Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Απεστάλησαν τα στοιχεία Οι 2.613 δημοτικοί αστυνομικοί που είναι υποψήφιοι για μετάταξη στην ΕΛ.ΑΣ.


Οι 2.613 δημοτικοί αστυνομικοί που είναι υποψήφιοι για μετάταξη στην ΕΛ.ΑΣ.
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στο πλαίσιο της διαδικασίας της κινητικότητας απεστάλησαν στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αλφαβητικός πίνακας και πίνακες ανά φορέα προέλευσης των δημοτικών αστυνομικών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη μετάταξή τους στην Ελληνική Αστυνομία.
Οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στους πίνακες θα κληθούν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού/ΑΕΑ να προσέλθουν, εντός προθεσμίας που θα ορισθεί, προκειμένου να εξετασθούν στα σωματικά, ψυχικά και διανοητικά τους προσόντα από τις αντίστοιχες Επιτροπές.
Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης θα αποσταλεί στο ΑΣΕΠ αλφαβητικός πίνακας των υπαλλήλων με τη σχετική ένδειξη της καταλληλότητας ή μη αυτών στις ως άνω διαδικασίες, προκειμένου το ΑΣΕΠ να προβεί στην κατάρτιση των πινάκων κατάταξης και διάθεσης υπαλλήλων, τους οποίους και θα διαβιβάσει στα οικεία Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αυτή την αφίσα την ξεχάσατε κ. Σαμαρά....



http://kinisi75pasok.blogspot.gr/

Read more...

Γιώργος Παπανδρέου : 505 άνθρωποι στην Ελλάδα κατέχουν το 1/3 του ΑΕΠ



Την ανισότητα θέτει ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομίας, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε νέο του άρθρο στο CNBC.

Στο άρθρο του με τίτλο «Η ανισότητα απειλεί τη Δημοκρατία» , ο κ. Παπανδρέου θέτει την ανισότητα ως το βαθύτερο πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομίας το οποίο, όπως σημειώνει, «δεν είχαμε το θάρρος να αντιμετωπίσουμε».

Στη συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός, ασκώντας κριτική στις πολιτικές που σκόπευαν να προωθήσουν την ανάκαμψη μετά την οικονομική κρίση, σημειώνει πως το μόνο που κατάφεραν -τελικά- ήταν να διευρύνουν το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών. Μάλιστα, φέρνει ως παράδειγμα την Ελλάδα, τονίζοντας ότι στη χώρα μας «505 άνθρωποι (0,05% του πληθυσμού) κατέχουν περίπου το 1/3 του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Παράλληλα, το 1/3 των Ελλήνων απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό»


«Η κατάσταση αυτή είναι ηθικά, οικονομικά και πολιτικά μη βιώσιμη. Απαιτεί δομικές αλλαγές στον τρόπο μέτρησης της οικονομικής προόδου και στον τρόπο με τον οποίο ορίζουμε την "ανάκαμψη"» προσθέτει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αναλυτικά το άρθρο του:

«Η ανισότητα απειλεί τη Δημοκρατία

Δεν είναι λίγες οι αναλύσεις για τους κινδύνους στην παγκόσμια οικονομία, τις ανισορροπίες, τα θεσμικά ελλείμματα και την απορρύθμιση των αγορών, που έβαλαν την οικονομία στη δίνη ενός καθοδικού σπιράλ, μόλις πριν 5 χρόνια.

Όμως, η εμπειρία μου, ως Πρωθυπουργός, όταν η Ελλάδα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, επιβεβαίωσε την πίστη μου, πως παρά το γεγονός ότι κάθε πρόκληση από τις παραπάνω είναι από μόνη της μία μεγάλη απειλή, δεν παύουν να είναι όλες τα συμπτώματα ενός βαθύτερου προβλήματος, που μέχρι σήμερα δεν είχαμε το θάρρος να αντιμετωπίσουμε: Την ανισότητα

Τα τρία τελευταία χρόνια το World Econimic Forum, ένας οργανισμός – ασπίδα του καπιταλισμού, έχει υποδείξει την ανισότητα στα εισοδήματα ως το μεγαλύτερο κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία. Και ο Πρόεδρος Obama, πρόσφατα, δήλωσε πως θα αφιερώσει το υπόλοιπο της προεδρίας του στην καταπολέμηση της ανισότητας, αυτής που αποκάλεσε "την καθοριστική πρόκληση των εποχών μας". Τέτοιες ισχυρές δεσμεύσεις είναι τόσο ευπρόσδεκτες, όσο και αναγκαίες.

Δυστυχώς, όμως, κινούμαστε ακόμα προς τη λάθος κατεύθυνση.

Πολιτικές που σκόπευαν να προωθήσουν την οικονομική ανάκαμψη μετά την οικονομική κρίση, μόνο διεύρυναν το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών. Σήμερα, οι 85 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο κατέχουν τόσο πλούτο όσο τα 3,5 δις των φτωχότερων ανθρώπων, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνά της η Oxfam. Από το 2009, το πλουσιότερο 1% των Αμερικανών έχει αποκομίσει το 95% των εισοδημάτων. Στην Ελλάδα, 505 άνθρωποι (0,05% του πληθυσμού) κατέχουν περίπου το 1/3 του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Παράλληλα, το 1/3 των Ελλήνων απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η κατάσταση αυτή είναι ηθικά, οικονομικά και πολιτικά μη βιώσιμη. Απαιτεί δομικές αλλαγές στον τρόπο μέτρησης της οικονομικής προόδου και στον τρόπο με τον οποίο ορίζουμε την "ανάκαμψη".

Τα μακροπρόθεσμα κόστη της ανισότητας αυτής μας απειλούν, πέρα από τις εθνικές μας οικονομίες. Βρίσκεται σε κίνδυνο η ίδια η κοινωνική συνοχή καθώς τα επίπεδα διαβίωσης καταρρέουν και τα αναχώματα της κοινωνικής κινητικότητας, της παγκόσμιας παιδείας, υγείας, κοινωνικής ασφάλισης και των συλλογικών διαπραγματεύσεων απογυμνώνονται. Χωρίς ίσες ευκαιρίες οι πολίτες ούτε να μοιραστούν ισότιμα θα μπορούν, ούτε να δημιουργήσουν μέσα σε μία δυναμική, παγκόσμια οικονομία.

Αυτή η de facto αρνητική διάκριση βοηθά στην ανάδυση ενός επικίνδυνου, αναχρονιστικού καπιταλιστικού συστήματος, που διαστρεβλώνει την οικονομική ανάπτυξη και διαφθείρει τους δημοκρατικούς μας θεσμούς. Η ισχύς και η επιρροή εδραιώνονται και συγκεντρώνονται στην κορυφή του συστήματος, απορροφώντας δημόσιους πόρους προς ιδιωτικό όφελος. Τα οικονομικά οφέλη ιδιωτικοποιούνται ενώ η "χασούρα" κοινωνικοποιείται. Οι πολιτικές υπαγορεύονται από πανίσχυρα ειδικά συμφέροντα και τον όποιο πανικό των αγορών.

Οι πολίτες, δικαιολογημένα, αποξενώνονται και αγανακτούν από αυτή την έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης. Πολλοί βλέπουν την ίδια την Δημοκρατία ως μία χρεοκοπημένη έννοια και προτιμούν να απέχουν από τη συμμετοχή τους σ' αυτή. Άλλοι στρέφονται σε ακραίες πολιτικές ομάδες, που τροφοδοτούν μια ακραία πολιτική πόλωση.

Οι δημοκρατίες μας δεν είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να λειτουργούν ισότιμα στο πλαίσιο μιας παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Για το λόγο αυτό, τα μέτρα που θα προωθήσουν την οικονομική ανάκαμψη στη μετά-κρίση εποχή, θα πρέπει να συνοδεύονται από πολιτικές που προωθούν και τη δημοκρατική ανάκαμψη, την αναδιανομή όχι μόνο του πλούτου αλλά και της εξουσίας στους πολίτες. Δημοψηφίσματα, επιτροπές πολιτών, αποκεντρωμένη εξουσία και ψηφιακή δημοκρατία είναι μερικά μόνο από τα διαθέσιμα εργαλεία, ικανά να ενδυναμώσουν τις κοινωνίες μας.

Η ανοικοδόμηση, όμως, της εμπιστοσύνης στη Δημοκρατία δεν αρκείται στη βεβαίωση της συμμετοχής. Παράλληλα με την προοδευτική φορολογία και το ελάχιστο όριο διαβίωσης, ένας απλός τρόπος αποκατάστασης της κοινωνικής ισότητας και δικαιοσύνης είναι ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. Οι χρηματοοικονομικοί θεσμοί οφείλουν να καταλάβουν πως το να επενδύσουν ένα πολύ μικρό μέρος των κερδών τους στο κοινό καλό, θα αποβεί και προς το συμφέρον τους: Περισσότερες θέσεις εργασίας συνεπάγονται και μεγαλύτερη παραγωγικότητα, ενώ μεγαλύτερη κοινωνική ισότητα συνεπάγεται μικρότερη οικονομική και πολιτική αστάθεια.

Σ' αυτούς που ισχυρίζονται πως "ο αδέσμευτος και απεριόριστος καπιταλισμός είναι κοινωνικό αγαθό" και πως "η μείωση της ανισότητας είναι μάταιη", ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε πρόσφατα ένα ισχυρό μήνυμα: "Σας ζητώ να διασφαλίσετε πως ο πλούτος εξυπηρετεί την ανθρωπότητα, δεν την κυριαρχεί". Αυτός πρέπει και να είναι ο στόχος του κάθε ηγέτη που ενδιαφέρεται για την μακροπρόθεσμη ευημερία και βιωσιμότητα της παγκόσμιας κοινωνίας μας».
http://kinisi75pasok.blogspot.gr/

Read more...

Πότε λήγει η προθεσμία για τις 102 δόσεις για τα αυθαίρετα



Ενημερωθείτε για τις καταληκτικές προθεσμίες σχετικά με την τακτοποίηση των αυθαιρέτων
Tην επόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014, λήγουν οι προθεσμίες υπαγωγής στο νέο νόμο 4178/2013 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων όσων έχουν ενταχθεί στις διατάξεις του προηγούμενου νόμου 4014/2011 και έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν πληρώσει μόνο παράβολο, ενώ η ίδια μέρα έχει τεθεί ως καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση, για την ωφέλεια των 102 μηνιαίων -ή 17 εξαμηνιαίων δόσεων- καθώς από τις 8/2/2014 και μετά, οι ενδιαφερόμενοι περνούν στην επόμενη κατηγορία, δηλαδή σε 84 μηνιαίες ή 14 εξαμηνιαίες δόσεις.
«Όσοι σπεύσουν να το δηλώσουν, θα ωφεληθούν από πολλές δόσεις στην αποπληρωμή του προστίμου. Όσο νωρίτερα δηλώσουν οι πολίτες κάποιο αυθαίρετό τους, τόσο περισσότερο χρονικό διάστημα θα έχουν για να αποπληρώσουν το αναλογούν πρόστιμο. Διάστημα που φτάνει σχεδόν τα εννέα χρόνια», δήλωσε σχετικά με το θέμα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης και προσέθεσε πως «η Πολιτεία έχει πλέον τη βούληση και τα εργαλεία για να εντοπίσει τα αυθαίρετα κτίσματα και να σταματήσει την πρακτική της αυθαίρετης δόμησης».
Επιπλέον, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, προβλέπονται εκπτώσεις, που φτάνουν μέχρι το 85%, ειδικά για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Ειδικότερα, όσον αφορά τις προθεσμίες, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, ισχύουν συγκεκριμένα τα εξής:
Για όσους έχουν ενταχθεί στις διατάξεις του νόμου 4014/2011 και έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν πληρώσει μόνο παράβολο μεταφέρονται υποχρεωτικά στις διατάξεις του νέου νόμου 4178/2013 μέχρι τις 7/8/2014, ενώ από ‘κει και πέρα, η ένταξή τους γίνεται εξαρχής και όχι με μεταφορά δήλωσης από το 4014/2013, χάνοντας όχι μόνο το προνόμιο των περισσοτέρων δόσεων, αλλά με την υποχρέωση πληρωμής και νέου παραβόλου.
Σε όσους κάνουν νέα δήλωση αυθαιρέτου ή κτιρίου με αυθαιρεσία έως και 7/2/2014, παρέχονται οι εξής τρόποι εξόφλησης του ενιαίου ειδικού προστίμου:
-Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης, έκπτωση 20%, με προθεσμία καταβολής έως και την 10/2/2014.
-Σε περίπτωση εξόφλησης του 30%, έκπτωση 10%, με προθεσμία καταβολής έως και την 10/2/2014, ενώ οι επόμενες προς εξόφληση δόσεις δύναται να είναι μηνιαίες ή τριμηνιαίες.
-Για 102 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης 50 ευρώ, προθεσμία καταβολής των πρώτων 6 δόσεων έως και την 10/2/2014.
-Για 17 εξαμηνιαίες δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης 300 ευρώ, προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης έως και την 10/2/2014
Για όσους έχουν ήδη ενταχθεί στο νόμο 4014/2011, κατά την μεταφορά των στοιχείων των δηλώσεων στο νόμο 4178/2013 ισχύουν οι εξής τρόποι πληρωμών:
-Για εφάπαξ πληρωμή χωρίς έκπτωση, ή για μηνιαίες δόσεις με τον 4014, με το νέο τρόπο εξόφλησης με το νέο νόμο δίνεται η δυνατότητα μηνιαίων δόσεων με ελάχιστο ποσό τα 50 ευρώ, ενώ οι τριμηνιαίες δόσεις στον παλιό νόμο, αντίστοιχα μπορούν να μετατραπούν σε εξαμηνιαίες, με ελάχιστο ποσό τα 300 ευρώ.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
http://news247.gr/

Read more...

ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ Η ΕΛΒΟ...


Δεκτή έκανε το Πολυμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης την αίτηση εδικής εκκαθάρισης του ελληνικού δημοσίου για την ΕΛΒΟ...
Ειδικός εκκαθαριστής ορίστηκε η εταιρεία «Ernst & Young»,  την οποία είχε προτείνει το ελληνικό Δημόσιο.

Η απόφαση δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί ώστε να γίνει γνωστό το σκεπτικό του δικαστηρίου.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/blog-post_8128.html

Read more...

''Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ''...


Επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν το πληθυσμιακό κριτήριο που έχει τεθεί για τη χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείων...
Αυτό έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία παράλληλα χαρακτήρισε Συνταγματικό το κριτήριο αυτό.

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει φαρμακοποιοί από διάφορες περιφέρειες της χώρας και ζητούσαν να ακυρωθούν αποφάσεις των τοπικών νομαρχιακών οργάνων με τις οποίες απορρίφθηκαν αιτήσεις ίδρυσης φαρμακείων. Οι αιτήσεις απορρίφθηκαν καθώς δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του πληθυσμιακού κριτηρίου για την ίδρυση των φαρμακείων. Δηλαδή, δεν τηρούσαν την αναλογία μεταξύ πληθυσμού και αριθμού φαρμακείων στον ίδιο Δήμο. Το πληθυσμιακό κριτήριο αρχικά θεσμοθετήθηκε το 1915, αλλά με συνεχείς νομοθετικές ρυθμίσεις, έχει αλλάξει η αναλογία του κριτήριου αυτού (αναλογία πληθυσμού Δήμων και φαρμακείων).

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι τα φαρμακεία δεν αποτελούν αμιγώς εμπορικές επιχειρήσεις, αλλά ιδιότυπα καταστήματα στα οποία συνδυάζεται η υπεύθυνη επιστημονική δραστηριότητα και η κοινωνική αποστολή με την εμπορική εκμετάλλευση.

Στις αποφάσεις (228-232/2014) σημειώνεται ότι για τη λειτουργία των φαρμακείων υπάρχει έντονο κρατικό ενδιαφέρον λόγω της ζωτικής σπουδαιότητας τους για το κοινωνικό σύνολο και για το λόγο αυτό το κράτος εξασφάλιση τη βιωσιμότητα των φαρμακείων και μάλιστα υπό συνθήκες λειτουργίας εκτός όρων ελεύθερου ανταγωνισμού.

Όπως επισημαίνει η Ολομέλεια του ΣτΕ, «η ορθολογική και ισόρροπη κατανομή των φαρμακείων σε όλη τη χώρα, προκειμένου να εξασφαλίζεται ο άμεσος και ποιοτικά εχέγγυα εφοδιασμός του συνόλου του πληθυσμού με τα αναγκαία φάρμακα, αποτελούν επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι δικαιολογούν την επιβολή περιορισμών όχι μόνο στην άσκηση αλλά και στην πρόσβαση στο επάγγελμα του φαρμακοποιού».

Ακόμη, οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ότι το πληθυσμιακό κριτήριο επιβλήθηκε προς εξυπηρέτηση σκοπών οι οποίοι συνιστούν επιτακτικούς σκοπούς δημοσίου συμφέροντος και επιβλήθηκε στο πλαίσιο του άρθρου 21 του Συντάγματος που αποσκοπεί στη μέριμνα της υγείας των πολιτών και του άρθρου 22 προβλέπει τη μέριμνα του κράτους για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων. Ούτε όμως το επίμαχο κριτήριο προσκρούει στη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και στη συνταγματικά κατοχυρωμένη προσωπική και οικονομική ελευθερία, καταλήγει η Ολομέλεια του ΣτΕ.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/blog-post_7945.html

Read more...

Αποκλεισμό των εισόδων της χώρας προαναγγέλουν οι αυτοκινητιστές φορτηγών...


Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι αυτοκινητιστές φορτηγών εάν δεν ξεκινήσουν άμεσα οι έλεγχοι στα ξένα φορτηγά στις εισόδους της χώρας, αλλά και σε όλο το εθνικό δίκτυο.

Η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) με ανακοίνωσή της καταγγέλλει... ότι «με την ανοχή της Πολιτείας οι ξένοι αυτοκινητιστές κανιβαλίζουν εις βάρος τους και κάθε ημέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη, αφού παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας "κλέβουν" τη δουλειά των Ελλήνων με αποτέλεσμα η ανεργία στον κλάδο να καλπάζει να ανέρχεται πλέον σε ποσοστά που αγγίζουν ακόμη και το 60%».

«Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο» επισημαίνουν οι αυτοκινητιστές και κατηγορούν την Πολιτεία ότι συνεχίζει να μοιράζει υποσχέσεις αλλά να μην κάνει τίποτε. «Αποτελεί υποχρέωσή της, με την στάση της όμως ωθεί έναν ολόκληρο κλάδο στον αφανισμό» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η ΟΦΑΕ τονίζει πως δεν πρόκειται για επικοινωνιακό πυροτέχνημα, αλλά για κραυγή απόγνωσης και ζητάει από την Πολιτεία έστω και τώρα να ξεκινήσει επιτέλους ελέγχους και να εφαρμόσει το μέτρο της επί τόπου επιβολής προστίμων όταν διαπιστώνονται παραβάσεις όπως γίνεται παντού στον κόσμο. Εφόσον κάτι τέτοιο δεν γίνει, τότε οι αυτοκινητιστές είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε πρώτη φάση στον αποκλεισμό όλων των εισόδων της χώρας για να ελέγχονται νόμιμα όλα τα διερχόμενα φορτηγά δημόσιας χρήσης.

Ήδη, η ΟΦΑΕ έχει ξεκινήσει σειρά ενημερωτικών συναντήσεων, προκειμένου από κοινού με τα μέλη της να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους (έγιναν συναντήσεις σε Γιαννιτσά και Έδεσσα) ενώ το επόμενο διάστημα θα ζητήσει την στήριξη όλων των κοινωνικών φορέων και των πολιτικών κομμάτων, ώστε να αποφευχθούν οι κινητοποιήσεις - που αποτελούν καθολικό αίτημα των μελών της - και να εφαρμοστεί επιτέλους η νομιμότητα.

Read more...

Ο Παναγιωτακόπουλος (ξανα)πήρε τ’ όπλο του...




Ο Γιώργος Πανγιωτακόπουλος με δήλωσή του πυροβολεί κατά ριπάς τη δικομματική κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς τη «ντίλερ» ξένων συμφερόντων. Εννοείται ότι από τα ...σκάγια του πέφτουν πάνω αρχικά στον...
Αντώνη Σαμαρά και έπειτα στους Βενιζέλο και Στουρνάρα.

Η δήλωση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου:

«Η εικόνα ενός Πρωθυπουργού – ντίλερ, που στρώνει κόκκινο χαλί σε επενδυτές, δε διαφέρει από εκείνη ενός ιδιοκτήτη σπιτιού που κρεμά το πωλητήριο έξω από αυτό.

Με τη μόνη διαφορά ότι ο πρώτος δεν είναι ιδιοκτήτης της χώρας, δεν του ανήκει το παραμικρό και δεν δικαιούται να το κάνει.

Αλλά τί θα περίμενε κανείς από την τραγική Κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου και Στουρνάρα;

Το “success story” αποδείχθηκε ένα φθηνό ανέκδοτο. Το πρόσφατο «Βατερλό» του Υπ. Οικονομικών στο Eurogroup κατέδειξε πως τα περί πρωτογενούς πλεονάσματος και προόδου της οικονομίας αποτελούν ανέκδοτο ακόμη και για τους Ευρωπαίους εντολείς του.

Το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται, η κοινωνία συνεχίζει να στύβεται από την υπερφορολόγηση και την άκρατη λιτότητα, οι εργαζόμενοι, είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα, συνεχίζουν να μετρούν μειώσεις στους μισθούς τους και αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις φορολογικές απαιτήσεις, οι συνταξιούχοι βρίσκονται μπροστά σε νέες μειώσεις των συντάξεων τους.

Η ανεργία συνεχίζει να καταγράφει ποσοστά ρεκόρ, παρά τις προσπάθειες Σαμαρά να καλλιεργήσει προσδοκίες και να υποσχεθεί θέσεις εργασίας.

Η ανάπτυξη ακόμα να στρίψει στη γωνία και η χώρα αντί να … απογειωθεί, βυθίζεται στα αδιέξοδα μιας αποτυχημένης και επικίνδυνης πολιτικής διαχείρισης.

Οι μεγαλεπήβολοι σχεδιασμοί της «τρόικα εσωτερικού» (Σαμαράς – Βενιζέλος – Στουρνάρας) πήγαν περίπατο και η αγωνία για το τί της επιφυλάσσει το αύριο δεν κρύβεται πλέον.

Οι φωστήρες της συγκυβέρνησης, προφανώς, αποφάσισαν να θέσουν σε εφαρμογή το τελευταίο τους σχέδιο: Εκποίηση των πάντων, γενικό ξεπούλημα της χώρας και των πλουτοπαραγωγικών της πηγών.

Ο νεοφιλελευθερισμός σε όλο του το μεγαλείο…

Αδιαφορώντας για τις καταστροφικές επιπτώσεις, που αυτή η πολιτική τους, θα έχει.

Στο σφυρί: αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμοι και ο εθνικός μας πλούτος.

Οριστική και αμετάκλητη υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας.

Τώρα που το κυβερνητικό συνοθύλευμα καταρρέει, τώρα γίνεται πιο επικίνδυνο από ποτέ.

Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες και δεν πρόκειται να ξεχαστούν απο το λαό.

Η χώρα δεν πωλείται!».


matrix24.gr

Read more...

Συνελήφθη o K. Πηλαδάκης...


Συνελήφθη χθες στη Γλυφάδα, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης, για ...
οφειλές προς το Δημόσιο, που αφορούν δύο εταιρείες των οποίων ήταν νόμιμος εκπρόσωπος.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το συνολικό χρέος, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σε 4 εκατ. ευρώ. Ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα...
newsbeast.gr

Read more...

Αυτή είναι η λίστα Παπαχρήστου για τις μίζες στα εξοπλιστικά...


Ίλιγγο προκαλούν τα ποσά που καταγράφονται στη λίστα που βρέθηκε και κατασχέθηκε από τους ανακριτές κ. Σπ. Γεωργουλέα και Χρ. Μάρκου στο γραφείο του ήδη προφυλακισμένου κατηγορούμενου, Δημήτρη Παπαχρήστου. Το περιεχόμενο της λίστας έχει...
μπει ήδη στο «μικροσκόπιο» των δύο ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση με τις μίζες για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων του στρατού από τη γερμανική εταιρεία Wegmann.

Στη λίστα, που εξετάζουν οι ανακριτές, περιλαμβάνονται όλες οι πληρωμές που έγιναν από το 1999 έως και το 2007 προς φυσικά πρόσωπα αλλά και εταιρείες. Όπως, δε, προκύπτει από αυτή, οι καταβολές γίνονταν σε μετρητά ενώ περιλαμβάνονται και λογαριασμοί ρέπος.

Στη λίστα «φιγουράρουν» τα ονόματα του Αντώνη Κάντα πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και του Σπυρίδωνα Παπαχρήστου, γιου του κατηγορουμένου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία Δημήτρη Παπαχρήστου. Ακόμη, αναφέρονται και νέα πρόσωπα αποδέκτες «μαύρου» χρήματος, τα οποία οι δυο ανακριτές δεν αποκλείεται να καλέσουν για εξηγήσεις με την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

Διαβάστε εδώ τη λίστα Παπαχρήστου

Να σημειωθεί ότι οι κ.κ. Γεωργουλέας και Μάρκου, σύμφωνα με πληρηφορίες έχουν ήδη στείλει κλήσεις και σε άλλους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ο Όλαφ Έσλερ, αντιπρόεδρος της Wegmann, ο Σπύρος Παπαχρήστος αλλά και ο τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο οποίος κατά το κατηγορητήριο, μεσολάβησε, ώστε να φτάσει μέρος του μαύρου χρήματος, μέσω τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου στον Α. Κάντα.

Ο τελευταίος απολογήθηκε χθες, Τετάρτη, στους δυο ανακριτές και απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις τους για το αν έχουν δωροδοκηθεί πρόσωπα πιο ψηλά από ότι ο ίδιος στην ιεραρχία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, φέρεται να απάντησε: «Δεν έχω στοιχεία όμως η λογική λέει ότι αφού τα πήρα εγώ τα πήραν και οι πιο πάνω από εμένα».

Μετά την απολογία του ο Α. Κάντας αφέθηκε ελεύθερος για την υπόθεση για τις μίζες από τη Wegmann (του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα), αλλά επέστρεψε στη φυλακή καθώς είχε κριθεί προφυλακιστέος πριν από περίπου ένα μήνα για την υπόθεση των υποβρυχίων και τον ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων Tor – m1.

Σύμφωνα με πληρηφορίες, κατά τη χθεσινή απολογία του ο Α. Κάντας παραδέχεται ότι έλαβε χρήματα από την παραπάνω γερμανική εταιρεία και συγκεκριμένα το ποσό των 750.000 ευρώ - και όχι δηλαδή των 950.000 ευρώ όπως αναφέρει το σε βάρος του κατηγορητήριο. Να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Wegmann, είναι ο επίσης προφυλακισμένος Δ. Παπαχρήστος ο οποίος και φέρεται να έχει δωροδοκήσει τον Α. Καντα δίνοντας του χρήμα ακόμη και σε μαύρες σακούλες...
protothema.gr

Read more...

Κάρας: Δεν αναιρώ τίποτα από όσα είπα για τον Τσίπρα!...


Δεν αναιρώ τίποτα από όσα είπα χθες για τον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αυστριακός χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής Ότμαρ Κάρας. Υπενθυμίζουμε πως χθες ο κ. Κάρας ανέφερε ότι...
σε συνάντηση που είχε με τον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επί μία ώρα δεν απαντούσε τίποτα.

«Συναντηθήκαμε στο Στρασβούργο με τον κ. Τσίπρα. Εκεί πάνω από μια ώρα τον ρωτήσαμε ποια είναι η εμπειρία σας ως ηγέτη της αντιπολίτευσης, ποιοι είναι οι στόχοι σας, ποιες είναι οι προτάσεις σας, τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα και επί μια ώρα δεν έλεγε τίποτα ο υπεύθυνος της αντιπολίτευσης» ήταν το επίμαχο σχόλιο του κ. Κάρας.

«Το μόνο που είπε είναι ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Καμία κριτική άλλης μορφής. Το μόνο που είπε είναι ότι θα μας στηρίξει στην έκθεσή μας. Αυτό έχω να πω» πρόσθεσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος.

Στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη, ο κ. Κάρας παραδέχθηκε ότι ο κ. Τσίπρας του παρέδωσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δήλωσε πως στηρίζει το έργο της επιτροπής, ωστόσο -πρόσθεσε- δεν βρίσκεται στην Ελλάδα για να αξιολογήσει ούτε να διορθώσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι δηλώσεις Κάρας προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, είπε ότι οι δηλώσεις Κάρας δημιουργούν πολιτικό ζήτημα.

Για «απρέπεια και χοντράδα» του κ. Κάρας έκανε λόγο ο εκρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Κατηγόρησε ακόμη τον κ. Κάρας ότι «έκανε το χατίρι στον φίλο του κ. Σαμαρά και δε σεβάστηκε ούτε την ιδιότητά του, ούτε τη χώρα που τον φιλοξενεί.»

Ο κ. Σκουρλέτης αντέτεινε ότι στη συνάντηση στο Στρασβούργο, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει και προφορικά και γραπτώς μέσα από τη Μαύρη Βίβλο τις συστάσεις του...
in.gr

Read more...

Καραμανλής σε Μαξίμου: "Μαζέψτε τον Βενιζέλο"...


Η νέα αμφισβήτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο βέτο που έθεσε η Ελλάδα για τα Σκόπια στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι εξαγρίωσε
όλους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Για τους...
καραμανλικούς δεν συζητάμε καν. Έξαλλος σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε και ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής αφού το βέτο στην ένταξη των Σκοπίων αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, που είχε εκτός των άλλων και την σύμφωνη γνώμη του ελληνικού λαού.

Η έκφραση "Μαζέψτε τον Βενιζέλο" είναι άκρως χαρακτηριστική για τη διάθεση του πρώην πρωθυπουργού και μεταφέρθηκε αρμοδίως από ανθρώπους του Καραμανλή στην αυλή του Μαξίμου...
parapolitika.gr

Read more...

"Το συγκεκριμένο ρήγμα μπορεί να δώσει σεισμό μέχρι 7 Ρίχτερ"...


Ανησυχία προκάλεσαν οι δηλώσεις Παπαζάχου για την Κεφαλονιά...

Ανησυχία προκάλεσε με τις δηλώσεις του αναφερόμενος στον πρόσφατο σεισμό της Κεφαλονιάς των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο καθηγητής Ομότιμος Καθηγητής Γεωφυσικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαζάχος τονίζοντας πως "εκλύθηκε...
ικανοποιητικό ποσό ενέργειας με τον σεισμό των 5,9 βαθμών, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, αφού το συγκεκριμένο ρήγμα μπορεί να δώσει σεισμό μέχρι 7 Ρίχτερ".

Αρκετοί ήταν αυτοί που ερμήνευσαν τον καθηγητή ότι τα επόμενα 10 χρόνια η συγκεκριμένη περιοχή θα «χτυπηθεί» από έναν μεγαλύτερο σεισμό, ενώ στις δηλώσεις του απλά αφήνει ένα ενδεχόμενο.

«Το 80% των κτιρίων έχει κατασκευαστεί με τον παλιό αντισεισμικό κανονισμό ή χωρίς να ληφθεί υπόψη καθόλου αντισεισμικός κανονισμός. Η μεσοπρόθεσμη πρόγνωση δίνει στην Πολιτεία και τους μηχανικούς την ευκαιρία να παρέμβουν και να επισκευάσουν τα κτίρια στις περιοχές που εκτιμάται ότι μπορεί να γίνει ένας ισχυρός σεισμός», δήλωσε χθες, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής μιλώντας σε εκδήλωση της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας...
newsbeast.gr

Read more...

«Κανένα ζήτημα διπλοπληρωμής» ΥΠΟΙΚ: Διαψεύδει κατασχέσεις για απλήρωτο χαράτσι


ΥΠΟΙΚ: Διαψεύδει κατασχέσεις για απλήρωτο χαράτσι
  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Διευκρινίσεις σχετικά με τις οφειλές για το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) 2012 παρέχει το υπουργείο Οικονομικών. Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, η ΔΕΗ είχε ενημερώσει το κοινό, καθώς και τους ίδιους τους οφειλέτες περιλαμβάνοντας σχετικό μήνυμα στον λογαριασμό που εκδόθηκε μετά την 21η/6/13.

Ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται ζήτημα διπλοπληρωμής, ενώ χαρακτηρίζει εκτός πραγματικότητας δημοσιεύματα που αναφέρονται σε κατασχέσεις ακινήτων για τα ανεξόφλητα ποσά του ΕΕΤΗΔΕ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Σχετικά με τα σημειώματα που εστάλησαν στους φορολογούμενους και αφορούν οφειλή ΕΕΤΗΔΕ 2012, το υπουργείο Οικονομικών και η ΔΕΗ ενημερώνουν για τα ακόλουθα:

Τα ποσά αυτά οφείλονται κατά κύριο λόγο σε εκπρόθεσμη εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ που έληγαν μέχρι 21 Ιουνίου 2013 και συμπεριελάμβαναν ποσό ΕΕΤΗΔΕ.

Η ΔΕΗ όπως είχε ενημερώσει το κοινό με σχετικό Δελτίο Τύπου στις 31.5.2013, πραγματοποίησε εκκαθάριση ανεξόφλητων ποσών ΕΕΤΗΔΕ στις 22.6.2013 και τα απέστειλε στο Υπουργείο Οικονομικών.

Στον επόμενο λογαριασμό μετά τις 21.6.13, εμφανίστηκε σε όσους είχαν ανεξόφλητο ΕΕΤΗΔΕ, μια διακριτή γραμμή με τίτλο «Επιστροφή ΕΕΤΗΔΕ ΔΟΥ» και το ανεξόφλητο ποσό πιστωμένο.

Συνεπώς, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, το ποσό πιστώθηκε στον λογαριασμό της ΔΕΗ και ως εκ τούτου οφείλεται από τους φορολογούμενους που καλούνται να εξοφλήσουν. Δεν τίθεται δηλαδή ζήτημα διπλοπληρωμής.

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε κατασχέσεις ακινήτων για τα ανεξόφλητα ποσά του ΕΕΤΗΔΕ, που κατά τεκμήριο είναι μικρά, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Υπενθυμίζουμε πως υπόχρεοι καταβολής του ΕΕΤΗΔΕ 2012 είναι όσοι έχουν ακίνητα που ηλεκτροδοτούντο την 31/3/2012. Σε περίπτωση που το ακίνητο δεν ηλεκτροδοτείτο την ημερομηνία αυτή και βεβαιώθηκε ποσό, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στην ΔΟΥ.

Τέλος, οι φορολογούμενοι που θέλουν να ενημερωθούν για τον αριθμό παροχής για τον οποίο έχει βεβαιωθεί ΕΕΤΗΔΕ μπορούν να το κάνουν στην ιστοσελίδα http://link.minfin.gr/eidop

Διευκρινίσεις για τον επιμερισμό του ΕΕΤΗΔΕ

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που οι κύριοι ή επικαρπωτές ακινήτου, στο οποίο επιβλήθηκε ΕΕΤΗΔΕ ετών 2011 και 2012 είναι περισσότεροι του ενός και το τέλος δεν εξοφλήθηκε στο σύνολό του ή εν μέρει μέσω του λογαριασμού κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά βεβαιώθηκε στο όνομα ενός εξ’ αυτών, παρέχεται η δυνατότητα σε αυτόν να προσέλθει στον αρμόδιο Προϊστάμενο ΔΟΥ και, προσκομίζοντας αποδεικτικά έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν ο ΑΦΜ ή τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας, από τα οποία δύναται να προκύψει ο ΑΦΜ, καθώς και τα ποσοστά ιδιοκτησίας όλων των άλλων κυρίως ή επικαρπωτών του ακινήτου, να αιτηθεί τον επιμερισμό του βεβαιωμένου τέλους ανάλογα με τα ποσοστά τους, έτσι ώστε να μην υπολείπεται ποσό ΕΕΤΗΔΕ που να μην μπορεί να βεβαιωθεί.

Σημειώνεται ότι η διαγραφή του ΕΕΤΗΔΕ από το πρόσωπο στο οποίο βεβαιώθηκε στο σύνολό του το τέλος, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η υπόδειξη και παροχή των απαραίτητων αποδεικτικών εγγράφων για το σύνολο των υποχρεώσεων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συγκέντρωση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στο Πεντάγωνο...





BINTEO...
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αυτή τη στιγμή, αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντάται με...
τον υφυπουργό, Αθανάσιο Δαβάκη, για να του εκφράσουν για άλλη μία φορά το πρόβλημα ότι παραμένουν για 20 μήνες απλήρωτοι.

Δείτε το βίντεο:

Read more...

Ανατροπές στο εφάπαξ με μειώσεις 15% έως 20%...


Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ στα ταμεία πρόνοιας, με τροποποιητική υπουργική απόφαση που θα δοθεί στη δημοσιότητα εντός των επόμενων δέκα ημερών, σύμφωνα με ...
το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος». Σε αυτήν τη φάση μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στην τετρασέλιδη υπουργική απόφαση, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως για το θέμα αυτό υπάρχουν διαβουλεύσεις με την τρόικα.

Η προωθούμενη ρύθμιση επηρεάζει κυρίως τους δημοσίους υπαλλήλους, όπου καταβάλλεται προσπάθεια να περιοριστεί το εύρος των μειώσεων (δηλαδή να είναι περίπου 15% με 20%).

Εκτιμάται πως με τις αλλαγές κατά μέσο όρο το εφάπαξ του Δημοσίου θα είναι περίπου 24.000 ευρώ, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης έχει «παγώσει» η καταβολή του βοηθήματος...


Read more...

Επιταχύνονται οι διαδικασίες στην Κεντροαριστερά...


Ραντεβού Κουβέλη-Λοβέρδου...

Ραγδαίες θα είναι τις επόμενες ημέρες οι εξελίξεις στην υπόθεση συγκρότησης κεντροαριστερού πόλου, τόσο από πλευράς της Δημοκρατικής Αριστεράς και της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα, όσο και από ...
πλευράς του ΠΑΣΟΚ και της Κίνησης των «58».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης θέλει να επιταχύνει τις διαδικασίες ανακοίνωσης συνεργασιών, μιας και από πολλούς στην Αγίου Κωνσταντίνου θεωρείται πως έχει χαθεί ήδη πολύτιμος πολιτικός χρόνος.

Στον αντίποδα, η Κίνηση των «58» πρόκειται να ανακοινώσει άμεσα πρόγραμμα για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την εθνική ανασυγκρότηση, ενώ θα αποφασίσει εντός των επόμενων ημερών για τον τρόπο επιλογής των υποψήφιων ευρωβουλευτών.

Συγκεκριμένα όπως πληροφορείται το protothema.gr είναι προγραμματισμένο για σήμερα ραντεβού του κ. Φώτη Κουβέλη με τον πρόεδρο της Συμφωνίας για της Νέα Ελλάδα κ. Ανδρέα Λοβέρδο στις 19:00 το απόγευμα. Εκεί αναμένεται να επιβεβαιωθεί η απόφαση των δύο κομμάτων για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές, μαζί με άλλες Κινήσεις και προσωπικότητες που εκφράζουν τον ευρύτερο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Ο κ. Λοβέρδος είναι αποφασισμένος να συνεργαστεί με τη Δημοκρατική Αριστερά, χωρίς όμως να κόβει τους μακροχρόνιους δεσμούς του με στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ που παραμένουν εκεί.

Σε συνέντευξή του το βράδυ της Τετάρτης στο τηλεοπτικό δελτίο του ΣΚΑΙ ο κ. Κουβέλης προϊδέασε για την επιτάχυνση των πρωτοβουλιών που θα πάρει σημειώνοντας ότι η ΔΗΜΑΡ προωθεί τη συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διευρύνεται αυτή η παράταξη. Υπογράμμισε, δε, πως υπάρχουν στελέχη που παλιότερα αναφέρονταν στον ΠΑΣΟΚ και σήμερα συντάσσονται με τη ΔΗΜΑΡ.

Ένα από τα προβλήματα πάντως για τη ΔΗΜΑΡ παραμένει η συμμετοχή των κ.κ. Ψαριανού και Παπαδόπουλου σε εκδηλώσεις της Κίνησης των «58». Είπε πως συμμετέχουν δύο στελέχη, και πρόσθεσε πως ο κ. Λυκούδης είναι διαφορετική περίπτωση. Υπενθύμισε πως στην ΔΗΜΑΡ δεν «κάνουμε διαγραφές» και ότι είναι δική τους ευθύνη. Διερωτήθηκε, δε, αν είναι δυνατόν να είσαι σε ένα κόμμα και να συμμετέχει στις διαδικασίες μια άλλης Κίνησης. Είπε, επίσης, πως έχουν προσωποποιημένη και προσωπική πολιτικη, που δεν είναι ενταγμένη στη ΔΗΜΑΡ.

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον βουλευτή κ. Γρηγόρη Ψαριανό στις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, για εκδήλωση της Ομάδας Σοσιαλιστών - Δημοκρατών. Ο κ. Ψαριανός δήλωσε πως ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του, πως συμμετέχει σε εκδηλώσεις της Κίνησης των «58» όσο αυτή είμαι μια πρωτοβουλία διαλόγου και πως αν συγκροτηθεί ως κόμμα και συντάξει δικό της ψηφοδέλτιο δεν θα συμμετέχει. Ο κ. Ψαριανός συμπλήρωσε: «είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και όταν κατεβάσει διαφορετικό ψηφοδέλτιο από αυτό της Κίνησης των "58", εγώ θα στηρίξω το ψηφοδέλτιο του κόμματός μου». Ο κ. Ψαριανός κατέληξε: «εγώ έχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου, όποιος δεν δεν το καταλαβαίνει έχει λόγους που δεν το καταλαβαίνει»...

Read more...

30.000 δανειολήπτες έλαβαν κατασχετήρια...


Στις 30.000 ανέρχονται οι δανειολήπτες που έχουν ήδη λάβει κατασχετήρια από τις τράπεζες και οι οποίοι θα πρέπει να προστρέξουν πρώτοι στα πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να...
ενταχθούν στη ρύθμιση για την προστασία της ακίνητης περιουσίας.

Η παράταση της προστασίας για ένα χρόνο αφορά την πρώτη κατοικία και θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι έχουν σταματήσει να πληρώνουν το δάνειό τους και η τράπεζα έχει καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση, να υποβάλουν σχετικό αίτημα στις τράπεζες έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις τράπεζες, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής δεν ξεπερνούν τις 3.000 (μόνο από την Τράπεζα Πειραιώς αναφέρονται 1.000 αιτήσεις και από τη Eurobank 600). Από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης ευελπιστούν ότι η πλειοψηφία των δανειοληπτών θα προσέλθει τον Φεβρουάριο, εξαντλώντας το χρονικό περιθώριο που δίνει ο νόμος.

Η προστασία που ισχύει μέχρι σήμερα για την ακίνητη περιουσία έχει παγώσει τους πλειστηριασμούς ακινήτων, οι οποίοι έχουν μειωθεί σε σχέση με το 2012 κατά 27% περίπου. Στο τέλος του 2013 ο αριθμός τους περιορίστηκε περαιτέρω στις 19.000 από 26.000 το 2012, 44.100 το 2011, 48.000 το 2010 και 52.000 το 2009. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο νούμερο αυτό περιλαμβάνονται και οι επαναλαμβανόμενοι πλειστηριασμοί, με συνέπεια ο πραγματικός αριθμός να υπολείπεται των 19.000 που έχουν καταγραφεί. Από τα ερωτήματα, πάντως, των δανειοληπτών που έχουν επισκεφθεί τις τράπεζες, ζητώντας ενημέρωση για τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος, προκύπτουν επιφυλάξεις για την τύχη που θα έχει η πρώτη τους κατοικία μετά την πάροδο της μεταβατικής περιόδου, δηλαδή από το 2015 και μετά, οπότε και λήγει η προστασία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Ανάπτυξης, την τύχη αυτών των δανείων μετά το 2014 θα αξιολογήσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, το οποίο δεν έχει συσταθεί ακόμη. Με αφορμή αυτό το θέμα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, διέψευσε χθες δημοσίευμα, που προσδιόριζε ως δαπάνη διαβίωσης, βάσει της οποίας θα καθορίζεται και η δόση του δανείου, τα 1.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι επιλογές που έχουν οι δανειολήπτες είναι περιορισμένες, καθώς εάν έως το τέλος Φεβρουαρίου δεν έχουν καταθέσει αίτηση υπαγωγής στον νόμο ή εάν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, αίρεται η προστασία της κύριας κατοικίας και ξεκινάει η διαδικασία του πλειστηριασμού...
Καθημερινή

Read more...

Πληρωμή ή υποθήκη Μπλόκο στις γονικές παροχές βάζει η Εφορία για χρέη προς το Δημόσιο



Μπλόκο στις γονικές παροχές βάζει η Εφορία για χρέη προς το Δημόσιο
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα:
«Φρένο» σε μεταβιβάσεις ακινήτων με γονικές παροχές ή δωρεές βάζει η Εφορία στην περίπτωση ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, ακόμα και αν αυτές έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση η οποία εξοφλείται κανονικά.

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο, βάζουν υποθήκη είτε το ακίνητο που μεταβιβάζουν είτε κάποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο.

Μάλιστα, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν φορολογική ενημερότητα (απαραίτητη για τη μεταβίβαση ακινήτου) πρέπει να μην έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή να τις έχουν τακτοποιήσει κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή είσπραξης ή με ρύθμιση τμηματικής καταβολής και να έχουν υποβάλει όλες τις φορολογικές δηλώσεις της τελευταίας 5ετίας.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται ώστε ο φόρος υπεραξίας ακινήτων να υπολογίζεται από την Εφορία και όχι από τους συμβολαιογράφους όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εντός των ημερών θα εκδοθεί αφενός υπουργική απόφαση που θα προσδιορίζει τον τρόπο υπολογισμού της τιμής κτήσης ακίνητων σε περιπτώσεις αντιπαροχής, ακίνητων που αποκτήθηκαν μέσω χρησικτησίας, κ.α., αφετέρου υπουργική απόφαση που θα αναφέρει ρητά πως ο συμβολαιογράφος είναι υπεύθυνος μόνο για την παρακράτηση και απόδοση του φόρου υπεραξίας.

Βάσει της διαδικασίας που θα περιγράφεται στις υπουργικές αποφάσεις οι φορολογούμενοι - πωλητές του ακινήτου πριν από την υπογραφή των συμβολαίων θα υποβάλουν τη δήλωση του φόρου υπεραξίας στην εφορία τους, προκειμένου να βεβαιώνει τον φόρο και να εκδίδει τη Ταυτότητα Οφειλής, με το ποσό του φόρου που θα πρέπει να καταβάλει ο πωλητής του ακινήτου.

Ο συμβολαιογράφος θα παρακρατεί το φόρο υπεραξίας μετά τη σύνταξη του συμβολαίου και θα τον αποδίδει στο Δημόσιο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αναμένονται εξελίξεις Στο δρόμο των 58: Νέο πολιτικό πόλο προαναγγέλει ο Τ. Γιαννίτσης


Ο Τάσος Γιαννίτσης, η Άννυ Ποδηματά και ο Χάνς Σβόμποντα στην εκδήλωση στις Βρυξέλλες.
Ο Τάσος Γιαννίτσης, η Άννυ Ποδηματά και ο Χάνς Σβόμποντα στην εκδήλωση στις Βρυξέλλες.ης Ψαριανός της ΔΗΜΑΡ
Ραγδαίες φαίνεται να είναι οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά, με τις έμμεσες αναφορές απο την κινηση των "58" περι δημιουργίας νέου κόμματος, που θα σημάνει την υπέρβαση του ΠΑΣΟΚ, να μην είναι τελικά και τόσο θεωρητικές ή άκαιρες και μεμονωμένες.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε στις Βρυξέλλες η ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αννυ Ποδηματά, ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννιτσης, έκανε λόγο για την ανάγκη ενός νέου πολιτικού πόλου, που θα υπερβεί τα σημερινά σχήματα.

Απαντώντας στην ερώτηση για το εάν οι διεργασίες αυτές μπορεί να σημάνουν την διάλυση του ΠΑΣΟΚ, ήταν μάλλον διπλωματικός και προσεκτικός, τονίζοντας με νόημα ότι η ίδια η πραγματικότητα έχει απαντήσει και το πραγματικό ερώτημα είναι εάν τα κομματα που υπαρχουν σήμερα ικανοποιούν τις ανάγκες της κοινωνίας.

Οι συμετέχοντες και το ακροατήριο μόνο τυχαία σύνθεση δεν είχαν: στην πρώτη θέση των εδράνων παρακολούθησαν την εκδήλωση, χωρίς να μιλήσουν αυτή τη φορά, ο πρώην εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, που φέρεται ως πιθανός επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της κεντροαριστεράς, προτεινόμενες απο τους "58", αλλα και ο βουλευτής του κόμματος Γρηγόρης Ψαριανος.

Ομιλητές ήταν ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος - για την εύνοια του οποίου ερίζουν Βενιζέλος και Κουβελης - Χάνες Σβομποντα, ο κατεξοχήν αρμόδιος για την οικονομία, στην κίνηση των 58 Μάνος Ματσαγγανης, αλλα και η επικεφαλής της task force στην Αθήνα Ζωρζετα Λάλη. Παρόντες και πολλοί ευρωβουλευτές, όπως η Συλβανα Ράπτη, η Μεριλενα Κοππά και ο Σπύρος Δανελλης του ΠΑΣΟΚ, ο Γωργος Κουμουτσάκος της ΝΔ, ο Γιώργο Χαζημαρκάκης, που ηγείται αυτόνομης κίνησης για τις ευρωεκλογές, αλλά και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτης.

Πέραν των άλλων η εκδήλωση είχε και ως στοχο να "καταγραφεί" η κίνηση των 58 στο πεδίο των Βρυξελλών, να γίνει συνείδηση στους ηγετικους παραγοντες του ΕΣΚ ότι πρόκειται για μια υπαρκτή πολιτική κίνηση με υπόβαθρο, αλλα και ακροατήριο. Με δεδομένο άλλωστε ότι όλες οι δυνάμεις, που συνεργάζονται με το ΠΑΣΟΚ για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς, θα κατέλθουν στις ευρωεκλογές υπό τη σκέπη του ΕΣΚ, οι επαφές αυτού του τύπου μάλλον κρίνονται αναγκαίες, ιδιαίτερα όταν γίνονται με έντονη τη παρουσία των "58", που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στις διεργασίες.

Το ερώτημα πλέον γίνεται όλο και πιο έντονο: ελέγχεται και κατευθύνεται η κίνηση των 58 και γενικά οι διεργασίες για την ενιαία κεντροαριστερά απο το ΠΑΣΟΚ και τον Ευαγγελο Βενιζελο, ή οι διεργασίες αυτές και η όποια δυναμική των 58, θα "καταπιεί" και το ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό του, οδηγώντας σε εντελώς νεα δεδομένα; Και επίσης, θα παρακολουθεί, κάνοντας απλά συστάσεις η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ προς τα στελέχη της που δίνουν μονίμως το παρών σε εκδηλώσεις δυνάμεων, που έχουν άλλη πολιτική ατζέντα και εκλογική στόχευση;

Αναφερόμενος στο νέο πολιτικό πόλο ο κ. Γιαννίτσης μίλησε για «δυνάμεις που θέλουν να δημιουργήσουν μια στρατηγική, αλλα και πραγματιστική αντίληψη για την ιεράρχηση των συλλογικών προτεραιοτήτων και που αναπόφευκτα θα βρουν απέναντί τους το σύστημα νομής της παλιάς, της σημερινής ή της μελλοντικής εξουσίας».

Επέκρινε δε τον τροπο συζήτησης που γίνεται απο κάποιους στο χώρος της κεντροαριστεράς, μιλώντας για εγωπάθειες, γραφικές παρεμβάσεις και πολιτικο κουτσομπολιό.

Μιλώντας σε μια κατάμεστη αίθουσα ο κ. Γιαννίτσης, για τον οποίο λέγεται επίσης ότι προορίζεται για κορυφαία θέση στο νέο εγχείρημα, άφησε σαφείς αιχμές όχι μόνο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, που «επιδιώκει να ξεπεράσει τα παλιά λάθη με νεα λάθη», αλλα και και του κυβερνώντος συνασπισμού. Αμφισβήτησε ευθέως τα περί success story, κάνοντας λόγο για πλασματική πραγματικότητα, απέδωσε τεράστιες ευθύνες στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, υποβάθμισε απλώς τη σημασία του όποιου πρωτογενούς πλεόνασματος, ενώ προειδοποίησε για την έλευση ενός διπλού, πολιτικού και οικονομικού, Big Bang, με απρόβλεπτα οικονομικά αποτελέσματα. Εννοώντας προφανώς τη πιθανότητα να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, με την επικράτηση τιμωρητικών επιλογών απο τους πολίτες.

Πάντως ο εκπρόσωπος των "58" κ. Ματσαγγάνης, προκληθείς να δώσει ενα πολιτικό στίγμα της κίνησης τάχθηκε όσο πιο ανοχτά μπορούσε υπέρ της τρόικας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ένα μνημόνιο χρειαζόμαστε»! Οριοθέτησε έτσι σαφώς την κίνηση των 58 στο φιλομνημονιακό μπλοκ, χωρίς καμία επιφύλαξη, καθώς δεν παρουσίασε το προγραμμα, που έχει επιβληθεί στη χώρα καν ως ένα αναγκαίο κακό, αλλα σαν κάτι απαρραίτητο!!!!
protothema.gr

Read more...

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι έρευνες για τα πετρέλαια στην Κρήτη



Τέλος στη διαδικασία επεξεργασίας των δεδομένων που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες στο θαλάσσιο χώρο της Δ. Ελλάδας και Ν. Κρήτης από τη νορβηγική εταιρεία PGS. Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των ερευνών
Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η επεξεργασία των δεδομένων που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες στο θαλάσσιο χώρο της Δ. Ελλάδας και Ν. Κρήτης από τη νορβηγική εταιρεία PGS.
Τα αποτελέσματα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, μεταφορτώθηκαν σε βάση δεδομένων που έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί για το σκοπό αυτό στο ΥΠΕΚΑ, και θα είναι διαθέσιμα προς τις πετρελαϊκές εταιρείες εντός του Φεβρουαρίου. Παράλληλα ξεκινά η ενημέρωση της διεθνούς πετρελαϊκής αγοράς ενόψει της προκήρυξης διαγωνισμών για παραχώρηση θαλάσσιων «οικοπέδων» για έρευνες,
Η βάση δεδομένων υπό τον τίτλο «Greece MegaProject», όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, πληροί τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές της διεθνούς πετρελαϊκής βιομηχανίας και περιλαμβάνει 12.500 χιλιόμετρα νέων σεισμικών γραμμών, 9.000 χιλιόμετρα επανεπεξεργασμένων υφιστάμενων γραμμών και 9.000 χιλιόμετρα πρόσθετων γραμμών, που έχουν ρυθμιστεί ώστε να συνδυάζονται με τα υπόλοιπα δεδομένα.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης δήλωσε σχετικά: «Από την προκαταρτική αξιολόγηση των δεδομένων προκύπτουν ενδιαφέρουσες γεωλογικές δομές που παρουσιάζουν σημαντικές ομοιότητες με ανάλογες δομές σε περιοχές που ήδη παράγουν υδρογονάνθρακες, σε γειτονικές χώρες (ΝΑ Ιταλία και Αλβανία). Η ερμηνεία των δεδομένων που θα ακολουθήσει στους επόμενους μήνες, θα αναδείξει τις πλέον ελκυστικές περιοχές από άποψη πετρελαϊκού δυναμικού. Με πλήρη υπευθυνότητα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, προχωρούμε και σε όλα τα επόμενα βήματα».
Το πλάνο της «προώθησης» στη διεθνή αγορά των επικείμενων διαγωνισμών εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον υπουργό και με συμμετοχή στελεχών του υπουργείου, των εκπροσώπων της νορβηγικής εταιρείας PGS και του γαλλικού οίκου BEICIP (θυγατρική εταιρεία του Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίων).
Στις ενέργειες που αποφασίστηκαν περιλαμβάνονται τα εξής:
- Λειτουργία «data rooms» όμοιων με αυτό που λειτουργεί στο ΥΠΕΚΑ σε Λονδίνο, Χιούστον και Όσλο.
- Η ομάδα των ειδικών του ΥΠΕΚΑ συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια (Βαρκελώνη-2013, Αθήνα-APPEX 2013, Λονδίνο-ΑPPEX-2014) παρουσιάζοντας το διαγωνιστικό πλαίσιο, τα γεωλογικά στοιχεία και τα πετρελαϊκά χαρακτηριστικά της περιοχής των σεισμικών ερευνών. Ταυτόχρονα, πραγματοποιεί σειρά επαφών με πετρελαϊκές εταιρείες που επισκέπτονται τη χώρα μας, ώστε να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
- Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει ξεκινά η επίσημη διεθνής προώθηση της Ελλάδας στην πετρελαϊκή αγορά, με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας του YΠEKA στο παγκόσμιο συνέδριο στο Χιούστον (NAPE 2014, 4-7 Φεβρουαρίου). Το συνέδριο αυτό πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, παρακολουθείται από χιλιάδες εκπροσώπους πετρελαϊκών εταιρειών και αποτελεί το πλέον επίσημο «βήμα» που δίδεται σε Δημόσιες Αρχές Κρατών για να παρουσιάσουν τις δραστηριότητές τους στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και τις επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρουν οι χώρες τους, καθώς και για να συζητήσουν με κορυφαία στελέχη και εμπειρογνώμονες του πετρελαϊκού τομέα.
Εξάλλου, ο κ. Μανιάτης απέστειλε επιστολή και ενημερωτικό υλικό προς όλους τους πρεσβευτές ξένων χωρών στην Αθήνα και επίσημη πρόσκληση για τη θεσμική συνδρομή τους στις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται στον πετρελαϊκό τομέα της χώρας μας.

Πηγή: cretalive.gr


Read more...