Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Μίκης: «Ο Πεταλωτής είναι βιαστής της ιστορίας»


newpost.gr
Μίκης: «Ο Πεταλωτής είναι βιαστής της ιστορίας»
Με σκληρούς χαρακτηρισμούς απάντησε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης στον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Πεταλωτή, ο οποίος αφορμή τις επιθέσεις σε πολιτικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, είχε αναφέρει ότι «στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν αγανακτισμένοι, επιτίθενται μαζί με υποτίθεται ανθρώπους που χαρακτηρίζονται ως 'σπίθες' και ποντάρουν σαφώς στη χρεοκοπία της χώρας


Στην ανακοίνωση του ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι ο κ. Πεταλωτής τον χαρακτήρισε έμμεσα φασίστα.

«Ο κ. Πεταλωτής, αστόχαστα και ανιστόρητα, με χαρακτήρισε έμμεσα φασίστα. Αυτή είναι πολύ βαριά κουβέντα, που επειδή ακριβώς βιάζει την ιστορική πραγματικότητα, είναι πολύ πιθανό να γυρίσει κάποτε μπούμεραγκ ενάντια σ’ αυτόν που την εκστομίζει και την παράταξή του», αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης.

Παράλληλα, ο Μίκης Θεοδωράκης υποστηρίζει πως φασίστας είναι αυτός που τον έχει ψηφίσει μόλις το 20% του ελληνικού λαού και περιφρονεί το υπόλοιπο 80%.

«Και οχυρωμένο πίσω από την Τρόικα, τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους, υποβάλλει τον Λαό και το Έθνος σε σκληρή δοκιμασία με απρόβλεπτες συνέπειες για την ίδια την ύπαρξή τους», γράφει ο μουσικοσυνθέτης.

« Αν τολμάτε λοιπόν, πείτε καθαρά στους Έλληνες ότι είναι φασίστες, γιατί δεν έμαθαν να προσκυνούν όπως μερικοί άλλοι την κ. Μέρκελ και ΣΙΑ», κατέληξε η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: