Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Τελευταία ημέρα για τους καταλόγους Προχωρά εν μέσω αντιδράσεων η υλοποίηση του σχεδίου για τη διαθεσιμότητα


H ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει κηρύξει γενικό μπλακ άουτ στις δημοτικές υπηρεσίες
H ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει κηρύξει γενικό μπλακ άουτ στις δημοτικές υπηρεσίες   (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Σε θέσεις μάχης βρίσκονται κυβέρνηση και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ για την εφαρμογή του σχεδίου για τη διαθεσιμότητα. Σήμερα, Δευτέρα, λήγει η πενθήμερη προθεσμία που είχαν οι διευθύνσεις προσωπικού για να αποστείλουν τις λίστες με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαμηνύει ότι οι κατάλογοι των 2.000 υπαλλήλων έχουν ήδη καταρτιστεί και απομένει η διασταύρωση στοιχείων, την ώρα που οι δήμοι αρνούνται να στείλουν τις λίστες και η ΠΟΕ - ΟΤΑ κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της με γενικό μπλακ άουτ και καταλήψεις στις δημοτικές υπηρεσίες.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ αποφάσισε να πραγματοποιηθούν καταλήψεις στα γραφεία Προσωπικού και Διοικητικού, προκειμένου να μην καταρτιστούν οι λίστες με τους προς διαθεσιμότητα υπαλληλους, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν καταλψεις σε ΧΥΤΑ, παιδικούς σταθμούς, ΚΕΠ.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι δήμαρχοι βρίσκονται στο πλευρό των υπαλλήλων τους και αρνούνται να παραδώσουν καταλόγους διαθεσιμότητας.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοινώνει ότι οι λίστες με τους πρώτους 2.000 εργαζομένους που θα μπουν στο καθεστώς διαθεσιμότητας είναι έτοιμες, βάσει των στοιχείων που έχει από την απογραφή των εργαζομένων στο Δημόσιο και αναμένει από τις διευθύνσεις προσωπικού τους καταλόγους για να ταυτοποιηθούν οι υπάλληλοι που εξαιρούνται λόγω κοινωνικών κριτηρίων.

Την Κυριακή, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέδωσε εγκύκλιο για το ποιους αφορά το σχέδιο διαθεσιμότητας, ποιοι εξαιρούνται και που πρόκειται να μετακινηθούν. Επιπλέον, στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι μπαίνουν σε καθεστώς αργίας όσοι είναι πειθαρχικά υπόλογοι.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι όσοι απολυθούν μετά τη διαθεσιμότητα θα επαναπροσληφθούν αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: