Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Δεν κατονομάζει πρόσωπα το πόρισμα του ΚΚΕ για την υπόθεση Siemens

Συμφωνεί σε προανακριτική

To KKE συμφωνεί στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής
To KKE συμφωνεί στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση της Siemens από προανακριτική επιτροπή ώστε «να γίνει δυνατή η απόδοση ευθυνών κατά το βαθμό που τους αντιστοιχεί όπως και σε όποιο πολιτικό πρόσωπο τυχόν ευθύνεται και η ευθύνη του θα προκύψει μέσα από την έρευνα και την αξιοποίηση του ανακριτικού υλικού», ζητεί στο πόρισμά του το ΚΚΕ.

Το πόρισμα δεν κατονομάζει τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα «οι πολιτικές ευθύνες των οποίων είναι αντικειμενικές», όπως αναφέρεται και καταλογίζονται σε όσους «κατά καιρούς χειρίστηκαν τη σύναψη των επίμαχων συμβάσεων, την εκτέλεση και την παραλαβή των έργων».

Η υπόθεση Siemens αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τη συνολική λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος. Οι απολογητές και υπηρέτες αυτού του συστήματος επιχειρούν να κρύψουν την ουσία του, να αποπροσανατολίσουν το λαό εμφανίζοντας σαν εξαίρεση το σκάνδαλο Siemens που δήθεν παραβίασε τη λειτουργία της αστικής δημοκρατίας.

Αποτελεί υποκρισία η έκπληξη που επιδεικνύουν για τα φαινόμενα διαφθοράς, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι είναι συνυφασμένα με την ίδια τη φύση του καπιταλιστικού συστήματος το οποίο προσπαθούν να αθωώσουν ρίχνοντας αποκλειστικά τις ευθύνες σε ανέντιμους πολιτικούς και επίορκους υπηρεσιακούς παράγοντες.

«Τώρα ασχολούμαστε με το να δημιουργήσουμε την εντύπωση ότι αν πάνε δέκα στη φυλακή το πολιτικό σύστημα έγινε αρνάκι, έγινε σύγχρονο και καλό. Και είκοσι να πάνε στη φυλακή με τη Siemens, τα ίδια και χειρότερα θα είμαστε», είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: