Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Βενιζέλος: «Δεν υπάρχει κίνδυνος για την Ακρόπολη...»

Ή τη Δήλο ή τον ορυκτό πλούτο...


Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας που έθεσαν οι ΚΟ του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τη σχετική έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής.

Επιχειρηματολογώντας, ο υπουργός Οικονομικών και συνταγματολόγος Ευάγγελος Βενιζέλος εξήγησε ότι «η ερμηνεία του Συντάγματος είναι νομικό ζήτημα, αλλά πρωτίστως ζήτημα ερμηνείας της ιστορίας».

Επιπροσθέτως, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο βρετανικό δίκαιο που θα διέπει τη νέα δανειακή σύμβαση και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να κατασχεθεί δημόσια περιουσία. Συγκεκριμένα είπε: «Μην τολμήσει κανείς να πει για την Ακρόπολη ή την Δήλο ή τον ορυκτό πλούτο στο Αιγαίο, το Ιόνιο και όπου αλλού».

Τέλος, ο κ। Βενιζέλος ανέφερε: «Κρίνεται η μοίρα του τόπου για την επόμενη δεκαετία ας μην χάσουμε την ευκαιρία» και απευθυνόμενος στην αριστερά πτέρυγα πρόσθεσε ότι «μας ρωτούν οι εταίροι αν θέλουμε αυτά που μας δίνουν. Αν δεν τα θέλουμε έχουμε το κυριαρχικό δικαίωμα να κάνουμε μια άλλη επιλογή . Γι αυτό και σας ζητώ να πείτε έντιμα την άλλη επιλογή. Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αλλά μπορείς να επιλέξεις το απόλυτο αδιέξοδο. Τι είναι αυτό που μπορεί να οδηγήσει τον λαό στο αδιέξοδο; Η κούραση η ταλαιπωρία και κυρίως ο λαϊκισμός και η συσκότιση».
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: