Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ψηφίζουμε το μνημόνιο, γιατί οι συνθήκες πλέον είναι δραματικές, λεει ο Α.Σαμαράς

Δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Η ψήφιση του μνημονίου είναι η μοναδική λύση λόγω των δραματικών συνθηκών που έχουν πλέον διαμορφωθεί για τη χώρα, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ξεκαθάρισε ότι με όποιον το καταψηφίσει «οι δρομοι μας χωρίζουν», απειλώντας με διαγραφή.

Ωστόσο, μέσω δριμείας επίθεσης στο ΠΑΣΟΚ και ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ μένει πιστή στις αρχές και στις απόψεις της έκανε νέα προσπάθεια συσπείρωσης του κόμματός του τονίζοντας ότι «δεν αλλάξαμε στάση ή άποψη για το μνημόνιο, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι αποτελεί λανθασμένη συνταγή. Και τώρα μάλιστα δικαιωθήκαμε».

Αυτό που άλλαξε και αναγκαζόμαστε να ψηφίσουμε είναι οι συνθήκες, πρόσθεσε.

Αν αποφύγουμε τώρα τα χειρότερα η χώρα μπορεί να τα καταφέρει τόνισε ακόμη και ζήτησε την άμεση διεξαγωγή εκλογών.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Παπαρήγα: «Όχι» σε μια σωσμένη Ελλάδα με χρεοκοπημένο λαό

Βουλή


Για ιδεολογική τρομοκρατία έκανε λόγο η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στα διλήμματα που τίθενται περί ψήφισης του νέου μνημονίου ή χρεοκοπίας.

«Προσπαθείτε να αλώσετε το μυαλό των ανθρώπων που υποφέρουν με μια πρωτοφανή ιδεολογική τρομοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής και προέβλεψε ότι «η βαθιά χρεοκοπία θα έρθει, με ευρώ ή με δραχμή».

Τόνισε ακόμη ότι το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται για «μια σωσμένη Ελλάδα με χρεοκοπημένο λαό» και πρόσθεσε ότι ο λαός πρέπει να ετοιμάσει την αντίδρασή του.

Υποστήριξε παράλληλα εκ νέου ότι «δεν έκανε το μνημόνιο την ύφεση। Το μνημόνιο ήρθε για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις της πάμφθηνης εργατικής δύναμης. Το μνημόνιο έφερε την φτώχεια του λαού...Η συνταγή ήταν ταξική, όχι λάθος».
protothema.gr

Read more...

Αντισυνταγματικές ρυθμίσεις στο Μνημόνιο εντοπίζει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής

Υπέβαλε την έκθεσή της στην Ολομέλεια

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα

Την αντισυνταγματικότητα των ρυθμίσεων του Μνημονίου που αναφέρονται στην μείωση των ελάχιστων μισθών, στη διαιτησία, αλλά και στην κατάργηση της ρήτρας μονιμότητας αναδεικνύει η Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής που κατατέθηκε την Κυριακή στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο, οι ελάχιστοι μισθοί που ορίζονται από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) θα μειωθούν κατά 22% σε σύγκριση με το επίπεδο που ίσχυε την 1η Ιανουαρίου 2012. Για τους νέους (ηλικίας κάτω των 25), οι μισθοί που ορίζονται από την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας θα μειωθούν κατά 32%, χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ αναστέλλονται οι διατάξεις του νόμου και των συλλογικών συμβάσεων που προβλέπουν αυτόματες αυξήσεις μισθών, περιλαμβανομένων εκείνων περί ωριμάνσεων.

Η Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής αναφέρεται στις διατάξεις του άρθρου 22 παρ. 2 και 3 του Συντάγματος, με τα οποία καθιερώνεται ο θεσμός της συλλογικής αυτονομίας, δηλαδή η νομική ικανότητα των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών να καθορίζουν τους όρους εργασίας και τα μεταξύ τους δικαιώματα και υποχρεώσεις, συνάπτοντας συμφωνίες (συλλογικές συμβάσεις εργασίας), οι οποίες έχουν χαρακτήρα κανόνα δικαίου, ως αναγκαία προέκταση της συνδικαλιστικής ελευθερίας, που καθιερώνεται στο άρθρο 23 παρ. 1 του Συντάγματος.

«Γίνεται γενικώς δεκτό ότι το άρθρο 22 παρ. 2 του Συντάγματος περιορίζει την παντοδυναμία του νομοθέτη καθόσον αφορά τη συλλογική αυτονομία και ότι η συλλογική διαπραγμάτευση οφείλει να αναγνωρισθεί ως ο κύριος ρυθμιστικός παράγων των εργασιακών σχέσεων», σημειώνει η έκθεση, ενώ προσθέτει πως «το εάν εν προκειμένω υφίστανται λόγοι δημοσίου συμφέροντος, και κυρίως εάν θα παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, αποτελεί ζήτημα το οποίο τελικά θα κριθεί από τα αρμόδια Δικαστήρια, εφόσον το ζήτημα τεθεί ενώπιόν τους κατόπιν σχετικής δικαστικής προσφυγής».

Για τις αλλαγές στην διαιτησία η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής τονίζει πως τίθεται το ερώτημα, στον βαθμό που η διαιτησία θα είναι πλέον προαιρετική, δηλαδή η προσφυγή θα γίνεται μόνο με συμφωνία όλων των ενδιαφερομένων μερών, εάν είναι συνταγματικός ο περιορισμός της εν λόγω προαιρετικής διαιτησίας, λαμβανομένης υπόψη της παραγράφου 2 του άρθρου 22 του Συντάγματος, συμφώνως προς την οποία, σε περίπτωση αποτυχίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η ρύθμιση των όρων εργασίας γίνεται με κανόνες που θέτει η διαιτησία.

Για την προτεινόμενη διάταξη με την οποία προβλέπεται ότι καταργείται η εν λόγω μονιμότητα στςι ΔΕΚΟ και ότι οι ανωτέρω συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου μετατρέπονται σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, δηλαδή, ότι θα είναι πλέον δυνατόν να λύονται, χωρίς να προκύπτει, δηλαδή να προτείνεται και να αποδεικνύεται, κάποια συγκεκριμένη αιτία. Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής σημειώνει πως πλέον το μόνο όριο που θα παραμένει για να προστατεύει τους εργαζομένους από την απόλυση θα είναι η αρχή της καταχρηστικής άσκησης δικαιώματος.

«Θα μπορούσε, συνεπώς, να προβληματισθεί κανείς κατά πόσον η κατάργηση του σπουδαίου λόγου ή της δικαιολογημένης αιτίας ως προϋπόθεσης για την καταγγελία της σύμβασης εργασίας συμβιβάζεται με την ανωτέρω συνταγματική διάταξη, λαμβανομένων υπόψη και των λοιπών διεθνών ρυθμίσεων», σημειώνεται στην Έκθεση των εμπειρογνωμόνων της Βουλής.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αποχώρησε από τη Βουλή ο ΛΑΟΣ, έμειναν και διαγράφονται Βορίδης και Γεωργιάδης









Αποχώρησε από τη Βουλή ο ΛΑΟΣ, έμειναν και διαγράφονται Βορίδης και Γεωργιάδης
Αποφασισμένοι να ψηφίσουν τα νέα μέτρα εμφανίζονται ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνης Γεωργιάδης, οι οποίοι έμειναν στην αίθουσα της Βουλής, μετά την αποχώρηση του ΛΑΟΣ από τη διαδικασία.


Πληροφορίες από συνεργάτες του Γ. Καρατζαφέρη, εμφανίζουν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ αποφασισμένο να διαγράψει τους βουλευτές που δεν θα τηρήσουν την κομματική γραμμή।
http://newpost.gr
Read more...

Καίγεται το Σύνταγμα - Καφετέριες, τράπεζες και καταστήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες, δεκάδες τραυματίες









Καίγεται το Σύνταγμα - Καφετέριες, τράπεζες και καταστήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες, δεκάδες τραυματίες
Την ώρα που πραγματοποιείται στη Βουλή η συζήτηση για τη νέα δανειακή σύμβαση, έξω από αυτήν η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου με κινητοποιήσεις και εκτεταμένα επεισόδια με αφορμή τα μέτρα που θα επιφέρει το νέο Μνημόνιο. Αψιμαχίες βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή.

Στις φλόγες έχει κυριολεκτικά τυλιχτεί η πλατεία Συντάγματος καθώς πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί σε κτίριο στην συμβολή της οδού Ιπποκράτους και Ακαδημίας, σε εμπορικά καταστήματα στην πλατεία Κοραή, σε κινηματογράφους καθώς και σε καφετέριες και σε τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα κουκουλοφόρων επιτείθεται στα οχήματα της πυροσβεστικής που επιχειρούν να σβήσουν τις φωτιές σε κτίρια. Τα επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών έχουν διασπαστεί σε όλες τις οδούς περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος.


Η Πυροσβεστική κάνει έκκληση στους πολίτες να ανοίγουν τους δρόμους ώστε να περνάνε τα πυροσβεστικά οχήματα. Ήδη οι τραυματίες από τα «μέτωπα» στο κέντρο ανέρχονται στους 50. Τουλάχιστον 19 τραυματισμένοι πολίτες νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» ενώ αρκετά μεγάλος αριθμός τραυματιών βρίσκονται στον Ευαγγελισμό. Τουλάχιστον, 60 είναι οι τραυματισμένοι αστυνομικοί, πολλοί από αυτούς έχουν τραυματιστεί στο πρόσωπο από μάρμαρα, ενώ τα ΕΚΑΒ δυσκολεύονται να φτάσουν στο κέντρο και να παραλάβουν τους τραυματίες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται συνολικά 13 πυρκαγιές σε κτίρια και καταστήματα σε Σταδίου, Πανεπιστημίου, Σίνα και Φειδίου. Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά στη Σταδίου 19- 25 όπου βρίσκεται το πρώην κατάστημα «Costa Boda» και οι κινηματογράφοι «Αττικόν» και «Απόλλων», ενώ κινδυνεύει το γειτονικό κτίριο του ΔΟΛ, στη Χρ. Λαδά. Η πυροσβεστική κατάφερε να φτάσει πριν από λίγη ώρα στο σημείο, καθώς λόγω των οδοφραγμάτων που υπάρχουν στους δρόμους ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η πρόσβαση στο σημείο.

Επίσης, καίγεται το εγκαταλελειμμένο κτήριο στη γωνιά Σταδίου και Αμερικής και το βιβλιοπωλείο "Ιανός" στη Σταδίου. Παρανάλωμα του πυρός έγινε μάλιστα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η καφετέρια Starbucks, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε ο κινηματογράφος "Άστυ" και η τράπεζα Eurobank στην πλατεία Κοραή. Ζημιές έχουν προκληθεί ακόμη σε πολλά καταστήματα στο κέντρο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για πλιάτσικο στην Πανεπιστημίου.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 15 συλλήψεις και 20 προσαγωγές.

Νωρίτερα, σε Σταδίου, Πανεπιστημίου και Φιλελλήνων σημειώθηκαν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών. Ένταση επικράτησε και στα στενά της Ερμού καθώς και σε Κριεζώτου, Ζαλοκώστα και Ακαδημίας.

Οι συγκρούσεις

Ομάδα κουκουλοφόρων, που συμμετέχει στη διαδήλωση, σύμφωνα με την αστυνομία στις 5:40 έκαναν αρχικά επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις με πυροσβεστήρες στη συνέχεια, πέντε λεπτά αργότερα, άλλοι ομάδα επιτέθηκε με βροχή από βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα. Έκαναν επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων στην γωνία Αμαλίας και Βασ. Σοφίας.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρήψη χημικών και χειροβομβίδες κρότους λάμψης.


Χιλιάδες κόσμου στο κέντρο της Αθήνας

Περίπου οκτώ χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Ομονοίας στο κάλεσμα το ΠΑΜΕ. Κύριο σύνθημα στο πανό στην πλατεία Ομονοίας «Να φύγει τώρα η κυβέρνηση του εγκλήματος μαζί με την τρόικα».

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια κατευθύνθηκε μέσω της οδού Σταδίου προς το Σύνταγμα, όμως λογω των εκεί επεισοδίων, οι διαδηλωτές επέστρεψαν στην Ομόνοια και αυτή την ώρα η συγκέντρωση ολοκληρώνεται.

Όλοι οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Συντάγματος είναι κλειστοί και κατάμεστοι, ενώ στην Βασιλίσσης Σοφίας έχουν παραταχθεί κλούβες των ΜΑΤ, χωρίς αυτή τη φορά να έχει τοποθετηθεί ο σιδερένιος φράχτης.

Σημειώνεται ότι τα Μέσα Μεταφοράς λειτουργούν κανονικά, ενώ κλειστός θα παραμείνει οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα, τον Ευαγγελισμό και το Πανεπιστήμιο.

Χιλιάδες είναι αυτή την ώρα οι διαδηλωτές που βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους।
http://newpost.gr
Read more...

Παραιτήθηκε και ο Σπύρος Κουβέλης...



Ένας ακόμη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Σπύρος Κουβέλης, παραιτήθηκε πριν από λίγο, δηλώνοντας...

όμως, πως δεν παραδίδει τη βουλευτική του έδρα, αλλά θα συνεχίσει ως ανεξάρτητος...



Read more...

Στις φλόγες καταστήματα και το «Αττικόν» στο κέντρο της Αθήνας

Ψηφοφορία σε μια πυρπολημένη πρωτεύουσα


Ολοσχερώς καίγεται το κτήριο του κινηματογράφου «Αττικόν» στην οδό Σταδίου
Ολοσχερώς καίγεται το κτήριο του κινηματογράφου «Αττικόν» στην οδό Σταδίου (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Αθήνας μετά το συλλαλητήριο κατά του μνημονίου και πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.

Λίγο μετά τις εννέα, αρκετά κτήρια -ανάμεσά τους ο ιστορικός κινηματογράφος «Αττικόν» και τα κεντρικά της Alpha- έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Στις δέκα το βράδυ, τα επεισόδια μαίνονται στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, καθώς η αστυνομία απωθεί και πάλι τους διαδηλωτές από την πλατεία.

  • Εκτός ελέγχου μαίνεται πυρκαγιά που έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο το κτήριο του καταστήματος Kosta Boda και του κινηματογράφου «Αττικόν» στη γωνία στη γωνία της Χρήστου Λαδά με τη Σταδίου.
  • Τουλάχιστον 24 πολίτες μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι ή με αναπνευστικά προβλήματα στα νοσοκομεία «Γενικό Κρατικό» και «Σωτηρία».
  • Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, υπάρχουν επίσης 40 τραυματίες αστυνομικοί, οι δύο σοβαρά.
  • Στις φλόγες και τα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank στη γωνία Πεσματζόγλου και Πανεπιστημίου.
  • Δύο καταστήματα -μια καφετέρια Starbucks και ένα υποκατάστημα της Eurobank- πυρπολήθηκαν στην οδό Κοραή.
  • Πυρκαγιά και στο εμπορικό κέντρο στη γωνία της Χαριλάου Τρικούπη με τη Φειδίου.
  • Πυρκαγιά στην Εθνική Τράπεζα στην οδό Αιόλου.
  • Στις φλόγες κτήριο στην Ευριπίδου.
  • Φωτιά και σε κτήριο στη γωνία Ιπποκράτους και Ακαδημίας.
  • Νέα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος μετά την επιστροφή των κουκουλοφόρων.
  • Πόλεμος με πέτρες και μολότοφ σε γύρω δρόμους -Μητροπόλεως, Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Ιπποκράτους, Βουκουρεστίου, Σίνα, Χαριλάου Τρικούπη.
  • Το κέντρο είναι σχεδόν απρόσιτο για τα πυροσβεστικά οχήματα και τα ασθενοφόρα λόγω των αυτοσχέδιων οδοφραγμάτων. Όχημα της πυροσβεστικής δέχτηκε επίθεση στην Ιπποκράτους.
Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια ξέσπασαν στην ουρά της μεγάλης πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν ομάδες νεαρών άρχισαν να σπάνε πινακίδες και κάμερες τραπεζικών καταστημάτων στην οδό Μητροπόλεως και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Κουκουλοφόροι έσπασαν τη βιτρίνα της τράπεζας FB Bank και πέταξαν μέσα πυρσό, χωρίς όμως να προκληθεί πυρκαγιά, και προκάλεσαν φθορές σε ταξιδιωτικό πρακτορείο.

Οι αστυνομικοί απώθησαν τους διαδηλωτές προς την πλατεία Αριστοτέλους, ωστόσο ο πετροπόλεμος συνεχίστηκε και η ατμόσφαιρα παραμένει τεταμένη.

Προβοκάτσια καταγγέλλει το ΚΚΕ

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, η Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκίνηση των επεισοδίων: «Το μεγαλύτερο μέρος των κουκουλοφόρων, ο βασικός πυρήνας, είναι δικοί σας μηχανισμοί. Καθαρά πράγματα» είπε, και εκτίμησε ότι ο αριθμός των διαδηλωτών έφτασε τους 50.000.

«Κυριολεκτικά βούλιαξε η Αθήνα, παρά τον κακό καιρό, παρά τις καταιγίδες και παρά το ότι έβρεχε τις περισσότερες ώρες. Και έρχεται ο κ. Βενιζέλος, ή δεν θυμάμαι ποιος δικαιολόγησε αυτή την φοβερή χρήση δακρυγόνων, κρότου-λάμψης, γιατί λέει υπήρχαν 50 κουκουλοφόροι. Και ακριβώς αυτό είναι το σχέδιό σας, να γίνει υγειονομική ζώνη το Σύνταγμα» είπε.

ΣΥΡΙΖΑ: «Να σταματήσει ο χημικός πόλεμος»

«Να σταματήσει τον χημικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον των διαδηλωτών», αξίωσε από την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο κ. Λαφαζάνης κατήγγειλε πως οι διαδηλωτές εναντίον του Μνημονίου, μεταξύ των οποίων και οι Μίκης Θεοδωράκης και Μανώλης Γλέζος, αντιμετωπίζουν προβλήματα από τα χημικά της Αστυνομίας - και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «προσπαθεί να κερδοσκοπήσει στην Ελλάδα και διεθνώς, με τις εικόνες από την πλατεία Συντάγματος».

*Στην Κέρκυρα, περίπου 500 διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Ά. Γκερέκου, και της ΝΔ, Ν. Δένδια, μετά το τέλος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στις έξι το απόγευμα στην κεντρική πλατείας της πόλης. Οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να τους σταματήσουν και αφού έσπασαν τις πόρτες των γραφείων κατάστρεψαν ό,τι βρήκαν μέσα στους χώρους.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Ψεύτη Κουτρουμανη...



Είδε κι έπαθε να ολοκληρώσει την ομιλία του, ο Κουτρουμανης, καθώς τον διέκοπταν συνέχεια με ... τους χαρακτηρισμούς "ψεύτη Κουτρουμανη, τι είναι αυτα που λες, ψεύτη, ψεύτη".
Ο ψεύτης κώλωσε και χρειάστηκε τη βοήθεια του προεδρεύοντος Βύρωνα Πολυδωρα για να συνεχίσει..



Read more...

Θύματα δακρυγόνων και οι Γλέζος-Θεοδωράκης ενώ εισέρχονταν στη Βουλή

Παρέμβαση Π.Λαφαζάνη εντός της Βουλής


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Θύματα της ευρείας χρήσης χημικών και δακρυγόνων από την αστυνομία που σημειώνεται την τελευταία ώρα στην πλατεία Συντάγματος και μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, έπεσαν και οι κ.κ Μίκης Θεοδωράκης και Μανώλης Γλέζος, που την ώρα εκείνη προσπαθούσαν να εισέλθουν στην βουλή.

Ο κ. Θεοδωράκης αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία, ενώ στον Μ.Γλέζο που αντιμετώπισε επίσης αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δίνονται οι πρώτες βοήθειες στο ιατρείο της Βουλής. Ευτυχώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πλέον αισθάνεται καλύτερα και είναι καλά στην υγεία του.

Φθάνοντας έξω από τη Βουλή με φανερά τα συμπτώματα της δύσπνοιας, εξαιτίας της ρίψης χημικών, φορώντας μάσκα και μιλώντας με δυσκολία ο Μανώλης Γλέζος δήλωσε ότι τα μέτρα αυτά τα οποία είναι εναντίον του ελληνικού λαού καταλύουν επιπλέον κάθε έννοια συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας.

Ο κ. Γλέζος έθεσε το ερώτημα γιατί δεν προκηρύχθηκαν εκλογές προκειμένου ό,τι αποφασιστεί να έχει την έγκριση του ελληνικού λαού ενώ κατέληξε λέγοντας «δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει εξέγερση του ελληνικού λαού και ο ελληνικός λαός είναι εξεγερμένος».

«Τα μέτρα αφανισμού του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να περάσουν» πρόσθεσε.

Μ.Θεοδωράκης: «Μπαίνω στη Βουλή να τους πω να σταματήσουν το έγκλημα»

Σε νέες δηλώσεις του έξω από τη Βουλή ο Μίκης Θεοδωράκης, που ευτυχώς φαινόταν καλύτερα στην υγεία του, τόνισε ότι θα μπει μέσα στη Βουλή «να κοιτάξει στα μάτια» τους Έλληνες βουλευτές και να ζητήσει να σταματήσει αυτό το έγκλημα εναντίον του ελληνικού λαού που πάει να γίνει.

«Πάω στη Βουλή για τους κοιτάξω στα μάτια, γιατί μερικοί ετοιμάζονται να ψηφίσουν το θάνατο της Ελλάδας», δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης προσερχόμενος στη Βουλή.

«...Στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας... παλέψαμε, αγωνιστήκαμε και νικήσουμε και θα νικήσουμε και αυτή τη φορά... από δω και πέρα αρχίζει η προδοσία», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Για την εκτεταμένη χρήση χημικών που έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας σε πλήθος διαδηλωτών, έκανε στη Βουλή ο Π.Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ διακόπτοντας τη συζήτηση, κάνοντας έκκληση στην κυβέρνηση «να μαζέψει τα ΜΑΤ».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης αξίωσε από την κυβέρνηση «να σταματήσει τον χημικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον των διαδηλωτών».

Την ίδια στιγμή διαδηλωτές που βρίσκονται στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους περιγράφουν μέσω μηνυμάτων στο twitter κατάσταση πανικού, με ανθρώπους που δεν μπορούν να αναπνεύσουν και με άλλους να λιποθυμούν.

Ωστόσο, όπως τονίζουν, παρά την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ο κόσμος δεν αποχωρεί.

Ο κ. Λαφαζάνης κατήγγειλε πως οι διαδηλωτές εναντίον του Μνημονίου, μεταξύ των οποίων και οι Μίκης Θεοδωράκης και Μανώλης Γλέζος, αντιμετωπίζουν προβλήματα από τα χημικά της Αστυνομίας - και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «προσπαθεί να κερδοσκοπήσει στην Ελλάδα και διεθνώς, με τις εικόνες από την πλατεία Συντάγματος».

Απάντηση έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου επισημαίνοντας ότι «η κερδοσκοπία δεν γίνεται απ' την κυβέρνηση. Δυστυχώς, ακόμα και στην οριακή αυτή στιγμή, διάφοροι εκτός αιθούσης θεωρούν πως πρέπει να συνεχίσουν τις συνήθειες του παρελθόντος και φοβούμαι και πως εντός αιθούσης δεν είναι πολλές συμπεριφορές οι πλέον πρέπουσες, συν τοις άλλοις και με την μονομερή κατανομή ευθυνών».

«Θα παρακαλούσα, λίγο περισσότερη ψυχραιμία. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεται εδώ μετάγγιση όσων γίνονται έξω στην αίθουσα» συμπλήρωσε.

«Κανείς δεν είναι ευτυχής που γίνονται επεισόδια. Υπάρχει όμως και μια πραγματικότητα: υπάρχουν και κουκουλοφόροι που πετάνε μολότωφ και δεν ταιριάζει σε μια ειρηνική διαδήλωση σαν αυτή» παρενέβη ο Χρήστος Πρωτόπαπας εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.

«Αν από κάποιον κινδυνεύουν οι άνθρωποι που είπε, κινδυνεύουν απ' αυτούς. Αυτοί δημιουργούν το πρόβλημα και τις αντιδράσεις - και θα πρέπει να το καταδικάσουμε όλοι αυτό».

«Οι κουκουλοφόροι και οι κάθε λογής προβοκατόρικοι μηχανισμοί, παίζουν πινγκ πονγκ με τις δυνάμεις καταστολής με στόχο να κτυπήσουν την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος» ανέφερε αργότερα ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ.Μαρίνος.


Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Απέχουν από την ψηφοφορία 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - Ανάμεσά τους ο Καστανίδης









Απέχουν από την ψηφοφορία 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - Ανάμεσά τους ο Καστανίδης
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, Λάμπρος Μίχος, Κυριακή Τεκτονίδου, Μαρία Κυριακοπούλου, Ηλίας Θεοδωρίδης και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος με έγγραφή δήλωσή τους αναφέρουν ότι δεν θα πάρουν μέρος στην σημερινή ψηφοφορία στην Βουλή.

Oι βουλευτές, οι οποίοι βρίσκονται ενώπιον σοβαρού ενδεχομένου διαγραφής, ανέφεραν ότι η ψηφοφορία «επιβλήθηκε ως μόνη επιλογή στο πολιτικό σύστημα και αγνοεί τον ελληνικό λαό».

Σημειώνεται ότι ο κ। Καστανίδης είχε διαδοχικές συναντήσεις και συνομιλίες από το πρωί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και οι κυρίες Κατσέλη και Ξενογιαννακοπούλου.
http://newpost.gr
Read more...

Βροχή δακρυγόνων γύρω από το Σύνταγμα στη διαμαρτυρία κατά του μνημονίου

Εκτεταμένα επεισόδια


Στιγμιότυπο από τα επεισόδια μπροστά από τη Βουλή
Στιγμιότυπο από τα επεισόδια μπροστά από τη Βουλή (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Ένταση παρατηρείται αυτήν την ώρα στο Σύνταγμα. Διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ και αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται συγκεντρωμένες μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη και οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Αυτή την ώρα οι αστυνομικοί προσπαθούν να κρατήσουν τα επεισόδια μακριά από τη Βουλή, κάνοντας χρήση χημικών στην Πανεπιστημίου και στη Σταδίου, στο ύψος της Αμερικής. Ένταση παρατηρείται και στο Κολωνάκι, στην Ασκληπιού και στη Σκουφά.
Επεισόδια με πετροπόλεμο και χρήση χημικών και στο κάτω μέρος της Πλατείας Συντάγματος, στην αρχή της Ερμού. Επεισόδια στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, ένταση και στη Σίνα κοντά στην (υπό κατάληψη) Νομική.

Αρχικά, όλο το πάνω μέρος της Πλατείας Συντάγματος θύμιζε το απόγευμα πεδίο μάχης» με την ένταση να επικεντρώνεται μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τα λουλουδάδικα και το ξενοδοχείο «Μ.Βρετάνια».

Λόγω των χημικών ο κόσμος άρχισε να υποχωρεί προς την Ακαδημίας και τη Βουκουρεστίου, αλλά χρήση χημικών έγιναν και στην πανεπιστημίου και στην πλατεία Κολοκοτρώνη, στην παλαιά Βουλή. Από τα χημικά πολλοί άνθρωποι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα. Μεταξύ αυτών οι Μίκης Θεοδωράκης και Μανώλης Γλέζος.

Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά ένας αστυνομικός και ένας φωτορεπόρτερ από βόμβα μολότοφ. Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» έχει μεταφερθεί ένα άτομο με καρδιολογικά προβλήματα και τρεις στο Γεννηματά, εκ των οποίων τα δύο έχουν ορθοπεδικά προβλήματα και το ένα φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

«Να σταματήσει τον χημικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον των διαδηλωτών», αξίωσε από την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο κ. Λαφαζάνης κατήγγειλε πως οι διαδηλωτές εναντίον του Μνημονίου, μεταξύ των οποίων και οι Μίκης Θεοδωράκης και Μανώλης Γλέζος, αντιμετωπίζουν προβλήματα από τα χημικά της Αστυνομίας - και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «προσπαθεί να κερδοσκοπήσει στην Ελλάδα και διεθνώς, με τις εικόνες από την πλατεία Συντάγματος».

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί από το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος στην οποία πραγματοποιείται η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, καθώς επίσης και στην πλατεία Ομονοίας στην οποία πραγματοποιείται ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Ο κόσμος που διαμαρτύρεται για το νέο μνημόνιο και κατέκλυσε το κέντρο της πόλης έφθασε απ΄ όλες σχεδόν τις συνοικίες της Αττικής καθώς επίσης και από την επαρχία.

Στην πλατεία Συντάγματος επανεμφανίσθηκαν και τα γνωστά από τις κινητοποιήσεις του 2011 πανώ των Αγανακτισμένων, ενώ πολλοί διαδηλωτές έφθασαν στο Κέντρο κρατώντας ελληνικές σημαίες. Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν τόσο στην πλατεία Συντάγματος όσο και στην Ομόνοια έχουν αποκλειστεί, τεράστια είναι, από την άλλη πλευρά, και η κινητοποίηση της Αστυνομίας, καθώς έχουν παραταχθεί στο κέντρο της Αθήνας πάνω από 5.000 αστυνομικοί. Ιδιαίτερη νότα στη συγκέντρωση δίνουν και οι μοτοσικλετιστές που έφθασαν στο Κέντρο της πόλης κατά ομάδες.

Κλειστός θα παραμείνει καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας ο σταθμός του μετρό Σύνταγμα, μετά από αίτημα της αστυνομίας. Κλειστοί από τις 2 και καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης οι σταθμοί του μετρό Πανεπιστήμιο και Ευαγγελισμός. Το απόγευμα έκλεισε και ο σταθμός «Ακρόπολη».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Προβληματισμός στην ηγεσία της ΝΔ από τις αντιδράσεις

Και αρκετοί ακόμα δεν έχουν εκδηλωθεί...




Αιφνιδιασμένη η ηγεσία της ΝΔ παρακολουθεί τις αντιδράσεις των βουλευτών στην απόφαση να ψηφίσει το σκληρό πακέτο μέτρων της Τρόικας.

Σήμερα το πρωί παραιτήθηκε ο βουλευτής Τρικάλων κ. Νίκος Λέγκας με επιστολή του στο γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι “δεν αισθάνομαι ότι έχω την εξουσιοδότηση από τον τρικαλινό λαό να ψηφίσω το δεύτερο Μνημόνιο”. Δείτε περισσότερα εδώ

Η μεγάλη έκπληξη για τον πρόεδρο του κόμματος ήταν χθες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όπου περίπου 30 βουλευτές άσκησαν κριτική στην απόφασή του ενώ αρκετοί από αυτούς δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν. Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Κώστα Μαρκόπουλου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος και ενός από τους πλέον φανατικούς υποστηρικτές του κ. Σαμαρά στην μάχη της ηγεσίας ο οποίος ανέφερε: “Μας ζητάτε να ψηφίσουμε ένα σχέδιο που είχε συντάξει ο υπουργός του 8%”εννοώντας τον κ. Βαγγέλη Βενιζέλο.

Ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης επίσης έλεγε στους δημοσιογράφους ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ αφήνοντας ανοικτό αν θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία. Αλλά και ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ κ. Χρήστος Ζώης άσκησε κριτική και δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα.

Επίσης ο τομεάρχης Άμυνας κ. Μαργατίτης Τζίμας καθώς και οι βουλευτές Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα, Παναγιώτης Μελάς, Σπύρος Γαληνός, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βαγιωνάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Δημήτρης Δερμετζόπουλος, Γιώργος Βλάχος και Μιχάλης Παπαδόπουλος. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιός θα είναι ο τελικός αριθμός των βουλευτών που δεν θα ψηφίσουν.

Από τη μία θεωρείται βέβαιο ότι κάποιοι θα αλλάξουν στάση προκειμένου να μην βρεθούν εκτός κόμματος. Από την άλλη υπάρχουν και βουλευτές οι οποίοι δεν έχουν εκδηλωθεί -όπως δεν είχε εκδηλωθεί χθες και ο κ. Λέγκας- και θα καταψηφίσουν.

Σε κάθε περίπτωση είναι πλήγμα για την συνοχή του κόμματος και προσωπικά για τον κ. Σαμαράς ο οποίος χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα προσπάθησε να εμφανίσει ότι η ΝΔ είναι η μόνη δύναμη σταθερότητας σε ένα πολιτικό σκηνικό που καταρρέει.

Τελικά αποδείχθηκε ότι με την στροφή του υπέρ του Μνημονίου έγινε μέρος του προβλήματος και του πολιτικού σκηνικού που καταρρέει.

Στους διαδρόμους της Βουλής χθες υπήρξαν κριτικές και αιτιάσεις για τους συνεργάτες του προέδρου και κυρίως για γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον κ. Κώστα Τασούλα ο οποίος δεν ενημέρωσε τον κ. Σαμαράς για την κατάσταση που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα και τις ανησυχίες των βουλευτών. Ήταν η δεύτερη φορά μέσα στον τελευταίο μήνα. Στο πολυνομοσχέδιο του Βενιζέλου ο κ. Σαμαράς περίμενε τρεις με τέσσερις διαρροές και υπήρξαν τελικά 28.

Προβληματισμό αναπτύσσουν ορισμένοι για τον ρόλο του κ. Κώστα Καραμανλή αφού αρκετοί από τους βουλευτές που θα καταψηφίσουν θεωρούνται “καραμανλικοί” και είναι βέβαιο ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει καλύτερη εικόνα της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ωστόσο οι υπόνοιες για τους καραμανλικούς ακυρώνονται από το γεγονός ότι ενστάσεις εξέφρασαν εκτός από τον κ. Μαρκόπουλο και άλλοι ακραιφνείς σαμαρικοί μεταξύ των οποίων και ο κ. Κώστας Τζαβάρας ο οποίος επίσης έχει αφήσει ανοικτό το τί θα κάνει.

Ακόμη μεγαλύτερη είναι η αναταραχή που επικρατεί στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ και στην οργανωμένη συνδικαλιστική πτέρυγα που έχουν ισχυρότατα ερείσματα στην λαϊκή δεξιά του κόμματος.

Ο κ। Σαμαράς κάνοντας την στροφή υπέρ του δεύτερου Μνημονίου και ακολουθώντας σκληρή κομματική γραμμή -εκβιάζοντας τους βουλευτές του με διαγραφή- διακινδυνεύει την σχέση του με την λαϊκή δεξιά που τον έχει στηρίξει και τον έχει κρατήσει όρθιο τα δύο τελευταία χρόνια. Φυσικά υπάρχει και η εκτίμηση που αναπτύσσουν ορισμένοι βουλευτές ότι “αυτή η μερίδα των ψηφοφόρων είναι που πηγαίνει πάντα με την εξουσία”.
protothema.gr

Read more...

Βενιζέλος: «Δεν υπάρχει κίνδυνος για την Ακρόπολη...»

Ή τη Δήλο ή τον ορυκτό πλούτο...


Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας που έθεσαν οι ΚΟ του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τη σχετική έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής.

Επιχειρηματολογώντας, ο υπουργός Οικονομικών και συνταγματολόγος Ευάγγελος Βενιζέλος εξήγησε ότι «η ερμηνεία του Συντάγματος είναι νομικό ζήτημα, αλλά πρωτίστως ζήτημα ερμηνείας της ιστορίας».

Επιπροσθέτως, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο βρετανικό δίκαιο που θα διέπει τη νέα δανειακή σύμβαση και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να κατασχεθεί δημόσια περιουσία. Συγκεκριμένα είπε: «Μην τολμήσει κανείς να πει για την Ακρόπολη ή την Δήλο ή τον ορυκτό πλούτο στο Αιγαίο, το Ιόνιο και όπου αλλού».

Τέλος, ο κ। Βενιζέλος ανέφερε: «Κρίνεται η μοίρα του τόπου για την επόμενη δεκαετία ας μην χάσουμε την ευκαιρία» και απευθυνόμενος στην αριστερά πτέρυγα πρόσθεσε ότι «μας ρωτούν οι εταίροι αν θέλουμε αυτά που μας δίνουν. Αν δεν τα θέλουμε έχουμε το κυριαρχικό δικαίωμα να κάνουμε μια άλλη επιλογή . Γι αυτό και σας ζητώ να πείτε έντιμα την άλλη επιλογή. Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αλλά μπορείς να επιλέξεις το απόλυτο αδιέξοδο. Τι είναι αυτό που μπορεί να οδηγήσει τον λαό στο αδιέξοδο; Η κούραση η ταλαιπωρία και κυρίως ο λαϊκισμός και η συσκότιση».
protothema.gr

Read more...

Γερμανοί "αστυνομικοί"


Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας προσγειώθηκαν Γερμανοί "αστυνομικοί" προφανώς για να συνδράμουν τις δυνάμεις της Ευροχωροφυλακής (οι οποίες έχουν ήδη φθάσει από την Καλαμάτα τη νύχτα του Σαββάτου 4/2 προς Κυριακή 5/2), και τις δυνάμεις των ΜΑΤ που ενισχύονται σε τέτοιες περιπτώσεις...

με τους γνωστούς πλέον Πολωνούς και Τσέχους μισθοφόρους της FRONTEX. Η πληροφορία για την άφιξη των Γερμανών διέρρευσε από άτομα που έχουν άμεση πρόσβαση στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και μιλά για 5 αεροπλάνα c-130 που μεταφέρουν τους Ναζί κομάντο της Βέρμαχτ από μονάδες του Κοσσυφοπεδίου. ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ...
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
http://troktiko-blog

Read more...

Μυστικές συσκέψεις Καστανίδη με βουλευτές

Διεργασίες πριν την ψηφοφορία



Με την ελπίδα ή και τη βεβαιότητα, που είναι άγνωστο από πού πηγάζει, ότι δεν θα τους διαγράψει τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου, ούτε θα τους αποκλείσει από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ εάν καταψηφίσουν το νέο μνημόνιο, κινούνται και οργανώνονται κάποιοι βουλευτές του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις αντιμνημονιακών βουλευτών στο γραφείο του πρώην υπουργού Χάρη Καστανίδη, όπου επικρατεί η συγκεκριμένη άποψη, χωρίς κανείς από την ηγεσία να ξεκαθαρίζει την κατάσταση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το γραφείο του κ. Καστανίδη έχουν περάσει κατά μόνας ή και ομαδικά βουλευτές όπως η Λούκα Κατσέλη, ο Λάμπρος Μίχος, ο Ηλίας Θεοδωρίδης, ο Γιώργος Παραστατίδης, η Μαρία Μίχου, ο Γιάννης Αμοιρίδης και άλλοι.
protothema.gr

Read more...

Παίρνει πίσω το «όχι» ο Πρωτόπαπας...



Απέσυρε το «όχι» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, καθώς σε δήλωσή του επισημαίνει ότι, «μπροστά στο μοναδικό ερώτημα της ... σημερινής ψηφοφορίας, δηλαδή "ευρώ ή δραχμή και χρεοκοπία", θα ψηφίσω "ναι" στη σύμβαση, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη μου…».
πηγη protothema.gr



Read more...

Ξεπεράσατε τα όρια κ. Βενιζέλο ...



Με την έκφραση δεν «πάει άλλο», «μας προκαλείτε», «είμαστε ευγενείς αλλά όχι ηλίθιοι» η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα παρενέβη για να επικρίνει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι... δεν πήρε το λόγο για να μιλήσει για τη διαδικασία του κατεπείγοντος: «Δεν ακούμε τίποτε άλλο από το πρωί παρά για καταστροφή μέχρι και εμφύλιο.. Η κρατική τηλεόραση θυμήθηκε τα Δεκεμβριανά».

«Ξεπεράσατε τα όρια και έχουμε και εμείς κάποια όρια» είπε η κα Παπαρήγα προς τον κ. Βενιζέλο.

«Διάλυση της Βουλής τώρα και εκλογές» ζήτησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για το παρεμπίπτον ζήτημα του κατεπείγοντος που ετέθη στην Ολομέλεια διερωτώμενος προς τον κ. Βενιζέλο «νόμιμον είναι, αλλά είναι και ηθικόν;» το να μην μπορούν να τοποθετηθούν οι βουλευτές για ένα τόσο σπουδαίο θέμα.
AΠΕ ΜΠΕ



Read more...

Ορκίστηκαν οι τέσσερις νέοι βουλευτές εν μέσω του φορτισμένου κλίματος στη Βουλή

Πληρώθηκαν οι έδρες των παραιτηθέντων

Οι Χρήστος Γκόγκας, Άννα Βαγενά και Μαρία Καλυδιανού (ο Θ.Σκρέκας ορκίστηκε ξεχωριστικά λίγο αργότερα)
Οι Χρήστος Γκόγκας, Άννα Βαγενά και Μαρία Καλυδιανού (ο Θ.Σκρέκας ορκίστηκε ξεχωριστικά λίγο αργότερα) (Φωτογραφία: Phasma )


Αθήνα
Με τις ορκωμοσίες των Χρήστου Γκόγκα, Άννας Βαγενά, Μαρίας Καλυδιανού (ΠΑΣΟΚ) και Θεόδωρου Σκρέκα (ΝΔ), που ορκίστηκε ξεχωριστά, στη Βουλή ξεκίνησε η κυρίως συζήτηση στην Ολομέλεια του νέου μνημονίου. Οι τέσσερις βουλευτές καταλαμβάνουν τις έδρες των παραιτηθέντων βουλευτών Νίκου Νίκου Λέγκα (ΝΔ), Πέμυς Ζούνη (ΠΑΣΟΚ), Δημήτρη Βαρβαρίγου (ΠΑΣΟΚ) και Παύλου Στασινού (ΠΑΣΟΚ).

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Να τι θα γίνει εάν χρεοκοπήσουμε!...



Η μυστική έκθεση του Μαξίμου...
Δραματικές ώρες και χρόνια θα περάσει η Ελλάδα στην περίπτωση της χρεοκοπίας. Στην κυβέρνηση, στα κόμματα, σε τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις γίνονται ήδη ασκήσεις προσομοίωσης.

Οι ... πολιτικοί αρχηγοί στην τελευταία συνάντηση που είχαν, παρήγγειλαν επίσημη έκθεση, ενώ αυτό ζήτησαν και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στη μεταμεσονύχτια συνεδρίαση της περασμένης Κυριακής. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι η Ελλάδα θα εκδιωχθεί από το ευρώ, θα επιστρέψει στη δραχμή και το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων θα πέσει κατά τουλάχιστον 50%.

Η εφημερίδα παρουσιάζει εργασία κυβερνητικού παράγοντα που αποτελεί εκδοχή μιας πολύ σκληρής πραγματικότητας.

-Πρώτες 72 ώρες: οι πολίτες πολιορκούν τις τράπεζες. Η Ε.Ε. στέλνει το χρονοδιάγραμμα για έξοδο από το ευρώ

-Δύο εβδομάδες μετά: ελλείψεις σε πετρέλαιο

-1 μήνας μετά: αναστολή πληρωμών σε δημοσίους υπαλλήλους. Κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία.

- 3 μήνες μετά: συνεχή μπλακ άουτ της ΔΕΗ

-6 μήνες μετά: εκτοξεύεται η εγκληματικότητα, έρχεται ανθρωπιστική βοήθεια από το εξωτερικό

-1 χρόνος μετά: η ανεργία στο 35%, καταρρέει η άμυνα της χώρας

- 5 χρόνια μετά: κατασχέσεις κατοικιών δανειοληπτών, επιστροφή του πληθυσμού στην επαρχία, κίνδυνος για τη Δημοκρατία.

newsbeast.gr



Read more...

Φώτης, ο αρχηγός των ατακτων...



..και των Γκαλοπατζηδων...
Αν δεν σεβόμασταν την ηλικία του και την ιστορία του θα πρεπε να βάζαμε τίτλο "ο κύριος Τίποτα". Δεν είπε τίποτα, δεν είχε επιχειρήματα, ούτε καν στο "όχι", στο μνημόνιο.
Το επιχείρημα της Βάσως Παπανδρέου - για το πόσο καταστρεπτικό θα αποβεί το νέο μνημόνιο- του πέταξε ο Αναγνωστάκης και το άρπαξε ως σωσίβιο .
"Ναι, ακριβώς".
Ο Φώτης Κουβελης με ... τη παρουσία του το πρωί στο ΜΕGΑ απέδειξε πως η ΔΗΜΑΡ δεν είναι τίποτα άλλο από μια φούσκα των δημοσκόπων..



Read more...

Εκκληση από Τσαρλς Νταλάρα για ψήφιση των νέων μέτρων...



Έκκληση προς τους Έλληνες βουλευτές να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για τη νέα δανειακή σύμβαση απευθύνει ο διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, σε συνέντευξή του στην... «Καθημερινή της Κυριακής».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νταλάρα υπογραμμίζει τα οφέλη που προκύπτουν από την απομείωση του χρέους, εξηγώντας ότι «θα αφαιρέσει ένα σημαντικό βάρος από την πλάτη του ελληνικού λαού» που αντιστοιχεί, όπως λέει, «σε πάνω από το μισό εισόδημα κάθε Έλληνα πολίτη στη διάρκεια ενός εξαμήνου».

Η Ελλάδα έχει επιτύχει πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή, λέει ο κ. Νταλάρα και επικρίνει όσους δίνουν υπερβολικά αρνητική εικόνα για τη χώρα.

Εμφανίζεται εξάλλου αισιόδοξος ότι το «κούρεμα» του χρέους, το οποίο θα φτάσει κοντά στο 70%, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις, θα ανοίξει το δρόμο για εισροή σημαντικών κεφαλαίων, σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την οικοδόμηση μιας νέας ανταγωνιστικής Ελλάδας.

Εάν γίνουν όλα αυτά, εκτιμά ότι στις αρχές του 2013 τη σημερινή ύφεση και επώδυνη λιτότητα θα αντικαταστήσουν η ανάπτυξη και μια νέα προοπτική για την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Νταλάρα μιλά πάντως για ένα σφικτό χρονοδιάγραμμα, που δεν επιτρέπει πλέον την ελάχιστη καθυστέρηση, και τάσσεται εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της συμμετοχής στο «κούρεμα» της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών χωρών.
naftemporiki.gr



Read more...

Θυροκόλλησαν προειδοποίηση στα γραφεία των βουλευτών- Ανεπιθύμητος όποιος ψηφίσει...



Κείμενο με το οποίο χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητο στο νομό Ηλείας, όποιον βουλευτή ψηφίσει τα νέα μέτρα στη σημερινή πληροφορία, θυροκόλλησαν τα γραφεία των βουλευτών τα μέλη του κινήματος "Ενάντια στο Μνημόνιο". Το κείμενο αναφέρει τα παρακάτω:...

"Κύριοι βουλευτές της Ηλείας,

ως αντιπρόσωποι του ηλειακού λαού οφείλετε να τον εκπροσωπείται επάξια και ως εκ τούτου να πράττετε σύμφωνα με το θέλημά του, για το καλό του και το καλό της πατρίδας.

Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση σας ζητά να ψηφίσετε τη νέα δανειακή σύμβαση, η οποία καταλύει για πολλά χρόνια την ανεξαρτησία της χώρας μας και την καταδικάζει σε περαιτέρω οικονομική ύφεση. Καταδικάζετε τον ελληνικό λαό στη σίγουρη φτώχεια, με το πρόσχημα ότι έτσι σώζετε την Ελλάδα. Μας ζητάτε να αποδεχθούμε έναν επιβεβαιωμένο όλεθρο, για να αποφύγουμε έναν άλλο που ανάγεται στη σφαίρα της υπόθεσης.

Με δεδομένη και την εκπεφρασμένη αντίθεση του ελληνικού λαού «στα μνημόνιά σας», η θετική συμμετοχή σας σε τέτοιου είδους πολιτικά εγκλήματα σας καθιστά υπόλογους για εσχάτη προδοσία.

Έχουν καταλυθεί οι βασικές αρχές του Συντάγματος περί Λαϊκής Κυριαρχίας, περί Κοινωνικού Κράτους και Κράτους Δικαίου. Γίνεται πλέον επιτακτική η ανάγκη εφαρμογής του άρθρου 120 του Συντάγματος που αναγράφει ότι: «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Θα αντισταθούμε λοιπόν με κάθε μέσο, απέναντι σε όποιον συμπράττει στην εθνική προδοσία:

· Θεωρούμε ανεπιθύμητο όποιον βουλευτή ψηφίσει την επάρατη δανειακή σύμβαση. Θα φροντίσουμε να βρισκόμαστε μπροστά του σε κάθε εμφάνισή του στο νομό μας, για να του υπενθυμίζουμε το έγκλημά του. Γι’ αυτό το λόγο καλούμε όλους τους συλλόγους, τα σωματεία, αλλά και τους καταστηματάρχες του νομού να μην τους προσκαλούν, αλλά ούτε και να τους ανέχονται στις εκδηλώσεις τους. Δεν μπορεί σ’ αυτή την κρίσιμη φάση να συνυπάρχουν ειρηνικά οι θύτες με τα θύματα.

· Θα προβαίνουμε σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κάθε φορά που κάποιος συμπολίτης μας ή ομάδες συμπολιτών μας βάλλονται από την εφαρμογή αυτών των αντιλαϊκών μέτρων. Θα μας βρείτε, εάν χρειαστεί και έξω από το σπίτι σας, γιατί πρέπει να νιώσετε και σεις κάποια στιγμή την οδύνη, που προκαλείτε με τις ενέργειές σας στους πολίτες αυτής της χώρας.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ilialive.gr



Read more...

Άρθρο - παρέμβαση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ...




Κοινό άρθρο με τιτλο "Να ορίσουμε ξανά το κοινωνικό συμφέρον - Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται ριζική αλλαγή"συνυπογράφουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Καρανίκας, Κεδίκογλου, Μόσιαλος, Ντόλιος, Οικονόμου, Παρασύρης, Ραγκούσης, οι οποιοι ζητούν να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση και να «δομηθεί μια...
ξεκάθαρη πολιτική» για την έξοδο από την κρίση, με ταυτόχρονες βαθιές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.

Το άρθρο-παρέμβαση των βουλευτών:

«Είναι πανθομολογούμενο πως το πολιτικό σύστημα που προέκυψε μετά την πτώση της δικτατορίας έχει εξαντλήσει τη δυναμική και το ρόλο του. Είναι όμως επίσης αλήθεια πως όλα αυτά τα χρόνια στη χώρα έγιναν βαθιές αλλαγές. Την ίδια στιγμή όμως όλες οι θετικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν κινδυνεύουν να καταρρεύσουν, γιατί όλα αυτά τα κτίσαμε πάνω στην άμμο ενός κρατικοδίαιτου και παρασιτικού οικονομικού μοντέλου και ενός πολιτικού συστήματος που αναπαράγονταν μέσα σε συνθήκες λαϊκισμού και κυριαρχίας των πελατειακών σχέσεων. Αν είχαμε ένα διαφορετικό πολιτικό σύστημα και συνδικαλιστικό κίνημα, τότε θα είχαμε αποφύγει πολλές αρνητικές πλευρές του σημερινού μας παραγωγικού μοντέλου και της δημοσιονομικής κρίσης. Δεν έγιναν μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η απασχόληση, ο ρυθμιστικός ρόλος του κράτους και ο έλεγχος των μονοπωλίων/ολιγοπωλίων και των τιμών, η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, το κοινωνικό κράτος και η δικαιοσύνη.

Σήμερα αν δεν θέλουμε να χάσουμε τα πάντα, χρειάζεται να προχωρήσουμε όχι σε μισές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, αλλά σε ολοκληρωμένες και ριζικές ανατροπές του παραγωγικού μας μοντέλου. Οι μισές λύσεις θα αναπαράγουν το συνολικό μίζερο μοντέλο, οι ριζικές κοινωνικές λύσεις θα δώσουν την πνοή που τόσο χρειάζεται η δημιουργική ελληνική κοινωνία για να ανασάνει.

Αυτή η δημιουργική κοινωνία είναι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα που σε καθημερινή βάση παράγουν τα υλικά αγαθά αυτού του τόπου, οι εξωστρεφείς αγρότες που παράγουν προϊόντα που εξάγονται σ' όλο τον κόσμο, οι φιλότιμοι και εργατικοί δημόσιοι υπάλληλοι που δεν τους επέτρεπε ο κομματισμός και ο συντεχνιασμός να αναδειχθούν και να προσφέρουν, οι εξωστρεφείς μη κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, με δυο λόγια εκείνη η Ελλάδα που μέχρι σήμερα ασφυκτιούσε συνθλιβόμενη στις συμπληγάδες πέτρες του συντεχνιασμού και του κομματισμού, των πελατειακών σχέσεων και της αδιαφάνειας.

Η αδυναμία του πολιτικού συστήματος αλλά και εκείνων που παρόλο που ήσαν εκτός πίεζαν για ακόμη πιο λαϊκίστικες πολιτικές μας οδήγησαν στο σημερινό σημείο. Αυτές οι πολιτικές και οι πιέσεις οδήγησαν σε αδυναμία προώθησης εκείνων των μεταρρυθμίσεων που θα εγγυούνταν πως οι όποιες θυσίες της κοινωνίας θα οδηγούσαν σε μια αισιόδοξη προοπτική.

Όλο αυτό το σύστημα διαμόρφωσης κυβερνητικών πολιτικών και αντιπολίτευσης θέτει σήμερα σε κίνδυνο τα κεκτημένα της χώρας και την θέση της στην ευρωζώνη. Τεράστιες ευθύνες έχουν και οι συντηρητικές δυνάμεις στην Ευρώπη για την αδυναμία οικοδόμησης έγκαιρων και επαρκών μηχανισμών αντιμετώπισης της κρίσης.

Η Ελλάδα όμως πρέπει να αντέξει με συλλογικότητα και υπευθυνότητα μέχρι να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι πολιτικοί συσχετισμοί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και τα αναγκαία χρηματοδοτικά εργαλεία που θα αντιμετωπίζουν την κρίση με ολοκληρωμένο τρόπο και θα δίνουν αναπτυξιακές προοπτικές. Το αποτέλεσμα ήταν η χώρα να βουλιάξει στον παρατεταμένο φόβο πιθανής χρεοκοπίας ή εξόδου από το Ευρώ που είχε ως συνέπεια να οδηγηθούμε στην βαθιά ύφεση που βιώνει η ελληνική οικονομία.

Πρέπει να το πούμε καθαρά πως το «όχι» στην δανειακή σύμβαση ισοδυναμεί με το οριστικό τέλος κάθε ελπίδας ανάκαμψης και σημαίνει την άνευ όρων παράδοση της κοινωνίας σε νέους μαυραγορίτες, αλλά και σε εκείνους που ευθύνονται για το ελλιπές κράτος πρόνοιας και παροχής υπηρεσιών, το ασθενές κράτος δικαίου, τη διόγκωση της διαφθοράς, την απαξίωση των θεσμών.

Είμαστε σίγουροι πως το «όχι» θα είναι η αρχή της εξαθλίωσης, αλλά για να γίνει το «ναι» η αφετηρία της σωτηρίας, θα πρέπει πλέον η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, οι ενεργοί πολίτες και η κοινωνία των πολιτών να κηρύξουν τον πόλεμο στα πελατειακά δίκτυα, τον κρατισμό και τον λαϊκισμό.

Όσο οι πολίτες δεν βλέπουν από κανέναν εκτός και εντός κυβέρνησης να παράγει προτάσεις που να μετατρέπουν το θυμό σε ιδέα, σε μεταρρυθμιστική πρόταση, τόσο θα παρασύρονται από τις σειρήνες του μίσους, της υπεραπλούστευσης και των λογικών του άσπρου- μαύρου. Η κοινωνία μπορεί να κάνει υπομονή όταν ξέρει πως υπάρχει σχέδιο, το οποίο θέτει όρια και ορίζοντα στα μέτρα. Όμως αυτό σήμερα δεν φαίνεται. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα όσο οι πολιτικοί αντιλαμβάνονται το ρόλο τους με τον σημερινό τρόπο.

Ακόμη και την κρίσιμη αυτή στιγμή, το πολιτικό σύστημα αρνείται να αναλάβει την ευθύνη και να σταθεί με αξιοπρέπεια απέναντι στην πραγματικότητα, λέγοντας την αλήθεια στον ελληνικό λαό για τις επιλογές του αλλά και στους δανειστές μας για τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Ακόμη και τώρα οι εκφραστές του λαϊκισμού, οι οποίοι εκτείνονται οριζόντια στο πολιτικό σύστημα και οι εκφραστές νεοφιλελεύθερων λύσεων βλέπουν την μεγάλη εθνική πίεση ως ευκαιρία κομματικής ενδυνάμωσης.

Την ανάγκη για εθνικό σχέδιο την αντιλαμβάνονται ως μπλόφα προς τους ξένους ή ως ανέξοδες υποσχέσεις εξόδου από την κρίση χωρίς δημοσιονομική προσαρμογή. Άλλοι πάλι επιθυμούν την παραμονή μας στο Ευρώ, θέλουν το νέο δάνειο αλλά δεν λένε τι θα κάνουν για να μειώσουν τα ελλείμματα. Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι θα εκβιάσουν καλύτερα με απέλαση της τρόικας, ταυτίζοντας εσκεμμένα το αντιμνημονιακό με το δραχμολαγνικό.

Μπροστά στο πιεστικό δίλλημα που έχει ιστορικές διαστάσεις, η όποια απάντηση είναι βέβαιο ότι θα έχει ανυπολόγιστες εθνικές συνέπειες.

Υπογραμμίζουμε ότι το δικό μας «ναι» στη σημερινή ψηφοφορία δίνεται αναμένοντας ότι η αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους μέσω του PSI θα έχει ως αποτέλεσμα την βιώσιμη διαχείριση του χρέους. Και θεωρούμε ότι στο PSI θα πρέπει να συμμετάσχει και ο επίσημος τομέας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Παράλληλα, είναι απαραίτητο να δομηθούν άμεσα ξεκάθαρες πολιτικές και προγραμματικές θέσεις, οι οποίες θα στοιχειοθετούν μια ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου από την κρίση. Την πρόταση της δημοκρατικής παράταξης. Μια πρόταση ανάπτυξης στη βάση της αξιοκρατίας, της αξιολόγησης της προσφοράς του καθενός, της παραγωγικότητας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας.

Μια πρόταση, η οποία δεν θα φοβηθεί να κοιτάξει κατάματα την πραγματικότητα, να πει αλήθειες, και αναδείξει ένα προοδευτικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο. Εμείς θεωρούμε ως πρώτιστη αξία τη φροντίδα για τη συνεχή μείωση των ανισοτήτων σε μια κοινωνία που παράγει ή ίδια τα μέσα προς αναδιανομή. Σ' αυτό το πλαίσιο βεβαίως γνωρίζουμε πως καμία μόνιμη αναδιανομή δεν μπορεί να υπάρξει αν αυτή δεν στηρίζεται σε μια υγιή ανάπτυξη βασισμένη στην υγιή επιχειρηματικότητα και ανταγωνισμό.

Κυρίως μια πολιτική πρόταση που θα αποτελέσει την αφετηρία για την μεγάλη ανατροπή στην στρεβλή λειτουργία του κομματικού συστήματος, το τέλος των πελατειακών δεσμεύσεων που έρχονται από τον παρελθόν και θα απελευθερώσει τις υγιείς προοδευτικές δυνάμεις αυτού του τόπου. Που θα πει τα πράγματα με το όνομά τους, ώστε κάθε μας πράξη να συνδέεται με τη βούληση για λύση που θα σχεδιάσει η χώρα. Εμείς οι Έλληνες πρέπει να ορίσουμε ξανά το κοινωνικό συμφέρον».



Read more...

«Αν δεν υπάρξει μεγάλη πλειοψηφία, ίσως δεν το δεχτούν»

Εκλογές τον Απρίλιο βλέπει ο Λοβέρδος


Λίγες μόνο ώρες πριν ψηφιστεί σήμερα Κυριακή, την πιο κρίσιμη ημέρα για την πολιτική ιστορία του τόπου και το μέλλον των Ελλήνων, στη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση με δεκάδες βουλευτές να απειλούν ότι θα την καταψηφίσουν, ο Ανδρέας Λοβέρδος χτυπά άλλο ένα «καμπανάκι» σε συνέντευξή του, βάζοντας στο τραπέζι το ενδεχόμενο οι εταίροι να μην δεχτούν το νομοσχέδιο, αν δεν υπάρξει μεγάλη πλειοψηφία. Σε περίπτωση δηλαδή που δεν ψηφιστεί από τα 2/3 της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τρία σημεία: έγκριση για το PSI, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και εξουσιοδότηση των κυρίων Παπαδήμου και Βενιζέλου να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Τα συγκεκριμένα μέτρα θα εξειδικεύονται σε εφαρμοστικό νόμο, που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός δεκαπενθημέρου.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα και αμέσως μετά θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 2 τα ξημερώματα.

Η κυβέρνηση εγκλωβίστηκε στο «Λεφτά υπάρχουν»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υπουργός μίλησε και για τον Γιώργο Παπανδρέου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο εγκλωβισμός της κυβέρνησης στο «Λεφτά υπάρχουν», εμπόδισε την τότε κυβέρνηση να λειτουργήσει αμέσως μετά τις εκλογές.

Κλείνοντας το πρώτο «ημίχρονο» της συζήτησής του με τον Γ. Αυτιά ο κ. Λοβέρδος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ως πολιτικός έχει τη συνείδησή του... καθαρή.

Στη συνέχεια της πολιτικής τους συζήτησης και πάνω στο ζήτημα των εκλογών ο υπουργός είπε:

«Εκλογές θα έχουμε κάπου τον Απρίλιο,όπως έχουν αναφέρει οι αρχηγοί των πολιτκών κομμάτων».

Το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει

Στις φημολογίες τέλος, περί αλλαγής του ονόματος της ιστορικής πολιτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν άφησε ούτε ένα ενδεχόμενο υλοποίησης αυτής της ιδέας।video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
protothema.gr
Read more...

Εν μέσω πολιτικών κραδασμών, η Βουλή ψηφίζει για Μνημόνιο και PSI

Τα μεσάνυχτα η κρίσιμη απόφαση


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Στη Βουλή είναι στραμμένα τα βλέμματα την Κυριακή, καθώς στις 14:00 αρχίζει η συζήτηση στην Ολομέλεια για το Μνημόνιο και το PSI και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία. Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων τελούν υπό μεγάλη πίεση, καθώς οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, ενώ αρκετοί βουλευτές επιμένουν ότι ακόμη κι έτσι θα καταψηφίσουν, αντιπαραβάλλοντας θέμα συνείδησης.

Επιπλέον παράγοντες πίεσης αποτελούν από τη μία πλευρά τα μηνύματα από το εξωτερικό που στέλνουν εταίροι και δανειστές κι από την άλλη το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τα μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση, το οποίο θα βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από το κοινοβούλιο την ώρα της συζήτησης.

Αξιοσημείωτη είναι η παρέμβαση του επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για το PSI Τσαρλς Νταλάρα, που απευθύνει έκκληση στους βουλευτές να υπερψηφίσουν τα μέτρα και το PSI. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) τόνιζει ότι πέρα από τη λιτότητα υπάρχουν και απτά οφέλη για τον ελληνικό λαό, ότι η συμφωνία θα οδηγήσει πολύ σύντομα στην εισροή κεφαλαίων και πως από το 2014 θα υπάρξει σημαντική ανάπτυξη.

Το βράδυ του Σαββάτου, το εν λόγω νομοσχέδιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ενώ η συζήτηση που είχε προηγηθεί διεξήχθη σε υψηλούς τόνους. Ενδεικτικός της κατάστασης στην οποία βρίσκονται κυβέρνηση και βουλευτές είναι ο διάλογος μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευ.Βενιζέλου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε συνταγματικό πραξικόπημα τις διαδικασίες εξπρές για τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το Μνημόνιο και το PSI, για να απαντήσει ο κ. Βενιζέλος σε οξείς τόνους ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει ο καθένας εάν τάσσεται υπέρ της χρεοκοπίας και της επιστροφής στη δραχμή. Στην παρατήρηση του κ. Λαφαζάνη ότι παραφέρεται, ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Η πλάκα τέλειωσε - παίζουμε με τη μοίρα της χώρας».

Το βράδυ του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός της χώρας Λουκάς Παπαδήμος σε διάγγελμά του τόνισε ότι το κόστος που συνεπάγεται το πρόγραμμα είναι περιορισμένο σε σύγκριση με την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που θα ακολουθούσε εάν δεν το υιοθετήσουμε. Ο κ. Παπαδήμος αναγνώρισε ότι οι πολίτες έχουν φτάσει στα όριά τους, αλλά προειδοποίησε ότι πλανώνται οικτρά όσοι πιστεύουν ότι είναι προτιμότερη η χρεοκοπία: «Θα ήταν η μεγαλύτερη ήττα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, αν αυτό συνέβαινε από αμέλεια, λιποψυχία ή ελλιπή αίσθηση ευθύνης» προειδοποίησε.

Η ονομαστική ψηφοφορία που ζητά το ΚΚΕ θα πραγματοποιηθεί τα μεσάνυχτα και για να εγκριθεί το πακέτο χρειάζεται απλή πλειοψηφία και πάντως όχι λιγότερες από 120 ψήφους.

Το νομοσχέδιο, θα έλθει στην Ολομέλεια σε τρία άρθρα:

  • Για το PSI
  • Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
  • Εξουσιοδότηση των Λ.Παπαδήμου και Βενιζέλου να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση και να συζητήσουν από εδώ και στο εξής τα ζητήματα που αφορούν στο μνημόνιο και το «κούρεμα»
Η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει αργότερα, σε διάστημα 15-20 ημερών, με σχετικό εφαρμοστικό νόμο, όπως έγινε με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Λοβέρδος: Πάμε στις εκλογές τον Απρίλιο με τον Βενιζέλο









Λοβέρδος: Πάμε στις εκλογές τον Απρίλιο με τον Βενιζέλο
«Εκλογές θα έχουμε κάπου τον Απρίλιο, όπως έχουν αναφέρει οι πολιτικοί αρχηγοί» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ, σημειώνοντας ότι είναι πιθανό οι εταίροι να μην δεχτούν το νομοσχέδιο, αν δεν υπάρξει μεγάλη πλειοψηφία κατά την αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή.

«Εκλογές θα έχουμε κάπου τον Απρίλιο,όπως έχουν αναφέρει οι αρχηγοί των πολιτκών κομμάτων» είπε χαρακτηριστικά, αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος της ιστορικής πολιτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ.

Ο εγκλωβισμός της κυβέρνησης στο «Λεφτά υπάρχουν», εμπόδισε την τότε κυβέρνηση να λειτουργήσει αμέσως μετά τις εκλογές, είπε, σημειώνοντας ότι έχει τη συνείδησή του καθαρή.

Σχετικά με την σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση, ο υπουργός Υγείας είπε ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οι εταίροι να μην δεχτούν το νομοσχέδιο, αν δεν υπάρξει μεγάλη πλειοψηφία, εννοώντας τα 2/3 των βουλευτών।
http://newpost.gr

Read more...

Τα 33 «καυτά» μέτρα του νέου Μνημονίου









Τα 33 «καυτά» μέτρα του νέου Μνημονίου
Σαρωτικές αλλαγές στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων αναμένεται να προκαλέσει η ψήφιση του νέου Μνημονίου, με τα νέα μέτρα που έρχονται να μπορούν κάλλιστα να χαρακτηριστούν ως «εφιαλτικά».

Ακριβαίνουν κατά 25% τα εισιτήρια των τρένων και των λεωφορείων. Ανοίγει ο δρόμος για νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Προαναγγέλλεται αύξηση του ποσού που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ κόβονται κατά 10% οι αποδοχές όσων αμείβονται με τα ειδικά μισθολόγια χωρίς να αποκλείεται και νέο κουτσούρεμα. Εκτός από την άμεση περικοπή των επικουρικών συντάξεων, έρχεται και νέος γύρος μειώσεων καθώς προαναγγέλλεται και αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της επικουρικής σύνταξης.

Κλείνει ο ΟΕΚ σε ένα εξάμηνο χωρίς να διευκρινίζεται τι θα γίνει με τις παροχές ενώ ανακοινώνονται νέες περικοπές στα εφάπαξ. Μειώνονται οι υπερωρίες των γιατρών και το περιθώριο κέρδους των φαρμακοποιών θα πρέπει να μην ξεπερνά το 15%. Μειώνονται και οι επιδοτήσεις σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών ενώ καταργείται η δημοσίευση των ισολογισμών.

Ένα εφιαλτικό…copy paste από τις 49 σελίδες του μνημονίου φέρνει στο φως τα ακόλουθα μέτρα –πρόσθετα σε αυτά που έχουν ήδη ακουστεί:

-Μείωση της υπερωριακής αμοιβής για γιατρούς σε νοσοκομεία κατά τουλάχιστον 50 εκατομμύρια Ευρώ.
-Εμπροσθοβαρές σχέδιο περικοπών στις επιδοτήσεις σε κατοίκους απομεμακρυσμένων περιοχών
-Υπουργικές Αποφάσεις για την εφαρμογή του τέλους επιτηδεύματος (ελάχιστη επιβάρυνση επί των ελευθέρων επαγγελματιών) που προβλέπεται από το Άρθρο 31 του Νόμου 3986/2011,
-Μέχρι τον Ιούνιο του 2012 η Κυβέρνηση θα θεσπίσει νομοθετικά μία μείωση κατά μέσο όρο 10% στα αποκαλούμενα «ειδικά μισθολόγια» του δημοσίου τομέα, στα οποία το νέο μισθολόγιο δεν ισχύει. Τούτο θα εφαρμοσθεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2012 και εντεύθεν και θα επιφέρει εξοικονομήσεις της τάξεως των 114 εκατομμυρίων Ευρώ τουλάχιστον (με αντίκτυπο μεταφοράς 226 εκατομμυρίων Ευρώ το 2013) (καθαρό ποσόν αφού ληφθεί υπόψιν η επίπτωση επί των φόρων και των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης).
-Μέχρι τον Ιούνιο του 2012 η Κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τις αντικειμενικές αξίες της ακίνητης περιουσίας για να τις ευθυγραμμίσει σε μεγαλύτερο βαθμό προς τις τιμές της αγοράς.
-Η Κυβέρνηση δεσμεύεται να μη θεσπίσει νέες φορολογικές αμνηστίες ούτε να παρατείνει τις υφιστάμενες για την είσπραξη φόρων και εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.
-Η κυβέρνηση θα βελτιώσει το σύστημα προστασίας πληροφοριοδοτών οι οποίοι αναφέρουν περιπτώσεις διαφθοράς [Ιούνιος 2012]
-15.000 χιλιάδες άτομα πλεονάζοντος προσωπικού μετατίθενται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας εντός του 2012 σε σχέση με τον προσδιορισμό φορέων ή μονάδων που κλείνουν ή ελαττώνονται σε μέγεθος. Στο προσωπικό που βρίσκεται σε εργασιακή εφεδρεία καταβάλλεται ποσοστό 60% των βασικών τους αποδοχών (εξαιρουμένων των υπερωριών και άλλων επιπλέον αποδοχών) για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των 12 μηνών, μετά το οποίο απομακρύνονται. Αυτή η χρονική περίοδος των 12 μηνών μπορεί να παραταθεί μέχρι τους 24 μήνες για το προσωπικό το οποίο είναι κοντά στη συνταξιοδότηση.
-Η Κυβέρνηση αναθέτει μία εξειδικευμένη εκτίμηση του νέου μισθολογίου [Πρώτο τρίμηνο του 2012]. Αυτή η εκτίμηση επικεντρώνεται στις μισθολογικές ωριμάνσεις οι οποίες ενσωματώνονται στο νέο μηχανισμό προαγωγών. Εάν η εκτίμηση αποκαλύπτει οποιαδήποτε υπερβολική μισθολογική ωρίμανση στις αποδοχές, οι κανόνες προαγωγής αναπροσαρμόζονται προ του τέλους του 2012. Ουδεμία προαγωγή λαμβάνει χώρα προ της εκτιμήσεως και της αναπροσαρμογής των κανόνων προαγωγής.
-Μείωση των απασχολούμενων ατόμων (τουλάχιστον κατά 30 τοις εκατό) στο νέο ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης
-Η μεταρρύθμιση των δευτεροβάθμιων / επικουρικών ταμείων έχει σχεδιαστεί μετά από διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και οι αναμενόμενες επιπτώσεις της στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα έχουν επικυρωθεί από την Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι παράμετροι του νέου δευτεροβάθμιου θεωρητικού συστήματος καθορισμένων εισφορών διασφαλίζουν μακροπρόθεσμη αναλογιστική ισορροπία, όπως αυτό εκτιμήθηκε από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή. [1ο τρίμηνο του 2012]
-Η ατομική σύνταξη θα υπολογίζεται με βάση (i) ένα θεωρητικό ποσοστό απόδοσης, το οποίο σχετίζεται με το ρυθμό αύξησης του μισθολογικού κόστους των ασφαλισμένων, (ii) ένα παράγοντα αειφορίας, ο οποίος αναπροσαρμόζει τις παροχές, ώστε να εξαλείφει αμέσως τυχόν μελλοντικές ανισορροπίες, αν αυτές προκύψουν. [1ο τρίμηνο του 2012]
-Η Κυβέρνηση θα μειώσει τις ονομαστικές επικουρικές συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2012, με σκοπό την εξάλειψη των ελλειμμάτων. Το νέο ενιαίο ταμείο εγκαθιστά, με οικονομικά αποδοτικό τρόπο, ένα μηχανογραφικό σύστημα ατομικών λογαριασμών συνταξιοδότησης. [1ο τρίμηνο του 2012]
-Η Κυβέρνηση εντοπίζει τα ταμεία για τα οποία τα εφάπαξ ποσά που καταβλήθηκαν κατά τη συνταξιοδότηση δεν είναι εναρμονισμένα με τις εισφορές που καταβλήθηκαν, και αναπροσαρμόζει τις πληρωμές. [1ο τρίμηνο του 2012]
-Η Τράπεζα της Ελλάδος δεσμεύεται να μην χορηγήσει συνταξιοδοτικά προνόμια στο προσωπικό της και να αναθεωρήσει τις βασικές παραμέτρους του συνταξιοδοτικού ταμείου της, έτσι ώστε αυτές να παραμείνουν εναρμονισμένες με αυτές του ΙΚΑ.
-Οι εισφορές που καταβάλλονται από τα μέλη του ΟΓΑ εξισώνονται, σταδιακά, με εκείνες των υπόλοιπων μελών του ΕΟΠΥΥ, όπως προβλέπεται στη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική. Η διαδικασία της εξίσωσης των εισφορών θα ολοκληρωθεί το 2013.
-Ξεκινώντας από το ΤΡΙΜ. 1 – 2012, τα περιθώρια κέρδους των φαρμακείων αναπροσαρμόζονται και εισάγεται το φθίνον περιθώριο κέρδους – δηλ. ένα μειούμενο ποσοστό σε συνδυασμό με ένα εφάπαξ ποσό ύψους 30 ευρώ για τα πιο ακριβά φάρμακα (άνω των 200 ευρώ) – με στόχο τη μείωση του συνολικού περιθωρίου κέρδους σε κάτω από 15 τοις εκατό.
-Ξεκινώντας από το ΤΡΙΜ. 1 – 2012, τα περιθώρια κέρδους των χονδρεμπόρων φαρμάκου μειώνονται προκειμένου να συγκλίνουν στο ανώτερο όριο του 5 τοις εκατό.
-επιλέγει έναν αριθμό από τα πλέον ακριβά φάρμακα που πωλούνται σήμερα στα φαρμακεία, τα οποία θα πωλούνται πλέον στα νοσοκομεία ή τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ώστε να μειωθεί η δαπάνη μέσω της εξάλειψης του κόστους που προέρχεται από τα περιθώρια εξωνοσοκομειακής διανομής και να επιτραπεί ο αυστηρός έλεγχος των ασθενών στους οποίους χορηγούνται τα φάρμακα. [ΤΡΙΜ. 1 – 2012].
-Οι τιμές για τις διαγνωστικές υπηρεσίες που παρέχονται από συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους αναθεωρούνται με στόχο τη μείωση των σχετικών δαπανών κατά 45 εκ. ευρώ εντός του 2012. [ΤΡΙΜ. 1-2012]
-Οι ελάχιστοι μισθοί που ορίζονται από την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας (ΕΓΣΣΕ) θα μειωθούν κατά 22% σε σύγκριση με το επίπεδο που ίσχυε την 1η Ιανουαρίου 2012. Για τους νέους (ηλικίας κάτω των 25), οι μισθοί που ορίζονται από την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας θα μειωθούν κατά 32% χωρίς περιοριστικούς όρους.
-Αναστέλλονται οι διατάξεις του νόμου και των συλλογικών συμβάσεων που προβλέπουν αυτόματες αυξήσεις μισθών, περιλαμβανομένων εκείνων περί ωριμάνσεων.
-Συλλογικές συμβάσεις που έχουν λήξει θα παραμείνουν σε ισχύ για μέγιστο χρονικό διάστημα 3 μηνών. Εάν δεν συναφθεί νέα συμφωνία, μετά το διάστημα αυτό, η αμοιβή θα επανέλθει στο βασικό μισθό και τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, εκπαίδευσης και βαρέων επαγγελμάτων θα συνεχίσουν να ισχύουν, έως ότου αντικατασταθούν από εκείνα της νέας συλλογικής σύμβασης ή των νέων ή τροποποιημένων ατομικών συμβάσεων.
-Πρώτον, πριν την εκταμίευση, θα υιοθετηθεί νομοθεσία να κλείσουν μικροί φορείς ειδικού σκοπού που ασχολούνται με κοινωνικές δαπάνες οι οποίες δεν αποτελούν προτεραιότητα (ΟΕΚ, ΟΕΕ), με μεταβατική περίοδο που δε θα υπερβαίνει τους 6 μήνες.
-Εως τέλος Σεπτέμβρη 2012, η κυβέρνηση θα προσαρμόσει τις συντάξεις (προστατεύοντας τους συνταξιούχους με χαμηλό εισόδημα) και θα προσαρμόσει τη βάση για την είσπραξη των εισφορών.
-Καταργείται το Άρθρο 42.1 του Νομοθετικού Διατάγματος 3026/1954 σχετικά με την υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου για την υπογραφή πράξεων ενώπιον συμβολαιογράφου για μία σειρά νομικών συναλλαγών,
-Η κυβέρνηση καλείται να τροποποιήσει τα άρθρα 26.2, 43B, 49.1, 49.5, 69.3 και 70.1 του Ν. 2190/1920, τα αντίστοιχα άρθρα του Ν. 3190/1955 και κάθε άλλη νομική διάταξη προκειμένου να άρει την απαίτηση δημοσίευσης εταιρικών στοιχείων σε εφημερίδες κάθε είδους στην περίπτωση εταιριών με δικτυακό τόπο. Αυτό ισχύει με την επιφύλαξη της δημοσίευσης εταιρικών στοιχείων στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης/ ΓΕΜΗ. [1ο τρίμηνο 2012]
-Η κυβέρνηση καλείται να καταργήσει το άρθρο 24 του Ν.2941/2001, το οποίο απαγορεύει την πώληση εμπορευμάτων σε τιμές χαμηλότερες του κόστους αγοράς. Αυτό ισχύει με την επιφύλαξη του άρθρου 2 του Ν.3959/ 2001 περί καταχρηστικής εκμετάλλευσης δεσπόζουσας θέσης με τη μορφή της επιθετικής πολιτικής τιμών και του Ν.149/14 περί αθέμιτου ανταγωνισμού. [1ο τρίμηνο 2012]
-Ο κατάλογος των μη ανταποδοτικών τελών υπέρ τρίτων που παρουσιάστηκε στις υπηρεσίες της Επιτροπής το Νοέμβριο του 2011 εξειδικεύεται περαιτέρω με α) τον προσδιορισμό των δικαιούχων, β) τον προσδιορισμό της νομικής βάσης κάθε εισφοράς και β) με την ποσοτικοποίηση των εισφορών που καταβάλλουν οι καταναλωτές υπέρ αυτών των δικαιούχων, με σκοπό τον εξορθολογισμό αυτών των εισφορών και/ή τη διοχέτευση αυτών μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. [2ο τρίμηνο 2012]
-Σύμφωνα με τους στόχους πολιτικής του Ν.3919/2011 για τα κλειστά επαγγέλματα, η Κυβέρνηση αίρει τα εμπόδια εισόδου στην αγορά των ταξί (συγκεκριμένα, τους περιορισμούς στον αριθμό των αδειών και της τιμής των νέων αδειών), σύμφωνα με τη διεθνή βέλτιστη πρακτική. [1ο τρίμηνο 2012]
-Υιοθετούνται περαιτέρω μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η ενεργειακή συνιστώσα των επίσημων τιμολογίων για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις αντανακλά, το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2013, τις τιμές χονδρικής αγοράς, με εξαίρεση τους ευπαθείς καταναλωτές. [2ο τρίμηνο 2012]
-Η κυβέρνηση καταργεί τα νόμιμα τιμολόγια για όλους, πλην των ευπαθών καταναλωτών [2ο τρίμηνο 2013]
-Τα τιμολόγια του ΟΑΣΑ, του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 25% ενώ τα επιχειρησιακά τους σχέδια θα επικαιροποιηθούν καταλλήλως [Πρώτο Τρίμηνο του 2013].


Aρίστος Οικονομίδης
http://newpost.gr

Read more...

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Λέγκας

Εν όψει της ψηφοφορίας στη Βουλή

Ο Νίκος Λέγκας παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα
Ο Νίκος Λέγκας παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Συνεχίζονται οι παράπλευρες πολιτικές απώλειες για το Μνημόνιο. Μετά από σειρά παραιτήσεων υπουργών και υφυπουργών από την κυβέρνηση, καθώς και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, την Κυριακή εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στην Ολομέλεια την παραίτησή του υπέβαλε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Νίκος Λέγκας.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΝΕΤ, ο κ. Λέγκας θα αντικατασταθεί από τον Θεόδωρο Σκρέκα.

την ίδια ώρα, αρκετοί άλλοι βουλευτές της ΝΔ έχουν δηλώσει ότι προτίθεται να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα, παρά το θέμα κομματικής πειθαρχίας που έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Μεταξύ αυτών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Μαρκόπουλος, ο τομεάρχης Εσωτερικών Χρήστος Ζώης και ο τομεάρχης Αμυνας Μαργαρίτης Τζίμας.

Επίσης οι βουλευτές: Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα, Παναγιώτης Μελάς, Σπύρος Γαληνός, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βαγιωνάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Δ.Δερμετζόπουλος, Γιώργος Βλάχος και Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Στις ομιλίες τους ενώπιον της ΚΟ το Σάββατο αρκετοί ακόμα βουλευτές εξέφρασαν προβληματισμό για τα μέτρα, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα εν όψει της ψηφοφορίας της Κυριακής.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Συλλαλητήριο στις 5 στο Σύνταγμα κατά των εξοντωτικών μέτρων

Έξω από τη Βουλή την ώρα της συζήτησης


Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από τη Βουλή την ώρα που η Ολομέλεια θα συζητά το Μνημόνιο και το PSI (φωτό Μενέλαος Μυρίλλας)
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από τη Βουλή την ώρα που η Ολομέλεια θα συζητά το Μνημόνιο και το PSI (φωτό Μενέλαος Μυρίλλας)


Αθήνα
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μέτρων που οδηγούν σε εξαθλίωση τους πολίτες καλούν τα συνδικάτα. Το συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα, την ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητείται το Μνημόνιο και το PSI. Την ίδια ώρα στην Ομόνοια πραγματοποιεί συγκέντρωση το ΠΑΜΕ.

Για «βάρβαρα, αντικοινωνικά και αντισυνταγματικά μέτρα» κάνει λόγο η ΓΣΕΕ και καλεί τους πολίτες να μην υποκύψουν και να ζητήσουν την καταψήφισή τους. Πρόκειται για την «ταφόπλακα της ελληνικής κοινωνίας· είναι ώρα να μιλήσει ο λαός» τονίζει η ΑΔΕΔΥ.


Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας θα βρίσκονται επί ποδός για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ κλειστός θα παραμείνει καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας ο σταθμός του μετρό Σύνταγμα, μετά από αίτημα της αστυνομίας.

Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν λάβει θέσεις από νωρίς την Κυριακή, γύρω από το κτίριο του Κοινοβουλίου.

Με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Κυριακής, κορυφώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις που άρχισαν την Παρασκευή και συνεχίστηκαν το Σάββατο, με ογκώδης διαδηλώσεις.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...