Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Κατέθεσε εξώδικο ο ΕΟΠΥΥ

Λίγες ημέρες μετά την πρόθεση της νέας διοίκησης του ΕΟΠΥΥ να καταργήσει τους πενταψήφιους αριθμούς, στους οποίους απευθύνεται το κοινό για ραντεβού με γιατρούς και παράλληλα με την προβολή, τις τελευταίες ημέρες, συγκεκριμένων διαφημίσεων από εταιρείες των πενταψήφιων αριθμών, για τις οποίες ο ΕΟΠΥΥ κρίνει ότι προσβάλλουν το κύρος του, ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού Ε. Παπαγεωργόπουλος, κατέθεσε εξώδικη διαμαρτυρία προς όλες τις εταιρείες, που παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες επικοινωνίας.
Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες μια από τις εταιρείες διαφημίζει τον πενταψήφιο αριθμό του ΕΟΠΥΥ χρησιμοποιώντας, όπως εκτιμούν οι υπεύθυνοι του Οργανισμού, «αμφιλεγόμενο πρόσωπο».
Τονίζουν δε ότι τόσο το κείμενο, που εκφωνείται, αλλά και το συγκεκριμένο πρόσωπο, που εμφανίζεται, όσο και ολόκληρο το διαφημιστικό σποτ δεν συνάδουν με την αξιοπιστία του Οργανισμού.
Ήδη, η διοίκηση προσανατολίζεται στο άμεσο μέλλον να αντικαταστήσει τις εταιρείες με τα πενταψήφια νούμερα, από δικό της μηχανισμό, με τριψήφιο αριθμό στον οποίο πιθανότατα οι ασφαλισμένοι θα μπορούν εντελώς δωρεάν να κλείνουν ραντεβού με γιατρούς.
Στο εξώδικο, που έστειλε σήμερα ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ προς τις εταιρείες με τα πενταψήφια νούμερα, αναφέρεται ότι «τις τελευταίες ημέρες έχουμε αντιληφθεί ότι προβάλλονται σε τηλεοπτικά ΜΜΕ διαφημίσεις των παρεχόμενων υπηρεσιών σας, οι οποίες θίγουν βάναυσα το κύρος και την αξιοπιστία του Οργανισμού μας και είναι τελείως αντίθετες με το προβλεπόμενο πνεύμα των παρεχομένων υπηρεσιών ενημέρωσης και εξυπηρέτησης».
Σε έντονο ύφος, ο ΕΟΠΥΥ διαμαρτύρεται για τις ενέργειες των συγκεκριμένων εταιρειών και τις καλεί εντός 24 ωρών να αποσύρουν άμεσα τις επίμαχες διαφημίσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ είναι ιδιαιτέρως ενοχλημένη, καθώς θεωρεί με τις συγκεκριμένες διαφημίσεις δεν επιτυγχάνεται η ενημέρωση των ασφαλισμένων, αλλά αντίθετα, διακωμωδείται, το διαφημιζόμενο αντικείμενο.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οργανισμός προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε νέες νομικές ενέργειες, προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη, που έχει ήδη δεχθεί.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Read more...

Είναι επίσημο:8,5 δισ ευρώ κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες !Πολιτική
Σε 8,486 δισ ευρώ ανήλθε το συνολικό κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη βουλή προς απάντηση σε ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και άλλων τριών βουλευτών του κόμματος, μετά τις αποκαλύψεις της Real News τον περασμένο Αύγουστο, για το θέμα.
Η ερώτηση των Αλέξη Τσίπρα, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Παπαδημούλη απευθυνόταν στους υπουργούς Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Τουρισμού, με βασικό ερώτημα το πόσο κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, αφού σχεδόν εννιά χρόνια μετά ακόμα δεν έχουμε επίσημο νούμερο.
Έτσι, όπως επισημαίνεται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα
"Από πλευράς αρμοδιότητας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το συνολικό κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων ανήλθε σε 8.486 ευρώ. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται τόσο οι δαπάνες που καλύφθηκαν από το ελληνικό δημόσιο (Τακτικός Προϋπολογισμός και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) όσο και οι δαπάνες της Οργανωτικής Επιτροπής "Αθήνα 2004".
Στη συνέχεια το έγγραφο, αναφέρει:
"Ειδικότερα στους Προϋπολογισμούς του υπουργείου Πολιτισμού των οικονομικών ετων 1998-2000 δεν προβλέφθηκαν πιστώσεις για δαπάνες προετοιμασίας και διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Στον τακτικό προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2001 του υπουργείου Πολιτισμού, στον Ειδικό Φορέα 22-690 "Δαπάνες προετοιμασίας και διεξαγωγής Ολυμπιακών Αγώνων" διατέθηκαν πιστώσεις ύψους 6.732.176 ευρώ και οι πληρωμές ανήλθαν στο ποσό των 879.139,40 ευρώ. Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων οικονομικού έτους 2001 του υπουργείου Πολιτισμού και ειδικότερα στον τομέα 825 "Ολυμπιακά Έργα" διατέθηκαν πιστώσεις ύψους 108.126.881 ευρώ και οι πληρωμές ανήλθαν στο ποσό των 108.126.873 ευρώ"
.enikos.gr

Read more...

Υπάλληλοι Βουλής: Θα αγωνιστούμε

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγο οι υπάλληλοι της Βουλής υπογραμμίζουν ότι θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Σήμερα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αμφίβολης νομιμότητας διαδικασία, δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 229/Α/19.11.2012), ρυθμίσεις με τις οποίες καταργούνται μια σειρά συνταξιοδοτικών διατάξεων που αφορούν τους υπαλλήλους  της Βουλής.
Θεσπίστηκαν μέτρα κατάργησης των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων.
Τα παραπάνω μέτρα αποτελούν συνέπεια της συστηματικής δυσφήμησης τόσο κατά της Βουλής όσο και κατά των υπαλλήλων της. Αυτές οι ενέργειες είναι προφανές ότι δεν συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου, ούτε στην αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων και των ειδικών συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων. Αποτελούν επίσης επικύρωση της διάθεσης ισοπεδωτισμού υπό το πρόσχημα της επίκλησης προνομίων και δήθεν ιδιαίτερης μεταχείρισης.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!! Αθρόες και συνάμα ακούσιες αλλά «υποχρεωτικές» παραιτήσεις έμπειρων στελεχών του Κοινοβουλίου που είναι βέβαιο ότι θα επιφέρουν σοβαρό πλήγμα στην υποστήριξη του κοινοβουλευτικού έργου.
Και βέβαια τα παραπάνω έρχονται ως επισφράγισμα μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης σε συνδυασμό με ύβρεις, λοιδορίες και συκοφαντικούς ισχυρισμούς .
Είναι προφανές ότι ,  παρά τις παραπάνω επιθέσεις και με δεδομένες τις μειώσεις αποδοχών μας έως  50%, η συνέχιση της προσφοράς των υπηρεσιών από τους υπαλλήλους της Βουλής στον ίδιο πάντα υψηλότατο ποιοτικά βαθμό  δεν συγκίνησε πολλούς και κυρίως δεν σταμάτησε τους ποικιλόμορφους πολέμιους εναντίον μιας ομάδας υπαλλήλων με ανομολόγητο τελικά στόχο το ίδιο το Κοινοβούλιο.
Επιστέγασμα των παραπάνω είναι ότι καταλήξαμε ακόμα και σε μια δυσμενή διάκριση, ειδικά κατά των υπαλλήλων της Βουλής, το να μην ισχύει μόνο γι’ αυτούς ό,τι  ισχύει για όλους τους άλλους υπαλλήλους του δημόσιο τομέα. Δηλαδή η διατήρηση των δικαιωμάτων για όσους είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31.12.2010.
Οι ρυθμίσεις αυτές παραγνωρίζουν ότι οι υφιστάμενες αυτές διατάξεις δεν είχαν χαριστικό χαρακτήρα αλλά ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων της Βουλής. Άλλωστε αντίστοιχες ρυθμίσεις έχουν διατηρηθεί και για άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, προφανώς για τους ίδιους λόγους.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αγνοώντας την ψυχολογική βία που υφιστάμεθα,  υπερασπιζόμενοι το κύρος και την αυτονομία του Κοινοβουλίου.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΥΛΗΣ".

Read more...

Δεν το συζητά η κυβέρνηση Πάνω από 20.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2014 ζητά η τρόικα


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Νέες απαιτήσεις, έως την τελευταία στιγμή, θέτει η τρόικα. Με κείμενο που κατέφθασε με fax στην κυβέρνηση, ένα 24ωρο πριν από το Eurogroup που αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης, οι δανειστές ζητούν να υπάρξουν 20.000 - 22.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2014.

Το αίτημα απορρίφθηκε από την κυβέρνηση, με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών να τονίζουν ότι «δεν το συζητάμε καν».

Υπενθυμίζεται ότι για φέτος έχει προγραμματιστεί να εισέλθουν 2.000 υπάλληλοι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ενώ σε 20.000 έχουν εκτιμηθεί οι αποχωρήσεις -όχι απολύσεις- το 2013.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Δεν αντέχει η Ελλάδα καθυστερήσεις» Οριστικές και αξιόπιστες αποφάσεις από τους εταίρους ζητα ο Ευ.Βενιζέλος


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η Ελλάδα εκπλήρωσε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της και τώρα είναι πλέον η ώρα να λάβουν οι εταίροι της Ελλάδας οριστικές και αξιόπιστες αποφάσεις γιατί ούτε η Ελλάδα ούτε η πλειονότητα των χωρών της ευρωζώνης αντέχουν καθυστερήσεις ή ασάφειες, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, το απόγευμα της Δευτέρας.

Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνοντας στη συνέχεια λόγο για μια νέα αφετηρία που έχει ανάγκη η Ελλάδα και θα αρχίσει να διαφαίνεται τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα επιτέθηκε κατά αυτών που «επενδύουν στο θάνατο της χώρας» και για κόμματα και επιχειρηματίες που θα έχουν οφέλη από αυτόν. «Θα διαψευστούν οικτρά», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Οι Έλληνες πάσχουν και αγωνιούν, κατέληξε τέλος ο Ευ.Βενιζέλος, αλλά γνωρίζουν ότι αυτή είναι η μόνη ασφαλής οδός για να κερδίσει η Ελλάδα την αυτοδυναμία της.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σάλος με δύο εισαγγελείς που επιτίθενται στην κυβέρνηση...Πειθαρχική δίωξη εις βάρος δύο εισαγγελέων, άσκησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες λόγω επιστολής που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και μιλά για «κυβέρνηση δωσίλογων που προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές»

Η συγκεκριμένη ανάρτηση έγινε από τον...
εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανιών Ιωάννη Πενταγιώτη, ενώ αντιμέτωπη με την πειθαρχική δίωξη είναι και η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κεφαλληνίας Βικτωρία Μαρσιώνη η οποία επικρότησε με σχόλιο της τα όσα αναφέρονταν στην επιστολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιεχόμενο και το ύφος της επιστολής του κ. Πενταγιώτη, η οποία γράφτηκε με αφορμή τις κινητοποιήσεις των δικαστών, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της εισαγγελείας του Αρείου Πάγου.

Απότέλεσμα ήταν να διαταχθεί πειθαρχική έρευνα σε βάρος των δυο εισαγγελέων αλλά να ζητηθεί εγγράφως ενημέρωση από τη Βουλή για το αν θα πρέπει να υπάρξει κίνηση σε βάρος τους, σε περίπτωση που κρίνει πως τα όσα ανέφεραν οι δυο εισαγγελείς προσβάλλουν η περιυβρίζουν το Κοινοβούλιο.

Οι έρευνες που διατάχθηκαν σε βάρος των δυο εισαγγελέων θα διενεργηθούν από τις εισαγγελείς Εφετών Πάτρας και Χανίων και οι ποινές που προβλέπονται είναι από απλή επίπληξη έως οριστική απόλυση από το δικαστικό σώμα.

Στην επιστολή του ο κ. Πενταγιώτης μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «κυβέρνηση οπερέτας και κυβέρνηση «yes men» ενώ αφήνει σαφείς αιχμές για τα μέλη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που έκριναν συνταγματικό για λόγους δημοσίου συμφέροντος το πρώτο μνημόνιο αλλά κατά της ηγεσία του Αρείου Πάγου που «διαφωνούν με τη στάση μας ότι αγωνιζόμαστε για όλα τα ανωτέρω».

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Πενταγιώτη:

«Συνάδελφοι δικαστές και εισαγγελείς σαν απάντηση στους ελάχιστους συναδέλφους που αντιδρούν στις κινητοποιήσεις μας αλλά και στις αμφιβολίες και στις αντιρρήσεις που ήδη εγείρονται για την κλιμάκωση του αγώνα, τις οποίες σέβομαι, αλλά δεν υιοθετώ αναφέρω τα κάτωθι:

Αγωνιζόμαστε ως κλάδος, ως ανεξάρτητη εξουσία ενάντια στην προκλητική παραβίαση του Συντάγματος από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, ενάντια στην κατεδάφιση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενάντια στην ισοπέδωση της παιδείας και της υγείας του λαού μας, ενάντια στη γενοκτονία που επιχειρείται εις βάρος όλων μας με την μείωση των μισθών και των συντάξεων σε επίπεδα μη βιώσιμα στα πλαίσια δήθεν του αποκαλούμενου δημοσίου συμφέροντος το οποίο όπως φαίνεται σύμφωνα με την 668/20-2-2012 απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο σε όλα τα μέτρα του υπερισχύει του ίδιου του Συντάγματος, των άρθρων που κατοχυρώνουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά και της ΕΣΔΑ.

Εδώ υπάρχει και μια αντίφαση και ειρωνεία των σοφών του ΣτΕ καθώς όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στα πλαίσια του δημοσίου συμφέροντος για τη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας μας συγχρόνως τα ίδια μέτρα καταστρατηγούν, ισοπεδώνουν το δημόσιο συμφέρον και καταστρέφουν την κοινωνία μας για το καλό της οποίας εφαρμόζονται.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει η Τρόικα, οι σύμβουλοί τους, οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κυβέρνηση «δωσίλογων» που προσφέρουν γη και ύδωρ στους δανειστές μας εξοντώνοντας το λαό μας με την κατάλυση κάθε είδους εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματός του.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στο φαύλο αυτό καθεστώς της δήθεν κοινοβουλευτικής δημοκρατίας το οποίο νομοθετεί ενάντια στη θέληση και βούληση του λαού υποστηρίζοντας ότι διαθέτει λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στη λειτουργία της βουλής οπερέτας και της κυβέρνησης «yes men» που έχουμε, που νομοθετούν πάντα με δημοκρατικό τρόπο ψηφίζοντας όλα τα μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση το λαό μας και στη διάλυση το κράτος μας, σε ένα άρθρο, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαρροές. Αλήθεια τι δημοκρατική πρακτική που είναι αυτή. Την επικροτούμε ως δικαστική εξουσία.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ανεργία που έχει ξεπεράσει το 30%, αγωνιζόμαστε για τις οικογένειες των 3.000 συμπολιτών μας που αυτοκτόνησαν μην αντέχοντας την εξαθλίωση που τις οδήγησε η νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή μας.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στον ορυμαγδό των νέων αυτών μέτρων λιτότητας και ισοπέδωσής μας, τα οποία κατά τους κυβερνώντες παίρνονται για το καλό μας και για να υπάρξει ανάπτυξη, όμως εδώ και δύο χρόνια συνεχώς βαθαίνει η ύφεση και δεν υπάρχει διέξοδος και τέλος.

Αγωνιζόμαστε για την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία. Αλήθεια μήπως δεν έχετε αντιληφθεί ότι ήδη ζούμε σε καθεστώς κατοχής, δουλείας, αποικιοκρατίας γερμανικής προέλευσης. Ποιος πιστεύει ότι είμαστε ελεύθερο και κυρίαρχο κράτος που θα δώσει ένα τέλος στην αυτοκαταστροφή του, στο φαύλο κύκλο που μας οδηγεί η προδοτική αυτή πολιτική που δήθεν υπερασπίζεται τα συμφέροντά μας ως ελληνικό κράτος και πολίτες.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απώλεια της εθνικής μας ανεξαρτησίας, στην αμετάκλητη και άνευ όρων παραίτησή μας από την εθνική κυριαρχία στην οποία προβήκαμε στο άρθρο 14 παράγραφος 5 της δανειακής σύμβασης που υπόγραψε ο υπουργός οικονομικών το Μάιο του 2010 χωρίς την έγκριση και κύρωσή της από τη βουλή και με βάση την οποία εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας οι εκπρόσωποι της Τρόικας και του ΔΝΤ, οι οποίοι με τις ευλογίες των πολιτικών μας συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται σε αποικία ή μήπως βρίσκονται.

Αγωνιζόμαστε για να διατηρήσει ο καθένας το σπίτι του που με μόχθο και κόπο και με τις οικονομίες του έφτιαξε και αγόρασε και να μη του το πάρει η τράπεζα γιατί με την περικοπή του μισθού του δεν έχει πια τα χρήματα για να πληρώνει το στεγαστικό του δάνειο.

Αγωνιζόμαστε για να έχουν τα παιδιά μας μέλλον σε αυτό τον τόπο και όχι να μεταναστεύουν, να μένουν άνεργα και να αμείβονται με 500 ευρώ.

Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουμε ελεύθεροι πολίτες με γνώμη και άποψη και όχι δούλοι, απλοί διεκπεραιωτές και εφαρμοστές των άθλιων νόμων που ψηφίζει η βουλή αυτή των άθλιων εκπροσώπων μας οι οποίοι για άλλη μια φορά αφού υφάρπαξαν την ψήφο του λαού μας με ψευδή διλλήματα περί δήθεν καταστροφή μας αν δεν ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες των δανειστών μας θεωρούν ότι έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή.

Η μέχρι τώρα στάση μας και η κλιμάκωση του αγώνα μας όχι μόνο δεν είναι αντισυνταγματική και παράνομη όπως θέλουν μερικοί να πιστεύουν και να παρουσιάσουν αλλά αντίθετα υπηρετεί το λαό και το Σύνταγμα που καλούμαστε να εφαρμόσουμε.

Αγωνιζόμαστε για να σταματήσει η προκλητική ισοπέδωση των ατομικών, κοινωνικών, εργασιακών δικαιωμάτων του λαού μας.

Αγωνιζόμαστε για την προστασία των αδύνατων.

Αγωνιζόμαστε για να μην εξαφανιστεί η φυλή μας, το έθνος μας, η Ελλάδα μας, ο τόπος μας που τόσο ξεδιάντροπα αφανίζεται από τους δήθεν αντιπροσώπους του, από αυτούς που είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά και στην ανομία. Ας πληροφορηθεί λοιπόν η ηγεσία μας, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καθώς και οι εκλεκτοί συνάδελφοι που διαφωνούν με τη στάση μας ότι αγωνιζόμαστε για όλα τα ανωτέρω.

Η μόνη διέξοδος στην κρίση είναι η σθεναρή και αποφασιστική στάση μας για να τεθεί τέρμα στην καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και δικαιοσύνης που βιώνουμε και για να υπάρξει μέλλον στον τόπο μας. Διαφορετικά αν πάψει να υφίσταται και ο θεσμός της δικαστικής εξουσίας, της δικαιοσύνης που τώρα τελευταία με αφορμή τις κινητοποιήσεις μας βάλλεται από παντού και κυρίως από το εσωτερικό του, την ηγεσία του αλλά και τους ίδιους τους λειτουργούς του δεν θα υπάρχει, δεν θα έχει μείνει όρθιο τίποτα πια. Τότε ας συνεχίσουμε να μασάμε το κουτόχορτο που μας προσφέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι εργολάβοι – καναλάρχες και οι πολιτικοί πάτρωνές τους που θαυμάζουμε στη βουλή και ας συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις.

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.

Γιάννης Πενταγιώτης

Εισαγγελέας Πρωτοδικών»


Read more...

N.Y.Times:Οι νέοι φασίστες της Ευρώπης

Με τίτλο «Οι νέοι φασίστες της Ευρώπης», δημοσιογράφος των New York Times, αναφέρεται στο παρελθόν και στην δράση της Χρυσής Αυγής αλλά και στην αναγκαιότητα να απομονωσει η Ευρώπη αυτές τις ομάδες.
Ο δημοσιογράφος William Wheeler, ξεκινά το άρθρο του αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε 27χρονος Αφγανός στο κέντρο της Αθήνας, τον Σεπτέμβριο του 2011.
«Η Ελλάδα είναι το σημείο εισόδου μεταναστών και στην χώρα υπάρχουν ένα εκατομμύριο μετανάστες. Αυτό οφείλεται στην αποτυχία των ελληνικών κυβερνήσεων να δημιουργήσουν μία μεταναστευτική πολιτική και μία πολιτική ασύλου», σημειώνει ο δημοσιογράφος.
«Οι γειτονιές της Αθήνας», συνεχίζει, «είναι εμπόλεμη ζώνη. Ρατσιστικές συμμορίες διασχίζουν τη νύχτα τους δρόμους σε αναζήτηση θυμάτων».
Χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή ως «μία φασιστική ομάδα που σήμερα είναι το τρίτο κόμμα στην Ελλάδα, ενώ ο υποψήφιος βουλευτής της, Θέμης Σκορδέλης, κατηγορείται για την επίθεση στον 27χρονο Αφγανό».
Ο δημοσιογράφος αναφέρεται στη συνέχεια στην ίδρυση της Χρυσής Αυγής.
«Η Χρυσή Αυγή ιδρύθηκε το 1985, υπό την εντολή του φυλακισμένου ηγέτη της ελληνικής χούντας.  Το κόμμα εισήλθε στο διεθνές προσκήνιο μετά την υποτιθέμενη συμμετοχή κάποιων μελών της στη σφαγή της Βοσνίων Μουσουλμάνων το 1995, στη Σρεμπρένιτσα. Το κόμμα επαινεί το Τρίτο Ράιχ και συχνά φιλοξενεί στις εκδόσεις του φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων Ναζί», υπογραμμίζει.
Προσθέτει επίσης ότι «πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η δύναμη του συνεχίζει να αυξάνεται, και το κόμμα υποστηρίζει το 50% των αστυνομικών, οι οποίοι κατά κανόνα αποτυγχάνουν να διερευνήσουν τον αυξανόμενο αριθμό των εγκλημάτων».
«Ακροδεξιά, υπερεθνιστικά κόμματα και ομάδες εκμεταλλεύονται παλιές ανασφάλειες και νέους φόβους και παρ’ όλο που δεν είμαστε στην Ευρώπη του 1930 οι κυνικοί πια πολίτες χωρών, όπως η Ελλάδα και η Ουγγαρία ζητούν απλές απαντήσεις και εκλέγουν κόμματα που κατηγορούν τις μειονότητες, όπως οι Εβραίοι, οι Ρομά, οι γκέι και εν γένει οι ξένοι, για όλα τα δεινά της χώρας», διευκρινίζει ο William Wheeler.
Και υπογραμμίζει: «Εδώ διακυβεύεται η ευρωπαϊκή δημοκρατίας. Οι αξίες και τα ήθη πάνω στα οποία χτίστηκε. Η κρίση του ευρώ έκανε τους ηγέτες των χωρών να ξεχαστούν και να μην κάνουν τίποτα για αυτά τα ακραία φαινόμενα».
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να απομονώσουν αυτές τις ομάδες.
«Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα πανευρωπαϊκό πλαίσιο, για να καταγράφονται τα εγκλήματα μίσους και ρατσισμού, όπου θα διερευνώνται όλα τα ρατσιστικά κόμματα. Η ΕΕ πρέπει να διασφαλίσει ότι όλες οι χώρες ασπάζονται τους κανόνες που διασφαλίζουν τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το σεβασμό και την προστασία μειονοτήτων», καταλήγει.
enikos.gr

Read more...

Αντιδρούν οι καθηγητές

Την αντίθεσή τους στην αξιολόγηση, εξέφρασαν σήμερα, για άλλη μία φορά, στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο οι εκπρόσωποι των καθηγητών (ΟΛΜΕ) που τον επισκέφθηκαν με αφορμή το πόρισμα της επιτροπής του υπουργείου για την αξιολόγηση.
Όπως είπαν οι καθηγητές, «αν το υπουργείο επιχειρήσει να εφαρμόσει την αξιολόγηση-χειραγώγηση και το πλαίσιο του ν. 4024/11, θα βρει απέναντί του ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, όπως τη βρήκε και στην προσπάθειά του να πείσει τους εκπαιδευτικούς για την αντιεκπαιδευτική πολιτική του με τα ερωτηματολόγια».
Επ' αυτού, ο υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε στους εκπαιδευτικούς να συναντηθούν και την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ επισημαίνει: «Ως συνδικαλιστικό κίνημα θα αντισταθούμε για να μην περάσει η αξιολόγηση-χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, που φέρνει την υποταγή, τη διάσπαση του κλάδου, τη μισθολογική καθήλωση, την εργασιακή ζούγκλα, την άρση της μονιμότητας και τις απολύσεις».
.enikos.gr

Read more...

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ Σε 16 δόσεις οι αναδρομικές μειώσεις αποδοχών στα ειδικά μισθολόγιαse-16-doseis-oi-anadromikes-meioseis-apodoxon-sta-eidika-misthologia 
Έως και σε 12 ισόποσες δόσεις. και σε κάθε περίπτωση έως τις 31/12/2013, θα παρακρατηθούν και θα επιστραφούν στο Δημόσιο τα ποσά που προκύπτουν από την αναδρομική (1η Αυγούστου εφέτος) μείωση των αποδοχών στα ειδικα μισθολογια. Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι υψηλότερη από τον μισθό που θα χορηγείται τον προσεχή Ιανουάριο.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, οι παρακρατήσεις από τη μισθοδοσία ή τη σύνταξη, θα γίνονται ως εξής:


- Για ποσά έως 100 ευρώ, εφάπαξ.
- Για ποσά έως 250 ευρώ, σε δύο ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 500 ευρώ, σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 750 ευρώ, σε τέσσερις ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 1.000 ευρώ, σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 1.500 ευρώ, σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 2.000 ευρώ, σε επτά ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 2.500 ευρώ, σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 3.000 ευρώ, σε εννιά ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 4.000 ευρώ, σε δέκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 5.000 ευρώ, σε έντεκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά άνω των 5.000 ευρώ, σε δώδεκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα ποσά αναφέρονται σε αυτά που προκύπτουν από τις μεικτές αποδοχές ή τη μεικτή σύνταξη του υπαλλήλου, λειτουργού, στρατιωτικού ή συνταξιούχου, αφαιρουμένων των προβλεπόμενων κρατήσεων. Τα οφειλόμενα ποσά που προκύπτουν από τη μείωση θα παρακρατούνται αναλογικά από τους οικείους κωδικούς που εκταμιεύθηκαν.

Στην περίπτωση, κατά την οποία λειτουργός, υπάλληλος ή στρατιωτικός αποχώρησε από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης και έχει εισπράξει αποδοχές, στις οποίες δεν έχει εφαρμοσθεί η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του κοινοποιούμενου νόμου μείωση, τα σχετικά αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά θα παρακρατηθούν συμψηφιστικά από τη σύνταξή του ή σε περίπτωση μεταβίβασης αυτής, από τη σύνταξη των μελών της οικογένειάς του.

Η παρακράτηση γίνεται με πράξη του αρμόδιου διευθυντή Συντάξεων, ύστερα από σχετική βεβαίωση του εκκαθαριστή αποδοχών, για το ποσό που καταβλήθηκε. 

Στην περίπτωση που λειτουργός, υπάλληλος ή στρατιωτικός αποχώρησε από την υπηρεσία για οποιονδήποτε λόγο, πλην της περίπτωσης της συνταξιοδότησης, και έχει εισπράξει αποδοχές, στις οποίες δεν έχει εφαρμοσθεί η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του κοινοποιούμενου νόμου μείωση, τα σχετικά αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά θα πρέπει να επιστραφούν εφάπαξ. Σε περίπτωση που οι ανωτέρω αρνηθούν την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων, γίνεται σε αυτούς καταλογισμός σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Read more...

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΔΥΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ «Μαχαίρι» στις συντάξεις των υπαλλήλων της Βουλής - ΕΚΑΣ στα 66 έτη - Εξίσωση πτυχίων ΑΕΙ με Κολλεγίων


maxairi-stis-syntakseis-ton-ypallilon-tis-voylis-ekas-sta-66-eti--eksisosi-ptyxion-aei-me-kollegion 
Με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με όλους τους όρους που η τρόικα θεωρεί ως «προαπαιτούμενα» για να δώσει την δόση, αλλά απουσίαζαν από το «πακέτο» μέτρων που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη, η κυβέρνηση μεταβαίνει αύριο στο κρίσιμο Eurogroup.Οι νέες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου περιλαμβάνουν: 

· Ρήτρα αυτόματης διόρθωσης: Σε κάθε απόκλιση έναντι των στόχων για το έλλειμμα, θα επιβάλλονται αυτομάτως περικοπές από πρωτογενείς δαπάνες εξαιρούμενων μισθών, συντάξεων και επιδομάτων. Επίσης, για κάθε αποτυχία στα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα, προβλέπει ως ποινή την περικοπή δαπανών 50% από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. 

· Πρόγραμμα αποχωρήσεων στο Δημόσιο: Θα προβλέπει ανά τρίμηνο το ρυθμό αποχώρησης για δημοσίους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα από το 2013 έως και το 2015. Η τρόικα ζητά ουσιαστικά τα ονοματεπώνυμα των πρώτων 5.000 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα το 2013. 

· Ειδικός Λογαριασμός: Η τρόικα θέλει να έχει υπό την εποπτεία της τον ειδικό λογαριασμό που θα ενεργοποιηθεί για να εισρεύσουν το Δεκέμβριο σε αυτόν μέχρι και 44,5 δισ. ευρώ, αναλόγως του ύψους της δόσης που θα αποδεσμευτεί για τη χώρα μας. 

· Επιβολή "Επιτρόπων" στο Δημόσιο: Για να αποφύγει πιέσεις της τρόικας με τα "όπλα" που αυτή αποκτά («ρήτρες», ειδικό λογαριασμό κλπ), η κυβέρνηση επιβάλλει ένα μηχανισμό υπό τον απόλυτο έλεγχο του Γενικού Λογιστηρίου. Η πορεία όλων των υπουργείων και φορέων θα παρακολουθείται στενά ανά τρίμηνο. 

Για τους ΟΤΑ προβλέπεται η ίδρυση «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας», το οποίο θα επιβάλλει, σε περίπτωση που διαπιστώσει απόκλιση άνω του 10%, αύξηση των φόρων στους πολίτες, αύξηση του ΤΑΠ μέχρι και 0,3% στα ακίνητα εντός του δήμου, υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού, αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων από 0,5% μέχρι και 2%, μείωση δαπανών κλπ. Αλλά και στις ΔΕΚΟ, αν διαπιστωθεί απόκλιση 10% και άνω, θα τοποθετούνται «Επόπτες Οικονομικών Υπηρεσιών», για να διασφαλίζουν την επίτευξη των μνημονιακών στόχων. Αυτοί θα δίνουν εντολή για λήψη διορθωτικών μέτρων μέσα στο επόμενο τρίμηνο, αλλιώς θα κόβονται αυτομάτως κονδύλια και επιχορηγήσεις και θα κόβεται ο μισθός στα μέλη των ΔΣ ή θα εξαναγκάζονται σε παραίτηση, αν δεν πειθαρχούν.


«Μαχαίρι» στα συνταξιοδοτικά προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής 

Προς δημοσίευση στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» απεστάλη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό καθεστώς των υπαλλήλων της Βουλής. Συγκεκριμένα, για τους υπαλλήλους της Βουλής ορίζεται ότι για τον υπολογισμό της σύνταξης, τα όρια ηλικίας και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους, εφαρμόζονται οι διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, κατά περίπτωση, όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά για τους τακτικούς υπαλλήλους των υπουργείων. Ως μισθός για τον υπολογισμό της σύνταξης των ανωτέρω προσώπων λογίζεται ο συντάξιμος μισθός τακτικού υπαλλήλου υπουργείου αντίστοιχης κατηγορίας, με τα ίδια έτη υπηρεσίας, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά σύμφωνα με τις οικείες συνταξιοδοτικές διατάξεις. Διευκρινίζεται επίσης, ότι οι διατάξεις της παραγράφου έχουν εφαρμογή από 1.1.2013 για όσα από τα αναφερόμενα σε αυτές πρόσωπα υπηρετούν κατά την ημερομηνία αυτή, ανεξαρτήτως του χρόνου θεμελίωσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματός τους. 


ΕΚΑΣ στα 66 έτη  

ΕΚΑΣ στα 66 (με τη συμπλήρωση των 65) προβλέπει τελικά η δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ οι βελτιωτικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής στο Μεσοπρόθεσμο όσον αφορά στα άτομα με αναπηρία, περιορίζονται. Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στο capital.gr, παρ’ ότι προβλέφθηκε στο Μεσοπρόθεσμο ότι από 1/1/2014 το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους συνταξιούχους θα καταβάλλεται με τη συμπλήρωση του 64ου έτους της ηλικίας τους, για λόγους δημοσιονομικούς κρίνεται αναγκαία η αύξηση του ορίου ηλικίας του δικαιούχου και η καταβολή του επιδόματος αυτού με τη συμπλήρωση του 65ου έτους. Η χορήγηση του ΕΚΑΣ για τα τέκνα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του γονέα τους πραγματοποιείται μέχρι τη συμπλήρωση του απαιτούμενου ορίου ηλικίας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. 

Όσον αφορά στα άτομα με αναπηρία, για τις μειώσεις στις συντάξεις άνω των 1000 ευρώ που κυμαίνονται από 5% έως 20% ανάλογα με το ύψος της σύνταξης ή του συνόλου των συντάξεων και ενώ στο Μεσοπρόθεσμο εξαιρέθηκαν όλοι οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας, «για δημοσιονομικούς λόγους κρίνεται αναγκαία η εξειδίκευση του πεδίου εξαιρέσεων». Συγκεκριμένα, εξαιρούνται τελικά, μόνον όσοι λαμβάνουν το μηνιαίο εξωϊδρυματικό επίδομα. 

Με τις διατάξεις του ν.4093/2012 (Μεσοπρόθεσμο) λόγω των έκτακτων δημοσιονομικών αναγκών προβλέφθηκε η κατάργηση από 1.1.2013 των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας που χορηγούνται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς στους συνταξιούχους . Εξαίρεση προβλέφθηκε μόνο ως προς την καταβολή των ποσών των δώρων και του επιδόματος αδείας που αντιστοιχούν στο επίδομα απόλυτης αναπηρίας και το επίδομα παρα-τετραπληγίας. 

Παράλληλα, προβλέπεται ότι η ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε.) καθίσταται ενιαίος φορέας ελέγχου και πληρωμών συντάξεων. Από 1.12.2012 η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. θα συγκεντρώνει, ελέγχει και διασταυρώνει τα στοιχεία των συντάξεων των δικαιούχων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και του Δημοσίου και θα υπολογίζει το ποσό της μείωσης για τους συνταξιούχους καθώς και για όσους λαμβάνουν συντάξεις από περισσότερους του ενός φορέα. Για την επίτευξη του στόχου αυτού κρίνεται αναγκαία η θέσπιση από 1.1.2013 ενιαίας ημερομηνίας καταβολής (η τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα) όλων των μηνιαίων συντάξεων κύριων, επικουρικών και μερισμάτων των Ασφαλιστικών Οργανισμών αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και του Δημοσίου. 

Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Οικονομικών να ρυθμίζεται ο τρόπος εφαρμογής για Ασφαλιστικούς Οργανισμούς που καταβάλλουν παροχές που δεν ανάγονται σε μηνιαία βάση καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια. Όλες οι υπουργικές αποφάσεις που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο και αφορούν στο υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να είναι έτοιμες, έως το τέλος του χρόνου. 

Ρύθμιση - «βόμβα» για τους φοιτητές 

Ρύθμιση - «βόμβα» που ανατρέπει τα δεδομένα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και προκαλεί ανακατατάξεις στην αγορά εργασίας προβλέπται στο άρθρο 7 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Συγκεκριμένα, οι τίτλοι σπουδών, τόσο προπτυχιακοί όσο και μεταπτυχιακοί, που αποδίδονται από Κολλέγια συνεργαζόμενα με αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, εξισώνονται, ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα που κατοχυρώνουν, με τους αντίστοιχους των ΑΕΙ και ΤΕΙ. 

Όπως αναφέρεται ακριβώς: 

«α. Τα Κολλέγια είναι πάροχοι υπηρεσιών μη τυπικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης, που παρέχουν κατ’ αποκλειστικότητα σπουδές βάσει συμφωνιών πιστοποίησης (validation) και δικαιόχρησης (franchising) με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής, αναγνωρισμένα από τις αρμόδιες αρχές στη χώρα που εδρεύουν, οι οποίες οδηγούν σε πρώτο πτυχίο (bachelor) τουλάχιστον τριετούς διάρκειας σπουδών και φοίτησης ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. 

β. Επίσης περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη κατηγορία (κολέγια) πάροχοι υπηρεσιών μη τυπικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης, τα προγράμματα σπουδών των οποίων οδηγούν σε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, εφόσον αυτά τα συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών έχουν πιστοποίηση (accreditation) από διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ορίζονται οι διεθνείς οργανισμοί πιστοποίησης. 

γ. Τα πτυχία, οι τίτλοι, οι βεβαιώσεις, τα πιστοποιητικά σπουδών και οποιασδήποτε ονομασίας βεβαίωση που χορηγούν τα κολλέγια των στοιχείου α’ και β’ της παρούσας παραγράφου δύνανται της αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων ανώτατης εκπαίδευσης του ελληνικού συστήματος τυπικής εκπαίδευσης σύμφωνα με την διαδικασία και τις προϋποθέσεις της Θ.16 της παρούσης. » 


Δείτε αναλυτικά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εδώ

Δείτε αναλυτικά την Εισηγητική Έκθεση εδώ

Δείτε αναλυτικά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης εδώ
http://newpost.gr

Read more...

Τατσόπουλος σε Κασιδιάρη: "Μπορείς να μου αποδείξεις ότι δε σε λένε μ@λ@@@;"...
"Eντάξει, Ηλία. Εγώ μπορώ να σου δείξω ταυτότητα, να δεις ότι δεν με λένε Τσατσόπουλο. Εσύ μπορείς να μου δείξεις ταυτότητα, να δω ότι δεν σε λένε Μ@λ@@@;".
Αυτή ήταν η αποστομωτική απάντηση του... Πέτρου Τατσόπουλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Κασιδιάρη ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον από το Αγρίνιο και παραφράζοντας το επώνυμό του από Τατσόπουλος σε Τσατσόπουλος


Read more...

Είπε "Οχι", μετά την άρνηση Κουβέλη...Ποιοι θα μπουν στην κυβέρνηση, από το ΠΑΣΟΚ...
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Βενιζέλος δεν προτίθεται να διεκδικήσει θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης, από τη στιγμή που κι ο Κουβέλης το αρνείται.
Ο ... πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα διεκδικήσει νέα υπουργεία από αυτά που ήδη κατέχει, δηλαδή το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Αγροτικής Ανάπτυξης στα οποία όμως θα ζητήσει να τοποθετηθούν πολιτικά πρόσωπα.
Στο πρώτο, ο σημερινός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Γιάννης Μανιάτης και στο δεύτερο πιθανότατα ένα από τα στελέχη της νεώτερης γενιάς, ο βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Για την ίδια θέση πάντως ακούγονται και τα ονόματα των Θάνου Μωραΐτη, Σίμου Κεδίκογλου και Εύης Χριστοφιλοπούλου...
parapolitika.gr


Read more...

Ποια στελέχη της ΔΗΜΑΡ ενδέχεται να υπουργοποιηθούν...Απομακρύνεται το ενδεχόμενο συμμετοχής του Φ.Κουβέλη...
Με πολιτικά στελέχη θα συμμετέχει στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό η Δημοκρατική Αριστερά, ενώ απομακρύνεται το ενδεχόμενο να αναλάβει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο πρόεδρος του κόμματος κ. Φώτης Κουβέλης. Σύμφωνα με... πληροφορίες από την Αγίου Κωνσταντίνου, τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θα κατευθυνθούν σε τρεις τομείς: Υλοποίηση προϋπολογισμού, ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα.

Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή στην κυβέρνηση του κ. Δημήτρη Χατζησωκράτη. Ο κ. Χατζησωκράτης ανέλαβε τους τελευταίους μήνες τις διαπραγματεύσεις του πακέτου των μέτρων με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και έχουν πιστωθεί σε αυτόν πολλές αλλαγές της τελευταίας στιγμής προς το δικαιότερο. Ο στενός συνεργάτης του κ. Κουβέλη κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει θέση αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με ευθύνη την παρακολούθηση του προϋπολογισμού. Για το υπουργείο Ανάπτυξης ακούγεται το όνομα της κυρίας Ασημίνας Ξηροτύρη.

Επίσης ισχυρές πιθανότητες συμμετοχής στην κυβέρνηση έχει ο κ. Δημήτρης Τσούκαλης. Ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στον στενό πυρήνα συνεργατών του κ. Κουβέλη και μπορεί να ελπίζει σε μια θέση υπουργού, όπως, για παράδειγμα, να αντικαταστήσει τον κ. Ρουπακιώτη στο Δικαιοσύνης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος έχει μεγάλες πιθανότητες να συμμετέχει ενεργά στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης μαζί με τον σημερινό κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Σίμο Κεδίκογλου.

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Θεόδωρος Μαργαρίτης, επίσης ενδέχεται να ορκιστεί στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό, αλλά και ο Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος κοιτάει προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση θα γίνει με τρία έως πέντε μέλη. Από πολλούς θεωρείται βέβαιη η αποχώρηση από την κυβέρνηση τόσο της καςΣκοπούλη, όσο και του κ. Ρουπακιώτη. Δεν είναι βέβαιο τι θα γίνει με τους άλλους δύο από τους υπάρχοντες υπουργούς, κκ Μανιτάκη και Παπαθεοδώρου. Ο μεν πρώτος «τρέχει» τη Διοικητική Μεταρρύθμιση που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, ενώ ο κ. Παπαθεοδώρου δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα και διατηρεί πολύ καλή συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο ο οποίος φαίνεται ότι θα μείνει στη θέση του.

Εκτός των προσώπων που θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση, στη Δημοκρατική Αριστερά συζητούν προτάσεις για πιο ευέλικτο συντονισμό του κυβερνητικού σχήματος. Έχουν ήδη προτείνει στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά τη σύσταση συντονιστικού κυβερνητικού συμβουλίου, το οποίο θα αναλαμβάνει να παρατηρεί την υλοποίηση αποφάσεων των τριών πολιτικών αρχηγών και να παράλληλα να λύνει προβλήματα ενημέρωσης που έχουν διαπιστώσει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, π.χ. Ιθαγένεια.
protothema.gr


Read more...

Κατάληψη υπαλλήλων στο γραφείο του γγ Ναυτιλίας...Κατάληψη έξω από το γραφείο του γενικού γραμματέα Ναυτιλίας Αθανάσιου Μπούσιου πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, αντιδρώντας στο... μέτρο της διαθεσιμότητας, καθώς και στην αποστολή στοιχείων εργαζομένων που πιθανώς να εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου.

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων πολιτικών υπαλλήλων στο υπουργείο Ναυτιλίας, Σπύρος Στρομπούλας, το πρωί οι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου ότι έχουν σταλεί στοιχεία για τουλάχιστον 12 πολιτικούς υπαλλήλους, προκειμένου αυτοί να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Ο κ. Στρομπούλας είπε ότι μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα δεν υπήρχε κανένα θέμα για κανένα συνάδελφο με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και το Σάββατο το απόγευμα πληροφορήθηκαν ότι η διευθύντρια προσωπικού μαζί με το γενικό γραμματέα απέστειλαν στοιχεία στο υπουργείο Εσωτερικών, και ότι σήμερα Δευτέρα θα ακολουθήσουν τα ονόματα.

Η αξιολόγηση των υπαλλήλων, ανέφερε, έγινε χωρίς να ληφθούν υπόψη τα στοιχεία των φακέλων των εργαζομένων, ούτε τα αντικειμενικά κριτήρια που θεσπίζονται από το νόμο και υπογράμμισε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας ουσιαστικά προχώρησε σε μια υποκειμενική ερμηνεία του νόμου, με στόχο να μειώσει το προσωπικό.

«Αυτό δεν πρόκειται να το δεχθούμε» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων και προειδοποίησε ότι εάν δεν υπάρξει διαβούλευση με τους υπαλλήλους, τότε αφού συνεδριάσουν εκ νέου την Τρίτη, δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε διαρκή κατάληψη στους χώρους του κτιρίου.

Επειδή στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να το αποκλείσουν και γι’ αυτό προβαίνουν σε καταλήψεις έξω από τα γραφεία των στελεχών της πολιτικής ηγεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας που συναντήθηκε πρόσφατα με τους εργαζόμενους του υπουργείου, εμφανίστηκε διατεθειμένη, αν οι εργαζόμενοι έχουν κάποια νομική ερμηνεία για το νόμο με διασταλτικό χαρακτήρα ή περισσότερο ευνοϊκό, να την παρουσιάσει στο υπουργείο Εσωτερικών, που είναι και υπεύθυνο για την εφαρμογή του σχετικού νόμου.
Κινητοποιήσεις στην Πάτρα

Κλειστός παραμένει τη Δευτέρα ο Δήμος Πατρέων, όπως και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, σύμφωνα με τις αποφάσεις που πήραν το δημοτικό και το περιφερειακό συμβούλιο.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι του δήμου και της περιφέρειας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο της Πάτρας και στη συνέχεια έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης. Η πορεία κατέληξε έξω από το κτίριο της Α' ΔΟΥ, όπου οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη, για περίπου μία ώρα και αποχώρησαν.

Στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με επιστολή του προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ζητάει την αναστολή, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, της εφαρμογής του νόμου για τη διαθεσιμότητα.

Ο περιφερειάρχης, στην επιστολή του, επισημαίνει ότι παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα πολλά σημεία του νόμου και παράλληλα υπογραμμίζει ότι ο νόμος που ψηφίστηκε είναι άδικος και ισοπεδωτικός.

in.gr


Read more...

Και σενάρια ανασχηματισμού Με τους Βενιζέλο και Κουβέλη συναντάται διαδοχικά το απόγευμα ο πρωθυπουργός


Στιγμιότυπο από πρόσφατη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών
Στιγμιότυπο από πρόσφατη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τους κυβερνητικούς εταίρους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη συναντά το απόγευμα στη Βουλή ο πρωθυπουργός, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της Τρίτης.

Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον κ. Βενιζέλο στις 7:30 το απόγευμα και στις 8 αναμένεται να ξεκινήσει η συνάντηση με τον Φ.Κουβέλη.

Ο πρωθυπουργός είχε και την Κυριακή τηλεφωνική επικοινωνία με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Οι πληροφορίες που έχει το πρωθυπουργικό επιτελείο είναι ότι σημειώνεται προσωρινή ανακωχή μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ, με το Ταμείο να υποχωρεί σχετικά με τις προτάσεις για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ώστε να υπάρξει λύση στο Eurogroup.
Στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης, καθώς και δρομολόγηση των διαδικασιών για την επιπλέον χρηματοδότηση που θα χρειαστεί η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της διετούς επιμήκυνσης.
Κεδίκογλου: Τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας
«Τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας, εκπληρώσαμε τις τελικές δεσμεύσεις τις οποίες είχαμε κάνει» δήλωσε στο Reuters ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την έγκριση, νωρίτερα, πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, με τις οποίες, σύμφωνα με το πρακτορείο, επιδιώκεται η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και η διασφάλιση ότι τα έσοδα του ελληνικού κράτους από τις ιδιωτικοποιήσεις θα αξιοποιούνται για την αποπληρωμή του χρέους.
Η εξέλιξη ερμηνεύτηκε από το πρακτορείο ως προσπάθεια κατευνασμού των πιστωτών εν όψει του κρίσιμου αυριανού Eurogroup, όπου αναμένεται να κυριαρχήσει το ζήτημα της Ελλάδας και του χρέους της και να οδηγήσει στην εκταμίευση 30 δισεκ. ευρώ και πλέον.
Σενάρια ανασχηματισμού
Οι εξελίξεις στο κρίσιμο Eurogroup και η εκταμίευση της δόσης φέρνουν και πάλι στη δημοσιότητα τα σενάρια ανασχηματισμού.
Σύμφωνα με αξωματούχο της κυβέρνησης που επικαλείται το Reuters, ο κ. Σαμαράς θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό αμέσως μόλις εξασφαλιστεί η δόση.
«Ο ανασχηματισμός θα γίνει μετά τη δόση» δήλωσε στο πρακτορείο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Tσεκούρι στις συντάξεις των υπαλληλων της Βουλής...

Με τους τακτικούς υπαλλήλους των υπουργείων εξομοιώνονται οι υπάλληλοι της Βουλής όσον αφορά στον υπολογισμό της σύνταξης, τα όρια ηλικίας και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Αυτό προβλέπεται στην... Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης με την οποία γίνονται προσθήκες και βελτιώσεις στο προσφάτως ψηφισθέν Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016.

Συγκεκριμένα, ως μισθός για τον υπολογισμό της σύνταξης των υπαλλήλων της Βουλής λογίζεται ο συντάξιμος μισθός τακτικού υπαλλήλου υπουργείου αντίστοιχης κατηγορίας, με τα ίδια έτη υπηρεσίας, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά σύμφωνα με τις οικείες συνταξιοδοτικές διατάξεις.

Επίσης, προβλέπεται ότι οι διατάξεις της παραγράφου αυτής έχουν εφαρμογή από 1η Ιανουαρίου 2013 για όσα από τα αναφερόμενα σε αυτές πρόσωπα υπηρετούν κατά την ημερομηνία αυτή, ανεξαρτήτως του χρόνου θεμελίωσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματός τους.

Παράλληλα, για να εναρμονιστεί το Δημόσιο με τους ασφαλιστικούς φορείς κύριας ασφάλισης, ορίζεται πως εάν το συνολικό ποσό των συντάξεων, συμπεριλαμβανομένων και των επικουρικών καθώς και των μερισμάτων, υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ και μέχρι 3.000 ευρώ, να μειώνεται το ανωτέρω συνολικό ποσό κατά 15%, ενώ εάν το ποσό αυτό υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ να μειώνεται το συνολικό ποσό των συντάξεων κατά 20%.

Ακόμα, για λόγους δημοσιονομικούς κρίνεται αναγκαία η αύξηση του ορίου ηλικίας του δικαιούχου και η καταβολή του ΕΚΑΣ με τη συμπλήρωση του 65ου έτους. Η χορήγηση του ΕΚΑΣ για τα τέκνα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του γονέα τους πραγματοποιείται μέχρι τη συμπλήρωση του απαιτούμενου ορίου ηλικίας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Κατ' εξαίρεση, το συνολικό ετήσιο ποσό των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας, τα οποία καταργήθηκαν για όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου, θα εξακολουθήσει να καταβάλλεται στους τετραπληγικούς και παραπληγικούς συνταξιούχους του Δημοσίου. Το ποσό αυτό επιμεριζόμενο πλέον σε 12μηνη βάση θα καταβάλλεται κατά μήνα μαζί με τη σύνταξή τους.

Παράλληλα, με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν θα χρειάζεται να δίνεται νομοθετική εξουσιοδότηση στους αρμόδιους υπουργούς για να εκδώσουν απόφαση, με την οποία θα ορίζονται ειδικοί όροι για τον τρόπο διάθεσης του βρεφικού γάλακτος στα σημεία πώλησης.

Έτσι, τίθεται σε άμεση εφαρμογή η διάταξη για τη διάθεση των παρασκευασμάτων πρώτης βρεφικής ηλικίας σε σημεία πώλησης και εκτός φαρμακείων.

Τέλος, το δεύτερο εδάφιο της περίπτωσης 12 της υποπαραγράφου ΙΒ.2 της παραγράφου ΙΒ του Άρθρου πρώτου του ν.4093/2012 (Α΄ 222) με το οποίο προβλέπεται η έκδοση κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Υγείας προκειμένου να καθορισθούν τα κριτήρια, οι λεπτομέρειες, οι διαδικασίες, καθώς και το πεδίο εφαρμογής του πρώτου εδαφίου της εν λόγω διάταξης που προβλέπει την καταβολή από τους ασθενείς υπέρ του ΕΟΠΥΥ του ποσού του ενός (1) ευρώ ανά συνταγή που εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό, καθώς και την καταβολή του ποσού των είκοσι πέντε (25) ευρώ λόγω εισαγωγής για νοσηλεία σε Νοσοκομείο του ΕΣΥ, κρίνεται σκόπιμο να διαγραφεί διότι η διάταξη θεωρείται πλήρης, επιτελεί τον δημοσιονομικό σκοπό της και δεν χρειάζεται περαιτέρω εξειδίκευση.


Read more...

Ξεφτίλισαν τις τιμές στο ελαιόλαδο και η ευθύνη είναι δική μας....pyrgostrifylias.blogspot.gr
ΜΕΣΣΗΝΙΑ:Η υποκρισία στο μεγαλείο της. 
Αυτός μπορεί να είναι ο τίτλος ενός άρθρου που θα παρουσιάζει το εμπόριο ελαιολάδου την φετινή ελαιοκομική περίοδο.
Γιατί αν και η τιμή του ξεκίνησε στα 2,70 ευρώ το κιλό, σε μεμονωμένα ελαιοτριβεία, μολονότι τα περισσότερα ξεκίνησαν με 2,50, σε δύο μόλις εβδομάδες έπεσε στα 2,30. Το υποκριτικό της υπόθεσης είναι οτι οι πάντες ...
( Μ.Μ.Ε., συνεταιριστικές οργανώσεις και άλλοι υπεύθυνοι ) διατείνονταν ότι το ελαιόλαδο έχει ανοδικές τάσεις και μάλιστα θα ξεπεράσει τα 3,00 ευρώ. Όλο αυτό το διάστημα ο πόλεμος καλά κρατούσε και κανένας δεν το έλεγε ανοιχτά. Οι μεν έκαναν αγώνα να το κρατήσουν ψηλά, οι δε έμποροι κρατούσαν την αγορά δεμένη χειροπόδαρα, και όπως απεδείχθη, είχαν τον πλήρη έλεγχο του ελαιολάδου.
Εν συντομία αυτά γίνονται όταν κάνουμε τους ελαιοτριβείς εμπόρους.
Οι παραγωγοί από την εμπειρία τους τα τελευταία χρόνια ξέρουν.................
πολύ καλά ότι το ελαιόλαδο ξεκινάει με μια τιμή α΄ και σε λίγες ημέρες κατρακυλά στα τάρταρα. Έτσι αναγκάζονται να το πουλήσουν για να πιάσει μια καλή τιμή. Υπάρχουν άλλοι που έχουν οικονομική ανάγκη και το δίνουν όσο όσο για να καλύψουν άμεσες ανάγκες τους, και κάποιοι μεγαλο-παραγωγοί που έχουν τον δικό τους ελαιοτριβέα, που τους δίνει ένα ταλιράκι παραπάνω το κιλό, και σου λένε: Τι με νοιάζει εμένα για τους άλλους, εγώ κονομάω καλύτερα από αυτούς. Δεν καταλαβαίνουν όμως οτι αυτές οι τακτικές έφεραν και αυτούς και όλους τους άλλους σε τόσο χαμηλές τιμές.
Βγάζεις μόνο ένα ταλιράκι γιατί αν είχες μυαλό θα έβγαζες ένα ευρουλάκι μαζί με όλους τους άλλους.
Οι πάντες είναι φακελωμένοι μέσω των ελαιοτριβέων και οι έμποροι ξέρουν πόσο λάδι θα πουληθεί και πόσο θα μείνει για το καλοκαίρι. Έτσι δεν έχουν κανένα πρόβλημα και δεν ιδρώνει το αυτί τους από κανένα δημοσίευμα που θα τους πιέσει να ανεβάσουν την τιμή. Το να αγοράσουν οι παραγωγοί δεξαμενές για να αποθηκεύουν το λάδι τους στο σπίτι είναι δύσκολο, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που έχουν αυξηθεί οι ποσότητες του κάθε παραγωγού. Η λύση πρέπει να είναι ομαδική και να τηρείται με ευλάβεια μέσα σε ένα αυστηρό πλαίσιο όχι ατιμωρησίας αλλά νομιμότητας και σεβασμού του ενός παραγωγού προς τον άλλο. Πολλοί θα ισχυριστούν ότι οι παραγωγοί έχουν κακή εμπειρία από ομαδικές προσπάθειες όπως αυτές των συνεταιρισμών που έπεφτε το κλέψιμο της αρκούδας, κατά το κοινώς λεγόμενο, γι αυτό και οι ομαδικές προσπάθειες, όπως και να βαφτιστούν είναι αποτυχημένες εν τη γενέσει τους. Εν μέρει συμφωνούμε με αυτή την άποψη, όμως δεν υπάρχει άλλη λύση.
Έτσι δεν έχουμε άλλο δρόμο να ακολουθήσουμε, η νέα μας προσπάθεια είναι μονόδρομος και ας μην ξεχνάμε τα λόγια του Αϊνστάιν που έλεγε: Ο κόσμος είναι επικίνδυνος όχι εξ αιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξ αιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα. Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για το κακό που έγινε με τους συνεταιρισμούς.
Ας μην το αφήσουμε να συμβεί ξανά.
Η νέα ΚΑΠ δεν θα δώσει άλλα περιθώρια στους παραγωγούς για παιχνίδια. Θα μας ρίξει να κολυμπήσουμε σε πολύ βαθιά νερά, και αν δεν ξέρουμε να συνεργαζόμαστε τότε θα καθόμαστε στις πλατείες των χωριών μας και θα κλαιγόμαστε. Ή θα φερθούμε υπεύθυνα ή θα γίνουμε υποχείριο των οργανωμένων συμφερόντων.
Ή θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Ευρωπαίων συναδέλφων μας ή θα ξεπέσουμε να καλλιεργούμε τη γη μας σαν ζητιάνοι.
Κυρίως όμως ή θα δουλέψουμε με μεράκι και αγάπη τη γη μας ή θα καταριόμαστε την ώρα και τη στιγμή που γίναμε αγρότες.


Read more...

Reuters: Στις 5 Δεκεμβρίου η εκταμίευση της δόσης...crime.gr
Το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 44 δισ. προς την Ελλάδα αναμένεται να δώσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο αυριανό Eurogroup, όπως μετέδωσε το Reuters.

Μάλιστα, σημειώνεται πως τα...
χρήματα θα καταβληθούν στις 5 Δεκεμβρίου, από τη στιγμή που η χώρα μας ολοκληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο, επικαλούμενο ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους, επισημαίνει πως το Eurogroup έχει ήδη συμφωνήσει στην εκταμίευση των 44 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Αύριο, επομένως, αναμένεται το πράσινο φως για να λάβει η χώρα μας τα χρήματα.'...


Read more...