Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

«Δεν μπορεί ο Βενιζέλος να αποφασίζει μόνος του για το ΠΑΣΟΚ»...



Τι λένε στελέχη του κόμματος...
«Ούτε για την προγραμματική συμφωνία με τη Ν.Δ, ούτε για την αντικατάσταση του ΠΑΣΟΚ από τους «58» έχει αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ» λένε στελέχη του και καλούν τον πρόεδρο του κόμματος να...
συγκαλέσει τα όργανα και να δώσει εξηγήσεις.
 Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην κυβέρνηση, η επιστολή που έστειλαν εχθές το βράδυ στον Ευάγγελο Βενιζέλο βουλευτές και στελέχη του κόμματος (Θ.Μωραίτης, Φ.Σαχινίδης, Γ.Ντόλιος, Γ.Πεταλωτής, Α.Μακρυπίδης κ.α) που ζητούν να συγκληθεί άμεσα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Τα στελέχη μιλούν για τις « τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις» που «με την πυκνότητα και τη σοβαρότητά τους, επιβάλλουν τη συζήτησή τους στο κορυφαίο, θεσμικό, συλλογικό, κομματικό όργανο». Δεν αναφέρουν ωστόσο για ποιες ακριβώς εξελίξεις μιλούν.

Oπως γραφει το "ThePressProject", το οποίο επικοινώνησε σήμερα το πρωί με στελέχη που υπογράφουν την επιστολή και όπως εξήγησαν, αναφέρονται κυρίως στην υπόθεση των συμμαχιών του ΠΑΣΟΚ, στους «58» και στον τρόπο που θα κατέβουν στις ευρωεκλογές.

«Ο Ευ.Βενιζέλος έχει λάβει αποφάσεις για τη στρατηγική του κόμματος, οι οποίες ουδέποτε συζητήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ και στα όργανα» λένε. Αναφέρουν ότι δε ζητούν τίποτα πέρα από το αυτονόητο, που θα έπρεπε να έχει γίνει προ πολλού: τη συνεδρίαση των οργάνων και τη λήψη αποφάσεων από αυτό. «Η Κεντρική Επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει ούτε μία φορά για να συζητήσει και να λάβει πολιτικές αποφάσεις, εκτός από μια φορά για τυπικούς λόγους εκλογής κάποιων οργάνων. Έχουμε μία προγραμματική συμφωνία με τη Ν.Δ, η οποία δεν εγκρίθηκε από πουθενά και δεν έχει καμία νομιμοποίηση από το ΠΑΣΟΚ» δηλώνει στο TPP ένας από αυτούς και διευκρινίζει –για να τους προλάβει, όπως λέει- ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε ιδέα για αυτή την πρωτοβουλία.

Άλλο στέλεχος από τους υπογράφοντες, αναφέρει ότι δεν μπορεί ο Ευ.Βενιζέλος να αποφασίζει μόνος του για το ΠΑΣΟΚ, ερήμην του ΠΑΣΟΚ. «Όσοι απομείναμε ακόμα και όσοι μας αφορά, οφείλουμε και πρέπει να έχουμε λόγο» λέει και ρωτάει: «Με ποιο δικαίωμα αποφάσισε να υποκαταστήσει το ΠΑΣΟΚ με τους «58» ο Βενιζέλος; Από πού και ως που φέρεται ως ειλημμένη απόφαση ότι δεν θα κατέβουμε ως ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές;» .Τα ερωτήματα αυτά τα συμμερίζονται αρκετοί και δηλώνουν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν άμεσα απαντήσεις από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Παρόμοιες θέσεις έχουν κι άλλοι, όπως ο Μιχ.Καρχιμάκης και η κίνηση του, ο οποίος σε συζητήσεις αναφέρει και αυτός ότι « είναι απαράδεκτο να κατέβουμε στις ευρωεκλογές και στα ψηφοδέλτιά μας να μην έχουμε τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, αλλά τα σύμβολα των ευρωπαίων σοσιαλιστών». Σχολίαζε μάλιστα ότι μόνο οι ηλικιωμένοι ψηφοφόροι έχουν μείνει πλέον να στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και αν στις ευρωεκλογές δεν δουν τον πράσινο ήλιο στο ψηφοδέλτιο, κινδυνεύουν να υποστούν πανωλεθρία». Τόσο ο ίδιος, όσο και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν έχουν εκφράσει μέχρι τώρα την υπαρκτή, κατά τ’ άλλα, διαφωνία τους για τους «58», επιφυλάσσονται όπως λένε για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα κληθεί για να αποφασίσει.

πηγη thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: