Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

«Αν δεν υπάρξει μεγάλη πλειοψηφία, ίσως δεν το δεχτούν»

Εκλογές τον Απρίλιο βλέπει ο Λοβέρδος


Λίγες μόνο ώρες πριν ψηφιστεί σήμερα Κυριακή, την πιο κρίσιμη ημέρα για την πολιτική ιστορία του τόπου και το μέλλον των Ελλήνων, στη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση με δεκάδες βουλευτές να απειλούν ότι θα την καταψηφίσουν, ο Ανδρέας Λοβέρδος χτυπά άλλο ένα «καμπανάκι» σε συνέντευξή του, βάζοντας στο τραπέζι το ενδεχόμενο οι εταίροι να μην δεχτούν το νομοσχέδιο, αν δεν υπάρξει μεγάλη πλειοψηφία. Σε περίπτωση δηλαδή που δεν ψηφιστεί από τα 2/3 της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τρία σημεία: έγκριση για το PSI, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και εξουσιοδότηση των κυρίων Παπαδήμου και Βενιζέλου να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Τα συγκεκριμένα μέτρα θα εξειδικεύονται σε εφαρμοστικό νόμο, που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός δεκαπενθημέρου.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα και αμέσως μετά θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 2 τα ξημερώματα.

Η κυβέρνηση εγκλωβίστηκε στο «Λεφτά υπάρχουν»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υπουργός μίλησε και για τον Γιώργο Παπανδρέου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο εγκλωβισμός της κυβέρνησης στο «Λεφτά υπάρχουν», εμπόδισε την τότε κυβέρνηση να λειτουργήσει αμέσως μετά τις εκλογές.

Κλείνοντας το πρώτο «ημίχρονο» της συζήτησής του με τον Γ. Αυτιά ο κ. Λοβέρδος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ως πολιτικός έχει τη συνείδησή του... καθαρή.

Στη συνέχεια της πολιτικής τους συζήτησης και πάνω στο ζήτημα των εκλογών ο υπουργός είπε:

«Εκλογές θα έχουμε κάπου τον Απρίλιο,όπως έχουν αναφέρει οι αρχηγοί των πολιτκών κομμάτων».

Το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει

Στις φημολογίες τέλος, περί αλλαγής του ονόματος της ιστορικής πολιτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν άφησε ούτε ένα ενδεχόμενο υλοποίησης αυτής της ιδέας।video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: