Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

H γιούχα κατά Ξυνίδη (VIDEO)...
Με βρισιές στις οποίες κυριαρχούσε η λέξη "μαλάκα", με πέταγμα χαρτιών και άλλων αντικειμένων (δείτε το βίντεο)αποδοκίμασαν τον Σωκράτη Ξυνίδη τον οποίο προσπαθούσε να... προστατεύσει η αστυνομία...Read more...

Άστοχο το «γερμανικό μοντέλο Treuhand» για τις ιδιωτικοποιήσεις, λένε οικονομολόγοι

Παράδειγμα προς αποφυγή, όχι μίμηση

H αρχικά ελπιδοφόρα Treuhand κατέληξε με χρέη κοντά στα 270 εκατ. μάρκα
H αρχικά ελπιδοφόρα Treuhand κατέληξε με χρέη κοντά στα 270 εκατ. μάρκα (Φωτογραφία: Associated Press
Παράδειγμα μάλλον προς αποφυγή παρά προς μίμηση για την Ελλάδα θεωρούν οικονομολόγοι το μοντέλο της γερμανικής Treuhand -που ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε προτείνει ως «μπούσουλα» για τις ελληνικές αποκρατικοποιήσεις- λέγοντας πως η Αθήνα έχει διαφορετικούς στόχους.

Ο γερμανικός οργανισμός είχε αναλάβει τη δεκαετία του '90 την ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και, ενώ θα έπρεπε να αποφέρει κέρδη δισεκατομμυρίων μάρκων, κατέληξε σε τέσσερα χρόνια με τεράστια χρέη, εκατομμύρια απολυμένους και έναν δολοφονημένο διευθύνοντα σύμβουλο, πιθανότατα από τη RAF.

Η Treuhand είχε αναλάβει τη διαχείριση συνολικά 8.500 κρατικών φορέων, με περίπου τέσσερα εκατομμύρια απασχολούμενους, μαζί με κάθε πιθανό και απίθανο περιουσιακό στοιχείο της DDR (από δημόσια γη και τα κτίρια της Στάζι μέχρι την περιουσία κομματικών οργανισμών).

Συγκεκριμένα, η αξία των στοιχείων υπολογιζόταν στα 600 εκατ. μάρκα, και τελικά έκλεισε τέσσερα χρόνια μετά με χρέη κοντά στα 270 εκατ. μάρκα ενώ τη δουλειά τους έχασαν 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι. Ο δε πρώτος επικεφαλής της Ντέλεβ Ροβέντερ των Σοσιαλδημοκρατών δολοφονήθηκε ήδη την 1η Απριλίου 1991.

Οικονομολόγοι που σχολίασαν τις αναφορές του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Reuters, επισημαίνουν πως η Αθήνα έχει ένα αρκετό διαφορετικό έργο μπροστά της, και συμφωνούν μόνο στο ότι από την ιστορία της Treuhand μπορούν αντληθούν συμπεράσματα για το τι κίνδυνοι μπορεί να προκύψουν και πώς μπορούν να αποφευχθούν.

«Η Treuhand συνάντησε πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις, και κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και στην Ελλάδα» ανέφερε στο πρακτορείο ο Γιούργκεν Μίχελς, επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup για την Ευρωζώνη.

«Η ομοιότητα με την Ελλάδα είναι πως θα πουλήσει ένα τεράστιο πακέτο περιουσιακών στοιχείων» συνέχισε, «αλλά το ερώτημα που παραμένει είναι το ύψος της αξίας τους, ιδιαίτερα όσον αφορά τις ζημιογόνες επιχειρήσεις».

Λανθασμένο θεωρεί το συσχετισμό με την Treuhand και ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank Γιοργκ Κρέμερ, λέγοντας πως «είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις: Η Treuhand δεν προσπαθούσε να πουλήσει τα στοιχεία στην υψηλότερη δυνατή τιμή ούτε και την απασχολούσαν πρωτίστως τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού».

«Δουλειά της ήταν να πουλήσει τις ρημαγμένες κρατικές επιχειρήσεις, με τη ελπίδα πως θα αναδομούνταν και θα εξυγιαίνονταν» συνέχισε, λέγοντας πως «ο στόχος της Ελλάδας είναι άλλος».

Από την πλευρά του, ο Φέρντιναντ Φίχτνερ του γερμανικού ινστιτούτου οικονομικής έρευνας DIW -που υπερασπίζεται την πορεία της Treuhand, λέγοντας πως λειτούργησε υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες- εκφράζει την ελπίδα ότι ένα μοντέλο Treuhand τουλάχιστον θα «επιβραδύνει την πορεία των αποκρατικοποιήσεων, καθώς εάν οι αγορές γνωρίζουν πως η Ελλάδα είναι με την πλάτη στον τοίχο λόγω χρονοδιαγράμματος, οι τιμές θα είναι καταστροφικές».

Ο ίδιος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι, ακόμη και σε μία «τακτική εκποίηση» της ελληνικής δημόσιας περιουσίας, τα άμεσα κέρδη θα ήταν μικρά σε σύγκριση με την μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση από τις εταιρείες που θα έχουν ιδιωτικοποιηθεί.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αυστηρή προειδοποίηση Εισαγγελέα για την παρεμπόδιση κυκλοφορίας των εφημερίδων

Διαμάχη εφημεριδοπωλών-πρακτορείων διανομής


Στο φόντο της διαμάχης βρίσκεται η απελευθέρωση του επαγγέλματος του εφημεριδοπώλη
Στο φόντο της διαμάχης βρίσκεται η απελευθέρωση του επαγγέλματος του εφημεριδοπώλη (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν τα προβλήματα που προέκυψαν σήμερα το πρωί στη διανομή των εφημερίδων, λόγω των αντιδράσεων των μελών του σωματείου εφημεριδοπωλών Αθηνών στην εφαρμογή του νόμου για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους που τέθηκε σε ισχύ από το περασμένο Σάββατο.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Δευτέρας προκλήθηκαν επεισόδια, καθώς μέλη του σωματείου, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα πρακτορεία Αργος και Ευρώπη, εμπόδιζαν την ομαλή διακίνηση των εφημερίδων, παρατάσσοντας οχήματα και μπλοκάροντας τις εξόδους με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να κινηθούν τα φορτηγά διανομής Τύπου και σε πολλά σημεία να μην φθάσουν εγκαίρως εφημερίδες.

Ο αποκλεισμός έληξε στις 7.30 το πρωί, αφού η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις για παρακώλυση συγκοινωνιών και παρέπεμψε την υπόθεση στον εισαγγελέα κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ προς την υποβολή μηνύσεις εναντίον αλλήλων κινήθηκαν τόσο το σωματείο εφημεριδοπωλών, όσο και τα πρακτορεία.

Ωστόσο ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης κ. Γιώργος Ιωαννίδης, στον οποίο εκτός των δύο συλληφθέντων, εκλήθησαν και παρουσιάστηκαν και εκπρόσωποι του σωματείου εφημεριδοπωλών, περιορίστηκε αυτή τη φορά να απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση πως δεν θα επιστρέψει στο εξής να μην κυκλοφορήσουν εφημερίδες και τους άφησε ελεύθερους.

Στους εκπροσώπους του σωματείου εφημεριδοπωλών ο κ. Ιωαννίδης κατέστησε σαφές πως εφεξής θα τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον όποιου επιχειρήσει να εμποδίσει τη διανομή εντύπων, καθώς κάτι τέτοιο συνιστά κατάφωρη παραβίαση της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθεροτυπίας.

Στο θέμα που προέκυψε με την παρακώλυση της κυκλοφορίας των εφημερίδων αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Οπως σημείωσε σήμερα ο κ. Μόσιαλος «με τη θέση σε ισχύ του νόμου 3919\2011 περί "αρχής επαγγελματικής ελευθερίας και κατάργησης αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση", απελευθερώθηκαν δεκάδες επαγγέλματα, μεταξύ των οποίων και το επάγγελμα του εφημεριδοπώλη».

Η κυβέρνηση, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «είναι ενάντια σε κάθε ενέργεια που στρέφεται κατά της ελεύθερης διακίνησης του Τύπου και παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την απρόσκοπτη διανομή των εφημερίδων».

«Κινήσεις μάλλον βλαπτικές», χαρακτήρισε τις αντιδράσεις των εφημεριδοπωλών και ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM 99,5.

Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού τόνισε μεταξύ άλλων πως «τα όποια αποκτηθέντα προνόμια του παρελθόντος δεν μπορούν να ισχύουν σήμερα. Όσοι δεν το καταλαβαίνουν πολύ φοβούμαι πως λειτουργούν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου κοιτώντας με στενά περιθώρια την ιδιοτέλεια τους και το πώς αυτοί θα μείνουν αλώβητοι».
Οπως σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης «οι φίλοι εφημεριδοπώλες πρέπει να αναθεωρήσουν την άποψή τους, όπως έπρεπε να την αναθεωρήσουν και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια και όλοι είδαμε τελικά τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν για την χώρα μας».

Σε ερώτηση για το αν κάποια κόμματα εξυπηρετούνται από αυτή την κατάσταση με τους προνομιούχους κλάδους ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε: «Ας μην γελιόμαστε, αυτή την στιγμή κάποιοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις ανάγκες της χώρας για να ωφεληθούν να κάνουν τις οποιεσδήποτε καταθέσεις τους»...

Σύλλογος Επιχειρήσεων Περιοδικού Τύπου

Ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Περιοδικού Τύπου σε ανακοίνωσή του καταγγέλει τους εφημεριδοπώλες για απρόκλητη επιχείρηση φίμωσης του Τύπου. Η ανακοίνωση είναι:

«Σήμερα τα ξημερώματα σχεδιάστηκε μία πρωτοφανής επιχείρηση κατάλυσης της νομιμότητας στη διανομή τύπου. Οι εφημεριδοπώλες, αρνούμενοι να αποδεχθούν το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, παρεμποδίζουν με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις τη διανομή των εφημερίδων και των περιοδικών.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Περιοδικού Τύπου καταγγέλλει την απαράδεκτη φίμωση του τύπου και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της προκειμένου να διασφαλίσει τη νομιμότητα και την απρόσκοπτη διανομή των περιοδικών και των εφημερίδων.

Οφείλουμε επίσης να επισημάνουμε ότι οι εκδοτικές επιχειρήσεις περιοδικών ουδέποτε είχαν υποχρέωση – ούτε πολύ περισσότερο σήμερα, μετά την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, έχουν- να διανείμουν τα περιοδικά τους μέσω των εφημεριδοπωλών.

Ο ΣΕΠΤ προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα των μελών του και των χιλιάδων εργαζομένων τους, και να εξασφαλίσει την ομαλή κυκλοφορία του τύπου και ειδικότερα των περιοδικών».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Συνταγματικές και νόμιμες κρίθηκαν οι ενδοσχολικές εξετάσεις της Γ’ Λυκείου

Με απόφαση του ΣτΕ


Άποψη του κτιρίου του Συμβουλίου της Επικρατείας
Άποψη του κτιρίου του Συμβουλίου της Επικρατείας (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Οι «ενδοσχολικές» εξετάσεις που καθιερώθηκαν για το σχολικό έτος 2010-2011, προκειμένου οι μαθητές της Γ’ τάξης των ημερήσιων Γενικών Λυκείων να μπορούν να αποκτήσουν το απολυτήριο Γενικού Λυκείου χωρίς να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, δεν αντιμετωπίζουν ούτε συνταγματικά κωλύματα, ούτε προβλήματα νομιμότητας, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και απέρριψε την αίτηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ).

Ειδικότερα, με υπουργική απόφαση (4.5.2011) προβλέφθηκε ότι «μαθητές της τελευταίας τάξης των ημερησίων Γενικών Λυκείων από το σχολικό έτος 2010-2011, προκειμένου να αποκτήσουν το απολυτήριο Γενικού Λυκείου, χωρίς να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις τού έτους αποφοίτησής τους».

Πριν από την έκδοση της υπουργικής απόφασης (στις 7.4.2011) είχε κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο, το οποίο περιελάμβανε διάταξη για τις «ενδοσχολικές» εξετάσεις, το οποίο στη συνέχεια ψηφίστηκε και έλαβε το μανδύα του νόμου 3966/2011.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας του Γ’ τμήματος έκριναν ότι η διάταξη του νόμου που προβλέπει τις «ενδοσχολικές» εξετάσεις δεν αντίκειται στις συνταγματικές επιταγές. Έτσι, η υπουργική απόφαση που προβλέπει τις «ενδοσχολικές» εξετάσεις και η ΟΙΕΛΕ ζητεί την ακύρωσή της, έχει παύσει να ισχύει μετά τη δημοσίευση του νόμου 3966/2011. Κατόπιν αυτών, το ΣτΕ κήρυξε τη δίκη καταργημένη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Επιστολή Παπαρήγα στον πρωθυπουργό για το Μεσανατολικό

Καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση


Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Επιστολή στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου απέστειλε τη Δευτέρα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ζητώντας να πάρει η κυβέρνηση θέση στην προσπάθεια της Παλαιστινιακής Αρχής να αναγνωριστεί σαν κράτος-μέλος από τον ΟΗΕ.

Η κ.Παπαρήγα υπενθυμίζει αρχικά ότι το ΚΚΕ αντιτίθεται «στην ισραηλινή κατοχή και την ανάπτυξη της στρατιωτικής συνεργασίας του Ισραήλ με τη χώρα μας, που κατά την εκτίμησή μας στρέφεται κατά του Παλαιστινιακού κι άλλων λαών».

Επισημαίνει στη συνέχεια ότι «110 και πλέον χώρες έχουν ως σήμερα προχωρήσει στην αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης. Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον προσεχή Σεπτέμβρη».

» Θεωρούμε πως σημαντικό βήμα για τη δικαίωση των αγώνων του λαού της Παλαιστίνης θα ήταν η απελευθέρωσή του από τη βαρβαρότητα των κατοχικών δυνάμεων του στρατού του Ισραήλ κι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ».

» Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να πάρει θέση απέναντι σ’ αυτή τη διεθνή πρωτοβουλία και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ως κράτους-μέλους του ΟΗΕ», καταλήγει η επιστολή.

Υπενθυμίζεται ότι η Παλαιστινιακή Αρχή επιδιώκει να αναγνωριστεί τον Σεπτέμβριο από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κίνηση την οποία πολλές χώρες έχουν δηλώσει ότι θα υποστηρίξουν.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Επίθεση με μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Επίθεση με μολότοφ πραγματοποίησε ομάδα νεαρών στις 9:40 το βράδυ της Δευτέρας κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που είναι επιφορτισμένη με την φύλαξη των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και βρισκόταν στη διασταύρωση των οδών Ναβαρίνου και Μαυρομιχάλη.

Οι νεαροί πέταξαν τις βόμβες μολότοφ προς τη διμοιρία χωρίς να τραυματιστεί κανείς, αλλά πήρε φωτιά ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. Οι δράστες στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: «ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΧΑΛΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ»


«Πρέπει να αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας ότι δεν μπορεί να είναι ο αρχιστράτηγος του μπάχαλου. Αυτός που καταρρέει τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας» δήλωσε σήμερα ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης μιλώντας...
σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου, ο Μιχάλης Καρχιμάκης καυτηρίασε τις επιθέσεις πολιτών εναντίων πολιτικών, καταδεικνύοντας ότι πίσω από αυτές βρίσκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία «υποκινούν τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών και θεσμικών εκπροσώπων και οδηγούν στην κατάρρευση των θεσμών του κοινοβουλευτικού συστήματος και της κοινωνίας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί το μπάχαλο, κινείται ανάμεσα στα όρια του κοινοβουλευτισμού και του μπάχαλου. Υπονομεύει μέσα από αυτήν την τροφοδότηση, ομιλεί διπλή γλώσσα. Άλλα λέει μπροστά και άλλα υποκινεί κάτω από το τραπέζι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρχιμάκης ενώ λάβρος ήταν και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα ««η μοναδική του συμπεριφορά είναι να το παίζει αρχιστράτηγος του μπάχαλου και να δημιουργεί την ομπρέλα προστασίας σε όλους αυτούς τους ασύδοτους, που κινούνται εκτός ορίου και εκτός κανόνων».

Read more...

Στέλνει αντικαταστάτες ο Κουτρουμάνης στην Πάτρα – Στις επάλξεις οι εργαζόμενοι της ΕΒΟ ...Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Κουτσούκος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Θεόδωρος Τσέκος παρουσίασαν σήμερα σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Πόρτο Ρίο» στην Πάτρα, το... Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς ο Υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης θα παραμείνει στην Αθήνα εξαιτίας έκτακτων υποχρεώσεων που ανέκυψαν ενόψει συναντήσεων του με Ευρωπαίους αξιωματούχους.


Όπως είναι γνωστό το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας αποτελεί μια θεσμική καινοτομία του Υπουργείου Εργασίας με στόχο την στήριξη της απασχόλησης σε τοπική κλίμακα. Συνολικά 55.000 άνεργοι σ' ολόκληρη την χώρα θα έχουν την δυνατότητα ν' απασχοληθούν σε δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα, ο δε προϋπολογισμός του Προγράμματος φτάνει συνολικά τα 280 εκατομμύρια ευρώ για το σύνολο της χώρας.

Τα χρήματα αυτά αφορούν στην καταβολή επιδόματος κοινωνικής εργασίας στους ανέργους, διάρκειας 5 μηνών, με ταυτόχρονη κάλυψη των ασφαλιστικών τους εισφορών.

Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο αριθμός των ανέργων που θα υπαχθούν στο Πρόγραμμα υπολογίζεται στους 5.200 περίπου.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων – πριν γίνει γνωστή η μη παρουσία Κουτρουμάνη στην εκδήλωση:

"Τη Δευτέρα 4 Ιούλη στις 9.30 π.μ. προχωράμε σε συγκέντρωση έξω από το ΠΟΡΤΟ ΡΙΟ που έρχεται ο υπουργός Εργασίας Κουτρουμάνης.Η μάχη που δώσαμε δεν πήγε χαμένη.Ο πόλεμος είναι μπροστά μας.

Εμείς περπατάμε με το κεφάλι ψηλά. Αυτοί που πρέπει να κρυφτούν είναι η χούντα που έπνιξε στα χημικά και την τρομοκρατία τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, είναι η κυβέρνηση του Παπανδρέου, το υπουργείο Άμυνας, ο χωριανός μας!!! υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος και όλοι οι ''εξ Αχαΐας ορμώμενοι'' βουλευτές και Υπουργοί!!! που ψήφισαν στο μεσοπρόθεσμο και στον εφαρμοστικό νόμο το κλείσιμο των ΕΑΣ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) που σημαίνει:

- Το ξεπούλημα της Εθνικής Άμυνας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της χώρας.
- Την καταδίκη στην ανεργία και την ανέχεια 300 εργαζομένων στο Αίγιο και 1040 εργαζομένων σε όλη την εταιρεία.
Γενικότερα, καταδικάζει τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία σε πείνα, ανεργία και εξαθλίωση και ξεπουλάει όλη τη Δημόσια περιουσία.

Την Παρασκευή 1/7 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 13.00 προχωρήσαμε σε συμβολική κατάληψη του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού άμυνας. Αποχωρήσαμε όταν έγγραφα δεσμεύτηκε ότι θάρθη το Σάββατο 9/7 στο εργοστάσιο να εξηγήσει τα ανεξήγητα στους εργαζόμενους

ΕΜΕΙΣ Είμαστε ακόμη ζωντανοί.ΕΞΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ.ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΨΕΥΤΕΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ και ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ.Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 4 Ιούλη στις 9.30 π.μ. προχωράμε σε συγκέντρωση έξω από το ΠΟΡΤΟ ΡΙΟ".

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.
vpress.grRead more...

Ετοιμάζει «αντάρτικο» η Ρεντάρη...Δεν πρόκειται να ψηφίσει πιο επώδυνα μέτρα ξεκαθάρισε, σήμερα, η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, Όλγα Ρεντάρη, την ώρα που έχει «φουντώσει» η συζήτηση για νέα δανειακή σύμβαση τον ... Σεπτέμβριο, που όπως διαρρέεται απο την κυβέρνηση θα χρειαστει για να περάσει πλειοψηφία 180 βουλευτών...

«Το Μεσοπρόθεσμο αν δεν εφαρμοστεί δεν είναι δική μου ευθύνη…», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1. Αναφορικά με τις αντιδράσεις των πολιτών, που και οι ίδια έγινε πρόσφατα δέκτης άφησε να εννοηθεί πως η συνεχής δραματική μείωση του μισθού των εργαζομένων, λόγω της φορολόγησης, έχει φέρει στα όρια του το λαό, που αντιδρά με διάφορους τρόπους.

Σημειώνεται ότι η κ. Ρεντάρη, ήταν ανάμεσα στους 16 βουλευτές, που με επιστολή τους στον Πρωθυπουργό διαμαρτύρονταν για το Μνημόνιο...
metrogreece.grRead more...

Απελπισμένα, πια, τα νοικοκυριά!

Φόβος, ανασφάλεια, αγωνία, άγχος για το σήμερα

http://img.protothema.gr/5C25C09E6173329BBC21C5B64482419F.jpg
Στα όρια της απελπισίας βρίσκονται πια οι Έλληνες πολίτες! Όσο κι αν φαντάζει υπερβολική η φράση, απεικονίζει με εύγλωττο τρόπο αυτό που βιώνουν καθημερινά τα νοικοκυριά της χώρας, τα οποία όχι μόνο είναι τα πλέον απαισιόδοξα στην Ευρώπη αλλά και εκφράζουν όλο και πιο μαύρες εκτιμήσεις για το μέλλον.

Σύμφωνα με την έρευνα οικονομικής συγκυρίας που πραγματοποίησε το ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών) τον Ιούνιο, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης σημειώνει σημαντική πτώση και διαμορφώνεται στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του περυσινού Δεκεμβρίου, στις -75 μονάδες (από -68,5 μονάδες).
“Ήταν ένας μήνας με πλήθος αρνητικών μηνυμάτων που επέτειναν τη δυσπιστία των Ελλήνων για τη δυνατότητα της χώρας να εξέλθει σύντομα από αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ταυτόχρονα, οι πολιτικές αναταράξεις όξυναν περαιτέρω το αρνητικό κλίμα, καθώς δε φάνηκε να δημιουργούν ιδιαίτερες προσδοκίες.

Άλλωστε το αυξανόμενο ποσοστό ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια στα ελληνικά νοικοκυριά. Οι Έλληνες καταναλωτές παραμένουν οι πιο απαισιόδοξοι στην Ευρώπη, όπου οι μέσοι δείκτες καταναλωτικής εμπιστοσύνης διατηρούνται σχεδόν αμετάβλητοι, τόσο στην ΕΕ, όσο και την Ευρωζώνη (στις -11 και -9,8 μονάδες αντίστοιχα). Από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, σε έξι (Δανία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Φινλανδία, Σουηδία) καταγράφονται τον Ιούνιο θετικοί δείκτες”, αναφέρει χαρακτηριστικά το ΙΟΒΕ.
Και εξειδικεύει την εικόνα ως εξής:

-Επιδεινώνονται οι ήδη πολύ δυσμενείς προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών
Οι αρνητικές προβλέψεις των Ελλήνων καταναλωτών για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους προσεχείς 12 μήνες διευρύνονται σημαντικά, στη δυσμενέστερη επίδοση του τελευταίου πενταμήνου, με το σχετικό δείκτη να κατρακυλά στις -62,9 μονάδες (από -55,5). Το ποσοστό των Ελλήνων καταναλωτών που κρίνει ότι το επόμενο διάστημα η οικονομική του κατάσταση θα επιδεινωθεί ελαφρά ή αισθητά αυξάνεται στο 76% (από 69%), ενώ και πάλι μόλις ένα 5% αναμένει ελαφρά ή αισθητή βελτίωση. Οι σχετικοί δείκτες της ΕΕ και της Ευρωζώνης διαμορφώνονται αντίστοιχα στις –6,1 και -5,8 μονάδες.

-Ακόμα δυσμενέστερες προβλέψεις των καταναλωτών για την οικονομική κατάσταση της χώρας
Οι προβλέψεις των νοικοκυριών για την οικονομική κατάσταση της χώρας τους το προσεχές 12-μηνο επιδεινώνονται επίσης τον Ιούνιο και διαμορφώνονται στις -72,7 μονάδες (από -67,6). Το ποσοστό των καταναλωτών που προβλέπουν μικρή ή μεγάλη επιδείνωση επεκτείνεται στο 83% (από 77%), ενώ το ποσοστό εκείνων που αναμένει ελαφρά ή αισθητή βελτίωση περιορίζεται στο 4% (από 7%). Οι σχετικοί δείκτες σε ΕΕ και Ευρωζώνη παραμένουν στα ίδια επίπεδα, στις -13,1 και -11,1 μονάδες αντίστοιχα.

-Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα η πρόθεση για αποταμίευση
Η εκ νέου υποχώρηση για τέταρτο κατά σειρά μήνα στην πρόθεση για αποταμίευση τους προσεχείς 12 μήνες, φέρνει το σχετικό δείκτη σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, στις -73,7 μονάδες (από -66,4). Το συντριπτικό 87% (από 83%) των ελληνικών νοικοκυριών δεν θεωρεί πιθανή την αποταμίευση το επόμενο 12μηνο, ενώ το 12% (από 15%) την κρίνει ως αρκετά ή πολύ πιθανή. Οι σχετικοί δείκτες σε ΕΕ και Ευρωζώνη επιδεινώνονται ελαφρά, στις -5,9 και -8,2 μονάδες αντίστοιχα.

-Καθολικές προβλέψεις για άνοδο της ανεργίας

Σε νέα ιστορικά υψηλά διαμορφώνεται και ο δείκτης πρόβλεψης των καταναλωτών για την εξέλιξη της ανεργίας τους προσεχείς 12 μήνες, ο οποίος ανέρχεται στις 90,5 μονάδες (από 84,4), υποδηλώνοντας ότι οι Έλληνες καταναλωτές ομόφωνα πλέον αναμένουν άνοδο της ανεργίας εντός 12μήνου. Έτσι, το 94% των νοικοκυριών αναμένει ελαφρά ή αισθητή αύξηση της ανεργίας, όταν οι αντίστοιχοι δείκτες σε ΕΕ και Ευρωζώνη δεν μεταβάλλονται από τις +18,7 και +13,9 μονάδες.

-Περαιτέρω εξασθένηση και της πρόθεσης για μείζονες αγορές
Η πρόθεση των καταναλωτών για σημαντικές αγορές τους προσεχείς 12 μήνες (επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών, κ.λπ.) υποχωρεί εκ νέου τον Ιούνιο, με το σχετικό δείκτη να φθάνει τις -70,1 μονάδες (από -66,9). Το ποσοστό των Ελλήνων καταναλωτών που προβλέπει ότι θα προβεί σε μικρότερες ή πολύ λιγότερες δαπάνες το επόμενο διάστημα αυξάνεται στο 79% (από 76%), ενώ αντίθετα μόλις το 4% (από 6%) έχει προσδοκίες για άνοδο της αποταμίευσής του. Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, οι σχετικοί δείκτες σημειώνουν ήπια θετική μεταβολή στις -24,1 μονάδες σε αμφότερες ΕΕ και Ευρωζώνη.

-Έντονη ανάκαμψη των πληθωριστικών προσδοκιών, λόγω της αύξησης των έμμεσων φόρων
Οι προβλέψεις ανόδου των τιμών κλιμακώνονται τον Ιούνιο στην υψηλότερη τιμή του έτους, καθώς οι συζητήσεις για την επιβολή νέων έμμεσων φόρων οδήγησαν το σχετικό δείκτη προβλέψεων των τιμών τους προσεχείς 12 μήνες στις 42,5 μονάδες (από 26). Τα 2/3 των καταναλωτών (από 54%) αναμένουν άνοδο τιμών με τον ίδιο ή ταχύτερο ρυθμό, ενώ το 15% (από 21%) προβλέπει σταθερότητα. Στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, οι σχετικοί δείκτες περιορίζονται ελαφρά, στις +26,1 και +24,7 μονάδες αντίστοιχα, αποκλίνοντας έτσι σημαντικά από τον ελληνικό δείκτη.
-Διευρύνεται το ποσοστό εκείνων που «έχουν χρεωθεί»
Σχετικά με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους τον Ιούνιο, το ποσοστό των ελληνικών νοικοκυριών που κρίνει ότι έχει αυξήσει λίγο ή πολύ την αποταμίευσή του περιορίζεται για τέταρτο κατά σειρά μήνα, φθάνοντας στο 13% (από 16% τον Μάιο και 18% τον Απρίλιο), ενώ μειώνεται στο 53% (από 57%) το ποσοστό των καταναλωτών που δηλώνει ότι «μόλις τα βγάζει πέρα». Τα νοικοκυριά που αναφέρουν ότι αντλούν από τις αποταμιεύσεις τους αυξάνονται στο 16% (από 12%), ενώ το ποσοστό εκείνων που αναφέρουν ότι έχουν χρεωθεί διευρύνεται στο 17% (από 13%).
Read more...

Στο γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο η προσφυγή κατά της βοήθειας στην Ελλάδα

Το φθινόπωρο η απόφαση


Τις θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης θα αναπτύξει ο Β.Σόιμπλε
Τις θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης θα αναπτύξει ο Β.Σόιμπλε
Καρλσρούη, Γερμανία
Την Τρίτη αρχίζει στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας η εκδίκαση επί της ουσίας της προσφυγής κατά του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα και τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης.

Οι συνταγματικοί δικαστές της Καρλσρούης (όπου βρίσκεται το Δικαστήριο) θα αποφανθούν όχι μόνο για τη συνταγματικότητα της διμερούς δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα και του προσωρινού Μηχανισμού Στήριξης EFSF, αλλά θα προσδιορίσουν και τα περιθώρια παρέμβασης της ομοσπονδιακής Βουλής στη λειτουργία και του μόνιμου μηχανισμού σταθερότητας ESM που θα τεθεί σε λειτουργία από το 2013.

Την προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο υπογράφουν ο βουλευτής του συντηρητικού κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Πέτερ Γκαουβάιλερ και άλλοι πέντε γνωστοί ευρωσκεπτικιστές πανεπιστημιακοί, όπως ο οικονομολόγος Γιόαχιμ Σταρμπάτι.

Οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι η απόφαση για βοήθεια στην Ελλάδα και οι ασπίδες προστασίας του ευρώ παραβιάζουν τη ρήτρα που απαγορεύει την ανάληψη χρέους άλλης χώρας-μέλους της Ένωσης (no bail out) και μετατρέπουν την ΕΕ σε αναδιανεμητική Ένωση μεταφοράς πόρων από μία χώρα-μέλος σε άλλη.

Επίσης οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι με τις εγγυήσεις που έχουν αναληφθεί για τη δανειακή βοήθεια στην Ελλάδα και τον προσωρινό μηχανισμό στήριξης EFSF περιορίζεται δραστικά το συνταγματικό δικαίωμα της γερμανικής Βουλής να καθορίζει τον εθνικό προϋπολογισμό.

Αντίθετα, η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις συνάδουν με τις ευρωπαϊκές συνθήκες και το γερμανικό Σύνταγμα.

Στην ακροαματική διαδικασία τις θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης θα αναπτύξει ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το φθινόπωρο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

«Τρεις οικογένειες κατέστρεψαν την Ελλάδα»

Νέα βόμβα από Spiegel

http://img.protothema.gr/58487C2B4F7F85F18CD3A82FF79E538E.jpg

Νέο άρθρο - βόμβα για το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Στο άρθρο το οποίο έχει τίτλο «Φεουδαρχικοί δημοκράτες» και υπότιτλο «Τρεις οικογένειες κατέστρεψαν τη χώρα», αναφέρεται ότι η Ελλάδα δύσκολα θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η καταβολή της δόσης ήταν αναγκαία μόνο για να κερδηθεί χρόνος και η κρίση δεν θα ξεπεραστεί. «Δεν θα μπορέσουν να σώσουν την Ελλάδα», υποστηρίζει ο αρθρογράφος. «Γιατί τις προηγούμενες δεκαετίες μια ελίτ, τον πυρήνα της οποίας αποτέλεσαν οι οικογένειες Παπανδρέου, Καραμανλή και Μητσοτάκη, δημιούργησαν μια πελατειακή οικονομία. Αυτή η πελατειακή οικονομία πέταξε εκατομμύρια, που το κράτος δεν τα είχε», συμπληρώνει με καυστικό τρόπο ο αρθρογράφος. «Οι κεφαλές της δυναστείας ευνοούσαν φίλους και οικογένεια με δανεική ευημερία. Διόγκωσαν την κρατική μηχανή, για να μπει καθένας με τη σειρά σε δημόσιες θέσεις και δημιούργησαν ένα γραφειοκρατικό τέρας».

Πάντοτε, τα κόμματα δούλευαν περισσότερο για ρουσφέτια, παρά για την πολιτική. Όποιος μπορούσε να χαρίζει δημόσιο χρήμα, εξαγόραζε φίλους και ψηφοφόρους, που χρωστούσαν κάτι στο κόμμα - και συγχρόνως χρωστούσε στην οικογένεια, που τους εξουσίαζε. Έτσι, δημιουργήθηκε η φεουδαρχική δημοκρατία της Ελλάδας. Οι γενιές έρχονται και παρέρχονται, τα ονόματα των υψηλά ισταμένων παραμένουν πάντα τα ίδια: Παπανδρέου και Καραμανλής, Καραμανλής και Παπανδρέου, και ενδιαμέσως ο Μητσοτάκης. Σε καμιά ευρωπαϊκή δημοκρατία δεν ξανάγινε κάτι τέτοιο.


Read more...

«Πετροπόλεμος» στην αυλή του Γιώργου

newpost.gr
«Πετροπόλεμος» στην αυλή του Γιώργου
Πρώτα ο Γ. Ραγκούσης άδειασε τον Δ. Ρέππα για τις συμβάσεις παραχώρησης, μετά είπε ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία για τα διόδια και το «κακό» τρίτωσε με την πλήρη απελευθέρωση των ταξί.

Ο υπουργός Υποδομών σε δέκα ημέρες ξήλωσε ότι είχε κάνει 18 μήνες ο προκάτοχός του, που τον διαδέχθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών και στα… δεξιά του Γ. Παπανδρέου.

Όλοι πλέον αναμένουν την απάντηση του Δ. Ρέππα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έθεσε το θέμα στον πρωθυπουργό. Πηγές προσκείμενες στον νέο υπουργό Δημόσιας Διοίκησης υποστηρίζουν ότι ο Γ. Ραγκούσης «αντιδρά σπασμωδικά γιατί νιώθει υποβαθμισμένος» και εκφράζουν την εκτίμηση πως «ίσως αναζητά ηρωική έξοδο».

Η σύγκρουση των δύο στενών- άλλοτε- συνεργατών του Γ. Παπανδρέου αποτελεί σαφή ένδειξη των επιπτώσεων του τελευταίου ανασχηματισμού στο προεδρικό μπλοκ, καθώς πολλοί άνθρωποι του Γιώργου υποστηρίζουν ότι «ο πρωθυπουργός συμβιβάστηκε με το βαθύ ΠΑΣΟΚ».

Read more...

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Νέα stage τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας»


newpost.gr
ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Νέα stage τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας»
Βαρείς χαρακτηρισμούς χρησιμοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του υπουργείου Εργασίας, που εφαρμόζονται στη χώρα, με σκοπό την απορρόφηση 55.000 ανέργων.

Όπως σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, «το πρόγραμμα αυτό ουσιαστικά διευρύνει και «μονιμοποιεί» τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ενώ παρακάμπτεται ο ΑΣΕΠ, αφού η πρόσκληση ενδιαφέροντος η παραλαβή των αιτήσεων και η αξιολόγησή τους γίνεται από τους δικαιούχους φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα».

Μάλιστα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την «κερκόπορτα» που ανοίγει στο Δημόσιο, για μια ακόμη φορά, στις «πελατειακές σχέσεις» και στο ρουσφέτι, καθώς «το νέο πρόγραμμα που πλέον δε θα καλύπτει «εργαζόμενους» ούτε «απασχολούμενους» αλλά «ωφελούμενους» είναι σίγουρο πως για μια ακόμη φορά θα γεμίσει πάλι τα πολιτικά γραφεία βουλευτών και δημάρχων, και πάντα για το καλό των πολιτών και των ανέργων».


Read more...
newpost.gr
Ροδούλα Ζήση: «Αισθάνθηκα απαίσια να παραδίδομαι στην κοινωνία σαν εγκληματίας»
Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της και την επίθεση που δέχθηκε το γραφείο της στο Βόλο από αγανακτισμένους και κουκουλοφόρους η Ροδούλα Ζήση μιλώντας στο Newpost.gr εκφράζει την απογοήτευση της για τη στάση που κράτησε απέναντι της ο ΣΥΡΙΖΑ.


«17 χρόνια πολιτεύομαι στο Βόλο και ποτέ δεν υπήρξε δήλωση από άλλο κόμμα εναντίον μου, 17 χρόνια δεν πέταξε κάνεις ούτε ένα πετραδάκι στο γραφείο μου. Έχω λειτουργήσει για χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος σε δημοτικό συμβούλιο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ».

Η κ.Ζηση έμαθε την ανακοίνωση και την πορεία προς το γραφείο της από τους συνεργάτες της στο Βόλο ενώ η ίδια ήταν στην Αθηνά.

«Μέχρι τις 5 τα ξημερώματα ήμουν στα τηλέφωνα με τους αστυνομικούς ενώ την επομένη το πρωί έψαχνα τον Τσίπρα στη Βουλή για να του δώσω την ανακοίνωση και να τον ρωτήσω γιατί».

Αυτό που πείραξε περισσότερο την αντιπρόεδρο της Βουλής είναι ο χαρακτηρισμός στην ανακοίνωση περί εγκληματιών.

«Αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα, αισθάνθηκα απαίσια να παραδίδομαι στη κοινωνία της Μαγνησίας σαν εγκληματίας, σε μια κοινωνία που με τιμά σε έξι εκλογικές αναμετρήσεις. Η ανακοίνωση έχει μια λεκτική βια που πυροδοτεί ακραία φαινόμενα και δυναμιτίζει το κλίμα».

Η κ. Ζήση προσπάθησε πολλές φορές να βρει τον κ.Τσίπρα αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής της τηλεφώνησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης για να την πει να μην στεναχωριέται και να μην συνδυάζει την ανακοίνωση με την επίθεση στο γραφείο της.

«Κατά την εκτίμησή μου κράτησε αποστάσεις από την ανακοίνωση και μου είπε αφού σε ξέρουμε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι είσαι ψυχούλα».

Η κ. Ζήση μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος στη Βουλή από τον Απόστολο Κακλαμάνη δέχθηκε τηλεφωνήματα συμπαράστασης από τον Θανάση Νάκο και τον Βύρωνα Πολύδωρα της ΝΔ , τον Παύλο Μαρκάκη και τον Κώστα Αϊβαλιώτη του ΛΑ.Ο.Σ. αλλά και από τους υπουργούς Δημήτρη Ρέππα, Νίκο Σηφουνάκη και Πάνο Μπεγλίτη.

Read more...

Βενιζέλος: Σας τα λέγαμε αλλά εσείς δεν τα ακούγατε


newpost.gr/
Βενιζέλος: Σας τα λέγαμε αλλά εσείς δεν τα ακούγατε
«Πρόταση της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας, η οποία ενσωματώθηκε στον εφαρμοστικό νόμο», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στις αιτιάσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκη, ότι στην 4 η επικαιροποίηση του Μνημονίου περιλαμβάνονται μέτρα και πολιτικές που δεν περικλείονται στο μεσοπρόθεσμο.«Αυτό που ισχύει» υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, «είναι αυτό που συζητήθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή, στο άρθρο 37 του παραπάνω νόμου, άρθρο που υπερψηφίστηκε στη Βουλή από τη ΝΔ, με εξαίρεση την επίμαχη παράγραφο 7 που προβλέπει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα».

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η Βουλή είναι πλήρως ενήμερη και τα κόμματα και οι βουλευτές τοποθετήθηκαν μετά λόγου γνώσεως και επί των λεπτομερειών.

Ο κ. Βενιζέλος στη συνέχεια υπογράμμισε ότι , «φαίνεται όμως, ότι υπάρχει και ένα άλλο θέμα: τόσο ο γραμματέας, όσο και ο εκπρόσωπος της ΝΔ απαιτούν να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Σαμαρά, γιατί "παραποίησα" την ομιλία του στη Βουλή ως προς τη στάση του κόμματός του σχετικά με το νέο πρόγραμμα, η διαπραγμάτευση του οποίου βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη. Ήδη, απαντώντας σε προηγούμενη ανακοίνωση του εκπροσώπου της ΝΔ την Παρασκευή, δήλωσα ότι αποδέχομαι ευχαρίστως τη θετική ανάγνωση της τοποθέτησης του κ. Σαμαρά, δηλαδή αυτή που αφήνει ανοικτή τη δυνατότητα να βοηθήσει στη διαπραγμάτευση του νέου προγράμματος και να το υπερψηφίσει στη Βουλή. Ήταν βεβαίως προφανές, ότι ο κ. Σαμαράς, με τα όσα είπε στη Βουλή, ζητούσε από την κυβέρνηση να αναλάβει αυτή, μόνης της, την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και της ψήφισης του νέου προγράμματος, ενώ αυτός κρατούσε για λογαριασμό του το δικαίωμα να κρίνει το βαθμό συμφωνίας του νέου προγράμματος με τις απόψεις του κόμματός του, χωρίς συνευθύνη και συστράτευση για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Εάν, συνεπώς, για να επιτευχθεί η αναγκαία εθνική συναίνεση και συστράτευση και για να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της χώρας τίθεται ως όρος από τη ΝΔ να ζητήσω συγνώμη από τον κ. Σαμαρά, τότε ζητώ συγνώμη, όχι μόνο μία αλλά χίλιες φορές».

Ο κ. Μιχελάκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών για «επικοινωνιακά παιχνίδια»

«Καλέσαμε τον κ. Βενιζέλο να μας πει γιατί στη σελ. 114 της Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπάρχει η λέξη “απολύσεις”, ενώ αντίθετα στο άρθρο 37 του Εφαρμοστικού Νόμου δεν υπάρχει καμία αναφορά σε “απολύσεις”. Επ’ αυτού ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Βενιζέλος δεν απάντησε» αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης, απαντώντας από την πλευρά του σε ανακοίνωση - απάντηση του υπουργού Οικονομικών σε πρωινές δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ.
Read more...

Μίκης: «Ο Πεταλωτής είναι βιαστής της ιστορίας»


newpost.gr
Μίκης: «Ο Πεταλωτής είναι βιαστής της ιστορίας»
Με σκληρούς χαρακτηρισμούς απάντησε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης στον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Πεταλωτή, ο οποίος αφορμή τις επιθέσεις σε πολιτικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, είχε αναφέρει ότι «στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν αγανακτισμένοι, επιτίθενται μαζί με υποτίθεται ανθρώπους που χαρακτηρίζονται ως 'σπίθες' και ποντάρουν σαφώς στη χρεοκοπία της χώρας


Στην ανακοίνωση του ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι ο κ. Πεταλωτής τον χαρακτήρισε έμμεσα φασίστα.

«Ο κ. Πεταλωτής, αστόχαστα και ανιστόρητα, με χαρακτήρισε έμμεσα φασίστα. Αυτή είναι πολύ βαριά κουβέντα, που επειδή ακριβώς βιάζει την ιστορική πραγματικότητα, είναι πολύ πιθανό να γυρίσει κάποτε μπούμεραγκ ενάντια σ’ αυτόν που την εκστομίζει και την παράταξή του», αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης.

Παράλληλα, ο Μίκης Θεοδωράκης υποστηρίζει πως φασίστας είναι αυτός που τον έχει ψηφίσει μόλις το 20% του ελληνικού λαού και περιφρονεί το υπόλοιπο 80%.

«Και οχυρωμένο πίσω από την Τρόικα, τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους, υποβάλλει τον Λαό και το Έθνος σε σκληρή δοκιμασία με απρόβλεπτες συνέπειες για την ίδια την ύπαρξή τους», γράφει ο μουσικοσυνθέτης.

« Αν τολμάτε λοιπόν, πείτε καθαρά στους Έλληνες ότι είναι φασίστες, γιατί δεν έμαθαν να προσκυνούν όπως μερικοί άλλοι την κ. Μέρκελ και ΣΙΑ», κατέληξε η ανακοίνωση.

Read more...

Καναδικό πλοίο με προορισμό τη Γάζα ακινητοποιήθηκε από το Λιμενικό

Απέπλευσε από την Κρήτη


Το πλοίο που ακινητοποιήθηκε την Παρασκευή
Το πλοίο που ακινητοποιήθηκε την Παρασκευή (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Το Λιμενικό ακινητοποίησε τη Δευτέρα καναδικό πλοίο με προορισμό τη Γάζα και φορτίο φάρμακα, αναφέρουν ακτιβιστές που επέβαιναν σε αυτό.

Το πλοίο «Ταχρίρ» (από τη γνωστή πλατεία του Καΐρου) απέπλευσε από την Κρήτη με περίπου 50 επιβαίνοντες, κυρίως Καναδούς, παρά τη σχετικά απαγόρευση που έχουν επιβάλλει οι Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το Λιμενικό ακινητοποίησε άλλο ένα πλοίο που είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά με προορισμό τη Λωρίζα της Γάζας.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...