Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

«Δίλημμα άγονο» Δρίτσας: Δεν στηρίζουμε ούτε Μώραλη, ούτε Μιχαλολιάκο


Δρίτσας: Δεν στηρίζουμε ούτε Μώραλη, ούτε Μιχαλολιάκο
Ο Θ.Δρίτσας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
«Δεν στηρίζουμε ούτε Μώραλη ούτε Μιχαλολιάκο» αποφάσισε ο συνδυασμός «Το λιμάνι της αγωνίας» του Θ.Δρίτσα για τον β' γύρο  των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ύστερα από την ανοιχτή συνέλευση των μελών του το βράδυ της Τρίτης στον ΟΛΠ, ο Θοδωρής Δρίτσας και οι ψηφοφόροι του αποφάσισαν να κρατήσουν αποστάσεις.

Η αναφορά που γίνεται στο «δίλημμα Μώραλης ή Μιχαλολιάκος» είναι «ένα δίλημμα άγονο», με το σκεπτικό ότι ο Πειραιάς «έχασε μια ευκαιρία να ανοίξει πανιά για ένα ταξίδι δημιουργίας και προόδου με ανθρωπιά, δικαιοσύνη και δημοκρατία». Ο Πειραιάς, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «δεν κέρδισε από το εκλογικό αποτέλεσμα που φέρνει στη δεύτερη Κυριακή ως διεκδικητές της δημαρχίας τον κ. Μώραλη και τον κ. Μιχαλολιάκο. Έχασε».

Όπως επισημαίνεται, το «Λιμάνι της Αγωνίας» απευθύνεται σε όλους τους Πειραιώτες και τονίζεται στην ανακοίνωση ότι «η ψήφος (σ.σ. της περασμένης Κυριακής) και το πρόγραμμά μας θα αποτελούν τον μόνο και σταθερό οδηγό των αγώνων μας για τον Πειραιά».

«Σκοτεινή πλευρά της πολιτικής» χαρακτηρίζει το «Λιμάνι» την «υποψηφιότητα Μώραλη (Μαρινάκη - Κόκκαλη)», υπογραμμίζοντας ότι «αθροίζει μεγάλα οργανωμένα συμφέροντα, οικονομικό κατεστημένο, άγρια οικειοποίηση θρησκευτικού συναισθήματος με ευθύνη και της ηγεσίας της πειραϊκής Εκκλησίας, γηπεδικό οπαδισμό, μηχανισμούς και ψήφους της ΧΑ, εκπροσώπους του πιο φθαρμένου αυτοδιοικητικού προσωπικού του Πειραιά και του πολιτικού προσωπικού του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

Αναλύοντας το σκεπτικό αυτό αναφέρουν: «Η δύναμη του χρήματος προτάσσεται με κυνισμό απέναντι στη δύναμη των ιδεών και των προτάσεων. Η πόλη και οι θεσμοί θεωρούνται τσιφλίκια και οι άνθρωποί της, ιδιαίτερα όσοι συνθλίβονται από την κρίση, δοκιμάζονται ως εμπορεύματα προς εξαγορά».

Από την άλλη η υποψηφιότητα Μιχαλολιάκου χαρακτηρίζεται «υπόλογη» επειδή: «Άφησε απροστάτευτη την πόλη και τον δήμο από τις μνημονιακές επιλογές με τις οποίες ταυτίστηκε. [...] Ενίσχυσε οργανωμένα συμφέροντα, μικρά και μεγάλα. Ο Δήμος Πειραιά παραμένει υπερχρεωμένος, ενώ οι δημότες δεν έχουν ωφεληθεί ούτε ένα ευρώ από αυτά τα χρέη».

Εν συνεχεία επιτίθενται στον νυν δήμαρχο, διότι «συμπεριφέρθηκε συχνά ως τοπικός κομματάρχης, αν και δήλωνε ότι κόμμα του είναι ο Πειραιάς. Χρησιμοποίησε το Κανάλι 1 και τους μηχανισμούς του δήμου για να επιτίθεται στην αντιπολίτευση. [...] Δεν διεκδίκησε οφειλές υπέρ του Δήμου από επιχειρήσεις μεγάλων συμφερόντων της πόλης, μεταξύ των οποίων η 'Γ. Καραϊσκάκης ΑΕ' του κ. Μαρινάκη και το δημοσιογραφικό συγκρότημα Αλαφούζου, τη στιγμή που οι δημότες του Πειραιά πληρώνουν τα υψηλότερα δημοτικά τέλη σε όλη την Ελλάδα».

Καταλήγοντας σημειώνεται: «Πειραιώτες, Πειραιώτισσες, είναι αυτονόητο ότι η τελική επιλογή είναι δική σας. Δεν χρειάζεται να σας υποδείξουμε τι θα πράξετε. [...] Εμείς οφείλουμε να κρατήσουμε τίμια και καθαρή στάση απέναντί σας. Καμιά από τις δύο αδιέξοδες, επικίνδυνες και καταστροφικές επιλογές δεν μπορούμε να στηρίξουμε».

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Και η UNICEF στηρίζει Μώραλη!...



"Θα έρθει μια καλύτερη μέρα στον Πειραιά" είπε ο Πρόεδρος κ. Κανελλόπουλος...
Με θερμά λόγια στην υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη και του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ» Βαγγέλη Μαρινάκη αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF, με αφορμή το ...
φιλανθρωπικό Shopping Day που διοργάνωσε η Brooks Brothers στο νέο της κατάστημα στον Πειραιά, στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με τη UNICEF για τον εμβολιασμό 50.000 παιδιών.

Ο κ. Κανελλόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF, τόνισε: «Αποτελεί μία κορυφαία στιγμή για την ανθρωπιστική δράση της UNICEF στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Η εκδήλωση αυτή απόψε εδώ και η πρωτοβουλία του κύριου Τζουβελεκάκη μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι οι πρωτοβουλίες που έχουμε αναπτύξει στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό έχουν βρει απήχηση από σοβαρούς και έγκυρους επιχειρηματίες που θα συνεχίσουν να ενισχύουν αυτό το έργο.

Η εκδήλωση έχει κι έναν άλλο χαρακτήρα για μένα. Είναι ξεχωριστή, γιατί μας χωρίζουν μόλις κάποιες ώρες από την εκλογική μάχη του Πειραιά, όπου ο Γιάννης Μώραλης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με τη στάση τους και με τη δράση τους μέσα από τον Ολυμπιακό κι εκτός Ολυμπιακού στην κοινωνία του Πειραιά, έχει βρει μεγάλη απήχηση και μεγάλη ανταπόκριση. Θέλω να εκφράσω την ανθρωπιστική αλληλεγγύη μου και την αλληλεγγύη μου στον αγώνα ο οποίος γίνεται σήμερα. Θα έρθει μια καλύτερη μέρα, πιστέψτε με, στον Πειραιά μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες, γιατί γνωρίζω τον ήθος και τον χαρακτήρα των ανθρώπων, τον ανθρωπισμό τους, αλλά και τη δράση τους. Ο ανθρωπισμός, να ξέρετε, δεν τεμαχίζεται και δεν εκποιείται. Αυτοί που τον έχουν, τον κουβαλούν μαζί τους σε όλη τους τη ζωή και ο Βαγγέλης ο Μαρινάκης έδειξε ότι έχει πραγματικά αυτή τη διάσταση στην κοινωνική του δραστηριότητα. Ευχαριστώ πολύ και τον Γιάννη Βρέντζο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ολυμπιακού για όλη αυτή την υποστήριξη που έχουμε στο έργο της UNICEF. Είμαι αισιόδοξος».

Το λόγο πήρε και ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος σημείωσε: «Η συνεργασία του Ολυμπιακού με τη UNICEF θεωρώ ότι είναι, αν όχι η πλέον σημαντική, η πιο σημαντική από όσες έχω ζήσει εγώ 21 χρόνια στον Ολυμπιακό. Είναι μία συνεργασία που δείχνει την κοινωνική ευαισθησία του Ολυμπιακού και την προσφορά του, αν θέλετε, όλα αυτά τα χρόνια, με κορύφωση τα τελευταία 4-5 χρόνια. Όσον αφορά την Brooks Brothers, θεωρώ ότι είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία αυτή στην οποία κατέληξε, ο κ. Τζουβελεκάκης. Χρόνια είναι κοντά στον Ολυμπιακό και στηρίζει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες».

Read more...

Αποκλείει επιστροφή στην κυβέρνηση Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν λειτουργεί ως δημοκρατικό άλλοθι


Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν λειτουργεί ως δημοκρατικό άλλοθι
Ο Φώτης Κουβέλης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η ΔΗΜΑΡ δεν λειτουργεί ως το δημοκρατικό άλλοθι μιας συντηρητικής κυβέρνησης, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

Πρόσθεσε ότι η ΔΗΜΑΡ έδωσε κυβερνητική λύση το 2012, ενώ η χώρα βρισκόταν με το ενάμισι πόδι έξω απο την ευρωζώνη, η ουσιαστική χρεοκοπία είχε επέλθει και προ των πυλών βρισκόταν η τυπική χρεοκοπία.

Ωστοσο, είπε, δεν υπάρχουν πλέον τα δύο στοιχεία για την κυβερνητική συνεργασία: η προγραμματική συμφωνία με προοδευτικό περιεχόμενο και η φερεγγυότητα στον σεβασμό στην προγραμματική συμφωνία.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σε τροχιά Πανελλαδικών...


 
Ολοκληρώνονται σήμερα τα μαθήματα στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας και την προσεχή εβδομάδα οι μαθητές της Γ'Λυκείου μπαίνουν στις αίθουσες για τις εισαγωγικές εξετάσεις που ξεκινούν στις ...
28 Μαϊου για τα ημερήσια και εσπερινά επαγγελματικά λύκεια και στις 29 Μαϊου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ-Ομάδα Α'. Για πρώτη φορά φέτος στις προαγωγικές εξετάσεις της Α' Λυκείου το 50% των ερωτήσεων θα αντληθεί από την νεοσύστατη τράπεζα θεμάτων.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα αρχίσουν στις 21 Ιουνίου, ενώ οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΤΕΦΑΑ θα πραγματοποιηθούν από τις 23 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου.
Στα μέσα Ιουνίου οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα σχολεία τους όπου υπέβαλαν την Αίτηση - Δήλωση του Φεβρουαρίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.

enet.gr 


Read more...

Η Χρυσή Αυγή στηρίζει επίσημα τους υποψηφίους της ΝΔ...


Δυτική Ελλάδα: Ποιούς στηρίζει η Χρυσή Αυγή σε Δήμο Πατρέων και Περιφέρεια - Δήλωση από τον Χρήστο Ρήγα  Στον Νίκο Ξανάλατο
... σε Πάτρα και Δυτική Ελλάδα ...
Με σαφέστατη δήλωση από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, επικεφαλής της παράταξης των νεοναζί "Ελληνική Αυγή για την Δυτική Ελλάδα", Χρήστο Ρήγα .
Μιλώντας στην...
εκπομπή του Νίκου Ξανάλατου στον Max Fm ο Ρήγας είπε ότι η παράταξη του στηρίζει ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της Κυριακής τον Κώστα Χριστόπουλο στον Δήμο Πατρέων (ανεξάρτητος, προερχόμενος από τη ΝΔ) και τον Ανδρέα Κατσανιώτη (με στήριξη από τη ΝΔ) στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ενημέρωση: Ο Ρήγας έσπευσε να αυτοδιαψευστεί λίγο μετά τη δήλωσή του:

«Οι εκπρόσωποι του μνημονιακού κατεστημένου που με τον πιο άθλιο και παράνομο τρόπο καταδίωξαν την Χρυσή Αυγή, της συστημικής αριστεράς που έγιναν ουρά του καθεστώτος, δεν πρόκειται να λάβουν καμία στήριξη από τους φίλους του Κινήματός μας. Οι κακοήθεις διαδόσεις διαφόρων ΜΜΕ στοχεύουν μόνο στον αποπροσανατολισμό του εκλογικού σώματος και είναι καταδικαστέες».

Πηγες left.gr, thebest.gr

Read more...

Γιατί ζήτησε την περικοπή της βουλευτικής του αποζημίωσης ο Γιώργος Παπανδρέου

Το Γραφείο Τύπου απαντά σε δημοσιεύματα σχετικά με την περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης του Γ. Παπανδρέου
Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει ζητήσει περικοπή της βουλευτικής του αποζημίωσης από τον Σεπτέμβριο του 2012, για τις απουσίες του από τις εργασίες της Βουλής, ανεξαρτήτως του δικαιολογημένου αυτών. Τα παραπάνω επισημαίνει το Γραφείο Τύπου της Βουλής με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.
Όπως ειδικότερα γίνεται γνωστό, ο πρώην πρωθυπουργός με επιστολή που είχε αποστείλει στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη είχε ζητήσει την περικοπή του 1/30 της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσής του ανά απουσία πέραν του ορίου του άρθρου 63 παρ.3 του Συντάγματος, ανεξαρτήτως του δικαιολογημένου αυτών.
Στην επιστολή του ο κ. Παπανδρέου ανέφερε: «Κύριε Πρόεδρε, όπως γνωρίζετε, λόγω διεθνών δραστηριοτήτων μου, ευρισκόμουν εκτός Ελλάδος ορισμένες ημέρες. Παρακαλώ πολύ, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι έχει δοθεί η σχετική έγκριση από το Σώμα, να εφαρμοστεί η διάταξη του άρθρου 63 παρ. 3 του Συντάγματος και να περικοπεί αντιστοίχως η μηνιαία αποζημίωσή μου».
πηγή φωτογραφίας:  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας
http://news247.gr/

Read more...

PollWatch 2014: Προβάδισμα 3,6 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές - Τρίτο κόμμα η Χ.Α. και το Ποτάμι στο 8%

Πρωτιά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με ταυτόχρονη μεγάλη απώλεια εδρών και εντυπωσιακή άνοδο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς προβλέπει η έρευνα του PollWatch
Προβάδισμα 3,6 μονάδων στις ευρωεκλογές δίνει η έρευνα του Ινστιτούτου ερευνών PollWatch, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Για την Ελλάδα, η έρευνα επικαλούμενη στοιχεία από έρευνες των εταιρειών Palmos και Alco που διεξήχθησαν στις 14 και 15 Μαΐου, δίνει:
  • ΣΥΡΙΖΑ 29,6% και 7 έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο
  • ΝΔ 26% και 6 έδρες
  • Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι με 8% και 2 έδρες
  • Ελιά με 6,5% και 1 έδρα
  • ΚΚΕ με 6% και 1 έδρα
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,1% και 1 έδρα
  • Δημοκρατική Αριστερά με 3,2% και 1 έδρα.
 
Όσον αφορά τη σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου μετά τις επικείμενες εκλογές, προβλέπει πρωτιά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με σημαντική απώλεια εδρών (217 από 275) έναντι των Σοσιαλδημοκρατών με μικρή ενίσχυση (201 έδρες από 194).
Εντυπωσιακή προβλέπεται η άνοδος για το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που φαίνεται να αυξάνει τις 35 σημερινές του έδρες σε 53, μία αύξηση που ξεπερνά το 50%.
Εξίσου εντυπωσιακή είναι η αύξηση των εδρών για ευρωβουλευτές, που δεν ανήκουν σε καμία από τις παρατάξεις του Ευρωκοινοβουλίου, από 32 σε 95.
Σημειώνεται πως πολλοί από αυτούς προέρχονται από το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν και το ολλανδικό Κόμμα Ελευθερίας του Γκερτ Βίλντερς.
 
 http://news247.gr/

Read more...

Στις 30 Μαίου συνεδριάζει το ΔΝΤ...


... για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος...

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναμένεται να συνεδριάσει την Παρασκευή 30 Μαΐου, στο πλαίσιο της...
5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, έδωσε την έκθεσή του στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ και κατά την επικείμενη συνεδρίαση αναμένεται η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την πρόσφατη, καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, επανέλαβε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν δηλώσει ότι οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος θα ξεκινήσουν εντός του δεύτερου εξαμήνου της τρέχουσας χρονιάς. Σε άλλη ερώτηση σημείωσε ότι το τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ θα βρίσκεται στην Ελλάδα τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο και μετά το καλοκαίρι θα βρίσκεται η αποστολή του ΔΝΤ, τονίζοντας ότι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί η ακριβής ημερομηνία...
koolnews.gr

Read more...

Σήμερα το ντιμπέιτ Σακελλαρίδη-Καμίνη...


 


Δεν διαβλέπεται ίδια προοπτική για Σγουρό και Δούρου...

Στην πρώτη τους τηλεοπτική αναμέτρηση θα εμφανιστούν σήμερα στον ΑΝΤ1 οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενώ δεν...
διαφαίνεται μια τέτοια προοπτική μεταξύ των υποψηφίων για την Περιφέρεια Αττικής Γιάννη Σγουρού και Ρένας Δούρου.

Οι υποψήφιοι για τον Δήμο Αθηναίων θα αναμετρηθούν πάνω στις θέσεις τους για την πρωτεύουσα για πρώτη φορά χωρίς να αποκλείει κανείς από τους δύο επανάληψη της αναμέτρησης και άλλες φορές μέχρι τις εκλογές της Κυριακής.

Χθες ο κ. Σακελλαρίδης πρότεινε ο διάλογος να ολοκληρωθεί με τη «μορφή συνάντησης για παράδειγμα στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 με την παρουσία πολιτών που θα θέτουν ερωτήματα πάνω σε προκαθορισμένες θεματικές ενότητες και χωρίς τους περιορισμούς του τηλεοπτικού χρόνου και των παραθύρων». Ο κ. Σακελλαρίδης έχει προτείνει η συζήτηση αυτή να αναμεταδοθεί από τον ραδιοσταθμό του Δήμου Αθηναίων και όποια τηλεοπτικά κανάλια το επιθυμούν.

Στο μεταξύ, δεν διαβλέπεται ανάλογη προοπτική μεταξύ των Γ.. Σγουρού και Ρ. Δούρου, με τους δύο υποψηφίους για την Περιφέρεια Αττικής να κατηγορούν αλλήλους για το μέχρι στιγμής αδιέξοδο.

Ο κ. Σγουρός σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι αποδέχεται τη διεξαγωγή διακαναλικής συνέντευξης «υπό μια» -όπως σημειώνει- «προϋπόθεση: «Η κ. Δούρου να ανακαλέσει το συκοφαντικό και υβριστικό χαρακτηρισμό της περί διαπλεκόμενου ή να μιλήσει με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση».

Ο κ. Σγουρός καταλογίζει στην κ. Δούρου ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας «αναλώθηκε σε ένα συνθηματολογικό και υβριστικό προεκλογικό αγώνα, όχι για τα προβλήματα των πολιτών της Αθήνας, αλλά υπηρετώντας τον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματός της και την αντιπολιτευτική του ρητορεία».

Η κ. Δούρου, σε δική της ανακοίνωση, απαντά ότι «ο όρος διαπλοκή αναφέρεται σε πολιτικές επιλογές και ο όρος διαφθορά αναφέρεται σε αξιόποινες πράξεις». Και συμπληρώνει: «Η πολιτική του κ. Σγουρού για τη διαχείριση των απορριμμάτων πλήττει το δημόσιο συμφέρον, αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και ευνοεί μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα. Ένα από τα δυο ισχύει: ή ο κ. Σγουρός είναι ανίκανος να διαχειρισθεί δημόσιο αξίωμα υπέρ των πολιτών ή υπηρετεί το σύστημα διαπλοκής. Και στις δυο περιπτώσεις δεν κάνει για τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής. Αν δηλώσει ο κ. Σγουρός ότι είναι ανίκανος, τότε θα ζητήσουμε συγγνώμη για την κατηγορία περί διαπλοκής»...
newsbeast.gr

Read more...

«Όχι» Γ. Παπανδρέου σε Ελιά...



Επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων στην κεντροαριστερά διαβλέπει ο Γιώργος Παπανδρέου, σε περίπτωση που μετά τις ευρωεκλογές ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρήσει τη...
μετεξέλιξη της Ελιάς σε ενιαίο κόμμα, με αυτοκατάργηση του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, σε μια τέτοια περίπτωση θα λάβει γρηγορότερα του αναμενόμενου τις πολιτικές του αποφάσεις, καθώς είναι αποφασισμένος να μην προσχωρήσει στην ενιαία Ελιά.

Ο Γ. Παπανδρέου, ελάχιστες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, δεν έχει προχωρήσει ούτε καν σε δήλωση στήριξης της Ελιάς, με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι δεν θα το πράξει ούτε στη συνέχεια, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει αν θα παραστεί ή όχι στη σημερινή προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος με ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Συνολικότερα πάντως στη Χαριλάου Τρικούπη παρατηρείται το τελευταίο διάστημα έντονη κινητικότητα, με μυστικές συσκέψεις και συναντήσεις ένθεν και ένθεν εν αναμονή του αποτελέσματος των ευρωεκλογών…

real.gr

Read more...

Στήριξη Καραμανλή σε Σαμαρά ...



Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται ο Κώστας Καραμανλής να προχωρήσει σε γραπτή δήλωση με την οποία θα στηρίζει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

Το θέμα πιθανότατα θα συζητηθεί σήμερα κατα την...
τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν ο πρώην  και ο νυν πρωθυπουργός για την ονομαστική γιορτή του Κώστα Καραμανλή. Άλλωστε οι σχέσεις μεταξύ των δύο βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο.

Στο Μαξίμου γνωρίζουν την σημαντική επιρροή που έχει ο πρώην πρωθυπουργός στη βάση της ΝΔ και εκτιμούν ότι με αυτή την κίνηση θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση των «γαλάζιων» ψηφοφόρων, κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα και στο ετήσιο μνημόσυνο για τον ιδρυτή της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κ. Καραμανλής στη δήλωση του θα τονίζει την ανάγκη να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στη χώρα προκειμένου να μην ανακοπούν τα πρώτα θετικά βήματα που έχουν γίνει στην οικονομία.

Ανάλογη δήλωση είχε κάνει ο πρώην πρωθυπουργός και κατά τη διπλή εκλογική αναμέτρηση το 2012. Αξίζει να σημειωθεί ότι το διάστημα της διακυβέρνησης της χώρας από τον Α. Σαμαρά, ο Κώστας Καραμανλής ήταν παρών σε όλες τις κρίσιμες συνεδριάσεις και τις ψηφοφορίες των νομοσχεδίων.

Δεν έδωσε καμία αφορμή για σχόλια για τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό, ενώ έβαλε και «πλάτη» σε δύσκολες στιγμές κατευνάζοντας τις αντιδράσεις «γαλάζιων» βουλευτών.

real.gr

Read more...

«Ciao Antonio Banderas»...


To δώρο που προσέφεραν Ιταλίδες στον Τσίπρα και τον άφησε άφωνο -«Ciao Antonio Banderas», του φώναζαν [εικόνες]To δώρο που προσέφεραν Ιταλίδες στον Τσίπρα και τον άφησε άφωνο ...
Kάτι παραπάνω από θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν οι Ιταλοί υποστηρικτές της λίστας «L'Altra Europa con Tsipras» στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη πιο θερμή ήταν η υποδοχή των...
γυναικών ενώ από έναν... ιδιαίτερο σύλλογο δέχθηκε και ένα δώρο το οποίο προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη στον Αλέξη Τσίπρα.
Οπως σημειώνει ο "Βηματοδότης" οι Ιταλίδες σε Μπολόνια και Τορίνο πολιορκούσαν τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για μια χειραψία ή για να ανταλλάξουν δυο κουβέντες μαζί του, ενώ δεν έλειψαν και κάποιες, πιο εκδηλωτικές, οι οποίες, γοητευμένες προφανώς, του φώναζαν «Ciao Antonio Banderas». Μερικές, μάλιστα, συντρόφισσές του τον παρακαλούσαν να παρατείνει δυο ή τρεις ημέρες την παραμονή του στην Ιταλία για να επισκεφθεί τον Νότο και να αυξήσει το ποσοστό της Ιταλικής Αριστεράς.
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ιταλία δέχθηκε ένα και μόνο δώρο, το οποίο του προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη. Οχι το δώρο αυτό καθεαυτό, αλλά λόγω του αποστολέα του.  Το δώρο ήταν ένα δερμάτινο πορτοφολάκι που κρεμιέται στο λαιμό και του το χάρισε ο Σύνδεσμος Πρώην Εκδιδομένων Γυναικών Ιταλίας. Επειδή, μάλιστα, δεν μπόρεσαν να τον συναντήσουν, το έδωσαν στην επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Αριστεράς κυρία Μπάρμπαρα Σπινέλι για να του το παραδώσει.
Πάντως, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν συναντήθηκε με την φανατικότερη Ιταλίδα υποστηρίκτριά του, την Λάουρα Μπακιντού, που έκανε εκστρατεία υπέρ του με το μπικίνι της...


 

Read more...

Δήλωση στήριξης Πελετίδη στην Πάτρα Τσίπρας: Όλοι οι αριστεροί, οι κομμουνιστές, να κάνουν το χρέος τους


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην Πάτρα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με μία ρητή δήλωση στήριξης του Κώστα Πελετίδη, υποψήφιου δημάρχου Πάτρας στηριζόμενου από το ΚΚΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε το βράδυ της Τρίτης να θέσει και πάλι το δίλημμα προς τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, μιλώντας για ενότητα της Αριστεράς.

«Χωρίς κανένα ενδοιασμό, χωρίς δεύτερη σκέψη, με όλη σας τη μαχητικότητα, σας καλώ να στηρίξτε τον αριστερό υποψήφιο που πέρασε στον δεύτερο γύρο. Στηρίξτε τον Κώστα Πελετίδη, υποψήφιο του ΚΚΕ, για την δημαρχία της Πάτρας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε, απευθυνόμενος στο «αριστερό φιλότιμο»: «Τώρα δεν είναι η ώρα της διάσπασης, των εμφυλίων, του κατακερματισμού. Είναι η ώρα της ενότητας όχι μόνο των αριστερών ανθρώπων, αλλά όλων όσων δεν θέλουν τους δήμους και τις περιφέρειες πεδία βολής των μνημονίων και υπηρεσίες του κυρίου Φούχτελ».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Τσίπρας δήλωσε «βέβαιος ότι όλοι οι αριστεροί, οι κομμουνιστές που γνωρίζουν πόσο κρίσιμη υπήρξε η ενότητα στην ιστορία του λαϊκού κινήματος, αλλά και όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, ανεξάρτητα από διαφορές και διαφωνίες, θα κάνουν αυτή την Κυριακή το χρέος τους και θα δείξουν προς κάθε κατεύθυνση, και προς την κατεύθυνση εκείνων που επιμένουν σε ένα άγονο διχασμό, αλλά και εκείνων που επενδύουν σ' αυτό το διχασμό, ότι οι πολίτες είναι συχνά σοφότεροι από τις ηγεσίες τους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ένα γενικότερο πολιτικό «άνοιγμα» εν όψει δεύτερου γύρου και ευρωεκλογών όταν είπε: «απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες που είναι αντίθετοι με τα μνημόνια, εξεγείρονται με τις ταπεινώσεις, ντρέπονται με τις έξωθεν εντολές, φοβούνται για το αύριο που τους περιμένει. Ό,τι κι να ψήφισαν, όσες διαφωνίες κι αν έχουν με μας, όσες διαφορές αντιλήψεων κι αν τους χωρίζουν με την αριστερά» και πιο συγκεκριμένα: «Ελάτε να γκρεμίσουμε το καθεστώς της φτώχειας, της ταπείνωσης, της αναλγησίας, της θυσίας των πολλών εν ονόματι του κέρδους των λίγων. Ελάτε να βάλουμε τα θεμέλια μιας νέας Ελλάδας».

Στην ομιλία του κ.Τσίπρα ήταν εμφανής η προσπάθειά του να προσελκύσει ψηφοφόρους από κάθε αντιμνημονιακό στρατόπεδο, «που ό,τι κι αν ψήφιζαν μέχρι χθες, ό,τι κι αν ψήφισαν την περασμένη Κυριακή στην αυτοδιοικητική κάλπη, καλούνται τώρα να επιλέξουν ανάμεσα στο καθαρό πρόσωπο της αριστεράς και στο σκοτεινό πρόσωπο όσων με όπλα το ψέμα και τον εκβιασμό βυσσοδομούν σε βάρος του ελληνικού λαού», όπως είπε.

«Καλούμε κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό πολίτη, κάθε πατριώτη που νοιάζεται και αγωνιά για το μέλλον της πατρίδας μας, κάθε αδικημένο του μνημονίου, ανεξάρτητα από το αν συμφωνούν σε όλα με το ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτή τη κάλπη να ενώσουν την αγωνία και την ελπίδα τους για το αύριο του τόπου και του λαού, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε και πάλι τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι δοτή και ετοιμόρροπη και επενδύοντας ακόμη μία φορά στις αποκαλύψεις για τα όσα είχαν συμβεί στις Κάννες το 2012.

Είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση «συγκροτήθηκε στα ανακτοβούλια και στους σκοτεινούς διαδρόμους των Καννών, εκεί όπου αποδείχτηκε πόσο περιφρονούν την Ελλάδα και το λαό της οι κυρίαρχοι της σημερινής Ευρώπης και τι μέλλον μας ετοιμάζουν» και συνέχισε υπογραμμίζoντας:

«Στις Κάννες διορίστηκαν τοποτηρητές της βαρβαρότητας εκείνοι που παριστάνουν τους σωτήρες μας. Στις Κάννες, με ένα τηλεφώνημα, μια εντολή στα όρθια, ένα νεύμα των επικυρίαρχων, πέταξαν την ασπίδα των υποσχέσεών τους προς τον ελληνικό λαό, και έκαναν οδηγό τους τις οδηγίες του Βερολίνου κατά του ελληνικού λαού. Και τώρα ζητούν από τον ίδιο λαό να επικυρώσει τη συνωμοσία εις βάρος του».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...