Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Επιστολή Παπαρήγα στον πρωθυπουργό για το Μεσανατολικό

Καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση


Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Επιστολή στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου απέστειλε τη Δευτέρα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ζητώντας να πάρει η κυβέρνηση θέση στην προσπάθεια της Παλαιστινιακής Αρχής να αναγνωριστεί σαν κράτος-μέλος από τον ΟΗΕ.

Η κ.Παπαρήγα υπενθυμίζει αρχικά ότι το ΚΚΕ αντιτίθεται «στην ισραηλινή κατοχή και την ανάπτυξη της στρατιωτικής συνεργασίας του Ισραήλ με τη χώρα μας, που κατά την εκτίμησή μας στρέφεται κατά του Παλαιστινιακού κι άλλων λαών».

Επισημαίνει στη συνέχεια ότι «110 και πλέον χώρες έχουν ως σήμερα προχωρήσει στην αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης. Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον προσεχή Σεπτέμβρη».

» Θεωρούμε πως σημαντικό βήμα για τη δικαίωση των αγώνων του λαού της Παλαιστίνης θα ήταν η απελευθέρωσή του από τη βαρβαρότητα των κατοχικών δυνάμεων του στρατού του Ισραήλ κι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ».

» Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να πάρει θέση απέναντι σ’ αυτή τη διεθνή πρωτοβουλία και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ως κράτους-μέλους του ΟΗΕ», καταλήγει η επιστολή.

Υπενθυμίζεται ότι η Παλαιστινιακή Αρχή επιδιώκει να αναγνωριστεί τον Σεπτέμβριο από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κίνηση την οποία πολλές χώρες έχουν δηλώσει ότι θα υποστηρίξουν.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: