Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Energa και Hellas Power: Στο εδώλιο 25 άτομα με βαριές κατηγορίες



Την παραπομπή σε δίκη 25 εμπλεκομένων στην υπόθεση των εταιρειών Energa και Hellas Power για βαριές κατηγορίες εισηγείται ο αρμόδιος εισαγγελέας
«Εδώλιο» με βαριές κατηγορίες δείχνει για 25 εμπλεκομένους στην υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power, ο αντεισαγγελέας Εφετών Στέλιος Κωσταρέλλος με την πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών.
Ο κ. Κωσταρέλλος εισηγείται στο Δικαστικό Συμβούλιο να παραπέμψει τους 25 κατηγορουμένους στην υπόθεση των δύο εταιρειών ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για σειρά σοβαρών κακουργηματικών πράξεων που αφορούν υπεξαίρεση, απιστία στην υπηρεσία με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, έπειτα από προκαταρκτική εξέταση και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των υπευθύνων των δυο εταιρειών, χειρίστηκε ο ανακριτής διαφθοράς κ. Γεωργουλέας ο οποίος είχε προχωρήσει στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά των κατηγορουμένων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικαστικής έρευνας, οι εν λόγω πάροχοι φέρονται να μην απέδιδαν στο Δημόσιο τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και το τέλος ακίνητης περιουσίας που εισέπρατταν για λογαριασμό της ΔΕΗ. Επιπλέον στη δικογραφία αναφέρεται ότι οι υπεύθυνοι των δύο εταιριών φέρονται να τοποθετούσαν τα ποσά που προέκυπταν από τους ανωτέρω φόρους, σε λογαριασμούς τους στο εξωτερικό. Η συνολικά η ζημιά για το Δημόσιο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο φαίνεται να ξεπερνά τα 270 εκατομμύρια ευρώ.
Ο εισαγγελικός λειτουργός με την πρότασή του ζητά από τους εφέτες που θα κρίνουν την υπόθεση, να διατηρήσουν την ισχύ των ενταλμάτων του κ. Γεωργουλέα για προσωρινή κράτηση δύο εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές του Κορυδαλλού.
Τον τελικό λόγο για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων αλλά και για την παράταση της κράτησης ή την αποφυλάκιση με όρους των δύο εμπλεκομένων πλέον έχει το Δικαστικό Συμβούλιο με την έκδοση βουλεύματος για την υπόθεση.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Read more...

Για την επίθεση στην εισπρακτική εταιρία Σιούφα...




Βιντεο από την επίθεση στην εισπρακτική εταιρία Σιούφα... 
athens.indymedia 

Διανύουμε μια συγκυρία όπου το κράτος και τα αφεντικά έχουν εξαπολύσει μια ολοκληρωτική επίθεση στους φτωχούς και τους καταπιεσμένους. Εξαθλιώνοντας τις...
ζωές μας και καταδικάζοντάς μας στην ανέχεια η εξουσία αποσκοπεί στον έλεγχο κάθε πτυχής της ζωής μας. Βιώνουμε στο πετσί μας τη διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, απολύσεις και μειώσεις μισθών, φοροληστρική επιδρομή και στρατιωτικοποίηση της καταστολής. Σε αυτό τον κατήφορο ήρθε να προστεθεί και η αμφισβήτηση του υποτιθέμενου “ιερού” καπιταλιστικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας της κατοικίας. ¨Οταν όμως ο καπιταλισμός λέει ιδιοκτησία, αναφέρεται στην ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής και αυτά οφείλουν να είναι στα χέρια των λίγων. Αυτό εννοούν όταν βαφτίζουν την κατοικία ως επένδυση.



Ένα σημαντικό γρανάζι σε αυτή την διαδικασία συγκέντρωσης “κατοικίας-επένδυσης” στα χέρια λίγων είναι οι εισπρακτικές εταιρίες για τις οποίες αδιαφορούμε αν είναι νόμιμες ή παράνομες. Οι εταιρίες αυτές εκβιάζουν, τρομοκρατούν και εκδίδουν διαταγές πληρωμής αναγκάζοντας τους οφειλέτες να υποθηκεύσουν τις κατοικίες τους. Αυτό που ακολουθεί είναι οι πλειστηριασμοί. Η μεγαλύτερη εταιρία τέτοιου είδους ανήκει στην οικογένεια του Δημήτριου Σιούφα, πρώην υπουργού και προέδρου της βουλής. Πώς θα μπορούσε να λείπει άλλωστε από αυτήν την προσοδοφόρα και παρασιτική μπίζνα το πολιτικό προσωπικό της χώρας;



Σε αυτήν ακριβώς την εταιρία η οποία εδρεύει στην περιοχή του Ταύρου, στην οδό 25ης Μαρτίου 7, επιλέξαμε να επιτεθούμε το απόγευμα της Τρίτης 10/12/2013. Εκτός από τον προφανή πολιτικό της συμβολισμό, η επίθεση μας αυτή είναι μια πράξη αξιοπρέπειας, κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης. Μία ενέργεια αντίστασης από και για όλους εμάς που βιώνουμε καθημερινά τη βία των αφεντικών. Μία δράση που είναι μέρος του συνολικού μας αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.



Δεν ξεχνάμε τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που λύγισαν υπό το βάρος της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας και οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία. Δεν συγχωρούμε κανέναν από όσους συνέβαλαν σε αυτή τη κατάληξη.



Υψώνουμε συντροφικά τις γροθιές μας σε όσους συνεχίζουν να αγωνίζονται για την Κοινωνική Επανάσταση μέσα και έξω από τα κελιά της “δημοκρατίας”.



Αναρχικοί – Αναρχικές



ΥΓ1: Ηταν πολιτική μας επιλογή να μην έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους. Κατανοούμε την εκβιαστική συνθήκη που μπορεί να τους οδήγησε σε αυτόν τον τύπο εργασίας αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στο ρόλο που έχουν αναλάβει στην επίθεση που δέχεται η τάξη μας. Αυτό που τους αρμόζει είναι η κοινωνική χλεύη και απομόνωση.





ΥΓ2: Το σπίτι για εμάς ανήκει σε αυτόν που το κατοικεί και καλύπτει βασικές του ανάγκες, έξω από κάθε έννοια ιδιοκτησίας. Απαντάμε ξεκάθαρα οτι το μόνο που μας αφορά είναι να σωθούν οι κατοικίες μικροϊδιοκτητών.


Read more...

Συνελήφθη ξανά ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Α. Κάντας



Συνελήφθη ο πρώην γραμματέας Εξοπλισμών, Αντ.Κάντας. Σε λογαριασμό στη Σιγκαπούρη εντοπίστηκαν 13,7 εκατ. δολ. που ενδέχεται να σχετίζονται με παράνομη δραστηριότητά του
Ποσό 13,7 εκατ. δολαρίων που φαίνεται να σχετίζεται με εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Άμυνας εντοπίστηκε σε λογαριασμό τράπεζας στη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα που έφθασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα αυτά εισήλθαν στο συγκεκριμένο λογαριασμό μέσω εξωχώριων εταιρειών με εμφανιζόμενο ιδιοκτήτη τον Αντώνη Καντά που διατέλεσε αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας την περίοδο 1996-2002.
Το νέο στοιχείο από την έρευνα της Αρχής κρίνεται εξαιρετικής σημασίας για την πορεία τα έρευνας του ανακριτή Διαφθοράς Σπ. Γεωργουλέα σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα του ΥΠΕΘΑ. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, τα χρήματα που εντοπίστηκαν στη Σιγκαπούρη, φαίνεται να εμβάστηκαν στον επίμαχο λογαριασμό μέσω δυο off shore εταιρειών στις οποίες ως «Μπενεφίσιαλ Όουνερ» αναφέρεται ο Αντώνης Καντάς.
Ο Αντώνης Καντάς συνελήφθη πριν από λίγο καιρό με ένταλμα του κ. Γεωργουλέα για δωροδοκία, νομιμοποίηση παράνομων εσόδων και άμεση συνέργια σε απιστία του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου που αφορούν ποσό 500.000 ευρώ το οποίο βρέθηκε σε λογαριασμό του, σχετιζόμενο –σύμφωνα με τη δικογραφία– με την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ερμής 2» για επέκταση τηλεπικοινωνιακού προγράμματος του στρατού που είχε ανατεθεί στη Siemens. Μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.
Μετά την νέα εξέλιξη θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Καντάς θα κληθεί εκ νέου από τον ανακριτή της υπόθεσης προκειμένου να λογοδοτήσει για την εμπλοκή του στην υπόθεση του «λογαριασμού της Σιγκαπούρης».

Read more...

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου...


Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 1,2% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου και την παράσταση νίκης καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Ειδικότερα, ...
στην έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Αυγή, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21,2% , η Ν.Δ. 20%, η Χρυσή Αυγή 7,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,8%, το ΠΑΣΟΚ 4,5% και το ΚΚΕ με 3,8%. Το ποσοστό της Δημοκρατικής Αριστεράς διαμορφώνεται στο 2,7% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 29,8%.

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 37% στις θετικές ή μάλλον θετικές γνώμες, ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 29%, ο Φώτης Κουβέλης με 28%, ο Πάνος Καμμένος με 27%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 19%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 14% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 9%...
enet.gr

Read more...

Διάταξη σοκ: Πότε οι εφοριακοί θα μπαίνουν στα σπίτια μας



Ελέγχους κατ' οίκον και χωρίς εντολή εισαγγελέα θα μπορεί να πραγματοποιεί η εφορία. Τι προβλέπει διάταξη που περιλαμβάνεται στο νόμο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Μια διάταξη που θα συζητηθεί περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, που κατατέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή.
Όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος", η διάταξη παρέχει στους ελεγκτές της εφορίας, τη δυνατότητα για έλεγχο ακόμα και στην κατοικία του φορολογούμενου, εφόσον δηλώνεται ως έδρα της επαγγελματικής του δραστηριότητας και μάλιστα χωρίς άδεια από εισαγγελέα!
Ο έλεγχος στην κατοικία του φορολογούμενου, θα γίνεται με συνοδεία αστυνομικού οργάνου, ακόμα και σε ώρες πέραν του ωραρίου εργασίας.
Σύμφωνα με τη διάταξη του νομοσχεδίου:
α) Ο επιτόπιες έλεγχος διενεργείται στις εγκαταστάσεις του φορολογούμενου, κατά το επίσημο ωράριο εργασίας της Φορολογικής Διοίκησης, πλην όμως αυτός μπορεί να παρατείνεται μέχρι την ολοκλήρωσή του ακόμη και μετά την παρέλευση του ωραρίου αυτού.
β) Η είσοδος στην κατοικία του φορολογούμενου επιτρέπεται μόνο με εντολή αρμόδιου εισαγγελέα, εκτός εάν αυτή έχει δηλωθεί από το φορολογούμενο και ως χώρος άσκησης επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας. Στην τελευταία περίπτωση, η πρόσβαση αφορά μόνο τους χώρους, στους οποίους ασκείται η δραστηριότητα αυτή.
γ) Ο αρμόδιος υπάλληλος της Φορολογικής Διοίκησης μπορεί, οποτεδήποτε, εφόσον το κρίνει απαραίτητο να ζητήσει τη συνδρομή των οργάνων της ΕΛ.ΑΣ. για τη διενέργεια του φορολογικού ελέγχου και τα όργανα αυτής υποχρεούνται να την παρέχουν κατά το χρόνο και στον τόπο που ζητείται.

Read more...

Φωτογραφίες ντοκουμέντο: 70 χρόνια από τη σφαγή των Καλαβρύτων



Η επιχείρηση "Καλάβρυτα" γράφτηκε με αίμα στο βιβλίο της ιστορίας. Σήμερα συμπληρώνονται 70 χρόνια από τη θηριωδία των ναζί και το NEWS 247 θυμάται και σας θυμίζει ποιοι πήραν μέρος και πώς διέπραξαν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (Pics)
Στις 13 Δεκεμβρίου 1943 διεπράχθη το μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου της περιόδου της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα.
 
Ο Διοικητής του 749 Jager Retsiment Αντισυνταγματάρχης της Βέρμαχτ Julius Wolfinger, Αρχηγός της UNTERNEHMEN KALAWRYTA.
Στρατιώτες της γερμανικής 117ης Μεραρχίας καταδρομών, εκτέλεσαν μέσα σε λίγες ώρες στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων όλους τους άνδρες 14 ετών και πάνω, μπροστά στα μάτια των γυναικών και των παιδιών τους.
 
Συνολικά εκτελέστηκαν 1436 από τους 2035 άνδρες των Καλαβρύτων, αν και οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των θυμάτων ποικίλουν.
 
Ο Σμήναρχος Μίχος με ομάδα του Ανεξαρτήτου Τάγματος ΕΛΑΣ Καλαβρύτων στους Λαπαναγούς Καλαβρύτων (ιδιαιτέρα πατρίδα του Μίχου)
Η διαταγή της μαζικής δολοφονίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης "Καλάβρυτα" (Unternehmen Kalavryta), ξεκίνησε από την παράκτια περιοχή της Αχαΐας στη βόρεια Πελοπόννησο, όταν τα στρατεύματα της Βέρμαχτ στην πορεία τους έκαψαν  χωριά και δολοφόνησαν τους πολίτες στο δρόμο τους.
Η επιχείρηση "Καλάβρυτα" ήταν μια επιχείρηση κύκλωσης των ανταρτών του ΕΛΑΣ η οποία όμως κατέληξε σε μαζικά αντίποινα επί του άμαχου πληθυσμού της περιοχής, μετά το θάνατο Γερμανών στρατιωτών σε μάχες με τους αντάρτες.
 
Ο χάρτης των αποτελεσμάτων της UNTERNEHMEN KALAWRYTA
Της σφαγής των Καλαβρύτων, είχε προηγηθεί η εκτέλεση 77 Γερμανών αιχμαλώτων που είχαν συλλάβει οι αντάρτες λίγες ημέρες νωρίτερα.
Η σφαγή των αμάχων διαπράχθηκε από την 117η Μεραρχία Καταδρομών, η οποία αποτελούνταν από Αυστριακούς και Γερμανούς.
Σκότωναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους
Οι Γερμανοί, στο δρόμο για τα Καλάβρυτα, εκτέλεσαν 143 άνδρες, στα χωριά Ρωγοί, Κερπινή, Άνω και Κάτω Ζαχλωρού, καθώς και στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου. Επίσης έκαψαν περίπου 1.000 σπίτια σε πάνω από 50 χωριά, αφού τα λεηλάτησαν αποκομίζοντας περισσότερα από 2.000 πρόβατα και μεγαλύτερα ζώα και περίπου 260.000.000 δραχμές.
Όταν έφθασαν στα Καλάβρυτα, κλείδωσαν όλες τις γυναίκες και τα παιδιά κάτω των 14 στο σχολείο και διέταξαν όλους τους άνδρες από 14 και πάνω να παρουσιαστούν έξω από το χωριό.
 
Παρέα Καλαβρυτινών στα Χιονισμένα Καλάβρυτα (έξι χρόνια πριν την σφαγή τους από τους Γερμανούς)
Εκεί, τους εκτέλεσαν με συνεχείς ριπές πολυβόλων, σκοτώνοντας περίπου 500 άτομα. Οι γυναίκες και τα παιδιά κατάφεραν να αποδράσουν από το σχολείο ενώ το χωριό φλεγόταν.
Την επόμενη ημέρα τα ναζιστικά στρατεύματα πυρπόλησαν το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας.
Παρά το γεγονός ότι η Γερμανία έχει αναγνωρίσει δημόσια τη ναζιστική αγριότητα στην περίπτωση των Καλαβρύτων, ακόμα δεν έχει καταβληθεί καμιά αποζημίωση.
 
Ομάδα Ανταρτών του Ανεξαρτήτου Τάγματος Καλαβρύτων

Δημ. Κατσίνης, Γεώργιος Πάσχος, Φ.Ζησιμόπουλος, Κ.Γλαράκης, Αν. Πλάτων, Ιωάννης Οικονόμου, Παν.Τσαβαλάς, Παν Σωτηρόπουλος, Κ. Γκίκας, Αν Παπανδρέου, Χρ.Φερλελής, Γ. Παπαβασιλόπουλος, Μέλιος Νίκος, Σπ. Σαμαρτζόπουλος, Ιωάννης Κατσικόπουλος, Λέων.Ροδόπουλος, Γ.Θανόπουλος, Κ.Νικολάου, Παν.Πόλκας, Κωνστ.Κουτσουρής και Παν. Παπαδημητρόπουλος
 
Ο Μίχος με ομάδα ανταρτών κοντά στους Αγίους Θεοδώρους Αροανίας Καλαβρύτων
Ο Διοικητής του 749 Jager Retsiment Wölfinger και ο Διοικητής της Α.Α. 116 Μάχιμης Μονάδας Αναγνωρίσεων Ίλαρχος Gnass στην έδρα της Μεραρχίας (Κόρινθος), παρουσιάζουν το τελικό επιτελικό σχέδιο της Επιχείρησης Καλάβρυτα. Δόθηκαν οι τελικές διαταγές για την Επιχείρηση. Ημέρα Χ = 5.12.
Γενικές Οδηγίες Μάχης
Δόγμα: Η επιτυχία της επιχειρήσεως δεν έγκειται στα εδαφικά κέρδη, αλλά στο μέγεθος των εχθρικών απωλειών και λαφύρων. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να εντοπίσουμε τις συμμορίες στα κρησφύγετά τους και να τις εξωθήσουμε σε μάχη. Ο εγκλωβισμός είναι προτιμότερος του ισχνού χτυπήματος. Σε περίπτωση αιφνιδιαστικής συναντήσεως με τον εχθρό, κατά βάση πάντα να επιδιώκεται θέση σε υψώματα και να αποφεύγεται η ώθηση σε κοιλάδα.
 
Στρατιώτες της 117 Jager Division
Οι οικισμοί, από τους οποίους προήλθαν πυρά, πρέπει να ισοπεδωθούν, ενώ οι άνδρες να τυφεκισθούν. Στην περιοχή των συμμοριών πρέπει να αναμένουμε εχθρική στάση του πληθυσμού. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε όλα τα μοναστήρια, παρεκκλήσια και μεμονωμένα οικήματα, αφού εκεί, ως επί το πλείστον, μπορούμε να υποθέσουμε την ύπαρξη κρυφών οπλοστασίων. Με την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων σε μια περιοχή πρέπει να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία του άμαχου πληθυσμού από τόπο σε τόπο, καθώς και η κρούση των κωδωνοστασίων των εκκλησιών. Όλοι οι κάτοικοι που είναι ύποπτοι συμμετοχής στις συμμορίες, άνδρες και γυναίκες, πρέπει να συλλαμβάνονται ως όμηροι.
 
Ο Αρχίατρος ΕΛΑΣ Ανδρέας Παυλόπουλος [αριστερά] μαζί με τα ηγετικά στελέχη του ΕΛΑΣ Λασάνη [κέντρο] και Πελοπίδα [δεξιά].
Στην Επιχείρηση Καλάβρυτα (UNTERNEHMEN KALAWRYTA) συμμετείχαν οι κατωτέρω Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί της Βέρμαχτ:
Α. Αξιωματικοί της Βέρμαχτ (Offiziere)
Von Le Suire, Barth, Schroeder, Brendel, Weber, Wanlhoff, Bauer, Gotsch, Leikam, Blasig, Kufeke, Frank, Akamphuber, Janisch, Oelkers, Seydewitz, Hasch, Liebhart, Dr. Wigger, Dr. Benker, Koriath, Franken, Dipl. Ing. Plaschke, Hassmann, Weiss, Dr. v. Scheure, Czermak, Lange, Weckebach, Henke, Krammer, Fellinger, Heymann, Olze, Hans Ebersberger, Woelfinger Julius, Seydlitz Fr., Wisheu Hans, Hufner August, Garhofer Franz, Hofmann Franz, Pichler Hans, Thumfart Franz, Jakobs Fritz, Benkner Hans, Kammer Karl, Buderatz Jos., Hermann Egon, Gruber Theodor, Hlas Hans, Gruber Ignaz, Trautner Walter, Samans Otto, Togel Robert, Widmann Georg, Marent Hans, Kamnitz Hermann, Salten Ernst, Jocher Karl, Modrow Dieter, Vaih Otto, Poliak Alfred, Kutterer Fritz, Tichy Rudolf, Schondab Hans, Tischler Josef, Haselmaier Franz, Kraupatz Karl, Ruthner Walter, Elshuber Stefan, Nagel Karl, Klinger Philip, Zimmermann Paul.
Β. Υπαξιωματικοί (Oberosterreich)
Hasch Karl, Ruckle Ernst, Winder Karl, Wuhrer Alois, Raad Dominik, Weibrunner Franz, Hofmann Franz, Pichler Hans, Kammer Karl, Hlas Hans, Gruber Ignas, Trautner Walter, Tichy Rudolf, Schondab Hans, Haselmaier Franz, Ruthner Walter, Elshuber Stefan, Gruber Friedrich, Heini Alois, Wewerka Fritz, Wieser Franz, Pesendorfer Gottlieb, Wieser Franz, Hans Hofer, Molden Fritz, Kurt Manhart, Helmut Lenhof, Jakob Jakobitsch, Wienerroither Karl, Stadler Max, Fuchs Georg, Johann Haghofer, Haider Johann, Haidinger Karl, Hlas Josef, Kilian Ferdinand, Krippl Karl, Matzelli Julius, Pichler Hans, Purgstein Karl, Rossner Fritz, Steidl Josef, Strasser, Taunter Walter, Zeppezzauer Josef, Ziegler Alfred, Baumgartner Josef, Dornitzhummer Josef, Ortner Johann, Rothmayr Michael, Wastel Ludwig, Zulehner Johann, Burgholzer Felix, Potscher Konrand, Grabner Ferdinand, Pirklbauer Franz, Ratzenbock Aegid, Binder Johann, Holzer Josef, Linkeseder Ignaz, Bauer Johann, Drexler Leo, Kiiechbaum Johann, Oberroder Josef, Puhringer Alois, Bolitschek Josef, Piper Karl, Doppler Friedrich, Varas Johann, Prillinger Josef, Lindinger Mathias, Bos Helmut, Moser Hans, Mayrhofer Franz, Huber-Hormandinger, Tichy Rudolf, Hlawaty Wilhelm, Bammer Anton, Franzmayer Peter, Gruber Friedrich, Heinz Josef, Hillinger Josef, Keiblinger Johann, Hans Schlosser, Steinhausier Franz, Wimmer Franz, Scofmann Hans, Hans Schlosser, Ratzenbock Philip, Riedl Hans, Rathwallner Ferd., Briganser Johann, Huber Franz, Huber Johann, Mitter Josef, Schatzberger Johann, Schmiedbauer Franz, Schrattberger Ant., Weber Gustav, Weibheitinger Al., Schondab Johann.
(Πηγή Φωτογραφιών: kalavrytanews.com)

Read more...

Ξέσπασε η Κανέλλη : Οι Χρυσαυγίτες είναι ναζιστές από κούνια (BINTEO)...


"Εγκληματίες" χαρακτήρισε τα μέλη της Χρυσής Αυγής η Λιάνα Κανέλλη μιλώντας στoν ΣΚΑΙ, για τις...
φωτογραφίες με φασιστικά σύμβολα, αλλά και βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας και περιέχουν, μεταξύ άλλων, ναζιστικούς χαιρετισμούς και ορκομωσίες μελών.

"Ο ναζισμός είναι εξ ορισμού εγκληματική οργάνωση και ιδεολογία. Από την ώρα που είσαι ναζί, είσαι και εγκληματίες. Δεν το λέω εγώ, αλλά η ιστορία. Είναι ναζιστές από κούνια. Ο ναζισμός είναι η εγκληματική φύση αυτής της οργάνωσης", είπε μεταξύ άλλων η κυρια Κανέλλη.

Και επίσης επισήμανε: "Θέλουν τον ναζισμό εφαρμοσμένο και στο πολιτκό πεδίο. Ξαφνικά υπάρχει μια ανώτερη φυλή πολιτικών…".
Δείτε το βίντεο...

Read more...

To "μπράβο" του Γιώργου Παπανδρέου στην Ουρουγουάη για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας



Ο Γιώργος Παπανδρέου με άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα, τάσσεται για άλλη μια φορά υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας, χαιρετίζοντας την απόφαση της κυβέρνησης της Ουρουγουάης
Το 1997 ο Γιώργος Παπανδρέου ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών με συνέντευξη του στο περιοδικό "ΚΛΙΚ" έχει πει δημοσίως ότι  παλιά  στην Aμερική δοκίμασε χασίς. Mαριχουάνα συγκεκριμένα. 
Δεν είναι λίγες φορές άλλωστε που ο πρώην πρωθυπουργός σε συνεντεύξεις έχε ταχθεί υπέρ του διαχωρισμού των σκληρών και μαλακών ναρκωτικών, τασσόμενος  ουσιαστικά υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας υποστηρίζοντας ότι έτσι θα χτυπηθούν οι έμποροι.
Ο Γιώργος Παπανδρέου με άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα, τάσσεται για άλλη μια φορά υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας, χαιρετίζοντας την απόφαση της κυβέρνησης της Ουρουγουάης να νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα.
Αναλυτικά το άρθρο του έχει ως εξής :
"Κανείς δεν μπορεί παρά να επικροτήσει το θάρρος, τους συμβολισμούς και τη θέληση της κυβέρνησης της Ουρουγουάης να δώσει πρωτοπόρα λύση στο θέμα της μαριχουάνας απεγκλωβίζοντας τους χρήστες από τα κυκλώματα και τα καρτέλ ναρκωτικών που μαστίζουν την Νότιο Αμερική. Αναγνωρίζοντας ότι η διαρρύμιση της χρήσης είναι πιο σημαντική από την όποια καταστολή η Ουρουγουάη έδωσε το σαφές αναγκαίο παράδειγμα, προς όλες τις χώρες της υφηλίου, για μια υποδειγματική και πρωτίστως ανθρώπινη αντιμετώπιση για την κάνναβι.
Στη πράξη πλέον πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση των θεμάτων χρήσης ναρκωτικών αποδεικνύεται η Ουρουγουάη θεσπίζοντας ένα νόμο σύμβολο για την ορθολογική αντιμετώπιση του ζητήματος. Πρόκειται για νέο νόμο που ρυθμίζει την παραγωγή και την πώληση της κάνναβης στην Ουρουγουάη, υπό την εποπτεία του κράτους, ο οποίος εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της χώρας την Τρίτη, σε μια ενέργεια παγκόσμιας εμβέλειας από τον αριστερό πρόεδρο Χοσέ Μουχίκα. Μια ενέργεια που πρέπει να μελετηθεί σε βάθος από όλες τις χώρες και πρωτίστως εκείνες που αξιολογούν τη χρήση της μαριχουάνας ως «βαθύ κοινωνικό πρόβλημα».
Ο νόμος  σε γενικές γραμμές επιτρέπει σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω να αγοράζουν έως και 40 γραμμάρια μαριχουάνα ανά μήνα από φαρμακεία ή να παράγουν μέχρι και έξι φυτά κάνναβης εφόσον εγγραφούν σε μια βάση δεδομένων για χρήστες.  Ο νόμος προβλέπει για τους ενήλικες να αγοράζουν τα 40 γραμμάρια μαριχουάνα σε μηνιαία βάση από φαρμακεία, ή οι ίδιοι να παράγουν μέχρι και έξι φυτά κάνναβης σε έναν χρόνο, αν εγγραφούν σε μια βάση δεδομένων για χρήστες. Θα λειτουργούν επίσης κλαμπ μαριχουάνας θα αποτελούνται από 15 έως 45 μέλη, και θα μπορούν να αναπτύσσουν έως 99 φυτά κάνναβης ανά ομάδα. Η χρήση μαριχουάνας από ανηλίκους και ξένους απαγορεύεται. Εναπομένει πλέον να εκδοθούν τα εκτελεστικά διατάγματα για την πλήρη απελευθέρωση, βάσει των παραπάνω κανόνων της χρήσης κάνναβις.
Επί της ουσίας θα δημιουργηθεί ένας οργανισμός-το Ινστιτούτο ρύθμισης και ελέγχου της κάνναβης (IRCCA)- το οποίο θα διαχειριστεί την παραγωγή και διανομή και επίσης θα επιβλέπει την εφαρμογή του νόμου. Έτσι ενήλικοι καταναλωτές, κάτοικοι της Ουρουγουάης, οι οποίοι θα είναι εγγεγραμμένοι σε ένα μητρώο χρηστών, θα μπορούν να αγοράζουν ως και 40 γραμμάρια το μήνα από φαρμακεία.
Είναι γεγονός, και αυτό πέτυχε η κυβέρνηση της Ουρουγουάης, ότι Πολιτεία οφείλει να προχωρήσει στην αναζήτηση αποτελεσματικών μεθόδων και πολιτικών για ένα πολύπλοκο κοινωνικό ζήτημα και αυτό είναι το ζήτημα των ναρκωτικών. Να ανοίξουμε διάλογο ώστε να φωτίσουμε αυτή την πολύ ουσιαστική δημόσια συζήτηση στις κοινωνίες μας, να διαπαιδαγωγήσουμε, τόσο τους πολιτικούς όσο και τους πολίτες, αλλά κυρίως τη νεολαία και έτσι να μπορέσουμε πιο αποτελεσματικά να πάρουμε αποφάσεις.
Οι απόψεις ποικίλουν και είναι όλες σεβαστές, απαιτείται όμως να διαπαιδαγωγηθούμε, να βγούμε από τις φοβίες και τις προκαταλήψεις και να αντιμετωπίσουμε τους χρήστες με ανθρωπιά, έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε το συνάνθρωπό μας. Και πάνω από όλα να διδαχθούμε από το παράδειγμα της Ουρουγουάης και να αντλήσουμε συμπεράσματα από τη πρακτικής της. Το ζητούμενο είναι ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε άπρακτοι και με κλειστά τα μάτια, το θέμα μας αφορά όλους, ως πολίτες, ως γονείς, ως κοινωνία. Ήδη στην Ελλάδα αποποινικοποιήθηκε η χρήση και εναπομένει να αντιμετωπίσουμε την όλη θεματική με θάρρος και σοφία παραδειγματιζόμενοι και από τα όσα συμβαίνουν στην Ουρουγουάη, μια χώρα που δεν είναι τόσο μακρυά, αλλά τουναντίον πολύ κοντά.
Βασικά ερωτήματα, που πρέπει να τεθούν σε διάλογο είναι η μείωση της ζήτησης, πρώτα από όλα, πώς μπορούμε να περιορίσουμε τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως στη νεολαία. Δεύτερον είναι ο περιορισμός της βλάβης – αν δεν γίνεται απόλυτος περιορισμός της χρήσης, τουλάχιστον να περιορίσουμε τη βλάβη στην υγεία, να αποφύγουμε την περιθωριοποίηση του ανθρώπου, που έκανε ή κάνει χρήση ναρκωτικών ή ακόμα, αν βρίσκεται σε κατάσταση εξάρτησης. Και τρίτο βεβαίως τη μείωση της προσφοράς, της διακίνησης και εμπορίας παράνομων ουσιών κατά τέτοιο τρόπο που να πλήξουν πραγματικά το οργανωμένο έγκλημα και τους εγκληματικούς κύκλους, το παράνομο κέρδος, την τεράστια οικονομική δύναμη που δημιουργείται, τη σύνδεση του οργανωμένου εγκλήματος στη διακίνηση των ναρκωτικών και με άλλες μορφές οργανωμένου εγκλήματος, όπως είναι η διακίνηση ανθρώπων και όπλων, όπως είναι και η τρομοκρατία".

Read more...

Βενιζέλος σε Νταβούτουγλου: Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τη λεγόμενη "τουρκική δημοκρατία της βορείου Κύπρου"



Ο κ. Νταβούταγλου στη συνάντηση του με τον υπουργό Εξωτερικών έκανε αναφορά και στο θέμα των μειονοτήτων που ζουν σε Ελλάδα και Τουρκία
Οι διαβουλεύσεις για το Κυπριακό, ενόψει και της επανέναρξης των δικοινοτικών συνομιλιών, ήταν το βασικό θέμα συζήτησης ανάμεσα στους Ευάγγελο Βενιζέλο και Αχμέτ Νταβούτογλου στη σημερινή τους συνάντηση.
Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της ελληνικής κυβέρνησης, εξέφρασε την ελπίδα ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θα «επιδείξει εν τέλει καλοπιστία» ώστε να υπάρξει συμφωνία επί της κοινής διακήρυξης για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Παράλληλα, εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Ελλάδας στις πρωτοβουλίες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, που «περιλαμβάνουν προτάσεις για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».
Επίσης, έσπευσε να υπογραμμίσει τη σημασία της κοινής διακήρυξης τονίζοντας ότι «το κοινό ανακοινωθέν δεν είναι πληροφοριακού ή τυπικού χαρακτήρα, αλλά συνιστά το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης». Οπως είπε, η λύση στο Κυπριακό πρέπει να είναι θεσμικά συμβατή με τους κανόνες της Ε.Ε. και να οδηγεί σε μία ομοσπονδιακά δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία. «Θέλουμε να ελπίζουμε», πρόσθεσε, «ότι θα υπάρχει συμφωνία στο ανακοινωθέν ως δείγμα καλής θέλησης προκειμένου να μπούμε στο κύριο μέρος της διαπραγμάτευσης».
Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε επίσης ότι «η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τη λεγόμενη "τουρκική δημοκρατία της βορείου Κύπρου"».
Ερωτηθείς αν η Αγκυρα συμμερίζεται τις θέσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς για «μία και αδιαίρετη κυπριακή δημοκρατία» στις διαβουλεύσεις για την κοινή διακήρυξη, ο κ. Νταβούτογλου σχολίασε ότι υπάρχουν παγκοσμίως πολύ λίγα «παγωμένα» ζητήματα τα οποία έχουν συζητηθεί με τόση λεπτομέρεια όσο το Κυπριακό, συμπληρώνοντας ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει «τεράστια ορολογία».
Σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, η τουρκοκυπριακή πλευρά υπήρξε «αρκετά ελαστική» και έχει τη διάθεση να διαβουλευθεί με σκοπό την λύση. Πρόσθεσε δε ότι η Αγκυρα θέλει να δει βούληση και από την κυπριακή πλευρά που θα δείχνει πως επιθυμεί συνομιλίες οι οποίες θα οδηγήσουν στην επίλυση του Κυπριακού.
Ο κ. Νταβούτογλου έκανε αναφορά και στο θέμα των μειονοτήτων που ζουν σε Ελλάδα και Τουρκία, το οποίο -όπως είπε- πρέπει να θεωρείται «μία ευκαιρία, μία γέφυρα που θα ενώνει τους δύο λαούς». Είπε ακόμη ότι το συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να αντιμετωπίζεται από τις δύο κυβερνήσεις στο πλαίσιο της ισότητας και των ίσων δικαιωμάτων των πολιτών.

Read more...

Στην 6η χειρότερη θέση η Ελλάδα...




Στην 6η χειρότερη θέση μεταξύ 30 ευρωπαϊκών χωρών, όσον αφορά στη στέρηση υλικών αγαθών και στις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών, ανέβηκε πέρυσι η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.
Είναι εν προκειμένω χαρακτηριστικό ότι...
το 76,3% του φτωχού πληθυσμού και το 30,8% του μη φτωχού, δηλώνει οικονομική δυσκολία να αντιμετωπίσει έκτακτες, αλλά αναγκαίες δαπάνες, ύψους ακόμη και περίπου 540 ευρώ.
Έτσι, όχι μόνον ο φτωχός πληθυσμός της χώρας, αλλά και μέρος του μη φτωχού πληθυσμού, έχει πλέον δυσκολία για μία εβδομάδα διακοπών ετησίως, για γεύμα με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι- ή ισοδύναμο για χορτοφάγους- κάθε δεύτερη ημέρα, για επαρκή θέρμανση της κατοικίας, για αγορές διαρκών αγαθών (όπως πλυντήριο ρούχων, έγχρωμη ΤV, τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο ή αυτοκίνητο), για αποπληρωμή δανείων ή αγορών με δόσεις, για πληρωμή πάγιων λογαριασμών, κ.λπ.
Σύμφωνα δε με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών το 2012 (εισοδήματα 2011), το ποσοστό του πληθυσμού που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες με αποτέλεσμα να στερείται, τουλάχιστον, τέσσερις από τις εννέα, συνολικά, διαστάσεις της υλικής στέρησης, ανέρχεται σε 19,5% το 2012. Το ποσοστό αυτό ανερχόταν σε 15,2% το 2011, σε 11,6% το 2010, σε 11% το 2009 και σε 11,2% το 2008.
Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα βρέθηκε στην 6η χειρότερη θέση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, μετά τη Βουλγαρία (44,1%), τη Ρουμανία (29,9%), τη Λετονία (26%), την Ουγγαρία (25,7%) και τη Λιθουανία (19,8%). Στην καλύτερη θέση μεταξύ των 30 χωρών, βρίσκεται η Ελβετία (0,8%).
Από την ανάλυση των στοιχείων της έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτουν τα εξής:
• Ο πληθυσμός που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες με αποτέλεσμα να στερείται, τουλάχιστον, τέσσερις από τις εννέα, συνολικά, διαστάσεις της υλικής στέρησης, είναι :
o 20,9% των παιδιών ηλικίας κάτω των 18 ετών
o 34,7% του πληθυσμού ηλικίας 18 έως 59 ετών που έχει ολοκληρώσει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση
o 20,7% του πληθυσμού ηλικίας 18 έως 64 ετών
o 8,6% του πληθυσμού ηλικίας 18 έως 59 ετών που έχει ολοκληρώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση
o 14,3% του πληθυσμού ηλικίας 65 ετών και άνω
• Τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν ελλείψεις βασικών ανέσεων στην κύρια κατοικία κατατάσσονται κατά καθεστώς ιδιοκτησίας, ως εξής:
o 3,6% των νοικοκυριών με ιδιόκτητη κατοικία και με οικονομικές υποχρεώσεις (δάνειο, υποθήκη, κ.λπ.)
o 6,3% των νοικοκυριών με ιδιόκτητη κατοικία χωρίς οικονομικές υποχρεώσεις (δάνειο, υποθήκη, κ.λπ.)
o 9,9% σε ενοικιασμένη κατοικία
• Το ποσοστό του πληθυσμού που διαβιεί σε κατοικία με στενότητα χώρου, ανέρχεται σε:
o 26,5% για το σύνολο του πληθυσμού
o 22,7% για τον μη φτωχό πληθυσμό
o 39,4% για τον φτωχό πληθυσμό
• Τα νοικοκυριά που δηλώνουν ότι επιβαρύνονται από το κόστος στέγασης, ανέρχονται σε :
o 33,1% για το σύνολο του πληθυσμού
o 15,8% για τον μη φτωχό πληθυσμό
o 90,5% για τον φτωχό πληθυσμό
• Το 50,3% του φτωχού πληθυσμού δηλώνει ότι στερείται διατροφής που περιλαμβάνει κάθε δεύτερη ημέρα κοτόπουλο, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του μη φτωχού πληθυσμού εκτιμάται σε 2,9%
• Το 76,3% του φτωχού πληθυσμού και το 30,8% του μη φτωχού δηλώνει οικονομική δυσκολία να αντιμετωπίσει έκτακτες, αλλά αναγκαίες δαπάνες, ύψους περίπου 540 ευρώ
• Περιβαλλοντικά προβλήματα από παρακείμενη βιομηχανία ή προβλήματα από την κυκλοφορία αυτοκινήτων δηλώνει ότι αντιμετωπίζει το 26,4% του συνολικού πληθυσμού, ενώ ποσοστό 19,8% του ίδιου πληθυσμού αναφέρει ως πρόβλημα τους βανδαλισμούς και την εγκληματικότητα στην περιοχή του
• Το ποσοστό του συνολικού πληθυσμού που δηλώνει οικονομική αδυναμία να έχει ικανοποιητική θέρμανση ανέρχεται σε 26,7% το 2012- από 16,4% το 2008-, ενώ αντίστοιχα για τον φτωχό πληθυσμό είναι 47,6% το 2012 (από 33% το 2008) και για τον μη φτωχό πληθυσμό 20,8% το 2012 (από 12,1% το 2008) • Το 35,7% του μη φτωχού πληθυσμού δηλώνει ότι επιβαρύνεται πάρα πολύ από τις συνολικές δαπάνες στέγασης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον φτωχό πληθυσμό εκτιμάται σε 62,6%
• Το 40,3% του πληθυσμού που έχει λάβει καταναλωτικό δάνειο για αγορά αγαθών και υπηρεσιών, δηλώνει ότι δυσκολεύεται πάρα πολύ στην αποπληρωμή αυτού ή των δόσεων
• Το 51,1% του φτωχού πληθυσμού δηλώνει δυσκολία στην πληρωμή πάγιων λογαριασμών εγκαίρως, όπως αυτών του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, του φυσικού αερίου, κ.λπ.
• Το 55,5% του φτωχού πληθυσμού αναφέρει μεγάλη δυσκολία στην αντιμετώπιση των συνήθων αναγκών του
• Το ελάχιστο μέσο καθαρό μηνιαίο εισόδημα για την αντιμετώπιση των αναγκών των νοικοκυριών της χώρας ανέρχεται, κατά δήλωσή τους, σε 1.940 ευρώ. Τα φτωχά νοικοκυριά χρειάζονται 1.677 ευρώ, ενώ τα μη φτωχά νοικοκυριά 2.014 ευρώ
• Το 21% του φτωχού πληθυσμού, το 9,8% του μη φτωχού πληθυσμού και το 12,3% του συνολικού πληθυσμού δεν διαθέτουν ένα τουλάχιστον ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο, ενώ το 16% των φτωχών νοικοκυριών, το 7,5% των μη φτωχών και το 9,4% του συνόλου των νοικοκυριών δεν διαθέτουν προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, αν και τον χρειάζονται, λόγω οικονομικής αδυναμίας
•Χειρότερες, τέλος, είναι οι καταστάσεις για τις γυναίκες (16,3% ηλικίας 65 ετών και άνω), σε σύγκριση με τους άνδρες (11,8% ηλικίας 65 ετών και άνω).

Read more...

«Δεν μπορεί ο Βενιζέλος να αποφασίζει μόνος του για το ΠΑΣΟΚ»...



Τι λένε στελέχη του κόμματος...
«Ούτε για την προγραμματική συμφωνία με τη Ν.Δ, ούτε για την αντικατάσταση του ΠΑΣΟΚ από τους «58» έχει αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ» λένε στελέχη του και καλούν τον πρόεδρο του κόμματος να...
συγκαλέσει τα όργανα και να δώσει εξηγήσεις.
 Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην κυβέρνηση, η επιστολή που έστειλαν εχθές το βράδυ στον Ευάγγελο Βενιζέλο βουλευτές και στελέχη του κόμματος (Θ.Μωραίτης, Φ.Σαχινίδης, Γ.Ντόλιος, Γ.Πεταλωτής, Α.Μακρυπίδης κ.α) που ζητούν να συγκληθεί άμεσα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Τα στελέχη μιλούν για τις « τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις» που «με την πυκνότητα και τη σοβαρότητά τους, επιβάλλουν τη συζήτησή τους στο κορυφαίο, θεσμικό, συλλογικό, κομματικό όργανο». Δεν αναφέρουν ωστόσο για ποιες ακριβώς εξελίξεις μιλούν.

Oπως γραφει το "ThePressProject", το οποίο επικοινώνησε σήμερα το πρωί με στελέχη που υπογράφουν την επιστολή και όπως εξήγησαν, αναφέρονται κυρίως στην υπόθεση των συμμαχιών του ΠΑΣΟΚ, στους «58» και στον τρόπο που θα κατέβουν στις ευρωεκλογές.

«Ο Ευ.Βενιζέλος έχει λάβει αποφάσεις για τη στρατηγική του κόμματος, οι οποίες ουδέποτε συζητήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ και στα όργανα» λένε. Αναφέρουν ότι δε ζητούν τίποτα πέρα από το αυτονόητο, που θα έπρεπε να έχει γίνει προ πολλού: τη συνεδρίαση των οργάνων και τη λήψη αποφάσεων από αυτό. «Η Κεντρική Επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει ούτε μία φορά για να συζητήσει και να λάβει πολιτικές αποφάσεις, εκτός από μια φορά για τυπικούς λόγους εκλογής κάποιων οργάνων. Έχουμε μία προγραμματική συμφωνία με τη Ν.Δ, η οποία δεν εγκρίθηκε από πουθενά και δεν έχει καμία νομιμοποίηση από το ΠΑΣΟΚ» δηλώνει στο TPP ένας από αυτούς και διευκρινίζει –για να τους προλάβει, όπως λέει- ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε ιδέα για αυτή την πρωτοβουλία.

Άλλο στέλεχος από τους υπογράφοντες, αναφέρει ότι δεν μπορεί ο Ευ.Βενιζέλος να αποφασίζει μόνος του για το ΠΑΣΟΚ, ερήμην του ΠΑΣΟΚ. «Όσοι απομείναμε ακόμα και όσοι μας αφορά, οφείλουμε και πρέπει να έχουμε λόγο» λέει και ρωτάει: «Με ποιο δικαίωμα αποφάσισε να υποκαταστήσει το ΠΑΣΟΚ με τους «58» ο Βενιζέλος; Από πού και ως που φέρεται ως ειλημμένη απόφαση ότι δεν θα κατέβουμε ως ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές;» .Τα ερωτήματα αυτά τα συμμερίζονται αρκετοί και δηλώνουν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν άμεσα απαντήσεις από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Παρόμοιες θέσεις έχουν κι άλλοι, όπως ο Μιχ.Καρχιμάκης και η κίνηση του, ο οποίος σε συζητήσεις αναφέρει και αυτός ότι « είναι απαράδεκτο να κατέβουμε στις ευρωεκλογές και στα ψηφοδέλτιά μας να μην έχουμε τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, αλλά τα σύμβολα των ευρωπαίων σοσιαλιστών». Σχολίαζε μάλιστα ότι μόνο οι ηλικιωμένοι ψηφοφόροι έχουν μείνει πλέον να στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και αν στις ευρωεκλογές δεν δουν τον πράσινο ήλιο στο ψηφοδέλτιο, κινδυνεύουν να υποστούν πανωλεθρία». Τόσο ο ίδιος, όσο και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν έχουν εκφράσει μέχρι τώρα την υπαρκτή, κατά τ’ άλλα, διαφωνία τους για τους «58», επιφυλάσσονται όπως λένε για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα κληθεί για να αποφασίσει.

πηγη thepressproject.gr

Read more...

Απάντηση Μιχελάκη Για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου προετοιμάζεται το ΥΠΕΣ


Για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου προετοιμάζεται το ΥΠΕΣ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ξεκίνησαν από το υπουργείο Εσωτερικών οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για τις επικείμενες ευρωεκλογές, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του κ. Μιχελάκη, το υπουργείο έχει προσδιορίσει τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των οικείων διπλωματικών αρχών της χώρας στα κράτη-μέλη της ΕΕ. Θα ακολουθήσει η έκδοση υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων εν ευθέτω χρόνο κάθε φορά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία αλλά και η ολοκλήρωση της θεσμικής και τεχνικής υποστήριξης κάθε σταδίου της διαδικασίας.

Στο ερώτημα της βουλευτού ποια μέτρα θα ληφθούν για να αυξηθεί η συμμετοχή των αποδήμων στις επόμενες ευρωεκλογές, ο υπουργός Εσωτερικών επισημαίνει ότι το υπουργείο με τις θεσμικές του ενέργειες ζητεί από τις διπλωματικές αρχές της χώρας στα κράτη-μέλη, να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο μέσο τους εκλογείς της περιφέρειας τους για τις προϋποθέσεις άσκησης του εκλογικού δικαιώματος. Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να συμβάλουν ο δικτυακός τόπος του υπουργείου Εσωτερικών, η έκδοση δελτίων τύπου και η χρήση άλλων προσηκόντων μέτρων.

Ως προς το πότε θα οριστικοποιηθούν οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι, ο κ. Μιχελάκης ενημερώνει ότι αυτοί θα οριστικοποιηθούν με την αναθεώρηση του πρώτου διμήνου του 2014, δηλαδή με βάση τις μεταβολές που έχουν συντελεστεί σε αυτούς μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού Πυρκαγιά από εμπρησμό στην εξοχική κατοικία Σημίτη στους Αγ.Θεοδώρους


Πυρκαγιά από εμπρησμό στην εξοχική κατοικία Σημίτη στους Αγ.Θεοδώρους
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής στην εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού Κ.Σημίτη, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Επί τόπου έσπευσε όχημα της πυροσβεστικής με 3 πυροσβέστες, καθώς και ανακριτικό του Πυροσβεστικού και της ΕΛ.ΑΣ.

 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
Η πυρκαγιά δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις και χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής, περιορίστηκε στην κουζίνα και το σαλόνι της κατοικίας.

Στη βεράντα του σπιτιού βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμου (μπαταρία, υγρό και χρονοδιακόπτης), κατά συνέπεια κλήθηκε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής για να αναλάβει την υπόθεση.

Από το μπαλκόνι περισυνελέγησαν υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού, μεταξύ των οποίων και μεταλλικά στοιχεία, τα οποία θα ερευνηθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Μέλη της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιούν έρευνες και στους χώρους γύρω από την εξοχική κατοικία, προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία.

Την πορεία των ερευνών παρακολουθεί και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής με εισαγγελέα.

Το εξοχικό του πρώην πρωθυπουργού βρίσκεται περίπου 200μ από τα διόδια των Αγίων Θεοδώρων.
Κατά πληροφορίες, το πρωί έφτασε στην κατοικία και ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης.

Καταδικάζουν τα κόμματα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, καταδίκασε το περιστατικό: «Καταδικάζουμε την εμπρηστική επίθεση στην κατοικία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Κάθε απόπειρα πυροδότησης κλίματος έντασης βρίσκει απέναντί της την ελληνική κοινωνία.»

Η ΝΔ επίσης καταδίκασε την εμπρηστική επίθεση στο εξοχικό σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, λέγοντας: «Η ΝΔ καταδικάζει τους εμπρηστές περιουσιών που νομίζουν ότι, με πράξεις που εμπίπτουν στο Κοινό Ποινικό Δίκαιο, μπορούν να γίνουν εμπρηστές του πολιτικού κλίματος. Η βία δεν θα περάσει.»

To ΠΑΣΟΚ «καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την εμπρηστική επίθεση στην εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη. Πολίτες και πολιτικοί φορείς οφείλουν να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της, κεκτημένα για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές Ελλήνων. Να απομονώσουν την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της.»

«Εκφράζουμε την πλήρη αποδοκιμασία μας για τον εμπρησμό της εξοχικής κατοικίας του πρώην πρωθυπουργού κ. Σημίτη» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η καταδίκη της εμπρηστικής επίθεσης της εξοχικής κατοικίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη είναι δεδομένη. Κάθε μορφή βίας είναι καταδικαστέα. Η απομόνωση της τρομοκρατίας και των προστατών της είναι η μόνη απάντηση που μπορούν και οφείλουν να δώσουν τα κόμματα και οι πολίτες που στηρίζουν τη Δημοκρατία» σχολίασε η ΔΗΜΑΡ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...