Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Δίκη «Πυρήνων»: «Κύριε διοικητά ελάτε γρήγορα έξω! Απόδραση!»



ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η δικαστική αίθουσα όταν νεαροί φίλοι των κατηγορουμένων, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με πολιτικά που παρευρίσκονται στο ακροατήριο.
Οι νεαροί επιτέθηκαν με σφοδρότητα σε δυο άτομα με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση ανδρών της ΥΜΕΤ .


Αφορμή της σώμα με σώμα μάχης μέσα στην αίθουσα, ήταν ο ισχυρισμός των νεαρών ότι η δίκη βιντεοσκοπούνταν με κινητό τηλέφωνο από αστυνομικό με πολιτικά. Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικούς απετράπη στο παρά πέντε η «απόδραση» των κατηγορουμένων όταν η ομάδα ανδρών μέτρων τάξης έριξε τη βαρύτητα της προσοχής της στα επεισόδια!


Οι κατηγορούμενοι που κρατούνταν εκείνη την ώρα σε διπλανή αίθουσα προκειμένου να έχουν επαφή με τους δικηγόρους τους, βρήκαν την ευκαιρία και λίγο έλλειψε να βγουν στον προαύλιο χώρο του δικαστηρίου!


Τότε ήταν που έντρομος ένας αστυνομικός μπήκε στην δικαστική αίθουσα και κάλεσε σε βοήθεια: «κύριε διοικητά ελάτε γρήγορα έξω, ελάτε γρήγορα έξω. Απόδραση!»


Ευτυχώς η απόδραση απετράπη, με τη μεσολάβηση των αστυνομικών δυνάμεων. Νωρίτερα, ο Γιώργος Καραγιαννίδης μιλώντας εκ μέρους όλων των κατηγορουμένων δήλωσε ενώπιον των δικαστών: «Δημιουργείτε κλίμα τρομοκρατίας με το φακέλωμα των στοιχείων των συντρόφων τους ενώ προειδοποίησε τους δημοσιογράφους ότι όπως εκθέτουν την προσωπική ζωή των ίδιων και των συντρόφων τους, θα είναι και οι ίδιοι εκτεθειμένοι».

Το δικαστήριο τελικά διέκοψε για αύριο Τρίτη, ενώ προχώρησε στο διορισμό νέων συνηγόρων υπεράσπισης κατηγορουμένων.

Χάος και νέες απειλές

Ανατροπές, νέες αποχωρήσεις και απειλές για απεργία πείνας! Νωρίτερα είχαν αποχωρήσει ομαδικά οι κατηγορούμενοι μετά την απόφαση του δικαστηρίου να κρατούνται τελικά οι ταυτότητες φίλων και συγγενών που θα παρευρίσκονται στο ακροατήριο.

Οι κατηγορούμενοι αποχώρησαν προς ένδειξη διαμαρτυρίας δηλώνοντας ότι θα απέχουν από το συσσίτιο και σε περίπτωση που το δικαστήριο ορίσει νέους δικηγόρους, τότε θα προβούν σε απεργία πείνας!

Η δίκη ξεκίνησε με παρατράγουδα καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης κατόπιν σχετικής εντολής των κατηγορουμένων δεν προσήλθαν στη δικαστική αίθουσα διαμαρτυρόμενοι και εκείνοι με τη σειρά τους για την κράτηση των ταυτοτήτων.

Η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στις φυλακές Κορυδαλλού, αναμενόταν σήμερα με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Το εδώλιο μοιράζονται εννέα κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της φωτιάς».

Το δικαστήριο είχε διακόψει την περασμένη εβδομάδα μέσα σε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων, τη στιγμή που είχε παρθεί η απόφαση- που αποτέλεσε το κόκκινο πανί- περί παρακράτησης των ταυτοτήτων όσων εισέρχονται στη δικαστική αίθουσα.

Εν αναμονή είναι επίσης και το ζήτημα της απομαγνητοφώνησης των πρακτικών της δίκης, καθώς ναι μεν η έδρα ήταν θετική ωστόσο δεν υποστηρίζεται λόγω ελλιπούς υλικοτεχνικής υποδομής.

Η έναρξη της πολύκροτης δίκης, στιγματίστηκε από τις έντονες ενστάσεις των κατηγορουμένων με αποκορύφωμα την αποχώρησή τους από την αίθουσα.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι: Οι έξι προσωρινά κρατούμενοι Χαρίλαος Χατζημιχελάκης, Γιώργος Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Μητρούσιας, Παναγιώτης Μασούρας, Παναγιώτης Αργυρού και Κωνσταντίνα Καρακατσάνη.
Οι τρεις ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Μανώλης Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης.

Και οι τέσσερις καταζητούμενοι Χρήστος Τσάκαλος, Νταμιάνο Μπολάνο και τα αδέλφια Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δεκατρείς βαρύνονται με τα αδικήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών.


Η δικογραφία αφορά και τις βομβιστικές ενέργειες της οργάνωσης, στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Παναγιώτη Χηνοφώτη, στο γραφείο της υπουργού -τότε βουλευτού- κ. Κατσέλη και στον εξωτερικό χώρο γραφείων του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.


Η δίκη των 13 είναι η πρώτη από μία σειρά δικών που θα ακολουθήσουν τόσο για τους "Πυρήνες" όσο και για τον Επαναστατικό Αγώνα και άλλες υποθέσεις τρομοκρατίας που βρίσκονται στην ανάκριση με κατηγορίες για "συμμετοχή σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση"।
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: