Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Συλλαλητήριο στις 5 στο Σύνταγμα κατά των εξοντωτικών μέτρων

Έξω από τη Βουλή την ώρα της συζήτησης


Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από τη Βουλή την ώρα που η Ολομέλεια θα συζητά το Μνημόνιο και το PSI (φωτό Μενέλαος Μυρίλλας)
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από τη Βουλή την ώρα που η Ολομέλεια θα συζητά το Μνημόνιο και το PSI (φωτό Μενέλαος Μυρίλλας)


Αθήνα
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μέτρων που οδηγούν σε εξαθλίωση τους πολίτες καλούν τα συνδικάτα. Το συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα, την ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητείται το Μνημόνιο και το PSI. Την ίδια ώρα στην Ομόνοια πραγματοποιεί συγκέντρωση το ΠΑΜΕ.

Για «βάρβαρα, αντικοινωνικά και αντισυνταγματικά μέτρα» κάνει λόγο η ΓΣΕΕ και καλεί τους πολίτες να μην υποκύψουν και να ζητήσουν την καταψήφισή τους. Πρόκειται για την «ταφόπλακα της ελληνικής κοινωνίας· είναι ώρα να μιλήσει ο λαός» τονίζει η ΑΔΕΔΥ.


Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας θα βρίσκονται επί ποδός για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ κλειστός θα παραμείνει καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας ο σταθμός του μετρό Σύνταγμα, μετά από αίτημα της αστυνομίας.

Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν λάβει θέσεις από νωρίς την Κυριακή, γύρω από το κτίριο του Κοινοβουλίου.

Με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Κυριακής, κορυφώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις που άρχισαν την Παρασκευή και συνεχίστηκαν το Σάββατο, με ογκώδης διαδηλώσεις.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: