κινήματος και το ίδιο θα συνεχίσουν να πράττουν και τώρα, όπως έπρατταν πάντα απέναντι στις πολιτικές ήττας.
Η στρατηγική κυρίαρχων δυνάμεων σε ένα τμήμα της παρασιτικής οικονομίας, της διαπλοκής, των ΜΜΕ και άλλων κύκλων επιδιώκουν ανιστόρητα να διαμορφώσουν ένα δήθεν μονόδρομο για τη χώρα. Σε αυτά τα πλαίσια προβάλλουν ένα κατασκεύασμα μιας νέας «εθνικοφροσύνης» για την υπεράσπιση των αποτυχημένων δημοσιονομικών πολιτικών. Ήδη σε επιχειρήσεις και άλλες εργασιακές δραστηριότητες, απολύουν ανθρώπους που δεν συμφωνούν με την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και των αμοιβών. Οργανώνουν μεθοδευμένα τον αποκλεισμό κάθε αντίθετης φωνής, κάθε αντίθετης άποψης, κάθε πρόσωπου από το δημόσιο λόγο. Ανασύρουν από το χρονοντούλαπο, αποτυχημένα προπαγανδιστικά ιδεολογήματα της δεξιάς της δεκαετίας του ’80 περί «ευρωπαϊστών» και «αντί-ευρωπαϊστών», προβάλλοντας μια πολιτική που είναι έξω από τις αρχές της Ε.Ε. και τις συνθήκες και επιδιώκουν αυτό το κατασκεύασμα να το παρουσιάσουν ως ευρωπαϊκή πολιτική.
Σήμερα, η μείζονα αυτή κρίση διαπερνά και το ΠΑΣΟΚ, όπου υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις και πολιτικές θέσεις τόσο για την κρίση όσο και για την στρατηγική εξόδου από αυτή.
Το ΠΑΣΟΚ από θέση αρχών είναι ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό. Η νεοφιλελεύθερη στρατηγική ποτέ δεν αποτέλεσε οργανικό στοιχείο των επιλογών του ΠΑΣΟΚ. Τα μνημόνια που επιβλήθηκαν στη χώρα, ως απαίτηση των δανειστών στη κρίση δανεισμού ήταν πολιτικές των κυβερνήσεων και όχι αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ. Στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να είναι η πολιτογράφηση του ως νεοφιλελευθέρου κόμματος.
Έχουν γνωστοποιηθεί οι θέσεις και απόψεις μου με αρχές πρώτα η πολιτική, πρώτα η κοινωνία, πρώτα η παραγωγή και η ανάπτυξη, οι οποίες εκφράζονται όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία αλλά και από φίλους, μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διάκρισης που κατοχυρώσαμε στο ΠΑΣΟΚ από τη δεκαετία του ’80, με την ιστορική διατύπωση: «άλλο κόμμα, άλλο κοινοβούλιο, άλλο κυβέρνηση, άλλο κράτος», τη μη ταύτιση τους και την αυτονομία τους.
Οι πολίτες ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις όσο και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ καθώς και οι δυνάμεις της κοινωνίας που παράγουν, που δημιουργούν, που μορφώνονται, γυρίζουν την πλάτη σε αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές.
Η χώρα διέρχεται κρίση οικονομική, κοινωνική και πολιτική. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δέχεται καταιγισμό απειλών και εκφοβισμού για το αύριο. Η κατάρρευση εισοδημάτων, η ανεργία και η διάλυση των επιχειρήσεων συνέβαλαν στην πολυδιάσπαση της ελληνικής κοινωνίας, στη διάρρηξη των σχέσεων της με το ΠΑΣΟΚ και στην απομάκρυνση και απογοήτευση φίλων, μελών και στελεχών που διαχρονικά συνδέθηκαν με το ΠΑΣΟΚ. Η απόσταση από τη πολιτική, η ιδιώτευση και η ατομική αναζήτηση λύσεων απέναντι σε πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων είναι μια νέα συντηρητική στροφή εκτεταμένων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας.
Χρειαζόμαστε αρχές για κοινούς αγώνες για την έξοδο της χώρας από την κρίση, για την ανάκτηση κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Ο δρόμος είναι μακρύς και περνά μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας στις γειτονιές, τις επιχειρήσεις, τα σχολεία, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στην ύπαιθρο και στις πόλεις.
sibilla
http://vathiprasino

Read more...

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 34 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ. !!!



ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΣΑΜΟΥ
ΑΘΗΝΑ: 11 ΜΑΡΤΗ 2012 Αγαπητέ φίλε και σύντροφε Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη.
Σαν φυσική συνέχεια της ομόφωνης πολιτικής απόφασης της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Σάμου στις 11 Φλεβάρη 2012 εναντίον της ψήφισης του ¨Μνημονίου 2¨, της προσωπικής μου βεβαιότητας πλέον ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε ιδεολογικά και πολιτικά την Σοσιαλιστική και Πατριωτική του φυσιογνωμία και της οριστικής του μετάλλαξης σε ένα συστημικό γραφειοκρατικό κόμμα, του ελλείμματος πλέον μιας στοιχειώδους εσωτερικής δημοκρατίας, αλλά κυρίως του περιεχομένου των πολιτικών του επιλογών και εφαρμογών, παρακαλώ να δεχτείς την παραίτηση μου από επικεφαλή, της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Σάμου και της αποχώρησης μου από μέλος του κινήματος. Αποχωρώ από ένα κίνημα που αγάπησα και υπηρέτησα 34 ολόκληρα χρόνια.
Με τις περισσότερες πολιτικές που ακολουθήσαμε έως σήμερα και με την αποδοχή του κατάπτυστου ¨Μνημονίου 2¨, συρρικνώνονται ακόμα περισσότερο τα λαϊκά εισοδήματα, καταστρέφεται η παραγωγική βάση της χώρας, διευρύνεται η ύφεση στην αγορά, καταλύεται το κοινωνικό κράτος, φουντώνει η ανεργία, κτυπιούνται τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, τίθεται σε κίνδυνο η περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου και της Τράπεζας της Ελλάδας και αλυσοδένεται η Πατρίδα μας για τα επόμενα 70 χρόνια τουλάχιστον, από το διεθνές κεφάλαιο.

Εκφράζω την βαθιά μου πλέον πεποίθηση, ότι αυτή η πολιτική θα συνεχισθεί και με άλλες αποτυχημένες version αντιλαϊκών και αντιαναπτυξιακών μνημονίων και με τη μετεκλογική συνεργασία του νέου ¨ΠΑΣΟΚ¨ με τη Ν.Δ.

Όλοι εμείς χωρίς να το θέλαμε γίναμε όλο αυτό το διάστημα, υπερασπιστές ή ανεχτήκαμε δια της σιωπής, μια πολιτική που δεν αποφασίσαμε, μια πολιτική που δεν έχει να κάνει με τίποτα, με τα παλιότερα πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά της μεγάλης δημοκρατικής μας παράταξης.

Αρνιέμαι να συνεχίσω να παρακολουθώ σαν θεατής την μεγάλη αυτή αναδιανομή υπέρ του κεφαλαίου εναντίον των δυνάμεων της εργασίας. Αρνιέμαι να συμμετέχω σε πράξεις και πολιτικές που είναι πέρα και έξω από τη συνείδησή μου.

Και το έως σήμερα λεκτικό επιχείρημα για την δήθεν αναγκαιότητα μιας πολιτικής σωτηρίας της χώρας, φαντάζει από αίολο έως γραφικό. Δεν υπάρχει χώρα χωρίς πολίτες, δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ χωρίς τις δυνάμεις που όλα αυτά τα χρόνια έκφραζε ταξικά, πολιτικά, ιδεολογικά και ανθρώπινα.

Με λίγα λόγια, δεν φεύγω από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ έφυγε από τον εαυτό του. Σήμερα το νεοφιλελεύθερο αυτό μόρφωμα δεν έχει ψυχή ούτε καρδιά, γύρισε τη πλάτη του στη κοινωνία και στους πολίτες, διαβουλεύεται και πορεύεται μαζί με τους τραπεζίτες και τα μεγάλα συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης.

Με τη βέβαιη εκλογή του κ. Βαγγέλη Βενιζέλου στην προεδρία του κόμματος, αφού η ¨τράπουλα ήταν σημαδεμένη¨, οριστικοποιείται και επικυρώνεται αυτή η αστική και συστημική του μετάλλαξη.

Κρατάω μέσα στη καρδιά και στη μνήμη μου, το ΠΑΣΟΚ των εφηβικών μας χρόνων. Το ΠΑΣΟΚ του μεγάλου μας δασκάλου ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Η συναισθηματική μου φόρτιση είναι μεγάλη, αλλά δεν μπορεί να εμποδίσει την πολιτική μου πλέον απόφαση ευθύνης και συνείδησης. Ελπίζω σύντομα να συναντηθούμε σε άλλα μετερίζια πάλης και αγώνα, έξω φυσικά από το μεταλλαγμένα νεοφιλελεύθερο πλέον ΠΑΣΟΚ, μέσα στο μαζικό κίνημα.

Σε αυτό το σημείο νοιώθω την ανάγκη να χαιρετήσω μέσα από την επιστολή μου αυτή, τους συντρόφους μου από το τότε μαθητικό και τη νεολαία της 5ης τομεακής οργάνωσης της Αθήνας, τους συντρόφους και συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στο Φάρμακο και στις Τράπεζες, όλους τους συντρόφους της Νομαρχιακής Οργάνωσης της Α΄Αθήνας και φυσικά τους συντρόφους και φίλους της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ ΣΑΜΟΥ. Όλα αυτά τα χρόνια δώσαμε μαζί ωραίους και νικηφόρους αγώνες. Μέσα από τη καρδιά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτή τη υπέροχη συνεργασία μας. Λυπάμαι αν στεναχώρησα κάποιους από εσάς, αλλά θα συνεχίσουμε τον αγώνα , ο καθένας με βάση την προσωπική του επιλογή, των αγώνα τον καλό, για την Πατρίδα και το λαό μας , τη Σάμο που αγαπάμε και ονειρευόμαστε, για το Αιγαίο που μας αξίζει.

Σύντροφε Μιχάλη,

Η χώρα μας χρειάζεται ΤΩΡΑ ένα εναλλακτικό, ριζοσπαστικό και προοδευτικό οδικό χάρτη εξόδου από τη κρίση. Χρειάζεται ένα άλλο πλέον γνήσια σοσιαλιστικό και πατριωτικό φορέα που θα επικαιροποιήσει και θα διευρύνει χωρίς να αλλοιώσει την διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη. Ένα νέο φορέα που θα δώσει διέξοδο και λύσεις, με σεβασμό στο λαό και στις ανάγκες του. Που θα επανασχεδιάσει ένα αναπτυξιακό και ανταγωνιστικό σύγχρονο μοντέλο για τη χώρα, αξιοποιώντας όλες τις παραγωγικές δυνάμεις και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Χρειάζεται ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό όραμα, πέρα και έξω από τη λογική της διαχείρισης, χρειάζεται ένα νέο πολιτικό φορέα με κινηματικά χαρακτηριστικά. Σε αυτή τη προοπτική δηλώνω ¨παρών¨, και ελπίζω το συντομότερο να βρεθούμε και πάλι μαζί.

Η δημοκρατία, η ελευθερία, η κοινωνική απελευθέρωση, αποτελούν απόκτημα και κερδίζονται με αγώνα κάθε ημέρα, είναι ζητήματα μόνιμου αγώνα, μόνιμου αγώνα. Α.Π

ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΣΑΜΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΣΑΜΟΥ

ΠΡΟΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

- ΤΟΜΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
- ΤΟΜΕΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ
- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
- ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΣΑΜΟΥ
- ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΑΜΟΥ
- ΜΜΕ
http://vathiprasino

Read more...

Ο «κηπουρός» Δόλλης υπέγραψε για τον Βενιζέλο

Ο «κηπουρός» Δόλλης υπέγραψε για τον Βενιζέλο
Μεταξύ των 190 υπογραφών που κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την υποψηφιότητά του, υπάρχει και μια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι αυτή του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη.


Ο επί 5ετία σύμβουλος του Παπανδρέου και ελέω Γιώργου μέλος του υπουργικού συμβουλίου, ήταν από τα πρόσωπα που ελάχιστοι ανέμεναν να στηρίξει δια της υπογραφής του Βενιζέλο.

Ίσως γιατί ο «αυστραλός κηπουρός» βρισκόταν τόσο κοντά στον απερχόμενο Πρόεδρο που πίστευαν ότι θα τηρούσε ουδετερότητα।
http://newpost.gr
Read more...

Καιροσκόπος και γελοίος (2)...



Κι αυτός ο άνθρωπος ήθελε να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Ο τύπος που δηλώνει ότι τον μισθό του υπουργού, θέλει να του τον δίνει σπόνσορας, για να μη "επιβαρύνει"το Δημόσιο! .Που έγινε ήρωας στις μικροπολιτικές στήλες και στο διαδίκτυο, για επιδόσεις του εκτός του χώρου της πολιτικής (με πρόσωπα που έχουν σχέση με την πολιτική).
Σήμερα θυμήθηκε πως δεν ήταν κηπουρός.
Πως ο Παπανδρέου του ανέθεσε δύσκολα υπουργεία για να τον κάψει. Κι όταν τον ρώτησαν αν επιμένει σε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. με πρωθυπουργό τον Σαμαρά, το βούλωσε. Δεν ...ήξερε τι να πει. Ψέλλιζε διάφορες γελοίες δικαιολογίες του τύπου "δεν ήταν έτσι ακριβώς η δήλωσή μου".
Και στο τέλος το γενικό και αόριστο ότι "την επομένη των εκλογών, σας διαβεβαιώ ότι θα υπάρχει κυβέρνηση".
Καιροσκόπος και γελοίος...



Read more...

Κυβερνητική σύσκεψη για τα αυξανόμενα κρούσματα βίας

Μετά τους προπηλακισμούς και τα γιαούρτια


Στιγμιότυπο από τα όσα συνέβησαν κατά την παρέλαση στη Ρόδο
Στιγμιότυπο από τα όσα συνέβησαν κατά την παρέλαση στη Ρόδο (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στην κυβέρνηση τα αυξανόμενα κρούσματα βίας κατά πολιτικών -και όχι μόνο- προσώπων από εξοργισμένους πολίτες. Δεδομένου ότι πλησιάζει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και με πρόσφατους τους προπηλακισμούς στη διάρκεια της παρέλασης στη Ρόδο για την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, το μεσημέρι πραγματοποιείται κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στόχος της κυβερνητικής σύσκεψης είναι η λήψη μέτρων, ώστε να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας.

«Δεν είναι δυνατόν μικρές, ακραίες ομάδες να εμποδίζουν τις κοινωνικές, εθνικές και όποιες άλλες δραστηριότητες σε αυτή τη χώρα» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ.Χρυσοχοΐδης, την Παρασκευή, κάνοντας λόγο για «ισχνές μειοψηφίες, οι οποίες επιχειρούν εν μέσω της κρίσης, εν μέσω του πανικού, εν μέσω της αγωνίας που υπάρχει στους πολίτες να εκμεταλλευτούν και να επιβάλλουν τις δικές τους απόψεις».

Στη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00, θα λάβουν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Αν.Γιαννίτσης, Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος, Παιδείας Γ.Μπαμπινιώτης, Δικαιοσύνης Μ.Παπαϊωάννου, Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδης και Επικρατείας Γ.Σταυρόπουλος και Π.Καψής.


Newsroom ΔΟΛ


Read more...

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΣΠΥΡΑΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΠΑΣΟΚ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/50293_109560082436565_1714_n.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLFpUcz0QlJ2Sr1fMhHRHlcw4FV9Q7NwdVMsYcf6TN2yYsfIpVViP_lsSNQFpY7JGyKvLfaEmpL5X251yVCT4Nyn-ARH0ENrPhMHGqvNDcpXa-VuModljLcc-hnffdjgRs0ria4Z_SZHcf/s320/spyrakoy1.png
Σύντροφοι,

Ας θυμηθούμε τι λέγαμε το 1981

" Αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα όπου οι αποφάσεις θα παίρνονται από τον ίδιο
το Λαό της χωρίς ξένες εξαρτήσεις επιρροές και επεμβάσεις, για μια Κοινωνία
Δίκαιη, όπου θα σταματήσει η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο και η
αποξένωσή του από το προϊόν του μόχθου του. Για έναν άνθρωπο που θα ολοκληρώνεται
πνευματικά και πολιτιστικά και θα αναπτύσσει δημιουργικά τις πρωτοβουλίες του
σε μια πραγματικά ελεύθερη Κοινωνία, δίχως άγχος, χωρίς καταπίεση.
Το ΟΡΑΜΑ αυτό αλλά και η πορεία για την εκπλήρωσή του, προσδιορίζουν την
ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και την ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ του ΠΑΣΟΚ. "

Μπορείτε να μου απαντήσετε Σύντροφοι, τι έχει μείνει σήμερα από όλα αυτά ???

Αγωνίστηκα μέσα στο ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια γιατί πίστεψα στις Αρχές στις Αξίες του
Κινήματός μας και στη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.
Γιατί πίστεψα στο Κοινωνικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, ενός κινήματος που χρόνια τώρα
στεκόταν δίπλα στον Νέο, τον Συνταξιούχο, τον Άνεργο, τον Μισθωτό, τον Μικρομεσαίο.

Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι 2 χρόνια μετά την μεγάλη εκλογική νίκη του 2009 θα ανατρέπονταν
τα πάντα. !!!
Θα ανατρέπονταν οι ελπίδες, τα οράματα όνειρα ενός ολόκληρου Λαού. !!!
Θα ανατρέπονταν η Εθνική μας Υπερηφάνεια. !!!
Θα ανατρέπονταν η Εθνική μας Κυριαρχία. !!!
Θα ανατρέπονταν οι ζωές μας, οι δικές μας και των παιδιών μας. !!!
Θα οδηγούσαμε την Χώρα σε βαθειά οικονομική εξάρτηση. !!!
Θα προδίδαμε τα πιστεύω μας. !!!

Σήμερα, και μετά την ανάληψη της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο,
είμαι πεπεισμένη, ότι το ΠΑΣΟΚ θα συρρικνωθεί και θα εξελιχθεί σε ένα μικρό κόμμα
τύπου - ΚΟΔΗΣΟ - που είναι αντίθετο με την ιδεολογία μου και τις Αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη.
Είμαι πεπεισμένη ότι οι λόγοι που ήμουν στο ΠΑΣΟΚ δεν υφίστανται πλέον, και γι αυτό τον λόγο
σας καταθέτω την παραίτησή μου από μέλος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Νομαρχιακής Βόρειας Αθήνας.

ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΟΥ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΡΟΣ

Α. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Β. ΕΚΑΠ

Γ. ΤΟΜΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Δ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β2
Read more...