Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Χειμωνιάτικο σκηνικό Χιονίζει σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης


Χιονίζει σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Θεσσαλονίκη
Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού στη Μακεδονία και τη Θράκη, με τις προβλέψεις της ΕΜΥ για πτώση της θερμοκρασίας να επαληθεύονται, ενώ σε αρκετές περιοχές άρχισε να χιονίζει από το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο διευθυντής του αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Μπαρμπαρούσης, δήλωσε ότι χιονίζει στα ορεινά (σε υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα) των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται από την Ασπροβάλτα, μέχρι το Σοχό, αλλά και στον Χορτιάτη. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας βρίσκονται στα σημεία όπου χρειάζεται και αποχιονίζουν.

Ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, σε υψόμετρο 1.300 - 1.400 μέτρων. Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Πρόδρομος Ασλανίδης, προβλήματα δεν αναμένεται να υπάρξουν τόσο από τα χιόνια, όσο από την πτώση της θερμοκρασίας, επειδή μέχρι την Πρωτοχρονιά προβλέπεται για περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας ολικός παγετός.

Σε ετοιμότητα είναι οι υπηρεσίες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρη Παπαλεξίου δεν σημειώνονται χιονοπτώσεις.

Μέτρα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας


Μέτρα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας έχει λάβει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, οι υπηρεσίες έχουν στη διάθεσή τους δύο αλατιέρες, πέντε υδροφόρα οχήματα με θαλασσινό νερό και έξι μικρά φορτηγά αυτοκίνητα για μεταφορά αλατιού σε στενούς δρόμους. Ακόμη, έχουν τεθεί ήδη στη διάθεση των δημοτών 1.000 σάκοι των 15 κιλών με αλάτι αποχιονισμού σε 50 προεπιλεγμένα σημεία, κυρίως σε περιοχές που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα και συγκεκριμένα στην Άνω Πόλη, τις 40 Εκκλησιές, την Άνω Τούμπα και την Τριανδρία.

Επιπλέον, όλες οι εποπτείες καθαριότητας του Δήμου είναι εφοδιασμένες με αλάτι σε σάκους, ενώ παράλληλα οι υπηρεσίες διατηρούν διαρκή επικοινωνία με τον ΟΑΣΘ, ώστε να επέμβουν άμεσα για την ομαλή λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών.

Στο μεταξύ, ο Δήμος έλαβε έκτακτα μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων και κυρίως των αστέγων. Από αύριο έως και τη Δευτέρα θα παραμείνουν προσβάσιμοι και διαθέσιμοι οι θερμαινόμενοι χώροι του 4ου και 5ου Κ.Α.Π.Η. ώστε να παρασχεθεί προσωρινή φιλοξενία για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

Τα συγκεκριμένα παραρτήματα του Κ.Α.Π.Η. θα παραμείνουν ανοικτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα και θα λειτουργήσουν παράλληλα με τις ήδη υφιστάμενες δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης που παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτές είναι το υπνωτήριο Αστέγων, που λειτουργεί σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ (Ανδρέου Γεωργίου 13, τηλ. 2310 528811) από τις 5 το απόγευμα έως την επομένη ημέρα στις 11.00 και το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, που λειτουργεί, επίσης, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ PRAKSIS (Μοναστηρίου 62, τηλ. 2310527938) από τις 10.00 το πρωί έως τις 8 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα.

Χιόνι στο Πήλιο, ανοιχτοί οι δρόμοι


Πυκνό χιόνι πέφτει στο Πήλιο από νωρίς το μεσημέρι, με την "άφιξη" του χιονιά, να έχει κάνει αισθητή την παρουσία του σε όλη την ορεινή Μαγνησία, ενώ στα πεδινά και στην πόλη του Βόλου πέφτει χιονόνερο.
Το ύψος του χιονιού έφθασε τα 20 cm στα Χάνια και η χιονόπτωση συνεχίζεται, από τα 600 μέτρα και πάνω στο βουνό των Κενταύρων με την θερμοκρασία να βρίσκεται ήδη στο 0.
Χιόνι από αργά το απόγευμα πέφτει και σε Πορταριά, Μακρυνίτσα, Ζαγορά, Μηλιές, Βυζίτσα και Δράκεια και όσο περνά η ώρα η χιονόπτωση αναμένεται να φθάσει και στα προάστια του Βόλου.
Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί σε όλο το οδικό δίκτυο του Πηλίου, αφού η περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας έχει κινητοποιήσει όλο τον μηχανισμό της για να διευκολύνει κατοίκους και επισκέπτες που έχουν κατακλύσει την περιοχή.
Προληπτικά για τους οδηγούς που κινούνται προς Πήλιο, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες, που πρέπει να τοποθετούν στα λάστιχα οι οδηγοί όταν συναντούν το χιόνι. Στο ύψος της Πορταριάς, υπάρχει κλιμάκιο του Τμήματος Τροχαίας Βόλου, που απαγορεύει να συνεχίσουν στα αυτοκίνητα που δεν έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
Από την Πρωτοχρονιά, ανοιχτό θα είναι και το Χιονοδρομικό Κέντρο του Πηλίου στις Αγριόλευκες, στο οποίο θα λειτουργήσουν πλήρως, όλες οι πίστες χιονοδρομίας, καθώς και τα καινούργια lift που εγκαταστάθηκαν προσφάτως.
Αραιή χιονόπτωση στα ορεινά της Φθιώτιδας
Με αραιή χιονόπτωση στην περιοχή του Δομοκού αλλά και στα ορεινά της Δυτικής Φθιώτιδας ξεκίνησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα από τη Φθιώτιδα. Ωστόσο κατά μήκος της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας και ιδιαίτερα στο 120 χλμ, στην περιοχή του Μαρτίνου, η θερμοκρασία είναι στους 5 βαθμούς πάνω από το μηδέν και υπάρχει αραιή βροχόπτωση.
Ήδη τα εκχιονιστικά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχουν αρχίσει και ρίχνουν αλάτι προληπτικά στο επαρχιακό οδικό δίκτυο χωρίς να έχουν εντοπιστεί κάποια προβλήματα ενώ σε ό,τι αφορά την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε κομβικά σημεία και αναμένουν να παρέμβουν όταν κριθεί αναγκαίο.
Έκτακτα μέτρα έχουν πάρει και οι δήμοι για να κρατήσουν ανοιχτό το τοπικό οδικό τους δίκτυο και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς βρίσκονται σε ετοιμότητα ακόμα και ιδιωτικά μηχανήματα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Kρυφές ποινές...


Kρυφές ποινές σε όσους δεν πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας - Εγκύκλιος
...σε όσους δεν πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας...

«Κρυφές» ποινές, εκτός από το πρόστιμο για όσους δεν πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας προβλέπει...
εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, για τις μεταβολές στον τρόπο υπολογισμού των τελών.

Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο του νόμου 4346/2015 περιγράφονται και οι συνέπειες για όσους δεν πληρώσουν ή δεν πλήρωσαν στο παρελθόν τα τέλη κυκλοφορίας. Εκτός από το πρόστιμο, το οποίο ανέρχεται στο ισόποσο των τελών κυκλοφορίας, υπάρχουν και άλλες ποινές τόπως:

Σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. 7 της υποπαρ. Ε7 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, δεν επέρχεται μεταβίβαση της κυριότητας αυτοκινήτου, εάν δεν καταβληθούν προηγουμένως τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου λαμβάνει χώρα η μεταβίβαση και τα τέλη κυκλοφορίας προηγουμένων ετών, τα οποία τυχόν οφείλονται για το χρόνο που το όχημα βρισκόταν στην κατοχή του μεταβιβάζοντος.
Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα προβλεπόμενα από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις πρόστιμα και δεν αρκεί η βεβαίωσή τους ή υπαγωγή, ενδεχομένως, σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, προκειμένου να επέλθει μεταβίβαση.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις διατάξεις της υποπαραγράφου Δ4 του άρθρου τρίτου του ν.4254/2014(85 Α΄), σε κάθε περίπτωση εξαγωγής, επανεξαγωγής ή μεταφορά εκτός της χώρας οχήματος, δεν επέρχεται διαγραφή αυτού από το Μητρώο οχημάτων, εφόσον δεν καταβληθούν τα τυχόν οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας και πρόστιμα από τον τελευταίο κάτοχο ή ιδιοκτήτη του.

Read more...

Τα …νέα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΡΤ...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Στις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στις 16 Δεκεμβρίου 2015 για την εκλογή (2) δύο εκπροσώπων εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα.
Σύνολο ... 
εγγεγραμμένων : 2.284
Ψήφισαν : 1.550
Έγκυρα : 1.489
Άκυρα : 19
Λευκά : 42
Μετά το τέλος του Β’ γύρου των εκλογών για Εκπροσώπους Εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. και παρουσία των 3ων δικαστικών αντιπροσώπων, καθώς και της Κ.ΕΦ.Ε. αφού έλαβε υπόψη της τα προσωρινά αποτελέσματα των εκλογών της 16/12/2015, και αφού άνοιξε και καταμέτρησε τους φακέλους με τα ψηφοδέλτια της περιφέρειας και αφού τέλος έλαβε υπόψη της την από 17/12/2015 αίτηση του υποψηφίου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗ προέβη στην καταμέτρηση η οποία περαιώθηκε στις 16:00.
Οι υποψήφιοι, κατά αλφαβητική σειρά έλαβαν :
1 ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Σταυροί
592
2 ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σταυροί
589
3 ΜΕΤΑΞΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Σταυροί
801
4 ΝΙΚΟΛΑΡΑ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ Σταυροί
581
Σύμφωνα με τα πιο πάνω αποτελέσματα εκλέγεται ως εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΡΤ ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ο οποίος συγκέντρωσε την πλειοψηφία του 50%+1 του συνολικού αριθμού των έγκυρων ψηφοδελτίων και αναπληρωματικός ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ.
Η Κ.ΕΦ.Ε. εφαρμόζοντας τη νομοθεσία που ίσχυσε και στους δύο γύρους, εξακολουθεί να πιστεύει ότι η απαίτηση για συγκέντρωση απόλυτης πλειοψηφίας για την εκλογή των εκπροσώπων (επί των ψηφισάντων – 1ος γύρος, επί των έγκυρων ψηφοδελτίων – 2ος γύρος) είναι και νόμιμη και η πλέον δημοκρατική διαδικασία.
Παρόλη τη διαφωνία των προέδρων των εφορευτικών τόσο στον πρώτο γύρο (Πρόεδρος Πρωτοδικών κα. Φλεριανού)
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΗΣ 23/11/2015
Σημειωτέον ότι η εκλογή των δύο εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. θεσπίστηκε με τη διάταξη του άρθρ. 7 Ν. 4324/2015, όπως τροποποίησε το άρθρ. 9 Ν. 4173/2013. Με την ίδια διάταξη ο νομοθέτης ουδόλως προέβλεψε τη διαδικασία εκλογής των προσώπων αυτών, όπως είχε πράξει με την προϋφιστάμενη διάταξη του άρθρ. 14 Ν. 3965/2011, η δε παρούσα Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή προκρίνει την άποψη ότι η διάταξη αυτή αναφορικά με τη διαδικασία εκλογής, ελλείψει κατάργησής της, εξακολουθεί να εφαρμόζεται εν προκειμένω (η προεδρεύουσα της Επιτροπής Δικαστική Λειτουργός είχε διαφορετική άποψη, θεωρώντας ότι συντρέχει περίπτωση εφαρμογής της διάταξης του άρθρ. 14 Ν. 3965/2011, καθόσον αυτή έχει καταργηθεί εν τοις πράγμασι ως παντελώς ασυμβίβαστη με τη διάταξη του άρθρ. 7 του Ν. 4324/2015, και αναβιώνουν εν προκειμένω οι διατάξεις του Ν. 3429/2005). Ως εκ τούτου, δεδομένου ότι ουδείς των υποψηφίων έλαβε την κατά τη διάταξη του άρθρ. 14 Ν. 3965/2011 απαιτούμενη για την εκλογή του απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των ψηφισάντων, συντρέχει λόγος επανάληψης της εκλογικής διαδικασίας μεταξύ των δύο υποψηφίων που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο μέρος των ψήφων, στους οποίους και θα προστεθούν και δύο δημοσιογράφοι που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος των ψήφων, λαμβανομένου υπόψη του ότι ο ένας εκ των εκλεγόμενων πρέπει να είναι δημοσιογράφος, ήτοι πρέπει να διεξαχθεί δεύτερος γύρος αρχαιρεσιών μεταξύ των εξής προσώπων:
ΜΕΤΑΞΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΡΑ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ
ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
όσο και στο δεύτερο γύρο (Πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Καρακωνσταντής)

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ

Read more...

Έως τις 12.30 οι συναλλαγές στις εφορίες...



... την παραμονή της Πρωτοχρονιάς...
Έως τις 12.30 θα γίνονται οι συναλλαγές των πολιτών στις εφορίες αύριο Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς. 
Η...
Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει ανακοινώσει πως επειδή η 31η Δεκεμβρίου είναι ημέρα ημιαργίας, οι υπάλληλοι των υπηρεσιών της Γ.Γ.Δ.Ε. θα αποχωρήσουν από τις υπηρεσίες τους στις 13:30 μ.μ.

Η συναλλαγή των πολιτών με τις ΔΟΥ θα ολοκληρωθεί στις 12:30 μ.μ.

Read more...

Μειώσεις στις επικουρικές...


Μειώσεις στις επικουρικές και αυξήσεις στις εισφορές φέρνει το ασφαλιστικό
...και αυξήσεις στις εισφορές φέρνει το ασφαλιστικό...

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πάρουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στα χέρια τους την οριστική πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, που περιλαμβάνει...
εναλλακτικά μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η μείωση των κύριων συντάξεων.

Οι θεσμοί αντιμετωπίζουν μέχρι στιγμής με επιφύλαξη τις ελληνικές θέσεις και επιμένουν στην περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης.

Για τις επικουρικές προτάσεις η κυβερνητική πρόταση προβλέπει μειώσεις άνω των 170 ευρώ ενώ στις ψηλότερες επικουρικές μπορεί να φτάσει το 15-20%, παρότι το υπουργείο Εργασίας καταβάλλει προσπάθειες να είναι μικρότερη.

Εκτός από τις μειώσεις στις επικουρικές, θα προβλέπονται επίσης αυξήσεις στις εργοδοτικές εισφορές ενώ αναμένονται υπέρ του ασφαλιστικού νέοι έμμεσοι φόροι, όπως π.χ. νέος «φόρος Τόμπιν», στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, ενδεχόμενο που άφησε ανοιχτό ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης. «Εμείς προσπαθούμε να βρούμε εισροές στο σύστημα οι οποίες θα έχουν και έναν στοιχειώδη κανόνα δικαιοσύνης. Οι επιλογές είναι περιορισμένες. Πιθανόν μία εκδοχή φόρου επί συναλλαγών, εάν είναι μελετημένη, δεν μπορώ να την αποκλείσω», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πέραν της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, υπάρχουν κι άλλες αλλαγές που θα εφαρμοστούν από 1ης Ιανουαρίου 2016 καθώς έχουν ήδη ψηφιστεί. Μεταξύ αυτών είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας ώστε σταδιακά η καταβολή πλήρους σύνταξης να γίνεται στα 67, η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τρεις μήνες έως και έξι χρόνια για έξοδο με 35ετία., η μείωση κατά 4% του ποσού της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ αλλά και η αύξηση κατά 30% των εισφορών, η μείωση κατά μία ποσοστιαία μονάδα του ποσοστού αναπλήρωσης για συντάξεις Δημοσίου και ασφαλισμένων σε Ταμεία ΔΕΚΟ - Τραπεζών.

Παράλληλα τουλάχιστον 70.000 δικαιούχοι θα χάσουν το ΕΚΑΣ μέσω της εφαρμογής πιο αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων, η κατώτατη σύνταξη θα μειωθεί στα 392 ευρώ και το προνοιακό μέρος θα καταβάλλεται με τη συμπλήρωση των 67 ετών. Όσοι επιλέξουν πρόωρη συνταξιοδότηση θα δουν επιπλέον μείωση 10% στη σύνταξή τους.

newsbeast.gr

Read more...

"Φουσκώνουν" τους λογαριασμούς των συνταξιούχων βουλευτών...


Δίνουν αναδρομικά έως και 100.000 ευρώ σε συνταξιούχους βουλευτές
...και αδειάζουν των πολιτών...

Την ώρα που η μία μείωση διαδέχεται την άλλη στις συντάξεις χιλιάδων συμπολιτών μας, νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, περιλαμβάνει διάταξη με την οποία το...
Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν αναδρομική αύξηση έως και 100.000 ευρώ ανά περίπτωση σε συνταξιούχους βουλευτές.

Με την εν λόγω διάταξη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι συντάξεις των βουλευτών θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν, δηλαδή να αυξηθούν, αναδρομικά από το 2008 και να ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν τότε με το νόμο 3691/08 στους δικαστικούς λειτουργούς, καθώς οι συντάξεις των βουλευτών υπολογίζονται κάθε φορά με τους εκάστοτε μισθούς των δικαστών.

Άμεσα εκτελεστές

Μάλιστα, παρότι το Δημόσιο είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά των αποφάσεων που έχει εκδώσει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δικαιώνοντας τους συνταξιούχους βουλευτές οι οποίοι προσέφυγαν για να διεκδικήσουν αναλογικά τις αυξήσεις των εν ενεργεία δικαστικών, εντούτοις άνοιξε παράθυρο για να δοθούν άμεσα οι αναδρομικές αυξήσεις μέσω της τριμελούς επιτροπής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι αποφάσεις της οποίας είναι άμεσα εκτελεστές χωρίς να επιτρέπεται η δυνατότητα αναίρεσής τους ή καθυστέρησής τους από το Δημόσιο.

Με τη διάταξη που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο γίνονται αποδεκτές όλες οι αποφάσεις που δικαιώνουν τους συνταξιούχους βουλευτές και το μόνο που απομένει, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, είναι να ρυθμιστεί «ο τρόπος, ο χρόνος και η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών με απόφαση του υπουργού Οικονομικών». 

Τα ποσά

Το ποσό που θα υποχρεωθεί να καταβάλλει ο Κρατικός Προϋπολογισμός δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» από έγκυρες -αρμόδιες- πηγές μπορεί η καταβολή των αναδρομικών να αφορά σε μικρό αριθμό συνταξιοδοτηθέντων βουλευτών, πλην όμως τα ποσά που προκύπτουν ανά περίπτωση είναι κατά μέσο όρο της τάξης των 100.000 ευρώ, καθώς περιλαμβάνουν αναδρομικές αυξήσεις από το 2008 και μετά. 

Από το ποσό αυτό θα αφαιρεθούν οι μειώσεις που έγιναν μετά το 2010 λόγω των Μνημονίων, αλλά παρά ταύτα η «καθαρή» μετά τις περικοπές αύξηση δεν θα είναι μικρότερη των 50.000 ως 60.000 ευρώ. 

protothema.gr

Read more...