Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Αυτή είναι η λίστα Παπαχρήστου για τις μίζες στα εξοπλιστικά...


Ίλιγγο προκαλούν τα ποσά που καταγράφονται στη λίστα που βρέθηκε και κατασχέθηκε από τους ανακριτές κ. Σπ. Γεωργουλέα και Χρ. Μάρκου στο γραφείο του ήδη προφυλακισμένου κατηγορούμενου, Δημήτρη Παπαχρήστου. Το περιεχόμενο της λίστας έχει...
μπει ήδη στο «μικροσκόπιο» των δύο ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση με τις μίζες για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων του στρατού από τη γερμανική εταιρεία Wegmann.

Στη λίστα, που εξετάζουν οι ανακριτές, περιλαμβάνονται όλες οι πληρωμές που έγιναν από το 1999 έως και το 2007 προς φυσικά πρόσωπα αλλά και εταιρείες. Όπως, δε, προκύπτει από αυτή, οι καταβολές γίνονταν σε μετρητά ενώ περιλαμβάνονται και λογαριασμοί ρέπος.

Στη λίστα «φιγουράρουν» τα ονόματα του Αντώνη Κάντα πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και του Σπυρίδωνα Παπαχρήστου, γιου του κατηγορουμένου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία Δημήτρη Παπαχρήστου. Ακόμη, αναφέρονται και νέα πρόσωπα αποδέκτες «μαύρου» χρήματος, τα οποία οι δυο ανακριτές δεν αποκλείεται να καλέσουν για εξηγήσεις με την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

Διαβάστε εδώ τη λίστα Παπαχρήστου

Να σημειωθεί ότι οι κ.κ. Γεωργουλέας και Μάρκου, σύμφωνα με πληρηφορίες έχουν ήδη στείλει κλήσεις και σε άλλους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ο Όλαφ Έσλερ, αντιπρόεδρος της Wegmann, ο Σπύρος Παπαχρήστος αλλά και ο τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο οποίος κατά το κατηγορητήριο, μεσολάβησε, ώστε να φτάσει μέρος του μαύρου χρήματος, μέσω τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου στον Α. Κάντα.

Ο τελευταίος απολογήθηκε χθες, Τετάρτη, στους δυο ανακριτές και απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις τους για το αν έχουν δωροδοκηθεί πρόσωπα πιο ψηλά από ότι ο ίδιος στην ιεραρχία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, φέρεται να απάντησε: «Δεν έχω στοιχεία όμως η λογική λέει ότι αφού τα πήρα εγώ τα πήραν και οι πιο πάνω από εμένα».

Μετά την απολογία του ο Α. Κάντας αφέθηκε ελεύθερος για την υπόθεση για τις μίζες από τη Wegmann (του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα), αλλά επέστρεψε στη φυλακή καθώς είχε κριθεί προφυλακιστέος πριν από περίπου ένα μήνα για την υπόθεση των υποβρυχίων και τον ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων Tor – m1.

Σύμφωνα με πληρηφορίες, κατά τη χθεσινή απολογία του ο Α. Κάντας παραδέχεται ότι έλαβε χρήματα από την παραπάνω γερμανική εταιρεία και συγκεκριμένα το ποσό των 750.000 ευρώ - και όχι δηλαδή των 950.000 ευρώ όπως αναφέρει το σε βάρος του κατηγορητήριο. Να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Wegmann, είναι ο επίσης προφυλακισμένος Δ. Παπαχρήστος ο οποίος και φέρεται να έχει δωροδοκήσει τον Α. Καντα δίνοντας του χρήμα ακόμη και σε μαύρες σακούλες...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: