Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Κατάργηση πολλών δικαιολογητικών στο Δημόσιο...Την κατάργηση δικαιολογητικών και την αυτόματη αναζήτηση εγγράφων έχει θεσπίσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε περισσότερες από...
248 διαδικασίες με τις οποίες έρχεται σε συναλλαγή ο πολίτης με το κράτος προκειμένου να επισπευσθεί ο χρόνος εξυπηρέτησης.

Σύμφωνα με το «Έθνος», μια σειρά εγγράφων όπως το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης ή το αντίγραφο ποινικού μητρώου δεν χρειάζεται πλέον να αναζητείται και να κατατίθεται από τον πολίτη, καθώς είτε αναζητείται αυτόματα είτε αρκεί μια απλή υπεύθυνη δήλωση. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν καταργηθεί:

Η υποβολή Πιστοποιητικού Στρατολογικής Κατάστασης από 15 διαδικασίες (π.χ. άδεια γεωπόνου, δασολόγου, κτηνιάτρου κ.λπ.) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η υποβολή επικυρωμένων φωτοαντιγράφων Αστυνομικών Δελτίων Ταυτότητας σε διαδικασίες που έχουν ενταχθεί στα Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης.

Η υποβολή αντιγράφου Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας για τους πολίτες που διεκπεραιώνουν αιτήσεις μέσω ΚΕΠ.

Αντικατάσταση

Έχει αντικατασταθεί με απλή υπεύθυνη δήλωση η υποβολή αντιγράφου ποινικού μητρώου σε 150 και πλέον διοικητικές διαδικασίες αρμοδιότητας των υπουργείων Ναυτιλίας και Αιγαίου, Υγείας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανάπτυξης, Δημόσιας Τάξης κ.λπ. καθώς και το πιστοποιητικό περί μη άσκησης δίωξης και περί μη παραπομπής σε δίκη για όλες τις διαδικασίες του Δημοσίου.

Παράλληλα έχουν ενταχθεί στην υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτηση και δεν χρειάζεται να τα αναζητεί ο πολίτης, 76 πιστοποιητικά αρμοδιότητας υπουργείων Εσωτερικών (6), Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (13), Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (6), Εργασίας (14), Εθνικής Αμυνας (1) και 121 δικαιολογητικά που αφορούν το υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας (15), Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων (78) κ.λπ...Read more...

Κρήτη: Λύνει τη σιωπή της η πρώην ταμίας για τη «μαύρη τρύπα» στο ταμείο...


Στις 12.30 απολογείται στον ανακριτή Νεάπολης

Εξηγήσεις για το έλλειμμα ύψους περίπου 1,5 εκ. ευρώ από το ταμείο του πρώην δήμου Νεάπολης αναμένεται να ...
δώσει σήμερα, στις 12.30 μετά το μεσημέρι, η πρώην ταμίας που καλείται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Νεάπολης.

Η υπόθεση απασχολεί επί μακρόν την κοινή γνώμη, ενώ υπενθυμίζεται ότι προκάλεσε και την παραίτηση του πρώην δημάρχου και μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Νίκου Καστρινάκη, αντικαταστάτης του οποίου εκλέγεται σήμερα...

Read more...

Ο Κουτσούμπας πάει ΔΕΘ...
Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 13 & το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη, στo πλαίσιo της 78ης ΔΕΘ.

Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:...


Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη:

12:30: Θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην αίθουσα C του συνεδριακού κέντρου “Νικόλαος Γερμανός”.

17:00: Θα επισκεφθεί τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ- Helexpo.

19:00: Θα συναντηθεί με σωματεία και εκπροσώπους εργαζόμενων στο Κέντρο Πολιτισμού “Χ. Τσακίρης” στη Σταυρούπολη.Σάββατο 14 Σεπτέμβρη:

10:30: Θα επισκεφθεί το διαλογητήριο οπορωκηπευτικών “Ατλας φρουτ ΑΒΕΕ” στη Κρύα Βρύση Πέλλας.

12:30: Θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους της ΕΤ3 στις εγκαταστάσεις της ΕΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού.

21:30: Θα μιλήσει στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή που θα πραγματοποιηθεί στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.


Read more...

Δεν εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα ούτε οι διορισμένοι αθλητές...
Δεν εξαιρούνται από το καθεστώς διαθεσιμότητας οι αθλητές που πέτυχαν διεθνείς διακρίσεις με τα εθνικά χρώματα και, ανάμεσά τους, ακόμη και οι...
Ολυμπιονίκες, σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών συναντήθηκε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, τους είπε ότι δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση για τους αθλητές που εργάζονται στο Δημόσιο.

Ωστόσο, υποσχέθηκε ότι ενδέχεται να υπάρξει πρόβλεψη για την εξαίρεσή τους στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι οι αθλητές που έχουν διοριστεί στο Δημόσιο, λόγω των διακρίσεών τους, όπως προέβλεπε ο νόμος 2725/1999, υπολογίζονται σε περισσότερους από 1.000.

Read more...

Η Ρωσία προειδοποιεί για «καταστροφή» ...
...αν πληγεί αντιδραστήρας στη Συρία...
Στην περίπτωση στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία υπάρχει κίνδυνος να χτυπηθεί ένας ερευνητικός αντιδραστήρας έξω από τη Δαμασκό και να διαρρεύσουν μεγάλες ποσότητες ραδιενέργειας, προειδοποιεί η Μόσχα, η οποία ζητά...
μάλιστα από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας να ενημερώσει τα μέλη της για τους κινδύνους μιας αμερικανικής επέμβασης.

Διαβάστε επίσης: Στήριξη για τη Συρία ζητά -αλλά δεν βρίσκει- ο Ομπάμα, ενώ συνεχίζεται η G20

Η ρωσική προειδοποίηση αφορά τον Μικρό Αντιδραστήρα Εκπομπής Νετρονίων (MNSR), ο οποίος χρησιμοποιείται για την παραγωγή ισοτόπων για ιατρική χρήση, για την εκπαίδευση επιστημόνων, για τον προσδιορισμό της χημικής σύστασης υλικών και για απεικονιστικές μελέτες ραδιογραφίας νετρονίων. Οι αντιδραστήρες αυτού του σχεδιασμού είναι πάντως πολύ μικροί για να χρησιμοποιηθούν για ηλεκτροπαραγωγή.

«Αν ένας πύραυλος έπληττε τον MNSR, είτε εσκεμμένα είτε τυχαία, οι επιπτώσεις θα ήταν καταστροφικές» προειδοποίησε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που αναμεταδίδει το Reuters.

Σε περίπτωση βομβαρδισμού του αντιδραστήρα θα υπήρχε «σοβαρός κίνδυνος από τη ραδιενέργεια σε τοπικό επίπεδο» αλλά όχι σε παγκόσμιο, δήλωσε στο Reuters ο Μαρκ Χιμπς, ειδικός της οργάνωσης Carnegie Endowment for International Peace.

Την ίδια γνώμη είχε ο Όλι Χαϊνόνεν, πρώην επικεφαλής των επιθεωρητών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA). Ενδεχόμενη διαρροή ραδιενέργειας «θα ήταν τοπικό μόνο πρόβλημα» είπε.

Διευκρίνισε επίσης ότι τα πυρηνικά καύσιμα του αντιδραστήρα δεν θα επαρκούσαν για την κατασκευή ενός πυρηνικού όπλου.

Οι αντιδραστήρες MNSR περιέχουν στον πυρήνα τους περίπου 900 γραμμάρια ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού, το οποίο αποτελείται κατά 90% από το σχάσιμο ισότοπο ουράνιο-235. Σε αυτόν το βαθμό εμπλουτισμού το ουράνιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πυρηνικά όπλα.

Ο συριακός MNSR βασίζεται στο σχέδιο ενός κινεζικού αντιδραστήρα που τέθηκε σε λειτουργία το 1984 και αποτέλεσε τη βάση για την κατασκευή τεσσάρων ακόμα MNSR στο Πακιστάν, το Ιράν, τη Γκάνα και τη Νιγηρία.

Λόγω της ανησυχίας για ενδεχόμενη κλοπή εμπλουτισμένου ουρανίου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όπλα, η Κίνα άλλαξε το σχεδιασμό του MNSR ώστε να χρησιμοποιεί ουράνιο χαμηλότερου εμπλουτισμού.

Ωστόσο ο αντιδραστήρας στη Δαμασκό δεν έχει ακόμα αναβαθμιστεί.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ζητά τώρα από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας να προσφέρει στις χώρες-μέλη «μια ανάλυση των κινδύνων που σχετίζονται με ενδεχόμενη αμερικανική επέμβαση στον MNSR και άλλες εγκαταστάσεις στη Συρία».

Read more...

Τότε δημαγωγία. Τώρα…δημοσιογραφία‏! ...
Του Δεσπότη Παναγιώτη

Διαβάστε αυτήν εδώ την είδηση στο ΒΗΜΑ:

101 υπαλλήλους απασχολεί η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού

Εκατόν ένας υπάλληλοι υπηρετούν στην Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά σύμφωνα με ...
τα επίσημα στοιχεία που διαβίβασε στην Βουλή ο υπουργός Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτης σε απάντηση ερώτησης της βουλευτού των ΑΝ.ΕΛΛ. κυρίας...


...Μαρίνας Χρυσοβελώνη. Όπως γίνεται γνωστό από το έγγραφο του κ. Σταμάτη στην Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού υπηρετούν 72 εργαζόμενοι (ειδικοί σύμβουλοι - συνεργάτες, μετακλητοί και αποσπασμένοι), επίσης υπηρετούν 8 απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και 21 υπάλληλοι μόνιμοι και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, συνολικά δηλαδή 101 υπάλληλοι…

Και θυμηθείτε και αυτήν εδώ την είδηση, πάλι από το ΒΗΜΑ:

Είκοσι σύμβουλοι... ύψους 1 εκατ. ευρώ για τον Γιώργο Παπανδρέου
Το ποσόν αυτό αφορά σε αμοιβές που έλαβαν από το 2009 έως το 2011

Ένα εκατομμύριο ευρώ -για την ακρίβεια 997.839 ευρώ- κόστισαν οι ειδικοί σύμβουλοι του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλε ο υπουργός Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Στ. Παναγούλη και Ν. Αθανασίου, δίχως, ωστόσο, να κοινοποιήσει τα ονόματά τους…

Δεν είναι μόνο ΤΟ ΒΗΜΑ. Όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης έτσι αντιμετώπισαν την απάντηση του Δ. Σταμάτη το 2012 αναφορικά με το τι συνέβαινε επί Παπανδρέου και την απάντηση πάλι του Δ. Σταμάτη για το τι συμβαίνει τώρα. Τότε ακόμα και οι τίτλοι ξεχείλιζαν από δημαγωγία – τώρα απλή παράθεση στοιχείων. Τότε, πάση θυσία να δηλητηριαστεί ο αναγνώστης ώστε να προσανατολιστεί σε βαθυστόχαστες αναλύσεις του στυλ «να, λεφτά υπάρχουν για το στρατό συμβούλων του Γιωργάκη που δεν κάνουν τίποτα, ενώ ο κόσμος πεινάει» - τώρα αντικειμενική δημοσιογραφία και ορθή παράθεση στοιχείων για να μην δημιουργηθούν εντυπώσεις.

Και η ουσία; Θα ασχοληθεί κανείς με την ουσία; Λειτουργεί πουθενά στον ανεπτυγμένο κόσμο Πρωθυπουργός χωρίς συμβούλους και δομές να τον στηρίζουν; Είναι δυνατόν να υπάρχουν δομές (υπουργεία, γενικές γραμματείες) που διασφαλίζουν την όποια συνέχεια, πέρα από τον εκλογικό κύκλο, στη λειτουργία της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς, αλλά όχι στο επίπεδο πρωθυπουργού; Και πόσο τραγικό είναι το γεγονός ότι έπρεπε να περιμένουμε και σε αυτό να φτάσουμε στο 2009 και στον Γιώργο Παπανδρέου για να γίνει το αυτονόητο, να αποκτήσει ο Πρωθυπουργός της χώρας πραγματικές δομές για την υποστήριξη του έργου του και τη διασφάλιση της «θεσμικής μνήμης» σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο;

Είναι τέλος πολύ ενδεικτικές οι απαντήσεις του κ. Σταμάτη. Το πόσο κόστισαν οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου για δύο χρόνια το μαθαίνουμε μέχρι το τελευταίο ευρώ. Το πόσοι είναι σήμερα και πόσο έχουν κοστίσει ένα χρόνο τώρα, το αγνοούμε. Δεν πρέπει να μάθουμε;Όχι για δημαγωγία. Ο κάθε πρωθυπουργός έχει τις ανάγκες του και πρέπει να καλυφθούν. Αλλά για τη σύγκριση – και για να κρυφτούν ακόμη βαθύτερα στα λαγούμια τους όσοι έγραφαν αυτά που έγραφαν για τον πρώην πρωθυπουργό...  

parapolitiki.com

Read more...

Στις 21:45 με το Λιχτενστάιν Νίκη για να μείνει σε τροχιά πρόκρισης θέλει η Ελλάδα


Νίκη για να μείνει σε τροχιά πρόκρισης θέλει η Ελλάδα
  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Τον πρώτο από τους τέσσερις εναπομείναντες «τελικούς» δίνει απόψε (21:45, MEGA, OTE Sport 1) η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου που αγωνίζεται στο Λιχτενστάιν, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του 7ου Ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος είναι έτοιμοι για τη νίκη στο «Rheinpark Stadion» και ελπίζουν σε στραβοπάτημα της πρωτοπόρου του ομίλου Βοσνίας που υποδέχεται τη Σλοβακία.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ετοιμάζει το σύστημα που παρέταξε στο νικηφόρο φιλικό με την Αυστρία:

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Καρνέζης, έχοντας μπροστά του τους Τοροσίδη, Σιόβα, Παπασταθόπουλο και Χολέμπας. Αμυντικό χαφ θα είναι ο Κατσουράνης, έχοντας μπροστά του τους Μανιάτη και Ταχτσίδη, ενώ την επιθετική τριπλέτα θα αποτελέσουν οι Χριστοδουλόπουλος, Κονέ και Μήτρογλου.

Στην αποστολή Εθνικής βρίσκονται επίσης οι Σηφάκης, Βύντρα, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Καραγκούνης, Φορτούνης, Νίνης και Παπαδόπουλος, ενώ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι τιμωρημένοι Σαλπιγγίδης και ο Σαμαράς.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου
Ομάδα Γκολ Βαθμοί
Βοσνία 23-3 16
Ελλάδα 7-4 13
Σλοβακία 7-5 9
Λιθουανία 4-8 5
Λετονία 6-14 4
Λιχτενστάιν 3-16 2

Το πρόγραμμα


Παρασκευή (06/09)

Λιχτενστάιν-Ελλάδα
Βοσνία-Σλοβακία
Λετονία-Λιθουανία

10 Σεπτεμβρίου

Ελλάδα-Λετονία
Λιθουανία-Λιχτενστάιν
Σλοβακία-Βοσνία

11 Οκτωβρίου

Ελλάδα-Σλοβακία
Λιθουανία-Λετονία
Βοσνία-Λιχτενστάιν

15 Οκτωβρίου

Ελλάδα-Λιχτενστάιν
Λιθουανία-Βοσνία
Λετονία-Σλοβακία
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εν όψει του αγώνα με Τουρκία «Η ομάδα είναι υγιής», το σχόλιο του Τρινκιέρι στην συνέντευξη τύπου

«Η ομάδα είναι υγιής», το σχόλιο του Τρινκιέρι στην συνέντευξη τύπουΑθήνα Εναλλακτικά πλάνα δράσης έχει ο Αντρέα Τρινκιέρι στην περίπτωση απουσίας του Σπανούλη σε επόμενους αγώνες στο Ευρωμπάσκετ λόγω του διαστρέμματος που υπέστη. Έτοιμη θεωρεί και την ομάδα ο Ιταλός Ομοσπονδιακός της εθνικής να καλύψει το κενό του ηγέτη της αν χρειαστεί, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή στο Κόπερ της Σλοβενίας. «Αυτό που με βοηθά πολύ να νιώθω αυτοπεποίθηση είναι πως το ιατρικό μας τιμ δούλεψαν όλο το βράδυ με τον Σπανούλη. Κι όταν λέω όλο το βράδυ, εννοώ όλο το βράδυ. Έκαναν απίστευτη δουλειά. Δεν είναι κάτι σοβαρό, ένα διάστρεμμα είναι, αλλά βάσει της φιλοσοφίας μου ποτέ δεν πιέζω έναν παίκτη από σεβασμό απέναντί του. Στο μυαλό μου έχω εναλλακτικά πλάνα δράσης. »Η ομάδα είναι έτοιμη να καλύψει το κενό ενός από τους καλύτερους παίκτες της Εθνικής, αλλά και στο Ευρωμπάσκετ. Είναι μεγάλη απώλεια, αλλά δεν μου αρέσει να παραπονιέμαι, γιατί τα παράπονα φέρνουν αρνητική ενέργεια. Δεν υπάρχει αντικαταστάτης, αλλά θα πρέπει τη δουλειά του να την κάνουν όλοι οι υπόλοιποι,» δήλωσε ο Τρινκιέρι και στη συνέχεια επικεντρώθηκε στον επόμενο αντίπαλο της εθνικής, την Τουρκία. «Η Τουρκία είναι μία ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Είναι απλό τι μπορεί να συμβεί: μπορούμε είτε να τους κερδίσουμε, είτε να τους κάνουμε να γιατρευτούν. Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση γιατί πιστεύω πως οι Τούρκοι θα κάνουν το καλύτερο παιχνίδι τους. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Έχουν μεγάλα κορμιά, σε αναγκάζουν να παίζεις ένα διαφορετικό μπάσκετ και έχασαν από δύο ομάδες που παίζουν διαφορετικά από μας. »Από δύο ομάδες γρήγορες και κοντές, κάτι που δεν είμαστε εμείς. Θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά για να κερδίσουμε αύριο (σ.σ το Σάββατο). Ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς είναι σπουδαίος προπονητής, που έχει το σεβασμό σε πολλές χώρες. Τον σέβομαι απεριόριστα, αλλά ως αντίπαλοι αύριο δεν θα δείξουμε έλεος,» κατέθεσε ο Τρινκιέρι. Ποια είναι τα θετικά που κρατά από τη μέχρι τώρα πορεία της εθνικής ομάδας μετά το 2 στα 2 στο Ευρωμπάσκετ; «Το καλό είναι πως είμαστε υγιείς μέσα στην ομάδα. Υγιείς στα πρόσωπα των παικτών… Είναι δύσκολο να κάνεις επιλογές. Χθες δεν ήθελα να ρισκάρω παίζοντας με ψηλά σχήματα απέναντι στη Ρωσία κι έτσι θυσίασα έναν καλό παίκτη σαν τον Μπουρούση. »Σήμερα κοίταξα τον Γιάννη στο πρόσωπο και ξέρω ότι κατάλαβε την επιλογή μου. Αύριο θα είναι το δικό του παιχνίδι απέναντι σε μεγάλα κορμιά. Στα σχέδιά μου είναι και ο Καββαδάς, θα χρειαστούμε τη δύναμή του. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Είμαι ικανοποιημένος με τους παίκτες που έχουμε, γιατί πάντα προσπαθούν,» απάντησε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός. Κλήθηκε να καταθέσει την άποψή του και για τη «φιλοσοφία» στα σφυρίγματα των διαιτητών, όπως τα έχει δει μέχρι στιγμής: «Βλέποντας πώς πηγαίνει η διοργάνωση ανησυχώ λίγο. Βλέπω πολλές επαφές που δεν επιτρέπονται στην Ευρωλίγκα. Οι διαιτητές δεν δίνουν το στίγμα τους για τον τρόπο που θα σφυρίξουν από την αρχή. Δεν παραπονιέμαι, αλλά προσπαθώ να βρω την ισορροπία για να πω στους παίκτες μου πώς θα αντιδράσουν». Σχετικά με τις δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις της Ιταλίας στον ίδιο όμιλο της εθνικής, τον Δ΄ όμιλο: «Η Ιταλία παίζει πολύ καλά, βάζει πολλά σουτ, έχει πολύ θετική ενέργεια και θα δούμε… Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για την Ιταλία». Ο αρχηγός της εθνικής, Αντώνης Φώτσης δήλωσε: «Μέχρι στιγμής πάμε πολύ καλά. Είχαμε δύο καλούς αγώνες, ίσως χθες στο τέλος να χαλαρώσαμε λίγο, αλλά δεν μας στοίχισε. Εμείς οι ίδιοι χαλαρώσαμε, πιστέψαμε πως το παιχνίδι τελείωσε, οι Ρώσοι πίεσαν, βρήκαν ρυθμό και τους αφήσαμε να μπουν στο παιχνίδι. Ευτυχώς τελείωνε ο χρόνος, συνήλθαμε κι εμείς κάπως και πήραμε τη νίκη. Έχουμε αύριο (σ.σ το Σάββατο) έναν δύσκολο αγώνα με την Τουρκία, που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. »Εμείς θέλουμε να τα δώσουμε όλα και να προσπαθήσουμε για τη νίκη. Είναι νωρίς, αλλά στα δύο πρώτα παιχνίδια μπήκαμε σε έναν δρόμο, πήραμε μεγάλες διαφορές κι αυτό τονώνει το ηθικό μας. Βλέπουμε κι εμείς τι μπορούμε να καταφέρουμε και αυτό μας δίνει ώθηση για να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο». Ο Φώτσης αναφέρθηκε και στο κλίμα που υπάρχει στην εθνική: «Είμαστε μια παρέα, όλοι φίλοι μεταξύ μας. Όλα τα παιδιά που βρίσκονται εδώ θέλουν να είναι σε αυτή, θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα κι όχι τον εαυτό τους. Αυτό φαίνεται και μέσα στο γήπεδο». Ο Στράτος Περπέρογλου τόνισε από την πλευρά του: «Έχουμε ξεκινήσει με θετικό τρόπο, αλλά είναι πολύ νωρίς για να βγουν τα οποιαδήποτε συμπεράσματα. Σε όλους τους ομίλους υπάρχουν περίεργα αποτελέσματα. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με την Τουρκία. Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας. Θέλουμε να ανεβάζουμε στροφές σε κάθε παιχνίδι, να βελτιωνόμαστε και να διορθώνουμε τα πράγματα που δεν κάνουμε σωστά. Όλοι είδαμε ότι χθες στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν αντεπεξήλθαμε σωστά στην πίεση των Ρώσων. Πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά που κατεβάζουν την μπάλα για να μη χάνονται οι μεγάλες διαφορές. »Η σταθερότητα είναι απαραίτητη σε ένα μεγάλο τουρνουά». Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στη δική του παρουσία: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην ομάδα. Ο προπονητής μού είχε πει το ρόλο που θα έχω. Μέσα από την ομαδική δουλειά θα καταφέρουμε κάτι και σε αυτή την ομάδα υπάρχουν παίκτες που βάζουν το εγώ τους κάτω από την ομάδα. Δεν έχει σημασία ποιος παίζει καλά ή όχι». Τέλος, ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα, Κώστας Παπανικολάου υπογράμμισε: «Δύο νίκες είναι πάντα καλές. Βοήθησε το γεγονός ότι παίξαμε ένα πιο εύκολο ματς στην αρχή. Χθες παίξαμε με μια πιο δυνατή ομάδα και αντεπεξήλθαμε πολύ καλά σε κάποια κομμάτια του αγώνα. Η άμυνά μας ήταν σε καλό επίπεδο, αλλά στο τέλος αφήσαμε την προσπάθεια αυτή να πάει χαμένη με τη διαφορά να μειώνεται. Όταν παίζουμε καλή άμυνα η ομάδα βρίσκει ρυθμό κι ενέργεια μέσα στο παιχνίδι. »Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε και να δουλέψουμε κάποια πράγματα. Το ματς με την Τουρκία είναι πολύ σημαντικό, οι αντίπαλοι είναι στο χείλος του γκρεμού κι όταν παίζεις με μια καλή ομάδα σε τέτοια κατάσταση χρειάζεσαι προσοχή. Εμείς θέλουμε τη νίκη γιατί έτσι θα είμαστε πολύ κοντά στην επόμενη φάση. Νομίζω πως αν είμαστε συγκεντρωμένοι, δεν θα έχουμε πρόβλημα». Κλήθηκε να μιλήσει και για την πιθανή απουσία του πρώην συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Βασίλη Σπανούλη: «Σίγουρα μιλάμε για έναν παίκτη-κλειδί για την ομάδα μας, αλλά η Εθνική έχει δείξει πως έχει χαρακτήρα και ποιότητα για να καλύψει οποιοδήποτε κενό. Σίγουρα θα λείψει από την ομάδα, αλλά έχουμε παίκτες με εμπειρία και ικανότητα, είμαστε σε καλή κατάσταση και πιστεύω πως θα καταφέρουμε να καλύψουμε το κενό. Η ομάδα μπορεί να καταφέρει πολλά στο παρκέ, αν είναι ενωμένη». Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ανακοίνωσε η Σούπερ Λιγκ Στις 2 Νοεμβρίου το Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός

Στις 2 Νοεμβρίου το Παναθηναϊκός- ΟλυμπιακόςΑθήνα Ανακοινώθηκε από τη Σούπερ Λιγκ, το αναλυτικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος από την 4η έως την 17η αγωνιστική για την περίοδο 2013-2014. Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος για την 7η αγωνιστική μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια το ντέρμπι των «αιωνίων» ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στη Λεωφόρο για την την 10η αγωνιστική θα γίνει στις 2 Νοεμβρίου. Τέλος μια εβδομάδα μετά (10 Νοεμβρίου) ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ. Αναλυτικά: 4η αγωνιστική Σάββατο 14/09/13 Παναιτωλικός - Εργοτέλης ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 16:00 Σάββατο 14/09/13 Βέροια - ΠΑΟΚ ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ 18:15 Σάββατο 14/09/13 Ολυμπιακός - Ξάνθη ΣΤΑΔΙΟ "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ" 20:30 Κυριακή 15/09/13 Άρης - Λεβαδειακός "ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ" 16:00 Κυριακή 15/09/13 Απόλλων Σμύρνης - Καλλονή “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ” ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ 18:15 Κυριακή 15/09/13 ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης ΓΗΠΕΔΟ Θ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ 18:15 Κυριακή 15/09/13 Πανιώνιος - Πανθρακικός ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 18:15 Κυριακή 15/09/13 Πλατανιάς Χανίων - Παναθηναϊκός ΔΗΜ. ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ 20:30 Δευτέρα 16/09/13 ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 19:30 5η αγωνιστική Σάββατο 21/09/13 Αστέρας Τρίπολης - Καλλονή "ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ" 16:00 Σάββατο 21/09/13 Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 18:15 Σάββατο 21/09/13 Παναθηναϊκός - ΟΦΗ "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ" 20:30 Κυριακή 22/09/13 ΠΑΟΚ - Πλατανιάς Χανίων ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΜΠΑΣ 16:00 Κυριακή 22/09/13 Εργοτέλης - Πανιώνιος ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ 18:15 Κυριακή 22/09/13 Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 18:15 Κυριακή 22/09/13 Πανθρακικός - Βέροια ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 18:15 Κυριακή 22/09/13 Παναιτωλικός - Ολυμπιακός ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 20:30 Δευτέρα 23/09/13 Ξάνθη - Άρης ΞΑΝΘΗ ARENA 19:30 6η αγωνιστική Σάββατο 28/09/13 Καλλονή - Ατρόμητος --- 16:00 Σάββατο 28/09/13 Βέροια - Εργοτέλης ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ 18:15 Σάββατο 28/09/13 Πανιώνιος - Ολυμπιακός ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 20:30 Κυριακή 29/09/13 Άρης - Παναιτωλικός "ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ" 16:00 Κυριακή 29/09/13 Απόλλων Σμύρνης - Λεβαδειακός “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ” ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ 18:15 Κυριακή 29/09/13 ΟΦΗ - ΠΑΟΚ ΓΗΠΕΔΟ Θ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ 18:15 Κυριακή 29/09/13 ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 18:15 Κυριακή 29/09/13 Παναθηναϊκός - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ" 20:30 Δευτέρα 30/09/13 Πλατανιάς Χανίων - Πανθρακικός ΔΗΜ. ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ 19:30 7η αγωνιστική Σάββατο 05/10/13 Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος "ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ" 16:00 Σάββατο 05/10/13 Εργοτέλης - Πλατανιάς Χανίων ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ 18:15 Σάββατο 05/10/13 Πανιώνιος - Άρης ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 20:30 Κυριακή 06/10/13 Ολυμπιακός - Βέροια ΣΤΑΔΙΟ "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ" 16:00 Κυριακή 06/10/13 Λεβαδειακός - Καλλονή ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 18:15 Κυριακή 06/10/13 Πανθρακικός - ΟΦΗ ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 18:15 Κυριακή 06/10/13 Ξάνθη - Απόλλων Σμύρνης ΞΑΝΘΗ ARENA 18:15 Κυριακή 06/10/13 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΜΠΑΣ 20:30 Δευτέρα 07/10/13 Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 19:30 8η αγωνιστική Σάββατο 19/10/13 Ατρόμητος - Λεβαδειακός ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 16:00 Σάββατο 19/10/13 ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΜΠΑΣ 18:15 Σάββατο 19/10/13 Πλατανιάς Χανίων - Ολυμπιακός ΔΗΜ. ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ 20:30 Κυριακή 20/10/13 Βέροια - Άρης ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ 16:00 Κυριακή 20/10/13 Απόλλων Σμύρνης - Παναιτωλικός “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ” ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ 18:15 Κυριακή 20/10/13 Καλλονή - Ξάνθη --- 18:15 Κυριακή 20/10/13 ΟΦΗ - Εργοτέλης ΓΗΠΕΔΟ Θ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ 18:15 Κυριακή 20/10/13 Παναθηναϊκός - Πανθρακικός "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ" 20:30 Δευτέρα 21/10/13 ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 19:30 9η αγωνιστική Σάββατο 26/10/13 Ξάνθη - Ατρόμητος ΞΑΝΘΗ ARENA 15:00 Σάββατο 26/10/13 Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός "ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ" 17:15 Σάββατο 26/10/13 Εργοτέλης - Παναθηναϊκός ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ 19:30 Κυριακή 27/10/13 Άρης - Πλατανιάς Χανίων "ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ" 15:00 Κυριακή 27/10/13 Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ 17:15 Κυριακή 27/10/13 Παναιτωλικός - Καλλονή ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 17:15 Κυριακή 27/10/13 Πανθρακικός - ΠΑΟΚ ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 17:15 Κυριακή 27/10/13 Ολυμπιακός - ΟΦΗ ΣΤΑΔΙΟ "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ" 19:30 Δευτέρα 28/10/13 Πανιώνιος - Απόλλων Σμύρνης ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 19:30 10η αγωνιστική Σάββατο 02/11/13 ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς Χανίων ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 15:00 Σάββατο 02/11/13 ΠΑΟΚ - Εργοτέλης ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΜΠΑΣ 17:15 Σάββατο 02/11/13 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ" 19:30 Κυριακή 03/11/13 Καλλονή - Πανιώνιος --- 15:00 Κυριακή 03/11/13 Απόλλων Σμύρνης - Βέροια “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ” ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ 17:15 Κυριακή 03/11/13 Λεβαδειακός - Ξάνθη ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 17:15 Κυριακή 03/11/13 Πανθρακικός - Αστέρας Τρίπολης ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 17:15 Κυριακή 03/11/13 ΟΦΗ - Άρης ΓΗΠΕΔΟ Θ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ 19:30 Δευτέρα 04/11/13 Ατρόμητος - Παναιτωλικός ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 19:30 11η αγωνιστική Σάββατο 09/11/13 Πλατανιάς Χανίων - Απόλλων Σμύρνης ΔΗΜ. ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ 15:00 Σάββατο 09/11/13 ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 17:15 Σάββατο 09/11/13 Άρης - Παναθηναϊκός "ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ" 19:30 Κυριακή 10/11/13 Πανιώνιος - Ατρόμητος ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 15:00 Κυριακή 10/11/13 Βέροια - Καλλονή ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ 17:15 Κυριακή 10/11/13 Εργοτέλης - Πανθρακικός ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ 17:15 Κυριακή 10/11/13 Παναιτωλικός - Λεβαδειακός ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 17:15 Κυριακή 10/11/13 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ ΣΤΑΔΙΟ "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ" 19:30 Δευτέρα 11/11/13 Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη "ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ" 19:30 12η αγωνιστική Σάββατο 23/11/13 Απόλλων Σμύρνης - ΟΦΗ “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ” ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ 15:00 Σάββατο 23/11/13 Ατρόμητος - Βέροια ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 17:15 Σάββατο 23/11/13 Πανθρακικός - Ολυμπιακός ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 19:30 Κυριακή 24/11/13 Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ" 15:00 Κυριακή 24/11/13 Εργοτέλης - Αστέρας Τρίπολης ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ 17:15 Κυριακή 24/11/13 Καλλονή - Πλατανιάς Χανίων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 17:15 Κυριακή 24/11/13 Ξάνθη - Παναιτωλικός ΞΑΝΘΗ ARENA 17:15 Κυριακή 24/11/13 ΠΑΟΚ - Άρης ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΜΠΑΣ 19:30 Δευτέρα 25/11/13 Λεβαδειακός - Πανιώνιος ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 19:30 13η αγωνιστική Σάββατο 30/11/13 Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός "ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ" 15:00 Σάββατο 30/11/13 Πλατανιάς Χανίων - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΔΗΜ. ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ 17:15 Σάββατο 30/11/13 Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ” ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ 19:30 Κυριακή 01/12/13 Άρης - Πανθρακικός "ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ" 15:00 Κυριακή 01/12/13 Βέροια - Λεβαδειακός ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ 17:15 Κυριακή 01/12/13 ΟΦΗ - Καλλονή ΓΗΠΕΔΟ Θ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ 17:15 Κυριακή 01/12/13 Πανιώνιος - Ξάνθη ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 17:15 Κυριακή 01/12/13 Ολυμπιακός - Εργοτέλης ΣΤΑΔΙΟ "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ" 19:30 Δευτέρα 02/12/13 ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 19:30 14η αγωνιστική Σάββατο 07/12/13 Εργοτέλης - Άρης ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ 15:00 Σάββατο 07/12/13 Λεβαδειακός - Πλατανιάς Χανίων ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 17:15 Σάββατο 07/12/13 Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης ΣΤΑΔΙΟ "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ" 19:30 Κυριακή 08/12/13 ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΜΠΑΣ 15:00 Κυριακή 08/12/13 Ατρόμητος - ΟΦΗ ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 17:15 Κυριακή 08/12/13 Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 17:15 Κυριακή 08/12/13 Ξάνθη - Βέροια ΞΑΝΘΗ ARENA 17:15 Κυριακή 08/12/13 Καλλονή - Παναθηναϊκός ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 19:30 Δευτέρα 09/12/13 Παναιτωλικός - Πανιώνιος ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 19:30 15η αγωνιστική Σάββατο 14/12/13 Πλατανιάς Χανίων - Ξάνθη ΔΗΜ. ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ 15:00 Σάββατο 14/12/13 ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 17:15 Σάββατο 14/12/13 Παναθηναϊκός - Ατρόμητος "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ" 19:30 Κυριακή 15/12/13 ΟΦΗ - Λεβαδειακός ΓΗΠΕΔΟ Θ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ 15:00 Κυριακή 15/12/13 Απόλλων Σμύρνης - Πανθρακικός “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ” ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ 17:15 Κυριακή 15/12/13 Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος "ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ" 17:15 Κυριακή 15/12/13 Βέροια - Παναιτωλικός ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ 17:15 Κυριακή 15/12/13 Καλλονή - ΠΑΟΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 17:15 Κυριακή 15/12/13 Άρης - Ολυμπιακός "ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ" 19:30 16η αγωνιστική Τετάρτη 18/12/13 Εργοτέλης - Απόλλων Σμύρνης ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ 15:00 Τετάρτη 18/12/13 Ατρόμητος - ΠΑΟΚ ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 17:15 Τετάρτη 18/12/13 Παναιτωλικός - Πλατανιάς Χανίων ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 17:15 Τετάρτη 18/12/13 Πανθρακικός - Καλλονή ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 17:15 Τετάρτη 18/12/13 Ξάνθη - ΟΦΗ ΞΑΝΘΗ ARENA 17:15 Τετάρτη 18/12/13 Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 19:30 Τετάρτη 18/12/13 Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα ΣΤΑΔΙΟ "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ" 19:30 Πέμπτη 19/12/13 Πανιώνιος - Βέροια ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 17:15 Πέμπτη 19/12/13 Άρης - Αστέρας Τρίπολης "ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ" 19:30 17η αγωνιστική Σάββατο 21/12/13 ΟΦΗ - Παναιτωλικός ΓΗΠΕΔΟ Θ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ 15:00 Σάββατο 21/12/13 Ατρόμητος - Πανθρακικός ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 17:15 Σάββατο 21/12/13 Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ” ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ 19:30 Κυριακή 22/12/13 ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΜΠΑΣ 15:00 Κυριακή 22/12/13 Αστέρας Τρίπολης - Βέροια "ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ" 17:15 Κυριακή 22/12/13 Καλλονή - Εργοτέλης --- 17:15 Κυριακή 22/12/13 Πλατανιάς Χανίων - Πανιώνιος ΔΗΜ. ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ 17:15 Κυριακή 22/12/13 Παναθηναϊκός - Ξάνθη "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ" 19:30 Δευτέρα 23/12/13 ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 19:30 Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Έναντι αρχικής εκτίμησης 4,6% Στο 3,8% η ύφεση στο β' τρίμηνο του 2013


Στο 3,8% η ύφεση στο β' τρίμηνο του 2013
O τουρισμός βοήθησε ώστε να περιοριστεί αισθητά η συρρίκνωση   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Aθήνα
Στο 3,8% του ΑΕΠ ανήλθε η ύφεση στο β' τρίμηνο του 2013, αισθητά μικρότερη σε σχέση με την προκαταρκτική εκτίμηση της στατιστικής Αρχής που την τοποθετούσε στο 4,6% του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η διαφορά αυτή είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση.

Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία μηνός Ιουνίου εισαγωγών και εξαγωγών) είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού).

Ειδικότερα οι επιδόσεις των κλάδων παροχής καταλύματος και εστίασης και άλλων υπηρεσιών ήταν πιο ισχυρές από τις αρχικές εκτιμήσεις, λόγω μεγαλύτερης θετικής επίπτωσης του τουρισμού.
Ταυτόχρονα το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ήταν μικρότερο από αυτό που είχε υπολογιστεί κατά την πρώτη εκτίμηση.
Η συνολική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση κατά 6,3% σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2012.
Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 11,0% σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2012.
Μείωση κατά 75,7% παρουσίασε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, συμβάλλοντας θετικά στο ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ.
Αύξηση κατά 0,9% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2012 παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 3,1% ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 1,6%.
Μείωση κατά 11,8% σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2012 παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 10,7% και οι εισαγωγές υπηρεσιών κατά 16,0%.
Επισημαίνεται ότι η τρέχουσα χρονολογική σειρά των τριμηνιαίων στοιχείων θα αναθεωρηθεί σαν αποτέλεσμα της αναθεώρησης των αντίστοιχων ετήσιων εθνικολογιστικών αποτελεσμάτων, προγραμματισμένης για τον Σεπτέμβριο 2013.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μήνυμα ελπίδας To πρωτογενές πλεόνασμα στο επίκεντρο της ομιλίας Σαμαρά στη ΔΕΘ


To πρωτογενές πλεόνασμα στο επίκεντρο της ομιλίας Σαμαρά στη ΔΕΘ
O πρωθυπουργός στη διάρκεια της ομιλίας του το 2012   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Θεσσαλονίκη
Μήνυμα ελπίδας θα επιχειρήσει να στείλει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στο επίκεντρο της τοποθέτησής του αναμένεται να βρεθεί η ανάγκη επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, για να τονίσει ότι είναι ορατός ο στόχος της ανάκαμψης και πως τα δύσκολα έχουν περάσει.

Ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει την 78η ΔΕΘ στις 10:00 και στην ομιλία που θα κάνει στη συνέχεια αναμένεται να αναφερθεί στους μέχρι τώρα καρπούς της πολιτικής της κυβέρνησης και στην περαιτέρω πορεία για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ θα κατηγορήσει και την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση που τηρεί.

Στις 12:45 θα προεδρεύσει σύσκεψης με επιστημονικούς φορείς της πόλης στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Οι πύλες της ΔΕΘ ανοίγουν στις 12 το μεσημέρι για το κοινό και θα μείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 12 το βράδυ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 12:00 και στις 12:30 θα έχει συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, στα γραφεία του κόμματος.

Στον ίδιο χώρο, θα συναντηθεί στη 13:30 με τον υπουργό Πολιτισμού της Βολιβίας, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένος της πρωτοβουλίας «SOSτε το νερό», που αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στις 18:00 θα πάρει μέρος, μαζί με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, στο άγαλμα του Βενιζέλου, κατά της πολιτικής των Μνημονίων και μετά θα επισκεφθεί το κτίριο της ΕΤ- 3 όπου θα δώσει συνέντευξη στο ενημερωτικό πρόγραμμα που εκπέμπουν οι απολυμένοι της ΕΡΤ.

Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί και πάλι τη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 13-15 Σεπτεμβρίου για την 78η ΔΕΘ.

Την Παρασκευή (13/9) θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ και θα συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών φορέων, ενώ την Κυριακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Την Κυριακή (8/9) θα επισκεφθεί την 78η ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα μιλήσεις προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.

Από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, την Παρασκευή και το Σάββατο ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν σειρά επαφών, ενώ θα παραχωρήσουν και συνεντεύξεις Τύπου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ελλειμμα, δάνεια και ομόλογα Στα 47 δισ. ευρώ εκτιμά το ΔΝΤ τις μεικτές χρηματοδοτικές ανάγκες για 2015- 2020


Στα 47 δισ. ευρώ εκτιμά το ΔΝΤ τις μεικτές χρηματοδοτικές ανάγκες για 2015- 2020
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Βερολίνο, Γερμανία
Στα 47 δισ. ευρώ περίπου υπολογίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το μεικτό χρηματοοικονομικό κενό της Ελλάδας για την περίοδο 2015- 2020, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η μεικτή ανάγκη συνολικού ύψους 46,8 δισ. ευρώ, η οποία περιλαμβάνει το έλλειμμα και την ανάγκη κάλυψης των ελληνικών ομολόγων και δανείων, δεν πρέπει συγχέεται με την ανάγκη για πιθανή επιπλέον χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Για το 2015, το ΔΝΤ υπολογίζει τις μεικτές χρηματοδοτικές ανάγκες σε ύψος 14,4 δισ. ευρώ, με καθαρό κενό 6,5 δισ. ευρώ, το οποίο ως τώρα δεν έχει καλυφθεί, ενώ οι ανάγκες 8,3 δισ. ευρώ για το 2016, έχουν καλυφθεί πλήρως με αμοιβαία χρηματοδότηση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...