Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Δήλωση στήριξης Πελετίδη στην Πάτρα Τσίπρας: Όλοι οι αριστεροί, οι κομμουνιστές, να κάνουν το χρέος τους


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην Πάτρα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με μία ρητή δήλωση στήριξης του Κώστα Πελετίδη, υποψήφιου δημάρχου Πάτρας στηριζόμενου από το ΚΚΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε το βράδυ της Τρίτης να θέσει και πάλι το δίλημμα προς τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, μιλώντας για ενότητα της Αριστεράς.

«Χωρίς κανένα ενδοιασμό, χωρίς δεύτερη σκέψη, με όλη σας τη μαχητικότητα, σας καλώ να στηρίξτε τον αριστερό υποψήφιο που πέρασε στον δεύτερο γύρο. Στηρίξτε τον Κώστα Πελετίδη, υποψήφιο του ΚΚΕ, για την δημαρχία της Πάτρας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε, απευθυνόμενος στο «αριστερό φιλότιμο»: «Τώρα δεν είναι η ώρα της διάσπασης, των εμφυλίων, του κατακερματισμού. Είναι η ώρα της ενότητας όχι μόνο των αριστερών ανθρώπων, αλλά όλων όσων δεν θέλουν τους δήμους και τις περιφέρειες πεδία βολής των μνημονίων και υπηρεσίες του κυρίου Φούχτελ».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Τσίπρας δήλωσε «βέβαιος ότι όλοι οι αριστεροί, οι κομμουνιστές που γνωρίζουν πόσο κρίσιμη υπήρξε η ενότητα στην ιστορία του λαϊκού κινήματος, αλλά και όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, ανεξάρτητα από διαφορές και διαφωνίες, θα κάνουν αυτή την Κυριακή το χρέος τους και θα δείξουν προς κάθε κατεύθυνση, και προς την κατεύθυνση εκείνων που επιμένουν σε ένα άγονο διχασμό, αλλά και εκείνων που επενδύουν σ' αυτό το διχασμό, ότι οι πολίτες είναι συχνά σοφότεροι από τις ηγεσίες τους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ένα γενικότερο πολιτικό «άνοιγμα» εν όψει δεύτερου γύρου και ευρωεκλογών όταν είπε: «απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες που είναι αντίθετοι με τα μνημόνια, εξεγείρονται με τις ταπεινώσεις, ντρέπονται με τις έξωθεν εντολές, φοβούνται για το αύριο που τους περιμένει. Ό,τι κι να ψήφισαν, όσες διαφωνίες κι αν έχουν με μας, όσες διαφορές αντιλήψεων κι αν τους χωρίζουν με την αριστερά» και πιο συγκεκριμένα: «Ελάτε να γκρεμίσουμε το καθεστώς της φτώχειας, της ταπείνωσης, της αναλγησίας, της θυσίας των πολλών εν ονόματι του κέρδους των λίγων. Ελάτε να βάλουμε τα θεμέλια μιας νέας Ελλάδας».

Στην ομιλία του κ.Τσίπρα ήταν εμφανής η προσπάθειά του να προσελκύσει ψηφοφόρους από κάθε αντιμνημονιακό στρατόπεδο, «που ό,τι κι αν ψήφιζαν μέχρι χθες, ό,τι κι αν ψήφισαν την περασμένη Κυριακή στην αυτοδιοικητική κάλπη, καλούνται τώρα να επιλέξουν ανάμεσα στο καθαρό πρόσωπο της αριστεράς και στο σκοτεινό πρόσωπο όσων με όπλα το ψέμα και τον εκβιασμό βυσσοδομούν σε βάρος του ελληνικού λαού», όπως είπε.

«Καλούμε κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό πολίτη, κάθε πατριώτη που νοιάζεται και αγωνιά για το μέλλον της πατρίδας μας, κάθε αδικημένο του μνημονίου, ανεξάρτητα από το αν συμφωνούν σε όλα με το ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτή τη κάλπη να ενώσουν την αγωνία και την ελπίδα τους για το αύριο του τόπου και του λαού, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε και πάλι τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι δοτή και ετοιμόρροπη και επενδύοντας ακόμη μία φορά στις αποκαλύψεις για τα όσα είχαν συμβεί στις Κάννες το 2012.

Είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση «συγκροτήθηκε στα ανακτοβούλια και στους σκοτεινούς διαδρόμους των Καννών, εκεί όπου αποδείχτηκε πόσο περιφρονούν την Ελλάδα και το λαό της οι κυρίαρχοι της σημερινής Ευρώπης και τι μέλλον μας ετοιμάζουν» και συνέχισε υπογραμμίζoντας:

«Στις Κάννες διορίστηκαν τοποτηρητές της βαρβαρότητας εκείνοι που παριστάνουν τους σωτήρες μας. Στις Κάννες, με ένα τηλεφώνημα, μια εντολή στα όρθια, ένα νεύμα των επικυρίαρχων, πέταξαν την ασπίδα των υποσχέσεών τους προς τον ελληνικό λαό, και έκαναν οδηγό τους τις οδηγίες του Βερολίνου κατά του ελληνικού λαού. Και τώρα ζητούν από τον ίδιο λαό να επικυρώσει τη συνωμοσία εις βάρος του».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: