Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ποια στελέχη της ΔΗΜΑΡ ενδέχεται να υπουργοποιηθούν...



Απομακρύνεται το ενδεχόμενο συμμετοχής του Φ.Κουβέλη...
Με πολιτικά στελέχη θα συμμετέχει στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό η Δημοκρατική Αριστερά, ενώ απομακρύνεται το ενδεχόμενο να αναλάβει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο πρόεδρος του κόμματος κ. Φώτης Κουβέλης. Σύμφωνα με... πληροφορίες από την Αγίου Κωνσταντίνου, τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θα κατευθυνθούν σε τρεις τομείς: Υλοποίηση προϋπολογισμού, ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα.

Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή στην κυβέρνηση του κ. Δημήτρη Χατζησωκράτη. Ο κ. Χατζησωκράτης ανέλαβε τους τελευταίους μήνες τις διαπραγματεύσεις του πακέτου των μέτρων με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και έχουν πιστωθεί σε αυτόν πολλές αλλαγές της τελευταίας στιγμής προς το δικαιότερο. Ο στενός συνεργάτης του κ. Κουβέλη κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει θέση αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με ευθύνη την παρακολούθηση του προϋπολογισμού. Για το υπουργείο Ανάπτυξης ακούγεται το όνομα της κυρίας Ασημίνας Ξηροτύρη.

Επίσης ισχυρές πιθανότητες συμμετοχής στην κυβέρνηση έχει ο κ. Δημήτρης Τσούκαλης. Ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στον στενό πυρήνα συνεργατών του κ. Κουβέλη και μπορεί να ελπίζει σε μια θέση υπουργού, όπως, για παράδειγμα, να αντικαταστήσει τον κ. Ρουπακιώτη στο Δικαιοσύνης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος έχει μεγάλες πιθανότητες να συμμετέχει ενεργά στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης μαζί με τον σημερινό κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Σίμο Κεδίκογλου.

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Θεόδωρος Μαργαρίτης, επίσης ενδέχεται να ορκιστεί στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό, αλλά και ο Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος κοιτάει προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση θα γίνει με τρία έως πέντε μέλη. Από πολλούς θεωρείται βέβαιη η αποχώρηση από την κυβέρνηση τόσο της καςΣκοπούλη, όσο και του κ. Ρουπακιώτη. Δεν είναι βέβαιο τι θα γίνει με τους άλλους δύο από τους υπάρχοντες υπουργούς, κκ Μανιτάκη και Παπαθεοδώρου. Ο μεν πρώτος «τρέχει» τη Διοικητική Μεταρρύθμιση που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, ενώ ο κ. Παπαθεοδώρου δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα και διατηρεί πολύ καλή συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο ο οποίος φαίνεται ότι θα μείνει στη θέση του.

Εκτός των προσώπων που θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση, στη Δημοκρατική Αριστερά συζητούν προτάσεις για πιο ευέλικτο συντονισμό του κυβερνητικού σχήματος. Έχουν ήδη προτείνει στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά τη σύσταση συντονιστικού κυβερνητικού συμβουλίου, το οποίο θα αναλαμβάνει να παρατηρεί την υλοποίηση αποφάσεων των τριών πολιτικών αρχηγών και να παράλληλα να λύνει προβλήματα ενημέρωσης που έχουν διαπιστώσει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, π.χ. Ιθαγένεια.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: