Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Σε τροχιά διάσπασης από χθες το βράδυ το ΠΑΣΟΚ

Σε τροχιά διάσπασης από χθες το βράδυ το ΠΑΣΟΚ
Την πόρτα του γραφείου του Χρήστου Παπουτσή στη Λυκαβηττού, χθες το βράδυ, την πέρασαν βουλευτές, γραμματείς οργανώσεων επαρχίας, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ, προκειμένου να αποτιμήσουν το αποτέλεσμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης και του Εθνικού Συμβουλίου.

Στη συζήτηση που επακολούθησε, μόνο ένας ή δύο διατύπωσαν την άποψη ότι πρέπει να παραμείνουν στο ΠΑΣΟΚ. Η συντριπτική πλειοψηφία, εισηγήθηκε στον Χρήστο Παπουτσή να αποχωρήσουν τονίζοντας ότι η πολιτική πλατφόρμα που διατύπωσε με την εισήγησή του το Σάββατο και με την οποία συμφωνούν, δεν αφήνει περιθώρια παραμονής σε αυτό το κόμμα. Υποστήριζαν ότι «το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου» θα επιδιώξει συνεργασία με τη ΝΔ, κινούμενο σε καθαρά κεντροδεξιά κατεύθυνση. Και ότι αυτό είναι σε ευθεία αντιπαράθεση με την αριστερή τοποθέτηση του Χρ. Παπουτσή.

Ταυτοχρόνως τόνιζαν ότι η συμπεριφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου και των συνεργατών του, εμμέσως πλην σαφώς τους έδειξε την πόρτα της εξόδου.

Οι συνεργάτες του Χρήστου Παπουτσή, πιστεύουν ότι οι Βενιζελικοί πάλεψαν «με όλα τα μέσα» και πέτυχαν «αποκλεισμό» από το Εθνικό Συμβούλιο, διότι μετά τις ομιλίες του Σαββάτου αντελήφθησαν ότι θα συγκέντρωναν ποσοστό μεγαλύτερο του 35% στις εκλογές της 18ης Μαρτίου, κάτι που θα τους καταστούσε αυτομάτως συνομιλητές, «κάτι που οι βενιζελικοί δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση».

Ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος άκουγε με προσοχή όλες τις τοποθετήσεις χωρίς να μιλάει, μετά 38 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά κλήθηκε να πάρει μια σημαντικότατη απόφαση σε ελάχιστες μέρες. Να εγκαταλείψει το κόμμα στο οποίο ανδρώθηκε πολιτικά. Αν θα το κάνει ή όχι, θα φανεί σύντομα.

Εκείνο που διαφάνηκε πεντακάθαρα χθες, είναι ότι το γυαλί έχει ραγίσει. Και όχι μόνον με τον Βενιζέλο…

Τρείς μύθοι για τον Παπουτσή


Οι συνεργάτες του Παπουτσή, τόνισαν ότι στις διαδικασίες του Σαββατοκύριακου, κατέπεσαν και κάποιοι «μύθοι» που επί μακρόν καλλιεργήθηκαν. Και συγκεκριμένα:

1. Η άποψη ότι ο Παπουτσής είναι ο άνθρωπος που προτιμούσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Από τους άμεσους συνεργάτες του αναχωρούντα Προέδρου, μόνον δύο δήλωσαν ότι θα στηρίξουν με την υπογραφή τους τον Παπουτσή. Δεν χρειάστηκε…

2. Η άποψη ότι ο Παπουτσής κτίζει ομάδες. Με εξαίρεση τον Σωκράτη Ξυνίδη- έλεγαν, οι υπόλοιποι 6 της ομάδας των υφυπουργών, έχουν βοηθηθεί πολιτικά από τον Παπουτσή, αλλά τάχθηκαν υπέρ του Βενιζέλου.

3. Η άποψη ότι ο Παπουτσής βρισκόταν πίσω από την Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου. Από τα 15 μέλη της στο Εθνικό Συμβούλιο, μόνον 2 δήλωσαν ότι θα στηρίξουν τον Παπουτσή- ανάμεσά τους δεν ήταν ο Παναγιωτακόπουλος.


Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: