Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Και σενάρια ανασχηματισμού Με τους Βενιζέλο και Κουβέλη συναντάται διαδοχικά το απόγευμα ο πρωθυπουργός


Στιγμιότυπο από πρόσφατη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών
Στιγμιότυπο από πρόσφατη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τους κυβερνητικούς εταίρους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη συναντά το απόγευμα στη Βουλή ο πρωθυπουργός, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της Τρίτης.

Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον κ. Βενιζέλο στις 7:30 το απόγευμα και στις 8 αναμένεται να ξεκινήσει η συνάντηση με τον Φ.Κουβέλη.

Ο πρωθυπουργός είχε και την Κυριακή τηλεφωνική επικοινωνία με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Οι πληροφορίες που έχει το πρωθυπουργικό επιτελείο είναι ότι σημειώνεται προσωρινή ανακωχή μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ, με το Ταμείο να υποχωρεί σχετικά με τις προτάσεις για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ώστε να υπάρξει λύση στο Eurogroup.
Στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης, καθώς και δρομολόγηση των διαδικασιών για την επιπλέον χρηματοδότηση που θα χρειαστεί η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της διετούς επιμήκυνσης.
Κεδίκογλου: Τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας
«Τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας, εκπληρώσαμε τις τελικές δεσμεύσεις τις οποίες είχαμε κάνει» δήλωσε στο Reuters ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την έγκριση, νωρίτερα, πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, με τις οποίες, σύμφωνα με το πρακτορείο, επιδιώκεται η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και η διασφάλιση ότι τα έσοδα του ελληνικού κράτους από τις ιδιωτικοποιήσεις θα αξιοποιούνται για την αποπληρωμή του χρέους.
Η εξέλιξη ερμηνεύτηκε από το πρακτορείο ως προσπάθεια κατευνασμού των πιστωτών εν όψει του κρίσιμου αυριανού Eurogroup, όπου αναμένεται να κυριαρχήσει το ζήτημα της Ελλάδας και του χρέους της και να οδηγήσει στην εκταμίευση 30 δισεκ. ευρώ και πλέον.
Σενάρια ανασχηματισμού
Οι εξελίξεις στο κρίσιμο Eurogroup και η εκταμίευση της δόσης φέρνουν και πάλι στη δημοσιότητα τα σενάρια ανασχηματισμού.
Σύμφωνα με αξωματούχο της κυβέρνησης που επικαλείται το Reuters, ο κ. Σαμαράς θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό αμέσως μόλις εξασφαλιστεί η δόση.
«Ο ανασχηματισμός θα γίνει μετά τη δόση» δήλωσε στο πρακτορείο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: