Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ 2015 ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Την ολοκλήρωση της πρώτης γραμμής του μετρό της Θεσσαλονίκης μέχρι τις αρχές του 2015 προανήγγειλε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών κ. Ι. Μαγκριώτης. Μάλιστα, ο κ. Μαγκριώτης τόνισε ότι, εάν δεν υπάρξουν ενστάσεις μεταξύ των διαγωνιζομένων, και ο ανάδοχος για την επέκταση του μετρό προς την...
Καλαμαριά και τη Μίκρα θα έχει προκύψει μέσα στο τρέχον έτος, η οποία, όπως είπε, θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2015.

Ο υφυπουργός Υποδομών σημείωσε ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει την δημοπράτηση της πρώτης γραμμής της δυτικής Θεσσαλονίκης το 2013, η οποία θα διασχίζει την οδό Λαγκαδά μέχρι την Ευκαρπία, ενώ θα επεκταθεί έως τα νοσοκομεία.

«Σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση σχεδιάζεται και η εγκάρσια τομή στη Δυτική Θεσσαλονίκη,

που περνά από την Ξηροκρήνη, τους Αμπελόκηπους, την Μενεμένη, το Ελευθέριο Κορδελιό και τον Εύοσμο» επισήμανε ο κ. Μαγκριώτης, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης και των γραμμών του ΟΣΕ υπέρ του εγχειρήματος. Μάλιστα, τον επόμενο μήνα θα γίνει σχετική συνάντηση με τα στελέχη του ΟΣΕ. «Θέλουμε να αναπτύξουμε τα επόμενα χρόνια το μετρό των 33 χλμ με τους 33 σταθμούς» συμπλήρωσε ο υφυπουργός.

Ακόμη, ο κ. Μαγκριώτης δήλωσε ότι εντός του 2011 θα δημοπρατηθούν η αναβάθμιση της εσωτερικής δυτικής περιφερειακής (προϋπολογισμού 210 εκατ. ευρώ), δηλαδή από τον κόμβο K16 της Λαχαναγοράς μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο της οδού Λαγκαδά, καθώς και το πρώτο τμήμα της εξωτερικής περιφερειακής από το γηροκομείο Άγιος Παντελεήμων στην Ευκαρπία και στα Πεύκα (προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ). «Επίσης, επιταχύνουμε και λύνουμε τα προβλήματα σ’ ένα τελματωμένο έργο, της σύνδεσης του 6ου προβλήτα του λιμένος με τον ΠΑΘE» τόνισε ο υφυπουργός.

Αλλάζει η χάραξη του μετρό

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, κ. Χρ. Τσίτουρας δήλωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί και επισήμως η μερική τροποποίηση του βασικό άξονα του μετρό της Θεσσαλονίκης, καθώς θα καταλήγει στην Μίκρα, όπου και θα δημιουργηθεί αμαξοστάσιο και όχι στην Πυλαία, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. «Ήταν υποχρέωσή μας να το εξετάσουμε για το δημόσιο συμφέρον, με δεδομένο ότι με την επανεξέταση εξοικονομούνται 250 εκατ. ευρώ, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλες εργασίες του μετρό» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν καταργείται καμία γραμμή, απλώς επιτυγχάνονται ορθολογικές μετατοπίσεις.

Read more...

Στη δημοσιότητα τα πορίσματα ΝΔ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ

Πολιτικές ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό Κ.Σημίτη και πολλούς πρώην υπουργούς και υφυπουργούς των κυβερνήσεών του επιρρίπτει η ΝΔ. Η εξεταστική "απέτυχε παταγωδώς" λέει ο ΛΑΟΣ και ζητά αποζημιώσεις για το δημόσιο. Δεν κατονομάζει πρόσωπα το ΚΚΕ

Στη δημοσιότητα έδωσαν τα πορίσματά τους για την υπόθεση της Siemens οι βουλευτές που μετείχαν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής. Πρώτοι κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

ΝΔ

Στη δημοσιότητα τα πορίσματα ΝΔ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ

Τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens, ζητεί η ΝΔ, στην πορισματική της έκθεση.

Τα έξι μέλη της επιτροπής αναφέρουν με νόημα ότι η εξεταστική επιτροπή δεν έχει αποκλειστικά ελεγκτική εξουσία αλλά βοηθά το κοινοβούλιο στην άσκηση των αρμοδιοτήτων που έχει με βάση το σύνταγμα.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι θα πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στις υποθέσεις του ΟΤΕ και του C4I, οι πρώην υπουργοί Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου και Νίκος Χριστοδουλάκης, ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, οι πρώην υπουργοί Μεταφορών Χρίστος Βερελής και Τάσος Μαντέλης, ο πρώην υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Ευάγγελος Μαλέσιος, καθώς και ο νυν υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου που ήταν μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ την περίοδο 2000-2002.

Σε ότι αφορά στα στελέχη της ΝΔ, η πορισματική έκθεση αναφέρει ότι δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο ενοχής σε βάρος τους, ωστόσο "για να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή τους από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ αναφέρει τα ονόματά τους", η ΝΔ δεν διαφωνεί να υποβληθούν στον οποιονδήποτε έλεγχο.

ΛΑΟΣ

Τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση ζητεί ο ΛΑΟΣ, στις πορισματικές θέσεις του εκπροσώπου του στην Εξεταστική Επιτροπή, Κωστή Αϊβαλιώτη.

Αφού σημειώνει πως «μετά από έναν χρόνο η Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Siemens στο σύνολό της απέτυχε παταγωδώς», βάλλει κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, υποστηρίζοντας πως «μέσα ενημέρωσης και κοινή γνώμη έχουν πειστί ότι και τα δύο κόμματα δίνουν ανθρώπους από τα πολιτικά "νεκροταφεία" τους».

Τονίζει μάλιστα πως το κόμμα του εξετάζει το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει στην Προανακριτική Επιτροπή «αν δεν δεσμευτούν εκ των προτέρων οι ηγεσίες των κομμάτων ότι θα ανοίξουν τα κομματικά ταμεία και οι λογαριασμοί όλων όσων ήταν κομματικοί ταμίες αλλά και ότι δεν θα μπουν "ασπίδες" σε πρώην πρωθυπουργούς, όπως έγινε με την Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Siemens, αλλά και με προηγούμενες όπως π.χ. εκείνη για το Βατοπέδι».

Επίσης, ζητά την αποζημίωση του ελληνικού Δημοσίου από τη Siemens.

ΚΚΕ

Να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση της Siemens από προανακριτική επιτροπή ώστε «να γίνει δυνατή η απόδοση ευθυνών κατά το βαθμό που τους αντιστοιχεί όπως και σε όποιο πολιτικό πρόσωπο τυχόν ευθύνεται και η ευθύνη του θα προκύψει μέσα από την έρευνα και την αξιοποίηση του ανακριτικού υλικού», ζητεί στο πόρισμά του το ΚΚΕ

Ωστόσο στο πόρισμα δεν κατονομάζονται εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα. «Οι πολιτικές ευθύνες των οποίων είναι αντικειμενικές», όπως αναφέρεται και καταλογίζονται σε όσους «κατά καιρούς χειρίστηκαν τη σύναψη των επίμαχων συμβάσεων, την εκτέλεση και την παραλαβή των έργων».
.ethnos.gr/
Read more...

Δεν κατονομάζει πρόσωπα το πόρισμα του ΚΚΕ για την υπόθεση Siemens

Συμφωνεί σε προανακριτική

To KKE συμφωνεί στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής
To KKE συμφωνεί στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση της Siemens από προανακριτική επιτροπή ώστε «να γίνει δυνατή η απόδοση ευθυνών κατά το βαθμό που τους αντιστοιχεί όπως και σε όποιο πολιτικό πρόσωπο τυχόν ευθύνεται και η ευθύνη του θα προκύψει μέσα από την έρευνα και την αξιοποίηση του ανακριτικού υλικού», ζητεί στο πόρισμά του το ΚΚΕ.

Το πόρισμα δεν κατονομάζει τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα «οι πολιτικές ευθύνες των οποίων είναι αντικειμενικές», όπως αναφέρεται και καταλογίζονται σε όσους «κατά καιρούς χειρίστηκαν τη σύναψη των επίμαχων συμβάσεων, την εκτέλεση και την παραλαβή των έργων».

Η υπόθεση Siemens αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τη συνολική λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος. Οι απολογητές και υπηρέτες αυτού του συστήματος επιχειρούν να κρύψουν την ουσία του, να αποπροσανατολίσουν το λαό εμφανίζοντας σαν εξαίρεση το σκάνδαλο Siemens που δήθεν παραβίασε τη λειτουργία της αστικής δημοκρατίας.

Αποτελεί υποκρισία η έκπληξη που επιδεικνύουν για τα φαινόμενα διαφθοράς, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι είναι συνυφασμένα με την ίδια τη φύση του καπιταλιστικού συστήματος το οποίο προσπαθούν να αθωώσουν ρίχνοντας αποκλειστικά τις ευθύνες σε ανέντιμους πολιτικούς και επίορκους υπηρεσιακούς παράγοντες.

«Τώρα ασχολούμαστε με το να δημιουργήσουμε την εντύπωση ότι αν πάνε δέκα στη φυλακή το πολιτικό σύστημα έγινε αρνάκι, έγινε σύγχρονο και καλό. Και είκοσι να πάνε στη φυλακή με τη Siemens, τα ίδια και χειρότερα θα είμαστε», είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

«Όχι» των φαρμακοποιών της Αθήνας σε φάρμακα με πίστωση από την 1η Φεβρουαρίου

Σε ασφαλισμένους πέντε ταμείων

H απόφαση αφορά τα ταμεία ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, Δικηγόρων και ΗΣΑΠ
H απόφαση αφορά τα ταμεία ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, Δικηγόρων και ΗΣΑΠ (Φωτογραφία: ICON )
Αθήνα
Διακοπή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των ταμείων ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, Δικηγόρων και ΗΣΑΠ από την 1η Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι Φαρμακοποιοί της Αθήνας τη Δευτέρα, ενώ συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις με κλείσιμο των φαρμακείων τους Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Όπως ανέφεραν, τα συγκεκριμένα ταμεία οφείλουν στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας 400 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί του Πειραιά συνεχίζουν τις 48ωρες κυλιόμενες απεργίες τους συμμετέχοντας στην απεργία του ΠΦΣ και έχουν σταματήσει τη διάθεση φαρμάκων στους ασφαλισμένους των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, ΔΕΗ και ΗΣΑΠ.

Το υπουργείο έδωσε εντολή στα φαρμακεία των νοσοκομείων του Πειραιά (Τζάννειο, Κρατικό Νίκαιας, Μεταξά και Αγία Βαρβάρα) να χορηγούν φάρμακα σε χρονίως πάσχοντες και ανήμπορους και ζήτησε από τον περιφερειάρχη να εκδώσει απόφαση σύμφωνα με την οποία θα μένουν ανοικτά το 20% των φαρμακείων από τα 500 περίπου που λειτουργούν στον Πειραιά, καθώς διαπίστωσε ότι διημερεύουν μόνο 16.

Επίσης, εξετάζει την καταγγελία της σύμβασης του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) με τα φαρμακεία.

Την Τρίτη ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις «Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας» και την Τετάρτη έχουν κληθεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

«Δεν αλλάζει το καθεστώς στο Αιγαίο» τόνισε στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου

Συζήτηση για τα εθνικά θέματα

Ο πρωθυπουργός στο βήμα της Βουλής
Ο πρωθυπουργός στο βήμα της Βουλής (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
«Το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα εθνικά θέματα που διεξάγεται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμη στις σχέσεις με την Τουρκία αλλά και το Κυπριακό.

Σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία, ο Γ.Παπανδρέου μίλησε για «προκαταβολική κριτική» πριν από την επίσκεψή του εκεί. Πρόσθεσε δε ότι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να μιλήσει σε οποιοδήποτε ακροατήριο και συνθήκες, αφού «αν μιλήσεις την αλήθεια, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς».

Όπως ανέφερε: «είπαμε στην Τουρκία, πως επιδιώκουμε την ειρήνη, αλλά απειλές πολέμου ή παραβιάσεις της εθνικής μας κυριαρχίας, δεν έχουν θέση στην Ε.Ε.. Πρόκειται για μιαν ανώφελη πρακτική που δεν εξασφαλίζει στην Τουρκία κανένα πλεονέκτημα. Το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει, και οι πιλότοι μας είναι πάντοτε έτοιμοι. Η Ελλάδα τους τιμά, όπως τίμησε τον Ηλιάκη».

«Το μέλλον της Τουρκίας είναι στην Ευρώπη, αλλά η διαδρομή δεν είναι εύκολη», είπε ακόμη για να προσθέσει ότι «μέσα σε λίγους μήνες, δώσαμε νέα πνοή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Υπογράψαμε 22 συμφωνίες. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο».

«Η χώρα μας έχει αρκετά προβλήματα και δεν χρειάζεται να κατασκευάσουμε νέα, ανύπαρκτα. Δεν χρειάζονται τεχνητές διαιρέσεις, σε πολύ ή λιγότερο πατριώτες και διαφωνίες εκεί που δεν υπάρχουν», υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός.

» Η εξωτερική πολιτική θα πρέπει να ενώνει τους Έλληνες. Η κρίση μας υποχρεώνει να σκεφτούμε πολύ διαφορετικά. Δεν είναι ώρα για επίπλαστες αντιπαλότητες, να πλάσουμε εγχώριους εχθρούς με μυθικά σενάρια συνωμοσιολογίας. Αυτό που χρειαζόμαστε, είναι να είμαστε σαν μια γροθιά για να χτίσουμε μια νέα Ελλάδα. Με έναν νέο πατριωτισμό. Και ο λαός, ενωμένος και επιδεικνύοντας πρωτοφανή ωριμότητα και αποφασιστικότητα, δίνει την μάχη του καθημερινά: Οι πολίτες έχουν καταλάβει τι έφταιξε, γνωρίζουν πως έχουν μια κυβέρνηση που κάνει το καθήκον της: Ό,τι μπορεί», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση με τις προσπάθειές της για να επανακτήσει η χώρα την αξιοπιστία της στον δημοσιοοικονομικό τομέα, κατάφερε να κρατήσει τα εθνικά θέματα έξω από την σφαίρα της υποτίμησης της Ελλάδας. Το κλίμα αυτό δεν θα πρέπει να υπονομευτεί από «ανύπαρκτα φαντάσματα και χίμαιρες». «Πατριωτισμός σημαίνει να μην επιτρέψεις να φτάσει η χώρα σου στη θέση που βρίσκεται σήμερα. Να κλείσουμε τον κύκλο και να στηριζόμαστε στις δικές μας δάνειες δυνάμεις».

Για τις ΑΟΖ και το Κυπριακό


Η πολιτική της κυβέρνησης, είπε ο πρωθυπουργός, είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με όλες τις γειτονικές χώρες και βεβαίως παραμένει και το νομικό «σύνθετο και πολύπολοκο», όπως το χαρακτήρισε, ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, το οποίο «πρέπει να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα».

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, η ιδέα της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής κοινότητας για μια χαλαρή συνομοσπονδία «δεν είναι βιώσιμη, αλλά διχαστική και δυσλειτουργική. Εμείς στηρίζουμε τις προσπάθειες του προέδρου Χριστόφια», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. «Η άλλη πλευρά», είπε, «προσπαθεί να οδηγήσει την διαδικασία σε αδιέξοδο, προκειμένου να οδηγηθούμε σε έξωθεν επιλογή λύσης. Η διεθνής κοινότητα όμως, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει εισβολή και η Ε.Ε. κατοχή της Κύπρου».

Ακόμη σε αναφορά για το ζήτημα της ΠΓΔΜ, ο κ.Παπανδρέου δήλωσε απαισιόδοξος για το ενδεχόμενο να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα και πρόσθεσε ότι τα Σκόπια δεν ανταποκρίνονται στη συμβιβαστική πρόταση για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.

«Διστάζουν να αποδεχθούν μία ονομασία γεωγραφικού προσδιορισμού για όλες τις χρήσεις. Εμείς στην αδιαλλαξία, απαντάμε με την σταθερότητα των θέσεών μας, τις πρωτοβουλίες μας. Δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες για αμοιβαία αποδεκτή λύση. Έχουμε εθνική στρατηγική με ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή», είπε.

* Τέλος, σε σχέση με τις πρόσφατες αιματηρές εξελίξεις στην Αλβανία, ο πρωθυπουργός συνέστησε να μην διολισθήσει η γειτονική χώρα σε φαινόμενα βίας, απ’όπου κι αν προέρχονται. «Χρειάζεται επίδειξη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές», σημείωσε. Ακόμη, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα και δήλωσε πως ο ελληνικός λαός βρίσκεται στο πλάι των θυμάτων.

Παρεμβάσεις από υπουργούς

Στη συζήτηση στη Βουλή παρενέβησαν ακόμη ο υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Άμυνας.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Δρούτσας αντέκρουσε τις αιτιάσεις του αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, περί μυστικής διπλωματίας. Επισήμανε ακόμη ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την συναίνεση και εργάζεται για αυτήν όπως και ότι «τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να είναι όχημα αντιπαράθεσης».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από την πλευρά του, ανέφερε ότι «προϋπόθεση χάραξης εθνικής πολιτικής στα εθνικά θέματα, είναι η συγκρότηση αρραγούς εσωτερικού μετώπου και η σφυρηλάτηση εθνικής ενότητας. Και μία απ'τις πτυχές της εθνικής αυτής πολιτικής, είναι η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, σε μια περίοδο πρωτοφανών περιορισμών της δημοσιονομικής. Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε, θα πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν καμπτόμαστε να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή για τα θέματα διαφάνειας

Κόντρα για «πόθεν έσχες»

Οι κ.κ. Γ.Παπανδρέου και Αντ.Σαμαράς στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική
Οι κ.κ. Γ.Παπανδρέου και Αντ.Σαμαράς στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς για τα ζητήματα διαφάνειας, με αφορμή και την πρόταση του προέδρου της ΝΔ να ελεγχθούν τα «πόθεν έσχες» των κυβερνητικών στελεχών όλης της μεταπολιτευτικής περιόδου.

«Σας καλώ να συμφωνήσουμε να ζητήσουμε έλεγχο του 'πόθεν έσχες' όλων των βουλευτών που διατέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 μέχρι σήμερα. Έλεγχο των περιουσιακών τους στοιχείων ώστε να φανεί πως μπήκαν στην πολιτική, πως προχώρησαν και πως βγήκαν» είπε ο κ. Σαμαράς στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική.

«Χτυπάτε ανοικτές πόρτες» απάντησε ο πρωθυπουργός. «Η μεγάλη διαφορά δεν είναι η χρονική περίοδος, είναι να είναι ανεξάρτητη του Κοινοβουλίου η Αρχή που διερευνά το ‘πόθεν έσχες’. Πρέπει να είναι στην πλειοψηφία τους δικαστές» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου και επιτέθηκε στη ΝΔ:

«Αλλά πάτε γυρεύοντας όταν μιλάτε για το αίτημα της διαφάνειας. Τι κάνατε 5,5 χρόνια; Ξεκινήσατε την πορεία σας με μια καταστροφική για την Ελλάδα σχεδιασμένη απογραφή, που δημιούργησε εικόνα αναξιοπιστίας και κλείσατε με την παραγραφή. Κάνατε ό,τι μπορούσατε για να παραγράψετε πιθανά αδικήματα», είπε ο πρωθυπουργός.

«Εμείς προχωράμε με θάρρος και τόλμη για να αλλάξουμε το τοπίο. Σήμερα κατατίθεται το πόρισμα για την Siemens. Θα το μελετήσουμε - και για το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο και για την αλλαγή του πλαισίου αυτού που έχει αποδειχθεί ατελέσφορο. Ακόμη και για συνταγματικές αλλαγές (…) Εξαντλούμε κάθε περιθώριο διερεύνησης, να λάμψει η αλήθεια. Τεκμηριωμένα και σοβαρά -και όχι ως απάντηση σε φωνές και κραυγές. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία των δημοκρατικών θεσμών», πρόσθεσε ο Γ.Παπανδρέου.

Απαντώντας, ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας αθετεί συμφωνίες, όπως η δέσμευση στην συνάντηση των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα προχωρήσει στην θεσμοθέτηση ολοκληρωμένου σχεδίου για την διαφάνεια μέχρι τον περασμένο Ιούνιο.

Για δε την υπόθεση Βατοπαιδίου ο κ. Σαμαράς είπε τα αδικήματα ήταν παραγεγραμμένα και πρόσθεσε: «Θα προχωρήσετε σε προανακριτική και για την Siemens με παραγεγραμμένα αδικήματα; Ο κόσμος θα θεωρήσει ότι τον κοροϊδεύετε, δεν θα προχωρήσετε τότε γιατί τον κοροϊδεύετε τόσον καιρό ή μήπως θα περιορίσετε την έρευνα στην περίοδο 2007-2009; έχετε μπει σε αδιέξοδο για το θέμα».

Τέλος κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι «και για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών αθετήσατε την συμφωνία».

Κατηγορηματικά αντίθετος στο να ελέγχονται τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών από ειδική επιτροπή δικαστικών, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική.

Ταυτόχρονα, κάλεσε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να δεσμευτούν ότι θα γίνει έλεγχος στα ταμεία των κομμάτων για το "μαύρο" χρήμα στην υπόθεση Siemens, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν είναι σίγουρο ότι θα συμμετάσχει το κόμμα του στην Προανακριτική Επιτροπή.

«Μην δίνετε τους πολιτικούς βορρά στους δικαστικούς. Θα εγκληματήσετε. Είναι έγκλημα μεγάλο. Θα τους δώστε την ευκαιρία του ρεβανσισμού. Σοβαρευτείτε. Αυτός είναι άκρατος λαϊκισμός", τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απορρίπτοντας τις προτάσεις τόσο του πρωθυπουργού για ειδική επιτροπή με πλειοψηφία δικαστικών όσο και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με μόνο δικαστικούς.

Ο κ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για άκρατο λαϊκισμό των δύο κομμάτων που, όπως είπε, ως εκκρεμές πάνε από το ένα άκρο που ήταν η παραγραφή των πολιτικών αδικημάτων στο άλλο άκρο, προτείνοντας έλεγχο των κωδικών τους από δικαστικούς. Πρόσθεσε ακόμα, ότι κανείς δεν αμφισβητεί την ανάγκη να γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών. Όμως, όπως είπε, αυτό μπορεί να το κάνουν τα ίδια τα κόμματα.

Σχολιάζοντας τα πορίσματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την υπόθεση της Siemens, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μίλησε για «πολιτικά πρόσωπα στα νεκροταφεία που τα έβαλαν σε κόλλες χαρτί», και «για ασπίδα» που δίνουν σε πρώην πρωθυπουργούς», ενώ συμπλήρωσε ότι τα κόμματα αποδεικνύονται κατώτερα των περιστάσεων.

«Αστείο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας «το να μιλούν τα δύο κόμματα για διαφάνεια και προστασία του δημοσίου συμφέροντος από την διαφθορά» θίγοντας την υπόθεση της Siemens στην έναρξη της δευτερολογίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική.

«Είσαστε τα κόμματα που πρωτοστάτησαν στο να μην μπορούμε να αλλάξουμε σήμερα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, τον νόμο περί "προστασίας" των υπουργών στην ουσία» είπε.

«Εσείς μιλάτε για διαφάνεια που πρωτοστατήσατε στο να μετατραπεί σε φιάσκο και πλυντήριο των ευθυνών σας το σκάνδαλο της Siemens;» απευθύνθηκε προς τα έδρανα των δύο μεγάλων κο

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Μακελειό στο αεροδρόμιο της ΜόσχαςΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τριάντα τέσσερις είναι οι νεκροί, ενώ ο αριθμός των τραυματιών αυξάνεται στους 168 από την επίθεση αυτοκτονίας στο διεθνές αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας.

Τρεις ξένοι υπήκοοι, μεταξύ των οποίων δύο Βρετανοί υπήκοοι, περιλαμβάνονται στα θύματα.

Από τους τραυματίες, 74 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Μόσχας και 94 δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες, χωρίς να χρειαστεί να νοσηλευτούν.

Από τους τραυματίες, 35 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Στον κατάλογο των τραυματιών περιλαμβάνονται τουλάχιστον ένα άτομο από τη Γαλλία (δεν διευκρινίζεται αν είναι άνδρας ή γυναίκα) και ένας Ιταλός, ο Ρομάνο Ροζάριο. Επίσης, η πρεσβεία της Σλοβακίας ανακοίνωσε ότι η ηθοποιός Σουζάνα Φιάλοβα τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Μόσχας.

Δεν υπήρχαν παιδιά ούτε εργαζόμενοι του αεροδρομίου ανάμεσα στα θύματα. Δύο ξένοι υπήκοοι βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Μόσχας.

Δεν βρέθηκαν ενδείξεις για δεύτερη έκρηξη στο Ντομοντέτοβο από την έρευνα της αντιτρομοκρατικής.

Η έκρηξη από την επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε στις 16:32 τοπική ώρα (15:32 ώρα Ελλάδας) στην αίθουσα διεθνών αφίξεων του αεροδρομίου.

"Η έκρηξη σημειώθηκε στη ζώνη παράδοσης αποσκευών της αίθουσας αφίξεων διεθνών πτήσεων", διευκρίνισε η υπεύθυνη της επιτροπής έρευνας Τατιάνα Μορόζοβα.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα. Ο πρόξενος ερευνά αν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στους νεκρούς ή τους τραυματίες. Στο Ντομοντέντοβο πραγματοποιούνται τέσσερις απευθείας πτήσεις καθημερινά από Θεσσαλονίκη. Σήμερα, στις 13:30 ώρα Ελλάδας απογειώθηκε πτήση της Αεροφλότ με προορισμό το Ντομοντέντοβο, προσγειώθηκε όμως στο αεροδρόμιο Sheremetyevo.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης διακρίνεται καπνός να βγαίνει από την αίθουσα και άνθρωποι να βγαίνουν τρέχοντας από τις εξόδους κινδύνου του αεροδρομίου.

Η αστυνομία περισυνέλεξε το κεφάλι και τμήματα του σώματος του ανθρώπου που υποπτεύεται ως τον καμικάζι αυτοκτονίας. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 30 με 35 ετών, με αραβικά χαρακτηριστικά.

Τρεις άνθρωποι καταζητούνται από την αστυνομία για το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα. Ο βομβιστής αυτοκτονίας ήταν ζωσμένος με 12 κιλά εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ και περίμενε στην αίθουσα αναμονής, εκεί δηλαδή που περιμένει κανείς τους επιβάτες όταν φθάσουν. Αρχικά, η αστυνομία πίστευε ότι ο βομβιστής ήταν από τον βόρειο Καύκασο, πιθανώς από το Νταγκεστάν ή την Οσσετία.

«Ο καμικάζι ανατινάχτηκε ενώ βρισκόταν μέσα στο πλήθος που περίμενε να υποδεχτεί τους ταξιδιώτες» δήλωσε πηγή της αστυνομίας στο πρακτορείο ΡΙΑ Νόβοστι. Το ενδεχόμενο η βόμβα να βρισκόταν ανάμεσα στις αποσκευές αποκλείστηκε. Η βόμβα, που ήταν γεμάτη με μεταλλικά καρφιά, προκάλεσε έκρηξη τόσο ισχυρή που ισοδυναμούσε με έκρηξη ίση με 5-7 τόνους ΤΝΤ.

Οι αρχές μελετούν τα βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του αεροδρομίου ενώ θα ακολουθήσουν και όλες οι συνομιλίες από κινητά που έγιναν από τη ζώνη του αεροδρομίου.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία πτήσεων μεταφοράς εμπορευμάτων στο Ντομοντέντοβο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ. Οι τελευταίες πτήσεις που προσγειώθηκαν λίγο πριν από την έκρηξη έρχονταν από το Ντίσελντορφ, την Οδησσό και το Λονδίνο.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν κυρήξει κατάσταση υψηλού συναγερμού και κάνουν ελέγχους και σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας, όπως το Μετρό. Αυστηρά μέτρα ασφαλείας και στα αεροδρόμια του Vnukovo και του Sheremetyevo, τα οποία δέχονται τις επιβατικές πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για το Ντομοντέντοβο.

Το σύστημα τηλεπικοινωνιών της Μόσχας αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα. Όπου δεν έχουν διακοπεί , οι τηλεπικοινωνίες πραγματοποιούνται με πολύ αργούς ρυθμούς.

Γνώριζαν οι μυστικές υπηρεσίες

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είχαν πληροφορίες για ενδεχόμενη επίθεση σε κάποιο αεροδρόμιο της Μόσχας από την προηγούμενη Παρασκευή, δήλωσε στο πρακτορείο RIA-Novosti Ρώσος αξιωματούχος.

«Οι πληροφορίες μιλούσαν για τρεις υπόπτους. Παρόλα αυτά, κατάφεραν να εισέλθουν στο αεροδρόμιο, να παρακολουθήσουν το χτύπημα που πραγματοποίησε ο συνεργός τους και να φύγουν ανενόχλητοι», λέει ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώθηκε από αξιωματούχους για τη φονική επίθεση στο σημαντικότερο αεροδρόμιο της Μόσχας με τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση. Το Ντομοντέντοβο βρίσκεται 40 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλους τους μεταφορικούς κόμβους της χώρας, ενώ ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την προγραμματισμένη άφιξή του στο Νταβός. Ο Μεντβέντεφ επρόκειτο να ταξιδέψει στην Ελβετία αύριο Τρίτη και θα εκφωνούσε την εναρκτήρια ομιλία στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ.

Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα το χρηματιστήριο της Μόσχας έπεσε κατά δύο μονάδες.

Η ρωσική επιτροπή έρευνας έχει ανοίξει τον φάκελο της τρομοκρατίας για το σημερινό χτύπημα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της, Vladimir Markin. Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν σε Ισλαμιστές αντάρτες.

Οι διεθνείς αντιδράσεις

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου εξέφρασε την καταδίκη του για την «αποτρόπαιη επίθεση στο αεροδρόμιο της Μόσχας». «Ο ελληνικός λαός βρίσκεται στο πλάι τους», σημείωσε από τη βήμα της Βουλής, κατά την ομιλία του στη συζήτηση σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων για τα εθνικά θέματα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, καταδίκασε την επίθεση στο Ντομοντέντοβο μέσω του εκπροσώπου του, Ρόμπερτ Γκιμπς. «Καταδικάζω έντονα αυτήν την ειδεχθή τρομοκρατική ενέργεια κατά του ρωσικού λαού», αναφέρεται στην ανακοίνωση που διάβασε ο Γκιμπς. Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να παράσχουν βοήθεια στη Μόσχα, εφόσον χρειαστεί.

Από τους πρώτους που καταδίκασαν την επίθεση ήταν ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ο οποίος δήλωσε ότι είναι αλληλέγγυος με τη Ρωσία στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας. «Καταδικάζω έντονα αυτή τη φρικιαστική ενέργεια (...) Σ' αυτή τη μάχη είμαστε μαζί. Πρόκειται για μια κοινή απειλή που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι. Το ΝΑΤΟ εκφράζει την αλληλεγγύη του με το ρωσικό λαό και την κυβέρνηση».

Από το Βερολίνο, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, σε μήνυμά της προς τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ εκφράζει τη «συμπάθειά» της και του ζητά να μεταφέρει τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς των θυμάτων.

Την επίθεση καταδίκασε επίσης ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, χαρακτηρίζοντάς την «βάρβαρη και δειλή επίθεση».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, δήλωσε σοκαρισμένος από την επίθεση στη Μόσχα. «Βρετανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε επαφή με τις ρωσικές αρχές για να παράσχουμε βοήθεια σε όποιον Βρετανό υπήκοο το επιθυμεί», είπε.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι, από την πλευρά του, καταδίκασε την «αδικαιολόγητη» επίθεση εκφράζοντας την «πλήρη αλληλεγγύη» των ιταλικών αρχών προς τη ρωσική κυβέρνηση «στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας».

Τέλος, ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι και Ντόναλντ Τουσκ, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκαν «γρήγορη ανάρρωση» στους τραυματίες.

Πέντε πολίτες ευρωπαϊκών κρατών, όχι όμως Έλληνες ή ομογενείς και τρεις πολίτες πρώην σοβιετικών Δημοκρατιών συγκαταλέγονται μεταξύ των θυμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία, που ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές στο πρακτορείο «Ιντερφάξ» έως αργά απόψε.

Ειδικότερα μεταξύ των τραυματιών είναι ένας 42χρονος Γάλλος πολίτης, ένας 60χρονος Βρετανός, μία 35χρονη πολίτης της Σλοβακίας σε σοβαρή κατάσταση, μία γυναίκα από τη Γερμανία επίσης σε σοβαρή κατάσταση κι ένας 62χρονος Σέρβος με τραύματα στα χέρια και τα πόδια.

Επίσης νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Μόσχας τρεις πολίτες από το Τατζικιστάν και ένας από τη Μολδαβία.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι τουλάχιστον δύο Βρετανοί πολίτες συγκαταλέγονται μεταξύ των νεκρών της τρομοκρατικής επίθεσης, όπως ανακοίνωσε ο επίσημος εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής Βλαντίμιρ Μάρκιν।

newsbomb.gr


Read more...

Ανακοίνωση ΠΑΣΠ Νομικής για την εγκατάσταση 250 μεταναστών στο Νέο Κτήριο της Νομικής Σχολής Αθηνών


Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου ,μέλη της Νεολαίας Συνασπισμού και της Αρ.Εν. δηλαδή του κομματικού της βραχίονα στα πανεπιστήμια αποφάσισαν με το ''έτσι θέλω'' και δίχως καμία νομιμοποίηση να εγκαταστήσουν στο κτήριο της Σχολής 250 μετανάστες που αιτούνται νομιμοποίησης χωρίς προϋποθέσεις . Μάλιστα αδιαφόρησαν προκλητικά για την απόφαση της Κοσμητείας της ΝΟΠΕ που απέρριψε το εν λόγω αίτημα ήδη από την περασμένη εβδομάδα.
Σ' αυτό το σημείο οφείλουμε να διευκρινίσουμε πως ως Νέοι, επιστήμονες και προοδευτικοί πολίτες
Eίμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα αυτών των ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο και έχουν την αμέριστη συμπαράσταση μας.
Ωστόσο, αυτό που δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να κατανοήσουμε είναι το πώς κάποιοι επιμένουν να αντιλαμβάνονται την αλληλεγγύη με όρους μικροκομματικής σκοπιμότητας.
Ο χώρος της Νομικής Σχολής είναι χώρος Επιστήμης, Πολιτισμού και βάθρο Ανθρωπισμού.
Δεν καλύπτει καμία από τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ασφαλή διαμονή δεκάδων μεταναστών( Χαρακτηριστικό είναι πως δεν υπάρχει θέρμανση και δεν έχουν ακόμη δοθεί προς χρήση οι τουαλέτες του νέου κτηρίου).
Δεν προορίζεται και γι' αυτό δεν θα επιτρέψουμε να μεταβληθεί για κανένα λόγο σε αποθήκη ψυχών.
Άλλωστε τέτοιου είδους πυροτεχνήματα όχι μόνο δεν επιλύουν το πρόβλημα αλλά στην ουσία ρίχνουν κι άλλο νερό στο μύλο της αντίδρασης καθώς υποβαθμίζουν το Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο, λειτουργούν συκοφαντικά για το Άσυλο ενώ σε επίπεδο κοινωνίας τέτοιες λογικές έχουν μετατρέψει τον Άγιο Παντελεήμονα σε άβατο της Ακροδεξιάς.
Δική μας θέση είναι η λύση του προβλήματος με την άμεση εγκατάσταση αυτών των ανθρώπων σε ένα χώρο που θα προορίζεται γι' αυτούς και όπου θα μπορούν να τύχουν αξιοπρεπούς διαβίωσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Λύση που μπορεί να έρθει μόνο μέσα απ' τις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Περνά όμως και μέσα απ'την πολύμορφη παρέμβαση των Φοιτητικών Συλλόγων της ΝΟΠΕ στα Όργανα Συνδιοίκησης.
ΓΙΑ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ.

ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΣΦΟΡΗΣΟΥΝ!!!

Read more...

Κλέβουν τα ταμεία,διορίζουν τις γυναίκες τους και τα Ελληνικά δικαστήρια τους ...δικαιώνουν!...Δικαστική απόφαση υπέρ του υπαλλήλου της Κοινότητας Πωγωνιανής που «τσέπωσε» 200.000 ευρώ από το ταμείο της κοινότητας!
Θυμάστε εκείνον τον γραμματέα-υπάλληλο της Κοινότητας Πωγωνιανής...
που είχε καταχραστεί ένα τεράστιο ποσό (γύρω στις 200.000 ευρώ) από τα ταμεία και η σύζυγος του είναι η περίφημη εκείνη «υπάλληλος φάντασμα » που είχε διοριστεί στην Αναπτυξιακή της Κοινότητας επί προεδρίας Τσεβη, χωρίς να ... έχει πατήσει ποτέ το πόδι της στην Πωγωνιανή, που ύστερα από εντολή του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ.Λέανδρου Ρακιτζή παραπέμπεται σε δίκη σε βαθμό κακουργήματος;Αυτός λοιπόν ο επίορκος υπάλληλος,είχε αποπειραθεί στο παρελθόν να καταστρέψει την βάση δεδομένων από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της κοινότητας. Ένας κοινοτικός σύμβουλος μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής,τον είχαν βγάλει σηκωτό από τα γραφεία της Κοινότητας προκειμένου να αποτρέψουν την καταστροφή και να υπερασπιστούν την περιουσία της.Ε λοιπόν καταδικάστηκε!Όχι επίορκος υπάλληλος, αλλά ο Κοινοτικός σύμβουλος «για εξύβριση» του καταχραστή σε δέκα μέρες φυλάκιση!!! Οι κάτοικοι του μικρού χωριού ακούγοντας την απόφαση αισθανθήκαν βαθύτατα ταπεινωμένοι!O υπάλληλος παραμένει ακόμη στη θέση του, φέροντας γύρω στα καφενεία, προκλητικότατος και μετά την απόφαση του δικαστηρίου...δικαιωμένος!!!
http://epirusgate.blogspot.com/2011/01/200000.htmlRead more...

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο κεντρικό αεροδρόμιο της Μόσχας

Καμικάζι στην αίθουσα αφίξεων

Εικόνα από το αεροδρόμιο
Εικόνα από το αεροδρόμιο (Φωτογραφία: Associated Press )
Στη ζώνη παράδοσης αποσκευών στην αίθουσα διεθνών αφίξεων σημειώθηκε η επίθεση αυτοκτονίας (φωτογραφία αρχείου) (Φωτογραφία: Reuters )
Μόσχα, Ρωσία
Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο στη Μόσχα, με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται διαρκώς φθάνοντας μέχρι στιγμής τους 31 νεκρούς και περισσότερους από 130 τραυματίες. Καμικάζι φέρεται να ανατινάχθηκε στην αίθουσα διεθνών αφίξεων του πιο πολυσύχναστου αεροδρομίου της Μόσχας, σπέρνοντας πανικό και θάνατο.

Οι τελευταίες πληροφορίες του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Interfax, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, κάνουν λόγο για 31 νεκρούς και περισσότερους από 130 τραυματίες.

Στο αεροδρόμιο έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας και σωστικά συνεργεία για την παροχή των πρώτων βοηθειών στους τραυματίες.

Ο επικεφαλής της επιτροπής έρευνας έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση. Τα ρωσικά μέσα μετέδωσαν ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη ζώνη παραλαβής αποσκευών στην αίθουσα διεθνών αφίξεων του αεροδρομίου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του κέντρου της Μόσχας.Newsroom ΔΟΛ


Read more...

«Χειρόφρενο» σε ΟΣΕ και Προαστιακό Τετάρτη και Πέμπτη Αναλυτικά τα δρομολόγια που ματαιώνονται


Σε νέα 48ωρη απεργία στον ΟΣΕ και στον Προαστιακό προχωρούν οι σιδηροδρομικοί την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Τις ίδιες ημέρες οι συρμοί του Μετρό δεν θα φθάνουν στο αεροδρόμιο και θα τερματίζουν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Αναλυτικά, λόγω της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι:

Την Τρίτη 25 Ιανουαρίου (προηγούμενη ημέρα της απεργίας)

1. Μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης-Αθήνας
Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια IC 74, IC 75, 604, 504, 505, το δρομολόγιο 605 καταργείται στη διαδρομή Θεσσαλονίκη Αθήνα, ενώ το δρομολόγιο 614 καταργείται στη διαδρομή Αλεξανδρούπολη Δίκαια.

2. Μεταξύ Αθήνας-Χαλκίδας-Αθήνας καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια 1558, 2530, 2533.

3. Μεταξύ Θεσσαλονίκης-Έδεσσας-Φλώρινας-Θεσσαλονίκης καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια 753, 757.

4. Μεταξύ Λάρισας-Βόλου-Λάρισας καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια 1586, 1587.

5. Μεταξύ Αεροδρομίου-Κιάτου-Αεροδρομίου (Προαστιακός Αθήνας) καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια 4430, 4432, 4434, 4435.

6. Μεταξύ Αεροδρομίου-Μαγούλας-Αεροδρομίου (Προαστιακός Αθήνας) καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια 4236, 4237.

7. Μεταξύ Αεροδρομίου-Λιοσίων-Αεροδρομίου (Προαστιακός Αθήνας) καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια 4136, 4137.

8. Μεταξύ Πειραιά-Λιοσίων-Πειραιά (Προαστιακός Αθήνας) καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια 4336, 4337.
Επίσης, τα δρομολόγια 4332 και 4334 δεν θα εξασφαλίζουν ανταπόκριση για Κιάτο.

9. Διεθνή Δρομολόγια
- Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια 444, 445
- Το δρομολόγιο 461 που αναχωρεί από εξωτερικό 25 και 26.01.2011 και εισέρχεται στην Ελλάδα στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2011 αντίστοιχα (ημέρες της απεργίας), καταργείται στην ελληνική του διαδρομή και οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με λεωφορεία.
- Τα δρομολόγια 337 και 336 καταργούνται στη διαδρομή Γευγελή Θεσσαλονίκη & Θεσσαλονίκη Γευγελή αντίστοιχα. Οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στην ελληνική διαδρομή των δρομολογίων με λεωφορεία.

Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου (πρώτη ημέρα της απεργίας)

Καταργούνται όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια -καθώς και τα λεωφορεία μεταξύ Κιάτου-Πάτρας-Κιάτου-, πλην των παρακάτω:

1. Διεθνή δρομολόγια

Τα δρομολόγια 334, 335, 336, 337, 460, 461, καταργούνται στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.

Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου (δεύτερη ημέρα της απεργίας)

Καταργούνται όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια -καθώς και τα λεωφορεία μεταξύ Κιάτου-Πάτρας-Κιάτου-, πλην των παρακάτω:

Μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης-Αθήνας
- Το δρομολόγιο 604 θα αναχωρήσει μετά τη λήξη της απεργίας.
- Το δρομολόγιο 605 θα αναχωρήσει από Θεσσαλονίκη για Αθήνα μετά τη λήξη της απεργίας.

2. Διεθνή δρομολόγια

Τα δρομολόγια 334, 335, 336, 337, 460, 461, καταργούνται στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.

Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου (επόμενη ημέρα της απεργίας)

Μεταξύ Αλεξανδρούπολης-Δικαίων-Αλεξανδρούπολης το δρομολόγιο 613 καταργείται στη διαδρομή Δίκαια-Αλεξανδρούπολη και το δρομολόγιο 734 καταργείται στη διαδρομή Φλώρινα-Έδεσσα.

Τέλος, καταργούνται τα δρομολόγια 444 & 445।

.tanea.gr

Read more...

Βρέθηκαν 16 τρισ. κ.μ. φυσικό αέριο στα σύνοραΣτη θαλάσσια λεκάνη της ανατολικής μεσογείου στο σημείο όπου συνορεύουν οι αποκλειστικές οικονομικές ζώνες του Ισραήλ της Κύπρου και της Ελλάδας, βρέθηκαν πριν από ένα μήνα 16 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Η τεράστια αυτή ποσότητα στην περιοχή Λεβιάθαν όπως ονομάζεται θα αντληθεί τώρα από το Ισραήλ και την Κύπρο παρότι σε αυτήν έχει δικαίωμα και η Ελλάδα. Και τούτο διότι η χώρα μας δεν έχει ορίσει τη δική της ΑΟΖ στην περιοχή.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο reuters ο υπουργός Επικρατείας κ. Παμπούκης ήδη γίνονται συνομιλίες με το Ισραήλ για τη μεταφορά στην Ευρώπη του φυσικού αερίου από την περιοχή λεβιάθαν μέσω της Ελλάδας.

«Οι Ισραηλινοί έχουν ανακαλύψει μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου σε υπεράκτια κοιτάσματα στη Μεσόγειο. Προσπαθούμε να δούμε πώς μπορεί να θεωρηθεί η Ελλάδα ως κόμβος μεταφοράς και ως κέντρο παροχής υπηρεσιών, εφόσον βρίσκεται επί του φυσικού δρόμου προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη», είπε ο κ. Παμπούκης.

Ο Χ। Παμπούκης επεσήμανε ότι η Κίνα - η οποία προσφέρθηκε πέρυσι να αγοράσει Ελληνικά ομόλογα - μελετά το ενδεχόμενο δημιουργίας περιφερειακού επενδυτικού ταμείου για τη νοτιο-ανατολική Ευρώπη, υπό την Κινεζική Τράπεζα Ανάπτυξης. Πρόσθεσε ότι οι Κινεζικές επιχειρήσεις εξετάζουν επενδύσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στον Οργανισμό Ελληνικών Σιδηροδρόμων - έχει προταθεί η ιδιωτικοποίηση και των δύο οργανισμών - αλλά αυτό θα γίνει μέσω διαγωνισμού που θα διέπεται από τους Ευρωπαϊκούς κανόνες ανταγωνισμού.
newsbomb.gr
Read more...

Απεργία πείνας ξεκινούν από την Τρίτη 300 μετανάστες

Με αίτημα τη νομιμοποίηση

(Φωτογραφία: ICON )
Αθήνα

Απεργία πείνας ξεκινούν από την Τρίτη 300 μετανάστες, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με αίτημα τη «νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/μεταναστριών και τα ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιωμάτα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες εργαζόμενους/εργαζόμενες».

Οι μετανάστες έφτασαν το πρωί της Κυριακής από τα Χανιά στο λιμάνι του Πειραιά.

Προέρχονται στη συντριπτική τους πλειονότητα από αραβόφωνες χώρες της Βόρειας Αφρικής και εργαζόνται ως επί το πλείστον σε αγροτικές δουλειές και σε οικοδομές.

Διαμαρτύρονται ότι ζουν «στο σκοτάδι της παρανομίας, σε συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης της εργασίας τους» και τονίζουν ότι «προτιμάμε να πεθάνουμε εδώ, παρά τα παιδιά μας να ζήσουν αυτά που περάσαμε εμείς».

Μετανάστες και αλληλέγγυοι μεταφέρθηκαν στο χώρο του πεζόδρομου της Μασσαλίας στη Νομική Σχολή, που θα αποτελέσει το κέντρο του κινητοποίησης, ενώ τμήμα των απεργών ταξίδεψε για τη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, ομάδα εθελοντών γιατρών από τους «Γιατρούς του Κόσμου» και την ΕΙΝΑΠ θα τους παρακολουθεί σε καθημερινή βάση για τυχόν προβλήματα που θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας.

Την ημέρα έναρξης της απεργίας πείνας οι μετανάστες θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Σε ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης» αναφέρεται ότι η απεργία πείνας «αποτελεί απάντηση στην κρατική επιχείρηση διαίρεσης των εργαζομένων, εξαίρεσης δικαιωμάτων, κοινωνικού αποκλεισμού και ρατσισμού».

«Η εξαθλίωση ενός τμήματος της κοινωνίας προαναγγέλλει την εξαθλίωση και άλλων. Γι' αυτό η αλληλεγγύη μας στον αγώνα των μεταναστών είναι αγώνας για τα δικαιώματα όλων μας», τονίζεται.

Αντιδράσεις για την εγκατάσταση στη Νομική

Οι 250 που ξεκινούν την απεργία πείνας στην Αθήνα θα διαμείνουν στο παλιό κτίριο της Νομικής Σχολής, με είσοδο από τη Σόλωνος, ώστε να μην τίθεται ζήτημα παρακώλυσης των φοιτητών στην παρακολούθηση των μαθημάτων τους, καθώς το συγκεκριμένο κτίριο δεν χρησιμοποιείται πλέον για τις ανάγκες της Σχολής.

Ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο έγινε η «εγκατάσταση» στο κτίριο έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Η φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει μέλη της νεολαίας Συνασπισμού και της φοιτητικής της παράταξης, γιατί «αποφάσισαν με το 'έτσι θέλω' και δίχως καμία νομιμοποίηση να εγκαταστήσουν στο κτίριο της Σχολής 250 μετανάστες, που αιτούνται νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις.»

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αδιαφόρησαν προκλητικά για την απόφαση της Κοσμητείας της Νομικής, που απέρριψε το εν λόγω αίτημα από την περασμένη εβδομάδα.

Η παράταξη εκφράζει μεν την αλληλεγγύη της στους μετανάστες, ωστόσο, τονίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως κάποιοι επιμένουν να αντιλαμβάνονται την αλληλεγγύη με όρους μικροκομματικής σκοπιμότητας».

Η ΔΑΠ με ανακοίνωσή της διαφωνεί με την κατάληψη του κτιρίου και επισημαίνει: «Υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είναι τα μέλη της φοιτητικής παράταξης ΑΡ.ΕΝ. και εξωπανεπιστημιακές ομάδες υποστηριζόμενες από τον Συνασπισμό, οι οποίοι χωρίς καμία άδεια εισέβαλαν στο νέο κτίριο, έσπασαν τις ενδιάμεσες πόρτες και κατέλαβαν το κτίριο της Σόλωνος εγκαθιστώντας στρώματα και λοιπά είδη.»

Ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Οι γνωστοί-άγνωστοι κατ' επάγγελμα παρανομούντες, της μηδενιστικής Αριστεράς, έπιασαν πάλι δουλειά: Αυτή τη φορά μετέφεραν -εντελώς ανενόχλητοι- γύρω στους 160 λαθρομετανάστες από την Κρήτη.

» Με πρόσχημα δε, τη δήθεν ευαισθησία τους για τον ανθρώπινο πόνο, διέρρηξαν τη Νομική Σχολή, κατέλαβαν παρακείμενο ιστορικής αξίας κτίριο, το έκαναν γυαλιά-καρφιά, εγκατέστησαν στρώματα και παπλώματα και το μετέτρεψαν σε χάνι κάνοντας επίδειξη τζάμπα φιλοστοργίας.

» Όλα αυτά στην πλάτη των φορολογουμένων, οι οποίοι πληρώνουν το λογαριασμό, αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας και των φοιτητών που βλέπουν τα ΑΕΙ να απαξιώνονται ακόμη πιο πολύ.

» Ο ελληνικός λαός βλέπει με αυξανόμενη οργή τα γεγονότα, τον πλήρη εξευτελισμό του πανεπιστημιακού ασύλου και την ανοχή στην ανομία. Η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά αδράνησε και κρύφτηκε από τις ευθύνες της. Επιτέλους, ας τις αναλάβει και ας δράσει άμεσα αποκαθιστώντας την ομαλή λειτουργία της Σχολής.»

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Παρέμβαση στο λουκέτο των φαρμακείων του Πειραιά μέσω περιφερειάρχη Αττικής

Συνέχεια στην κόντρα

Μεγάλες οι ουρές στα φαρμακεία του Πειραιά, όπου το λουκέτο είναι πενθήμερο
Μεγάλες οι ουρές στα φαρμακεία του Πειραιά, όπου το λουκέτο είναι πενθήμερο (Φωτογραφία: ICON )
Αθήνα
Εξελίξεις στο μέτωπο της κυβέρνησης με τους φαρμακοποιούς, ιδιαίτερα του Πειραιά, όπου έχει μπει 5νθήμερο λουκέτο.

Βάσει νόμου ο Περιφερειάρχης Αττικής έχει το δικαίωμα να αυξήσει τον αριθμό των εφημερευόντων κατά 20%.

Έτσι αναμένεται να ζητήσει την αύξηση του αριθμού τους από 16 σε 100.

Παράλληλα, από την Τρίτη στα τρία δημόσια νοσοκομεία του Δήμου (Τζάννειο, Γενικό Νίκαιας και Μεταξά) θα διατίθενται φάρμακα σε χρονίως πάσχοντες και απόρους.

Η διάθεση θα γίνεται από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Επιπλέον, οι αποθήκες των νοσοκομείων θα ενισχυθούν με 300 σκευάσματα από το ΙΚΑ.

Στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την κατάσταση στο χώρο του φαρμάκου και ιδιαίτερα σε σχέση με τις καταγγελίες για ελλείψεις.

Δόθηκε εντολή στον ΕΦΕΤ να επιβληθούν πρόστιμα, όπου διαπιστώνεται τεχνητή έλλειψη φαρμάκων.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Eπίθεση αυτοκτονίας Τουλάχιστον 20 νεκροί από ισχυρή έκρηξη στο αεροδρόμιο της Μόσχας

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το μεσημέρι το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο στη Μόσχα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 20 άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες.

Η έκρηξη οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας και σημειώθηκε στην αίθουσα διεθνών αφίξεων του πιο πολυσύχναστου αεροδρομίου της Ρωσίας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Το ρωσικό πρακτορείο Interfax μετέδωσε πληροφορίες για 10 νεκρούς, ωστόσο το πρακτορείο Itar-Tass ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε 20.

Η υπεύθυνη της επιτροπής έρευνας δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στη ζώνη παράδοσης αποσκευών.
Read more...

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ


«Δεν μπορεί να ανεβάζουμε εμείς το όριο συνταξιοδότησης στα 67 και εργαζόμενοι σε άλλες χώρες να συνταξιοδοτούνται πολύ νωρίτερα χωρίς να είναι διασφαλισμένη η βιωσιμότητα σε μόνιμη βάση από το δημοσιονομικό τους σύστημα», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρίντερλε...


Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag (δημοσιεύθηκε την Κυριακή), ο κ. Μπίντερλε αντιτίθεται στη διεύρυνση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης και στην ενιαία οικονομική διακυβέρνηση.

Παράλληλα, εκτιμά ότι η Ελλάδα θα καταφέρει, να λύσει τα προβλήματά της και σημειώνει ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης κράτους-μέλους από την Ευρωζώνη.

«Οι Έλληνες μπορούν να τα καταφέρουν, να λύσουν τα προβλήματά τους. Είναι μεγάλη η εκτίμηση μου για τις προσπάθειες που καταβάλλουν», λέει ο κ. Μπρίντερλε. Προσθέτει ότι «δεν πρέπει να τίθεται θέμα αποχώρησης κάποιας χώρας από το Ευρώ. Οι συνέπειες θα ήταν πολύ σοβαρές. Εκείνο που θέλουμε είναι να καταστούν τα αδύναμα κράτη ανταγωνιστικά σε μόνιμη βάση».

Ο Γερμανός υπουργός ζητεί από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης αυστηρότερα μέτρα στο Ασφαλιστικό και την εναρμόνιση των φορολογικών συστημάτων.

«Δεν μπορεί να ανεβάζουμε εμείς το όριο συνταξιοδότησης στα 67 και εργαζόμενοι σε άλλες χώρες να συνταξιοδοτούνται πολύ νωρίτερα χωρίς να είναι διασφαλισμένη η βιωσιμότητα σε μόνιμη βάση από το δημοσιονομικό τους σύστημα», λέει ο κ. Μπρίντερλε.

Προσθέτει δε ότι «καλή θα ήταν και η καθιέρωση ανωτάτου ορίου χρέους στα εθνικά συντάγματα». Μία τέτοια συνταγματική «οροφή» δημόσιου χρέους έχει θεσπίσει η Γερμανία.

Ο κορυφαίος πολιτικός του συγκυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP) αντιτάσσεται και στην οικονομική διακυβέρνηση, την οποία στο μεταξύ αποδέχεται η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

«Είμαι κατά μιας οικονομικής κυβέρνησης που θα ρυθμίζει πανευρωπαϊκά την οικονομία μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Δεν βλέπω άλλη επιλογή από την εθνική ευθύνη. Χρειαζόμαστε βέβαια περισσότερο συντονισμό και συνοχή. Οι δομές πρέπει να γίνουν παντού ανταγωνιστικές», λέει.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της εναρμόνισης των φορολογικών συστημάτων, σημειώνει ότι στόχος δεν είναι η καθιέρωση ενιαίων φορολογικών συντελεστών σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.

«Εκείνο που θέλουμε είναι να μην πληρώνει ο φορολογούμενος μιας χώρας τα φορολογικά προνόμια μιας άλλης. Όταν π.χ. η Ιρλανδία μειώνει τη φορολογική κλίμακα για τις τράπεζές της, χωρίς να τις εποπτεύει και πρέπει μετά να πληρώσουμε εμείς με τα χρήματά μας τη διάσωση τους, αυτό ξεπερνάει κάθε όριο», σημειώνει.

Read more...

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Ραγκούση - Μιχαλολιάκου για τα χρέη του Πειραιά

Σε πρόγραμμα εξυγίανσης

Από τη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με το δήμαρχο Πειραιά
Από τη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με το δήμαρχο Πειραιά (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Συναντήσεις με τον δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο και τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Α.Αντωνόπουλο είχε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Με τον κ. Μιχαλολιάκο συζητήθηκε το οικονομικό πρόβλημα του Πειραιά και έγινε -όπως δήλωσε ο υπουργός- ένα πρώτο βήμα που θα οδηγήσει σε μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση για τον Πειραιά, αλλά και τους υπόλοιπους Δήμους, αξιοποιώντας τη νομοθεσία του «Καλλικράτη».

Ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε πως η συζήτηση υπήρξε γόνιμη και τόνισε: «Φεύγω περισσότερο αισιόδοξος από όσο όταν ήρθα. Στον Πειραιά γίνεται τιτάνια προσπάθεια, στον τομέα της καθαριότητας και στο νοικοκύρεμα των οικονομικών και μαζί με την κυβέρνηση θα βρούμε μια βιώσιμη λύση για τον Πειραιά».

Οι υπερχρεωμένοι δήμοι -ο Δήμος Πειραιά χρωστά 140 εκατομμύρια σε τράπεζες και 30 εκατομμύρια προς τρίτους- θα ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα εξυγίανσης, προκειμένου να ρυθμιστούν τα χρέη τους, ενώ θα προηγηθεί η αναδιάρθρωση του παλαιού τους χρέους για το οποίο θα μπορούν να δανειστούν για να το αποπληρώσουν.

Στη συνέχεια, εντασσόμενοι στο πρόγραμμα εξυγίανσης, θα πρέπει να εφαρμόσουν μια πειθαρχημένη διαχείριση των οικονομικών τους, δεν θα μπορούν να παίρνουν νέα δάνεια και δεν θα μπορούν να προβαίνουν σε προσλήψεις προσωπικού.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Εμπορικά καταστήματα Επί τάπητος η λειτουργία της Κυριακής, ωράριο και εκπτώσεις


Ολα τα θέματα που απασχολούν το λιανεμπόριο, από το ωράριο της Κυριακής μέχρι την επέκταση των υπερκαταστημάτων, ανοίγουν σήμερα στις 2 το μεσημέρι από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Στα γραφεία της Μητροπόλεως θα βρεθεί σε κοινή συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της Συνομοσπονδίας, η Επιτροπή Λιανεμπορίου, η ΓΣΕΒΕΕ, ο ΣΕΛΠΕ και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι η συνέπειες που προκαλούνται από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» στο εμπόριο, καθώς και οι κίνδυνοι που απειλούν το λιανεμπόριο από την εφαρμογή του νομοσχεδίου για την επαγγελματική ελευθερία καθώς επίσης και από την περίφημη οδηγία Μπόλκεσταϊν της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σημειώνεται ότι η ΕΣΕΕ τάχθηκε κατά της απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές αλλά τώρα βρίσκεται πρό νέων εξελίξεων. Στόχος της διοίκησης της ΕΣΕΕ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. δεν είναι ούτε να παραπλανήσει, ούτε να μεταπείσει, αλλά να σημάνει συναγερμό και να καλέσει τα μέλη της να σκεφτούν και να προτείνουν από κοινού λύσεις πριν επιβληθούν ανεπιθύμητες αλλαγές.

Η Διοίκηση της ΕΣΕΕ, όπως διευκρινίζεται, δεν πρόκειται να υποβάλλει προς την Κυβέρνηση σχετικές προτάσεις, προτού υποβληθούν σε εξαντλητικό διάλογο με τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.

«Το κόστος της αστοχίας από πλευράς ΕΣΕΕ είναι απαγορευτικό και δεν μας επιτρέπεται να αιφνιδιαστούμε», τονίζει η ΕΣΕΕ σε ανακοίονωσή της με την οποία προσθέτει ότι «πρέπει να επιλέξουμε, εάν θέλουμε να καταλήξουμε να αποφασίζουν σιωπηρά άλλοι για εμάς, ή να σκεφτούμε μεγαλόφωνα όλοι μαζί και να αποφασίζουμε για τον εαυτό μας, επιλέγοντας αυτό που αντέχουν οι δυνάμεις μας.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι η σημερινή ΕΣΕΕ δεν θα γίνει ποτέ ένας από τους «παραπλανήσαντες», αλλά ούτε και ένας από τους «παραπλανηθέντες» και σίγουρα δεν θα παίξει τα «πολυεθνικά» παιχνίδια συγκαλυμμένων συμφερόντων
».

Η συμπερίληψη από το Μνημόνιο του Λιανεμπορίου στα περίπου 160 κλειστά επαγγέλματα θεωρείται από την ΕΕΣΕ ότι ενέχει κινδύνους άνισου ανταγωνισμού με τη δημιουργία υπερκαταστημάτων, εκπτωτικών χωριών, την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου και κυρίως την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Μια σειρά από ξένες εταιρίες αναφέρει η ΕΕΣΕ, επιδιώκουν με νόμο να ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες της ελληνικής αγοράς, να καταργήσουν τους περιορισμούς και να επιτρέψουν στις πολυεθνικές να αλωνίσουν, στραγγαλίζοντας οικονομικά τις μικρές και πολύ μικρές ελληνικές επιχειρήσεις και να γκρεμίσουν ότι χτίστηκε όλα αυτά τα χρόνια.

«Ο "ευρωπαϊκός μύθος" περί ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές σε χώρες της Ε.Ε. πρέπει επιτέλους να καταρρεύσει, αφού σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Επίσης, δεν πρέπει και δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον πρόσφατο διωγμό του ελληνικού φαρμακείου, το οποίο αφού βαφτίστηκε "κλειστό επάγγελμα" και με το γνωστό πρόσχημα του Μνημονίου, προωθείται στην Βουλή Σχέδιο Νόμου, το οποίο καταργεί ιδιοκτησιακούς περιορισμούς, μειώνει τα πληθυσμιακά κριτήρια εγκατάστασης, παραδίδει το φαρμακευτικό επάγγελμα στα πολυεθνικά συστήματα και φυσικά επιβάλλει την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας
», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΕΣΕ σε ανακοίνωσή της.

Αυτό που χρειάζεται, επισημαίνει η ΕΕΣΕ, είναι η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου και συνολικού σχεδίου και όχι ημίμετρα. «Γι’ αυτό», προσθέτει, «αντί να στεκόμαστε απλοί θεατές σε όλη την "εξωτερική" προσπάθεια αναμόχλευσης του θέματος κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας, η διαφύλαξη της οποίας αποτελεί διαχρονική και πάγια θέση της ΕΣΕΕ, θα πρέπει όλοι ενωμένοι να θέσουμε το θέμα στο τραπέζι των συζητήσεων, με στόχο να καταλήξουμε και να προτείνουμε εμείς, οι Μμε έμποροι, το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς και να το διασφαλίσουμε με Κεντρική Νομοθετική Ρύθμιση.

Το ζητούμενο είναι η δημιουργία ενός επιτυχημένου μοντέλου λειτουργίας των καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και εάν αυτό απαιτεί γενικευμένη ρήξη που θα μας οδηγήσει όμως σε μια ξεκάθαρη και δίκαιη λύση
».

«Ως υπεύθυνοι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων εμπόρων» καταλήγει η ΕΕΣΕ «οφείλουμε να προειδοποιήσουμε, να επισημάνουμε και να περιορίσουμε εδώ και τώρα τις αυτοδιοικητικές παρεμβάσεις του «Καλλικράτη» που μπορεί να μετασχηματίσουν την αγορά σε ένα "μωσαϊκό", καθώς και να αποτρέψουμε την πλήρη απελευθέρωση λειτουργίας της αγοράς με το πρόσχημα της ύπαρξης του μνημονίου και της Οδηγίας ανοίγματος των "κλειστών" ή "προστατευόμενων" επαγγελμάτων με το νόμο "σκούπα" που θα οδηγήσει στην οριζόντια και την βίαιη ανατροπή του καθεστώτος που διέπει την σημερινή λειτουργία του ελληνικού εμπορίου।»

tanea.gr

Read more...

Όλι Ρεν: «Να συμφωνήσουμε για κοινά μέτρα » Εκκληση προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις


Ο επίτροπος της Ε.Ε. για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Ολι Ρεν απηύθυνε έκκληση προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συμφωνήσουν άμεσα σε κοινά μέτρα για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην ευρωζώνη.
«Πρέπει να συμφωνήσουμε για κοινά μέτρα το συντομότερο δυνατό - όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο», δήλωσε ο Ρεν στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

«Η ηρεμία που επικρατεί στις αγορές τις τελευταίες εβδομάδες μας επέτρεψε να πάρουμε μια ανάσα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να εφησυχάσουμε, πρέπει να πάρουμε τώρα μέτρα με την απαραίτητη αποφασιστικότητα».

Τόνισε επίσης πως είναι σημαντικό να εμποδίσουμε την κρίση χρέους να υπονομεύσει την οικονομική ανάκαμψη και τις θετικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας. «Είναι σημαντικό οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να διασφαλίσουν ότι δεν είναι οι αγορές που αποφασίζουν και θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Βερολίνο επιμένει πάντως ότι δεν θα βιαστεί να πάρει κάποια απόφαση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, αλλά θα περιμένει έως ότου ετοιμαστεί ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων, το οποίο θα τεθεί επί τάπητος στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. τον Μάρτιο.

Όσον αφορά το ταμείο διάσωσης της ΕΕ, ο Ρεν τέθηκε υπέρ της αύξησης των κεφαλαίων του και της διεύρυνσης του ρόλου του.

Επικαλούμενη πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων, η «Die Welt» ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις συζητούν με εντατικό ρυθμό σχέδια που θα επιτρέπουν στο ταμείο διάσωσης να ενισχύσει προληπτικά τις πιστωτικές γραμμές προς τις χώρες που βρίσκονται σε κίνδυνο। Οι γραμμές αυτές δεν θα χρησιμοποιούνται απαραίτητα, αλλά στόχο θα έχουν να αποτρέπουν τους κερδοσκόπους, σύμφωνα με την εφημερίδα.

.tanea.gr

Read more...

Κλίμα συναίνεσης θα ζητήσει ο Γιώργος

Προ ημερησίας στη Βουλή για τα εθνικά θέματα


http://img.protothema.gr/D40206B38AA0E9B5059F3ACC436B44D5.jpg
Τη σκληρή γραμμή Ερζερούμ ανεμένεται να κρατήσει η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα εθνικά θέματα, την οποία προκάλεσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιδίωξη του πρωθυπουργού θα είναι ο «ψύχραιμος διάλογος με επιχειρήματα» με στόχο το κλίμα συναίνεσης. Ωστόσο, αν επιλεγεί από τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης να ανεβάσουν τους τόνους, η κυβερνητική πλευρά δεν θα αφήσει αναπάντητη την «επίθεση».

Ο κ. Παπανδρέου πρόκειται να υπογραμμίσει τα «ανοίγματα» που έχουν γίνει από πλευράς της κυβέρνησης όσον αφορά στην Τουρκία και να υπεραμυνθεί της στάσης του να επισκεφτεί το Ερζερούμ.

Θα τονίσει, δε, ότι έχουν ανοίξει δίαυλοι επικοινωνίας με εντατική διεξαγωγή συνομιλιών με τους εξ ανατολάς γείτονες. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι με ξεκάθαρο τρόπο έχουν υπογραμμιστεί οι ελληνικές θέσεις και έτσι έχει τεθεί με σαφήνεια το πλαίσιο.

Για το Σκοπιανό η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι πλέον ορατή η στροφή της διεθνούς κοινότητας υπέρ της Ελλάδας, αφού πλέον η πίεση ασκείται στα Σκόπια και όχι στην ελληνική πλευρά.

Το Κυπριακό βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, αλλά υπογραμμίζεται από την κυβερνητική πλευρά ότι αφ’ ενός το ισχυρό μέτωπο που έχει διαμορφωθεί απέναντι στην Τουρκία σε διεθνές επίπεδο και αφ’ ετέρου η ταύτιση των απόψεων Αθήνας-Λευκωσίας, ισχυροποιεί την ελληνική θέση στην Ευρώπη.

Read more...

«Λουκέτο» στα φαρμακεία, «μαχαίρι» στα φάρμακα

Ουρές και ταλαιπωρία στα φαρμακεία του Πειραιά


http://img.protothema.gr/F7FFC806A45DE377647DA8C88BB70F20.jpg
Κλειστά θα είναι όλη την εβδομάδα τα φαρμακεία του Πειραιά, με αποτέλεσμα από νωρίς το πρωί σήμερα να παρατηρούνται ουρές και ταλαιπωρία των πολιτών στα εφημερεύοντα σημεία. Όπως κατέγραψε η κάμερα του protothema.gr, στα φαρμακεία που εφημερεύουν σήμερα στον Πειραιά δεκάδες άνθρωποι «στριμώχνονται» προκειμένου να αγοράσουν τα φάρμακά τους.

Οι φαρμακοποιοί στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα απεργούν Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ θα λάβουν αποφάσεις μέσα στην εβδομάδα ενδεχομένως και για απεργία διαρκείας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προειδοποίησε ότι η πολιτεία θα προχωρήσει στη διάθεση φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία, σε περίπτωση άρνησης πώλησης φαρμάκων εκ μέρους των φαρμακοποιών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.


κάμερα Γιάννης Μπιστογιαννάκης

Την ίδια ώρα μπαίνει «μαχαίρι» στη φαρμακευτική δαπάνη, καθώς το υπουργείο αποφάσισε μία σειρά φαρμάκων να μην αποζημιώνονται εφεξής από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δείτε εδώ ολόκληρη την «αρνητική» λίστα φαρμάκων
Read more...

Στο στόχαστρο της Τρόικας Την πέμπτη οι έλεγχοι για το επικαιροποιημένο μνημόνιο ...Στο επίκεντρο των ελέγχων των εμπειρογνώμων της τρόικας θα βρεθεί από την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου η εφαρμογή του Επικαιροποιημένου Μνημονίου.
Τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης θα εστιάσουν στα στοιχεία για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού 2010, στις... υποχρεώσεις των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και στις μεταρρυθμίσεις σε ΔΕΚΟ, αγορά εργασίας, στο σύστημα υγείας και στην λειτουργία του ανταγωνισμού.

Λόγω της αναθεώρησης των δημοσιονομικών στοιχείων για το 2009, η τρόικα έχει ζητήσει μεγαλύτερη συνολική προσαρμογή για την επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στόχου για το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό θα εξετασθούν οι προβλέψεις του Προϋπολογισμού 2011 και η ανάγκη λήψεως πρόσθετων μέτρων.

Στην περίπτωση που τα μέτρα κριθούν ανεπαρκή θα ζητήσουν την λήψη νέων, ώστε το τέλος του 2011 το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης να είναι μικρότερο των 17 δισ. ευρώ.

Οι ίδιοι εκτιμούν πως μόνο με την επίτευξη «απόλυτων στόχων» μπορούν να ελαχιστοποιηθούν οι ανάγκες χρηματοδότησης, να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα προσαρμογής και να διευκολυνθεί η πρόσβαση του Ελληνικού Δημοσίου στις αγορές.

Κατά τους ελέγχους θα διασφαλισθεί πως ο Κρατικός Προϋπολογισμός θα διαμορφώσει εφέτος ένα πρωτογενές έλλειμμα σε ταμειακή βάση της τάξης του 1,75% του ΑΕΠ. Ακόμη, θα εξετασθούν όλα τα εισπρακτικά μέτρα προκειμένου να εξασφαλισθεί πως τα έσοδα θα ανέλθουν στο 26% του ΑΕΠ.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων, στις δαπάνες υγείας και στις δημόσιες επιχειρήσεις.

Από τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας αναμένεται εφέτος εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ, ενώ από τις μεταρρυθμίσεις στις δημόσιες επιχειρήσεις αναμένεται εξοικονόμηση 800 εκατ. ευρώ.

Το ίδιο ποσό θα εξοικονομηθεί στο σύνολο του έτους από την κατάργηση των μη παραγωγικών και μη στοχευμένων δαπανών.

Οι εμπειρογνώμονες της τρόικας θα εξετάσουν τις αλλαγές στα κλειστά επαγγέλματα και την απελευθέρωση των υπηρεσιών, τα κυβερνητικά σχέδια για την διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, τις κυβερνητικές προτάσεις για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας της φορολογικής διοίκησης, τα σχέδια για το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, αλλά και τον προγραμματισμό για την μείωση των αμυντικών δαπανών.

BHMARead more...

Αντί για… Γκάτσο, άκουσε τα σχολιανά του!

Χαμός στο Μέγαρο Μουσικής με τον Πάγκαλο


http://img.protothema.gr/936514689A7F928AF4BFB4C04F3CF778.jpg
Μόνο… μέγαρο δεν θύμιζε το Μέγαρο Μουσικής το βράδυ της Κυριακής, καθώς η παρουσία και μόνο του Θεόδωρου Πάγκαλου σε εκδήλωση ήταν αρκετή για να «ανάψει» τα αίματα και να ξεσηκώσει το κοινό.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Τηλέμαχο Χυτήρη έφτασε στο Μέγαρο Μουσικής για να παρακολουθήσει εκδήλωση με τη Μαρία Φαραντούρη για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου. Εκεί όμως έπεσε πάνω σε αντιεξουσιαστές που μοίραζαν φυλλάδια και ακολούθησε ένα μικρός χαμός! Οι νεαροί άρχισαν να γιουχάρουν τον Θεόδωρο Πάγκαλο και σύντομα οι αποδοκιμασίες γενικεύτηκαν με πολλούς παρισταμένους να παίρνουν μέρος στις λεκτικές επιθέσεις κατά του αντιπροέδρου. Μάλιστα ήταν τέτοια η ένταση που κλήθηκε η ασφάλεια του Μεγάρου για να επιβάλλει την τάξη. Οι περισσότεροι στόλιζαν τον αντιπρόεδρο με διάφορα κοσμητικά επίθετα και προσδιορισμούς για το βάρος του, ενώ του θύμιζαν και τις δικές του εκφράσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους ή το διάσημο πλέον «Μαζί τα φάγαμε!».

Τελικά, μάλλον το κλίμα ήταν πολύ βαρύ για τον Θεόδωρο Πάγκαλο και έτσι εκείνος αποχώρησε στο διάλειμμα της εκδήλωσης…

Read more...

2 ΣΤΟΥΣ 3 ΡΩΣΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΦΙΑΣΤΕΙ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ...


Τα δύο τρίτα των Ρώσων θέλουν να απομακρυνθεί η σορός του Βλαντίμιρ Λένιν από το μαυσωλείο του στην Κόκκινη Πλατεία και να ενταφιαστεί, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση την οποία διεξήγαγε το κυβερνόν κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν. Η...
σφυγμομέτρηση έγινε αφότου ο Ανατόλι Μεντίνσκι, βουλευτής και ανώτατο στέλεχος του κόμματος, είπε ότι έφτασε η ώρα να ταφεί ο Λένιν δίπλα στη μητέρα του στην Αγία Πετρούπολη, όπως ήταν και η επιθυμία του ίδιου του ηγέτη της Οκτωβριανής Επανάστασης.

«Ο Λένιν είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα σε πολιτικό επίπεδο και η παρουσία του ως κεντρική φιγούρα σε μια νεκρόπολη στην καρδιά της Μόσχας είναι καθαρός παραλογισμός» είπε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κόμματος.

Η ιδέα να απομακρυνθεί η ταριχευμένη σορός του Λένιν από το μαυσωλείο επανέρχεται τακτικά στη Ρωσία. Η σορός είναι τοποθετημένη μέσα σε γυάλινο φέρετρο και δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για ομοίωμα από κερί. Ο Λένιν, που πέθανε στις 21 Ιανουαρίου του 1924, χαίρει ακόμη ιδιαίτερου σεβασμού από τους Ρώσους που νοσταλγούν την ΕΣΣΔ.
Read more...

Η έρευνα για τη Siemens απαξιώνει το πολιτικό σύστημα, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης

Επικράτησαν «σκοπιμότητες και συμψηφισμοί»

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα

Η πολιτική σκοπιμότητα και η λογική του συμψηφισμού ευθυνών δεν άφησαν να γίνει συστηματική και ενδελεχής έρευνα στην υπόθεση της Siemens, δήλωσε την Δευτέρα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι μολονότι υπήρξαν πολλά επιβαρυντικά στοιχεία, δεν υπήρξε έλεγχος στα οικονομικά των κομμάτων και ότι αυτός ο πλημμελής έλεγχος αναδεικνύει την απαράδεκτη λογική του συμψηφισμού και της πολιτικής σκοπιμότητας.

Το αποτέλεσμα της έρευνας από την εξεταστική επιτροπή οδηγεί στην πλήρη απαξία της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, δηλαδή την πλήρη έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους πολιτικούς, πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

Όσο για τη συνέχεια, η προανακριτική επιτροπή, που όπως όλα δείχνουν θα δημιουργηθεί, θα πρέπει να διευρύνει την έρευνά της, είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Στη συνέχεια, αναρωτήθηκε γιατί μέχρι στιγμής το Δημόσιο δεν έχει εγείρει αγωγές αποζημίωσης από τη Siemens στη βάση της ζημίας που υπέστη, ενώ ανέφερε το παράδειγμα της Νιγηρίας, η οποία -όπως είπε- μέσα σε διάστημα έξι μηνών πήρε αποζημίωση από τη Siemens. «Εδώ σιωπή» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως άσκησε κριτική και στην ελληνική Δικαιοσύνη, για την οποία είπε πως εκτός του ότι δεσμεύεται από τον «απαράδεκτο νόμο» περί ευθύνης υπουργών, η ίδια καθυστέρησε την έρευνά της. Ανεξάρτητα από τις ευθύνες του πολιτικού κόσμου, έχει ευθύνες και η Δικαιοσύνη, είπε ο κ. Κουβέλης.

Τέλος, ανέφερε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει το νέο νόμο περί ευθύνης υπουργών γιατί δεν θέλει να συμμετέχει σε προσχηματικές πολιτικές και κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να προχωρήσει σε Συνταγματική Αναθεώρηση το συντομότερο δυνατό.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αθλιότητα η εμπλοκή του ονόματός μου στο σκάνδαλο της Siemens, λέει ο Γ.Παπαθανασίου

Οξύνεται η αντιπαράθεση

Ο Γιάννης Παπαθανασίου
Ο Γιάννης Παπαθανασίου (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα

Δεν είχα καμία σχέση με την υπόθεση και το κυριότερο δεν εκλήθην στην εξεταστική επιτροπή, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση της ΝΔ Γιάννης Παπαθανασίου αναφερόμενος στην εμπλοκή του ονόματός του στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Παπαθανασίου ανέφερε πως όταν έμαθε ότι περιελήφθη το όνομά του στο πόρισμα τηλεφώνησε στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Παντελή Οικονόμου, ο οποίος του είπε πως «κακώς σε βάλανε. Είναι λάθος».

Εξηγώντας τόνισε ότι βάσει των αρμοδιοτήτων του έπρεπε να αποδεχθεί τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη ζημία του Δημοσίου από τη Siemens, κάτι που έκανε την ίδια ημέρα που βγήκε η γνωμοδότηση. Ακολούθως, είπε, έδωσα εντολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να προσδιορισθεί το ύψος της ζημίας.

Με βάση αυτόν τον προσδιορισμό θα μπορούν να κατατεθούν αγωγές κατά της Siemens για αποζημίωση υπέρ του Δημοσίου.

«Δεν είμαι υπεύθυνος. Δεν είχα καμία σχέση με την υπόθεση και το κυριότερο δεν εκλήθην. Και ο πιο στυγνός δολοφόνος καλείται να απολογηθεί. Για μένα θεώρησαν περιττό να με ρωτήσουν, αλλά θεώρησαν επιβεβλημένο να με συμπεριλάβουν. Αυτό είναι αθλιότητα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανασίου.

Πρόσθεσε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε γελοιοποιεί την εξεταστική επιτροπή. «Πετάμε τη λάσπη στον ανεμιστήρα και δεν βαριέσαι» ανέφερε και κατέληξε: «Θυμώνω, εκνευρίζομαι και αγανακτώ, γιατί ο κόσμος που είναι θυμωμένος μάς θεωρείο όλους ίδιους. Ε, δεν είμαστε».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αποζημίωση για την υπόθεση Siemens ζητά μέσω της Κομισιόν ο Γ.Καρατζαφέρης

Επιστολή στον Ζ.Μπαρόζο

Ο Γ. Καρατζαφέρης ζητά από την Κομισιόν να ασχοληθεί με τις πρακτικές της Siemens στην Ελλάδα
Ο Γ. Καρατζαφέρης ζητά από την Κομισιόν να ασχοληθεί με τις πρακτικές της Siemens στην Ελλάδα (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Τη συνδρομή της Κομισιόν προκειμένου το ελληνικό Δημόσιο να αποζημιωθεί για την οικονομική ζημία που υπέστη από την υπόθεση της Siemens ζητά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.

Στην επιστολή του, ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρει ότι στην υπόθεση της Siemens, στην οποία «εμπλέκονται τα δύο μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι πρακτικές 'λαδώματος' που εφάρμοζε η εταιρεία αυτή, έχουν οδηγήσει σε μεγάλη οικονομική βλάβη του ελληνικού Δημοσίου και σε αυτονόητη νόθευση του ανταγωνισμού».

Ο Γ. Καρατζαφέρης ζητά από τις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ασχοληθούν με τις πρακτικές της Siemens στην Ελλάδα, ώστε να αποζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο για την τεράστια οικονομική ζημία την οποία έχει υποστεί.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση δήλωσε:

«Η κοινωνική απαξία που έχει αναπτυχθεί στην κοινωνία σχετικά με την βάση των πορισμάτων των μεγάλων κομμάτων αυξάνει την ευθύνη μας να πούμε τα ουσιαστικά και πραγματικά περιστατικά, σε αντιδιαστολή με αυτά που περιγράφονται στο πολυσέλιδο -και ως εκ τούτου δυσανάγνωστο- πόρισμα της πλειοψηφίας. Ο ΛΑΟΣ, με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό, εξηγεί πώς μια προσδοκία μετετράπη -με την ευθύνη των εγκλωβισμένων στην υπόθεση Siemens- σε παρωδία».

Υπενθυμίζεται πως ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός έχει ταχθεί υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει περαιτέρω για τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Siemens. Όπως έχει δηλώσει ο κ. Αϊβαλιώτης, ο ίδιος πρότεινε περαιτέρω έρευνα για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Αναστάσιο Μαντέλη, την ανεξάρτητη βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη και τον βουλευτή της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Την προώθηση του ευρωομολόγου ξεκινά η Ομάδα που συνέστησε ο πρωθυπουργός

Επαφές στις Βρυξέλλες

Επικεφαλής της πρωτοβουλίας είναι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου
Επικεφαλής της πρωτοβουλίας είναι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )
Aθήνα
Την προώθηση του ευρωομολόγου ξεκινά αυτή την εβδομάδα η «Ομάδα Πρωτοβουλίας» που συνεστήθη από τον πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομάδα αποτελούμενη από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, Ντ.Βρετό, Π.Ευθυμίου, Ν.Αλευρά, Π.Οικονόμου, Ηλ.Μόσιαλο, την ευρωβουευτή Άννυ Ποδηματά και τον πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) Χ.Πολυζωγόπουλο.

Η Ομάδα έχει ήδη επεξεργαστεί ένα κείμενο αναφοράς στην ελληνική, την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα και ξεκινά κύκλο επαφών με φορείς και πρόσωπα που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες με σκοπό την έκδοση του ευρωομολόγου.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Παπανδρέου, που ηγείται της ομάδας, σε συνεννόηση με τον επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Στ.Λαμπρινίδη και την αρμόδια ευρωβουλευτή Α. Ποδηματά, έχει προγραμματίσει επαφές την Τρίτη στις Βρυξέλλες, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν, τον επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον αντιπρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας του ευρωκοινοβουλίου Σ.Χιουζ, ο οποίος είναι αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΟΚΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος βρίσκεται σε επαφή για την προώθηση του ευρωομολόγου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC) Τζον Μονκς.

Η κ. Ποδηματά επίσης, με έκθεσή της στο ευρωκοινοβούλιο, για «τα καινοτόμα μέσα χρηματοδότησης» έθεσε το ευρωομόλογο στο επίκεντρο των συζητήσεων, ζητώντας από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, να ανταποκριθεί στο αίτημα του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να προχωρήσει σε μελέτη σκοπιμότητας και ακολούθως να υποβάλει προτάσεις για την έκδοση ευρωομολόγων.

Η έκδοση ευρωομολόγου, που θα αποτελούσε τίτλο υψηλής αξιολόγησης, θα λειτουργούσε ως ασπίδα προστασίας έναντι των αγορών και ως ενοποιητικός παράγοντας του οικοδομήματος της ευρωζώνης.

Υποστηρικτές του ευρωομολόγου είναι ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είναι επικεφαλής του Eurogroup και ο Τ.Τρεμόντι, υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας.

Αμφότεροι αρθρογράφησαν στους Financial Times υπέρ της έκδοσής του.

Πρόσφατα αρθρογράφησε στη γαλλική εφημερίδα Le Monde και ο ιστορικός ηγέτης της ΕΕ Ζακ Ντελόρ, ο οποίος είχε την ιδέα του ευρωομολόγου το 2000, που δεν συμπεριελήφθη τελικά στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Ερχεται ρύθμιση για το ελληνικό χρέος

Η λύση είναι η χορήγηση δανείου στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με το οποίο θα επαναγοράσει τα ομόλογά της

Ολο και πιο κοντά -παρά τις επίσημες διαψεύσεις- έρχεται ρύθμιση για το ελληνικό χρέος, ενώ η λύση που όπως φαίνεται κερδίζει έδαφος είναι η χορήγηση δανείου στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με το οποίο θα επαναγοράσει τα ομόλογά της.

Οπως εξάλλου αποκάλυψε, χθες, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, η κυβέρνηση Μέρκελ σχεδιάζει να οριστικοποιήσει το πακέτο που θα ενισχύσει το ταμείο στήριξης της ευρωζώνης και στο οποίο θα περιλαμβάνεται η «απάντηση» για το ελληνικό πρόβλημα, μέσα στις προσεχείς εβδομάδες.


Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ

«Ανοιχτό» παραμένει την ίδια ώρα το θέμα της έκδοσης ευρωομολόγων, ενώ μία ακόμα πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι η αγορά από το Ταμείο σε εθελοντική βάση, χρέους των χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με ανταλλαγή τίτλων που το ίδιο θα εκδίδει. Τη διατύπωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και πρόεδρος του Euro50 (της ομάδας επιφανών προσωπικοτήτων στην Ευρώπη που συνεδρίασε στην Αθήνα), Εντμοντ Αλφαντερί.

Σύμφωνα πάντως με σημερινό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ», πιο καλές πιθανότητες συγκεντρώνει η υιοθέτηση φόρμουλας αγοράς ελληνικού κρατικού χρέους με δάνειο από το Ταμείο Σταθερότητας στο πλαίσιο ενός «συνολικού πακέτου» σταθεροποίησης της Ευρωζώνης, για το οποίο καλείται να λάβει αποφάσεις η Ε.Ε. τον ερχόμενο Μάρτιο.

Εμπνευστής του σχεδίου, το οποίο σύμφωνα με το περιοδικό συζητήθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών κατά την τελευταία συνεδρίασή τους και έτυχε καλής ανταπόκρισης, φέρεται ο επικεφαλής του Ταμείου Κλάους Ρέγκλινγκ. Τα πλεονεκτήματα της πρότασης του κ. Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι ότι «θα μειωθεί το βάρος στον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό και το σημαντικότερο δεν θα τρομοκρατηθούν οι επενδυτές, αφού κανείς δεν θα εξαναγκαστεί σε παραίτηση από τις απαιτήσεις του».

Βάσει του σχεδίου, το Ταμείο από τα μέσα που διαθέτει θα δώσει δάνειο στην Ελλάδα, με το οποίο θα επαναγοράσει ομόλογά της. Επειδή η αξία των ελληνικών τίτλων είναι αυτή τη στιγμή κάτω από την ονομαστική τους τιμή, η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει σε εκούσια παραίτηση των πιστωτών από απαιτήσεις τους. Το «Ντερ Σπίγκελ» επισημαίνει ότι ο κ. Ρέγκλινγκ είχε επεξεργαστεί με επιτυχία αντίστοιχο σχέδιο για τη διάσωση των υπερχρεωμένων Φιλιππίνων κατ' εντολήν του ΔΝΤ τη δεκαετία του ‘90.

Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν, ωστόσο, ότι ένα τέτοιο σενάριο προϋποθέτει μυστικότητα, ώστε να μην αυξηθούν οι τιμές των ομολόγων εν όψει επαναγοράς. Σε περίπτωση που η διαδικασία στεφθεί από επιτυχία, λένε, οι δανειστές της Ελλάδας θα έχουν μετάσχει σε αναδιάρθρωση του χρέους της χωρίς να το έχουν καταλάβει.

Συζητήσεις διεξάγονται, εν τω μεταξύ, και για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών. Στη διάρκεια του Euro50 η υπουργός Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη σε συνεργασία με τον πανεπιστημιακό Σπύρο Παγκράτη κατέθεσε σχετική πρόταση. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός μηχανισμού ασφάλισης εγγυήσεων Τίτλων Τραπεζών, που θα εκδίδουν εξασφαλισμένα ομόλογα με υψηλότερη αξιολόγηση από τα σημερινά που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους τα διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με στόχο την πιστοληπτική αναβάθμισή τους, αλλά και τον σταδιακό απογαλακτισμό τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Euro-50
Τα ευρωομόλογα

Τα «υπέρ» και τα «κατά» των ευρωομολόγων παρουσιάστηκαν κατά τη συνάντηση του Euro50 στην Αθήνα. Οι υπέρμαχοι τόνισαν ότι αποτελούν σημαντικό εργαλείο για την προαγωγή της χρηματοοικονομικής σταθερότητας και της χρηματοδότησης επενδύσεων στην Ευρώπη. Οι σκεπτικιστές, από την άλλη, ζήτησαν να προηγηθεί της έκδοσης η αντιμετώπιση της υπερσυσσώρευσης κρατικών ομολόγων των ευάλωτων χωρών της Ευρωζώνης στα χαρτοφυλάκια των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
«Δώστε τα 440 δισ. ευρώ»

Συναίνεση στη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του μηχανισμού διάσωσης του ευρώ ζητά από το Βερολίνο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Είναι επιβεβλημένο να διατεθούν πραγματικά τα 440 δισ. ευρώ που αποφασίσαμε τον περασμένο Μάιο», επισημαίνει σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ», δηλώνοντας ταυτόχρονα «βέβαιος» ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν θα απορρίψει αυτό τον κοινό ευρωπαϊκό στόχο.

Ο κ. Γιούνκερ σημειώνει ότι η Γερμανία δεν είναι η μόνη χώρα η οποία στο πλαίσιο αυτό θα επωμιστεί μεγαλύτερα βάρη. «Για να καταστήσουμε την ασπίδα αποτελεσματικότερη, πρέπει χώρες όπως Ολλανδία, Αυστρία, Φινλανδία, Λουξεμβούργο να καταβάλλουν το μερίδιό τους».

Αγορά χρέους
Αναφορικά με τη διεύρυνση της δράσης του μηχανισμού, θεωρεί πιθανή την αγορά χρέους υπερχρεωμένων κρατών. «Θα ήταν λάθος να ορίσουμε ζώνες ταμπού», λέει ο Γιούνκερ, απευθυνόμενος σε στελέχη του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού, που είχαν απορρίψει τις προηγούμενες ημέρες αλλαγές στον μηχανισμό διάσωσης του ευρώ.

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίζεται για το συγκυβερνών κόμμα των Φιλελευθέρων FDP. «Με τρομάζει ο τρόπος με τον οποίο ορισμένοι Γερμανοί φιλελεύθεροι διακυβεύουν την ευρωπαϊκή τους κληρονομιά», λέει: «Με θλίβει βαθύτατα ότι κάποιοι στο FDP αλληθωρίζουν προς λαϊκιστική γραμμή». Στην ερώτηση αν η Ανγκελα Μέρκελ είναι εξίσου καλή Ευρωπαία όσο ο Χέλμουτ Κολ, ο κ. Γιούνκερ απαντά: «Ο Χέλμουτ Κολ ήταν καλός και η Ανγκελα Μέρκελ δεν είναι κακή, αλλά εν προκειμένω «καλός» και «δεν είναι κακός» σημαίνουν το ίδιο».

Κατερίνα Κοσμά
ethnos.gr
Read more...